Costa Rica

Overdådig natur, vulkaner, vandfald og vilde dyr

Rundrejse i Costa Rica

Tag med på en flot rundrejse i frodige Costa Rica med enestående naturoplevelser og flotte udflugter.
 

 • Kom tæt på Poás vulkanens kæmpe krater og oplev også smukke vulkansøer.
 • Tortuguero National Park med krokodiller, aber og papegøjer.
 • Oplev Arenal vulkanen, bad i de varme kilder. Også besøg hos stammefolk.
 • På rundrejsen i Costa Rica besøger vi også Monteverdes tågeskove med kæmpe træer,
       hængebroer og mange vilde dyr.
 • Smag chokolade frisk fra regnskoven. Besøg på banan og kaffeplantager.
 • 2 nætter ved havet i badebyen Tamarindo, beliggende ved nationalpark.Med i prisen:

 • 11 nætter i delt dobbeltværelse
 • 11 x morgenmad
 • 4 x frokost
 • 3 x middag
 • Alle udflugter jf. program
 • Flybilletter og afgifter
 • eTA godkendelse
 • Gebyr til Rejsegarantifonden
 • Dansk rejseleder.
   

Tillæg: Enkeltværelse kr. 4.995. Afbestillingsforsikring kr. 1.470.

Pris fra 24.998,-

13 dage
Fly

Med i rejsen er bl.a.

 • 4 x frokost + 3 x middag
 • Udflugter jf. program
 • Dansk rejseleder
Bestil rejse

Om rejsen

Overdådig natur – vulkaner – vandfald – vilde dyr
Costa Rica, et lille gæstfrit land i Latinamerika. Costa Rica har formået at beskytte landets helt unikke plante og dyreliv samt den enestående natur. Intet andet sted i verden findes så mange forskellige dyrearter på så lille et areal. Det lille demokratiske land er på størrelse med Danmark, men her ophører alle ligheder. På denne rejse kan du opleve rygende vulkaner, eksotiske strande, snappende krokodiller, brølende aber og flagrende kæmpe sommerfugle. Det mangfoldige dyreliv og den overdådige natur er en oplevelse helt ud over det sædvanlige.

Vulkaner, vandfald, sumpe og alligatorer
Vi står på kanten af vulkanen Poas enorme krater. Den vulkanske aktivitet er tydelig og vi oplever hvordan det bobler, koger, damper og ryger fra jordens indre. I den frugtbare jord ved vulkanen Arenals fod oplever vi smukke eksotiske blomster som f.eks. orkideer, mens farvestrålende tukaner skræpper i trætoppene. I La Paz Waterfall Garden følger kolibrier og sommerfugle os på den smukke spadseretur langs den rislende flod til de 4 brusende vandfald. I Tortuguero skal vi på spændende flodsafari ad regnskovens mange kanaler. Her er gode chancer for at se aber, krokodiller og farvestrålende fugle.

Bananer, kaffe, indiansk stammefolk og eksotisk strand
Interessant besøg på både en banan- og en kaffeplantage. Med lokal biolog spadserer vi i regnskoven og smager frisklavet chokolade. Vi aflægger også visit hos den indianske stamme Maleku. Vi oplever deres stolte traditioner og skikke samt hører deres unikke sprog. Rejsen afsluttes i den populære badeby Tamarindo beliggende ved en eksotisk strand.

Billeder

Dag for dag

Dag 1: Afrejse fra Danmark.
Afrejse fra København. Flyskift i Toronto før ankomst til San José. Costa Ricas hovedstad ligger i det centrale Costa Rica i 1.050 m højde omkranset af vulkaner mod nord og Talamancabjergene mod syd. Overnatning i San José. Måltider inkluderet denne dag: Ingen.

