Sri Lanka - Perlen i Det Indiske Ocean

Oplev Sri Lankas højdepunkter, med en erfaren dansk rejseleder

Sri Lanka rundrejse  

Rundrejse med erfaren dansk rejseleder på Sri Lanka - Perlen i Det Indiske Ocean.

Sri Lanka er eksotiske palmestrande, imponerende kongebyer med templer og stupaer, bølgende teplantager, et rigt dyreliv og mere end 2000 års historie. Vi har sammensat et unikt rejseforløb, hvor du oplever de største seværdigheder. Glæd dig bl.a. til kongebyerne Anuradhapura og Polonnaruwa, Sigirya Løveklippen, spektakulær togrejse, high tea servering, safari i Yala National Park og afslapning på et skønt resort ved Beruwala Beach ud til Det Indiske Ocean. Vores rundrejse lægger vægt på et roligt rejseforløb med helpension og alle oplevelser inkluderet samt indkvartering på skønne udvalgte hoteller og resorts. Velkommen til Sri Lanka.

 • Overnatning på Sri Lankas mest ikoniske hotel -  Galle Face, Colombo
 • Colombo byrundtur i jeep
 • Jeep safari i Minneriya National Park, kendt for sine store elefantflokke
 • Templer og stupaer i pilgrimsbyen Anuradhapura, Ceylons første hovedstad
 • Vidunderlig udsigt fra buddhismens fødested, Mihintale
 • Middag og cocktails i solnedgangens skær
 • Oplev oldtidsbyen Polonnaruwa på en let cykeltur
 • Tuk Tuk kørsel gennem landsby nær Sigiriya
 • 17-retters smagfuld frokost hos landmand
 • Besøg i huletemplet i Dambulla med næsten 100 Buddhaer
 • Frokost i en velduftende krydderihave
 • Oplev Kandy i det grønne højland og Tandens Tempel
 • Aften byrundtur i Kandy med øl på den berømte Royal Bar
 • Smuk og let vandretur i Udawatta Kele - et historisk skovreservat
 • Gåtur i den skønne Peradeniya botaniske have i Kandy
 • Folklore forestilling i Kandy med lokalt danse-, ild- og trommeshow
 • Flot togrejse fra Peradeniya til Nanu Oya
 • High Tea servering på Grand Hotel, Nuwara Eliya
 • Oplev de frodige teplantager og landsbyen omkring dem
 • Jeep safari i Yala National Park
 • Byrundtur i historiske Galle
 • Hvalsafari på luksus katamaran på Sri Lankas østkyst
 • Oplev den særlige stemning under en Tempel ceremoni
 • Afslapning på resort helt ned til stranden ved Det Indiske Ocean


Med i prisen:

 • Ophold i dobbeltværelse på gode udvalgte hoteller og resorts
 • 11 x morgenmad, 10 x frokost, 11 x middag samt High Tea servering
 • Alle udflugter og entréer
 • Dansk rejseleder på hele rejsen
 • Lokalguide
 • Visum til Sri Lanka
 • Flybilletter og afgifter
 • Gebyr til Rejsegarantifonden
   

Tillæg: Enkeltværelse fra kr. 3.900. Afbestillingsforsikring kr. 1.650.
             Mulighed for opredning til 3. person i dobbeltværelse - spar ca. kr. 650 i alt.
             Mulighed for at forlænge rejsen med 3 ekstra nætter på egen hånd med masser af tid til afslapning. Pris pr. person i dobbeltværelse fra 2.500 kr. inkl. halvpension (morgenmad og middag). 

Små grupper - max antal deltagere: 25 (min. 15)


 

Bestil rejsen

Pris fra 18.998,-

14 dage
Fly

Med i prisen er bl.a.

 • Mange måltider samt High Tea servering
 • Alle udflugter og entréer inkluderet
 • Kvalitetshoteller og resorts
Bestil rejsen

Om rejsenTropeøen Sri Lanka
Sri Lanka er en stat i den sydlige del af Asien, bestående af en stor ø og en række småøer, der ligger sydøst for Indien. Sri Lanka blev indtil 1972 kaldt Ceylon. Gennem flere årtier har Sri Lanka nok været den tropeø, der har haft besøg af det største antal turister og ikke uden grund. Landet har en helt unik natur, kultur og historie. Her mødes hinduismen, buddhismen, islam og kristendommen, og her krigedes indere, arabere, portugisere, hollændere og briter. I 1948, årerne efter selvstændigheden, blev kimen lagt til den borgerkrig, som i årtier har kastet en mørk skygge over det ellers så gæstfri øsamfund. Konflikten mellem den singalesiske majoritet (74%) og den tamilske minoritet (26%) udviklede sig i 1983 til en regulær borgerkrig, der varede indtil 2009. Siden er turister vendt tilbage til Sri Lanka for at opleve den enestående natur og de mange kulturskatte.

Historie
De allerførste mennesker, der beboede Sri Lanka, menes at være vedaerne, som er efterkommere af de tidligste mennesker på Jorden. I tiden før ca. år 500 f.Kr. besad de hele øen, men senere fulgte der ariske og dravidiske invasioner fra Indien. Singaleserne mener, at det var dem, der først kom til øen i ca. år 500 f.Kr. Tamilerne mener derimod, at det var dem, der kom først til øen, eller at de i hvert fald har været der ligeså længe som singaleserne. Historikerne har også delte meninger om dette spørgsmål, så det er usikkert, om det var singaleserne eller tamilerne, der først kom til øen. Men spørgsmålet er vigtigt, da både tamilere og singalesere bruger det til at sige, at det var dem der kom først, og at de derfor har retten til landet.

I 1796 fik englænderne magten over Sri Lanka, men det var først i 1815, at de 3 kongeriger kom under ét administrativt styre, og landet blev delt i 5 provinser. Da bønderne ikke ville arbejde i kaffeplantagerne under de vilkår, som englænderne tilbød dem, importerede englænderne i perioden 1843 - 59 ca. 1 mio. fattige indiske tamilere til at arbejde i plantagerne i singalesisk dominerede områder, hvilket senere har skabt problemer. I slutningen af 1800-tallet blev Buddhismen samlingsmærket for de singalesiske nationalister og den singalesiske nationalisme fik en politisk betydning, da srilankanerne fik en større repræsentation i statsrådet. I 1937 blev Sinhala Maha Sabha, en politisk gruppe, dannet af Solomon West Ridgeway Bandaranaike, der ville fremme den singalesiske nationalisme.

Under kolonitiden havde mindretallet, tamilerne, fået høje poster og de var blevet favoriseret af englænderne. Da tamilerne så, at den singalesiske nationalisme voksede, blev de bange for, at de ville blive undertrykt af singaleserne, når Sri Lanka blev selvstændig. Det medførte at den tamilske nationalisme voksede. Den 2. Verdenskrig dækkede over de politiske modsætningsforhold, og krigen skabte mange arbejdspladser, og befolkningstallet steg. Efter krigen blev der arbejdsløshed og boligmangel, og selv om befolkningstallet var steget, skete der ikke en forøgelse af produktiviteten. Det skabte social utilfredshed og problemer mellem de etniske grupper. Under krigen havde regeringen i London overdraget dele af styringen af Sri Lanka til den lokale regering i Colombo, og det gav srilankanerne mulighed for at vise, at de kunne styre sig selv. Det medførte at Sri Lanka i 1948 fik sin selvstændighed.

