Skip to main content

Flot rundrejse i Baltikum

-
Oplev det bedste af Litauen, Letland og Estland på én spændende rundrejse

Baltiske lande - Østersøen rundt

Tag med på en uforglemmelig rundrejse fra Sjælland til det historiske Baltikum. Vi kører med bus gennem Sydsverige og tager færgen med en overnatning ombord til Litauen, hvorfra en oplevelsesrig rejse begynder. Vi går på opdagelse i de baltiske landes hovedstæder, der alle er fyldte med arkitektoniske mesterværker. I selskab med rejselederen slentrer vi gennem de brostensbelagte gader, hvor et væld af kirker, bymure og forsvarstårne samt parker og pladser flankeret af pragtfulde palæer alt sammen beretter om landenes fascinerende og omtumlede fortid.

Historiske hovedstæder og alt indimellem

Ud over oplevelserne i Vilnius, Riga og Tallinn, byder rejsen også på oplevelser uden for hovedstæderne. Oplev bl.a. Trakai-borgen smukt beliggende på en ø i et litauisk søområde, det letlandske barokslot Pilsrundāle og dets pragtfulde have samt den estiske kurby Pärnu, hvis lange sandstrand hver sommer gør byen til et yndet udflugtsmål. Rejsen krydres med spændende historier om frihedskampe, russiske zarer og ikke mindst Dannebrog, der ifølge sagnet dumpede ned midt i Tallinn.

Hele rejsen er inklusive gode, centrale hoteller i hovedstæderne samt overnatninger på færgeoverfarten mellem Sverige og Baltikum på både ud- og hjemrejse. Glæd dig til en oplevelsrig og veltilrettelagt rundrejse i Litauen, Letland og Estland.

Denne rejse er skabt i samarbejde med vores søsterselskab NILLES Rejser.

Glæd dig til

 • Byrundture i de historiske hovedstæder Vilnius, Riga og Tallinn
 • 2 færgeoverfarter inkl. overnatning, middag og morgenmad
 • Flot rundrejse med masser af historie og store kulturoplevelser med en erfaren, dansk rejseleder hele vejen

Inkluderet i rejsens pris

 • 2 overnatninger på færger i 2-køjes kahyt
 • 2 overnatninger i Vilnius
 • 2 overnatninger i Riga
 • 2 overnatninger i Tallinn
 • 8 x morgenmad
 • 8 x middag
 • 1 x morgenkomplet (udrejse)
 • 1 x frokost (hjemrejse)
 • Udflugter jf. program.
 • Rejseleder
  Entréer er eksklusive medmindre andet er nævnt

Dagsprogram

 • Dag 1: Fra Sjælland til Litauen

  Efter opsamling på Sjælland spiser vi morgenmad og kører over Øresundsbroen med kurs mod Karlshamn i Sverige. Undervejs har vi et ophold i byen Lund lige nord for Malmø. Det er en af Sveriges ældste byer, og med sit danske islæt er det et herligt sted at spise frokost på egen hånd.

  Vi går ombord på bussen og kører det sidste stykke til Karlshamn, hvorfra vi sejler med DFDS til Klaipėda i Litauen. Vi overnatter ombord på skibet, og her er både aftenbuffet (inkl. 1 vand) og morgenbuffet inkluderet i rejsen.

 • Dag 2: Ankomst til Litauen og besøg i Trakai

  Vi går i land i Klaipėda og kører videre til byen Trakai, der nyder godt af sin idylliske placering omgivet af søer. Byen er kendt for sin middelalderborg, der med sin placering på en ø i søen ligner noget fra et eventyr. Vi oplever fæstningen fra klods hold ved at følge træbroen ud til øen, og vi får også tid til at se nærmere på butikkerne langs søen og til en spadseretur i Trakais gamle gader.

  Efterfølgende går turen videre til den litauenske hovedstad Vilnius.

  Middagen er inkluderet.

