Vietnam fra Nord til Syd

Vidunderlige Vietnam med krydstogt, charmerende byer og skøn natur

gislev

Flot rundrejse i Vietnam med alle udflugter, entréer og helpension.

 • Charmerende Hanoi med Litteraturtemplet, vanddukketeater og rickshaw gennem den gamle bydel
 • 24 timers krydstogt i Ha Long bugten - et af verdens smukkeste steder
 • Sejltur på Parfumefloden til Den forbudte By i Kejserbyen Hue
 • Panoramatur på én af Vietnams smukkeste kystveje - en stor oplevelse
 • Bådtur til én af de tropiske øer ud for Nha Trang og Da Lat, blomsterbyen med det evige forår
 • Ho Chi Minh og sejltur i det yderst frodige Mekong delta
 • Overnatning og byrundtur i Singapore på hjemrejsen - en moderne verdensby

Med i prisen:

 • Ophold i dobbeltværelse
 • 2 x indenrigsfly i Vietnam
 • Dansk rejseleder hele vejen og lokale guider i Vietnam
 • Alle udflugter og entréer jf. program
 • Krydstogt med overnatning i Ha Long bugten
 • 3 bådture: på Parfumefloden, Nha Trang og Mekong
 • Helpension i Vietnam fra middag dag 2 til morgemad dag 16
 • Morgenmad og afskedsmiddag i Singapore
 • Gebyr til Rejsegarantifonden

Tillæg: Enkeltværelse fra kr. 3.998. Afbestillingsforsikring kr. 1.650.

Bestil rejsen

Pris fra 23.498,-

18 dage
Fly

Med i rejsen er bl.a.

 • Helpension i Vietnam fra middag dag 2 til morgenmad dag 16
 • Alle udflugter inkluderet
 • Dansk rejseleder
Bestil rejsen

Om rejsen

Vidunderlige Vietnam

Spændende rundrejse med Gislev til Vietnam - et fascinerende og afvekslende land, der byder på et væld af store oplevelser. Der benyttes en kombination af bus, fly og skib, så oplevelserne hele tiden kommer i centrum.

I nord oplever vi Hanoi – en af Asiens mest spændende byer, og tager på krydstogt mellem de smukke kalkbjerge i Ha Long Bugten. I det centrale Vietnam venter Kejserbyen Hue, skrædderbyen Hoi An og afslapning ved de tropiske strande ved Nha Trang. Med Gislev oplever du også højlandet med Da Lat – byen med det evige forår, inden vi slutter af i den livlige by Ho Chi Minh med afstikkere til Mekong deltaet og de berømte tunneller ved Cu Chi.

Gode hoteller, helpension i Vietnam og alle entréer inkluderet sikrer dig den totale rejseoplevelse. På hjemrejsen er der overnatning, sejltur og byrundtur i Singapore - Østens førende by.

Billeder

Dag for dag

Dag 1: Udrejse

Du møder Gislevs rejseleder i Københavns lufthavn. Vi flyver med Singapore Airlines via Singapore til Hanoi. Måltider inkluderet denne dag: Forplejning på flyet.

Hanoi operahus Vietnam

Dag 2: Velkomst og byrundtur i Hanoi

Ankomst til Hanoi, hvor vi bliver budt velkommen. Der er næppe nogen anden by i Asien, der er så charmerende som Hanoi, hvis tusindårige historie blev startet af en drage, der fløj til vejrs. Byen bærer tydeligt præg af, at den var centrum for den franske administration af hele Indokina. De mange franske bygningsværker, villaerne i kolonitidens stil, søerne og de brede alléer giver byen et romantisk skær. Allerede første dag kører vi en mindre byrundtur med besøg ved Chua Mot Cot (Pagoden på en søjle). Den smukke pagode blev bygget i 1049 og hviler på en søjle midt i en lotusdam. Et sagn fortæller, at Kong Ly Thai havde en drøm, hvor han så Barmhjertighedens Gudinde sidde på et lotusblad, mens hun holdt en dreng op for ham. Kort efter giftede kongen sig med en ung bondepige, som fødte ham den dreng, han drømte om. Efter sigende byggede kongen pagoden i taknemmelighed. Vi passerer også Ho Chi Minhs mausoleum – det store monument, hvor de jordiske rester af den store landsfader ligger begravet.

gislev gislev

Dag 3: Med rickshaw i hjertet af Hanoi og nordvietnamesisk dukketeater

Besøg på Vietnams etnologiske museum – der giver en glimrende introduktion til de etniske minoriteters levevis. Museet er Hanois nyeste og benytter sig af moderne præsentationsteknik til at informere om nogle af Vietnams 54 etniske grupper. Videre til Hoan Kiem søen (Det tilbageleverede Sværds Sø) midt i Hanoi. Her kan du se de lokale starte dagen med Tai Chi morgengymnastik. Om aftenen og især på fridage hersker der en næsten tivoliagtig stemning omkring søen med lokale sælgere, musik fra højtalere og caféer der sælger is, kaffe og øl. På søens nordlige side ser vi Ngoc Son pagoden – Jadehøjens Tempel, der er knyttet til nationalhelten Trang Hung Dao og 3 helgener, som viede deres liv til litteraturens udvikling, krigskunsten og lægegerningen. Byrundturen fortsætter først til fods og senere med rickshaw mellem de smalle husfacader i den populære gamle bydel, som også kaldes De 36 Gader. Charmen ved den gamle bydel kan tilskrives bydelens mere end 600 år gamle håndværkstraditioner. Her findes navne som Hang Bac (Sølvgaden), Hang Bo (Bambuskurvegaden) og Hang Gai (Hampgaden), hvor man stadig kan købe silke, tøj og broderivarer. Vi besøger også Litteraturtemplet hvor Dronning Margrethe holdt returmiddag, i særdeles hyggelige rammer, for den vietnamesiske præsident under det officielle statsbesøg i november 2009 sammen med Prins Henrik, kronprinsparret og en dansk delegation. Litteraturtemplet er bygget i 1070 og blev i 1076 Vietnams første universitet. Templet er viet til konfucianismen. Man studerede fag som litteratur, filosofi, kinesisk og vietnamesisk historie – fag som konfucianere så som nødvendige for at blive gode embedsmænd. I forbindelse med templet ses 82 af oprindeligt 117 mindesten, hvorpå der står opført navn, arbejde og akademisk karriere for de udvalgte, der i perioden 1442 – 1779 bestod de 3 årige kurser, som førte til en doktorgrad. Kommunistpartiets hovedkvarter var tidligere et fransk gymnasium og blandt gymnasiets elever var bl.a. Prins Henrik. Turen fortsætter til udkanten af den gamle bydel, hvor du er inviteret til at opleve det særlige nordvietnamesiske vanddukketeater.

Hanoi-Temple-of-Literature

Dag 4: Hanoi og krydstogt med overnatning i Ha Long bugten

Med bus kører vi mod Ha Long. Da vi kommer tilbage til hotellet i Hanoi, kan du nøjes med at pakke en dagsrygsæk med det mest nødvendige til det næste døgn og efterlade din kuffert på hotellet. Vi ankommer til middag til ombordstigning til et 24 timers krydstogt i Ha Long bugten. Ingen rejse til Vietnam er fuldendt uden en tur til den smukke bugt, som er spækket med mere end 3000 kalkstensbjerge og holme. De mange små fiskerbåde, det helt specielle lys og den tynde tåge, der ofte indhyller de grønklædte bjerge, giver bugten et nærmest magisk skær. Netop derfor er bugten optaget på UNESCOs liste over verdens kulturarv og regnes for et af de smukkeste steder i verden. Der serveres frokost mens skibet sejler af sted mellem de smukke bjerge. Undervejs gøres der stop forskellige steder, hvor huler undersøges. Der bliver også mulighed for at tage sig en dukkert i det klare vand. Om aftenen serveres middagen i skibets restaurant. Overnatning i dobbeltkahytter.

gislev gislev

Dag 5: Ha Long - Hanoi

For de morgenfriske er der mulighed for at deltage i Tai Chi morgengymnastik på dækket, mens solen står op bag kalkstensbjergene i bugten og skaber en helt særlig stemning. Herefter er der morgenmad, inden kaptajnen sætter kurs mod Luon grotten som vi besøger i små både. Tilbage på skibet sejler vi forbi mange af bugtens små øer, inden der bydes på frokost. Ankomst til Ha Long med skibet ved middagstid, hvor bussen venter os. Herfra går turen tilbage til hotellet i Hanoi, vi stopper undervejs ved en pagode.  

