Hygge i Weserbergland - 5 dage

En skjult perle med rejseoplevelser og hjertevarme

Hygge i Weserbergland
 

Supertilbud kun kr 3.498 inklusive halvpension, alle udflugter og sejltur på Weser

Skøn rejse til Weserbergland, hvor floden Weser snor sig gennem små rolige og idylliske byer. Her finder du også eventyr, drama og gode løgnhistorier. Glæd dig til oplevelser fra start til slut.

  • Rejse med stemning, oplevelser, god tid og nydelse i højsædet
  • Alsidige udflugter til Bodenwerder, Bad Pyrmont, Fürstenberg og sejltur på Weser
  • Teutoburgerskoven med Hermannsdenkmal og de spektakulære klipper Externsteine 
  • Herligt familiedrevet hotel med atmosfære og hygge samt dansk rejseleder fra start til slut

Med i prisen

•    Ophold i dobbeltværelse

•    4 x morgenmad

•    4 x middag 

•    1 x let lokal frokost

•    Gående byrundtur i Schwalenberg

•    Udflugt til Bodenwerder

•    Udflugt til Exsternsteine og Hermannsdenkmal

•    Udflugt til Bad Pyrmont

•    Udflugt til Fürstenberg og Höxter og sejltur på Weser 

•    Besøg i Hameln og Celle

•    Rejseleder


Tillæg: Enkeltværelse kr. 698. 

Bestil rejsen

Pris fra 3.498,-

5 dage
Bus

Med i busrejsen er bl.a.

•    Alle udflugter
•    Sejltur på Weser
•    Dansk rejseleder
 

Bestil rejsen

Om rejsen

Skøn rejse til Weserbergland, der også kaldes for Tysklands frodige kornkammer. Her snor Weserfloden sig gennem smukke landskaber og idylliske småbyer med 4-5 hundrede år gamle spidsgavlede huse, små slotte og borgruiner på bakketoppen - alt ånder ro. Men også fyldt med drama fra gamle dage - Teutonere stoppede Romerne, rottefængerbyen Hameln, Askepot, løgnhalsen Münchhausen osv. Hotel med nærværende familie og forplejning af god tysk kvalitet – omsorg og hygge. Byen Schwalenberg ligger for foden af det kuperede flotte landskab. Glæd dig til en spændende rejse, der byder på fine oplevelser fra start til slut.

Billeder

Dag for dag

Dag 1: Mod Hameln og videre til en varm velkomst i Weserbergland 

Rejselederen byder velkommen i bussen, og inden længe er vi allerede i Tyskland. Vi fortsætter mod de bløde og blide bakker i Weserbergland. Undervejs gør vi stop i Hameln, hvor den muntre rottefænger huserede i 1284. Den charmerende by har et godt handelsliv, cafeer og masser af ”rotter”. De er på fortove, restauranter, i kirken og alle butikker – garder dig med rottegift – det smager godt. Sidst på eftermiddagen er vi fremme i Schwalenberg – de sidste 50 m går over toppede brosten til vores værtinde Diane, der står klar med nøgler og et hjerteligt velkommen. 

Hameln

Dag 2: Schwalenberg, løgnhalsen Von Münchhausen og Askepot 

Efter en god morgenmad går vi ned til Andebrønden. Her starter en rolig men spændende gåtur gennem landsbyen med 700 år gamle huse med stræder og herlige finurligheder. Hvis vejret tillader det, går vi en lille tur op ad bjerget til Grevens Udsigt og Borgen. Tilbage på hotellet er Gislev vært ved en let frokost. I kan glæde jer til en særlig specialitet, som de fleste nyder, men som de færreste har smagt før.

Og så til Bodenwerder på små veje til Baron von Münchhausens fødeby. Han var en reel militærmand af den gamle skole og desuden verdens største løgnhals. Vi hører nogle af hans næsten sandfærdige historier, inden vi ad krøllede veje kommer til slottet hvor Askepot tabte sin glassko. Slottet er i dag en ruin, men smukt ligger det ved Weser. 