  Ankomst til Litauen og besøg i Trakai
 • Dag 3: Byrundtur i Vilnius

  I dag skal vi på opdagelse i Litauens hovedstad. Vi ser bl.a. Seimas-paladset, der er hjem for landets parlament, ligesom vi runder det kantede Gediminas-tårn samt den smukke, gule Skt. Peter og Skt. Pauls-kirke.

  Vi skal også på en gåtur i den gamle bydel, der bl.a. rummer universitetet og præsidentpaladset, og inden vi får tid til at gå på opdagelse i byen på egen hånd, besøger vi også Helligåndskirken og Morgengryets Port fra starten af 1500-tallet.

  Om aftenen skal vi nyde middagen med en helt særlig udsigt over Vilnius. Vi finder hen til Fjernsynstårnet, hvor vi fra 19. sal nyder den gode mad, mens vi nyder synet af byen oppefra.


  Dagen byder også på en tur op i TV-tårnet, hvor vi får en skøn udsigt over byen. Efterfølgende spiser vi middag på en lokal restaurant i nærheden af tårnet.

  Byrundtur i Vilnius
 • Dag 4: Korshøjen, barokslot og ankomst til Riga

  Vi siger farvel til Vilnius og kører nordpå, hvor vi efter en frokostpause ankommer til Kryziu Kalnas. Stedet går også under navnet ’korshøjen’ grundet de tusindvis af kors, der er opført på stedet af katolikker fra hele verden.

  Bagefter gør vi klar til at stifte bekendtskab med endnu et af de baltiske lande. Vi kører videre over den letlandske grænse, hvor vi i Letland gør holdt ved det flotte, lyse barokslot Pilsrundāle med den tilhørende velplejede park. Efter noget tid til at dvæle ved arkitekturen og havekunsten fortsætter vi til Letlands hovedstad Riga, hvor vi spiser middag på vores hotel.

  Korshøjen, barokslot og ankomst til Riga
 • Dag 5: Byrundtur i Riga

  I dag begiver vi os ud til fods i den letlandske hovedstad. Vi følger rejselederen gennem den gamle bymidte, hvor vi ser seværdigheder som Parlamentet, Domkirken, Skt. Jakobs-kirken og samt de ’Tre Brødre’, som er navnet på tre fine, gamle byhuse stående skulder ved skulder.

  Vi fortsætter gennem Svenskeporten fra slutningen af 1600-tallet til Krudttårnet, og undervejs ser vi også Kattehuset med dets to ikoniske katteskulpturer på taget. Glæd dig også til at se det 42 meter høje Frihedsmonument, der blev rejst til ære for de dræbte soldater under den lettiske uafhængighedskrig, samt til at komme forbi Operahuset, den 600 år gamle Peterskirke og det overdådigt udsmykkede Sorthovedernes Hus ved Rådhuspladsen.

  Flotte og historiske bygningsværker er der nok af i Riga, og efter byrundturen får du også tid til at gå på opdagelse på egen hånd. Det er en herlig oplevelse at spadsere rundt i de gamle gader og nyde den pragtfulde arkitektur, og alternativt kan du også besøge byens centrale marked.

  Om aftenen har du mulighed for at tage med på en skøn sejlads på Daugava-floden, der strømmer gennem Riga og deler byen på midten (ikke inkluderet).

  Middag på hotellet.

  Byrundtur i Riga
 • Dag 6: Esplanadeparken, Pärnu og videre til Tallinn

  I dag skal vi sige farvel til Riga og Letland, men inden da kører vi en kort rundtur omkring Rigas kendte Esplanadepark, hvor vi ser hovedbanegården og nogle af de flotte, historiske palæer, der findes her i området. Efterfølgende går turen mod nord og over grænsen til Estland, hvor vi ankommer til kurbyen Pärnu, der ligger lige der, hvor floden af samme navn har sit udløb.

  Vi spiser frokost på egen hånd og får tid til en spadseretur i byen, der grundet sin lange strand også går under navnet ’Estlands sommerhovedstad’, inden vi kører videre til Estlands egentlige hovedstad, Tallinn.

