Skip to main content

Juleferie i Baunatal

-
Hyggelig jul på godt familieejet hotel

Eventyrjul i Baunatal

Tag med Gislev på en rigtig eventyrjul i Baunatal med et flot julearrangement på et godt hotel. Vi bor i det kuperede Kasselområde tæt ved Eventyrvejen, hvor brødrene Grimm har hentet inspiration til deres eventyr. Byen Baunatal er også lidt af en eventyrby med gamle huse og en hyggelig bymidte.

Vi besøger julemarkedet i Kassel og bjergparken Wilhelmshöhe inspireret af engelske traditioner og på UNESCOs Verdensarvsliste. Vi kommer også til den smukke middelalderby Hannoversch Münden, hvor du kan opleve stemningen i den idylliske bymidte med de mange bindingsværkshuse. Nyd den smukke natur og den imponerende dæmning ved Edersee, hvor vi spiser frokost med udsigt til søen. Du får også mulighed for at opleve en vaskeægte middelalderfrokost på en lokal restaurant.

Vi bor på det hyggelige Hotel Stadt Baunatal, der sørger for en festlig og hyggelig jul.

Velkommen til en eventyrjul i Baunatal.

Glæd dig til

 • Nyd den smukke natur og den imponerende dæmning ved Edersee
 • Juleaften med øl/vin/vand ad libitum til kl. 23.00
 • Bindingsværksbyen Hannoversch Münden
 • Slotsparken ved Wilhelmshöhe og julemarked i Kassel

Inkluderet i rejsens pris

 • 4 x Morgenmad
 • 3 x Middag
 • 1 x Velkomstdrink
 • 1 x Julearrangement med middag, gratis øl, vin og sodavand til kl. 23
 • 1 x Glühwein, kaffe med kage
 • 1 x Middelalderfrokost
 • 1 x Frokost 1. juledag
 • Bankospil med gevinster
 • Udflugter jf. program
 • Rejseleder
  Entréer er eksklusive medmindre andet er nævnt.

  Dagsprogram

  • Programmet kan forekomme i en anden rækkefølge end beskrevet.

  • Dag 1: Udrejse til julestemning

   Med passende pauser kører vi gennem Nordtyskland til Hotel Stadt Baunatal for indkvartering, velkomstdrink og middag. Undervejs fortæller rejselederen om rejsens program.

  • Dag 2: Wilhelmshöhe, middelalderfrokost og julemarked i Kassel

   Vi besøger slottet Wilhelmshöhe og ser den barokke slotspark, der er anlagt i samme stil som en engelsk landskabspark og er at finde på UNESCOs verdensarvliste.

   Herfra kører vi til Landhotel - Restaurant Grischäfer til en festlig og utradtionel frokost. Vi skal spise som man gjorde i middelalderen - altså uden bestik, mens vi sidder ved rustikke borde og skåler med store, svingende drikkekrus.

   Efter en god frokost fortsætter vi videre til det flotte julemarked i Kassel med de skønne dufte og dejlige smagsprøver på alt det, der hører julen til. En stemningsfuld oplevelse med oplyste boder og ægte julestemning.

   Sidst på eftermddagen kører vi retur til vores hotel, hvor en dejlig middag venter. Middelalderfrokost inkluderet.

   Wilhelmshöhe, middelalderfrokost og julemarked i Kassel
  • Dag 3: Bindingsværkshuse, Fuldadalen og Juleaften

   Hyggelig udflugt gennem Fuldadalen til den hyggelige by Hannoversch Münden, idyllisk beliggende der, hvor Fulda og Werra løber sammen i Weser. Byen har næsten 700 smukke bindingsværkshuse, og rejselederen tager dig med på en byrundtur gennem de stemningsfulde gyder.

   Hjemme igen på hotellet bliver vi forkælet med varm Glühwein, kaffe og kage. Sidst på eftermiddagen har du mulighed for at deltage i den lokale julegudstjeneste.

   Juleaften mødes vi til 4-retters julemiddag med fri øl og vin frem til kl. 23. Selvfølgelig skal vi også synge julesalmer, danse om det smukt pyntede juletræ og have gaver. Sidst på aftenen har du mulighed for at deltage i den lokale julemidnatsgudstjeneste.

   Bindingsværkshuse, Fuldadalen og Juleaften
  • Dag 4: Panoramatur, Edersee og banko

   Efter morgenmaden julemorgen kører vi på en hyggelig udflugt til Edersee og ser den 47 m høje Edersee-dæmning, som blev bygget i årene 1908-14 med de formål at hindre årlige oversvømmelser samt forsyne Weser og Mittellandskanalen med tilstrækkelig vand til at kunne opretholde skibsfarten i sommermånederne og etablere el-produktion. Ved opførelsen af dæmningen oversvømmede man tre små byer, ca. 900 mennesker mistede deres hjem og blev genhuset andre steder.