Dag 6: Kejserbyen Hue  

Tidlig morgenmad på hotellet og transfer til lufthavnen i Hanoi. Herfra flyver vi indenrigs til Hue. Midt i den skønne natur og for foden af De Lange Bjerge midt imellem Hanoi og Ho Chi Minh hvor landet er smallest, ligger Hue med sin velbevarede kejserlige charme. Byen er absolut en af Vietnams historiske og kulturelle topattraktioner og var landets hovedstad fra 1802 og helt frem til 1945. Vi besøger en af de mange kejsergrave, som er placeret på begge sider af Parfumefloden, vi ser flot arkitektur ved Tu Duc´s Mausoleum og vi oplever Kejserens by, der er opført efter de samme principper som Den forbudte By i Beijing, hvor den inderste del af byen var forbeholdt kejseren og hans familie.  

gislev gislev

Dag 7: Sejltur på Parfumefloden og panoramatur gennem "Skyernes pas"

Sejlturen går til den ottekantede og 7 etager høje Thien Mu pagode, der huser en statue af den smilende Buddha. Pagoden er en af Vietnams ældste og smukkeste pagoder beliggende på en bakketop med udsigt ud over Parfumefloden. De 7 etager på pagoden repræsenterer hver en af Buddha´s reinkarnationer. I bygningen ved siden af pagoden ses den kæmpestore klokke Dai Hong Chung, som blev støbt i 1701. Klokken vejer over 2 tons og kan efter sigende høres mere end 10 km væk. Vi fortsætter sydover med bus via en af de smukkeste veje i Vietnam til Hoi An med et kort stop i Da Nang. Mod vest ligger høje bjerge og mod øst slår bølgerne fra det sydkinesiske hav ind mod de indbydende palmestrande. Køreturen tager ca. 3 timer ad Highway One og følger kysten. Undervejs krydser vi Truong Son bjerget, og fra passet er der en smuk udsigt ud over det grønne lavland og det turkisblå hav ved ”China Beach”. Det var her de amerikanske soldater rekreerede mellem kampene under Vietnamkrigen. I Da Nang er der besøg i Cham museet med de mange velbevarede statuer. Museet giver et godt indblik i Cham folkets fascinerende historie og kultur. Efter besøget her kører vi videre til Hoi An.

 Thien Parfumefloden

Dag 8: Hoi An - shopping og kokkeskole

Omkring frokost er vi fremme ved Hoi An – en af Vietnams mest charmerende byer og med en historie, der går flere tusind år tilbage. Byen er også på UNESCOs liste over verdens kulturarv. Mange bygninger af kinesisk, vietnamesisk og fransk herkomst er i dag fredede og fremstår som arkitektoniske perler. Hoi An var tidligere en travl handelshavn, hvor handelsskibe fra Portugal, Kina og Japan kom for at købe og sælge varer som silke, stoffer, te, sukker og kinesisk medicin. Byen byder også på et utal af små skrædderbutikker, som turisterne valfarter til for at få syet skjorter, kjoler og jakkesæt med mere. Vi skal selv i sving med at lære, hvordan man tilbereder traditionelle vietnamesiske retter med nogle af de mange friske grøntsager og urter, som er kendetegnende for byen. Den uformelle undervisning foregår sammen med en lokal kok. Sidst men ikke mindst nyder vi vores veltillavede måltid sammen. Efter frokost tager vi på en lille orienterende byrundtur til bl.a. den 400 år gamle japanske bro og nogle af de gamle smukke historiske huse i det gamle kvarter. 

 

Dag 9: Nha Trang

Formiddagen er til fri disposition, inden vi kører mod lufthavnen i Danang, hvorfra vi flyver sydpå til Nha Trang, som er en malerisk by ved kysten og et af Vietnams bedste badesteder. Der hersker en behagelig stemning i Nha Trang, hvor der bliver mulighed for at slappe lidt af og fordøje den første del af turens mange indtryk. 

gislev gislev

Dag 10: Nha Trang

I dag skal vi på bådtur til en af de tropiske øer ud for Nha Trang. Det bliver en afslappende dag i de skønne farvande. Mulighed for at besøge et marked.

gislev gislev

Dag 11: Da Lat - byen med det evige forår

Rejsen fortsætter med bus op i 1500 meters højde til Da Lat, som er hovedstaden i Lam Dong provinsen - en af landets 4 højlandsprovinser. Det var franskmændene, som først fik øjnene op for Da Lat pga. de fredelige omgivelser og det behagelige klima med en årlig gennemsnitstemperatur på 17 gr. Den franske guvernør opførte i slutningen af forrige århundrede et sanatorium – og byen har siden 1920´erne været en berømt kurby. Et dejligt tilflugtssted for indbyggerne i Ho Chi Minh, når varmen blev for voldsom. Der er derfor blevet bygget mange franske sommervillaer i byen ligesom Prins Henriks forældre havde et hus i byen. Da Lat er også blomsternes by, og har længe været et yndlingsrejsemål for mange nygifte vietnamesere, kunstnere og turister. 

gislev gislev

Dag 12: Blomsterbyen Van Thanh

Morgen besøg i den lille blomsterby Van Thanh og Ta Nung kaffeplantage. Oplev det art deco inspirerede sommerpalads Bao Dai, Domain De Marie kirken og den gamle banegård. Lidt tid på egen hånd til shopping på markedet i Da Lat.

 Kvinde i Rismarker Vietnam

Dag 13: Med bus gennem kaffe- og teplantager til Ho Chi Minh

Vi fortsætter rejsen mod Ho Chi Minh. Med bussen kommer vi gennem flotte kaffe- og teplantager, og der vil være god tid til at nyde landskaberne, men også tid til fotostops inden ankomst til Ho Chi Minh sidst på eftermiddagen/først på aftenen. Ho Chi Minh er anderledes i forhold til resten af Vietnam, og er den by som igennem tiden er blevet præget mest af udenlandsk indflydelse. Det er Vietnams største by, og udviklingen går meget stærkt med mange nye byggerier og et hektisk liv til følge. 

 

Dag 14: Ho Chi Minh og Cu Chi tunnellerne

Formiddagsudflugt til Cu Chi nord for Ho Chi Minh. Her skal vi se en del af det mere end 200 km store tunnelnet, som blev bygget af modstandsbevægelsen under den første Indokinakrig mod franskmændene og senere udbygget under krigen mod amerikanerne. Tunnellerne udgør en hel underjordisk landsby og de indbyrdes forbundne underjordiske beskyttelsesrum er anlagt i op til 3 etager. Folk fra modstandsbevægelsen boede i perioder under jorden i flere måneder og fik frisk luft gennem et sindrigt ventilationssystem. Udgravningen af tunnellerne foregik med simple redskaber og er i sig selv en enestående bedrift. Om eftermiddagen er der tid til at besøge et af byens travle markeder eller museet for krigsminder, der fortæller gruopvækkende historier fra krigen mod USA.

gislev gislev

Dag 15: Udflugt og sejltur til Mekong deltaet

Heldagsudflugt til nogle af de små byer i Mekong deltaet. Det vietnamesiske navn for Mekong er Cuu Long, der betyder De 9 Drager efter flodens 9 arme i deltaområdet. Mekong floden er mere end 4000 km lang. Den har sit udspring i det tibetanske højland og løber gennem Kina, Burma, Laos, Cambodia og det sydlige Vietnam før den flyder ud i Det sydkinesiske Hav. Det er aflejringer fra Mekong floden, som har gjort jorden ekstrem næringsrig og Mekong deltaet til Vietnams mest frugtbare område. Her høster man ris 2 gange om året og dyrker eksotiske frugter i store plantager. Vi skal sejle på Mekong floden og nogle af dens kanaler forbi små landsbyer, øer og plantager. Der vil være lejlighed til at smage på nogle af de lokale produkter, og frokosten i dag vil blive indtaget på en af de typiske restauranter på en af øerne i deltaet. Vi får et fascinerende indblik i en verden, hvor vietnameserne bor, og arbejder på deltaets betingelser.

gislev gislev

Dag 16: Singapore - en moderne verdensby

Afrejse fra Ho Chi Minh ved middagstid med Singapore Airlines til fascinerende Singapore. Ankomst sidst på eftermiddagen og transfer til vores hotel med mulighed for lidt afslapning, inden vi samles til aftenens afskedsmiddag. Måltider inkluderet denne dag: Morgenmad og middag.