Nationalfrø Costa Rica Sommerfugl Costa Rica

Dag 2: Parque Nacional Volcán Poás – La Paz Waterfall Garden.
Efter morgenmaden starter dagens spændende udflugt. Vi forlader hovedstaden San José og kører gennem Central Valleys frodige landskaber. Vi passerer flere kaffeplantager samt forskellige jordbrugsarealer hvor der dyrkes frugt og grøntsager. En smuk, snoet vej tager os til Costa Ricas mest besøgte nationalpark med den 2.740 meter høje vulkan Volcán Poás. Vulkanen var sidst i udbrud i 1953 hvor der skabtes det enorme krater, på 1,3 km i diameter og 300 meters dybde. Siden har mindre askeudbrud i 1989 og 1995 lukket nationalparken kortvarigt. Den vulkanske aktivitet er tydelig og man oplever hvordan det bobler, koger, damper og ryger fra jordens indre. Der findes i alt 3 kratere, hvoraf det ene nu er en smuk safirblå sø. Tid til en flot spadseretur (1 time/2.700 meter i let terræn) gennem mosdækket skov til den billedskønne Laguna Botos. I et udslukt vulkankrater vil du opleve den fascinerende kontrast mellem den grønne skov og det bizarre vulkanske landskab.  Herfra til La Paz Waterfall Garden, hvor der er inkluderet en frokostbuffet. Herefter mulighed for at deltage i en dejlig spadseretur. (1 time/2.500 meter i let terræn) Roligt spadserer vi gennem en smuk park hvor kollibrier og sommerfugle vil følge os på vej langs med den rislende flod. Vi ser 4 vandfald, og der er endda mulighed for at få et kig bag det ene vandfald og opleve hvorledes kaskader af vand styrter ned. Herefter tilbage til hotellet i San José for overnatning. Måltider inkluderet denne dag: Morgenmad og frokost.

Vulkanen Poás - Costa Rica La paz Costa Rica

Dag 3: Bananplantage, sejlads i Tortuguero, havskildpadde museum.
Vi forlader San José tidligt om morgen og kører gennem Braulio Carillo National Parks smukke landskaber til lavlandet mod Atlanterhavet. Vi kører gennem en stor bananplantage, hvor vi hører om forskellen på Chickita, Dole, Del Monte og Fair Trade bananer. Herefter tager en times sejltur gennem mangrovens kanaler til The Tortuguero National Park. Her i dette imponerende naturreservat findes der ingen veje – det giver fred og ro til en af de vigtigste ynglepladser for grønne havskildpadder. Vi besøger den lille by Tortuguero før indkvartering. Herefter er der tid til egne oplevelser og afslapning. Tilkøb evt. en bådtur. Overnatning i Tortuguero. Måltider inkluderet denne dag: Morgenmad, frokost og middag.

Bananplantage Costa Rica Safari Tortuguero Costa Rica

Dag 4: Bådtur, oplev Tortugueros enestående dyreliv.
Spændende safaritur i båd gennem regnskovens mange kanaler. Der er gode chancer for at opleve nogle af Costa Ricas vilde dyr som f.eks. aber, krokodiller og farvestrålende fugle. Eftermiddagen er fri til egne oplevelser. Du kan vælge at slappe af i det indbydende poolområde, besøge stranden eller tilkøbe flere bådture ind i regnskoven. Overnatning i Tortuguero. Måltider inkluderet denne dag: Morgenmad, frokost og middag.

Abe Tortuguero Alligator Tortuguero Costa Rica

Dag 5: Det caribiske lavland og kakaobønner.
Vi forlader Tortuguero med båd og sejler ad vandveje tilbage til bussen. Vi sætter nu kursen mod det caribiske lavland. Vi stopper ved Tirimbina, et interessant projekt hvor der undervises i hvorledes grøn turisme kan hjælpe med at bevare regnskoven. En biolog fortæller om kakaoplanten og hvordan bønnen forarbejdes til chokolade. Vi smager naturligvis også på den hjemmelavede chokolade – helt frisk lige fra regnskoven. Overnatning: La Fortuna. Måltider inkluderet denne dag: Morgenmad