Det skal du opleve

Colombo

Colombo er Sri Lankas hovedstad med ca. 753.000 indbyggere (2,2 mio. med forstæder). Byen ligger på øens vestlige side og har en meget stor havn, som i 1900-tallet er blevet udbygget flere gange. En stor del af landets eksport går igennem her, såvel som importen af malm og olie, som forarbejdes på byens stålværk og raffinaderi. Byens forretningscentrum udgøres af The Fort syd for havnen, hvor portugiserne og hollænderne byggede fæstning. The Pettah øst herfor er den traditionelle by med markedspladser og syd for ligger de velhavende kvarterer langs strandvejen. Parlamentet og andre hovedstadsfunktioner ligger i den østlige del af byen Sri Jayawardenepura. Nord for byen ligger en frizone anlagt i 1977 for at trække udenlandske investeringer til landet. Før kolonitiden benyttedes havnen af arabiske købmænd og af kongeriget Kotte, der nu er en forstad til byen. Portugiserne kom hertil i 1505. Hollænderne overtog portugisernes områder i 1658, men indrettede deres hovedsæde på øens østkyst. Efter 1796 erobrede briterne hele øen og da den kommercielle plantagedrift i Kandyområdet tog til i begyndelsen af 1800-tallet, blev den gunstigt placerede Colombo britisk administrationsby. Den havde stor betydning som knudepunkt i imperiets sejlruter til Australien og Fjernøsten, og ved Ceylons selvstændighed i 1948 blev den hovedstad. Byens historie er meget interessant og de skiftende magthavere har hver sat deres præg. Da portugiserne kom i 1500-tallet, uddrev de muslimerne og byggede et fort for at beskytte den indbringende handel med krydderier. Hollænderne blev de næste beboere, da de erobrede byen efter en belejring, som kun 93 portugisere overlevede. Briterne gjorde byen til hovedstad i kronkolonien Ceylon, og man kan stadig se både sporvognsspor og granitgulve fra kolonitiden.

Minneriya National Park

Anuradhapura
Anuradhapura er en gammel kongeby, som ligger med blot få kilometer til den nuværende by Anuradhapura. I den gamle kongeby ses vigtige helligdomme i sten, som er delvist bevaret. Området er også på UNESCOs Verdensarvsliste. I følge overleveringen blev byen grundlagt i 500-tallet f.Kr. Fra omkring 350 f.Kr. var den hovedstad i det singalesisk-buddhistiske rige, og den var et af den buddhistiske verdens vigtigste steder. I slutningen af 900-tallet erobredes området af det indiske Choladynasti. I århundrederne derefter forfaldt byen og dens avancerede vandforsynings- og kloakeringssystem. I 1200-tallet var den helt overgroet af regnskov.

Anuradhapuras talrige paladser, klostre, templer og stenskulpturer blev genopdaget af englænderne i begyndelsen af 1800-tallet. Efter udgravning og restaurering er byen igen blevet valfartssted for buddhister og et velbesøgt turistmål. Af de mange stupaer (templer), der siges at indeholde relikvier af Buddha selv (Buddhas højre kraveben), er Thuparama fra 200-tallet f.Kr. den ældste. De to største er Abhayagiri på ca. 115 meter og Jetavana på 77 meter, hvis kuppel er græsbeklædt. Af Lohapasada (Kobberpaladset) er der bevaret 1600 stensøjler, som dannede underetagen i en oprindeligt ni etager høj bygning med 80-100 værelser på hver etage. Her ses også Sri Maha Bodhi (Det Hellige Botræ), som med sine mere end 2300 år er det ældste, historiske kendte træ i verden plantet af mennesker.

Mihintale

Polonnaruwa

Sigiriya
Ruinerne af den gamle fæstning på toppen af den 200 meter høje klippe er en af Sri Lankas største attraktioner. Historien forlyder at Kong Dhatusena, som regerede i Anuradhapura i det 5. århundrede, havde 2 sønner (Kasyapa & Mogallana). Kasyapa kunne ikke anerkendes som tronfølger (selvom han var ældst) idet hans mor ikke var adelig. Støttet af landets forsvarschef murede Kasyapa sin far inde i en klippehule og overtog magten. Da han imidlertid var klar over, at Mogallana, der var flygtet til Indien, ville hævne drabet på faderen, lod han på rekordtid et uindtageligt palads opføre på toppen af den kolossalt store Sigiriya-klippe. Rundt om klippen anlagde han et stort fæstningsværk med voldgrave og højre mure. Efter 18 år vendte broderen tilbage fra Sydindien, hvor han havde samlet en større hærstyrke. Stillet over for udsigten til et nederlag begik Kasyapa selvmord.

I dag er der ikke meget tilbage af Kasyapas, men mure, voldgrave samt et symmetrisk parkanlæg med damme og badebassiner for foden af klippen er frilagt. Særlig berømt er de enestående fresker af smukke, barbrystede kvinder. Omtrent halvvejs oppe på klippen fører en vindeltrappe til den niche, hvor de verdensberømte malerier findes. Fra toppen er der en fascinerende udsigt over den vidtstrakte jungle samt park – og fæstningsanlægget ved klippens fod.

Dambulla templet

Kandy
Kandy er en by i højlandsprovinsen Central Province på Sri Lanka. Kandy ligger 490 meter over havet i indlandet omgivet af bjerge og ved en stor kunstig sø. Det var den gamle hovedstad på øen. Byen har en række historiske og religiøse mindesmærker og symboliserer singalesisk storhedstid og religion. Det Kandyanske kongerige var den del af Sri Lanka som beholdt sin uafhængighed fra kolonimagterne længst, indtil de overgav sig i 1815 til englænderne. Hovedattraktionen er Tandens Tempel med Buddhas hjørnetand. Relikviet er genstand for en af de største religiøse fester i hele Asien. Byen blev grundlagt i det 13. århundrede.

Den var hovedsæde for et af de mange, små singalesiske kongedømmer, der opstod rundt omkring på øen. Da portugiserne koloniserede kystområderne i det 16. århundrede flyttede flere singalesiske konger i sikkerhed i kanda (bjergene). I 1590 blev byen hovedstad i det sidste singalesiske kongerige. I knap 225 år kunne Kandy på grund af sin placering forsvare sin uafhængighed. Byen overgav sig dog i 1815 til englænderne, der samtidig gjorde et 2300 årigt singalesisk kongedømme til en epoke, der var slut. Det nuværende navn Kandy stammer fra briterne, som gjorde navnet engelsk.

Yala National Park
På Sri Lanka er der i alt 3 nationalparker. Ruhuna National Park, Kumana National Park og Yala National Park, som er den andenstørste og mest besøgte nationalpark. Det er det sydligste naturreservat, der dækker et areal på 1200 km2. Her ses stort set alle arter af Sri Lankas vilde dyr. På en safari kan du være heldig at se elefanter, leoparder, læbebjørne, krokodiller, vandbøfler, hjorte, aber, vildsvin, hjorte og eksotiske fugle.

Galle

Beruwala / Bentota strand


 

Billeder

Dag for dag

Dag 1: Afrejse fra København. 
Gislevs rejseleder står klar til at tage imod dig i Københavns Lufthavn. Vi flyver med Qatar, der har en god rejsetid på ca. 14 timer inkl. transit i Doha. Måltider inkluderet denne dag: Forplejning på flyrejsen til Colombo.