  Inden ankomst til vores hotel kører vi først til den store, smukke Kadriorg-park, der huser masser af flot havekunst, en lille håndfuld museer samt ikke mindst barokslottet, som Peter den Store byggede til ære for sin hustru Katarina. Vi ser både slottet og præsidentpaladset nær ved.

  På køreturen herfra til vores hotel midt i Tallinn kan vi nyde synet af byens gamle bymur og kanontårnet med det finurlige kaldenavn ’Tykke Margrethe’. Om aftenen spiser vi middag på hotellet.

  Esplanadeparken, Pärnu og videre til Tallinn
 • Dag 7: Byrundtur i Tallinn

  Efter morgenmaden på hotellet gør vi klar til at gå på opdagelse i Estlands hovedstad, der præcis som Vilnius og Riga er rig på flotte og historiske seværdigheder. Vi følger rejselederen til fods i Tallinns charmerende gamle bykerne, hvor vi på Dombjerget bl.a. ser landets parlament og besøger den imponerende Aleksander Nevskij-katedral med sine karakteristiske løgkupler og kønne, lyse facade.

  På gåben fortsætter vi til Domkirken, og vi skal naturligvis også opleve den tilknytning, vi som danskere i historisk forstand har til Estland. I Den Danske Konges Have ser vi nemlig det mindesmærke, der står på det sted, hvor Dannebrog ifølge myten faldt ned fra himlen.

  Turen går videre gennem de historiske gader forbi Skt. Olai-kirken der med sin højde på over 100 meter har været ramt af lyn af flere gange gennem tiden, men stadig står rankt og flot i Tallinns gamle bydel. Vi ser også byens rådhus, inden vi har resten af dagen til at gå på opdagelse på egen hånd.

  Om aftenen samles vi om middagen på hotellet.

  Byrundtur i Tallinn
 • Dag 8: Frilandsmuseum, olympisk landsby og hjemrejse

  I dag venter de sidste oplevelser i Baltikum. Vi lægger ud med en køretur til Sangfestivalpladsen, hvor vi får tid til at prøve at forestille os, hvordan mere end 300.000 mennesker i 1988 var til stede under den såkaldte ’Singing Revolution’ for at synge patriotiske sange for landets uafhængighed.

  Herfra går turen videre til det grønne Rocca al Mare-område uden for Tallinn, hvor vi bl.a. finder det charmerende frilandsmuseum i en skov. Her kan vi opleve historiske gårde, vindmøller, fine bygninger og en flot trækirke, der stadig står tilbage trods landets turbulente fortid.

  Vi kører tilbage til Tallinn, hvor du får tid på egen hånd, inden vi hen ad eftermiddagen kører til Pirita, der var olympisk landsby, da Sovjetunionen afholdt OL i 1980.

  Efterfølgende kører vi til færgen, der skal sejle os fra Tallinn tilbage til Stockholm. Vi overnatter ombord, og her er både middag- og morgenbuffet inkluderet i rejsen.

  Frilandsmuseum, olympisk landsby og hjemrejse
 • Dag 9: Hjemkomst

  Færgen ankommer til Stockholm om morgen, og herfra kører vi det sidste stykke til vores hjembyer på Sjælland med indlagt frokost undervejs.

  Hjemkomst

Hoteller

 • Dag 1-2

  Færge fra Karlshamn til Klaipeda

 • Dag 2-4

  Amberton Cathedral Square Hotel Vilnius

  Hotellet ligger centralt i Vilnius' gamle bydel med uhindret udsigt til Domkirkepladsen på den anden side af vejen. Indretningen er lys og moderne, og alle værelser er udstyret med værdiboks, minibar, tv, gratis wi-fi, hårtørrer samt eget bad og toilet.

  Hotellet har en glimrende morgenbuffet samt restaurant, og i gåafstand derfra findes en bred vifte af caféer, butikker, restauranter og seværdigheder.

