Skip to main content

Busrejse til Rügen

-
Oplevelser fra nord til syd på Tysklands største ø

Rügen - Østersøens perle

Rejs med til Tysklands største ø, der er kendt for sin smukke natur med stejle kridtklinter og flotte sandstrande. Vi viser dig Rügen fra nord til syd, når vi besøger de mondæne badebyer Sellin og Binz og rejser med tog mod Kap Akona.

Fra Sassnitz står vi til søs, så vi fra vandet får et godt vue til øens imponerende kridtklinter. Undervejs kan du også tage på en tur gennem skove og enge med det legendariske damptog Rasender Roland. Vi bor på Parkhotel Rügen i byen Bergen, der med sine fine faciliteter og beliggenhed er et godt udgangspunkt for nogle dejlige dage ved Østersøen.

Glæd dig til

 • Ophold i Lübeck og Wismar
 • Oplevelser med både tog og skib
 • Flot natur og badebyer på sydøen
 • Godt hotel med halvpension og faciliteter

Inkluderet i rejsens pris

 • 4 x morgenmad
 • 4 x middag
 • Byrundtur i Stralsund
 • Udflugt til Sassnitz inkl. sejltur og togtur med Arkonabanen
 • Udflugt til Sellin og Binz
 • Rejseleder
  Entréer er eksklusive, medmindre andet er nævnt.

Dagsprogram

 • Programmet kan forekomme i en anden rækkefølge end beskrevet. Rejsen er ikke egnet for gangbesværede.

 • Dag 1: Udrejse med oplevelser

  Vi sætter os godt til rette i bussen og kører afsted mod Lübeck i Nordtyskland, hvor vi holder frokostpause og får tid til at opleve den gamle bymidte med historiske huse, toppede brosten og masser af stemning. Herfra fortsætter vi til indkvartering på vores gode Parkhotel Rügen.

 • Dag 2: Badebyer, damptog og historie

  Vi starter på det sydlige Rügen, hvor vi oplever den smukke marsklignende natur på halvøen Mönchgut. Vi kommer også forbi de mondæne badebyer Sellin og Binz, der byder på en flot promenade, badebroer og friske havbriser. Undervejs er der mulighed for at tage på en nostalgisk tur med veterantoget Rasender Roland. Beregn ca. 8 Euro.

  Vi slutter dagen af med et besøg ved det enorme bygningskompleks i Bad Prora, der blev bygget i 30’erne som ferieboliger til de tyske arbejdere. Det kilometerlange byggeri blev dog aldrig bygget færdigt. Nu renoveres der på livet løs, og der ombygges til hotel og luksuslejligheder.

 • Dag 3: Sejltur, Sassnitz og Kap Arkona

  Dagen byder på en udflugt til Rügens store havneby Sassnitz, der ligger på halvøen Jasmund. Her stikker vi til søs og sejler langs den berømte kyst med de 100 meter høje kridtklinter, mens vi nyder den smukke natur. Herfra kører vi via naturparken Jasmund til det nordlige Rügen. Vi tager det lille tog til det nordligste og berømte Kap Arkona, hvor vi spadserer en tur til den gamle fiskerby Vitt.

 • Dag 4: Hansestaden Stralsund

  Byrundtur med bus og til fods i Stralsund, der med sin unikke beliggenhed nød godt af handlen ved Østersøen. I den enestående gamle bydel ser du de mange flotte huse, der vidner om byens rige fortid som handelscentrum. Der bliver også tid på egen hånd, inden vi kører retur til hotellet med mulighed for at slappe af og nyde hotellets faciliteter.

 • Dag 5: Hjemrejse til Danmark

  Hvis tiden tillader det, svinger vi ind forbi det kønne rådhus i Wismar inden hjemkomst.

Hotel

 • Dag 1-5

  Parkhotel Rügen

  Godt hotel med bar, restaurant, solterrasse og et lille welness-område. Alle værelser har tv, telefon, køleskab, safeboks, wi-fi, hårtørrer og mulighed for at lave kaffe.

  BarJa
  RestaurantJa
  SolterrasseJa
  TVJa
  ElevatorJa

Kort

Afrejser og bestilling

AfrejseAntal dageAfrejse fraLedige pladserPris
21-07-2024Se afrejsetider 5 dageBus fra Jylland og Fyn Ring til os5.498,-
18-08-2024Se afrejsetider 5 dageBus fra Jylland og Fyn Ring til os5.498,-
01-09-2024Se afrejsetider 5 dageBus fra Jylland og Fyn Mere end 85.498,-Bestil

Praktiske oplysninger

Nedenfor kan du se svar på de mest stillede spørgsmål. Kan du ikke finde svar på dit spørgsmål, så er vi klar til at hjælpe på mail gislev@gislev-rejser.dk eller på telefon 62 29 12 10.

