Skip to main content

Rejser til Kroatien

-
Krystalklart vand, frodige vinmarker og gamle fæstningsbyer

Rejser til Kroatien

Kroatien byder på et væld af skønne oplevelser på en busrejse eller flyrejse. Her er mulighed for både sol, strand, historie, store naturoplevelser og kulinariske oplevelser.

Ferie i Kroatien

Der venter dig store oplevelser uanset hvilket område i Kroatien, du rejser til. I den nordlige del af Kroatien kan du opleve Adriaterhavets største halvø, Istrien, med det krystalklare vand, amfiteater, charmerende havnebyer og snævre gader og stræder. Øen KRK kaldes ikke uden grund for Kroatiens kulturvugge og Dalmatien fra Zadar i nord til Dubrovnik i syd er fyldt med skærgårdsidyl, historie og spektakulære naturoplevelser.

En rejse til Kroatien er absolut også noget for livsnydere. Uanset hvilket område af Kroatien du rejser til, så vil du have rig mulighed for at forkæle dig selv med fantastisk mad og vin. Der er noget for enhver smag – og til fornuftige priser.

Læs mere

Nyd en ferie i Istrien

Istrien er det mest populære og kendte feriemål i Kroatien. Adriaterhavet lokker med det lune, krystalklare vand. Langs kysten ligger de smukke, historiske byer med fæstninger, kringlede gader og spændende historie, som perler på en snor. På en ferie til Istrien med Gislev Rejser kan du også nyde halvøens fantastiske natur og de frodige vinmarker.     

På en ferie på Istrien kan du også tage med til byen Porec, der ligger på en lille halvø. Du kan opleve den gamle bydel både med lokalguide og på egen hånd. Byen er utrolig charmerende med de venetianske huse, hyggelige caféer, konditorier, restauranter, butikker og små gallerier, hvor lokale kunstnere udstiller deres kunst. Euprasius-basilikaen er en helt særlig oplevelse med kirken, kapellerne og en idyllisk atriumgård.

Rovinj er en af Istriens mest idylliske byer. Du kan gå rundt i de charmerende gader, se de farverige huse og nyde en forfriskning på en af de lokale cafeer. Vil du se byen fra oven, kan du besøge byens katedral Skt. Euphemia på toppen af byen. Herfra er udsigten ganske betagende. Nord for Rovinj, kan du komme med på en sejltur langs kysten på det smaragdgrønne Limfjord, eller Limski Kanal som fjorden hedder på kroatisk. Det er en flot oplevelse, og du har god udsigt til de stejle klipper og den skønne natur.

Romerbyen Pula bringer dig 3000 år tilbage i tiden, når du besøger det velbevarede amfiteater og den charmerende bymidte. Vi oplever byen med lokalguide, som fortæller dig byens spændende historie.

Udflugt til trøffelbyen Motovun

Kroatien er kendt for den gode mad og de lokale vine. Så du skal selvfølgelig også have mulighed for at opleve trøffelbyen Motovun, som også er kendt for den gamle forsvarsmur fra middelalderen. Her kan du gå rundt i de hyggelige gader, opleve stemningen og smage de kendte trøfler. Du kan også tage med på besøg hos en lokal vinbonde, der serverer smagsprøver og fortæller om produktionen. Det siges i øvrigt at vin har en gavnlig effekt på både humøret og helbredet.  

Rejse til Kroatien med dansk rejseleder

Med Gislev Rejser har du altid en dansk rejseleder med på hele din ferie i Kroatien. Det er din garanti for, at du får det bedste ud af din ferie, og så kan du bare læne dig tilbage og lade vores dygtige rejseledere fortælle dig om Kroatiens historie og seværdighederne undervejs.

Ferie på Den Gyldne Ø Krk

I Kvarnerbugten ligger øen Krk, som også er kendt som Den Gyldne Ø. Krk er lidt af en perle, som byder på mange flotte oplevelser, og så har du samtidig mulighed for udflugter til fastlandet via en bro. Du vil hurtigt forstå, hvorfor Krk bliver kaldt den kroatiske kulturs vugge. Øen har en fascinerende historie, som går helt tilbage til romerne. 