   Vi nyder udsigten ved Edersee-dæmningen inden vi nyder en dejlig frokost på restaurant med udsigt udover søen. Eftermiddagen er til afslapning og hygge inden vi mødes til og spiser middag sammen.

   Vi slutter vores ophold på Stadhotel Baunatal med en hyggeaften, hvor vi spiller banko. Inklusiv frokost.

   Panoramatur, Edersee og banko
  • Dag 5: Hjemrejse

   Efter morgenmaden kører vi mod Danmark efter en dejlig eventyrjul i Baunatal.

  Hotel

  • Dag 1-5

   Komfort Hotel Stadt Baunatal

   3-stjernet hotel i traditionel tysk stil med god service. Faciliteterne tæller restaurant, bar, keglebaner, og ikke mindst den gamle smedje (Alten Schmiede), hvor du kan nyde en øl, et glas vin eller en drink i hyggelige omgivelser.

   Om sommeren kan du høre den rislende bæk fra den sydvendte terrasse. Der er elevator på hotellet. Hotellet er beliggende i roligt beboelseskvarter med et supermarked som nærmeste nabo.

   Læs mere om Hotel Stadt Baunatal

   BarJa
   ElevatorJa
   RestaurantJa
   TVJa

  Praktiske oplysninger

  Nedenfor kan du se svar på de mest stillede spørgsmål. Kan du ikke finde svar på dit spørgsmål, så er vi klar til at hjælpe på mail gislev@gislev-rejser.dk eller på telefon 62 29 12 10.

  • Brug af mobiltelefon under busrejsen

   Der henstilles til, at mobiltelefon kun benyttes til korte samtaler. Længere samtaler kan, af hensyn til medrejsende, føres i pauserne.

  • Chaufføren

   Chaufførskifte kan forekomme undervejs på nogle busrejser - oftest i anledning af at køre- hviletidsbestemmelserne skal overholdes.

  • Drikkevand i Tyskland

   Vandet fra vandhanen kan drikkes.

  • Elektricitet i Tyskland

   Der er 220 V. Danske stik passer i langt de fleste kontakter, og der er sjældent brug for adapter.

  • Fast plads i bussen på Gislevs rejser

   Hos Gislev kan du købe fast plads i bussen. Fast plads koster: 0 - 7 dage: Kr. 190, 8 - 16 dage: Kr. 230. Fast plads gælder fra du tager plads i den bus, der skal gennemføre rejsen (For eksempel fra Kolding/Vamdrup).

   Bestiller du din rejse online, kan du selv vælge faste pladser under bestillingen. Du kan også ringe ind og bestille din rejse og lave pladsreservationerne samtidig. Det er chaufføren og rejselederen, der anviser pladsen.
   Bemærk, at reservationen ikke gælder i tilslutningsbusser.

  • Forplejning i bussen

   Der kan købes øl, vand og kaffe i bussen. 

  • Køre- og hviletid

   Gislevs chauffører har mange års erfaring fra Europas veje. Chaufførerne kender busserne ud og ind, så du er sikret en behagelig og sikker rejse i vores komfortable busser.

   Alle Gislevs busrejser køres efter gældende køre- og hviletidsbestemmelser - derfor forekommer der på nogle rejser chaufførskift undervejs. Gislev Rejsers holdning er, at reglerne for køre-/hviletider for chauffører er rimelige og at de derfor skal overholdes.

  • Medicin på busrejser

   Pak medicin i håndbagagen. Medicin skal være i original emballage. Hvis du lider af en sygdom, der kan give problemer undervejs, bedes du venligst diskret gøre rejselederen opmærksom herpå. Det er din sikkerhed for, at rejselederen agerer korrekt, hvis du skulle blive utilpas på turen.

   Mange lande kræver dokumentation for, at evt. medbragt receptpligtig medicin er til en selv, og det er derfor vigtigt at sørge for at evt. dokumentation for dette er i orden.

   Tjek evt. https://www.apoteket.dk/sundhed/rejse/guide-pillepas og se om din rejse kræver 'pillepas' og hvordan du bestiller det.

   Rejsende kan også altid kontakte ambassaden, hvis man har brug for at medbringe receptpligtig medicin til rejsen, og er i tvivl om der gælder særlige regler.

   Læs mere på dette link: http://um.dk/da/rejse-og-ophold/rejse-til-udlandet/medicin-paa-rejsen/  eller kontakt egen læge, apotek eller sygehus for yderligere vejledning og hjælp til evt. medicinattest.

  • Mulighed for gratis sikret parkering ved Vamdrup

   Med Gislev Rejser kan du stå på bussen i hele landet og du kan vælge imellem rigtig mange byer. Ved en del afrejsebyer er der mulighed for at parkere (enkelte steder mod betaling). Eksempelvis vælger mange gæster at stå på ved Otto Duborg ved grænsen. Afrejsebyer er også hjemkomstbyer. Du kan se en rejses aktuelle afrejsebyer under: "Afgange og priser" / Afrejse fra.