Kakao Tirimbina Costa Rica Baad tortuguero Costa Rica

Dag 6: Parque Nacional Volcán Arenál, varme kilder og besøg hos indiansk stammefolk.
Dagen starter med en udflugt til den betagende nationalpark med den smukke kegleformede vulkan Arenál. Frem til 2010 har vulkanen næsten dagligt udspyet aske og mindre lavastrømme. Det at vulkanen har mindsket sin aktivitet har været til stor gavn for turismen, der nyder godt af den formidable natur. Vi spadserer i den frugtbare skov ved vulkanens fod: Her oplever vi smukke eksotiske blomster som f.eks. orkidéer mens farvestrålende tukaner skræpper i trætoppene. Om eftermiddagen køres langt væk fra alfarvej når vi besøger den afsidesliggende indianske stamme Maleku. Vi oplever deres stolte traditioner og skikke, samt hører deres unikke sprog. Stammen lever meget ydmygt og prøver at tjene lidt håndører ved at sælge træskærerarbejde i smukke farver. Efter dagens oplevelser indbyder hotellets pools med termiske kildevand til et afslappende dyp i det varme vand.Overnatning: La Fortuna. Måltider inkluderet denne dag: Morgenmad og let frokost hos stammefolket.

Maleku Indigenous Costa Rica Arenal vulkan Costa Rica

Dag 7: Den opdæmmede sø Laguna de Arenal, togtur i mini Schweiz og roterende restaurant.
Blot 18 km vest for La Fortuna krydser vi dæmningen der har skabt søen Laguna de Arenal. Vi passerer dæmningen via en 750 m lang vej der følger toppen af dæmningen, mens vi betragter Costa Ricas største sø på hele 88 km2. Flere landsbyer ligger under søens vand – det var prisen for at kunne bygge den vigtige dæmning der forsyner området med vand og strøm. Området er kendt for stærke vinde – og et af de bedste steder i verden at kitesurfe. Der findes utallige skønne vige langs søbredden – og flere med udsigt til den imponerende kegleformede vulkan Arenál. Her i det smukke landskab ligger et lille hjørne af Schweiz. Et ægtepar med rødder i Schweiz, bopæl i Costa Rica besluttede i 1989 at prøve at forene det bedste af deres to verdener. Starten blev malkekvæg og en kostald bygget i schweizisk stil. Siden tog tingene fart og siden har de bygget en lille privat jernbane der fører op til en imponerende udsigt over søen og vulkanen. Her finder vi Costa Ricas første roterende restaurant og udsigten er intet mindre end storslået. Herefter sætter vi kursen mod Monteverde der betyder de grønne bjerge. Overnatning: Monteverde. Måltider inkluderet denne dag: Morgenmad.

Los Heroes Costa Rica Lake Arenal Costa Rica

Dag 8: Monteverdes tågeskove, hængebroer og vilde dyr.
Her på Costa Ricas Continental Divide (vandskel) skal vi opleve Monteverdes eventyrlige grønne bjerge. Det bakkede landskab er helt tilgroet af et tæt vildnis. Skyer dannes af den hyppige tåge der ofte ligger i de lavere områder. Træer og planter optager fugtigheden i tågen og dermed er vækstbetingelserne helt optimale. Sollyset har svært ved at nå ned i skovbunden, hvilket tvinger forskellige planter til at snylte på skovens træer for at komme op i lyset. Mange træer er op i mod 50 meter høje og 300 år gamle. På et enkelt træ kan der ofte tælles mere end 200 forskellige snyltere der tilsammen påfører træet en ekstra vægt på op mod 2 ton. De store træer kvæles til sidst af disse mange snyltere og de døde hule træer giver fortræffelige bosteder for skovens mangfoldige dyreliv. Aber svinger sig fra gren til gren mens de farvestrålende fugle skræpper oppe i trætoppene. Blandt træernes stammer lister pumaer afsted på kattepoter på jagt efter et byttedyr. Monteverde er et paradis for både dyr og mennesker. Til de eventyrlystne med hang til at se det hele lidt fra oven, er der mulighed for at prøve en zip-line (svævebane) hvor du svæver hen over trætoppene fastgjort til en wire (tilkøbes på stedet). Der er også mulighed for at spadsere på hængebroer fastspændt mellem trætoppene - en helt unik oplevelse. Overnatning: Monteverde. Måltider inkluderet denne dag: Morgenmad.