Storslåede naturoplevelser venter på dig i Dalmatien

Kroatien har næsten 6.000 kilometer kystlinje, og i Dalmatien finder man et væld fantastiske strande med klart, varmt havvand, som man ikke må snyde sig selv for. De fleste af strandene er sten- og klippestrande, så man skal investere et lille beløb i badesko. Og du bliver med garanti betaget af de storslåede naturoplevelser i Krka Nationalpark med vandfald, søer, floder og mere end 200 forskellige fuglearter. Der er lavet fine udkigspunkter og stier rundt i parken, så du kan blandt andet komme tæt på det 45 meter høje vandfald Skradinski Buk, som falder i 17 afsatser.

I Plitvice Lakes National Park kan du blandt andet opleve det betagende søsystem, der er opdelt i 12 øvre og 4 nedre søer. De krystalklare søer er meget smukke med deres grønne og turkise nuancer. Søerne ender i Korona-floden ved de imponerende Sastavci vandfald.  

I Split kan du nyde det summende liv på den palmefyldte havnepromenade. I byen ligger kejser Diokletians vedbevarede palads fra år 295. Her bliver historien næsten levende, når du går rundt i de snævre stræder. Hvis du skulle få lyst til at shoppe, så lokker både det lokale marked og butikkerne med gode køb. 

På en flyrejse til Kroatien kan du også opleve Primosten og Trogir, to charmerende byer med smalle gader, gamle huse og små hyggelige pladser. 

Nyd vin og østers i Kroatien

Kroatien er et paradis for dig der elsker god vin og østers. Havet mellem fastlandet og halvøen giver de bedste betingelser for dyrkning af østers. Og de lune temperaturer allerede fra det tidlige forår giver de lokale vinbønder helt optimale betingelser. På de lokale vingårde kan du smage nogle af Kroatiens bedste vine. Øen er især kendt på vine baseret på den røde plavac mali drue. 

Ferie i Dubrovnik

Dubrovnik er noget helt for sig selv, den gamle bydel har været beboet siden 600-tallet, og er fyldt med smukke historiske bygninger. Du oplever bedst den gamle bydel i Dubrovnik på en gåtur på den to kilometer lange og seks meter tykke ringmur. Mellem de smukke byporte kan du gå på den brede gågade Stradun, der er lavet af blankpoleret marmor. Uanset hvilken gade, du vælger at gå ned af, så er der små hyggelige butikker, restauranter, isbarer og et mylder af liv. Skulle du have set den kendte serie Game of Thrones, så har du også mulighed for at se flere af de steder, hvor serien er indspillet. 

Rejse til Kroatien med fly eller bus 

Du vælger selv, om du rejser til Kroatien med fly eller bus, og du kan rejse med fra flere steder i landet. Gislev Rejser har flyrejser til Kroatien fra Aalborg, Billund, København, Odense og Sønderborg samt busrejser fra Sjælland, Fyn og Jylland. 

Praktiske oplysninger

Nedenfor kan du se svar på de mest stillede spørgsmål. Kan du ikke finde svar på dit spørgsmål, så er vi klar til at hjælpe på mail gislev@gislev-rejser.dk eller på telefon 62 29 12 10.

  • Drikkepenge i Kroatien

    Det er kutyme at give drikkepenge til restaurations- og servicepersonale.

  • Elektricitet i Kroatien

    220 v – europæiske stik med 2 ben.

  • Valuta i Kroatien

    Euro. 1 € = 7,5 kr.

Tilmeld dig Gislevs nyhedsmail og vind!
Tilmeld dig Gislevs nyhedsmail og vind!

Få inspiration og bliv opdateret med aktuelle rejsetilbud og nyheder. Hver måned deltager alle modtagere af nyhedsmailen i lodtrækningen om et gavekort à kr. 1000

62 29 12 10Se åbningstider
Luk menu