Dag 2: Ankomst og indkvartering i Colombo.
Ankomst om formiddagen i hovedstaden Colombo, hvor vi bliver hentet og kørt mod vores hotel for den næste nat - det ikoniske Galle Face Hotel, bygget i 1864 (forventet check-in er fra kl. 14:00). Hotellet har gennem tiden huset filmstjerner, statsoverhoveder og kongelige (bl.a. Dronning Ingrid og prinsesse Alexandra). Hotellet har en unik beliggenhed – helt ud til Det Indiske Oceans buldrende dønninger og dog stadig centralt i Colombo. Det stolte hotel er en perfekt ramme om vores ophold i Colombo. Jeres rejseleder vil i dag vise jer alt det bedste byen har at byde på, når vi tager på byrundtur i jeeps rundt i Colombos gader. På byrundturen opleves bl.a. The Fort, der er Colombos forretningskvarter, den spændende kolonihistorie, historiske bygninger og brede boulevarder, der står i skarp kontrast til Pettah kvarterets små smalle stræder. Måltider inkluderet denne dag: Morgenmad på flyet og middag på hotellet.

Galle Face Hotel - View 

Dag 3: Mod Habarana og safari i Minneriya National Park.
Vi forlader Columbo og kører nordpå mod Habarana/Sigiriya. Undervejs gør vi stop ved et særligt religiøst sted, og vi nyder en frokost inden ankomst til vores hotel. Efter check in kører vi til Minneriya National Park. Her er der store muligheder for at se vilde elefanter i deres naturlige omgivelser. Elefanterne kommer for at drikke og bade i vandhullet Minneriya Tank og græsse på de frodige arealer ned mod søen. I august og september kan der samles flere hundrede elefanter her – men selv på andre tider af året er der gode chancer for at se de vilde elefanter. Måltider inkluderet denne dag: Morgenmad, frokost og middag.

  
 
Dag 4: Kongebyen Anuradhapura og buddhismens fødested -  Mihintale.
Efter morgenmaden kører vi til Anuradhapura, der ligger ca. 60 km nordvest for Habarana/Sigiriya. Byen, der er på UNESCOs Verdensarvsliste, er grundlagt 400 år f.kr. som hovedstad i Sri Lankas første kongerige – og hjemsted for den royale familie helt frem til år 1017, hvor byen blev erobret af sydindiske tropper, hvis belejring skadede byens vandingssystem så voldsomt, at den overgav sig. I perioden før denne belejring var byen et særdeles vigtigt handelscentrum med en stor politisk magt, der gjorde Anuradhapura til en af de førende byer i Sydøstasien. I starten af 1800-tallet genopbyggedes byen af briterne. De mange velbevarede ruiner fra storhedstiden kan ikke undgå at gøre et stort indtryk. Glæd dig til at opleve bl.a. Den Siddende Buddha. Den antikke by anses for at værre hellig for buddhister og er derfor omgivet af klostre. Mest imponerende er nok Jetavanaramaya Dagoba, der stadig den dag i dag er en af verdens største murstensbygninger. I Anuradhapura findes også det berømte træ Sri Maha Bodhi Tree, der siges at være det ældste træ i verden plantet af mennesker. Træet er blevet passet og plejet konstant gennem de sidste 2300 år – i både krigs- og fredstider. Træet skulle stamme fra en stikling fra præcis det Bodhi træ, hvorunder den unge prins Siddhartha i meditation opnåede nirvana i år 528 f.kr. Snart kom der folk, der flokkedes for at høre på hans lære og som ville følge ham på munkevejen mod egen oplysning. Vi fuldende dagens spirituelle oplevelser med et besøg på bjergtoppen Mihintale, nær Anuradhapura, som af de lokale menes at være stedet for et møde mellem den buddhistiske munk Mahinda og Kong Devanampiyatissa, der indviede tilstedeværelsen af buddhismen i Sri Lanka. Det er nu et pilgrimssted, og stedet for flere religiøse monumenter. Mihintales tempel ligger på en lille bjergtop ca. 300 meter over havets overflade. Heroppe venter en fantastisk udsigt, og det er alle 1843 trin værd. Turen dertil går via en række granittrapper, og der er tid til at hvile lidt undervejs mod toppen. Vi kører herefter tilbage til vores hotel, hvor vi nyder middagen sammen med en cocktail til solnedgangen over det smukke landskab. Måltider inkluderet denne dag: Morgenmad, frokost og middag med cocktails.

Anuradhapura Sri Lanka

Dag 5: Polonnaruwa og Løveklippen i Sigiriya. 
Efter en god morgenmad kører vi til Polonnaruwa, som er en af fem antikke byer på Sri Lanka. Byen er på UNESCOs Verdensarvsliste, og var hovedstad på Sri Lanka fra det 11. - 13. århundrede, og den var på den tid centrum for en voksende handel og et blomstrende landbrug. Polonnaruwas antikke del er hjemsted for mange flotte bygningsværker, der omfatter klostre, gamle stupaer og hinduistiske og buddhistiske steder for tilbedelse. Vi skal på en spændende lille cykeltur gennem byens højdepunkter. Der er god tid undervejs, og alle kan være med (ca. 2,5 time og i alt 2 km). Efterfølgende skal vi besøge en nærliggende landsby, hvor vi kører i en klassisk asiatisk tuk-tuk. Herude på landet skal vi bl.a. nyde en lokal 17 retters frokost i herlige omgivelser. Vi kører tilbage til vores hotel med maven fuld af smagfulde oplevelser.

Du har mulighed for at deltage i en morgenudflugt (efter morgenmaden) til den 200 meter høje løveklippe, Sigiriya Rock, hvis du altså har lyst, og er frisk til at bestige klippen langs den snørklede sti og trin der fører derop. Du behøver ikke bestemme dig allerede hjemmefra, så valget er frit, og jeres rejseleder vil spørge i gruppen senest dagen før, hvor mange der har lyst til dette eventyr. Belønningen er en pragtfuld udsigt over landskabet. Kong Dhatusena, der regerede i området i det 5. århundrede, havde 2 sønner, hvoraf den ældste Kasyapa ikke var tronarving idet hans mor ikke var adelig. Kasyapa myrdede sin far ved at mure ham inde, hvilket fik den yngre bror til at flygte til Indien. Kasyapa lod opføre en imponerende fæstning på toppen af den 200 meter høje klippe, idet han frygtede at den yngre bror ville komme tilbage og hævne drabet på faderen. Det var præcis hvad der skete 18 år senere, hvor den yngre bror returnerer fulgt af en stor hær. Kasyapa så nederlaget i øjnene og begik selvmord. I dag er der ikke meget tilbage af selve fæstningen, men fascinerende kvindeportrætter pryder klippen på vej op til toppen, hvor de gigantiske løvefødder markerer den tidligere trappe, der førte ind i fæstningen. Måltider inkluderet denne dag: Morgenmad, frokost og middag.  

