Skip to main content
  • Østrig
  • Tjekkiet
  • Frankrig
  • Italien
  • Tyskland
  • Europa
  • Busrejser
  • Storbyferie

Så kører bussen: 5 populære destinationer med bus

Lige siden vores grundlæggelse i 1946 har busrejser været en vigtig del af Gislevs DNA, og i dag har vi fornøjelsen af at bringe vores gæster rundt til mange af Europas skønneste byer og mest populære ferieregioner. Har du fundet dit næste busrejsemål? Læs videre her og kom beslutningen nærmere.

En busrejse er den ideelle rejseform for dig, der nemt og bekvemt vil ud at udforske nogle af Europas skønneste rejsemål. Du får en rejse, hvor du kan læne dig tilbage og mærke, hvordan forventningens glæde vokser, og landskaberne skifter, i takt med at vi nærmer os vores destination. Undervejs kan du falde i snak med dine medrejsende, strække benene på indlagte pauser og lytte til rejselederen, der løbende fortæller om de oplevelser, vi har i vente. Se vores store udvalg af busrejser, eller læs videre her og få fem gode forslag til din kommende busrejse.

1. Prag, Tjekkiet

Byen med de hundrede spir… Den Gyldne Stad… Europas hjerte. Kært barn har mange navne, og Tjekkiets smukke hovedstad lever heldigvis op til sit flatterende ry. Prag er en boblende kulturby med masser af kulturelle events hen over året, et overflødighedshorn af museer og prangende bygningsværker samt naturligvis et charmerende, UNESCO-beskyttet centrum.

Med sin geografiske placering lige midt i Europa er den prisvenlige storby tilmed lidt af en feriefavorit, når det kommer til busrejser. Byen er rig på kirker, palæer og andre flotte bygningsværker, hvis spidse spir har givet byen dens ikoniske, savtakkede skyline. Og når du ikke beundrer byens flotte arkitektur, kan du glæde dig til at gå på opdagelse i de hyggelige brostensgader blandt gamle middelalderbygninger, trendy butikker og hyggelige caféer, hvor du kan slappe af med en kold, tjekkisk øl.

Når du rejser med Gislev til Prag, nyder du godt af vores mere end 30 års erfaring med byen. Vi oplever charmerende kvarterer, katedralen, byens enorme Hradčany-borg samt naturligvis den flotte rådhusplads med det berømte Astronomiske Ur. Vi spadserer over Moldau-floden på Karlsbroen, hvor bylivet altid samler sig på lune dage, og undervejs har vi prioriteret god tid til at gå på opdagelse på egen hånd og deltage i klassiske koncerter eller andre spændende arrangementer.


2. Toscana, Italien

Toscana er essensen af ferie for enhver med en svaghed for Sydeuropas charme. Den midtitalienske region er kendt for sine bølgende bakker, vinmarker, ranke cyprestræer, olivenlunde og historiske byer som Firenze, Siena og Pisa. Samtidig emmer Toscana af landlig idyl, romantik og livsnydelse, og heldigvis venter de italienske herligheder blot en busrejse væk.

Er du til god mad og vin, er Toscana en oplagt feriedestination. Regionens vintraditioner strækker sig mere end 3.000 år tilbage til før Romerriget, hvor etruskerne befolkede Midtitalien. Dette gamle oldtidsfolk lærte at dyrke både oliven og vin af de gamle grækere, og i dag værner de toscanske vinbønder fortsat nidkært om de gamle vintraditioner. Især er Toscana kendt for Sangiovese-druen, som blandt andet står bag gode Brunello- og Chianti-vine. Det kan du glæde dig til at dufte, smage og høre meget mere om fra vinbønderne selv på vores vinrejse til Toscana, hvor vi følger et alsidigt vinsmagningsprogram med hele seks inkluderede vinsmagninger i alt fra gamle etruskerkældre til lokale vingårde.

Er det nærmere Toscanas mange charmerende byer, der lokker dig mod støvlelandet, så frygt ej. Vi tager også på udflugter til Siena, Pienza, Cortona og andre toscanske perler, hvor du kan glæde dig til at mærke, hvordan det autentiske Italien føles i de pæne, gamle gader.


3. Tyrol, Østrig

En rejse til Tyrol er som at træde ind i et postkort. Enorme alpebjerge strækker sig mod himlen, mens grønne dalstrøg, blomstrende alpeenge, bjergsøer og skovklædte skråninger fuldender det idylliske natursceneri. Og som du nyder de flotte omgivelser til lyden af fuglefløjt, kobjælder og piblende bække, kan du, hvis du spidser ører, måske ane harmonikaspil eller tonerne fra et alpehorn i en landsby i det fjerne.

