Skip to main content

Rejser til Island

-
Vulkaner, varme kilder, vandfald og gletsjerlaguner
Se ledige afgange i

Rejs til Island med rejseleder

Velkommen til Island – kontrasternes land. I dette forholdsvis lille land får du nogle af naturens mest spektakulære oplevelser helt tæt på. Den ene dag bader du i de varme kilder, den næste sejler du mellem isbjergene i en gletsjerlagune.

Island er altid en særlig sjov oplevelse, når navnene på de forskellige byer og seværdigheder skal udtales. Hvad siger du for eksempel til at tage med til byen Kirkjubæjarklaustur?

Gør dig klar til at opleve naturens kræfter, når du besøger nogle af Islands mange imponerende vandfald. Dettifoss siges at være det kraftigste vandfald i Europa og det største vandfald på Island. Når op imod 500 kubikmeter vand i sekundet strømmer ud over klippekanten, kan du mærke suset, og vandstøvet fra Dettifoss kan ses på lang afstand.

Læs mere

Island: 1 rejse fundet

Vulkanøen Island
 • Island
 • Rundrejser

Vulkanøen Island

 • Rejse til Island - Flot rejse til Island med gletsjere, isbjerge, farverige svovlmudderpøle og fle...
 • Rejselængde: 8 dage
  Pris: fra 21.998,-
 • Jun
 • Jul
 • Sep
 • Okt
 • Nov
 • Dec
 • Jan
 • Feb
 • Mar
 • Apr
 • Maj

Ferie i Island med enorme vandfald 

På en panoramatur langs sydkysten kan du opleve Skógafoss, som med sine 60 meter er et af Islands højeste vandfald. Det er en storslået oplevelse, og historien fortæller, at der ligger et skjult guldskrin under vandfaldet. Nordpå skal du selvfølgelig opleve Godafoss, Islands smukkeste og mest imponerende vandfald. 

På Islands sydvestlige side ligger verdens nordligste hovedstad Reykjavik. Med kun omkring 122.000 indbyggere er Reykjavik en lille storby. Men lad dig ikke narre af det, for Islands hovedstad er verdenskendt for dets kultur og historie. Reykjavik betyder den rygende bugt, og navnet stammer fra dampende, der stiger op fra de omkringliggende varme kilder. 

Pakkerejser til Island med dansk rejseleder

Vores danske rejseleder giver dig og dine medrejsende de bedste oplevelser på øen. Du kan blandt andet komme med til Vatnajökull Nationalpark med Islands største gletsjer Vatnajökull. Og det er ikke uden grund at en af Europas største nationalparker er på UNESCOs Verdensarvsliste. Uanset hvor du kigger hen, bliver du betaget af de enestående panoramaer af gletsjertunger, ikoniske kløfter, tordnende vandfald og sne- og isklædte bjergtoppe. I udkanten af den imponerende nationalpark skal vi på sejltur blandt de flydende isbjerge i Islands største gletsjerlagune.   

Oplev Islands storslåede natur

Ved den 37 kvm2 store sø Mývatn, eller på dansk Myggesøen, kan du glæde dig til en helt fantastisk natur med farverige svovlmudderpøle, et rigt fugleliv, stivnede lavastrømme, fjelde og vulkaner. Og husk endelig at tage badetøjet med, så du kan prøve at bade i de varme kilder. 

Den Gyldne Cirkel 

Når du tager på rundrejse til Island, så er det et must at opleve dette geotermiske område, som har været aktivt i mere end 1000 år. På en tur til Den Gyldne Cirkel oplever du 3 af Islands største seværdigheder: Det Gyldne Vandfald Gullfoss, gejseren Strokkur og Tingvallasletten, hvor du kan mærke historiens vingesus fra sagaernes tid.  Du får med garanti et sug i maven, når gejseren Strokkur sender sin 20 meter høje stråle af kogende vand mod himlen cirka hvert 8. minut. Det er så imponerende et syn, at du glemmer den karakteristiske lugt af svovl. Strokkur er opstået fra vulkanen Hekla i nærheden. 

Tag med på hvalsafari ved Akureyri 

Island er et perfekt sted at se hvaler. Fra blandt andet havnen i Akureyri har du mulighed for at tage med på hvalsafari. Året rundt kan du opleve hvidnæsede delfiner og marsvin, men på vores rejse til Island om sommeren kan du også være heldig også at opleve både vågehvaler, pukkelhvaler, finhvaler og blåhvaler. 