Løveklippen Sigiriya Sri Lanka

Dag 6: Dambulla Templet, Krydderihave og Kandy by night.
På vores vej til Kandy venter spændende oplevelser, og vores første stop er ved et af Sri Lankas smukkeste templer, det UNESCO beskyttede Golden Rock tempel i Dambulla. Inde i templets klippehuler, kan du opleve en usammenlignelig samling af buddhastatuer - bl.a. en 14 meter lang liggende Buddha. Inden vi ankommer i Kandy, stopper vi for frokost i en klassisk Sri Lankansk krydderihave, hvor vi ser planterne bag de krydderier, som vi køber i supermarkedet herhjemme. Omgivet af de mange spændende dufte, kan vi nyde en velsmagende frokost. Vi fortsætter gennem flotte bakkede og frodige landskaber til den gamle kongeby Kandy, der med sin beliggenhed 500 meter over havets overflade er begunstiget med et meget behageligt klima. Da portugiserne koloniserede Sri Lankas kyster i det 16. århundrede, flyttede mange konger i sikkerhed i bjergene. I 1590 blev Kandy hovedstad i det sidste singalesiske kongerige, indtil den blev tvunget til at overgive sig til englænderne i 1815, hvilket betød enden på det 2300 år gamle kongedømme. Kandys vigtigste seværdighed er Tandens Tempel, hvor Buddhas hjørnetand opbevares i et gyldent skrin. En prinsesse fra det nordlige Indien gemte tanden i sit hår, og smuglede den til Sri Lanka i det 4. århundrede. Vi skal på en skøn aftengåtur gennem Kandys gader og stræder, og afslutter med en øl/vand på byens ældste og mest berømte udskænkningssted, Royal Bar. Måltider inkluderet denne dag: Morgenmad, frokost og middag.

 Huletemplet i Dambulla Hakgala Botanical Garden

Dag 7: Vandretur i Udawatta Kele og Botanisk have.
Efter morgenmaden, kører vi til Udawatta Kele skovreservat, hvor vi skal på en let vandretur i den smukke, grønne natur. Vi nyder en frokost bagefter, og fortsætter til den meget seværdige Peradeniya Botaniske have, hvis oprindelse kan spores tilbage til det 14. århundrede. De britiske, ivrige gartnere gav haven en særlig struktur, og introducerede en række planter og blomster, der skabte de blomstrende marker af orkidéer og duftende krydderier, du ser i dag. Der står endda et træ plantet af Kong George og Dronning Mary i 1901. Glæd dig til at slentre langs 'Avenue of Palms'. Om aftenen skal vi opleve et herligt folkloreshow i Kandy med dans, sang, musik, ild og trommer. Måltider inkluderet denne dag: Morgenmad, frokost og middag.

Dag 8: Togrejse, telandsby og Sri Lankas højest beliggende by Nuwara Eliya. 
I dag kører vores bus os fra Kandy til den nærliggende station Peradeniya, hvor vi går om bord på et lokaltog. Fra togvognene har vi flot udsigt til de bølgende te marker, mens det gamle tog pruster sig vej gennem de grønne bjerge til Nanu Oya. Togturen, der tager 3 - 4 timer, tager os gennem naturskønne landskaber og små byer. I Nanu Oya genforenes vi med vores bus, og kører til Nuwara Eliya for overnatning. Undervejs besøger vi en telandsby i de smukke, kølige og ofte tågede bakker, der står dækket af frodige grønne teplantager. Vi besøger her en tefabrik, hvor du kan observere den rige tetradition, der holdes i live i regionen. Tag en dyb indånding, og du vil kunne smage den himmelske duft, der fylder luften herude. Du bydes naturligvis på en perfekt blandet kop ren Ceylon te, inden vi fortsætter rejsen mod Sri Lankas højest beliggende by Nuwara Eliya (1889 m.o.h), der også ligger helt omgivet af grønne te plantager så langt øjet rækker. Byen kaldes også for Little England, da englænderne i den grad har sat deres præg på den under kolonitiden. Glæd dig til en delikat oplevelse i form af High Tea servering på det lukseriøse Grand Hotel. Ceylon te og utallige lækkerier bliver nydt i fulde drag i hotellets flotte omgivelser. Måltider inkluderet denne dag: Morgenmad, frokost, High Tea og middag.

Nuwara Eilya tog Huletemplet i Dambulla 

Dag 9: Safari i Yala National Pak. 
Efter en god morgenmad kører vi mod Tissamaharama, hvor vi checker ind på vores resort. Byen der ligger helt omgivet af frodig junglevegetation grænser op til Yala National Park, og om eftermiddagen skal vi på jeep safari i det 1200 km² store naturreservat, der er hjemsted for stort set alle Sri Lankas vilde dyr. Dette er stedet hvor vi kan være heldige at opleve vilde elefanter, der samles ved vandhullet eller måske en hun elefant der bader sin unge i floden. Er heldet med os får vi måske også øje på leoparder, der dovner på de lune klipper, bjørne, hjorte, påfugle, flamingoer eller nogle af de andre dyr der lever her. Måltider inkluderet denne dag: Morgenmad, frokost og middag.

Yala National Park elefanter Yala National Park Sri Lanka

Dag 10: Galle og Beruwala strand.
Efter morgenmaden forlader vi hotellet, og kører mod Bentota. Undervejs stopper vi i Sri Lankas sydligste by Galle, der indtil 1800-tallet havde Sri Lankas mest betydningsfulde havn. Galle er den eneste by i landet, der er omgivet af et intakt fæstningsværk. Vi har tid til at spadsere lidt rundt i den charmerende by og på Galle Fort. Herefter kører vi mod vores skønne resort for de næste 3 nætter. Vi skal bo i Beruwala helt ud til stranden og Det Indiske Ocean. Måltider inkluderet denne dag: Morgenmad, frokost og middag.

Sri Lanka

Dag 11: Beruwala og hvalsafari i katamaran.
Vi kører tidligt fra hotellet, da vi skal til søs om bord på en luksus katamaran. Dagens store oplevelse er en hvalsafari fra kysten Mirissa længere mod syd, på spidsen af Sri Lanka. Glæd dig til en 1/2 dags privat 'ekspedition' i Det Indiske Ocean på udkig efter hvaler. Turen afsluttes ved Weligama Bay, hvor vi kaster anker ved Taprobane øen. Her kan du nyde en dejlig svømmetur, snorkle eller blot slappe af på dækket. Vi sejler tilbage til kysten, og kører tilbage til vores resort inden middagen serveres. Eftermiddagen er fri til at dase i det lune vand i Det Indiske Ocean – eller slappe af under palmernes skygge og genopleve de mange flotte oplevelser i Sri Lanka i tankerne. Hotellet har også en dejlig swimmingpool, der indbyder til en forfriskende svømmetur. Måltider inkluderet denne dag: Morgenmad, frokost og middag.

  

Dag 12: Afslapning ved Det Indiske Ocean.
Tid på egen hånd til at slappe af en hel dag i de smukke omgivelser. Om aftenen skal du opleve en tempelceremoni, hvor du får mulighed for at deltage i eller blot observere en traditionel buddhistisk ceremoni. Måltider inkluderet denne dag: Morgenmad og middag med cocktail.Dag 13: Afslapning ved Det Indiske Ocean.
Giv dig god til morgenmaden på hotellet og nyd de sidste timer ved Det Indiske Ocean, inden en stor og oplevelsesrig rejse lakker mod enden. Ved middagstid skal vi checke ud og hen på eftermiddagen kører vi mod lufthavnen i Colombo. Klar til at checke ind og afrejse mod Doha. Måltider inkluderet denne dag: Morgenmad på hotellet og forplejning på flyet.

Dag 14: Hjemkomst til Danmark.
Flyskift i Doha. Ankomst til Københavns Lufthavn om morgenen. Måltider inkluderet denne dag: Forplejning på flyet.

