Thailand - smilets land

Bangkok og øen Koh Samet.

gislev

Når efterårets storme og vinteren raser i Danmark søger danskerne gerne til de sydlige himmelstrøg og Thailand er et af vores foretrukne rejsemål. Thailand er fascinerende med sin charme og den østlige mystik blandet med det traditionsbundne thaifolk, der smilende byder alle turister hjertelig velkommen. Thailænderne er stolte af deres land som har så meget at byde på. Bangkok med sine mange ansigter – en moderne metropol midt i orientalske templer fra en svunden tid. Det højteknologiske skytrain står i stor kontrast til de små taxier kaldet  ”tuk tuk”, men er på hver sin måde en spændende oplevelse. På Koh Samet finder du de tropiske gyldne strande og en afslappende atmosfære. Her kan du selv vælge hvad du vil bruge din tid på.

Glæd dig til 15 dages rundrejse i Thailand med bl.a. Bangkok, den nordlige del af landet samt øen Koh Samet. 

  • Direkte fly fra København til Bangkok med Thai Airways
  • 3 overnatninger i Bangkok på centralt hotel i deluxe værelser 
  • Byrundtur i Bangkok – du ser bl.a. det smukke kongeslot Grand Palace
  • Spændende udflugt til kendte Damnoen Saduak Floating Market udenfor Bangkok
  • Flot natur og kultur i det centrale og nordlige Thailand 
  • Tillæg: Enkeltværelse kr. 4.600. Afbestillingsforsikring kr. 1.450.

 

Status:
Ring til os

Om rejsen

Thailand
Thailand betyder ”Det frie land” og der er nok intet andet land i Østen der symboliserer friheden bedre. Overalt bliver du mødt af et smil og som turist føler du dig meget velkommen. Thailand er på størrelse med Frankrig. Her bor ca. 65 millioner mennesker, heraf ca. 10 millioner i hovedstaden Bangkok. 140.000 danskere besøgte i 2014 Thailand og det er ikke uden grund at man for mere end 10 år siden lancerede sloganet ”Amazing Thailand” – for Thailand er og bliver forbløffende.

Areal
Thailand dækker et areal på 513.120 km2. Fra nord til syd er der 1620 km. Fra øst til vest ca. 775 km. Mod vest/nordvest grænser det op til Union of Myanmar (Burma), mod nordøst/øst til Laos og Cambodia og mod syd til Malaysia. Det nordlige Thailand er hovedsageligt bjerglandskab med byen Ching Mai midt i området. Det centrale lavland er en stor slette, hvis jordbund består af frugtbart ler aflejret fra floden Chao Phraya. Området kaldes for "Den store risskål", da det er det store center for risdyrkning. Det er også i det område at Thailands hovedstad Bangkok ligger. Det østlige Thailand er stort set slette. Det sydlige Thailand er en del af Malacca-halvøen og består af skovklædte foldebjerge, som er meget rige på forskellige mineraler. 

Historie
Thaifolket har sin oprindelse fra Kina. Det blev fordrevet til den sydkinesiske provins Yunnan og derfra begyndte det sin vandring sydpå. Thaifolket forlod Kina og grundlagde Siam, et kongedømme, hvis hovedstad kom til at bedde Sukothai. I 1300-tallet flyttede hovedstaden til Ayuthaya. Kongedommet Siam bestod af flere fyrstedømmer. Hvert af dem var selvstændigt men de var alle underlagt kongemagten. I anden halvdel af 1500-tallet opstod der indre stridigheder og Burma udnyttede denne situation. I 1569 erobrede Burma Ayuthaya og i flere år var Siam underlagt Burmas overherredømme. I slutningen af 1600 tallet var Siam atter selvstændigt og i takt med at de hollandske søfarers indflydelse steg i Østen forsøgte kongen at få Britisk Ostindisk Compagni til at beskytte Siam. Det endte dog i stedet med et regimeskifte, hvor kongen under et kup blev myrdet. Siam holdt efterfølgende sine grænser lukket for handel og anden kontakt med Europa i mere end 100 år.
I 1767 blev hovedstaden Ayuthaya atter erobret af Burma og det siamesiske folk måtte kæmpe i over 10 år for at vinde sine tabte områder tilbage. General Chakri, stamfader til den nuværende konge, gjorde i 1782 Bangkok til landets nye hovedstad. I 1800 tallet blev Siam ledet og moderniseret af Chulalongkorn, Rama og der var monarki indtil et statskup i 1932. Monarkiet blev erstattet af en forfatning og i 1934 blev landets første valg til generalforsamlingen afholdt. Så kom 2. verdenskrig, hvor Siam blev Japans base for de japanske angreb på nabolandene. Som tak for det siamske folks venlighed mod japanerne fik Siam de dele af Laos og Cambodia, som var beboet af thaier samt de fire nordligste stater i Malaysia. I 1939 ændrede Siam navn til Thailand for at markere den bestemmelse det nye regime havde over thaifolket. I 1945-49 blev navnet atter Siam. I 1942 erklærede Thailand USA og Storbritanien krig. Trods krigserklæringen blev Thailand betragtet som USAs allierede. Efter anden verdenskrig fulgte en række militærkup. Indimellem havde man civile regeringer men militæret, støttet af politiet, har hele tiden været landets stærkeste politiske kraft. Blandt befolkninger var der dog en voksende utilfredshed med militærregimerne og i 1973 blev politiets og hærens magt svækket og der blev indført et tokammersystem, hvor medlemmerne af Repræsentanternes hus skulle vælges ved offentlige valg, mens Senatet skulle udpeges af kongen.
I 1980 overtog Prem Tinsulanondo posten som premierminister. Hans mandat varede i 8 år og der var politisk stabilitet trods adskillige militærkup forsøg. Levestandarden steg, industrien blev udviklet og det politiske klima blev mere åbent end nogensinde. Prem blev efterfulgt af Chatichai Choonhavan som videreførte samme politik. Ved et statskup i 1991 overtog militæret dog igen magten. Frie valg blev lovet og afholdt i slutningen af 1992. Her blev nedsat en koalitionsregering med general Suchinda som premiereminister. Det thailandske folk var dog ikke begejstret og efter adskillige demonstrationer greb kongen ind og blev mægler imellem folket og regeringen. Suchinda afgik, regeringen blev opløst og der blev udskrevet valg. 5 nye demokratiske partier dannede koalitionsregering med Chuan som premiereminister. I 1995 blev regeringen anklaget for korruption og et nyt valg blev afholdt. Valget blev vundet af Thainationen, hvis leder, Banharn Silapa-archa, blev premierminister i spidsen for en skrøbelig koalition af syv partier. General Chaovalit Yongchaiyudhs, der havde fået posten som forsvarsminister, kom mere og mere til at fremstå som premierministerens største rival og formodentlig hans arvtager. Regeringen fremstod stadig mere korrupt og forsøgte at vinde popularitet ved at gennemføre nogle af de tidligere lovede reformer. Det meste af lovgivningsarbejdet kørte dog fast på grund af uenighed internt i regeringen. I efteråret 1996 trak Banharn sig og udskrev nyvalg.
I 2006 blev Thailand udsat for et kup, da den royale Thailandske hær fortog et kup mod den daværende Thaksin. Kuppet, som var det første i femten år, efterfulgte en etårig politisk krisesituation, som involverede Thaksin og politiske modstandere og opstod kun en måned før et nationalt valg var planlagt. Militæret aflyste det kommende valg, suspenderede forfatningen, opløste parlamentet, forbød protester og al politisk aktivitet, undertrykte og censurerede. Derefter fulgte en periode fra 2008-15 med demokratiske valgte regeringer men mange, til tider voldelige, demonstrationer. I maj 2014 foretog militæret et nyt kup.