Singapore Vietnam

Dag 17: Byrundtur, tid til shopping og hjemrejse til Danmark

Orienterende byrundtur med bus i storbyens mange kvarterer som Chinatown, Colonial Quarter og det indiske kvarter. Byrundturen rundes af med sejltur på Singapore River, som giver en god udsigt over byens skyline. Mulighed for et besøg i Botanisk Have, som byder på en af verdens største orkidésamlinger. Der bliver også mulighed for at shoppe i nogle af byens mange butikker eller tage en tur i Singapore Flyer - verdens højeste pariserhjul. Først på aftenen kører vi til den moderne og meget behagelige lufthavn Changi Airport. Ankomst i god tid inden afgang ved midnat. Måltider inkluderet denne dag: Morgenmad på hotellet og forplejning på flyet.

Dag 18: Hjemkomst til Danmark

Ankomst til København om morgenen efter en rejse med mange store oplevelser.

Hotel

Hotelliste Vietnam 2022 - 2023 (med forbehold for ændringer):

Hanoi: Thien Thai Boutique Hotel (3 nætter)

45 Nguyễn Trường Tộ,
Nguyễn Trung Trực, Ba Đình,
Hà Nội, Vietnam
Læs mere om hotellet her

Bo på et luksushotel midt i Hanois travle by. Hotellet er placeret i rolige omgivelser mellem den gamle bydel og den store sø, West Lake. Hotellet er godt placeret i forhold til at se byens seværdigheder på egen hånd. Den største attraktion i Hanoi er den gamle bydel, hvor gaderne er delt op i blandt andet guldgaden, sølvgaden, tøjgaden og skogaden. Her er der god mulighed for at gøre et godt kup.
På hotellet er der god mulighed for at slappe af i deres wellness afdeling med sauna, dampbade og spabad eller tage en tur på løbebåndet i fitnesscenteret. Der ligger en restaurant på hotellet, som anretter både lokale og internationale retter. Der er morgenmadsbuffet i restauranten. Frokost og aftensmad er a la carte. Der er 86 værelser på hotellet, som alle er luksuriøst indrettet. Værelserne indeholder TV, minibar, sikkerhedsboks, kaffe og te faciliteter, wi-fi, air condition og hårtørrer. 

eller

Hanoi: Flower Garden Hotel (3 nætter)

46 Nguyễn Trường Tộ,
Trúc Bạch, Ba Đình,
Hà Nội, Vietnam
Læs mere om hotellet her

Bo på et hyggeligt hotel i midten af Hanoi. Bo mellem west lake og den gamle bydel. Oplev det autentiske Vietnam ved at sidde på de små taburetter på cafeerne i de skønne gamle gader med masser af liv. Gå en tur rundt om Hoan Kiem søen og se om du kan spotte den 200 år gamle skildpadde som efter sigende skulle bo i vandet, besøg templet midt i søen eller stå tidligt op og oplev det pulserende liv langs søen, når de lokale laver morgen yoga.
Hotellet er bygget i vietnamesisk stil og har 83 flotte værelser med internationale standarder, som er designet i moderne og luksuriøs stil. På hotellet kan du slappe af i spa afdelingen med jacuzzi, spa og sauna. Vær aktiv i fitnesscenteret eller nyd solen på den hyggelige udendørs terrasse. Hotellet har en stor restaurant med en fantastisk udsigt ud over byen. Værelserne indeholder TV, wi-fi, sikkerhedsboks, minibar, hårtørrer og kaffe og te faciliteter.

Halong Bay: Victory Cruise (1 nat)

5 Lê Quý Đôn, P. Bạch Đằng,
Thành phố Hạ Long,
Quảng Ninh, Vietnam
Læs mere om cruiset her

Bo på et flydende 5-stjernet hotel i Halong Bay bugten. Her sejler du rundt blandt smukke kalksten og nyder den fantastiske natur. Halong Bay er et kæmpe turistmål og der er derfor utrolig mange mennesker. På denne tur sejler båden en anden vej end de fleste andre, hvilket betyder, at der ikke er så mange turister. Besøg store grotter, sejl i kajak mellem kæmpe klipper og oplev de flydende byer.
På skibet er der plads til 116 personer, og der er 58 kahytter. Ombord er der et flot soldæk, hvor du kan ligge og slappe af og nyde udsigten og se den smukke solnedgang. Kahytterne er store og lyse, og alle værelser har egen balkon, hvor du kan nyde den smukke udsigt. Endvidere finder du her mini køleskab, privat badeværelse, hårtørrer og sikkerhedsboks.

eller

Halong Bay: Pelican Cruise (1 nat)

36 Hoa Cúc, Hà Khẩu,
Thành phố Hạ Long,
Khu đô thị Đảo Hoa,
Hà Khẩu, Vietnam
Læs mere om cruiset her

Bo på et flydende luksushotel i Halong Bay. Sejl rundt i den smukkeste natur og stop ved forskellige strande, hvor der er mulighed for en svømmetur. Besøg store grotter, kajak mellem kæmpe kalksten og lær at lave vietnamesisk mad ombord på båden. Efter en aktiv dag i Halong Bay bugten, er der god mulighed for at slappe af på det store soldæk med en drink fra baren eller få en omgang massage på båden. Der er 22 store og lyse værelser på båden, som indeholder sikkerhedsboks, hårtørrer, privat badeværelse og aircondition.

Hue: Romance Hotel (1 nat)

16 Nguyễn Thái Học,
Phú Hội, Tp.
Huế, Huế, Vietnam
Læs mere om hotellet her

Bo midt i hjertet af Hue, som er en UNESCO verdens kulturarv. Hotellet ligger i gåafstand til forskellige seværdigheder i byen. Fra hotellets rooftop kan du nyde den smukke udsigt ud over Hue by. Her finder du en stor pool og en udendørs restaurant. Hvis du ønsker mere afslapning, kan du besøge hotellets spa faciliteter, hvor du blandt andet finder en sauna. Der er mulighed for en tur i fitness, et besøg hos frisøren eller få en omgang massage. Hotellet har 132 nybyggede værelser med TV, wi-fi, arbejdsbord, minibar, hårtørrer og kaffe/tefaciliteter.