Hotel

Hotelliste 

Galle Face Hotel, Colombo
(1 nat)
2 Galle Road, Colombo 3

Sri Lankas historiske hotel Galle Face Hotel er beliggende lige i Colombos hjerte langs vandet. Hotellet, der er bygget i 1864, afspejler storheden fra den æra i kombination med den moderne tids bekvemmeligheder. Hotellet har gennem årene været besøgt af både royale og kendte mennesker. Det er stedet hvor fortidens gamle charme møder den moderne luksus. Hotellet har gennemgået flere restaureringer men personalet på hotellet sikrer at hotellets sjæl forbliver urørt. Hotellet er et af Sri Lankas bedste historiske hoteller og i 2012 blev det som det første hotel i landet afbilledet på et frimærke. Hotellet er bygget i den gamle kolonistil og tilbyder bl.a. en stor saltvandsswimmingpool, der vender ud mod det Indiske Ocean. Værelserne har trægulv, TV, hårtørrer, minibar og safeboks. Desuden 2 restauranter og bar. Ikke alle kan forvente at få værelser med havudsigt. Læs mere om Galle Face Hotel her

Galla Face
Galla Face

Habarana Village, Sigiriya (3 nætter)
North Central Harbana, Habarana
50150, Sri Lanka

Bo ude midt i den frodige natur midt på øen, på et 4-stjernet hotel. Hotellet ligger lige ud til en stor sø hvor elefanter engang i mellem kommer forbi og siger hej. Det ligger fantastisk placeret i en kæmpe stor park, med grønne områder over alt. På grunden finder du en udendørs pool, en bar og en restaurant som serverer internationalt mad. Værelserne er fine og lyse og indeholder hårtørrer, sikkerhedsboks, TV, minibar, arbejdsbord, wifi og egen terrasse. Læs mere om Habarana Village her

Habarana villagee

eller

Sigiriya Village Hotel, Sigiriya (3 nætter)
Sigiriya, Sri Lanka

Bo på et skønt 4-stjernet hotel i det nordlige centrale Sri Lanka. Hotellet ligger på en 26 hektar stor grund som grænser op til det beskyttede Sigiriya Wildlige Sanctuary. Man er derfor i fredelige omgivelser og omgivet af uspoleret skov. Hotellet ligger i gåafstand til verdensarvsstedet Sigiriya Rock Fortress. Hvis man elsker natur, arv og kultur, så er dette hotel perfekt. På hotellet finder man en stor udendørs pool, en spa afdeling med mulighed for bla. hoved og fodmassage mod merbetaling. Der ligger også en stor restaurant med plads til 220 gæster. Her kan både fås buffet og a la carte. Værelserne er lyse og indeholder minibar, hårtørrer og kaffe og te faciliteter. Læs mere om Sigiriya Village her 

Sigirya Village

Cinnamon Citadel Kandy (2 nætter)
Srimath Kuda Ratwatte Mawatha
20000 Kandy, Sri Lanka

Bo på et 4-stjernet hotel ud til Mahaweli River. Floden er 335 km lang og er derved den længste flod på Sri Lanka. Hotellet ligger meget fint lige ud til floden og omgivet af natur. På hotellet er en stor pool lige ud til floden samt en stor restaurant med panorama udsigt ud over naturen. Her er der thai, kinesisk, fransk, italiensk og indisk buffet. Værelserne er fine og rummelige og indeholder hårtørrer, kaffe og te faciliteter, sikkerhedsboks, minibar, wifi og TV. Læs mere om Cinnamon Citadel Kandy her 

Cinnamon Citadel

eller

Thilanaka Kandy (2 nætter)
03 Sangamitha Mawatha
20000 Kandy, Sri Lanka

Bo ved Kandy søen og i grønne omgivelser, på dette 5-stjernede hotel. Hotellet ligger kun 5 minutter fra byen kandy, lige ved det smukke naturreservatet Udawatta Kelles. På hotellet findes en udendørs pool og en restaurant som serverer buffet og a la carte. På værelserne er der sikkerhedsboks, minibar, kaffe og te faciliteter og TV. Læs mere om Thilanaka Kandy her

Thilanka Kandy

Hill Club (1 nat)
9 Grand Hotel Rd
Nuwara Eliya 22200, Sri Lanka
Tel +94 522 223 192
Læs mere om Hill Club her

eller

Horton Cottage (1 nat)
20/5, 3rd Lane, Bakers Farm Magastota
Nuwara Eliya 22200, Sri Lanka
Tel +94 522 224 533
Læs mere om Horton Cottage her

 

Chaarya Resort & Spa, Yala (1 nat)
Tissa Rd, Kataragama 91400, Sri Lanka

Bo omgivet af vidunderlig natur med vilde dyrelyde. Hotellet er meget eksklusivt og har en masse aktiviteter at byde på. Tag en afslappet tur i spaen, hvor man også kan få massage behandlinger, svøm i den udendørs pool eller spis lækker med på restauranten. Her serverer de alverdens forskellige srilankanske retter og vestligt mad. Hotellet ligger blot 30 minutter fra Yala National park, som er det mest populære og den anden største i landet. Parken er kendt for at have det højeste antal leoparder. Der er 20 huse/bungalows på hotellet og 40 værelser. Værelserne er ca. 50 kvm. Her finder du TV, kaffe og te faciliteter, sikkerhedsboks, hårtørrer, terrasse eller balkon. Læs mere om Chaarya Resort & Spa her

Chaarya Resort & Spa

eller

Kithala Resort, Yala (1 nat)
Kataragama Road, Tissamaharama 82600, Sri Lanka

Omgivet af marker, en flod og smuk natur, ligger hotellet, 20 km. fra Yala national park og 60 km fra Udawalawa national park. Tag en dukkert i en af de to udendørs pools, med udsigt ud over markerne. På hotellet findes en restaurant som både serverer internationale retter og Srilankanske retter. Mange værelser har udsigt til haven, hvor du kan spotte sjældne fugle på sin terrasse. Læs mere om Kithala Resort her

Kithala Resort

The Palms Resort, Beruwala (3 nætter)
6th Lane, Beruwala 12070, Sri Lanka

Bo lige ud til vandet med egen strand. På hotellet finder man et wellness center med forskellige behandlinger, bla. hoved, skulder og full body massage. Efter en afslappende tur i wellness kan du svømme rundt i den udendørs pool, som ligger lige ned til stranden. På stedet finder man en hovedrestaurant, en skaldyrsrestaurant, bistro bar og en pavillon bar. Alle værelser har balkon, TV og kaffe og te faciliteter. Læs mere om The Palms Beruwala her

The Palms Resort Beruwala
The Palms Resort, Beruwala

Visum

Visum er påkrævet til Sri Lanka. Gislev Rejser har inkluderet dette i rejsens pris. Vi ansøger om visum til Sri Lanka på vegne af vores gæster, og beder dig derfor fremsende følgende pr. mail til gislev@gislev-rejser.dk - skriv dit billet nr. i emnefeltet:
- en tydelig paskopi i farver (vi skal kunne se al information tydeligt uden f.eks. genskær fra blitz eller rystede billeder).

Jeres visum vil være elektronisk, og vi vedlægger en kopi af det sammen med jeres andre rejsedokumenter som tilsendes ca. 10 dage før afrejsen. NB - husk at dit pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder udover opholdets varighed og have mindst 2 blanke sider til visering.