  BarJa
  ElevatorJa
  MinibarJa
  RestaurantJa
  TVJa
  VærdiboksJa
  Wi-fiJa
 • Dag 4-6

  Wellton Riga Hotel & Spa

  Moderne hotel med en skøn beliggenhed lige midt i Rigas gamle bydel og i gåafstand til mange af byens seværdigheder og attraktioner. Hotellet har en stor og flot spaafdeling, hvor man mod betaling kan benytte det lækre poolområde, slappe af i en sauna eller få diverse behandlinger og massager. Værelser er lyse og rummelige og har alle tv, aircondition, gratis wi-fi, minibar og hårtørrer. Hotellets restaurant, serverer en bred vifte af både lokale og internationale retter, og i den tilhørende bar kan du nyde en cocktail eller en kop kaffe, mens du kigger ud på bylivet på den anden side af de store panoramavinduer.

  BarJa
  ElevatorJa
  MinibarJa
  RestaurantJa
  SaunaJa
  TVJa
  VærdiboksJa
  Wi-fiJa
  Indendørs swimmingpoolJa
 • Dag 6-8

  Park Inn by Radisson Meriton Conference & Spa Hotel Tallinn

  Dejligt moderne hotel i Radisson-kæden i kort afstand fra den gamle by og mange spændende butikker, restauranter og caféer. Hotellet har to restauranter, der serverer både lokale, estiske retter og internationale klassikere, ligesom der kan tilkøbes adgang til hotellets spaafdeling, der har pool, sauna og fitness.

  Værelserne er pæne, moderne og rummelige, og de har alle aircondition, gratis wi-fi, eget bad og toilet, tv, hårtørrer og elkedel.

  BarJa
  ElevatorJa
  Indendørs swimmingpoolJa
  MinibarJa
  RestaurantJa
  SaunaJa
  TVJa
  VærdiboksJa
  Wi-fiJa
 • Dag 8-9

  Tallink Silja Line

  BarJa
  ElevatorJa
  Indendørs swimmingpoolJa
  MinibarJa
  RestaurantJa
  SaunaJa
  TVJa
  VærdiboksJa
  Wi-fiJa

Kort

Afrejser og bestilling

AfrejseAntal dageAfrejse fraLedige pladserPris
12-09-2024Se afrejsetider 9 dageBus fra Sjælland610.995,-Bestil

Praktiske oplysninger

Nedenfor kan du se svar på de mest stillede spørgsmål. Kan du ikke finde svar på dit spørgsmål, så er vi klar til at hjælpe på mail gislev@gislev-rejser.dk eller på telefon 62 29 12 10.

 • Brug af mobiltelefon under busrejsen

  Der henstilles til, at mobiltelefon kun benyttes til korte samtaler. Længere samtaler kan, af hensyn til medrejsende, føres i pauserne.

 • Chaufføren

  Chaufførskifte kan forekomme undervejs på nogle busrejser - oftest i anledning af at køre- hviletidsbestemmelserne skal overholdes.

 • Fast plads i bussen på Gislevs rejser

  Hos Gislev kan du købe fast plads i bussen. Fast plads koster: 0 - 7 dage: Kr. 190, 8 - 16 dage: Kr. 230. Fast plads gælder fra du tager plads i den bus, der skal gennemføre rejsen (For eksempel fra Kolding/Vamdrup).

  Bestiller du din rejse online, kan du selv vælge faste pladser under bestillingen. Du kan også ringe ind og bestille din rejse og lave pladsreservationerne samtidig. Det er chaufføren og rejselederen, der anviser pladsen.
  Bemærk, at reservationen ikke gælder i tilslutningsbusser.

 • Fast plads i bussen på rejser skabt i samarbejde med NILLES Rejser

  Når du bestiller din rejse hos Gislev, kan du altid købe fast plads i bussen. På vores rejser skabt i samarbejde med NILLES Rejser, som tilfældet er med denne rejse, gælder følgende priser for fast plads i bussen:

  • 0-4 dage: Kr. 80
  • 5-7 dage: Kr. 150
  • 8 eller flere dage: Kr. 230


  Fast plads gælder, fra du tager plads i den bus, der skal gennemføre rejsen.