Praktiske oplysninger

Nedenfor kan du se svar på de mest stillede spørgsmål. Kan du ikke finde svar på dit spørgsmål, så er vi klar til at hjælpe på mail gislev@gislev-rejser.dk eller på telefon 62 29 12 10.

 • Drikkepenge i Island

  Island har samme drikkepengekultur som Danmark.

  Hvis du oplever, at servicen på en restaurant er høj, eller din guide er god, så værdsættes drikkepenge. Hvor meget, du ønsker at give, er helt op til dig.

  Hvis servicen overstiger dine forventninger, så sig det endelig, da det både opmuntrer serviceudbyderen og gør dem opmærksomme på, hvad de gør godt.

 • Drikkevand i Island

  Vandet fra vandhanen kan drikkes.

 • Elektrictet i Island

  Der er 220 V. Samme stik som i Danmark.

 • Påklædning - Island

  Vejret kan være omskifteligt, derfor anbefaler vi lag-på-lag princippet. Det er også en rigtig god idé at medbringe en mindre dagsrygsæk (ca. 30 liter) til udflugterne, hvor man kan have en ekstra trøje, kamera, en flaske vand og andet i.

  • Vandtæt og åndbart fodtøj med en god sål og støtte omkring dine ankler. Mange steder vil du vandre på sten, grus og jordveje. Ordentligt fodtøj kan være forskellen mellem at få en fantastisk god eller en dårlig oplevelse.
  • Regn- og vindtæt åndbart overtøj. Selv på dage med blå himmel kan vejret slå om, og vinden er næsten altid kølig. En let jakke, som er let at folde sammen, skal med, så du kan bruge den, når det er nødvendigt.
  • Varmt tøj, som du kan bruge, hvis temperaturen ændrer sig.
  • Varm og beskyttende hovedbeklædning. Dit hoved er et af de steder, hvor man taber mest varme, og det bør derfor være beskyttet i det kolde vejr. I højsommeren kan solen være meget stærk, og en hat eller kasket kan være god.
  • Handsker til at beskytte dine hænder, mens du er på vandet eller på kølige dage.
  • Solbriller. Solen er meget stærk om sommeren og særligt ved og på vandet.
  • Solcreme til blottet hud. Om sommeren kan luften måske føles kølig, men solen brænder stadig.
 • Shopping i Island

  Uldprodukter: Sweaters, plaider, huer, vanter, garn m.m.
  Slik: Islændingene har en forkærlighed for sød lakrids i chokolade. Det kan købes overalt i alle afskygninger.
  Helseprodukter: F.eks. mudder fra Den Blå Lagune (specielt godt for folk som lider af psoriasis).
  Brændevin: Med smag af den islandske natur. F.eks. rabarber og blåbær, smager aldeles fortrinligt i en hvidvin.
  Fiskeskind: Islændingene benytter fiskeskind på lige fod med slangeskind - og det ligner også umiddelbart. Produkterne der laves heraf spænder fra beklædning og sko til punge, bælter, tasker o.l.

 • Tidsforskel Island

  Der er 2 timers tidsforskel og urene stilles tilbage. Der er ikke sommertid i Island. Dagens længde om sommeren, er ca. 18-20 timer. Solopgang omkring kl. 03.00 og solnedgang ca. kl. 23.00

 • Valuta og betalingskort i Island

  Den islandske møntfod er ”króna”, se www.sedlabanki.is for aktuel dagskurs.

  Især Visa og Mastercard er udbredt, og det er muligt at hæve penge i bankautomater mod et gebyr.

 • Vejret i Island

  Vejret og sikkerheden er vigtige faktorer, derfor skal du være forberedt på, at programændringer kan forekomme.

  Grundet Golfstrømmen har Island et køligt, tempereret oceanklima: Køligt om sommeren og forholdsvis milde vintre. Vejret er foranderligt, og du bør være forberedt på uventede forhold.

  Gennemsnitstemperaturen om sommeren ligger på omkring 15°C.

Tilmeld dig Gislevs nyhedsmail og vind!
Tilmeld dig Gislevs nyhedsmail og vind!

Få inspiration og bliv opdateret med aktuelle rejsetilbud og nyheder. Hver måned deltager alle modtagere af nyhedsmailen i lodtrækningen om et gavekort à kr. 1000

62 29 12 10Se åbningstider
Luk menu