Hoi An: Hoi An Trails Resort, Thanh Binh Riverside Hotel (2 nætter)

Hamlet 5, Nguyễn Du,
Phường Minh An,
Hội An, Quảng Nam, Vietnam
Læs mere om hotellet her

Bo på et skønt 4-stjernet hotel midt i den helt unikke by, Hoi An. Hoi An byder på ro, afslapning og hygge. I den gamle bydel er der ingen adgang for scooter og biler, her nydes stilheden, i skæret af de hundredvis af lysende lanterner. Hoi An er samtidig skræddernes by. På hvert et gadehjørne ligger en billig skrædder, så her er der god mulighed for at få skræddersyet det perfekte tøj, hurtigt og billigt. Hotellet ligger ved den gamle bydel og tæt på den kendte japanske bro. Hotellet har et dejligt stort ude område med en stor pool og god mulighed for afslapning. Der er mulighed for at tage en tur i deres spa område, få en omgang massage, spille billard, lære at lave vietnamesisk mad eller leje en cykel og cykle byen tynd. På hotellet findes en restaurant, som serverer morgenmads buffet. Der er 81 værelser med TV, aircondition, minibar og kaffe/tefaciliteter.

eller

Hoi An: Rosemary Hoi An (2 nætter)

138 Nguyễn Duy Hiệu, Cẩm Châu,
Hội An, Quảng Nam 560000, Vietnam
Læs mere om hotellet her

Bo på et fint hotel i et stille og roligt område af Hoi An. Hotellet ligger få kilometer fra den gamle bydel og man kan tage en privat shuttlebus frem og tilbage. Der er også mulighed for leje af cykler, hvis man ønsker at se byen på egen hånd. Hoi An’s gamle bydel er kendt for sin hygge, hundredvis af lanterner, lækker mad og massevis af skræddere. På hotellet finder du en stor skøn udendørs pool, stor indendørs og udendørs restaurant, fitnesscenter og spaområde. Bevæger du dig helt op på toppen af bygningen kommer du til den helt fantastiske rooftop bar men udsigt ud over hele byen. Selvom hotellet ikke ligger ned til stranden, har de stadigvæk deres egen private strand. Tag den private shuttlebus ned til vandet og nyd dagen på den rolige strand. Hotellet er et fint 4-stjernet hotel med 91 værelser, indrettet i moderne stil. Hvert værelse har sin egen balkon, aircondition, kaffe/tefaciliteter, arbejdsbord, mini bar, TV og sikkerheds boks.

Nha Trang: Starcity Hotel (2 nætter)

74 đường Trần Phú, Lộc Thọ,
Thành phố Nha Trang,
Khánh Hòa 650000, Vietnam
Læs mere om hotellet her

Bo lige ned til vandet i strand byen Nha Trang. Hotellet ligger kun en kort spadseretur til restauranter, cafeer og butikker. På hotellet finder du en stor udendørs pool med tilhørende pool bar. Du kan også slappe af i jacuzzien, damp badet og saunaen. Vær aktiv i fitnesscenteret, mens du nyder den smukke udsigt over vandet. Restauranten serverer asiatisk og international morgenmad, middagsmad og aftensmad. Hotellet har 260 moderne værelser med aircondition, minibar, sikkerhedsboks, hårtørrer, TV og wi-fi.

Da Lat: Sammy Hotel (2 nætter)

1 Đường Lê Hồng Phong,
Phường 4, Vietnam,
Lâm Đồng, Vietnam
Læs mere om hotellet her

Bo i centrum af Dalat på et 4-stjernet hotel. Dalat er kendt for sit kølige klima, smukke vandfald og den franske koloniale arkitektur, hvilket hotellet også afspejler. På hotellet finder du en restaurant med mulighed for buffet, grillmad og a la carte menu. På hotellet er der kulturelle shows og udendørs aktiviteter. Hotellet har 92 værelser, som er moderne indrettet med badekar, minibar, kaffe/tefaciliteter, wi-fi og TV.

Saigon: Palace Saigon Hotel (3 nætter)

56 - 66 Nguyễn Huệ, Bến Nghé,
Quận 1, Hồ Chí Minh, Vietnam
Læs mere om hotellet her

Bo i det livlige Saigon tæt på restauranter, cafeer og butikker. Selvom du bor midt i storbyen, omgivet af en vild trafik, bor du kun en gåtur fra store parker. Tag en tur forbi parkerne før solopgang eller efter solnedgang og oplev de lokale være aktive i parken til høj musik. Hotellet er bygget i luksuriøs stil med udsigt ud over hele byen. Hotellet har tre forskellige restauranter på forskellige etager. Besøg Lemongrass som ligger på 14. etage, en vietnamesisk restaurant med over 60 retter i buffeten. Nyd maden og nyd panorama udsigten ud over hele byen. Derudover er der også en fransk bager på stedet. Der er mulighed for at være aktiv i fitnesscenteret eller tage en dukkert i den udendørs pool med udsigt ud over hele byen. Bagefter kan du nyde en drink i rooftop baren. Værelserne har TV, sikkerhedsboks, kaffe/tefaciliteter og hårtørrer. 

Singapore: Peninsula Excelsior (1 nat)

5 Coleman St, Singapore 179805
Læs mere om hotellet her

Bo centralt placeret i Singapore, kontrasternes by. Her bor du i gåafstand til de forskellige seværdigheder i byen. Besøg blandt andet templer, skyskraberlandskaber, parker, butikker og nogle af de 38 Michelin restauranter som findes i byen. Hotellet har to pools, wellness og fitnesscenter. Besøg en af hotellets mange restauranter i lobbyen med udsigt til poolen eller på 22. etage med panorama udsigt ud over byen. Hotellet har 600 elegante værelser med wi-fi, TV, kaffe/tefaciliteter, minibar, sikkerhedsboks og aircondition.

Middag spises på hotel eller nærliggende restaurant.

 

Gæsterne siger

Rundrejse i Vietnam fra nord til syd

”Sejlturen i Ha Long bugten var en fantastisk oplevelse”

”Fine hoteller og god betjening”

”Godt program og alt klappede”

”Rigtig god rejse og service. Fik set en masse ting”

Værd at vide

Afrejse

Rejselederen står klar til at modtage dig i lufthavnen i Kastrup. Du bedes venligst henvende dig til rejselederen før du går til check-in. Efter første del af flyvningen, står rejselederen klar, hvor du kommer ud af flyet, og følger dig hen til den gate, hvorfra det næste fly afgår. Ved ankomst til Hanoi følger rejselederen dig ned til immigrationen, hvor dit pas bliver stemplet. Derefter går du til bagagebåndet, hvor du får din bagage. Her venter du på rejselederen, og først når alle er samlet følges gruppen igennem tolden. Når alle er samlet i ankomsthallen, kører bussen til hotellet.

Bagage

Der må medbringes 1 kuffert pr. person. Den må max veje 20 kg. Det er en god idé at lægge en seddel i kufferten med rejseplan, hotellernes navn & adresse samt din private adresse i Danmark. Der må medbringes et stk. håndbagage pr. person. Håndbagagen må max. veje 7 kg og max. dimensioner er 56 x 45 x 25 cm. Håndbagagen må IKKE indeholde nogen former for skarpe eller spidse genstande, som f.eks. lommekniv, saks, pincet, strikkepinde, proptrækker eller lignende. Endvidere gør vi opmærksom på de nye regler om væsker i håndbagagen. Du skal selv anskaffe godkendte 1 liters klare plastposer med tryklynlås til opbevaring af drikkevarer, tandpasta, shampoo, parfume m.v. Hver enhed må max. indeholde 100 ml, og alle enheder skal placeres i den lukkede plastpose. Lufthavnen udleverer ikke gratis poser (sælges eksempelvis hos Matas og på apoteket).

Bus

Vietnam har ikke helt den samme standard for bustransport, som vi kender fra Gislevs egne luksuriøse busser. Vi har naturligvis valgt den bedste kategori med aircondition, hvor det er muligt. Det skal dog nævnes, at flere busser er designet efter asiatiske standarder, og derfor kan sæderne være mindre og benpladsen begrænset. Det er ikke muligt at købe faste pladser i bussen på denne rejse.

Drikkepenge

Det er kutyme at give drikkepenge i Vietnam. På restauranter gives ca. 15%, og det er høfligt at lægge lidt drikkepenge på værelset til stuepigen. Spørg evt. rejselederen til råds. Lokalguider vil være taknemmelige for USD 2 pr. dag pr. gæst og chaufføren USD 1 pr. dag pr. gæst. Rejselederen samler drikkepenge ind, når turen nærmer sig sin afslutning. Det er naturligvis frivilligt at give drikkepenge, men efter ovenstående skal du beregne ca. USD 90 - 100.