Buddha og tempellivet
Thailands 300.000 munke lever sædvanligvis i et wat (tempel), hvor de praktiserer og udbreder reglerne for hvordan mennesker skal opføre sig. De regler der blev grundlagt af Buddha for mere end 2500 år siden. Et wat er et stort område med flere bygninger omgivet af en mur. Det forventes at alle unge mænd som har den buddhistiske tro skal være munk i en periode fra min. en til seks måneder eller hele livet. En ung mands optagelse som munk ses som en særlig ære for forældrene, som har opdraget ham.
Buddhismen er også dybt forbundet med monarkiet og mange af Thailands monarker har været munke. Den nu aføde konge Bhumibol har været munk. En munk studerer Buddhas lære, mediterer, og lærer om de dyder ved et asketisk liv uden materielle goder. Han arbejder i templet, vasker op og gør rent. Som præsterne drager de afsted ved solopgang for at indsamle deres daglige måltid. En buddhistisk munk må ikke stjæle, lyve, slå ihjel, dyrke sex, indtage nydelsesmidler, eje luksusgenstande eller tage del i intetsigende fornøjelser – i alt skal 227 regler efterleves. Munken må ikke eje andet end den karakteristiske orangegule dragt, skålen til indsamling af mad samt nogle få personlige ejendele. Han spiser to måltider om dagen – et om morgenen og et kl. 12. En munk må ikke røre penge, synge, danse eller sove i en behagelig seng. Buddhismen spiller en stor rolle for thailænderne både som religion og filosofi. Iflg. buddhismen er livet og jordisk gods kun af midlertidig varighed. Som buddhist skal man undgå ekstreme følelsesudbrud og derfor er de fleste thailændere også afslappende og sorgløse. Begreber som stress og mavesår er lidelser der sjældent forekommer i Thailand.

Det skal du opleve

Bangkok
Bangkok er Thailands hovedstad og en by med mange kontraster. Overalt findes prangende templer, små gadekøkkener, et væld af shopping muligheder, livlig trafik og masser af moderne hoteller med et væld af bekvemmeligheder. Bangkok er i dag en moderne metropol med bygninger i glas, beton og stål og et vejnet i flere etager med både skytrain- og undergrundstationer, der forbinder Bangkoks mange bydele. Et område er dog stadig nogenlunde som det altid har været. Nemlig Chinatown med en labyrint af små gågader. Her finder du marked efter marked med alt lige fra fisk, frugt og grøntsager til tøj og køkkenudstyr. Det farverige kvarter er hyggeligt og bestemt et besøg værd. Bangkok kaldes også Englenes By og var i starten en by med kanaler og elefantstier. I dag er stierne ganske enkelt asfalteret og mange af de daværende kanaler er fyldt op med beton. Derfor er førstegangsindtrykket også for os turister så overvældende idet høje kontorbygninger og internationale hoteller står side om side med religiøse helligdomme og traditionelle lokale butikker.

Grand Palace
I centrum af Rattanakosin, den gamle kongeby, ligger Grand Palace og den mystiske Smaragd-Buddha i Wat Phra Kaeo. Netop dette tempel er en helligdom for de thailandske buddhister og kan sammenlignes i religiøs forstand med Mekka eller Peterskirken. I templet finder du den lille 75 cm høje Smaragd-Budda af jade højt oppe i et alter. Her må du ikke gå rundt men du anmodes om at sætte dig med det samme med tæerne vendt bagud. Figuren er formentlig fra Sri Lanka og er blevet tillagt overnaturlige kræfter.

Sukhothai
Den gamle thailandske hovedstad Sukhothai, et navn som betyder daggry af lykke, blev grundlagt i det 13. århundrede og blev rigets første hovedstad - i årene mellem 1238 og 1438. I løbet af denne tid, havde ni konger regeringstid i Sukhothai, den bedst kendte af dem var den tredje, Kong Ramkhamhaeng, der er blevet anerkendt både for skabelsen af det moderne Thai alfabet og indførelsen af Theravada buddhismen til Thailand. På sit højdepunkt, strakte Sukhothai Kongeriget sig over meget af nutidens Thailand (bortset fra nordøst, som forblev under kontrol af khmerer). Området blev vundet både af militære kampagner samt diplomati - hvor sidstnævnte Kong Ramkhamhaeng blev anset for at være en mester. Denne periode ses som en thailandsk guldalder, hvor den thailandske kunst og kultur blomstrede under regeringstiden af en række velgørende herskere. Handelen blomstrede, på et niveau der havde vigtige forgreninger til Thailands fremtidige udvikling, handelsforbindelser med Kina åbnet sig nemlig. Det gradvise fald begyndte efter kong Ramkhamhaeng død - han blev efterfulgt af sin søn, Lo Thai, en leder der anses for at have været uden resultat, og som førte til betydelige territoriale tab. Ved den sjette regeringstid, under kong Thammaracha I, var Sukhothai i en tilstand af tilbagegang. I år 1438, under et århundrede efter Kong Ramkhamhaeng død, blev Sukhothai Empiret medtaget i den nye stigende stjerne - Ayutthaya. I dag har byen to forskellige centre: Ny Sukhothai er en typisk, moderne thailandsk by med nærmest intet interessant bortset fra nogen gode pensionater, mens gamle Sukhothai ligger 12 km mod vest.

