Skip to main content

Busrejse til Rügen

-
Kridtklinter, spændende historie og behageligt klima

Rügen - Østersøens Perle

Oplevelsesrig rejse til det naturskønne Rügen, der med rette også kaldes Østersøens Perle.

Rügen er Tysklands største ø og er kendt for sin smukke natur med stejle kridtklinter og indbydende sandstrande. Vi viser dig øen fra nord til syd, når vi besøger de mondæne badebyer Sellin og Binz og tager med tog mod Kap Akona. Fra Sassnitz står vi til søs, hvor du fra vandet kan opleve de imponerende hvide kridtklinter. Du får også mulighed for en skøn tur gennem skove og enge med det legendariske damptog Rasender Roland. Vi bor på et godt hotel i den gamle smukke Hansestad Stralsund.

Glæd dig til 5 dage med mange skønne oplevelser og halvpension.

Glæd dig til

 • Sejltur langs kysten og udflugt med tog til Kap Arkona
 • Du oplever det sydlige Rügen med flot natur, badebyer og damptog
 • Behageligt ophold i Hansestaden Stralsund, på godt hotel med halvpension
 • Besøg i Lübeck på vejen ud og stop i Wismars smukke gamle bydel på vejen hjem

Inkluderet i rejsens pris

 • 4 x halvpension
 • Udflugter jf. program
 • Rejseleder
  Entréer er ekskl. medmindre andet er nævnt.

Dagsprogram

 • Programmet kan forekomme i en anden rækkefølge end beskrevet.

 • Dag 1: Udrejse med oplevelser undervejs i Lübeck

  Udrejse med passende ophold og tid til frokost i den gamle bymidte i Lübeck med historiske huse, toppede brosten og masser af stemning. Herfra videre til indkvartering og middag på vores hotel i Stralsund.

 • Dag 2: Hansestaden Stralsund

  Spændende byrundtur med bus og til fods i Stralsund, der med sin unikke beliggenhed nød godt af handlen ved Østersøen.

  I den enestående gamle bydel ser du de mange flotte huse, der vidner om byens rige fortid som handelscentrum. Vi kommer rundt om Marienkirche, det gamle rådhus og den charmerende havn.

  Der bliver også tid på egen hånd, inden vi kører retur til hotellet med mulighed for at slappe af og nyde hotellets faciliteter. Inkluderet.

 • Dag 3: Sassnitz og Kap Arkona

  Udflugt til Rügens store havneby Sassnitz, beliggende på halvøen Jasmund. Her står vi til søs og sejler langs den berømte kyst med de 100 meter høje kridtklinter og nyder den smukke natur. Herfra kører vi via naturparken Jasmund til det nordlige Rügen.

  Her tager vi det lille tog Kap Arkona der bringer os til det nordligste og berømte Kap Arkona. Vi spadserer en tur til den gamle fiskerby Vitt. Inkluderet.

 • Dag 4: Havbrise, badebyer og damptog

  I dag kører vi til det sydlige Rügen, hvor de gamle fiskerbyer er omdannet til mondæne badebyer. Vi besøger den hvide by Putbus, der er kendt for sine historiske huse, slotspark og sin store plads – Circus.

  Herfra til badebyen Sellin, hvor du kan gå en tur og nyde den friske havbrise fra byens kendte og lange badebro. Videre gennem marsklignende natur til halvøen Mönchgut.

  Om eftermiddagen mulighed for at køre med veterantoget Rasender Roland, der bringer os til kurbyen Binz. Her er der tid til at nyde promenaden eller måske drikke en kop kaffe. Inkluderet ekskl. togtur.

 • Dag 5: Hjemrejse til Danmark

  Efter en god morgenmad, så går turen mod Wismars smukke gamle bydel. Passende ophold og herefter mod Danmark.

Hotel

 • Dag 1-5

  Wyndham Stralsund HanseDom

  Godt hotel beliggende ved Stralsund ca. 3 km fra centrum. Hotellet har reception, bar og restaurant. Alle værelser har hårtørrer, tv, telefon, minibar og gratis wi-fi.

  I forlængelse af hotellet ligger badelandet HanseDom, der har inden – og udendørspool, sauna og fitness. Faciliteterne i HanseDom kan benytters mod betaling og entré købes på hotellet til ca. € 10 for et dagspas – normalprisen for dette er ca. € 21. Derudover ligger der et lille indkøbscenter ved siden af hotellet.

