Skip to main content

Rejser til Egypten

-
Pyramider, templer og spændende historie
Se ledige afgange i

En rejse til Egypten er en tidsrejse og en ferie uden sammenligning. Du kommer langt tilbage i tiden, når du besøger arkæologiske udgravninger, oldtidsbyer, gudernes templer, enorme pyramider, farverige handelsgader og imponerende museer.

Vælger du at rejse til Egypten med Gislev Rejser, har du dansk rejseleder med hele vejen, som gerne deler af sin store viden og giver gode råd undervejs.

Vil du med på en tidsrejse i Egypten?

De store pyramider i Giza er en af de store serværdigheder i Egypten. Her kan du få et nærbillede af Den Store Pyramide, bygget til Farao Khufu, samt pyramiderne i Khafre og Menkaure. Ikke langt fra pyramiderne, hviler den store og mystiske Sfinks, med dets løvekrop og menneskehoved, udskåret af ét stort stykke kalksten. Den enestående Keops pyramide, bygget i 2560 f.Kr., er den ældste af dem, og er den sidste, vi har tilbage af verdens syv oprindelige vidundere.

Læs mere

Egypten: 2 rejser fundet

Luksusliv på Nilen
 • Afrika
 • Rundrejser

Luksusliv på Nilen

 • Rejse til Egypten med krydstogt på Nilen - Egyptens skønheder og eventyrlige historie er kernen i...
 • Rejselængde: 11 dage
  Pris: fra 19.998,-
Nytårskrydstogt på Nilen
 • Afrika
 • Nyhed
 • Rundrejser

Nytårskrydstogt på Nilen

 • Med 2 nætter i Cairo og 7 på et luksuriøst nilkrydstogt er dette en nytårsrejse ud over det sædvanlige. Oplev Gizapyramiderne, Sfinksen, Kongernes Dal og meget andet. Med helpension og dansk rejseleder. 

 • Rejselængde: 10 dage
  Pris: fra 24.998,-
 • Jun
 • Jul
 • Aug
 • Sep
 • Okt
 • Nov
 • Jan
 • Feb
 • Mar
 • Apr
 • Maj

Ferie i Egypten med imponerende arkæologiske udgravninger

Du må heller ikke gå glip af ruinerne af oldtidsbyen Memphis kendt for monumenter fra Det Nye Kongerige. Her ved Nilens vestbred har arkæologer lavet udgravninger i 200 år. Tidsrejsen fortsætter i friluftsmuseet Sakkara, som var Egyptens hovedstad under Det Gamle Kongerige. Området rummer blandt andet Kong Zosers trin-pyramide fra 2700 f.Kr. og ud over at være et af de største arkæologiske områder i Egypten, så er Sakkara også et af de mest uudforskede steder.

Oplevelserne står nærmest i kø, på en rundrejse til Egypten. I Kongernes Dal, hvor 62 faraoer ligger begravet, skal du på en helt særlig tidsrejse. Det er en helt ubeskrivelig oplevelse, at bevæge sig mange tusinde år tilbage i tiden, når du går ned af den gamle stentrappe i en af de hellige kongegrave. Desværre er gravene blevet tømt for værdigenstande af gravrøvere for længe siden. 

Ingen rejse til Egypten uden et besøg på verdens største arkæologiske museum, Egyptiske Museum (GEM), hvor du blandt andet kan se Tut Ankh Amons gravskat og statuen af Ramses II.  På det Nationale Museum for Egyptisk Civilisation (NMEC) i den antikke by Fustat, kan du se den imponerende samling af over 50.000 artefakter, der præsenterer den egyptiske civilisation fra forhistorisk tid til i dag. 

I Cairo kan du prøve at gøre en god handel med de lokale gadehandlere i de farverige gader. Boderne er fyldte med velduftende krydderier, olier, glas, lædervarer og guld. Det er en meget autentisk oplevelse, og de lokale er venlige og imødekommende.

Egyptens templer

Egypten er også kendt for sine mange templer, som blev bygget til ære for guderne. Dronning Hatshepsuts tempel ved El-Deir El-Bahari og Horus tempel i Edfu er imponerende seværdigheder, som du aldrig vil glemme. De to templer i Abu Simbel viser i høj grad det nye Kongeriges storhed. 

Philae templet siges at være det sidste af de gamle templer, der er konstrueret i den "klassiske" egyptiske stil. Templet blev bygget til ære for gudinden Isis, en af de vigtigste gudinder i den egyptiske mytologi. På østsiden af Nilen kan du opleve det imponerende græsk-romerske tempel, Kom Ombo,  der deles af de to guder, Sobek og Haeroris. 

Karnak tempelkomplekset er muligvis et af de største templer i verden, og i området omkring Karnak kan du se et utal af større og mindre templer blandt andet Amon Ra, Ipt, Ptah, Monthos og Osiris tempel. En 20 m høj murstensmur omgiver alle de mange bygningsværker, og det er en særlig oplevelse at gå rundt i sporene af det gamle Egypten.

Krydstogt på Nilen - en oplevelse for livet

På et nilkrydstogt fra Luxor til Aswan får du både mulighed for at nyde livet om bord, se Egypten fra vandsiden og komme på spændende udflugter. Rejser du med Gislev, sørger den danske rejseleder for at du får det bedste af Egypten hele vejen. 

Aswan botaniske have

På en afslappende udflugt, kan du nyde en sejltur i de traditionelle felucca både om den botaniske ø El Nabatat eller Kitcheners Island. Du behøver ikke at være særligt botanisk interesseret for at blive betaget af de mange plantager og træer. Her findes flere sjældne palmer, såsom Royal Palm Tree og Sabal palmen. 

Tilmeld dig Gislevs nyhedsmail og vind!
Tilmeld dig Gislevs nyhedsmail og vind!

Få inspiration og bliv opdateret med aktuelle rejsetilbud og nyheder. Hver måned deltager alle modtagere af nyhedsmailen i lodtrækningen om et gavekort à kr. 1000

62 29 12 10Se åbningstider
Luk menu