Skip to main content

Busrejse til Weserbergland

-
Supertilbud til en skjult perle med eventyr, drama og gode løgnehistorier

Hygge i Weserbergland

Tag med på en flot busrejse til Weserbergland - Tysklands frodige kornkammer. Her snor Weserfloden sig gennem smukke landskaber og idylliske småbyer med 4-5 hundrede år gamle spidsgavlede huse, små slotte og borgruiner på bakketoppen - alt ånder ro. Men også fyldt med drama fra gamle dage - Teutonere stoppede Romerne, rottefængerbyen Hameln, Askepot, løgnhalsen Münchhausen osv. Hotel med nærværende familie og forplejning af god tysk kvalitet – omsorg og hygge. Byen Schwalenberg ligger for foden af det kuperede flotte landskab.

Glæd dig til en spændende rejse, med meget inkluderet og fine oplevelser fra start til slut.

Glæd dig til

 • Rejse med stemning, oplevelser, god tid og nydelse i højsædet
 • Alsidige udflugter til Bodenwerder, Bad Pyrmont, Fürstenberg og sejltur på Weser
 • Teutoburgerskoven med Hermannsdenkmal og de spektakulære klipper Externsteine
 • Herligt familiedrevet hotel med atmosfære og hygge samt dansk rejseleder fra start til slut

Inkluderet i rejsens pris

 • 4 x halvpension
 • 1 x let lokal frokost
 • Udflugter jf. program
 • Sejltur på Weser
 • Rejseleder
  Entréer er ekskl. medmindre andet er nævnt.

  Dagsprogram

  • Programmet kan forekomme i en anden rækkefølge end beskrevet.

  • Dag 1: Mod Hameln og videre til en varm velkomst i Weserbergland

   Rejselederen byder velkommen i bussen, og inden længe er vi allerede i Tyskland. Vi fortsætter mod de bløde og blide bakker i Weserbergland. Undervejs gør vi stop i Hameln, hvor den muntre rottefænger huserede i 1284.

   Den charmerende by har et godt handelsliv, cafeer og masser af ”rotter”. De er på fortove, restauranter, i kirken og alle butikker – garder dig med rottegift – det smager godt. Sidst på eftermiddagen er vi fremme i Schwalenberg – de sidste 50 m går over toppede brosten til vores værtinde Diane, der står klar med nøgler og et hjerteligt velkommen.

  • Dag 2: Schwalenberg, løgnhalsen Von Münchhausen og Askepot

   Efter en god morgenmad går vi ned til Andebrønden. Her starter en rolig men spændende gåtur gennem landsbyen med 700 år gamle huse med stræder og herlige finurligheder. Hvis vejret tillader det, går vi en lille tur op ad bjerget til Grevens Udsigt og Borgen. Tilbage på hotellet er Gislev vært ved en let frokost. I kan glæde jer til en særlig specialitet, som de fleste nyder, men som de færreste har smagt før.

   Og så til Bodenwerder på små veje til Baron von Münchhausens fødeby. Han var en reel militærmand af den gamle skole og desuden verdens største løgnhals. Vi hører nogle af hans næsten sandfærdige historier, inden vi ad krøllede veje kommer til slottet hvor Askepot tabte sin glassko. Slottet er i dag en ruin, men smukt ligger det ved Weser.

  • Dag 3: Teutoburgerskoven og helbredende kilder i Bad Pyrmont

   Vi besøger de magiske og mytiske klipper Externsteine. De 4 sandstensklipper er ca. 40 m høje og millioner af år gamle. De første kristne huggede alter og altertavle i klipperne. Også besøg ved det 53 m høje mindesmærke af teutonerkrigeren Hermann, Hermannsdenkmal.

   Videre til Bad Pyrmont. Den fine gamle kurby med magiske kilder, der siges at have en helbredende virkning på stort set alle sygdomme. I næsten 200 år var byen et samlingspunkt for europæiske konger, fyrster, og deres familie. Her blev drukket vand og ikke mindst ordnet politik og ægteskaber.