Bro Monteverde Canopy Monteverde Costa Rica

Dag 9: Besøg på lille privat kaffeplantage, let frokost med Bello-familien, Stillehavet.
At besøge Bello familien er som at træde tilbage i tiden. Her får vi et interessant indblik i hvordan Costa Ricos indbyggere The Ticos klarer sig med få midler. Familien Bellos lille kaffeplantage skal brødføde hele familien. Vi bliver budt velkommen og får et fint indblik i dagligdagen og spiser en let hjemmelavet frokost hos familien før vi fortsætter vores rejse og sætter kurs mod Stillehavet. Overnatning: Tamarindo. Måltider inkluderet denne dag: Morgenmad og let frokost.

Kaffebønner Costa Rica Strand Tamarindo Costa Rica

Dag 10: Dagen fri til at slappe af ved den eksotiske strand i Tamarindo.
Tamarindo er en popurlær badeby der ligger lige på grænsen til en nationalpark. Nationalparken er kendt for at være stedet, hvor den enorme læderskildpadde der kan veje op til 500 kg, lægger sine æg på stranden (oktober – marts). Oven på de mange spændende oplevelser er det nu tid til at slappe af. Du vil nyde den dejlige strand og det lune hav. Du kan også vælge at slappe af i en liggestol ved hotellets indbydende pool. Overnatning: Tamarindo. Måltider inkluderet denne dag: Morgenmad.

 Pool Tamarindo Costa Rica Solnedgang Tamarindo Costa Rica

Dag 11: Kørsel til San José, afskedsmiddag.
Vi forlader Tamarindo og begynder vores køretur tilbage til det centrale Costa Rica. Herefter kører vi det sidste stykke til San José, hvor der venter en kort byrundtur i Costa Ricas hovedstad. Da europæerne for alvor fik smag for kaffe i 1800-tallet betød det spirende vækst for San José. Hver eneste sæk kaffe der blev sendt over Atlanten bragte velsmag til Europa og velstand til Costa Rica. Indbyggerne i San José øjnede nye muligheder, når det kom til det sofistikerede, materielle og kulturelle. Byen var en af de første i verden, der kunne prale af elektrisk gadebelysning og Costa Rica blev foregangsland i Sydamerika, når det kom til skolegang og uddannelse. Vi besøger bl.a. pladsen Plaza de la Cultura. Her i hjertet af centrum, hvor de lokale nyder en kølende is, er der et hyggeligt leben. Den charmerende plads er flankeret af flere interessante bygninger bl.a. Teatro Nacional, nationalteatret, der er en af Costa Ricas mest skattede bygninger. Teatret, der stod færdig i 1897, er overdådigt udsmykket med marmor, søjler og smukke malerier. Under Plaza de la Cultura ligger Costa Ricas guldmuseum. Her er der en helt enestående udstilling om guld fra før Columbus bragte Europa og den hvide mand til Sydamerika. Overnatning: San José. Måltider inkluderet denne dag: Morgenmad og afskedsmiddag.

Tica Costa Rica  Teatro National Sa Jose Costa Rica

Dag 12: Hjemrejse mod Europa.
Vi kører til lufthavnen og begynder vores hjemrejse mod Europa.

Dag 13: Hjemkomst til Danmark.
Vi er atter tilbage i Danmark. En storslået rejse er slut.

Værd at vide

Afrejse
Venligst henvend dig til rejselederen før check-in. Ved ankomst til destinationen beder vi dig venligst vente på rejselederen ved bagagebåndet. Når alle er samlet ved bagagebåndet i ankomsthallen, følger rejselederen gruppen til bussen. 

Afrejseskat
Ved afrejse fra Costa Rica skal der betales en afrejseskat på USD 30 pr. person. Dette betales kontant i lufthavnen og er ikke inkluderet i rejsens pris.

Aircondition
Findes stort set alle steder. Kan visse steder støje en smule. 