Gæsterne siger

Gæsterne siger om rejse til Sri Lanka

"Er hjemme med mange indtryk og dejlige minder om turen”

”En dejlig oplevelse”

”Utrolig vidende rejseleder”

”Rejseleder med stor viden om de aktuelle seværdigheder”

Værd at vide

Afrejse

Gislevs rejseleder står klar til at tage imod dig i Københavns Lufthavn. Venligst henvend dig til rejselederen før check-in i lufthavnen. Ved ankomst til Colombo beder vi dig venligst vente på rejselederen ved bagagebåndet. Når alle er samlet ved bagagebåndet i ankomsthallen, følger rejselederen gruppen til bussen. Har du evt. købt tilslutningsbillet fra Billund, Aarhus eller Aalborg, foretager du check-in hele vejen til Colombo og går direkte i transit i Københavns Lufthavn. Rejselederen vil være informeret om dette og venter ved gaten, hvorfra I skal flyve. Nærmere information om dette, følger i det informationsbrev, vi sender ud sammen med jeres rejsedokumenter.

Apotek

I de lokale drugstores eller pharmacies kan du købe den mest gængse håndkøbsmedicin. De kan dog have andre navne end dem vi er vant til. Medbring evt. hovedpinepiller, desinficerende salve til sår og rifter, imodium (mod diarré), salve mod insektstik og soleksem hjemmefra. Husk at medbringe medicin i håndbagagen og altid i original emballage.

Areal

Sri Lanka dækker et areal på 65.610 km². Øen ligger i det Indiske Ocean, sydøst for Indien, adskilt fra subkontinentet af Palk kanalen. Bortset fra en bjergrig zone i landets centrale del er landskabet fladt. Bjergene opdeler landet i to klart adskilte zoner, og fungerer som barriere overfor monsunvindene, der har afgørende indflydelse på landets tropiske klima. Landets sydvestlige hjørne modtager således megen nedbør, mens resten af landet er mere tørt. Enorme teplantager beklæder bjergenes sydvendte skråninger. Endvidere produceres ris (til landets eget forbrug) samt rågummi, kokosnødder og kakao til eksport.

Bagage

Du må medbringe en kuffert pr. person. Den må veje max. 30 kilo. Det er en god idé at lægge en seddel i kufferten med en kopi af rejseplan, hotellernes navn og adresse samt privat adresse i Danmark. Du må medbringe et stk. håndbagage pr. person. Håndbagagen må max. veje 7 kilo og max. dimensioner er 55 x 40 x 23 cm inkl. håndtag, hjul og lign. Håndbagagen må IKKE indeholde nogen former for skarpe eller spidse genstande som f.eks. lommekniv, saks, pincet, strikkepinde, proptrækker eller lignende. Endvidere gør vi opmærksom på reglerne om væsker i håndbagagen. Du skal selv anskaffe godkendte 1 liters klare plastposer med tryklynlås til opbevaring af drikkevarer, tandpasta, shampoo, parfume m.v. Hver enhed må max. indeholde 100 ml, og alle enheder skal placeres i den lukkede plastpose. Vi kan ikke garantere at lufthavnen udleverer gratis poser (sælges eksempelvis hos Matas og på apoteket).

Bus

Almindelig lokal standard. Det er ikke muligt at købe faste pladser i bussen på denne rundrejse.

Børn og unge

Børn der rejser med kun én forældre – eller med voksne der IKKE er barnets forældre. Venligst bemærk at hvis et barn kun rejser med den ene forældre, eller hvis bedsteforældre rejser med deres børnebørn uden at forældrene er med på rejsen, anbefales der skriftligt samtykke fra forældrene - på engelsk.

Drikkepenge

Såfremt der er lagt servicecharge på regningen fra caféer eller restauranter, er det ikke nødvendigt at betale drikkepenge. Det er almindelig praksis at lokalguide og chauffør får drikkepenge. Beregn ca. kr. 30-40 pr. person pr. dag. Ellers er det almindelig kutyme at tippe med ca. 10%. Det er en fordel at medbringe et bundt 1 dollar sedler til dette formål. 

Drikkevand

Drik IKKE vand fra hanen. Det er muligt at købe vand på flaske næsten alle steder og brug det – også til tandbørstningen. Tjek altid om flasken har været åbnet før brug. Vær særligt opmærksom på isterninger og på om frisk frugt og grøntsager er skyllet i rent vand. 

Elektricitet

Sri Lanka har ligesom Danmark 220 volt vekselstrøm. Stiktyper varierer dog meget. Medbring gerne et adaptersæt, hvor du kan vælge imellem flere typer af stik.

Entréer

Entréer er eksklusive med mindre andet er nævnt. 

Fly

Vi flyver med Qatar fra København via Doha til Colombo. Der er forplejning inkluderet på hele flyrejsen. Den samlede forventede rejsetid er ca. 14 timer inkl. transit i Doha.

Flybilletter

Der vil blive fremsendt en e-ticket (flybillet) ca. 10 dage før afrejsen. Det er meget vigtigt, at du allerede ved bestilling af rejsen oplyser navn nøjagtigt, som det står anført i dit pas, så det registreres korrekt på flybilletten. Bemærk venligst at mellemnavne kan være forkortet til et forbogstav. Venligst fremsend en kopi af pas til Gislev Rejser ved bestilling af rejsen, så vi kan informere flyselskabet om dit pasnummer og fødselsdato.

Gode råd til at gøre flyturen mere behagelig

Hav ikke tøj på, der kan hæmme blodcirkulationen, som for eksempel stramme strømper eller bukser. Bevæg ankelleddene. Stræk benene ud foran dig, vip tæerne op, så de peger skiftevis op og ned mod gulvet. Gentag. Hvis der ikke er plads til det, så pres din forfod i gulvet, så din hæl bliver løftet fra gulvet. Sæt herefter din hæl i gulvet og løft forfoden. Gentag flere gange og mindst én gang i timen. Gå regelmæssigt en tur i kabinegangen. Brug eventuelt en støttestrømpe under flyrejsen. Drik rigeligt med væske og undgå for meget alkohol. Sid ikke med korslagte ben og undgå at sædekanten presser for hårdt mod lårenes underside.

Fotografering

Spørg om lov. Det er en gylden regel, og det gælder de fleste steder. Vær særlig opmærksom på problematikken omkring fotomotiver af buddhafigurer i templerne og på militære områder.

Helligdage

Søndag er en fast ugentlig fridag – en arv fra den britiske kolonitid. 1. januar, nytårsdag, 1. maj, internationale kampdag, 22. maj, nationalheltenes dag, 30. juni, alm. fridag, 25. december, juledag, 31. december, alm. fridag.

Hygiejne

Medbring evt. papirlommetørklæder, vådservietter eller desinfektionsgel som f.eks. Medicare der kan købes hos Matas. Håndhygiejne er vigtigt på en rejse hvor mange mennesker er samlet. Hoteller og større restauranter har moderne toiletforhold, men udenfor byerne kan forholdene være mere primitive. Det anbefales derfor altid at have papirlommetørklæder samt desinfektionsgel med i håndtasken.