   Kilder, og den berømte park med palmer ligger her stadigvæk. Besøg af fyrstelige er væk men stilen og stemningen er stadigvæk til den fornemme side.

  • Dag 4: Porcelæn på Fürstenberg, Höxter og sejltur på Weser

   Besøg på slottet Fürstenberg, hvor der har været produceret porcelæn i mere end 300 år. Ind til Höxter, der er en livlig lille by med butikker, gamle huse og flodpromenade. Her finder du Hans & Grete, og det menes at de boede her med faderen og den onde stedmor. Det skulle være ganske vist.

   Nær byen ligger klosteret Corvey, der nu er på UNESCO´s Verdensarvliste. Her var nordens apostel Ansgar blandt de mange munke, og det var her at han fik et syn om at kristne de vilde Danere. Videre til flodpromenaden og ombord på skibet, der sejler os en hyggelig tur på floden Weser.

   Bemærk: På afgangene 14.04 og 22.10 afløses sejltur af frokost i traditionel hyggelig skænkestue.

  • Dag 5: Hjemrejsedag med besøg i yndige Celle – en perle af en by

   Efter en god morgenmad starter hjemrejsen, men det er ikke slut med oplevelserne. Vi gør stop i Celle, hvor de smukke huse ligger tæt i gaderne så husk at kikke op. Byen var et magtcentrum for Welfer-slægten og har bestemt en royal stemning med slottet og den danske dronning Caroline Mathilde, der er begravet i Celle. Med rejselederen en spadseretur til seværdigheder. En god afslutning på en spændende rejse.

  Hotel

  • Dag 1-5

   Schwalenberg Malkasten

   Herligt familiehotel med en hyggelig atmosfære og god service. Hotellet er indrettet i 3 ældre renoverede bindingsværkshuse og har egen restaurant, hyggelig krostue og terrasse.

   Værelserne er i traditionel tysk stil med , tv og gratis internet på hele hotellet. Badeværelser med brus, hårtørrer og toiletartikler. Hotellet har ikke elevator.

   Byen Schwalenberg var i 3 årtier centrum for en kunstnerkoloni, der blev tiltrukket af det særlige lys over bjerg og landskab. Det har sat sit præg på byen og ikke mindst hotellet, der er fyldt med malerier direkte på væggene. Velkommen til et dejligt ophold i Weserbergland.

   Læs mere om Hotel Schwalenberg Malkasten

   ElevatorNej
   HårtørrerJa
   RestaurantJa
   TVJa
   Wi-fiGratis

  Kort

  Busrejse til Weserbergland med Gislev Rejser

  Praktiske oplysninger

  Nedenfor kan du se svar på de mest stillede spørgsmål. Kan du ikke finde svar på dit spørgsmål, så er vi klar til at hjælpe på mail gislev@gislev-rejser.dk eller på telefon 62 29 12 10.

  • Brug af mobiltelefon under busrejsen

   Der henstilles til, at mobiltelefon kun benyttes til korte samtaler. Længere samtaler kan, af hensyn til medrejsende, føres i pauserne.

  • Chaufføren

   Chaufførskifte kan forekomme undervejs på nogle busrejser - oftest i anledning af at køre- hviletidsbestemmelserne skal overholdes.

  • Drikkevand i Tyskland

   Vandet fra vandhanen kan drikkes.

  • Elektricitet i Tyskland

   Der er 220 V. Danske stik passer i langt de fleste kontakter, og der er sjældent brug for adapter.

  • Entréer

   Entréer er eksklusive med mindre andet er nævnt.

  • Fast plads i bussen på Gislevs rejser

   Hos Gislev kan du købe fast plads i bussen. Fast plads koster: 0 - 7 dage: Kr. 190, 8 - 16 dage: Kr. 230. Fast plads gælder fra du tager plads i den bus, der skal gennemføre rejsen (For eksempel fra Kolding/Vamdrup).