 • Brug af mobiltelefon under busrejsen

  Der henstilles til, at mobiltelefon kun benyttes til korte samtaler. Længere samtaler kan, af hensyn til medrejsende, føres i pauserne.

 • Chaufføren

  Chaufførskifte kan forekomme undervejs på nogle busrejser - oftest i anledning af at køre- hviletidsbestemmelserne skal overholdes.

 • Drikkevand i Tyskland

  Vandet fra vandhanen kan drikkes.

 • Elektricitet i Tyskland

  Der er 220 V. Danske stik passer i langt de fleste kontakter, og der er sjældent brug for adapter.

 • Fast plads i bussen på Gislevs rejser

  Hos Gislev kan du købe fast plads i bussen. Fast plads koster: 0 - 7 dage: Kr. 190, 8 - 16 dage: Kr. 230. Fast plads gælder fra du tager plads i den bus, der skal gennemføre rejsen (For eksempel fra Kolding/Vamdrup).

  Bestiller du din rejse online, kan du selv vælge faste pladser under bestillingen. Du kan også ringe ind og bestille din rejse og lave pladsreservationerne samtidig. Det er chaufføren og rejselederen, der anviser pladsen.
  Bemærk, at reservationen ikke gælder i tilslutningsbusser.

 • Forplejning i bussen

  Der kan købes øl, vand og kaffe i bussen. 

 • Fysisk formåen

  Udflugt til Kap Arkona og Stralsund er ikke egnet for gangbesværede, da flere af attraktionerne kun kan besøges til fods. Du kan dog deltage, hvis du er indstillet på ikke at deltage i det fulde udflugtsprogram. Dette aftales nærmere med rejselederen, så både gruppen og du får en god oplevelse på rejsen.

 • Køre- og hviletid

  Gislevs chauffører har mange års erfaring fra Europas veje. Chaufførerne kender busserne ud og ind, så du er sikret en behagelig og sikker rejse i vores komfortable busser.

  Alle Gislevs busrejser køres efter gældende køre- og hviletidsbestemmelser - derfor forekommer der på nogle rejser chaufførskift undervejs. Gislev Rejsers holdning er, at reglerne for køre-/hviletider for chauffører er rimelige og at de derfor skal overholdes.

 • Medicin på busrejser

  Pak medicin i håndbagagen. Medicin skal være i original emballage. Hvis du lider af en sygdom, der kan give problemer undervejs, bedes du venligst diskret gøre rejselederen opmærksom herpå. Det er din sikkerhed for, at rejselederen agerer korrekt, hvis du skulle blive utilpas på turen.

  Mange lande kræver dokumentation for, at evt. medbragt receptpligtig medicin er til en selv, og det er derfor vigtigt at sørge for at evt. dokumentation for dette er i orden.

  Tjek evt. https://www.apoteket.dk/sundhed/rejse/guide-pillepas og se om din rejse kræver 'pillepas' og hvordan du bestiller det.

  Rejsende kan også altid kontakte ambassaden, hvis man har brug for at medbringe receptpligtig medicin til rejsen, og er i tvivl om der gælder særlige regler.

  Læs mere på dette link: http://um.dk/da/rejse-og-ophold/rejse-til-udlandet/medicin-paa-rejsen/  eller kontakt egen læge, apotek eller sygehus for yderligere vejledning og hjælp til evt. medicinattest.

 • Mulighed for gratis sikret parkering ved Vamdrup

  Med Gislev Rejser kan du stå på bussen i hele landet og du kan vælge imellem rigtig mange byer. Ved en del afrejsebyer er der mulighed for at parkere (enkelte steder mod betaling). Eksempelvis vælger mange gæster at stå på ved Otto Duborg ved grænsen. Afrejsebyer er også hjemkomstbyer. Du kan se en rejses aktuelle afrejsebyer under: "Afgange og priser" / Afrejse fra.

  Start busrejsen lidt senere - kør til sikret parkeringsplads ved Vamdrup

  Gislev gør det nemt for dig. Vi har lejet et stort, indhegnet parkeringsområde, hvor du kan stille din bil, mens du er på busrejse. Vi kører naturligvis fra parkeringsområdet og tilbage igen. Parkeringen er gratis.