  Læs mere om Wyndham Stralsund HanseDom

  Wyndham Stralsund HanseDom

Kort

Busrejse til Rügen - Tysklands største øugen -

Afrejser og bestilling

AfrejseAntal dageAfrejse fraLedige pladserPris
18-07-2022Se afrejsetider 5 dageBus fra Jylland og Fyn Ring til os4.398,-
15-08-2022Se afrejsetider 5 dageBus fra Jylland og Fyn Ring til os4.398,-
12-09-2022Se afrejsetider 5 dageBus fra Jylland og Fyn Mere end 84.298,-Bestil

Praktiske oplysninger

Nedenfor kan du se svar på de mest stillede spørgsmål. Kan du ikke finde svar på dit spørgsmål, så er vi klar til at hjælpe på mail gislev@gislev-rejser.dk eller på telefon 62 29 12 10.

 • Brug af mobiltelefon under busrejsen

  Der henstilles til, at mobiltelefon kun benyttes til korte samtaler. Længere samtaler kan, af hensyn til medrejsende, føres i pauserne.

 • Chaufføren

  Chaufførskifte kan forekomme undervejs på nogle busrejser - oftest i anledning af at køre- hviletidsbestemmelsernes skal overholdes.

 • Drikkevand i Tyskland

  Vandet fra vandhanen kan drikkes.

 • Elektricitet i Tyskland

  Der er 220 V. Danske stik passer i langt de fleste kontakter, og der er sjældent brug for adapter.

 • Entréer

  Entréer er ekslusive, hvor andet ikke er nævnt. Beregn ca, € 7 til togtur med Rasender Roland 

 • Fast plads i bussen

  Hos Gislev kan du købe fast plads i bussen. Fast plads koster: 0 - 7 dage: Kr. 175, 8 - 16 dage: Kr. 215.  Fast plads gælder fra du tager plads i den bus, der skal gennemføre rejsen (For eksempel fra Kolding/Vamdrup).

  Bestiller du din rejse online, kan du selv vælge faste pladser under bestillingen. Du kan også ringe ind og bestille din rejse og lave pladsreservationerne samtidig. Det er chaufføren og rejselederen, der anviser pladsen. Bemærk, at reservationen ikke gælder i tilslutningsbusser.

 • Forplejning i bussen

  Der kan købes øl, vand og kaffe i bussen, husk at der betales med kontanter.

 • Fysisk formåen

  Denne rejse er velegnet for alle der er almindeligt godt gående.

  Vær dog opmærksom på at gåturen til Kap Arkona ikke er egnet for gangbesværede. Du kan dog deltage, hvis du er indstillet på ikke at deltage i den fulde udflugt. Dette aftales nærmere med rejselederen, så både gruppen og du får en god oplevelse på rejsen.

 • Køre- og hviletid

  Gislevs chauffører har mange års erfaring fra Europas veje. Chaufførerne kender busserne ud og ind, så du er sikret en behagelig og sikker rejse i vores komfortable busser.

  Alle Gislevs busrejser køres efter gældende køre- og hviletidsbestemmelser - derfor forekommer der på nogle rejser chaufførskift undervejs. Gislev Rejsers holdning er, at reglerne for køre-/hviletider for chauffører er rimelige og at de derfor skal overholdes.

 • Medicin på busrejser

  Pak medicin i håndbagagen. Al medicin skal være i original emballage. Medbring gerne recept - er påkrævet ved medicin der indeholder morfin.

  Lider du af en sygdom, der kræver indsprøjtninger f.eks. diabetes, så medbring en engelsksproget erklæring fra lægen. Dette gælder også, hvis du medbringer anden receptpligtig medicin.

  Hvis du lider af en sygdom, der kan give problemer undervejs, bedes du venligst diskret gøre rejselederen opmærksom herpå. Det er din sikkerhed for, at rejselederen agerer korrekt, hvis du skulle blive utilpas på turen.

  Mange lande kræver dokumentation for, at evt. medbragt receptpligtig medicin er til en selv, og det er derfor vigtigt at sørge for at evt. dokumentation for dette er i orden. Rejsende kan altid kontakte ambassaden, hvis man har brug for at medbringe receptpligtig medicin til rejsen, og er i tvivl om der gælder særlige regler.

  Læs evt. mere på dette link: http://um.dk/da/rejse-og-ophold/rejse-til-udlandet/medicin-paa-rejsen/   eller kontakt egen læge, apotek eller sygehus for vejledning og hjælp til evt. medicinattest.

 • Mulighed for gratis sikret parkering ved Vamdrup

  Med Gislev Rejser kan du stå på bussen i hele landet og du kan vælge imellem rigtig mange byer. Ved en del afrejsebyer er der mulighed for at parkere (enkelte steder mod betaling). Eksempelvis vælger mange gæster at stå på ved Otto Duborg ved grænsen. Afrejsebyer er også hjemkomstbyer. Du kan se en rejses aktuelle afrejsebyer under: "Afgange og priser" / Afrejse fra.