Schwalenberg

Dag 3: Teutoburgerskoven og helbredende kilder i Bad Pyrmont

Vi besøger de magiske og mytiske klipper Externsteine. De 4 sandstensklipper er ca. 40 m høje og millioner af år gamle. De første kristne huggede alter og altertavle i klipperne. Også besøg ved det 53 m høje mindesmærke af teutonerkrigeren Hermann, Hermannsdenkmal.

Videre til Bad Pyrmont. Den fine gamle kurby med magiske kilder, der siges at have en helbredende virkning på stort set alle sygdomme. I næsten 200 år var byen et samlingspunkt for europæiske konger, fyrster, og deres familie. Her blev drukket vand og ikke mindst ordnet politik og ægteskaber. Kilder, og den berømte park med palmer ligger her stadigvæk. Besøg af fyrstelige er væk men stilen og stemningen er stadigvæk til den fornemme side.

Externsteine

Dag 4: Porcelæn på Fürstenberg, Höxter og sejltur på Weser

Besøg på slottet Fürstenberg, hvor der har været produceret porcelæn i mere end 300 år. Ind til Höxter, der er en livlig lille by med butikker, gamle huse og flodpromenade. Her finder du Hans & Grete, og det menes at de boede her med faderen og den onde stedmor. Det skulle være ganske vist. Nær byen ligger klosteret Corvey, der nu er på UNESCO´s Verdensarvliste. Her var nordens apostel Ansgar blandt de mange munke, og det var her at han fik et syn om at kristne de vilde Danere. Videre til flodpromenaden og ombord på skibet, der sejler os en hyggelig tur på floden Weser.

Sejltur på Weser

Dag 5. Hjemrejsedag med besøg i yndige Celle – en perle af en by

Efter en god morgenmad starter hjemrejsen, men det er ikke slut med oplevelserne. Vi gør stop i Celle, hvor de smukke huse ligger tæt i gaderne så husk at kikke op. Byen var et magtcentrum for Welfer-slægten og har bestemt en royal stemning med slottet og den danske dronning Caroline Mathilde, der er begravet i Celle. Med rejselederen en spadseretur til seværdigheder. En god afslutning på en spændende rejse.

Celle

Hotel

Hotel Schwalenberg Malkasten

Neue Torstraße 1,
32816 Schieder-Schwalenberg,

Herligt familiehotel med en hyggelig atmosfære og god service. Hotellet er indrettet i 3 ældre renoverede bindingsværkshuse og har egen restaurant, hyggelig krostue og terrasse. Værelser i traditionel tysk stil med , tv og gratis internet på hele hotellet.  Badeværelser med brus, hårtørrer og toiletartikler. Hotellet har ikke elevator. Byen Schwalenberg var i 3 årtier centrum for en kunstnerkoloni, der blev tiltrukket af det særlige lys over bjerg og landskab. Det har sat sit præg på byen og ikke mindst hotellet, der er fyldt med malerier direkte på væggene. Velkommen til et dejligt ophold i Weserbergland.

Læs mere om Hotel Schwalenberg Malkasten her

Gæsterne siger

Hygge i Weserbergland - Gæsterne siger
"Rigtig gode udflugter vi havde og en fin rundvisning i byen hvor vi boede."

"Meget dygtig og humoristisk rejseleder. Altid venlig og imødekommende."

"Godt hotel med god service og rigtig god forplejning."

Værd at vide

Drikkevand

Vandet fra vandhanen kan drikkes.

Elektricitet

Der er 220 V. Danske stik passer i langt de fleste kontakter, og der er sjældent brug for adapter.

Entréer

Entréer er eksklusive med mindre andet er nævnt.

Fysisk formåen

Denn rejse er velegnet for alle der er almindeligt godt gående. Enkelte udflugter er ikke egnet for gangbesværede. Du kan dog godt deltage, hvis du er indstillet på ikke at deltage i det fulde udflugtsprogram. Dette aftales med rejselederen, så både gruppen og du får en god oplevelse på rejsen. Vær opmærksom på at der ikke er elevator på hotellet.