Apotek
Skulle du få brug for et apotek spørg efter farmacia. 

Bagage
Der må medbringes en kuffert pr. person. Den må veje 23 kilo. Kuffertens samlede mål må ikke overstige 158 cm, når længde, bredde og højde lægges sammen (pr. 1/12 2016). Det er en god idé at lægge en seddel i kufferten med en kopi af rejseplan, hotellernes navn & adresse samt privat adresse i Danmark. Der må medbringes et stk. håndbagage pr. person. Håndbagagen må max. veje 10 kilo og max. dimensioner er 56 x 45 x 25 cm. Håndbagagen må IKKE indeholde nogen former for skarpe eller spidse genstande som f.eks. lommekniv, saks, pincet, strikkepinde, proptrækker eller lignende. Endvidere gør vi opmærksom på reglerne om væsker i håndbagagen. Du skal selv anskaffe godkendte 1 liters klare plastposer med tryklynlås til opbevaring af drikkevarer, tandpasta, shampoo, parfume m.v. Hver enhed må max. kunne indeholde 100 ml, og alle enheder skal placeres i den lukkede plastpose. Lufthavnen udleverer ikke gratis poser (sælges eksempelvis hos Matas og på apoteket).

Bus
Almindelig lokal standard. Selv om Gislev Rejser bestiller de bedst mulige busser, så er det busser af en lidt anden standard, end den vi kender herhjemme fra. Ofte har bussen har ikke nogen midterdør, og der forefindes ikke køleskab eller kaffemaskine. Busserne er dog generelt fine og udstyret med toilet, vippesæder, luftdyser og aircondition. Oftest fungerer bussens aircondition og luftcirkulation ved, at der blæses kølig luft op langs med vinduerne. Det er ikke muligt at slukke for denne luftstrøm, idet al cirkulation så vil stoppe, men det er muligt at begrænse luftstrømmen ved at lægge et lille gæstehåndklæde eller en trøje ned i rillen ved vinduet.

Børn
Børn der rejser med kun én forældre – eller med voksne der IKKE er barnets forældre. Venligst bemærk at, hvis et barn kun rejser med den ene forældre, eller hvis bedsteforældre rejser med deres børnebørn, uden at forældrene er med på rejsen, kræves der skriftligt samtykke fra forældrene (på engelsk)

Drikkepenge
På restauranter er der inkluderet 10% drikkepenge til personalet, men har man været tilfreds med mad og betjening forventes det at man giver 5% ekstra. Det er også almindeligt at lægge $1-2 til stuepigen, samt give chaufføren et beløb svarende til et par dollar om dagen.

Drikkevand
Det frarådes at drikke vand fra hanen. Det er muligt at købe vand på flaske næsten alle steder.

Elektricitet
Der er 110 volt i Costa Rica. Medbringer du elektronik der ikke kan omstilles fra 220 volt til 110 volt, så vil det køre/lade på halv kraft. Bemærk at visse opladere ikke kan oplade på 120 volt. Bemærk at stik er anderledes, medbring adapter/mellemstik. Det kan købes i større isenkræmmere eller i lufthavnen.

eTA ved flyvning via Canada i 2019

I 2016 indførtes det nye indrejseprogram Electronic Travel Authorization (eTA), en elektronisk formular, der afløser den formular, der hidtil skulle udfyldes ombord på flyet. Dette betyder, at der skal indtastes en lang række informationer, og at den rejsende skal forhåndsgodkendes, før end der kan opnås tilladelse til at gå om bord på et fly til Canada. Programmet er for rejsende med statsborgerskab i bl.a. Danmark. eTA koster p.t. CAD 7 pr. rejsende. En godkendt eTA er indkluderet i rejsens pris. Gyldigheden for godkendelsen er 5 år (eller indtil passets udløbsdato).

Gislev Rejser tager forbehold for eventuelle ændringer og gør endnu en gang opmærksom på, at det er den rejsendes eget ansvar at medbringe et gyldigt pas samt en godkendt eTA. På denne rejse er eTA inkluderet i rejsens pris.