  Start busrejsen lidt senere - kør til sikret parkeringsplads ved Vamdrup

  Gislev gør det nemt for dig. Vi har lejet et stort, indhegnet parkeringsområde, hvor du kan stille din bil, mens du er på busrejse. Vi kører naturligvis fra parkeringsområdet og tilbage igen. Parkeringen er gratis.

  Adresse

  Koldingvej 7
  6580 Vamdrup

  Find vej
  E45, Afkørsel 65 mod Vamdrup. I rundkørsel 1. vej til højre. Derefter 300 meter. Indkørsel til højre ved Dansk Autologik/Gislev Parkering Syd.

  Se alle Gislevs Busrejser her

  Læs mere om vores busser her.

  Læs mere om tilskudsordning og refusion her.

 • Overnatningshoteller

  Alle længere rejsemål har overnatning på ud- og hjemrejsen. Gislev benytter kun gode overnatningshoteller.

 • Pas - på busrejser

  Husk at medbringe gyldigt pas.

  Ved bestilling af rejsen bedes du oplyse dit navn som angivet i passet.

 • Tillæg

  Enkeltværelse kr. 598.

 • Tilskud på busrejser

  Kør gratis over Storebælt
  Skal du med på en busafrejse, der KUN kører fra Fyn og Jylland, så refunderer Gislev din broafgift, når du kører i egen bil. Bemærk: Refundering af broafgift er dog kun gældende, såfremt der ikke er busafrejse fra den pågældende landsdel.

  Du skal selv sende kvittering med påført rejsemål og billetnummer til Gislev Rejser, Lombjergevej 1, 5750 Ringe. Refundering sker via bankoverførsel. Husk at oplyse reg. nr. og kontonummer.

  Transport til nærmeste påstigningssted
  Benytter du offentlig transport i Danmark - tog, bus eller færge til nærmeste afrejsested - så refunderer Gislev 50 % af udgiften til tur/retur billetten på 2. klasse (dog højst kr. 400 per person. Udgiften skal overstige kr. 100 per person). 

  Du skal selv sende kvittering med påført rejsemål og billetnummer til Gislev Rejser, Lombjergevej 1, 5750 Ringe. Refundering sker via bankoverførsel. Husk at oplyse reg. nr. og kontonummer.

 • Valuta og kreditkort i Tyskland

  I Tyskland er valutaen Euro.

  Mange steder kan du betale med kreditkort som Visa og MasterCard men kun på det beløb, varen koster. Mod et gebyr kan du hæve penge i bankautomater. Det er en god ide at have kontanter med på rejsen.

  Ved køb af drikkevarer i bussen er betaling i danske kroner.

 • Vegetar/diabetiker - på rejser med bus

  Det er vigtigt, at du informerer Gislev inden afrejse såfremt du har et specielt behov angående kosten. På denne måde kan vi forberede hotellerne i god tid, således at du ikke skal tænke på netop dette under hele rejsen. Det er dog vigtigt at nævne, at vi vil forespørge og gøre vores bedste for at imødekomme dine behov, men at vi ikke kan garantere dette for alle hotellerne.

 • Vejret

  Generelt sommervejr med dagstemperatur på 18-22°. Se mere omvejret på Rügen

 • Vigtigt hvis du rejser med børn under 18 år - busrejser

  Børn og unge under 18 år, der rejser uden respektive forældre, eksempelvis med bedsteforældre, skal medbringe dokumentation fra barnets forældre. Hent mere information om børn og unge på rejse hos Udenrigsministeriet.

 • Vil du vide mere om din busrejse?

  Vil du vide mere?

  Få flere praktiske info på: www.gislev-rejser.dk/vaerd-at-vide

 • Ønsker til indkvartering på busrejser

  Har du specifikke ønsker til dit værelse, eksempelvis etage, separate senge, bo nær medrejsende, skal du oplyse dette ved bestillingen. Vi skal gøre opmærksom på at vi ikke kan garantere alle ønsker, men vi vil forespørge og gøre vores bedste for at imødekomme ønsker.

Tilmeld dig Gislevs nyhedsmail og vind!
Tilmeld dig Gislevs nyhedsmail og vind!

Få inspiration og bliv opdateret med aktuelle rejsetilbud og nyheder. Hver måned deltager alle modtagere af nyhedsmailen i lodtrækningen om et gavekort à kr. 1000

62 29 12 10Se åbningstider
Luk menu