Chiang Mai
Thailands næststørste by med omkring 132.000 indbyggere. Chiang Mai ligger i provinsen af samme navn ca. 700 km. nord for Bangkok og er den vigtigste by i Nordthailand. Oprindeligt var byen hovedstad i Lanna-kongeriget, men den blev siden indlemmet i Siam 
(gammelt navn for Thailand indtil 1939). Chiang Mai er kendt for sin gamle kultur og sine mange håndværk bl.a. silke, træskærearbejder, keramik og smykker. Besøg natmarkedet og de mange templer som alle er vigtige attraktioner i byen. På denne rejse er vi i Chiang Mai i perioden omkring den nationale Loy Krathong-festlighed som er ved første fuldmåne i november . I flere dage fejres begivenheden med at ære flodens gudinde, Phra Mae Khong Ka. Festen i Chiang Mai stammer egentlig fra Lanna-kongeriets Yee Peng fest, der dog har overtaget Siam-kongerigets tradioner. I en årrække fyldtes himlen over Chiang Mai af tusindvis af lysende lanterner af rispapir, men dette er de seneste år blevet begrænset grundet gener for luftfarten.

Thaton
Thaton ligger mellem  Mae Ai og Mae Chan i den nordlige del af  Chiang Mai-provinsen. Byen med den afslappede stemning har ca. 20.000 indbyggere og ligger ved Kok flodens bred. Thaton er startpunktet for vores flodtur hvor vi passerer små bjerglandsbyer.

Chiang Rai
Byen med ca. 70.000 indbyggere er hovedstaden i provinsen Chiang Rai i det nordlige Thailand. Chiang Rai blev grundlagt af kong Mengrai i 1262 og var
Lanna-thaiernes (nordthailænderne) første hovedstad. Chiang Rai grænser op til Myanmar i nord og Laos i øst. Området kaldes også populært Den Gyldne Trekant som er et yndet turistmål pga. den skønne natur og den historiske kultur. 

Koh Samet
Koh Samet er en lille skøn ø ca. 3 timers kørsel fra syd for Bangkok. Øen er omkring 5 km lang og omkring 500 meter bred dog ca. et par kilometer på det bredeste sted mod nord. Koh Samet er et perfekt sted til nogle dages afslapning i fred og ro med en god bog på stranden. 

 

 

Billeder

Dag for dag

Dag 1: Udrejse – afrejse fra København.
Du møder Gislevs rejseleder i lufthavnen. Med Thai Airways direkte fra København til Bangkok. Flyvetiden er 10 timer og 30 minutter. Måltider inkluderet denne dag: Mad og drikke om bord på flyet.

Dag 2: Ankomst tidligt om morgenen til Bangkok.
Transfer fra Suvarnabhumi lufthavnen til vores hotel. Såfremt det er muligt indkvarteres vi ved ankomst. Ellers kan vi opbevare vores bagage på hotellet til vores værelser er klargjort. Har du lyst kan du evt. tage med rejselederen på sightseeing i Bangkok. Hotellet ligger centralt tæt på den
kæmpemæssige flod Chao Phraya og der er gode shopping muligheder i gåafstand derfra. Spis frokosten ved et af de lokale gadekøkkener eller prøv en af de ting du næsten skal prøve, når du er i Bangkok: tag en tur med en af de mange små lokale taxier kaldet tuk tuk. Måltider inkluderet denne dag: Morgenmad om bord på flyet.

gislev gislev

Dag 3: Oplev historiske Bangkok.
Sejltur på kanalerne - en såkaldt klong tur. Her ser du hvordan livet leves langs de store og små kanaler som på Thai kaldes klonger. Besøg ved Grand Palace, som i al sin pragt er både storslået og kongeligt. Det hele er omgivet af en to km lang mur og besøges hvert år af tusindvis af turister. Det er også her man finder Wat Phra Kaew, hvor Thailands mest religiøse nationalsymbol af Buddha er stillet til skue. Måltider inkluderet denne dag: Morgenmad og frokost. 

gislev gislev 

Dag 4: Udflugt til det flydende marked Damnoen Saduak. 
Efter tidlig morgenmad kører vi ca. 100 km sydvest for Bangkok og besøger det mest kendte og farverige flydende marked Damnoen Saduak. Her sejler de lokale kvinder rundt i deres små både og sælger frisk frugt, grøntsager og delikatesser. Måltider inkluderet denne dag: Morgenmad. 

gislev Thailand flydende marked Bangkok

Dag 5: Den tidligere hovedstad Ayutthaya og Sukhothai. 
Undervejs ser vi de gamle pagoder Wat Phra Srisanpetch og Wat Yai Chaimongkol. Frokost på en lokal restaurant. Derefter kører vi til Sukhothai, på vejen besøger vi UNESCO World Heritage Site (Kampheng Phet & Aranyik området). Måltider inkluderet denne dag: Morgenmad, frokost og middag. 

gislev

Dag 6: Sukhothai Historiske Park og Lampang.
Efter morgenmaden kører vi til Sukhothai Historiske Park med adskillige tempelruiner bl.a. Wat Mahathad og Wat Sri Chum med den gigantiske Buddha statue. Vi fortsætter til Sri Satchanalai hvor vi kort besøger Wat Phra Si Mahathad Chaliang. Gå en tur gennem landsbyen på den nærliggende smalle gangbro over Yom-floden. Vi spiser frokost på en lokal restaurant og fortsætter mod Lampang. Undervejs besøger vi Wat Don Tao. Wat Pa Fang og Wat Si Rong Muang er to burmesiske stil templer med udsøgte træskærerarbejder.
Valgfri tur: Lampang er den eneste by i Thailand, hvor hestevogne stadig bruges som transportmiddel. Tag på en afslappet tur med de farverige hestevogne langs floden. Pris pr. person: 350 BAHT (minimum 2 personer). Købes på stedet. Måltider inkluderet denne dag: Morgenmad, frokost og middag. 

gislev gislev

Dag 7: Ko Kah distriktet og Wat Phra Thad Lampang Luang.
Det buddistiske tempel er et af de bedste eksempler på Lanna arkitektur i Thailand. Vi gør også et kort stop ved det farverige Kad Tung Kwian marked, hvor håndværk, frugt, grøntsager, levende dyr og den berømte Lampang Keramik er til salg. Vi fortsætter til Lamphun for at besøge det berømte Wat Phra That Hariphunchai tempel - et af ​​de mest hellige monumenter i nord. Herefter fortsætter vi til Chiang Mai. Måltider inkluderet denne dag: Morgenmad, frokost og middag. 

gislev gislev

Dag 8: Chiang Mai med Wat Phra Singh.
Templet er det mest ærede tempel i Chiang Mai området. Vi besøger også Wat Bupparam og Wat Doi Suthep som ligger godt gemt væk i bjergene 1.056 meter over havets overflade. Eftermiddagen er til fri disposition. I aften skal vi nyde en typisk thailandsk middag og se traditionelle danse fra det nordlige Thailand. Måltider inkluderet denne dag: Morgenmad, frokost og middag. 