Klima

Generelt sommervejr med dagstemperatur på 18-26°. Se mere om temperaturerer på:
https://www.mitrejsevejr.dk/vejrudsigt.php?l=Tyskland&a=Hessen&p=R%25C3%25BCdesheim%2520am%2520Rhein&t=&s=i-Hcz9Gu07Sbrcbm2JyiZrosIMmy2LjRzs7SxqSTidDOzdM=

Medicin

Pak medicin i håndbagagen. Al medicin skal være i original emballage. Medbring gerne recept - er påkrævet ved medicin der indeholder morfin.

Program 

Program kan forekomme i en anden rækkefølge end beskrevet. På afgangene 14.04 og 22.10 afløses sejltur af frokost i traditionel hyggelig skænkestue.

Tilskud

Kør gratis over Storebælt
Skal du fra Jylland og Fyn til Københavns Lufthavn eller fra Sjælland og videre med fly fra Odense, Billund og Aalborg, eller med på en busafrejse, der KUN kører fra Fyn og Jylland, så refunderer Gislev din broafgift, når du kører i egen bil. Bemærk: Refundering af broafgift er dog kun gældende, såfremt der ikke er busafrejse fra den pågældende landsdel.

Transport til nærmeste påstigningssted
Benytter du offentlig transport i Danmark - tog, bus, færge eller indenrigsfly til nærmeste afrejsested - så refunderer Gislev 50 % af udgiften til tur/retur billetten på 2. klasse (dog højst kr. 400 per person. Udgiften skal overstige kr. 100 per person). Har du købt fly fra Aalborg til København t/r til Gislevs specialpris, så ydes ikke anden refusion.

Efter hjemkomst skal du selv sende kvittering med påført rejsemål og billetnummer til Gislev Rejser, Lombjergevej 1, 5750 Ringe eller pr mail til refusion@gislev-rejser.dk. Refundering sker via bankoverførsel. Husk at oplyse reg. nr. og kontonummer.

Valuta og kreditkort

1 € = ca. kr 7,50 . Mange steder kan du også betale med kreditkort som Visa og MasterCard, men det er en god ide at have kontanter med på rejsen.

Vil du vide mere?

Få flere praktiske info om rejsen på: www.gislev-rejser.dk/vaerd-at-vide

 

Afrejse

Med Gislev Rejser kan du stå på bussen i hele landet, og du kan vælge imellem rigtig mange byer. Ved en del afrejsebyer er der mulighed for at parkere (enkelte steder mod betaling). Eksempelvis vælger mange gæster at stå på ved Otto Duborg ved grænsen. Afrejsebyer er også hjemkomstbyer.

Bemærk: Ikke alle rejser har afrejse fra de nævnte afrejsebyer. Du kan se en rejses aktuelle afrejsebyer, når du booker.

Kør til sikret parkering ved Kolding

Gislev gør det nemt for dig. Vi har lejet et stort, indhegnet parkeringsområde, hvor du kan stille din bil, mens du er på busrejse. Vi kører naturligvis fra parkeringsområdet og tilbage igen. Parkeringen er gratis.

Adresse:

Koldingvej 7
6580 Vamdrup

Find vej:

E45, Afkørsel 65 mod Vamdrup. I rundkørsel 1. vej til højre. Derefter 300 meter. Indkørsel til højre ved Dansk Autologik/Gislev Parkering Syd.

Gratis parkering i Vamdrup

Læs mere om vores busser her

Læs mere om tilskudsordning og refusion her

Kort

Hygge i Weserbergland - Kort

Afgange og priser

DatoAfrejse fraLedige pladserFra pris
14-04-2022Bus fra Jylland, Vestjylland, Fyn & SjællandMere end 83.498,-Bestil rejsenMere information
12-05-2022Bus fra Jylland og FynMere end 83.498,-Bestil rejsenMere information
25-05-2022Bus fra Jylland og FynMere end 83.498,-Bestil rejsenMere information
04-07-2022Bus fra Jylland og FynMere end 83.498,-Bestil rejsenMere information
15-08-2022Bus fra Jylland og FynMere end 83.498,-Bestil rejsenMere information
04-09-2022Bus fra Jylland og FynMere end 83.498,-Bestil rejsenMere information
18-09-2022Bus fra Jylland og FynMere end 83.498,-Bestil rejsenMere information
22-10-2022Bus fra Jylland og FynMere end 83.498,-Bestil rejsenMere information