Infrastruktur og erhverv

Sammenlignet med andre ulande er Sri Lankas infrastruktur veludviklet. Både vej- og jernbanenet dækker hele øen og er ret tætmasket om end noget nedslidt. Colombo var tidligere en af de vigtigste havne på ruterne til Østen, men udviklingen i international skibsfart har mindsket dens betydning. Modsat er det gået for den internationale lufthavn Katunayake nord for Colombo. I dens nærhed blev der i 1978 oprettet en frizone, der tilbyder gunstige vilkår for udenlandske virksomheder til eksportproduktion. Her fremstilles især beklædning og elektronik. Al jord er praktisk talt opdyrket. Den sydvestlige, fugtige del er præget af eksportafgrøder med te på højlandets skråninger omkring Kandy som vigtigste enkeltafgrøde. I regnskovsklimaet dyrkes endvidere gummi og kakao og langs med kysterne ses kokospalmer overalt. I øvrigt er den fugtige savanne overvejende opdyrket med ris, men øen har dog ikke været selvforsynende med fødevarer siden 1700 tallet. Kunstvanding er nødvendig overalt, og især mod nord er landskabet præget af tanks til opsamling af vand i regntiden; de ældste er mere end 2000 år gamle. Te arealet er vokset, mens gummiproduktionen er mindsket. Endvidere er der indført nye eksportafgrøder som kaffe og tropiske frugter. Landbruget beskæftiger knap 40% af arbejdsstyrken. Fiskeriet er under udvikling, men fangsterne kan ikke dække landets behov. Bortset fra nogle ubetydelige kulreserver har landet ingen energiråstoffer. Derimod er vandkraftpotentialerne næsten fuldt udnyttet og leverer 95% af elproduktionen. Det anslås at op mod 800.000 srilankanere arbejder i udlandet især i Mellemøsten. Landets eksport går først og fremmest til Vesten og Japan, og USA har for længst overtaget Storbritanniens rolle som vigtigste marked. Importen leveres især af de asiatiske naboer.

Insekter

Efter monsunen kan der i lavtliggende og fugtige områder f.eks. nær rismarker være mange myg. Medbring evt. myggespray indeholdende AUTAN eller DEET. Løst dækkende tøj kan afhjælpe det værste.

Internet

Mange steder er det muligt at benytte wi-fi på hotellerne - evt. mod betaling. Påregn langsommere forbindelser end i Danmark.

Klima

Sri Lanka har tropisk klima. Temperaturerne varierer fra mellem 20 og 30 grader. I højlandet kan det være en god idé at medbringe en varm trøje, da temperaturen om aftenen godt kan falde ned til under 20 graders varme.
Læs mere på: https://www.mitrejsevejr.dk/l/vejret-sri-lanka-vejrudsigt-temperatur-klima.php

Kreditkort

Især Visa og Mastercard er udbredt. Der kan kun hæves det beløb, varen koster. Mod gebyr er det muligt at hæve penge i bankautomater.

Mad og drikke

Morgenmaden på hotellerne er et mix af lokale og internationale retter. Og det gængse med brød, æg, juice, syltetøj, kaffe og te. Frokost og middag er ofte tilberedt med kød fra lam, fisk eller kylling. Det er krydret især karry er stærkere, end vi kender det i Danmark. Betegnelsen tandoori er mere mild. Maden på hotellerne er mere tilpasset turister, og kan som regel spises af alle.

Medicin

Pak medicin i håndbagagen. Al medicin skal være i original emballage. Medbring gerne recept - er påkrævet ved medicin der indeholder morfin.

Mobiltelefon

Mobiltelefoner virker næsten overalt i Sri Lanka. Opkald fra Danmark til Sri Lanka 0094 + områdenr + abn. nummer. Opkald fra Sri Lanka til Danmark 0045 + abn. nummer. Tjek evt. priser med dit teleselskab før afrejse. Husk at slå mobildata og roaming fra, da det ellers kan blive en dy fornøjelse. 

Pas og visum

Dit pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder fra hjemrejsedatoen og have mindst 2 blanke sider til visering. Der kræves forudbestilt visum til Sri Lanka. Gislev søger dette online for alle gæster inden afrejse fra Danmark. Ved indrejse i Sri Lanka skal du udfylde indrejsepapirer. Denne afleveres ved paskontrollen ved ankomst i Sri Lanka.

Placering i bus

Det er ikke muligt at købe faste pladser i bussen på denne rundrejse. 

Program 

Program kan forekomme i en anden rækkefølge end beskrevet.

Påklædning

Generelt får du brug for let sommertøj, et par lange bukser, en lun trøje og vindjakke samt gode sko. Det er også en rigtig god idé at medbringe en trøje til fly- og busrejsen. Det er ikke nødvendigt at medbringe jakkesæt, slips el. lign. Ved tempelbesøg er det vigtigt at tage skoene af samt tildække skuldre og knæ. Ved enkelte tempelområder skal du have bare fødder. I landområder er tøjstilen meget konservativ, og her kan korte nederdele/bukser samt t-shirts uden ærmer virke anstødende.                                                                                     

Rejseforsikring

Det er obligatorisk med en rejseforsikring, når du rejser uden for EU. Pr. 1.1.2020 forhandler Gislev Rejser Gouda Rejseforsikring. Venligst bemærk at der kan være særlige regler for rejsende med kroniske sygdomme.

Rejseleder

Du møder Gislevs danske rejseleder i lufthavnen. Rejselederen er med på hele rejsen.

Religion

Buddhismen er med sine 73% den mest udbredte religion i Sri Lanka. 15% er hinduer, 7% er muslimer og 5% er kristne.

Shopping

Der er mange muligheder for at købe souvenirs med hjem. Her kan købes udskårne træmasker, ædelstene, smykker og mærkevarer til langt under de danske priser. Sri Lanka er især kendt for den verdensberømte Ceylon te. I basarområdet i Colombo findes der kurvevarer, keramik, ibenholtfigurer mv. og her forventes det, at du prutter om priserne. Ved køb af ædelstene anbefales det at handle i større forretninger, der udsteder certifikat på stenen. Der er mange muligheder for at gøre en god handel i Colombo. Måske frister de store indkøbscentre med kvalitetsvarer til fornuftige priser? Meget designertøj fremstilles i Sri Lanka, og kan derfor købes til en brøkdel af den pris det normalt koster. Smykker er også en meget eftertragtet handelsvare – især den Blå Sri Lanka Safir. Gøres indkøbene i de pæne forretninger er der almindeligvis ikke problemer med kvalitet eller falske varer – handles der på markeder med gadehandlere eller i mere lokalt udseende små butikker, bør du bruge din sunde fornuft. Under alle omstændigheder så vær altid ekstra opmærksom uanset hvor du handler og med hvem.

Sol

Solen kan være meget stærk. Medbring solcreme med høj beskyttelsesfaktor og evt. en solhat og solbriller.

Sprog

I Sri Lanka tales 3 sprog. Singalesisk, tamil og engelsk. Stort set alle i turistindustrien taler engelsk.

Sygdom

I tilfælde af sygdom på rejsen vil rejselederen være behjælpelig med at etablere kontakt til læge eller hospital. Vær opmærksom på at du som oftest skal betale for behandling på stedet. Husk at gemme kvitteringer med henblik på refundering fra rejseforsikring.

Takt og tone

Høflighed og tålmodighed er nøgleord, når du kommer til Sri Lanka. Det nytter ikke at hidse sig op, for det skaber ingen respekt om ens person – tværtimod. Med et venligt men bestemt afslag eller krav kommer man langt. Den britiske indflydelse på øen gør britiske hilsner velegnede. Det er kutyme at tiltale folk med titler eller Madam eller Sir. Optræd respektfuldt over for de hellige steder og religionen. I templerne tager du skoene af, før du går ind og shorts samt t-shirt uden ærmer er ikke velset. Du skal dække både skuldre og knæ for ikke at støde lokalbefolkningen.