  Bestiller du din rejse online, kan du selv vælge faste pladser under bestillingen. Du kan også ringe ind og bestille din rejse og lave pladsreservationerne samtidig. Bemærk, at reservationen ikke gælder i tilslutningsbusser.

 • Forplejning i bussen

  Der kan købes øl, vand og kaffe i bussen. 

 • Køre- og hviletid

  Gislevs chauffører har mange års erfaring fra Europas veje. Chaufførerne kender busserne ud og ind, så du er sikret en behagelig og sikker rejse i vores komfortable busser.

  Alle Gislevs busrejser køres efter gældende køre- og hviletidsbestemmelser - derfor forekommer der på nogle rejser chaufførskift undervejs. Gislev Rejsers holdning er, at reglerne for køre-/hviletider for chauffører er rimelige og at de derfor skal overholdes.

 • Medicin på busrejser

  Pak medicin i håndbagagen. Medicin skal være i original emballage. Hvis du lider af en sygdom, der kan give problemer undervejs, bedes du venligst diskret gøre rejselederen opmærksom herpå. Det er din sikkerhed for, at rejselederen agerer korrekt, hvis du skulle blive utilpas på turen.

  Mange lande kræver dokumentation for, at evt. medbragt receptpligtig medicin er til en selv, og det er derfor vigtigt at sørge for at evt. dokumentation for dette er i orden.

  Tjek evt. https://www.apoteket.dk/sundhed/rejse/guide-pillepas og se om din rejse kræver 'pillepas' og hvordan du bestiller det.

  Rejsende kan også altid kontakte ambassaden, hvis man har brug for at medbringe receptpligtig medicin til rejsen, og er i tvivl om der gælder særlige regler.

  Læs mere på dette link: http://um.dk/da/rejse-og-ophold/rejse-til-udlandet/medicin-paa-rejsen/  eller kontakt egen læge, apotek eller sygehus for yderligere vejledning og hjælp til evt. medicinattest.

 • Mulighed for gratis sikret parkering ved Vamdrup

  Med Gislev Rejser kan du stå på bussen i hele landet og du kan vælge imellem rigtig mange byer. Ved en del afrejsebyer er der mulighed for at parkere (enkelte steder mod betaling). Eksempelvis vælger mange gæster at stå på ved Otto Duborg ved grænsen. Afrejsebyer er også hjemkomstbyer. Du kan se en rejses aktuelle afrejsebyer under: "Afgange og priser" / Afrejse fra.

  Start busrejsen lidt senere - kør til sikret parkeringsplads ved Vamdrup

  Gislev gør det nemt for dig. Vi har lejet et stort, indhegnet parkeringsområde, hvor du kan stille din bil, mens du er på busrejse. Vi kører naturligvis fra parkeringsområdet og tilbage igen. Parkeringen er gratis.

  Adresse

  Koldingvej 7
  6580 Vamdrup

  Find vej
  E45, Afkørsel 65 mod Vamdrup. I rundkørsel 1. vej til højre. Derefter 300 meter. Indkørsel til højre ved Dansk Autologik/Gislev Parkering Syd.

  Bemærk:

  Gratis parkering ved Vamdrup gælder ikke på rejserne skabt i samarbejde med NILLES Rejser. Disse rejser har udelukkende afgange fra Sjælland og findes under temaet "Stig på bussen".

  Se alle Gislevs Busrejser her

  Læs mere om vores busser her.

  Læs mere om tilskudsordning og refusion her.

 • Overnatningshoteller

  Alle længere rejsemål har overnatning på ud- og hjemrejsen. Gislev benytter kun gode overnatningshoteller.

  Ikke aktuelt på kortere rejsemål.

 • Pas - på busrejser

  Husk at medbringe gyldigt pas.

  Ved bestilling af rejsen bedes du oplyse dit navn som angivet i passet.

 • Tillæg

  Tillæg for udvendig 2-køjes kahyt (Karlshamn - Klaipeda): kr. 150.
  Tillæg for udvendig 2-køjes kahyt (Talinn - Stockholm): kr. 250.