  Adresse

  Koldingvej 7
  6580 Vamdrup

  Find vej
  E45, Afkørsel 65 mod Vamdrup. I rundkørsel 1. vej til højre. Derefter 300 meter. Indkørsel til højre ved Dansk Autologik/Gislev Parkering Syd.

  Bemærk:

  Gratis parkering ved Vamdrup gælder ikke på rejserne skabt i samarbejde med NILLES Rejser. Disse rejser har udelukkende afgange fra Sjælland og findes under temaet "Stig på bussen".

  Se alle Gislevs Busrejser her

  Læs mere om vores busser her.

  Læs mere om tilskudsordning og refusion her.

 • Overnatningshoteller

  Alle længere rejsemål har overnatning på ud- og hjemrejsen. Gislev benytter kun gode overnatningshoteller.

  Ikke aktuelt på kortere rejsemål.

 • Pas - på busrejser

  Husk at medbringe gyldigt pas.

  Ved bestilling af rejsen bedes du oplyse dit navn som angivet i passet.

 • Tillæg

  Enkeltværelse kr. 598

 • Tilskud på busrejser fra Fyn og Jylland

  Kør gratis over Storebælt
  Skal du med på en busafrejse, der KUN kører fra Fyn og Jylland, så refunderer Gislev din broafgift, når du kører i egen bil. Bemærk: Refundering af broafgift er dog kun gældende, såfremt der ikke er busafrejse fra den pågældende landsdel.

  Du skal selv sende kvittering med påført rejsemål og billetnummer til Gislev Rejser, Hvidkærvej 29, 5250 Odense SV. Refundering sker via bankoverførsel. Husk at oplyse reg. nr. og kontonummer.

  Transport til nærmeste påstigningssted
  Benytter du offentlig transport i Danmark - tog, bus eller færge til nærmeste afrejsested - så refunderer Gislev 50 % af udgiften til tur/retur billetten på 2. klasse (dog højst kr. 400 per person. Udgiften skal overstige kr. 100 per person). 

  Du skal selv sende kvittering med påført rejsemål og billetnummer til Gislev Rejser, Hvidkærvej 29, 5250 Odense SV. Refundering sker via bankoverførsel. Husk at oplyse reg. nr. og kontonummer.

 • Valuta og kreditkort i Tyskland

  I Tyskland er valutaen Euro.

  Mange steder kan du betale med kreditkort som Visa og MasterCard men kun på det beløb, varen koster. Mod et gebyr kan du hæve penge i bankautomater. Det er en god ide at have kontanter med på rejsen.

  Ved køb af drikkevarer i bussen er betaling i danske kroner.

 • Vegetar/diabetiker - på rejser med bus

  Det er vigtigt, at du informerer Gislev inden afrejse såfremt du har et specielt behov angående kosten. På denne måde kan vi forberede hotellerne i god tid, således at du ikke skal tænke på netop dette under hele rejsen. Det er dog vigtigt at nævne, at vi vil forespørge og gøre vores bedste for at imødekomme dine behov, men at vi ikke kan garantere dette for alle hotellerne.

 • Vejret

  Generelt sommervejr med dagstemperatur på 18-22°.

 • Vigtigt hvis du rejser med børn under 18 år - busrejser

  Børn og unge under 18 år, der rejser uden respektive forældre, eksempelvis med bedsteforældre, skal medbringe dokumentation fra barnets forældre. Hent mere information om børn og unge på rejse hos Udenrigsministeriet.

 • Vil du vide mere om din busrejse?

  Få flere praktiske info på: www.gislev-rejser.dk/vaerd-at-vide

 • Ønsker til indkvartering på busrejser

  Har du specifikke ønsker til dit værelse, eksempelvis etage, separate senge, bo nær medrejsende, skal du oplyse dette ved bestillingen. Vi skal gøre opmærksom på at vi ikke kan garantere alle ønsker, men vi vil forespørge og gøre vores bedste for at imødekomme ønsker.

Tilmeld dig Gislevs nyhedsmail og vind!
Tilmeld dig Gislevs nyhedsmail og vind!

Få inspiration og bliv opdateret med aktuelle rejsetilbud og nyheder. Hver måned deltager alle modtagere af nyhedsmailen i lodtrækningen om et gavekort à kr. 1000

62 29 12 10Se åbningstider
Luk menu