Drikkevand

Det frarådes at drikke vandet i Vietnam. Det indeholder en anden bakterieflora der utvivlsomt vil genere vores danske maver. Drik kogt vand eller vand på flaske og den sunde grønne te som vietnameserne gerne selv nyder.

Elektricitet

Elektriciteten er som regel 222V (50 hz). Nogle steder er stikdåserne beregnet til stik med 2 flade ben, men de fleste steder til 2 runde ben som i Danmark. Men du kan for nogle få kroner anskaffe dig en adapter, så du kan anvende dine elektriske apparater alle steder. Det glæder også, hvis du f.eks. medbringer en bærbar computer med trebenede stik. Et større problem er strømafbrydelser, og at spændingen kan svinge voldsomt, fordi elektricitetsforsyningen ikke altid er pålidelig. Medbringer du sart elektronisk udstyr, bør du spørge din leverandør af udstyret til råds inden afrejsen.

Fotografering

Generelt er det lidt besværligt at købe ekstra batterier og hukommelseskort på en rundrejse som denne. Medbring derfor hvad der behøves hjemmefra. Bemærk at der ofte opkræves et mindre gebyr hvis du ønsker at fotografere og videofilme ved de forskellige historiske steder. Det er almindeligvis ikke tilladt at bruge stativ og fotografere med blitz på museer, ved monumenter og arkæologiske udgravninger. Hvis du fotograferer mennesker er det høfligt at spørge først. Nogle mennesker forventer drikkepenge, hvis du ønsker at fotografere dem.

Fysisk formåen

Denne aktive ferie er ikke egnet for gangbesværede, og alle gæster skal være 100% selvhjulpne. 

Klima

Februar, marts og april er de bedste måneder. I nord er somrene varme og fugtige med temperaturer omkring 30°. I landets sydlige og centrale dele falder den tørre og varme årstid mellem december og april, hvor temperaturerne ligger mellem 20 og 30°. Kystområdet i den centrale del af Vietnam har omkring 30° fra juni til august, mens regntiden falder fra september til februar.
Læs mere på: https://www.mitrejsevejr.dk/l/vejret-vietnam-vejrudsigt-temperatur-klima.php

Kreditkort

De mest almindelige kreditkort – Visa og Mastercard – bliver stadig mere udbredte. Der er imidlertid et ret højt gebyr på korttransaktioner – normalt 4%. Du kan hæve kontanter med Visa og Mastercard i de store banker – som regel også mod et gebyr på 4%.

Mad & Drikke

Restaurant hedder på vietnamesisk nha hang eller quan. Sidstnævnte bruges mest om fortovsrestauranter. Det vietnamesiske køkken byder på en bred vifte af fine retter, tålmodigt smagt til med friske urter, krydderier og fiske sauce. Forskellige regionale specialiteter tilføjer endnu en større variation til det vietnamesiske køkkens mangfoldighed. I Hanoi bør du unde dig selv at prøve pho, den gode suppe, der spises døgnet rundt. Husk at sige khong mi chinh eller khng bot chinh, når suppen bestilles, så vil kokken lade være med at tilsætte MSG (det 3. krydderi), der fremkalder en allergisk reaktion hos mange. I den sydlige del af landet – ikke mindst i Da Lat – skal du prøve den såkaldte lau, en vidunderlig suppe, der tilberedes ved bordet – et helt måltid i sig selv. Drikke omfatter te (det mest almindelige til måltider), kaffe (ikke pulverkaffe, men kaffe brygget på kaffebønner dyrket i det centrale højland), lokalt og importeret øl (Heineken, Tiger og dansk Carlsberg).

Rejseforsikringer

Det er obligatorisk med en rejseforsikring, når du rejser uden for EU. Pr. 1.1.2020 forhandler Gislev Rejser Gouda Rejseforsikring. Venligst bemærk at der kan være særlige regler for rejsende med kroniske sygdomme.

Pas

Passet skal være gyldigt i mindst 6 måneder fra indrejsedato. Husk kopi af pas til Gislev Rejser ved bestilling af rejsen – og at medbringe kopi af pas på turen. Husk at påføre booking nummer på paskopien. I Vietnam skal du aflevere dit pas, når du checker ind på et hotel, for at hotellet kan registrere gæster hos det lokale politi. Det tilrådes, at du altid bærer en kopi af sit pas på dig.

Påklædning

Generelt let sommertøj, men du bør også medbringe gode vandresko/sandaler, lange bukser og langærmet skjorte/jakke, der kan beskytte mod insektbid og solens stråler samt regntøj eller lille paraply til en byge. Det er også en rigtig god idé at medbringe en trøje, da der er aircondition både i bussen, på restauranter og i butikker. Det er ikke nødvendigt at medbringe jakkesæt, slips eller lignende, almindelig pæn påklædning rækker. Du skal være specielt opmærksom på beklædning i templer etc. Beklædningen må ikke være stødende: Bermudashorts, bukser, nederdel, løs T-shirt, skjorter, sko og sandaler går an – men f.eks. korte shorts, ærmeløse bluser, stramme T-shirts og klipklapper er ikke velanset. Det er en god idé at medbringe badetøj, da stort set alle hotellerne har swimmingpool.

Shopping

Vietnam er et godt land at shoppe i. Der fremstilles mange flotte håndværksprodukter i vietnamesisk/asiatisk design, men også gode kopier af vestlige tøj- og designmærker til billige priser (”Copyright” udtales i Vietnam som ”Copy-it-right”). Vietnam er særlig kendt for sin fremstilling og design af lakarbejder med indlagt perlemor og for sine mange produkter i silke. Af andre varer kan nævnes udskæringer i træ, keramik, farverige håndbroderede stoffer og tøj, sko, smykker, lædervarer, marmorfigurer, forskelligt tilbehør og moderne malerier af vietnamesiske malere. Vil du have syet et nyt jakkesæt eller en ny kjole, er det bedst at få det gjort i Hanoi eller Hoi An.

Sikkerhed

Kriminalitetsrisikoen i Vietnam er generelt lav. Især i Hanoi kan du færdes nogenlunde sikkert både dag og nat, mens du i Ho Chi Minh City bør udvise agtpågivenhed, idet byen er berygtet for især tasketyverier, tricktyverier og overfald. Du bør udvise forsigtighed ved aften- og natkørsel med cykel- og motorcykeltaxi i dele af Ho Chi Minh City.

Sol

Solen i Vietnam er stærk. Benyt solhat og solcreme med høj faktor og undlad ophold i direkte sol mellem kl. 12 og 15.

Sprog

Vietnamesisk samt flere minoritetssprog.

