Bagom Gislev

Tryghed, sikkerhed, kvalitet og nysgerrighed

I mere end 75 år har vi drevet rejsebureau. Og helt i vores grundlæggers ånd, så er det fortsat tryghed, sikkerhed, kvalitet og nysgerrighed, som er vigtigst for os, når det gælder vores gæster og deres rejser. 

Det er økonomisk trygt at bestille og købe en rejse hos os. Vi har den økonomiske ballast, som skal til, når tiderne kræver det. Ingen gæster mister deres indbetalte beløb hos os, hvis rejsen ikke kan gennemføres, uanset årsag.
Man siger at forventningens glæde er den største. Du kan altid se frem til og glæde dig til din kommende rejse, når du har bestilt en rejse hos os. 

Vi tager hånd om det praktiske inden din rejse, og med på rejsen har du vores erfarne danske rejseledere, fra start til slut. De sikrer dig det fulde udbytte og håndterer evt. udfordringer undervejs. Kort sagt, du kan trygt og ubekymret rejse med os.

Vi mærker både stor længsel og lyst til at komme ud på de store rejser, fjernt fra Danmark. Hvis du går med en oversøisk rejse i tankerne og måske ikke kender til vores store udbud og erfaring. Gå da på opdagelse på vores hjemmeside, som altid klar med god inspiration. Eller ring til os og lad os få en snak. Vi er til at få fat på.

Velkommen til Gislevs store verden og rejsefællesskab.

Om Gislev Rejser

Hos Gislev Rejser har passion for verden og rejsefællesskabet været drivkraften i vores søgen mod nye rejsemål og rejseformer i 75 år. Uanset om rejsen er med fly, bus eller skib, så er fællesskab og delte oplevelser vores fokus. Selvfølgelig med tid og plads til individuelle ønsker og behov.

Vores dygtige og erfarne rejseledere har altid været vigtige for udbyttet af rejsen - og det vil de også være i fremtiden. Derfor uddanner og udvikler vi løbende vores rejseledere, så vi også her følger med tiden. Vores specialafdeling for Event & Grupperejser tilbyder også skræddersyede rejser til firmaer og foreninger.

Gislev Rejser er ét af Danmarks største rejsebureauer. Cirka 50.000 kunder rejser med os hvert år, og mange kommer med gode input og idéer. Det er blandt andet derfor, at vi er blevet kåret til Danmarks bedste arrangør af busrejser fire gange i træk af fagbladet STAND BY.

Vores udvikling går også mod en stigende andel af rejser med fly til hele Europa samt en stor mængde oversøiske rejser til spændende og eksotiske destinationer.
Gislev Rejser har fra 1946 og frem til 2018 været en familieejet virksomhed. I dag er det tredje generation, Poul Andersen, som er administrerende direktør.

Aller Leisure A/S køber Gislev Rejser A/S

Den 2. juli 2018 indgik familieejede Gislev Rejser et samarbejde med Aller Leisure A/S. Gislev Rejser fortsætter som et selvstændigt selskab og brand under Aller Leisure A/S, som har købt 85 procent af aktierne i selskabet.
Det nye partnerskab åbner op for mange spændende muligheder, blandt andet udviklingen af nye destinationer til glæde for både nye og gamle kunder.

"Gislev Rejser kommer ind i et nyt fællesskab med andre rejsebureauer, hvor faglighed og passion for at rejse er helt i top", forklarer administrerende direktør Poul Andersen.

Aller Leisure A/S ejer I forvejen rejsebureauerne Nyhavn Rejser A/S, Kulturrejser-Europa A/S, Nilles Rejser A/S, Aller Travel A/S og Beach Tours A/S – og senest Stjernegaard Rejser.
Gislev Rejser har med samarbejdet et ønske om at investere yderligere i digitalisering, marketing og branding.

Handlen har været behandlet af Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen, og blev godkendt i august 2018.

Poul Andersen og Mogens Andersen.

Historisk tidslinje


Gislev Rejser i årstal
1946: Firmaet starter med en ældre lillebil
1947: Første turistbus med plads til 14 personer
1963: Gislev overtager ruten Odense – Gislev - Svendborg fra Poul Andersens far, Valdemar Andersen
1968: Salgskontor i Svendborg       
1969: Salgskontor i Odense
1970: Indvielse af stort garageanlæg. Firmaet omdannes til A/S
1971: Der flyttes fra privat til ny administrationsbygning   
1972: Grundlæggeren Poul Andersen dør  
1985: Hovedkontoret udvides til 500 m2                                                   
1992: Gislevs første fly går i luften til Færøerne, Island og Skotland
1996: Hovedkontoret udvides og moderniseres endnu en gang                                                     
1998: Gislev Rejser kåres til Danmarks bedste busrejsebureau                                                      
2004: Den mangeårige leder, Kathrine Andersen, dør i en alder af 81 år
2006: Gislev Rejser fejrer 60 års jubilæum og inddrager endnu en bygning til den fortsatte vækst
2012: Gislev indfører som de første 5-stjernede busser med høj komfort og 81 cm benplads.
2014: Gislev flytter til nyt stort hovedkontor i Ringe
2016: Gislev fejrer 70 års jubilæum
2016: Gislevs antal af "egne" fly sætter rekord - nu flyves fra Odense, Billund, Aalborg og København
2017: Nu også rejser fra Sønderborg Lufthavn
2018: Aller Leisure A/S køber 85 procent af aktierne i Gislev Rejser A/S
2021: Gislev fejrer 75 års jubilæum