Fakta om Costa Rica
Hovedstad: San José
Styreform: Demokrati
Statsform: Republik med 7 provinser
Areal: 51.100 km2 – altså lidt større end Danmark
Befolkning: 4,7 millioner
Religion: 92% kristne, heraf 76% katolikker

Fly
I 2019 flyver vi med Air Canada med flyskift i Toronto.

Gode råd til at gøre flyturen mere behagelig
Hav ikke tøj på, der kan hæmme blodcirkulationen, som for eksempel stramme strømper eller bukser. Bevæg ankelleddene. Stræk benene ud foran dig, vip tæerne op, så de peger skiftevis op og ned mod gulvet. Gentag. Hvis der ikke er plads til det, så pres din forfod i gulvet, så din hæl bliver løftet fra gulvet. Sæt herefter din hæl i gulvet og løft forfoden. Gentag flere gange og mindst én gang i timen. Gå regelmæssigt en tur i kabinegangen. Brug eventuelt en støttestrømpe under flyrejsen. Drik rigeligt med væske og undgå for meget alkohol. Sid ikke med korslagte ben og undgå, at sædekanten presser for hårdt mod lårenes underside.

Flybilletter
Der vil blive fremsendt en såkaldt e-ticket (flybillet) ca. 10 dage før afrejsen. Det er meget vigtigt, at du allerede ved bestilling af rejsen oplyser navn nøjagtigt, som det står anført i dit pas, så det registreres korrekt på flybilletten. Bemærk venligst at mellemnavne kan være forkortet til et forbogstav. Venligst fremsend en kopi af pas til Gislev Rejser ved bestilling af rejsen, så vi kan informere flyselskabet om dit pasnummer og fødselsdato.

Foto
Der er mange fantastiske motiver i Costa Rica, så medbring rigelig med hukommelseskort m.m. Indbyggerne i Costa Rica er meget farvestrålende og fotogene, men spørg altid før du tager billeder af personer. Er du i tvivl – så spørg rejselederen til råds.

Fysik
Gæster bør være i almindelig god fysisk form. Rejsen er ikke egnet for gangbesværede.

Helligdage
De vigtigste helligdage foruden jul og nytår er: Semana Santa: torsdag og fredag før påske søndag. Labor Day: 1. maj. Dia de la Madre: 15. august. Independence Day: 15. september. Dia de la Raza (Columbus day): 12. oktober.

Hotelstandard
På denne rejse har vi lagt vægt på ekstra gode hoteller med god beliggenhed. Vi benytter kun 3 og 4-stjernede hoteller, men bemærk at stjernerne giver udtryk for den lokale bedømmelse. 

Hygiejne
Medbring evt. vådservietter eller desinfektionsgel som f.eks. Medicare der kan købes hos Matas. Håndhygiejne er vigtigt på en rejse, hvor mange mennesker er samlet.

Insekter
Myg og sandfluer kan være generende. Medbring gerne insektspray af god kvalitet og tildæk arme og ben hvis du er særlig modtagelig.

Internet
Flere steder er det muligt at benytte computer på hotellerne evt. mod betaling.

Kaffe
Noget af verdens bedste kaffe kommer fra Costa Rica. I december, januar og februar høstes kaffen ved håndkraft. Kaffen blomstrer sidst i april.

Kikkert
Medbring gerne kikkert - der er rig mulighed for at bruge. 

Klima
Gennemsnitlige dagstemperaturer på denne rejse er 26-28 grader. Temperaturen i Costa Rica er næsten den samme året rundt – men mængden af regn varierer meget. Vi har valgt at lægge vores rejser i januar og februar der er de to måneder hvor der er mindst nedbør.

Mad
Maden i Costa Rica er lækker og ikke stærkt krydret. Den består hovedsaligt at ris (arroz), sorte bønner, grøntsager, kylling, oksekød eller fisk. Maden spises oftest med majs pandekager (tortillas).

Medicin
Medicin skal opbevares i original emballage på rejsen og bør pakkes i håndbagagen. Det er altid en god idé at medbringe en kopi af recepter. 