gislev gislev

Dag 9: Fang og Thatom. 
Efter morgenmaden skal vi besøge Thai Elephant Care Center. Vi spiser frokost i en orkidépark inden turen går videre mod Fang og Thatorn som er en lille by kun nogle få kilometer fra den burmesiske grænse. Måltider inkluderet denne dag: Morgenmad, frokost og middag. 

gislev

Dag 10: Bådtur og Chiang Rai.
Tre timers bådtur ned ad den 130 km lange Kok-flod hvor vi undervejs passerer små bjergstamme landsbyer bestående af enkle bambushytter blandt frodig vegetation. Ankomst til Chiang Rai om eftermiddagen. Måltider inkluderet denne dag: Morgenmad, frokost og middag. 

gislev gislev

Dag 11: Den Gyldne Trekant.
Området hvor grænserne til Thailand, Myanmar og Laos mødes kaldes Den Gyldne Trekant. Bådtur på Mekong-floden til Chiang Saen. Efter frokost på en lokal restaurant, vender vi tilbage til hotellet i Chiang Rai og eftermiddagen er til fri disposition. Måltider inkluderet denne dag: Morgenmad, frokost og middag. 

gislev gislev 

Dag 12: Chiang Rai og fly til Bangkok.
Tidligt om morgenen kører vi fra hotellet til lufthavnen i Chiang Rai. Indenrigsfly til Bangkok og herefter ca. 3 timers transport med bus til Koh Samet. Måltider inkluderet denne dag: Morgenmad. 

gislev gislev

Dag 13: Koh Samet.
Tid på egen hånd til at nyde de smukke omgivelser og udforske Koh Samet. Måltider inkluderet denne dag: Morgenmad.

gislev gislev

Dag 14: Hjemrejse.
Om eftermiddagen er der afgang til Suvarnabhumi lufthavnen i Bangkok. Flyafgang lige over midnat. Måltider inkluderet denne dag: Morgenmad samt mad og drikke om bord på flyet.

gislev

Dag 15: Ankomst til København. 
Vi lander i Københavns Lufthavn kl. 06.35. Flyvetiden er 11 timer og 45 minutter. Måltider inkluderet denne dag: Morgenmad om bord på flyet.  


 

 

 

Hotel

Centre Point Hotel Silom 
320 Silom Rd.  
10500 Bangkok

Dejligt hotel beliggende i det centrale Silom, som er et godt udgangspunkt for dit besøg i Bangkok. Hotellet ligger ca. 45 minutters kørsel fra lufthavnen og tæt på den travle og fascinerende Chao Phraya flod. På hotellet forefindes udendørs pool, fitnesscenter, sauna, bar og restaurant. Alle værelser er rummelige med bad og toilet, aircondition, satellit tv, minibar, værdiboks, hårtørrer og gratis wifi. Ophold i værelser af typen Deluxe.

 Legendha Sukhothai Resort
214 Moo 3 Tambon Muangkao Amphur Muang
64210 Sukhothai

Legendha Sukhothai Hotel ligger ved bredden af Mae Rampan-kanalen og ideelt placeret til at udforske de naturlige omgivelser bl.a. kun 10 minutters gang fra Sukhothai Historic Park. Værelserne er rummelige med bad og toilet, hårtørrer, aircondition, satellit tv, minibar og værdiboks. Hvert værelse har egen balkon med udsigt til enten tempel- eller gårdspladsen. Stilen er traditionel med thailandske teakmøbler. Der forefindes en udendørs pool. Ophold i værelser af typen Superior. 

Lampang River Lodge
330 Moo 11, Chomoo
52000 Amphur Muang Lampang

Lampang River Lodge Hotel ligger let tilgængeligt ved bredden af ​​Wang-floden og tæt på byen Lampang. Nyd Lanna-traditionen og -kulturen i det rige naturmiljø i området. Alle værelser har bad og toilet, aircondition, hårtørrer, værdiboks og TV. Desuden 2 restauranter, udendørs pool og spabehandlingsrum (mod betaling). Ophold i værelser af typen Lanna Bungalow.

Mövenpick Suriwongse Hotel Chiang Mai
110 Changklan Road, Muang
50100 Chiang Mai

Suriwongse Hotel Chiang Mai ligger blot nogle få skridt fra Chiang Mais natbasar og ca. 15 minutters gang fra de historiske templer. De rummelige værelser er alle indrettet i modene thailandsk stil med bad og toilet, aircondition, te- og kaffemaskine, fladskærms-tv, hårtørrer og gratis wifi. Desuden elevator, fitnessfaciliteter, udendørs pool og 3 restauranter. Ophold i værelser af typen Superior.

Maekok River Village
333 Moo.4 Ban Huai Nam Yen Thaton
50280 Mae Ai


Maekok River Village Resort er ligger idyllisk ved bredden af ​​Mae Kok-floden med flot udsigt over dalen til de fjerne skovområder. De fredelige landlige omgivelser føles som et ideelt tilflugtssted. Alle værelser har bad og toilet, aircondition, gratis wi-fi, hårtørrer og mini-bar. Desuden restaurant, bar/lounge, kaffebar/café og pool. Ophold i værelser af typen Superior.

The Legend Chiang Rai
124/15 Moo 21, Kohloy Road, A.Muang
57000 Chiang Rai

Legend Chiang Rai Resort ligger direkte på Mae Kok-floden og den typiske Thai Lanna-arkitektur ses overalt. Der er gratis trådløs internetadgang overalt på hotellet og hvert af rummelige og moderne værelser er udstyret med en udendørs bruser. På værelserne er der også værdiboks kaffe- og te faciliteter, internet forbindelse, hårtørrer og minibar. Desuden pool, fitnesscenter og restaurant. Ophold i værelser af typen Superior Studio. 

Ao Prao Beach Resort 
60 Moo 4 Tumbol Phe, Amphur Muang
21160 Rayong 
Koh Samet

Dette hyggelige og charmerende hotel ligger direkte ned til stranden. Værelserne på Ao Prao Resort er alle indrettet i moderne thailandsk stil med trægulv og alle har aircondition, te- og kaffefaciliteter, minibar, tv og dvd-afspiller samt eget badeværelse med hårtørrer. Desuden restaurant, bar,
pool, trådløst i
nternet i lobby området og i Breeze restauranten.

