Skip to main content

Rejser til Cypern

-
Solskin, UNESCO-verdensarv og eksotiske strande på Afrodites ø
Se ledige afgange i

Cypern frister med gyldne kyster, glade feriebyer og mange solskinstimer, men her er også meget at opleve for den historieinteresserede. På en rejse med Gislev til den skønne Middelhavsø får du den ideelle blanding af afslappende solferie og indblik i den helt unikke historie, der har været med til at gøre Cypern til så populært et rejsemål.

Rejs til Cypern med dansk rejseleder

Tag med på vores forårsrejse til Cypern og glæd dig til at opleve de skønneste sider af landet, der forkæles med over 300 solskinsdage om året. Vi begynder på Nordcypern, hvor vi ser gamle venetianske borge, Bellapais-klostret, ruinbyen Salamis og den gådefulde spøgelsesby Famagusta. På Sydcypern oplever vi den UNESCO-beskyttede kystby Paphos, tager på en køretur blandt vinmarker og fyrreskove i de frodige Troodosbjerge, sejler på Den Blå Lagune og besøger den todelte hovedstad Nicosia. Alt sammen i godt selskab med Gislevs danske rejseleder.

Læs mere

Cypern: 1 rejse fundet

Cypern - Middelhavets solrige ø
  • Cypern
  • Rundrejser

Cypern - Middelhavets solrige ø

  • Flyrejse til Cypern - Glæd dig til en dejlig rundrejse til Cypern, der frister med gyldne kyster o...
  • Rejselængde: 10 dage
    Pris: fra 9.698,-

En historie med mange kapitler

Cypern har gennem tiden været underlagt mange forskellige herredømmer, og den dag i dag er landet fortsat delt i to; den sydlige græske del og den nordlige tyrkiske. Landets lange, varierede historie har skabt en yderst interessant kulturarv med alt fra byzantinske klostre og venetianske bymure til historiske referencer til græsk mytologi. Vi mærker historiens aftryk helt lavpraktisk, idét der på Cypern er venstrekørsel – et levn, fra da landet var engelsk koloni.

Først i 1960 fik Cypern selvstændighed, og her fik man samtidig ét fælles flag. Det forestiller et afrids af øen med to olivengrene som et symbol på fred. Siden har historien ikke været uden spændinger, men i dag er der fredeligt på den todelte ø, og her venter mange spændende oplevelser på både den græske og den tyrkiske halvdel. Opdelingen oplever vi blandt andet i Cyperns hovedstad, Nicosia, der er verdens sidste delte hovedstad.

Hold ferie på Afrodites ø

Cyperns spændende historie har efterladt en interessant kulturarv at gå ombord i, men der knytter sig også fortællinger af mere mytisk karakter til solskinsøen. Historien går på, at det var ud fra Cypern, nærmere bestemt kystbyen Paphos, hvor vi bor på rundrejsen til Cypern, at den græske skønheds- og kærlighedsgudinde Afrodite opstod fra havets skum.

Myten om Afrodite har givet navn til alt fra strande og klipper til bade og templer - selv Cypern kaldet ’Afrodites ø’. Som skønhedens gudinde er det lidt af et kaldenavn at leve op til, men det gør Cypern til fulde med de mange bløde sandstrande med krystalklart vand, dekorative klipper og grotter samt palmeklædte strandpromenader. Dyrkningen af Afrodite på Cypern har fundet sted længe, og man har bl.a. fundet talrige kvindefigurer af terrakotta fra bronzealderen, der blev brugt som gravgaver som symbol på genfødsel.

Tilmeld dig Gislevs nyhedsmail og vind!
Tilmeld dig Gislevs nyhedsmail og vind!

Få inspiration og bliv opdateret med aktuelle rejsetilbud og nyheder. Hver måned deltager alle modtagere af nyhedsmailen i lodtrækningen om et gavekort à kr. 1000

62 29 12 10Se åbningstider
Luk menu