Takt & Tone

Vietnameserne er generelt meget åbne og tager imod turister med et smil og et ”hello sir”. Det ligger ikke til vietnameserne at rette på folk, men man går ud fra at gæster ved ankomsten til landet selv har sat sig ind i, hvordan man opfører sig. Selv om vietnameserne generelt er vant til mange turister, forventes det, at man respekterer deres helligdomme og skikke med ærbødighed og korrekt påklædning. Man tager skoene af, før man betræder et tempel, og husk at fødderne holdes nede og aldrig vendt mod Buddha-figurer eller helligdomme, idet fødderne betragtes som urene. Man berører og klatrer ikke på Buddha-figurer og historiske monumenter.
Ikke alle steder må man fotografere. Vær derfor opmærksom på påbud. Man må heller ikke posere foran Buddha-figurer. Især når man besøger Ho Chi Minh´s mausoleum, skal man være korrekt påklædt. Det vil sige: lange bukser, nederdel, bluse eller skjorte med korte eller lange ærmer. Man må ikke medbringe fotoudstyr, drikkevarer etc. og det er heller ikke tilladt at tale, når man i én række går forbi Ho Chi Minh. Vietnameserne betragter det som uværdig og uanstændig opførsel, hvis man ikke er i stand til at kontrollere sig selv og sine følelser. Det vil sige, at man som turist ikke bør vise vrede eller blive ophidset.
Offentlige kys og kærtegn er højst upassende. Kropskontakt og at holde i hånd er lidet velset, selv om det er almindeligt, at personer af samme køn ses hånd i hånd. Ligeledes bør man altid være tækkeligt påklædt. I de store turistområder er det dog accepteret at afvige fra normerne inde på hotelområderne. Rør aldrig en vietnameser på hovedet. Det betragtes som uhøfligt, da håret er helligt.
Tiggere opleves i nogle områder, og naturligvis kan man give de gamle og invalide en skilling, men ikke børn og unge mennesker. Hvis man vil give børnene noget, så giv dem shampoo, sæbe, blyanter og kladdehæfter. Især skal man tænke på, at vi er gæster i en fremmed kultur og tage hensyn.

Telefon

Kaldenummeret til Danmark er 00 45 + telefonnummer. Husk at slå mobildata + roaming fra da det ellers kan blive en dyr fornøjelse.

Tidsforskel

Der er +6 timers tidsforskel mellem Danmark og Vietnam, når vi har vintertid og +5 timer, når vi har sommertid.

Toldregler

Der findes mange ting at købe i Vietnam. Vi skal derfor henstille til rejsedeltagerne at toldreglerne studeres, inden man begynder sine indkøb. Læg mærke til, at det er forbudt at udføre buddha-figurer og antikviteter uden tilladelse. Der må ved hjemkomsten til Danmark frit indføres 200 cigaretter, 1 liter spiritus samt andre varer for i alt DKK 1350 pr. person. Husk, at man ikke må indføre skind o.l. fra stærkt truede dyrearter (havskildpadder, visse krokodillearter, tigre, desmerdyr m.m.). Tolden i Kastrup passeres gennem udgangen for personer fra et IKKE EU-LAND. For varer udover nævnte betales told + moms.

Vaccinationer

Det anbefales at du lader dig vaccinere mod stivkrampe, difteri, smitsom leverbetændelse samt tager malariaforbyggende piller – brug altid myggemiddel i dag- og aftentimer, men køb det lokalt - det har størst effekt. Det skal dog nævnes at vores egne rejseledere ikke tager malariapiller, da vi for det første ikke rejser i regntiden, og for det andet så køber de lokalt myggebalsam, der har størst effekt, hvis behovet skulle opstå. For mere information vedr. vaccination kontakt egen læge eller Udlandsvaccinationen på telefon 7022 0702 (hverdage mellem kl. 10-14).

Ovenstående vejledning inkluderer ikke evt. regler og restriktioner der relaterer til Covid-19 situationen. For yderligere information om evt. vaccinekrav i forhold til Covid-19 se her.

Valuta

Dong (VND) 10.000 svarer til ca. DKK 2,82. Medbring nye US dollars gerne i 1-5-10-20 dollar sedler. Mange steder kan du betale med dollars. Danske kroner kan ikke veksles i Vietnam.

Vietnamesiske dong sedler findes i 100, 200, 500, 1000, 5000, 10.000, 20.000, 50.000 og 100.000.

På grund af de store beløb i dong, bør du passe på, både når du veksler og modtager byttepenge. 5.000 og 20.000 dong sedlerne er nogle af de mest anvendte, de er i samme størrelse og har næsten samme blå farve, og derfor kan de nemt forveksles. Uden for bankernes åbningstid kan du veksle hos juvelerer og guldsmede – og nogle gange endda til en bedre kurs end hos bankerne. Du skal se efter ordene hieu van eller hieu kim hoan. Butikkerne er som regel let kendelige med store flotte bogstaver i guld. Ved ankomst til Vietnam skal valuta til en værdi af over 7.000 US dollar deklareres, men der er ikke længere krav om dokumentation for, hvor meget man har vekslet eller brugt i landet.

Visum

Der kræves ikke visum til Vietnam for danske statsborgere, når ophold i Vietnam er under 15 dage. Passet skal være gyldigt i mindst 6 måneder fra indrejsedato. 

Vil du vide mere?

Få flere praktiske info på: www.gislev-rejser.dk/vaerd-at-vide.

Huskeliste

I god tid før afrejse 
Pas skal være gyldigt 6 måneder efter hjemkomst, Gislev Rejser skal have kopi ved bestilling af rejsen.
Er rejseforsikring i orden?
Stemmer navn på rejsebevis 100% overens med navn i pas?

I kufferten pakkes
Lille rygsæk (kan bruges som håndbagage)
Gode sko
Gode sandaler
Let sommertøj
Et par lange bukser
Vindjakke
Lun trøje
Badetøj
Strømper
Undertøj
Evt. lommekniv
Neglesaks
Toilettaske
Solhat

I håndbagagen pakkes
Kreditkort
Valuta
Pas
Forsikringspolice
Pung
Briller/solbriller
Kuglepen
Læsestof
Fotoapparat/video/mobiltelefon
Film/memory card
Oplader til foto/video/mobiltelefon
Medicin

Øvrig info


Supplerende information

Fakta, Vietnam 

Hovedstad: Hanoi med 3.2 mio. indbyggere
Indbyggere: Ca. 97 mio.
Areal: 329.600 km2
Sprog: Vietnamesisk
Religion: Buddhisme
Valuta: Dong (VND) 10.000 svarer til ca. 2,82 kr.
Klima:
Syd: Tropisk klima
Nord: Monsunklima med varm og tør sæson i oktober-marts og meget varm regnsæson i maj-september.
Tidsforskel: Vietnam er 6 timer foran Danmark i forbindelse med dansk vintertid og 5 timer foran i forbindelse med dansk sommertid.
Elektricitet: 220 V

Vietnam – et mulighedernes land
Vietnam er i dag et mulighedernes land. I alt for mange år har krigen mod franskmændene og amerikanerne skjult et land med en utrolig smuk og afvekslende natur, spændende storbyer, palmeklædte strande, høje bjerge og frodige rismarker. Krigen sluttede for over 30 år siden, og vietnameserne ser mere frem end tilbage.

I år 2000 besøgte præsident Clinton Vietnam og blev tiljublet i Hanoi´s gader. Landet er stadig styret af kommunisterne og et etpartisystem, men efter at kommunistpartiet i 1986 vedtog et reformprogram Doi Moi – en slags socialistisk markedsøkonomi, er den økonomiske vækstrate eksploderet. Hertil kommer den berømte vietnamesiske gæstfrihed, som også det danske kongehus blev mødt af, da de gæstede landet i november 2009. Velkommen til Vietnam – et af asiens mest spændende lande.

 

Rejsens højdepunkterHanoi
Jeg længes mod efteråret i Hanoi hedder det i en berømt vietnamesisk sang, men i Asiens smukkeste storby glemmer man hurtigt alt om vejr og årstid, og giver sig hen til mylderet i stræder og gader. Hanoi er beliggende ved Den Røde Flod og byens navn betyder ”på den indre side af floden”. Selv om Hanoi er mindre og ikke så sprælsk som Ho Chi Minh, er den næsten 1000 år gamle hovedstad en dynamisk by med et blomstrende handelsliv og voksende kulturliv. De mange små parker og søer virker som behagelige åndehuller, hvor statelige bygninger og brede alléer er minder fra dengang byen var centrum for den franske administration af Indokina. Franskmændene gjorde Hanoi til landets mest moderne by, og Hanoi har siden været Vietnams ubestridte intellektuelle og kunstneriske centrum. Paradoksalt nok blev mange af bygningerne fra kolonitiden bevaret pga. krigen mod USA. De vietnamesiske ledere forventede at byen ville blive sønderbombet, og man planlagde derfor en ny socialistisk hovedstad. Det gik dog aldrig så galt for byen. Da Vietnamkrigen sluttede, var der ikke økonomi til at realisere de store planer for Hanoi, og derfor står de mange bygninger fra fransk tid stadig.