 

 

 


 

Værd at vide

Afrejse
Venligst henvend dig til rejselederen i Københavns Lufthavn før check-in. Ved ankomst til Bangkok beder vi dig venligst vente på rejselederen ved bagagebåndet. Når alle er samlet ved bagagebåndet i ankomsthallen, følger rejselederen gruppen til bussen.

Aircondition
Findes stort set alle steder. Kan visse steder støje en smule.

Alkohol/Bar
Vi gør venligst opmærksom på, at ifølge lovgivningen har børn og unge under 20 år ikke adgang til barer. Den tilladte aldersgrænse for udskænkning af øl, vin og spiritus er 20 år.

Apotek
Skulle du få brug for et apotek spørg efter khaai yaa, der betyder medicinsalg. Vær opmærksom på, at megen håndkøbsmedicin, som sælges i Thailand ikke er godkendt i Norden. Myggebalsam sælges i mange supermarkeder og på de større apoteker. Jaico er et belgisk produkt og et effektivt middel mod myg. Et middel til at afhjælpe solstik er Calamine. Medbring evt. hovedpinepiller, desinficerende salve til sår og rifter, imodium (mod diarré), salve mod insektstik og soleksem hjemmefra.  

Bagage
På Thai Airways må du medbringe 30 kg bagage per person. Bagagen må gerne fordeles på flere kufferter/tasker, så længe den totale bagagevægt ikke overstiger den tilladte bagagevægt per person. Det er en god idé at lægge en seddel i kufferten med en kopi af pas, rejseplan, hotellernes navn & adresse samt privat adresse i Danmark. Derudover må du medbringe 1 stk håndbagage som maksimalt må veje 7 kg og måle 56 x 45 x 25. Håndbagagen skal kunne placeres enten under sædet eller i bagageboksen over sædet. Håndbagage må ikke på noget tidspunkt overstige 115 cm. Håndbagagen må IKKE indeholde nogen former for skarpe eller spidse genstande, som f.eks. lommekniv, saks, pincet, strikkepinde, proptrækker eller lignende.

Endvidere gør vi opmærksom på reglerne om væsker i håndbagagen. Du skal selv anskaffe godkendte 1 liters klare plastposer med tryklynlås til opbevaring af drikkevarer, tandpasta, shampoo, parfume m.v. Hver enhed må max. indeholde 100 ml, og alle enheder skal placeres i den lukkede plastpose. Lufthavnen udleverer ikke gratis poser (sælges eksempelvis hos Matas og på apoteket).

Bus
Almindelig lokal standard og generelt fine busser, men selv om Gislev Rejser bestiller de bedst mulige, så er det busser af en lidt anden standard, end den vi kender herhjemme fra. Ofte har bussen har ikke nogen midterdør, og der forefindes ikke køleskab eller kaffemaskine. Oftest fungerer bussens aircondition og luftcirkulation ved, at der blæses kølig luft op langs med vinduerne. Det er ikke muligt at slukke for denne luftstrøm, idet al cirkulation så vil stoppe, men det er muligt at begrænse luftstrømmen ved at lægge et lille gæstehåndklæde eller en trøje ned i rillen ved vinduet. Det er ikke muligt at købe faste pladser i bussen på denne rejse.

Børn der rejser med kun én forældre
– eller med voksne der IKKE er barnets forældre. Venligst bemærk at, hvis et barn kun rejser med den ene forældre, eller hvis bedsteforældre rejser med deres børnebørn, uden at forældrene er med på rejsen, kræves der skriftligt samtykke fra forældrene (på engelsk).

Drikkepenge
Som oftest er serviceafgiften inkluderet i restaurantregninger. Ellers er det  ca. 10-15% i drikkepenge på restauranter – specielt dem der ikke pålægger serviceafgifter. Det er meget almindeligt at betale drikkepenge til bærere, taxichauffører og hotelpersonale, som har ydet en god service. Bagagemanden: 20-50 baht. Stuepigen: 100 baht den første dag giver ofte god service resten af tiden og afhængig af hotel standard kan du give 20-50 baht de næste dage. Taxachauføren: Rund op til nærmeste 5 eller 10 baht. Vær opmærksom på at giver du 1 baht i drikkepenge anses det for en fornærmelse.

Drikkevand
Det frarådes at drikke vand fra hanen. Det er muligt at købe vand på flaske næsten alle steder.

Elektricitet
Som i Danmark: 220 v/ 50 Hz så alle apparater kan bruges som herhjemme. Der anvendes enten fladbenede eller rundbenede stik. Medbring evt. en adapter som kan købes hos isenkræmmere og i større supermarkeder i Danmark.

Erhverv
Thailand er verdens største eksportør af ris. Over 50% af arbejdsstyrken er ansat inden for landbruget, hvor gummi, tapioca og kokos er blandt de større eksportvarer. Dertil kommer fisk og skaldyr.

Gode råd til at gøre flyturen mere behagelig
Hav ikke tøj på, der kan hæmme blodcirkulationen, som for eksempel stramme strømper eller bukser. Bevæg ankelleddene. Stræk benene ud foran dig, vip tæerne op, så de peger skiftevis op og ned mod gulvet. Gentag. Hvis der ikke er plads til det, så pres din forfod i gulvet, så din hæl bliver løftet fra gulvet. Sæt herefter din hæl i gulvet og løft forfoden. Gentag flere gange og mindst én gang i timen. Gå regelmæssigt en tur i kabinegangen. Brug eventuelt en støttestrømpe under flyrejsen. Drik rigeligt med væske og undgå for meget alkohol. Sid ikke med korslagte ben og undgå, at sædekanten presser for hårdt mod lårenes underside.

Fotografering
Spørg om lov. Det er en gylden regel og gælder de fleste steder. ”Tham ruup dai mai” kan være forløsende ord. Vær særlig opmærksom på problematikken omkring fotomotiver af buddha-figurer i templerne, militære områder og stammefolk.

Helligdage
De vigtigste helligdage er OK phansa – starten af oktober, Kong Chulalongkort dagen – 23. oktober, Kongens fødselsdag – 05. december (Kong Bhumibol Adulyadej døde 13. oktober 2016), Grundlovsdag – 10. december, Nytårsdag – 01. januar, Makha puja – februar/marts, Chakri dag – 06. april, Songkran – 13.-14. april.

Hotelstandard
Der overnattes på 3 eller 4 stjernede hoteller med gode rummelige værelser. Værelserne indeholder tv, telefon, hårtørrer, aircondition, minibar og køleskab. 

Hygiejne
Medbring evt. vådservietter eller desinfektionsgel som f.eks. Medicare der kan købes hos Matas. Håndhygiejne er vigtigt på en rejse hvor mange mennesker er samlet.