Mobiltelefon og internet
De fleste mobiltelefoner fungerer fint, men det er dyrt at ringe til/fra Costa Rica. Husk at slå dataroaming fra. På de større hoteller er det muligt at benytte internet mod betaling, forvent ikke gratis internet.

Pas
Rejsende til Costa Rica skal være i besiddelse af et pas der er gyldigt i minimum 6 måneder efter indrejse. Se også afsnit om eTA.

Placering i bus
På denne rundrejse anvendes flere forskellige busser hvilket vanskeliggør Gislevs generelle pladssystem. Det er derfor ikke muligt at købe faste pladser i bussen på denne rejse. 

Påklædning
Generelt får du brug for let sommertøj, et par lange bukser, lun trøje og vindjakke samt gode sko Det er også en rigtig god ide at medbringe en trøje, da der er aircondition både i bussen, på restauranter og i butikker. Det er ikke nødvendigt at medbringe jakkesæt, slips eller lignende. Det er en god idé at medbringe badetøj, da hotellerne har swimmingpool.

Rejseforsikringer
Det er obligatorisk med en rejseforsikring, når man rejser uden for EU. Gislev Rejser forhandler Europæiske Rejseforsikring. Venligst bemærk at Europæiske har særlige regler for rejsende med kroniske sygdomme.

Rejseleder
Almindeligvis møder du rejselederen i lufthavnen ved afrejse fra Danmark.

Religion
Hovedparten af befolkningen er katolikker. 

Rygning
Det er forbudt ved lov at ryge på mange offentlige steder i Costa Rica. Det er altså heller ikke tilladt at ryge på restauranter, i hotelreceptioner eller på værelser. Tjek med rejselederen ved tvivl.

Sengetøj
Det er ikke almindeligt med dyner som vi kender det i Danmark. Generelt bruges tæpper og lagner.

Shopping
Træskærerarbejde og lædervarer. Bemærk at du muligvis vil blive tilbudt at købe skildpaddeskjold, konkylier, muslingeskaller og lignende. Det er forbudt at udføre disse varer.

Sikkerhed
Costa Rica er et meget trygt og sikkert land at færdes i. Som på alle andre rejser tilråder vi at dyre smykker ikke medbringes og at penge og kreditkort opbevares tæt på kroppen. Selv om Costa Rica er et af de mest sikre lande i Latinamerika så undgå at færdes alene om aftenen.

Sol
Solen kan være meget stærk. Medbring solcreme med høj beskyttelsesfaktor samt solhat. Undlad ophold i direkte sol mellem kl. 12.00 og 15.00.

Sprog
Det officielle sprog er spansk men mange taler også engelsk.

Takt og tone
Det forventes at man respekterer helligdomme og skikke med ærbødighed.

Taxa
I San José køres efter taxameter – alt andet er ulovligt. Uden for San José køres der sjældent efter taxameter her aftales en fast pris før turens start. Det er ikke nødvendigt at give drikkepenge, men det værdsættes – og kan overvejes ved god service.

Telefon
Kaldenummeret til Danmark er 00 45 + telefonnummer. Kaldenummeret til Costa Rica er 00 506 + telefonnummer.

Tidsforskel
Costa Rica er 7 timer bagefter i forhold til dansk vintertid og 8 timer bagud i forhold til dansk sommertid.

Toiletartikler
Almindeligvis forefindes der shampoo, balsam, lotion og sæbe på de fleste værelser.

Toldregler
Fra Costa Rica til Danmark må du indføre 200 cigaretter/50 cigarer, 1 liter spiritus eller 2 liter hedvin (vin og spiritus). Vær obs. på regler om væsker i håndbagage! samt varer købt i Costa Rica til en værdi af max. kr. 3.250. Venligst bemærk at det IKKE er tilladt at indføre frugt, grøntsager, planter, frø, kød eller kødprodukter til Costa Rica. Husk at det er ulovligt at udføre skildpaddeskjold, muslingeskaller, konkylier, koraller ect.