Taxa

Det tilrådes at bruge taxaer med taxameter. Bruges en uden gør du klogt i at aftale en pris på forhånd.

Telefon

Kaldenummeret til Danmark er 0045 + telefonnummer. Husk at slå mobildata + roaming fra da det ellers kan blive en dyr fornøjelse.

Tidsforskel

Sri Lanka er tidsmæssigt 4 timer og 30 minutter foran Danmark i vinterhalvåret og 3 timer og 30 minutter timer foran i sommerhalvåret.

Tilskud

Kør gratis over Storebælt
Skal du fra Jylland og Fyn til Københavns Lufthavn eller fra Sjælland og videre med fly fra Odense, Billund og Aalborg, eller med på en busafrejse, der KUN kører fra Fyn og Jylland, så refunderer Gislev din broafgift, når du kører i egen bil. Bemærk: Refundering af broafgift er dog kun gældende, såfremt der ikke er busafrejse fra den pågældende landsdel.

Transport til nærmeste påstigningssted
Benytter du offentlig transport i Danmark - tog, bus, færge eller indenrigsfly til nærmeste afrejsested - så refunderer Gislev 50 % af udgiften til tur/retur billetten på 2. klasse (dog højst kr. 400 per person. Udgiften skal overstige kr. 100 per person). Har du købt fly fra Aalborg til København t/r til Gislevs specialpris, så ydes ikke anden refusion.

Efter hjemkomst skal du selv sende kvittering med påført rejsemål og billetnummer til Gislev Rejser, Lombjergevej 1, 5750 Ringe eller pr mail til refusion@gislev-rejser.dk. Refundering sker via bankoverførsel. Husk at oplyse reg. nr. og kontonummer.

Nat med Rabat
Nogle flyrejser har meget tidlig mødetid. Gislev har forståelse for dette og tilbyder vores gæster følgende mulighed: Ved planlagt mødetid før kl. 07.00 giver vi kr. 350 per hotelværelse til én overnatning. Gæsterne skal selv bestille hotelværelset og efterfølgende sende kvittering med påført rejsemål og billetnummer til Gislev Rejser, Lombjergevej 1, 5750 Ringe. Refundering sker via bankoverførsel. Husk at oplyse reg. nr. og kontonummer. Se under den enkelte rejse om den har ”Nat med rabat”.

 

Toldregler

Tax free køb for rejsende til Sri Lanka er max. 200 cigaretter og 1 liter spiritus eller 2 liter hedvin. Smugling af narkotika, våben og pornografiske billeder er strengt forbudt, og kan få alvorlige følger. Tag aldrig imod gaver, pakker eller tasker hvis indhold du ikke kender. Check evt. toldregler under Københavns lufthavnes hjemmeside: www.cph.dk.

Trafik

Der er venstrekørsel, og trafikken kan være temmelig kaotisk. Så vær ekstra opmærksom, når du krydser gaden og husk at se til højre.

Vaccinationer

Ved indrejse til Sri Lanka kræves der ingen særlige vaccinationer. Men det kan alligevel anbefales at blive vaccineret mod stivkrampe og Hepatitis A. Forhør dig altid hos din egen læge eller kontakt Seruminstituttet. Alternativt Danske Lægers Vaccinations Service på www.dlvs.dk, hvor man ved fremvisning af Gislev Rejsers rejsebevis kan opnå 10% rabat på vaccinationer. Vaccinationsklinikker findes i København, Slagelse, Odense, Svendborg, Herning, Århus, Randers og Ålborg. Ring evt. på 77 99 77 99.

Ovenstående vejledning inkluderer ikke evt. regler og restriktioner der relaterer til Covid-19 situationen. For yderligere information om evt. vaccinekrav i forhold til Covid-19 se her.

Valuta

Møntfoden er rupier (LKR). 100 LKR = knap 4 kr. Vi anbefaler at veksle til den lokale møntfod i Sri Lanka. Du kan medbringe kontanter i USD. Store sedler såsom USD 50 eller USD 100 accepteres. Du kan veksle på de fleste hoteller. Der findes hæveautomater i de fleste større byer.

Vegetar/diabetiker

Det er vigtigt, at du informerer os, hvis du har et særligt bebov angående kosten. På denne måde kan vi forberede hotellerne i god tid inden afrejse. Er du vegetar, kan du se frem til et varieret udbud, da de lokale i Sri Lanka gerne spiser vegetarisk.  

Visum

Visum er påkrævet til Sri Lanka. Gislev har inkluderet dette i rejsens pris. Læs venligst vores visum fane med alle nødvendige infomationer..

Vil du vide mere?

Få flere praktiske info på: www.gislev-rejser.dk/vaerd-at-vide.

Huskeliste

I god tid før afrejse:
• Pas skal være gyldigt 6 måneder efter hjemkomst.
• Gislev Rejser skal have kopi af dit pas ved bestilling af rejsen.
• Er rejseforsikring i orden?
• Stemmer navn på rejsebevis 100% overens med navn i pas?

I kufferten pakkes:
Lille rygsæk (kan med fordel bruges som håndbagage)
Gode sko
Gode sandaler
Let sommertøj
Et par lange bukser
Vindjakke
Lun trøje
Strømper
Undertøj
Evt. lommekniv
Neglesaks
Toilettaske  
Lommelygte

I håndbagagen pakkes:
kreditkort
valuta
pas
forsikringspolice
pung
briller/solbriller
kuglepen
læsestof
fotoapparat/video/mobiltelefon
memory card
oplader til foto/video/mobiltelefon
medicin

 

Flyv fra

Fly letter

Rejsen er fra Københavns Lufthavn, men det er muligt at tilkøbe indenrigstilslutning fra Aaborg, Aarhus eller Billund. Spørg ved bestilling

Flybilletter
Der vil blive fremsendt en såkaldt e-ticket (flybillet) ca. 10 dage før afrejsen. Det er meget vigtigt, at du allerede ved bestilling af rejsen oplyser navn, nøjagtigt som det står anført i dit pas, så det registreres korrekt på flybilletten.

Venligst fremsend en kopi af dit pas til Gislev Rejser, ved bestilling af rejsen, så vi kan informere flyselskabet om pasnummer og fødselsdato.

Vigtigt
Vær opmærksom på at du skal være i besiddelse af en gyldig ETA (visum) ved rejser til Sri Lanka. Gislev har inkluderet dette i rejsens pris.

Venligst henvend dig til rejselederen FØR check-in.

Københavns Lufthavn

Læs mere her: www.cph.dk

Adresse
Lufthavnsboulevarden 6
2770 Kastrup

Mødetid
Seneste mødetid i Københavns Lufthavn fremgår af fremsendte informationsmateriale.

Mødested
I hallen mellem Terminal 2 og Terminal 3 - ud for døgnbutikken "7Eleven". Her møder du Gislevs rejseleder/repræsentant.


Kort

Kort-rundrejse-Sri-Lanka

Afgange og priser

DatoAfrejse fraLedige pladserFra pris
15-01-2022Fly fra Københavns LufthavnMere end 818.998,-Bestil rejsenMere information
12-02-2022Fly fra Københavns LufthavnMere end 818.998,-Bestil rejsenMere information