Indrejsekort
Alle skal udfylde et ind- / ud-rejsekort som du afleverer i paskontrollen sammen med dit pas. Flypersonalet omdeler dette kort, så du kan udfylde det, inden du lander.

Internet
I Bangkok findes mange internet caféer. Forbindelserne er som regel hurtige. Minutpriserne ligger typisk på ca. 30 øre. På Centre Point Hotel Silom hvor vi bor i Bangkok, er der trådløs wifi på værelserne.

Klima
Thailand har tropisk klima. Temperaturerne varierer mellem 19 og 38 grader. Gennemsnitstemperaturen er på ca. 29 grader. Luftfugtigheden er mellem 66 og  83%. Den varme sæson er fra marts til maj, regnsæsonen er fra juni til oktober og køligst er november til februar. Regntid betyder ikke, at det regner hele dagen eller alle dage - måske en time eller to sidst på eftermiddagen eller om aftenen.

Kreditkort
De mest kendte kreditkort kan bruges i Thailand både til at hæve penge og betale. F.eks. Visa, Mastercard og American Express. Derudover kan du også bruge debitkort som f.eks. VISA Electron, der vinder mere og mere frem overalt. Der er en max grænse for hvor mange kontanter der kan hæves per dag. Grænsen afhænger af korttypen og din bank. Derudover er der en grænse for hvor meget der kan bruges per 30 dage. Også denne grænse er forskellig fra kort til kort. Der kan ikke anvendes kreditkort til betaling af entréer, frokost og drikkevarer. Mod gebyr er det muligt at hæve penge i bankernes kontantautomater.

Links
Det Kongelige Thailandske General Konsulat
Indiakaj 16, 2100 København Ø
Tel.: 3538 7417
E-mail.: info@thai-consulate.dk
Hjemmeside: www.thai-consulate.dk

Lægehjælp
Hospitalerne i Bangkok svarer til det vi kender i Vesten. Intensivafdelingerne er fuldt udstyrede og bemandet med læger som hurtigt og kompetent kan give den nødvendige behandling. Sygehusvæsenet er generelt helt i top. Mange læger er uddannet på vestlige hospitaler og mange taler derfor engelsk.

Mad & drikke
Det thailandske køkken er meget specielt. Det er krydret men ikke altid stærkt. Det er en kombination af kinesiske og indiske kulinariske traditioner. Nudler, karry, sursøde retter med ingredienser som har kogt både længe og hurtigt. Eksotiske krydderier og urter. Priserne er overkommelige. Den thailandske måde at spise på er at bestille flere retter. En thailandsk hurtig frokost er f.eks. en skål med nudler med kylling, flæsk, bøf eller grøntsager. Skaldyrsrestauranterne er også vældig populære – specielt ved badestederne og i Bangkok.

Medicin
Husk at medbringe medicin i håndbagagen og husk at al medicin skal være i original emballage.

Mobil
Mobil telefoner kan benyttes i stor udstrækning. Forvent dog ikke dækning i de mere øde egne. Husk at slå mobildata + roaming fra da det ellers kan blive en dyr fornøjelse.

Pas og Visum
Visum kræves ikke for danske statsborgere ved ophold op til 30 dage, men dit pas skal være gyldigt min. 6 måneder ud over opholdet. Børn skal have eget pas. Bemærk at dit navn på rejsebeviset skal stemme 100% overens med navnet i dit pas.

Placering i bus
På denne rundrejse anvendes flere forskellige busser, hvilket vanskeliggør Gislevs generelle pladssystem. Det er derfor ikke muligt at købe faste pladser i bussen på denne rejse. 

Prostitution – skæbne eller valg
Thailand har i Vesten fået et ry for at være noget af en sexlegeplads. Der er fokuseret meget på udnyttelsen og ydmygelsen af kvinder og især børn. Prostitution eksisterer og har i nogen grad været etableret i flere århundrede. Men ikke desto mindre har prostitution i Thailand været ulovlig siden 1960. For fattige familier er fristelsen nogen gange for stor når deres 12/13 årige afslutter den normale skolegang. For disse piger kan nemt indbringe familien adskillige hundrede dollars og myndighederne har nu indset at det er utroligt svært at få kvinderne ud af prostitutionen når først de er havnet der. Det er nemt, pengene er gode og presset fra deres familie er ofte for stort. I stedet koncentrerer de forskellige organisationer sig mere om at udbrede kendskabet til prævention, da Aids er ganske udbredt i Thailand.

Påklædning
Generelt får du brug for let sommertøj, et par lange bukser, lun trøje og vindjakke samt gode sko Det er også en rigtig god idé at medbringe en trøje, da der er aircondition både i bussen, på restauranter og i butikker. Det er ikke nødvendigt at medbringe jakkesæt, slips eller lignende. Det er  en god idé at medbringe badetøj.

Rejseforsikringer
Det er obligatorisk med en rejseforsikring gældende til hele verden. Gislev Rejser forhandler Europæiske Rejseforsikring. Venligst bemærk at Europæiske har særlige regler for rejsende med kroniske sygdomme.

Rejseleder
Almindeligvis møder du rejselederen i lufthavnen ved afrejse fra Danmark.

Religion
94,2% af den thailandske befolkning er Buddhister, 4,6% er muslimer, 0,8 % kristne og andre ca. 0,4%.

Rygning
Thailand har i en årrække haft en rygelov der nok har været lidt strammere end den danske og er det stadig på enkelte punkter. Rygning blev i 2001 forbudt på restauranter med aircondition og flere andre steder. I 2008 blev det udvidet, således at der er nu rygeforbud på: restauranter med aircondition, barer, klubber, diskoteker med aircondition, shopping centre og lignende offentlige steder, hoteller, undtagen på værelserne. Alle kontor bygninger har rygeforbud. Hospitaler. (Ja faktisk alle steder med aircondition (læs indendøre)). Offentlige bygninger, togstationer og perroner, lufthavne, i parker og lignende. Udendørs fødevaremarkeder. For restauranter og udendørs barer, skal der prinicipielt laves opdeling i ryger og ikke rygerafdeling - med skiltning. Nogle hoteller har røgfrie værelser eller er helt røgfrie, men det er op til hotellets egen politik. Cigaretter må ej heller sælges i en vis afstand fra hospitaler. Mange regler og love omgås jo ofte i Thailand med f.eks. lidt "smørelse" og det kunne tænkes at det også sker her. Men i Bangkok håndhæves rygeloven stort set overalt.