Ha Long bugten - et af verdens vidundere
Ha Long er bugten med sine mere end 3000 kalkstensøer og sine mange grotter og huler centrum for et af Vietnams skønneste landskaber og huser et af verdens vidundere. De mange forskellige stenskulpturer springer frem af havet, og de specielle grotter har nærmest skabt en tidsløs og fortryllende verden.

Navnet Ha Long betyder ”Dragen, der stiger ned”. Det fortælles, at en kæmpemæssig drage landede på dette sted og rev de mange øer løs fra fastlandet. For de morgenfriske er der mulighed for at deltage i Tai Chi morgengymnastik på dækket, mens solen står op bag kalkstensbjergene i bugten og skaber en helt særlig stemning.

Herefter er der morgenmad inden kaptajnen sætter kurs med Luon grotten, som besøges i små både. Tilbage på skibet sejler vi forbi mange af bugtens små øer inden der bydes på frokost.

Kejserbyen Hue
Hue ligger 12 km fra kysten og cirka midtvejs mellem Hanoi og Ho Chi Minh, og er en af Vietnams største attraktioner. Byen var hovedstad fra 1802 – 1945, men indflydelsen blev mindre efter at franskmændene valgte Hanoi som magtbase. Byen var centrum for voldsomme kampe under Vietnamkrigen under Tet-offensiven, og selv om en hel del uvurderlige historiske bygninger led skade, er mange dog forbavsende godt bevaret.

Hue er beliggende på hver sin side af Parfumefloden. På flodens venstre side findes Kongebyen, og på højre side den nyere franske bydel. Kongebyen er opført som en fæstning og kaldes derfor også citadellet. Flere end 20.000 arbejdere var beskæftiget med at opføre ydermuren, der er mellem 7 og 10 m bred og med en omkreds på næsten 10 km. Bag de første mure findes Den Ydre Kongeby. Her boede bønder og håndværkere.

Endnu en mur omgiver Den Indre Kongeby. I tidernes morgen summede der af liv her. Køkkenpigerne stod i køkkenet, tjenestefolket gik fra og til og bærere stod parat til at transportere medlemmer af den kongelige familie til et af de mange paladser og templer. Konkubiner i hundredvis sladrede og gjorde sig gode venner med eunukkerne for at opnå kongens gunst.

I dette område findes bygninger med navne som Huset for Hvile og Litteratur, Hofteateret, Den Højeste Harmonis Palads med flere. Midt i Den Indre Kongeby ligger Den Forbudte By – her boede kongen og dronningen i deres paladser inden for en 1 m høj og 4 m bred mur. Der var 7 porte i muren, som alle havde et specielt navn og funktion. Desværre skete der store skader i dette område under krigen.

 

Hoi An – historiske huse, charme og skræddere
Hoi An er Vietnams svar på Skagen – en charmerende og overskuelig by med hyggelige gader og velbevarede gamle huse. Byen var i flere århundreder en af Vietnams vigtigste kommercielle havne, og et vigtigt center for kulturel udveksling mellem øst og vest. Mange turister har fået øjnene op for den charmerende by. Hoi An besøges derfor i stort antal nu og er tillige med kommet på Unescos liste over bevaringsværdige byer. Det hænder, at byen bliver oversvømmet når floden går over sine bredder efter kraftig nedbør i efterårsmånederne. Den gamle bydel er en fascinerende blanding af templer, pagoder, fælleshuse, forretninger og boliger. Af seværdigheder kan nævnes Tran slægtens tempel, som trods sin beskedne størrelse hører til et af Vietnams smukkeste. Templet er stadig i brug blandt slægtens medlemmer. Tan Kys´s hus tilhører en velstående købmandsslægt og er en lang og smal købmandsgård, som strækker sig fra en gade til en anden. Der er stil over det velbevarede hus, møblerne og den flotte udsmykning.

Phuoc Kien fungerer som tempel og fælleshus for de kinesere, som oprindeligt kommer fra Fujian. De etniske kinesere i Hoi An og hele Sydøstasien oprettede organisationer – såkaldte Kongsi. En Kongsi kunne have eget tempel, hospital, kirkegård og skole. Phuoc Kien har i mere end 200 år været viet til Havets Gudinde, Thien Mau, der er beskytter for fiskere og sømænd. Af andre seværdigheder kan nævnes Den Japanske Bro og nogle af de charmerende franske huse i gaden Phan Boi Chau. Sidst men ikke mindst er byen kendt for sit store antal af skræddere, som tilbyder figursyet tøj til favorable priser. Men som altid skal man se sig godt for før man bestiller og beregne tid til aftaler, opmåling og færdiggørelse.

Nha Trang – et tropisk badeparadis
Nha Trang er Vietnams mest kendte badested, og et godt sted at nyde solen og slappe af. Den maleriske kyst- og badeby blev anlagt i 1924 efter ordre fra kongen. Byen er med sine 300.000 indbyggere hovedstad i provinsen Khanh Hoa, der ligger øst for det centrale højland.Som det passer sig for et feriested er stemningen afslappet, og på stranden tilbydes der frugter, majs, ristede krabber, t-shirts og massage. For dem der har mod på flere oplevelser kan man opleve Nha Trangs store domkirke i gotisk stil, og som er hovedsæde for byens katolske biskop. Ved den mægtige 19 meter høje Buddha statue på toppen af bakken bag Long Son pagoden er der en flot udsigt.

Da Lat – byen med det evige forår
Den friske bjergluft, den smukke og fredfyldte atmosfære samt den gennemsnitlige temperatur på 17 gr. var det første der tiltrak franskmændene, som overvejede at gøre Da Lat til hovedstad i Indokina. Byens 150.000 indbyggere baserer deres indkomst på gartneri og turisme. Der er mange naturskønne steder i og omkring byen, som har bibeholdt noget af kolonitidens stemning med de mange villaer fyldt med alverdens blomster. I centrum findes søen Xuan Huong, der i kolonitiden var en del af en golfbane anlagt af den sidste vietnamesiske konge. Blomster- og orkidéhaverne foran søen blev anlagt i 1966 og de fredelige haver bliver stadig passet godt.

Den 29. april 1975 kunne man i radioen høre kodemeddelelsen ”Temperaturen er 112 gr. fahrenheit og stiger” efterfulgt af Bing Crosby´s White Christmas. Dette var signalet til at forlade landet og amerikanske helikoptere fløj i pendulfart mellem
skibe ud for kysten og ambassaden. Tusindvis af sydvietnamesere der havde samarbejdet med amerikanerne strømmede til ambassaden, og det lykkedes at evakuere 2000 mennesker. Endnu flere blev dog efterladt, da den amerikanske ambassadør med det amerikanske flag under armen steg på den sidste helikopter om morgenen d. 30. april – kun få timer før byens befrielse. Ambassaden er nu erstattet af et nyt amerikansk konsulat.

Saigon/Ho Chi Minh – en by i konstant bevægelse
Saigon er Vietnams største by og har sin havn ved et flodudløb. Saigon eller Ho Chi Minh som den rettelig hedder nu, er en by i konstant bevægelse på grænsen til det kaotiske. Gaderne er fyldt med handel – noget der altid har karakteriseret byens indbyggere. Ho Chi Minhs gader er fyldte med mennesker og en endeløs strøm af motorcykler, biler og cykler. Genforeningsbygningen – det tidligere franske præsidentpalads har en smuk placering midt i byen. Den 30. april 1975 brød nordvietnamesiske tanks gennem bygningens gitterport og afsluttede Vietnamkrigen. I dag er paladset omdannet til museum og ser stort set ud som det gjorde i 1975. I kælderen ligger præsidentens beskyttelsesrum og kommandorum. I stuen findes festsalen, repræsentationslokalet og kabinetsværelset. På 1. sal ligger modtagelses- og mødeværelset samt præsidentens gemakker. På 2. sal ligger præsidentfruens modtagelseslokaler og på 3. sal et privat teater og helikopterlandingsplads. Domkirken eller Notre Dame blev tegnet af den franske arkitekt Bourard og er fra ca. 1880. På en søjle foran kirken ses en statue af Jomfru Maria, som kigger ned på den livlige butiksgade Dong Khoi.