Tre-personers værelse
Vi gør venligst opmærksom på at et hotelværelse til 3 (eller 4) personer kun er udstyret med 2 senge på hver ca. 130 cm x 200 cm. Det er ikke muligt at garantere 3 separate senge.

Vaccinationer
Almindeligvis anbefales vaccination mod stivkrampe og smitsom leverbetændelse (hepatitis A). Da dette kan ændre sig, anbefaler vi at du spørger egen læge til råds – eller kontakter Statens Seruminstitut.

Valuta
Den lokale valuta hedder Costa Rican Colón (CRC). Sedlerne findes i 5.000, 10.000, 20.000 og 50.000. Mønterne findes i 5,10, 25, 50,100, 500. US dollar accepteres stort set alle steder. Betaler du med US dollar, får du ofte byttepenge i Colon. Medbring altså blot US dollar - helst ikke større sedler end $20. Per 1. september 2016: 1 USD er ca. DKK 7,00. 1 USD er ca. 531 CRC. 10 DKK er ca. 812 CRC. Der kan hæves penge i pengeautomater (i større byer). I de mere øde områder accepteres mest kontanter. I byområder og steder hvor der færdes mange turister accepteres Visa og Mastercard de fleste steder, dog er Visa en anelse mere udbredt end Mastercard.

Vegetar/diabetiker
Det er vigtigt du informerer os, hvis du har et særligt behov angående kosten. På denne måde kan vi forberede hotellerne i god tid inden afrejse.

Vejr
Temperaturene ligger året igennem på 24-28 grader. Den østlige del af Costa Rica har tropisk klima, hvor regn kan forekomme året rundt. Den vestlige del af Costa Rica har ligeledes tropisk klima, men her opdeles året i en regntid og en tørtid. Den tørre sæson er fra december til og med april.

Visum
Der kræves ikke visum for danske statsborgere der skal opholde sig mindre end 90 dage i Costa Rica. Visumregler kan hurtigt ændre sig tjek evt. Udenrigsministeriets hjemmeside: www.um.dk. Se afsnit om eTA.

Huskeliste

I god tid før afrejse

Pas skal være gyldigt 6 måneder efter indrejse i Costa Rica.
Gislev Rejser skal have kopi af pas ved bestilling af rejsen.
Vaccinationer
Er rejseforsikring i orden?
Stemmer navn på rejsebevis 100 % overens med navn i pas?

I kufferten pakkes
Lille rygsæk (kan med fordel bruges som håndbagage)
Gode sko
Gode sandaler
Let sommertøj
Et par lange bukser
Regnjakke og paraply
Lun trøje
Badetøj
Strømper
Undertøj
Evt. lommekniv
Neglesaks

Flyv fra

Fly letter

Flybilletter
Der vil blive fremsendt såkaldt e-ticket (flybillet) ca. 10 dage før afrejsen. Det er meget vigtigt, at du allerede ved bestilling af rejsen oplyser navn, nøjagtigt som det står anført i pas, så det registreres korrekt på flybilletten.

Venligst fremsend en kopi af dit pas til Gislev Rejser, ved bestilling af rejsen, så vi kan informere flyselskabet om pasnummer og fødselsdato.

Venligst henvend dig til rejselederen FØR check-in.

Københavns Lufthavn

Læs mere her: www.cph.dk

Adresse
Lufthavnsboulevarden 6
2770 Kastrup

Mødetid
Seneste mødetid i Københavns Lufthavn fremgår af fremsendte informationsmateriale.

Mødested
I hallen mellem Terminal 2 og Terminal 3 - ud for døgnbutikken "7Eleven". Her møder du Gislevs rejseleder/repræsentant.


Kort

Rundrejse i Costa Rica

Afgange og priser

DatoAfrejse fraRejsemålLedige pladserFra pris
18-01-2019Fly fra Københavns LufthavnCosta Rica 13 dageRing til os24.998,-Mere information
DatoAfrejse fraRejsemålLedige pladserFra pris
17-01-2020Fly fra Københavns LufthavnCosta Rica 13 dageMere end 824.998,-BestilMere information