Shopping
Thailand er næsten én stor butik og det er nemt at blive fristet. Statuer af træ, bronze, terrakotta og stene kan købes i Bangkoks antikvitetsforretninger. Kurveflet i bambus og piletræ lige fra måtter og håndtasker til sutsko og lamper. Thailands keramik med den fine krakelerede overflade i  figurer, askebægre, krukker i mørkegrønne, brune og koboltblå farver. Tøj – hvor thaisilken nok er landets mest kendte kunsthåndværk. De lokale skræddere syr gerne et helt sæt tøj og tager mål så det passer nøjagtigt. Det er også et af de førende lande hvad angår produktion af rubiner og safirer. Man finder håndlavede kunstige blomster. Sko, tasker, bælter og tegnebøger af både slange, bæltedyr, krokodille m.m. Ja, indkøbene er virkelig ubegrænsede i dette land. De fleste steder kan du forhandle dig frem til prisen. Det er stadig meget billigt at shoppe i Thailand.

Sikkerhed
Du bør udvise almindelig forsigtighed, og penge og værdier bør opbevares i forreste lomme eller i en pengekat/et pengebælte. Desuden bør du holde øje med bagage og håndbagage, når der pakkes bus. Der er ingen grund til at medbringe dyre smykker.

Skrædder
Du kan med fordel få syet tøj i Thailand. Kvaliteten er god og priserne attraktive. I Bangkok findes utallige muligheder.

Skik og brug
•    Thailænderne er et meget tolerant folkefærd.
•    Det er yderst vigtigt at undgå at støde thailænderne med to vigtige elementer. Nemlig kongen og buddhismen. Thailændere behandler kongen med ærbødighed og tåler ikke nogen for kritik af den kongelige familie.
•    Thailands nationalmelodi spilles hver dag i radioen kl. 08.00 og kl. 16.00 og transmitteres i højttalere i regeringsbygninger, tog og busstationer og endda i gaderne i nogle byer.
•    Det forventes at du af respekt stopper det du er i gang med og står stille.

Der er ubegrænset adgang til templerne i Thailand. Når du færdes i templerne er shorts og korte nederdele ikke tilladt. Mænd skal være iført lange benklæder og skjorte, kvinder en lang nederdel og tildækkede skuldre. Ligeledes bedes du tage dine sko af når du træder ind i den bygning, der har en afbildning af Buddha. Ved Grand Palace kan du blive nægtet adgang såfremt du ikke er passende påklædt. Kvinder må under ingen omstændigheder røre ved en buddhistisk munk, give ting direkte til ham eller modtage ting fra ham. Alle afbildninger af Buddha af enhver størrelse, art og tilstand og på enhver lokalitet, er hellige, og må ikke bruges til at klatre på eller sidde på eller som baggrund for personfotografering. Bortset fra sådanne personfotograferinger er det tilladt at fotografere disse afbildninger særskilt endda hvor som helst i templerne.

Når du sidder ned foran en afbildning af Buddha, må du ikke have benene strakt frem, du skal enten knæle eller bøje benene ind under dig. Åndeligt såvel som fysisk er fødderne kroppens laveste del, og må derfor ikke bruges til at pege på eller berøre personer eller figurer. Efter de samme kriterier er hovedet den helligste del af kroppen, da det er sædet for "kwan" eller livskraften.

Det er ikke tilladt for den thailandske regering at tage nogen form for Buddhaafbildninger ud af landet.

Munke i alle aldre skal behandles respektfuldt. Hvis de sidder ned, må du ikke stå og rage op over dem, da dette demonstrerer mereværd. Når du går forbi, anses det for høfligt at du bøjer hovedet. I offentlige transportmidler er der altid specielle siddepladser, der er reserveret for munke. I busserne er de som regel placeret enten bagi eller i nærheden af døren. Kvinder må ikke berøre en munk, selv ikke række ham noget direkte. Hvis en kvinde er nødt til at overbringe noget til en munk, skal hun lægge det på gulvet foran ham. Selv om det kun er få, der retter sig efter det, bør påklædningen overalt i landet følge de normer, der gælder for tempelbesøg.

Nøgenhed er forbudt på alle thailandske badestrande. Dette håndhæves strengt af både det lokale politi og turistpolitiet.

Thailændere udveksler sjældent håndtryk men hilser med et ”wai”. Håndfladerne presses sammen og løftes foran ansigtet. Højden af håndløftningen og dybden af hovedbøjningen angiver personernes relative status - jo mindre bevægelserne er jo højere status har man. Ens status bliver i Thailand defineret ud fra alder, beskæftigelse, rigdom og rangen indenfor familien. Hvis du bliver hilst med en "wai", er det sandsynligvis klogest, ikke at gengælde gestussen, på trods af de råd, der gives i mange rejsehåndbøger. Det forventes ikke af udlændinge, og en let hovedbøjning og et smil er en tilstrækkelig genhilsning.

Husk at langt de fleste thailændere er ærlige og at de oprigtigt prøver at være hjælpsomme. De er stolte af deres land, de forstår, hvor vigtig turismen er for økonomien, og de ønsker at give et godt indtryk. Problemerne skyldes i langt flere tilfælde sproglige og kulturelle forskelle end bevidste forsøg på at snyde eller vildlede.

Sikkerhed
Thailand er på ingen måde et farligt land at gæste. Voldskriminalitet mod udlændinge sker yderst sjældent, og drab er endnu sjældnere. Den almindelige besøgende kan føle sig betydeligt tryggere i Bangkok end i mange byer i Europa. Den kriminalitet, der begås mod udlændinge, er mest tyveri i form af lommetyveri eller indbrud og svindel med kreditkort eller bondefangeri med falske varer og ædelstene. Lommetyvene og deres lige så fingerfærdige fætre, barberbladskunstnerne, som snitter en åbning i en lomme eller taske og fjerner værdigenstandene, arbejder på steder, hvor der er trængsel. De mest berygtede steder er weekendens kæmpemarked nord for Bangkok og hovedbanegården, Hualamphong.

Sol
Solen kan være meget stærk. Medbring solcreme med høj beskyttelsesfaktor samt solhat. Undlad ophold i direkte sol mellem kl. 12.00 og 15.00

Sprog
Det officielle sprog er thai. De fleste thailændere i de større byer forstår dog engelsk.

Strygefaciliteter
Der findes strygefaciliteter på de fleste hoteller, oftest på værelset. Hvis ikke kan der lånes i receptionen.

Sygdom
I tilfælde af sygdom på rejsen vil rejselederen være behjælpelig med at etablere kontakt til læge eller hospital. Vær opmærksom på at du som oftest skal betale for behandling på stedet. Husk at gemme kvitteringer med henblik på refundering fra rejseforsikring.

Takt og tone
Det forventes at du respekterer helligdomme og skikke med ærbødighed.