   Bestiller du din rejse online, kan du selv vælge faste pladser under bestillingen. Du kan også ringe ind og bestille din rejse og lave pladsreservationerne samtidig. Det er chaufføren og rejselederen, der anviser pladsen.
   Bemærk, at reservationen ikke gælder i tilslutningsbusser.

  • Forplejning i bussen

   Der kan købes øl, vand og kaffe i bussen. 

  • Fysisk formåen

   Denne rejse er velegnet for alle der er almindeligt godt gående. Enkelte udflugter er ikke egnet for gangbesværede. Du kan dog godt deltage, hvis du er indstillet på ikke at deltage i det fulde udflugtsprogram. Dette aftales med rejselederen, så både gruppen og du får en god oplevelse på rejsen. Vær opmærksom på at der ikke er elevator på hotellet.

  • Køre- og hviletid

   Gislevs chauffører har mange års erfaring fra Europas veje. Chaufførerne kender busserne ud og ind, så du er sikret en behagelig og sikker rejse i vores komfortable busser.

   Alle Gislevs busrejser køres efter gældende køre- og hviletidsbestemmelser - derfor forekommer der på nogle rejser chaufførskift undervejs. Gislev Rejsers holdning er, at reglerne for køre-/hviletider for chauffører er rimelige og at de derfor skal overholdes.

  • Medicin på busrejser

   Pak medicin i håndbagagen. Medicin skal være i original emballage. Hvis du lider af en sygdom, der kan give problemer undervejs, bedes du venligst diskret gøre rejselederen opmærksom herpå. Det er din sikkerhed for, at rejselederen agerer korrekt, hvis du skulle blive utilpas på turen.

   Mange lande kræver dokumentation for, at evt. medbragt receptpligtig medicin er til en selv, og det er derfor vigtigt at sørge for at evt. dokumentation for dette er i orden.

   Tjek evt. https://www.apoteket.dk/sundhed/rejse/guide-pillepas og se om din rejse kræver 'pillepas' og hvordan du bestiller det.

   Rejsende kan også altid kontakte ambassaden, hvis man har brug for at medbringe receptpligtig medicin til rejsen, og er i tvivl om der gælder særlige regler.

   Læs mere på dette link: http://um.dk/da/rejse-og-ophold/rejse-til-udlandet/medicin-paa-rejsen/  eller kontakt egen læge, apotek eller sygehus for yderligere vejledning og hjælp til evt. medicinattest.

  • Mulighed for gratis sikret parkering ved Vamdrup

   Med Gislev Rejser kan du stå på bussen i hele landet og du kan vælge imellem rigtig mange byer. Ved en del afrejsebyer er der mulighed for at parkere (enkelte steder mod betaling). Eksempelvis vælger mange gæster at stå på ved Otto Duborg ved grænsen. Afrejsebyer er også hjemkomstbyer. Du kan se en rejses aktuelle afrejsebyer under: "Afgange og priser" / Afrejse fra.

   Start busrejsen lidt senere - kør til sikret parkeringsplads ved Vamdrup

   Gislev gør det nemt for dig. Vi har lejet et stort, indhegnet parkeringsområde, hvor du kan stille din bil, mens du er på busrejse. Vi kører naturligvis fra parkeringsområdet og tilbage igen. Parkeringen er gratis.

   Adresse

   Koldingvej 7
   6580 Vamdrup

   Find vej
   E45, Afkørsel 65 mod Vamdrup. I rundkørsel 1. vej til højre. Derefter 300 meter. Indkørsel til højre ved Dansk Autologik/Gislev Parkering Syd.

   Bemærk:

   Gratis parkering ved Vamdrup gælder ikke på rejserne skabt i samarbejde med NILLES Rejser. Disse rejser har udelukkende afgange fra Sjælland og findes under temaet "Stig på bussen".