Derfor er du i godt selskab med Gislev:

- På vores rejser er der en dansk rejseleder med hele vejen
- Skal du møde før kl. 07.00, får du tilskud til et hotelværelse ved flyrejse
- Vælger du en flyrejse, har du fem lufthavne at vælge imellem
- Der er gratis parkering i Aalborg, Sønderborg og Odense Lufthavne
- Vi har komfortable 4- og 5-stjernede busser - i sidstnævnte ekstra god plads til benene og lægstøtte
- På vores aflåste Parkering Syd i Vamdrup ved Kolding kan du parkere, imens du er på tur - gratis
- Du kan ændre din bestilling uden beregning op til otte uger før afgang
- Du kan komme gratis over Storebælt i egen bil, når der ikke er opsamling på Sjælland
- Du får tilskud til offentlig transport til den relevante lufthavn eller nærmeste påstigningssted
- Rejser du sammen med minimum syv andre, får I grupperabat v. 8 personer på samme rejsebevis
- Du kan deltage i temadage og få info om udvalgte rejsemål
- Udflugter kan betales med MobilePay, DKK og Euro
- Deltag i vores inspirationsdage – hold øje med vores hjemmeside
- Medlem af Rejsegarantifonden og Danmarks Rejsebureau Forening
- Modtager af Danish Travel Awards 5 gange

Dengang det hele begyndte – et historisk perspektiv

Historien om Gislev Rejser startede tilbage i 1946, da 29-årge Poul Andersen købte den lokale lillebil af genboen Ernst, og startede dermed som selvstændig. Dermed blev Gislev Rejser grundlagt.
Poul Andersen stod selv for den daglige drift, imens hans kone Kathrine fungerede som både chauffør og bogholder - og svigermor Oline Rasmussen passede telefonen.

Et år senere købte Poul Andersen sin første bus. Den kunne rumme 14 personer, var godt brugt og fik navnet Den Grimme Ælling. Vognmandsfirmaet hed Gislev Turistfart, og kunderne var mest fra sportsklubber og foreninger i lokalområdet.


   
Danskere i udlandet
I 1951 gik den første tur til udlandet, da sangkoret fra Søllinge skulle til stævne i Finland. Danskerne var generelt ved at komme til hægterne efter krigens smalhals og rationeringer af alt, hvad der smagte. Nu var det tid til at komme ud og se verden og købe gode sager som chokolade, kaffe, vin, spiritus og tobak til lave priser. Gislev kunne fra 1953 tilbyde kunderne regelmæssige tre dages rejser.

Det var i første omgang den tyske storby Hamburg, som var populær hos gæsterne, hvor de slog sig løs i Zillertal på Reeperbahn i St. Pauli, deltog i kulturel byrundtur og købte vin med hjem. Rejserne var en succes, og der blev indkøbt flere busser.

I 1956 dukkede Simon Spies op med ideen om, at man også kunne flyve, når man skulle på ferie. I Gislev holdt man hjulene på jorden, men rejserne blev større og mere omfattende. Rejser til Nordkap i nord og til Tunis og Spanien i syd kom på programmet. 

Generationsskiftet
I 1970 blev Gislev Rejser omdannet til et aktieselskab. Planerne for sønnen Mogens Andersen var, at han efter endt studietid og soldatertjeneste skulle indgå og læres op i branchen og familieforetagendet. Sådan kom det ikke til at gå.

Poul Andersen døde pludseligt i 1972, og her var sønnen Mogens Andersen endnu ikke færdig som soldat. I september samme år indtrådte Mogens Andersen i den daglige ledelse, hvor hans mor Kathrine blev administrerende direktør. På det tidspunkt var der ti medarbejdere i virksomheden.

Mogens Andersen blev lært op, og først i 80’erne kom generationsskiftet. Han overtog den formelle ledelse af firmaet, og Kathrine sørgede for, at de gode traditioner for kvalitet og service samt personlig kontakt til kunderne blev bevaret. Hun stod for administrationen af de mange breve, som kunderne sendte efter endt rejse. Hendes mangeårige erfaring med rejselivet og kundernes ytringer var en vigtig del af virksomhedens kvalitetspolitik, som stadig sætter sit præg på Gislev Rejser A/S den dag i dag.


   
Da Gislev gik i luften
Et af de helt store nyhedstiltag skete i 1992, da Gislev fik flyrejser på programmet. En ny æra var skabt. Turen gik til Færøerne, Island og Skotland, og nye destinationer kom løbende til. I dag har Gislev Rejser et stort antal flyrejser at tilbyde kunderne, og flyrejserne har fra 1992 og frem til nu udviklet sig til at blive en stor succes.

Paletten af rejsemål med fly spænder meget bredt fra Australien, Asien og Kina til Canada og USA – og naturligvis over hele Europa. Det er helt sikkert, at Poul Andersen i 1946 ikke engang turde drømme om at sende folk så langt ud i verden. Men verden har forandret sig – og hos Gislev Rejser A/S gør vi vores yderste for at følge med udviklingen og præge den.

Nyeste skud på stammen i Gislev-familien hedder også Poul Andersen, søn af Mogens Andersen og Kirsten Søegaard. Han er cand.merc., 44 år og i dag administrerende direktør i Gislev Rejser. Tredje generation af familie Andersen rummer også døtrene Marlene og Charlotte. 

Se Kathrines skrivemaskine

Læs om andre gæsters første rejse med Gislev