Tyrol er dog mere end flot natur. Området byder på flotte middelaldermonumenter, historier om gamle kejserfamilier og den helt særlige tyrolerstemning, der er som skræddersyet til en afslappende ferie i Alperne. Glæd dig til at opleve de karakteristiske træhuse i de charmerende alpine landsbyer, at gå på opdagelse i glasbyen Rattenberg og til at mærke stemningen i alpehovedstaden Innsbruck med de pastelfarvede huse ved Inn-floden. Dét og meget mere kan du opleve på vores 9-dages busrejse til tyrolerbyen Westendorf.

Drømmer du om en aktiv ferie i Østrig, kan du også tage med på vores nye vandreferie ved Zell am See. Dette er rejsen for dig, der vil helt tæt på noget af Europas smukkeste natur. Vi følger et flot vandreprogram med fire vandreture ad flotte naturstier gennem skove og grønne alme, mens vi nyder den friske bjergluft og de afvekslende omgivelser. Alt sammen med lokalguide, passende pauser og ruter i den overkommelige ende, så alle med lidt vandreerfaring kan være med.


4. Paris, Frankrig

Ingen liste over populære busrejsemål ville være komplet uden det, der ikke bare er en af Europas men også en af verdens mest besøgte byer. For Paris kan alt, hvad en storby skal kunne. Få byer i verden har så mange verdensberømte seværdigheder som den franske hovedstad, og uanset om det er dit første eller tiende besøg i byen, der også går under navne som kunstens, lysets og kærlighedens by, venter der dig altid nye overraskelser.

Fluebenene sætter nærmest sig selv på bucketlisten, når du oplever alt fra Eiffeltårnet, Notre Dame, Triumfbuen og Montmartre til Venus fra Milo og Mona Lisas gådefulde smil på kunstmuseet Louvre. Men ud over alle de største seværdigheder gemmer Paris også på talrige charmerende kvarterer, hvor du kan spise franske deserter, hvile benene i elegante parker og mærke romantikken, når mørket sænker sig, gadelamperne oplyser de gamle stræder, og pariserne stimler mod deres favoritrestauranter.

På vores 7-dages busrejse til Paris kommer du godt rundt i storbyen på inkluderede byrundture, og du får på udvalgte afgange også mulighed for at opleve Disneyland eller det prægtige slot i Versailles.


5. Rüdesheim, Tyskland

Som busrejsedestination er vores naboland mod syd en sikker vinder. Tyskland er rigt på naturskønne områder, og de relativt korte busture gør det nemt at udforske alt fra charmerende bindingsværksbyer og hyggelige havnebyer til storslåede metropoler med et væld berømte seværdigheder. Der er meget at vælge imellem, og oplevelserne spænder vidt, men skal vi vove pelsen, tør vi godt fremhæve vinbyen Rüdesheim som en by, du skal opleve på din kommende ferie.

For Rüdesheim emmer af livsglæde! Og med sine naturskønne omgivelser indtræffer feriefølelsen allerede ved ankomsten. Byen ligger helt ud til Rhinen, der bugter sig gennem landskabet, mens skove, gamle borge og vinmarker dekorer de grønne bakker, der omgiver byen. I Rüdesheim kan du udforske de hyggelige, gamle gader, og især i den berømte 144 meter lange Drosselgasse summer byen med livemusik og god stemning på de mange vinbarer og caféer. Det er det perfekte sted at nyde et glas lokal Riesling-vin eller en kop Rüdesheimer Kaffee, mens livet strømmer forbi i den 500 år gamle brostensgade.

Du kan opleve Rüdesheim på vores rejse til den smukkeste del af Rhinen, hvor vi bor på et godt hotel i Assmannshausen. Ud over de charmerende vinbyer langs floden kan du også glæde dig til enten at opleve en af områdets berømte vinfester eller det ikoniske Rhinen i Flammer, hvor himlen eksploderer i et festfyrværkeri over Rhinen og de omkringliggende bakker.

Tilmeld dig Gislevs nyhedsmail og vind!
Tilmeld dig Gislevs nyhedsmail og vind!

Få inspiration og bliv opdateret med aktuelle rejsetilbud og nyheder. Hver måned deltager alle modtagere af nyhedsmailen i lodtrækningen om et gavekort à kr. 1000

62 29 12 10Se åbningstider
Luk menu