   Se alle Gislevs Busrejser her

   Læs mere om vores busser her.

   Læs mere om tilskudsordning og refusion her.

  • Overnatningshoteller

   Alle længere rejsemål har overnatning på ud- og hjemrejsen. Gislev benytter kun gode overnatningshoteller.

   Ikke aktuelt på kortere rejsemål.

  • Pas - på busrejser

   Husk at medbringe gyldigt pas.

   Ved bestilling af rejsen bedes du oplyse dit navn som angivet i passet.

  • Tillæg

   Enkeltværelse kr. 698. 

  • Tilskud på busrejser fra Fyn og Jylland

   Kør gratis over Storebælt
   Skal du med på en busafrejse, der KUN kører fra Fyn og Jylland, så refunderer Gislev din broafgift, når du kører i egen bil. Bemærk: Refundering af broafgift er dog kun gældende, såfremt der ikke er busafrejse fra den pågældende landsdel.

   Du skal selv sende kvittering med påført rejsemål og billetnummer til Gislev Rejser, Hvidkærvej 29, 5250 Odense SV. Refundering sker via bankoverførsel. Husk at oplyse reg. nr. og kontonummer.

   Transport til nærmeste påstigningssted
   Benytter du offentlig transport i Danmark - tog, bus eller færge til nærmeste afrejsested - så refunderer Gislev 50 % af udgiften til tur/retur billetten på 2. klasse (dog højst kr. 400 per person. Udgiften skal overstige kr. 100 per person). 

   Du skal selv sende kvittering med påført rejsemål og billetnummer til Gislev Rejser, Hvidkærvej 29, 5250 Odense SV. Refundering sker via bankoverførsel. Husk at oplyse reg. nr. og kontonummer.

  • Valuta og kreditkort i Tyskland

   I Tyskland er valutaen Euro.

   Mange steder kan du betale med kreditkort som Visa og MasterCard men kun på det beløb, varen koster. Mod et gebyr kan du hæve penge i bankautomater. Det er en god ide at have kontanter med på rejsen.

   Ved køb af drikkevarer i bussen er betaling i danske kroner.

  • Vegetar/diabetiker - på rejser med bus

   Det er vigtigt, at du informerer Gislev inden afrejse såfremt du har et specielt behov angående kosten. På denne måde kan vi forberede hotellerne i god tid, således at du ikke skal tænke på netop dette under hele rejsen. Det er dog vigtigt at nævne, at vi vil forespørge og gøre vores bedste for at imødekomme dine behov, men at vi ikke kan garantere dette for alle hotellerne.

  • Vejret

   Generelt sommervejr med dagstemperatur på 18-26°. Se mere her
    

  • Vigtigt hvis du rejser med børn under 18 år - busrejser

   Børn og unge under 18 år, der rejser uden respektive forældre, eksempelvis med bedsteforældre, skal medbringe dokumentation fra barnets forældre. Hent mere information om børn og unge på rejse hos Udenrigsministeriet.

  • Vil du vide mere om din busrejse?

   Få flere praktiske info på: www.gislev-rejser.dk/vaerd-at-vide

  • Ønsker til indkvartering på busrejser

   Har du specifikke ønsker til dit værelse, eksempelvis etage, separate senge, bo nær medrejsende, skal du oplyse dette ved bestillingen. Vi skal gøre opmærksom på at vi ikke kan garantere alle ønsker, men vi vil forespørge og gøre vores bedste for at imødekomme ønsker.

  Tilmeld dig Gislevs nyhedsmail og vind!
  Tilmeld dig Gislevs nyhedsmail og vind!

  Få inspiration og bliv opdateret med aktuelle rejsetilbud og nyheder. Hver måned deltager alle modtagere af nyhedsmailen i lodtrækningen om et gavekort à kr. 1000

  62 29 12 10Se åbningstider
  Luk menu