Taxa
Benyt altid en taxa med "Taxi Meter" skilt på taget, de kører efter taxameter. Vælger du at tage en ”remis” (taxa som kører til fast pris) eller en tuk tuk skal du ofte forhandle om prisen på forhånd.  

Tax free
Tax free køb for rejsende til Thailand  er max. 200 cigaretter og 1 liter spiritus eller 2 liter hedvin. Smugling af narkotika, våben og pornografiske billeder er strengt forbudt og kan få alvorlige følger. Tag aldrig imod pakker eller tasker, hvis indhold du ikke kender, når du passerer en grænse. Check evt. toldregler under Københavns Lufthavns hjemmeside: www.cph.dk

Telefon
Med mobiltelefon kan du telefonere næsten overalt i Thailand. Opkald fra Danmark til Thailand 00 66 + områdenr. / abn. nr. Opkald fra Thailand til Danmark 001 45 + områdenr. / abn. nr.

Tidsforskel
Ved sommertid er der 5 timers forskel til Danmark. Ved vintertid er der 6 timers forskel til Danmark

Toiletartikler
Almindeligvis forefindes der shampoo, balsam, lotion og sæbe på værelserne.

Trafik
Der er venstrekørsel, vær ekstra opmærksom når du krydser gaden.

Turistpoliti
Turistpolitiet blev etableret I 1992. De samarbejder med de thailandske myndigheder om turisternes sikkerhed. De tager imod og behandler anmeldelser og klager. Flersprogede turistpolitifolk er stationeret i de større turistområder som f.eks. Bangkok og Hua Hin.

Vaccinationer
Ved indrejse til Thailand kræves der ingen vacciner. Men det kan alligevel anbefales at blive vaccineret mod hepatistis A og mod malaria i de områder, hvor dette kan forekomme. Forhør dig hos din lokale læge eller kontakt Seruminstituttet. Alternativt Danske Lægers Vaccinations Service på www.dlvs.dk. Vaccinationsklinikker findes i København, Slagelse, Odense, Svendborg, Herning, Århus, Randers og Ålborg. Ring evt. på 77 99 77 99.  

Valuta
Møntfoden i Thailand er baht (THB). 10 kr = ca. 50 baht.
I de større byer og på de større turiststeder kan du veksle danske kroner på hotellerne og i bankernes vekselkontorer. Du kan også hæve kontanter på Visa eller kreditkort i kortautomaterne. 
1 THB = 100 satangs.

Pengesedler findes i 1000, 100, 50, 20, 10 og mønter findes i 10, 5, 1 THB samt 50 & 25 satangs.

Vegetar/diabetiker
Det er vigtigt du informerer os, hvis du har et særligt behov angående kosten. På denne måde kan vi forberede hotellerne i god tid inden afrejse.

Vinduer
På visse hoteller kan vinduerne ikke åbnes af sikkerhedsmæssige årsager. Klimaanlæg sørger her for frisk luft.

Huskeliste

I god tid før afrejse
•    Pas skal være gyldigt 6 måneder efter hjemkomst.
•    Gislev Rejser skal have kopi ved bestilling af rejsen.
•    Er rejseforsikring i orden?
•    Stemmer navn på rejsebevis 100 % overens med navn i dit pas?

I kufferten pakkes
Lille rygsæk (kan med fordel bruges som håndbagage)
Gode sko
Gode sandaler
Let sommertøj
Et par lange bukser
Vindjakke
Lun trøje
Badetøj
Strømper
Undertøj
Evt. lommekniv
Neglesaks
Toilettaske

Nyttige ord og vendinger
Goddag/hej:    Sawadee kap (mænd) - sawadee kaa (kvinder)
Tak:    Kap koon kap (mænd) - kap koon kaa (kvinder)
Hvordan går det:    saba dee reu?
Fint, tak:    sabai dee kap (mænd) - sabai dee kaa (kvinder)
Jeg taler ikke thai:        phood Thai mai dai
Tal venligst langsomt:           phood cha cha
Jeg forstår ikke:       mai kao jai
Hvad er dette:    nee arai
Hvad koster dette:        nee tao-rai kap (mænd) - nee tao-rai kaa (kvinder)
Det var dyrt:    paeng maag
Regningen, tak:    gep taang kap (mænd) - gep taang kaa (kvinder)
Held og lykke:      kor hai chok dee
Hyggeligt at træffe dig:           dee jai thee dai phob gan
På gensyn:     laew phob gan mai
Farvel:    la gon
Undskyld mig:    kor thoad
Hvor er toilettet:        hong nam yoo tee nai?
Jeg har brug for en læge:    tong karn mor ma raksa

På farten:
Jeg skal til:      yaak ja pai                                  
Hvor er:    yoo nai?
Drej til venstre:    leeo sai
Drej til højre:    leeo kwaa
Lige ud:    trong pai
Kør forsigtigt:    ra wang
Sæt farten ned:      cha-cha
Stop her:    yuut tee nee

Steder:
Lufthavn:    sanam bin                             
Busstationen:    sa-tanee rot may
Banegården:      sa-taneee rot fai
Politistationen:    sa-tanee tum-ruad
Hotel:    rong-raem
Ambassaden:    sa-tantood
Hospital:    rong-payabaan

(Kilde: Thai Airways)

Kort

 

gislev

Flyv fra

Fly letter

Fly
Vi flyver direkte med Thai Airways fra København til Bangkok. Flyvetiden er beregnet til 10 timer og 30 minutter. Forplejning ombord er inkluderet.  

Mødetid
Mødetid Københavns Lufthavn er kl. 11.30.

Hjemkomst
I Københavns Lufthavn er kl. 06.35.

Flybilletter
Der vil blive fremsendt en såkaldt e-ticket (flybillet) ca. 10 dage før afrejsen. Det er meget vigtigt, at du allerede ved bestilling af rejsen oplyser navn nøjagtigt, som det står anført i dit pas, så det registreres korrekt på flybilletten. Bemærk venligst at mellemnavne kan være forkortet til et forbogstav.
​​​​​​​
Venligst fremsend en kopi af dit pas til Gislev Rejser, ved bestilling af rejsen, så vi kan informere flyselskabet om pasnummer og fødselsdato.

Vigtigt
Venligst henvend dig til rejselederen FØR check-in.

Københavns Lufthavn

Læs mere her: www.cph.dk

Adresse
Lufthavnsboulevarden 6
2770 Kastrup

Gislev Rejsers mødested i København lufthavn
I hallen mellem Terminal 2 og Terminal 3 - ud for døgnbutikken "7Eleven". Her møder du Gislevs rejseleder/repræsentant.