Skip to main content

Rejser til Grønland

-
Naturoplevelser for livet

En rejse til Grønland er en oplevelse for livet. Du får helt unikke naturoplevelser, du sent vil glemme. Når du rejser med Gislev til Grønland, har du som altid en dansk rejseleder med hele vejen, som fortæller dig om landets historie og seværdigheder undervejs.

Oplev Grønland i sommermånederne på vores spændende rundrejse, hvor vi har ophold undervejs i Kangerlussuaq, Ilulissat og hovedstaden Nuuk. Vi oplever storslåede naturfænomener som den endeløse indlandsis, de rustikke fjeldlandskaber og isbjergene, der driver rundt i det frostklare hav. Glæd dig også til at udforske den grønlandske kultur med bygdebesøg, vandretur til Sermermiut-bopladsen og byrundture med rejselederen.

Praktiske oplysninger

Nedenfor kan du se svar på de mest stillede spørgsmål. Kan du ikke finde svar på dit spørgsmål, så er vi klar til at hjælpe på mail gislev@gislev-rejser.dk eller på telefon 62 29 12 10.

 • Drikkepenge i Grønland

  Hvis du oplever, at servicen på en restaurant er høj, eller din guide er god, så værdsættes drikkepenge. Hvor meget, du ønsker at give, er helt op til dig.

  Hvis servicen overstiger dine forventninger, så sig det endelig, da det både opmuntrer serviceudbyderen og gør dem opmærksomme på, hvad de gør godt.

 • Drikkevand i Grønland

  I Grønland anbefales det, at man ikke drikker vandet fra vandhanerne. Køb derfor vand på flaske.

  Vandet i Grønland er overfladevand og smager anderledes end vandet i Europa og Danmark, som ofte er grundvand. Overfladevandet i åbne søer påvirkes nemmere af det omkringliggende miljø. Derfor desinficerers drikkevandet ved hjælp af UV-bestråling og nogle steder også med klor.

 • Påklædning i Grønland

  Vejret kan være omskifteligt, derfor anbefaler vi lag-på-lag princippet. Det er også en rigtig god idé at medbringe en mindre dagsrygsæk (ca. 30 liter) til udflugterne, hvor man kan have en ekstra trøje, kamera, en flaske vand og andet i.

  • Vandtæt og åndbart fodtøj med en god sål og støtte omkring dine ankler. Mange steder vil du vandre på sten, grus og jordveje. Ordentligt fodtøj kan være forskellen mellem at få en fantastisk god eller en dårlig oplevelse.
  • Regn- og vindtæt åndbart overtøj. Selv på dage med blå himmel kan vejret slå om, og vinden er næsten altid kølig. En let jakke, som er let at folde sammen, skal med, så du kan bruge den, når det er nødvendigt.
  • Varmt tøj, som du kan bruge, hvis temperaturen ændrer sig.
  • Varm og beskyttende hovedbeklædning. Dit hoved er et af de steder, hvor man taber mest varme, og det bør derfor være beskyttet i det kolde vejr. I højsommeren kan solen være meget stærk, og en hat eller kasket kan være god.
  • Handsker til at beskytte dine hænder, mens du er på vandet eller på kølige dage.
  • Solbriller. Solen er meget stærk om sommeren og særligt ved og på vandet.
  • Solcreme til blottet hud. Om sommeren kan luften måske føles kølig, men solen brænder stadig.
 • Shopping i Grønland

  Unika som smykker, skind og tupilakker er kendte og elskede souvenirs, som mange af Grønlands besøgende har med sig hjem.

 • Valuta og betalingskort i Grønland

  I Grønland er den danske krone (DKK) den gangbare valuta. Det er altid en god idé at medbringe kontanter i form af danske kroner (DKK), særligt ved besøg i små byer og bygder.

  Følgende kreditkort kan benyttes i hæveautomater: Visa, Mastercard, Eurocard, Diners, Dankort og American Express.

 • Vejret i Grønland

  Den angivne gennemsnitstemperatur for Grønland er kun vejledende, og det er et gennemsnit målt over en årrække. Du kan derfor opleve både væsentligt koldere og varmere temperaturer på stedet.

  Gennemsnitstemperaturen om sommeren ligger på omkring 10°C.

Tilmeld dig Gislevs nyhedsmail og vind!
Tilmeld dig Gislevs nyhedsmail og vind!

Få inspiration og bliv opdateret med aktuelle rejsetilbud og nyheder. Hver måned deltager alle modtagere af nyhedsmailen i lodtrækningen om et gavekort à kr. 1000

62 29 12 10Se åbningstider
Luk menu