  Tillæg for enkeltværelse og enekahyt: kr. 2.995.

 • Tilskud på busrejser fra Fyn og Jylland

  Kør gratis over Storebælt
  Skal du med på en busafrejse, der KUN kører fra Fyn og Jylland, så refunderer Gislev din broafgift, når du kører i egen bil. Bemærk: Refundering af broafgift er dog kun gældende, såfremt der ikke er busafrejse fra den pågældende landsdel.

  Du skal selv sende kvittering med påført rejsemål og billetnummer til Gislev Rejser, Hvidkærvej 29, 5250 Odense SV. Refundering sker via bankoverførsel. Husk at oplyse reg. nr. og kontonummer.

  Transport til nærmeste påstigningssted
  Benytter du offentlig transport i Danmark - tog, bus eller færge til nærmeste afrejsested - så refunderer Gislev 50 % af udgiften til tur/retur billetten på 2. klasse (dog højst kr. 400 per person. Udgiften skal overstige kr. 100 per person). 

  Du skal selv sende kvittering med påført rejsemål og billetnummer til Gislev Rejser, Hvidkærvej 29, 5250 Odense SV. Refundering sker via bankoverførsel. Husk at oplyse reg. nr. og kontonummer.

 • Tilskud på busrejser fra Sjælland

  Kør gratis over Storebælt
  Skal du med på en busafrejse, der KUN kører fra Sjælland, så refunderer Gislev din broafgift, når du kører i egen bil. Bemærk: Refundering af broafgift er dog kun gældende, såfremt der ikke er busafrejse fra den pågældende landsdel.

  Du skal selv sende kvittering med påført rejsemål og billetnummer til Gislev Rejser, Hvidkærvej 29, 5250 Odense SV. Refundering sker via bankoverførsel. Husk at oplyse reg. nr. og kontonummer.

  Transport til nærmeste påstigningssted
  Benytter du offentlig transport i Danmark - tog, bus eller færge til nærmeste afrejsested - så refunderer Gislev 50 % af udgiften til tur/retur billetten på 2. klasse (dog højst kr. 400 per person. Udgiften skal overstige kr. 100 per person). 

  Du skal selv sende kvittering med påført rejsemål og billetnummer til Gislev Rejser, Hvidkærvej 29, 5250 Odense SV. Refundering sker via bankoverførsel. Husk at oplyse reg. nr. og kontonummer.

 • Vegetar/diabetiker - på rejser med bus

  Det er vigtigt, at du informerer Gislev inden afrejse såfremt du har et specielt behov angående kosten. På denne måde kan vi forberede hotellerne i god tid, således at du ikke skal tænke på netop dette under hele rejsen. Det er dog vigtigt at nævne, at vi vil forespørge og gøre vores bedste for at imødekomme dine behov, men at vi ikke kan garantere dette for alle hotellerne.

 • Vigtigt hvis du rejser med børn under 18 år - busrejser

  Børn og unge under 18 år, der rejser uden respektive forældre, eksempelvis med bedsteforældre, skal medbringe dokumentation fra barnets forældre. Hent mere information om børn og unge på rejse hos Udenrigsministeriet.

 • Vil du vide mere om din busrejse?

  Få flere praktiske info på: www.gislev-rejser.dk/vaerd-at-vide

 • Ønsker til indkvartering på busrejser

  Har du specifikke ønsker til dit værelse, eksempelvis etage, separate senge, bo nær medrejsende, skal du oplyse dette ved bestillingen. Vi skal gøre opmærksom på at vi ikke kan garantere alle ønsker, men vi vil forespørge og gøre vores bedste for at imødekomme ønsker.

Tilmeld dig Gislevs nyhedsmail og vind!
Tilmeld dig Gislevs nyhedsmail og vind!

Få inspiration og bliv opdateret med aktuelle rejsetilbud og nyheder. Hver måned deltager alle modtagere af nyhedsmailen i lodtrækningen om et gavekort à kr. 1000

62 29 12 10Se åbningstider
Luk menu