   Start busrejsen lidt senere - kør til sikret parkeringsplads ved Vamdrup

   Gislev gør det nemt for dig. Vi har lejet et stort, indhegnet parkeringsområde, hvor du kan stille din bil, mens du er på busrejse. Vi kører naturligvis fra parkeringsområdet og tilbage igen. Parkeringen er gratis.

   Adresse

   Koldingvej 7
   6580 Vamdrup

   Find vej
   E45, Afkørsel 65 mod Vamdrup. I rundkørsel 1. vej til højre. Derefter 300 meter. Indkørsel til højre ved Dansk Autologik/Gislev Parkering Syd.

   Bemærk:

   Gratis parkering ved Vamdrup gælder ikke på rejserne skabt i samarbejde med NILLES Rejser. Disse rejser har udelukkende afgange fra Sjælland og findes under temaet "Stig på bussen".

   Se alle Gislevs Busrejser her

   Læs mere om vores busser her.

   Læs mere om tilskudsordning og refusion her.

  • Overnatningshoteller

   Alle længere rejsemål har overnatning på ud- og hjemrejsen. Gislev benytter kun gode overnatningshoteller.

   Ikke aktuelt på kortere rejsemål.

  • Pas - på busrejser

   Husk at medbringe gyldigt pas.

   Ved bestilling af rejsen bedes du oplyse dit navn som angivet i passet.

  • Tillæg og entréer

   Intet tillæg for enkeltværelser. Begrænset antal.
   Afbestillingsforsikring inkl. statsafgift 7,0782%.

   Entréer er eksklusive, hvor andet ikke er nævnt

  • Tilskud på busrejser fra Fyn og Jylland

   Kør gratis over Storebælt
   Skal du med på en busafrejse, der KUN kører fra Fyn og Jylland, så refunderer Gislev din broafgift, når du kører i egen bil. Bemærk: Refundering af broafgift er dog kun gældende, såfremt der ikke er busafrejse fra den pågældende landsdel.

   Du skal selv sende kvittering med påført rejsemål og billetnummer til Gislev Rejser, Hvidkærvej 29, 5250 Odense SV. Refundering sker via bankoverførsel. Husk at oplyse reg. nr. og kontonummer.

   Transport til nærmeste påstigningssted
   Benytter du offentlig transport i Danmark - tog, bus eller færge til nærmeste afrejsested - så refunderer Gislev 50 % af udgiften til tur/retur billetten på 2. klasse (dog højst kr. 400 per person. Udgiften skal overstige kr. 100 per person). 

   Du skal selv sende kvittering med påført rejsemål og billetnummer til Gislev Rejser, Hvidkærvej 29, 5250 Odense SV. Refundering sker via bankoverførsel. Husk at oplyse reg. nr. og kontonummer.

  • Valuta og kreditkort i Tyskland

   I Tyskland er valutaen Euro.

   Mange steder kan du betale med kreditkort som Visa og MasterCard men kun på det beløb, varen koster. Mod et gebyr kan du hæve penge i bankautomater. Det er en god ide at have kontanter med på rejsen.

   Ved køb af drikkevarer i bussen er betaling i danske kroner.

  • Vegetar/diabetiker - på rejser med bus

   Det er vigtigt, at du informerer Gislev inden afrejse såfremt du har et specielt behov angående kosten. På denne måde kan vi forberede hotellerne i god tid, således at du ikke skal tænke på netop dette under hele rejsen. Det er dog vigtigt at nævne, at vi vil forespørge og gøre vores bedste for at imødekomme dine behov, men at vi ikke kan garantere dette for alle hotellerne.

  • Vigtigt hvis du rejser med børn under 18 år - busrejser

   Børn og unge under 18 år, der rejser uden respektive forældre, eksempelvis med bedsteforældre, skal medbringe dokumentation fra barnets forældre. Hent mere information om børn og unge på rejse hos Udenrigsministeriet.

  • Vil du vide mere om din busrejse?

   Få flere praktiske info på: www.gislev-rejser.dk/vaerd-at-vide

  • Ønsker til indkvartering på busrejser

   Har du specifikke ønsker til dit værelse, eksempelvis etage, separate senge, bo nær medrejsende, skal du oplyse dette ved bestillingen. Vi skal gøre opmærksom på at vi ikke kan garantere alle ønsker, men vi vil forespørge og gøre vores bedste for at imødekomme ønsker.

  Tilmeld dig Gislevs nyhedsmail og vind!
  Tilmeld dig Gislevs nyhedsmail og vind!

  Få inspiration og bliv opdateret med aktuelle rejsetilbud og nyheder. Hver måned deltager alle modtagere af nyhedsmailen i lodtrækningen om et gavekort à kr. 1000

  62 29 12 10Se åbningstider
  Luk menu