Det er ikke ofte, at man kan regne byens postkontor som en af byens seværdigheder, men posthuset her er en klar undtagelse. På den flotte bygnings facade mindes de videnskabsmænd, som har betydet noget for udviklingen af telegrafi og elektricitet – heriblandt danske H.C. Ørsted. Af andre større seværdigheder i den centrale del af Ho Chi Minh kan bl.a. nævnes Museet for Krigsforbrydelser, der viser eksempler på krigens gru. Den amerikanske ambassade i Ho Chi Minh blev stormet af den 17 medlemmer af modstandsbevægelsen under den berømte Tet offensiv d. 30. januar 1968. Alle modstandsbevægelsens medlemmer blev dræbt, men det var en stor ydmygelse for amerikanerne.

Cu Chi tunnellerne – en underjordisk verden
Distriktet Cu Chi nordvest for Ho Chi Minh spillede en central rolle i krigene mod Frankrig og USA. Her skal vi se en del af de mere end 200 km tunneller, som blev etableret af modstandsbevægelsen. Med simple redskaber gravede man over 12 meter ned i den røde lerjord, hvor tunneller og beskyttelsesrum blev anlagt i flere niveauer. Tunnellerne rummede også ”mødesale” og ”klinikker”, hvor man gennemførte primitive kirurgiske indgreb med mere. Det 3-4 meter tykke loft kunne modstå presset fra en tank på op til 60 tons og klare bomber på op til 100 kg. De tusindvis af opgravet jord blev spredt vidt og bredt og det var næsten umuligt at finde indgangene. Området var fyldt med fælder, og der blev drysset peber ud for at forvirre de amerikanske sporhunde. Senere tog amerikanerne dioxinholdige afløvningsmidler (agent orange) og bulldozere i brug, der ødelagde alt. Der levede omkring 16.000 mennesker i tunnellerne og det anslås at ca. 75 % døde.

Mekong Deltaet – Vietnams spisekammer
Aflejringer fra den mere end 4000 km lange Mekong flod, der har sit udspring i det tibetanske højland, har gjort jorden meget næringsrig og deltaet til Vietnams mest frugtbare område. Man høster ris 2 – 3 gange om året. Hvor der ikke er rismarker dyrkes der tropiske frugter i plantager og private haver og overalt kan befolkningen forsyne sig med fisk og skaldyr. Området gennemskæres af kanaler og floder med sejlende købmandsbutikker. Efter genforeningen i 1975 forsøgte man at tvangskollektivisere landbrugsjorden i de sydlige dele af landet, men efter få år blev det opgivet. Sejlturen på floden og kanalerne giver et fascinerende indblik i vietnamesernes livsstil i deltaet.

Vietnams nyere historie – 100 års besættelse
Vietnam har gennem de seneste mere end 100 år gennemlevet mere end mange lande, og for at give den fulde forståelse for det spændende land, har vi lavet et kort resume af landets nyere historie.

Frankrigs kolonisering af Vietnam (1858 – 1954)
I 1800 tallet havde de fleste europæiske nationer imperialistiske ambitioner og søgte adgang til billige råvarer og arbejdskraft. I 1858 - 1859 gik franskmændene ind i landet og erobrede store dele af det sydlige Vietnam. Kong Tu Duc blev tvunget til at afstå området, og Frankrig fik sin første koloni i Indokina kaldet Cochin Chine. I 1882 erobrede franskmændene Hanoi, og året efter marcherede de mod Hue. I august 1883 underskrev Vietnam en aftale med Frankrig, hvorefter landet blev et fransk protektorat. Herefter blev en række landområder inddraget til minedrift og plantager, hvor man dyrkede kaffe og ikke mindst gummi.

Det sydlige Vietnam bliver koloniseret af Frankrig fra 1858 - 1861. Siden 1883 er hele Vietnam under fransk herredømme. Franskmændene øgede skatterne og gav sig selv monopol på produktion og salg af alkohol og hver landsby skulle aftage et vist kvantum. Fra 1902 - 1906 steg priserne til det femdobbelte. Før koloniseringen havde brugen af opium været beskeden - men også her tog franskmændene monopol på raffinering af opium og bidrog til udbredelsen og i perioder dækkede salget af opium op til 40 % af de franske udgifter til kolonien.

På den positive side bidrog franskmændene til at forbedre kommunikation og transport ved at etablere telegraflinier, grave vandingskanaler og anlægge nye veje. På godt og ondt bragte franskmændene landet ud af den isolation, som havde været de første Nguyen kongers ideal.

I 1920´erne og 1930´erne voksede modstanden mod den franske besættelse og blev mere organiseret. I 1930 blev kommunistpartiet stiftet. Det var dog først under 2. verdenskrig, at modstandsbevægelsen for alvor fik vind i sejlene, da den franske kolonimagt samarbejdede med de japanske besættelsestropper. Dette skyldtes i høj grad en mand - Ho Chi Minh, som vendte tilbage fra sit eksil i udlandet. Det lykkedes ham og nogle få andre kommunister at samle modstandsbevægelsen i Viet Minh, som betyder ” Sammenslutning af allierede for et uafhængigt Vietnam”. Efter det japanske nederlag i august 1945 kunne Viet Minhs tropper uden større besvær eller blodsudgydelser overtage magten, og den 2. september 1945 kunne Ho Chi Minh erklære Vietnam for selvstændigt og indlede den nye vietnamesiske forfatning med ordene fra den amerikanske uafhængighedserklæring: ” Alle mennesker er født lige….”.

Stormagterne var imidlertid ikke indstillet på et frit Vietnam, og britiske og kinesiske tropper blev sendt ind. Da de franske tropper ankom nogle måneder senere, måtte Ho Chi Minh acceptere deres tilstedeværelse. På papiret havde franskmændene til gengæld accepteret Ho´s regering, men man var ikke villig til at opgive den indbringende koloni. I november 1946 bombarderede man havnebyen Hai Phong med mere end 5000 civile sårede og dræbte til følge. I Hanoi blev mere end flere hundreder mennesker dræbte i den følgende måned. Den 19. december 1946 kaldte Ho Chi Minh og den vietnamesiske regering til generalopstand og starten på Første Indokinesiske Krig var en realitet. Første Indokinesiske Krig varede fra 1946 til 1954. Ho Chi Minh benyttede sig af guerillataktik, overraskelsesmomentet og propaganda. Dagen tilhørte franskmændene men natten var Viet Minhs. Befrielseshæren blev ledet af Vo Nguyen Giap, der skulle vise sig at være en af 1900 tallets største militære begavelser. Krigen sluttede, da franskmændene trak sig ud af Vietnam efter at have lidt et knusende nederlag i slaget ved Dien Bien Phu den 7. maj 1954, hvilket var dagen før en stormagtskonference i Geneve, hvor der blev indledt fredsforhandlinger.

Delingen af Vietnam (1955)
Til trods for at Viet Minh kontrollerede 80 % af landet, måtte man efter pres fra stormagterne acceptere at landet blev delt midt over ved den 17. breddegrad. Aftalen indebar at delingen var midlertidig, og at der skulle afholdes valg til en regering for hele landet. Imidlertid havde USA ikke underskrevet aftalen før man forlod Geneve. Da den midlertidige regeringsleder for Sydvietnam Ngo Dinh Diem anså det for givet at Ho Chi Minh og kommunisterne ville vinde afstemningen, nægtede han nu at gennemføre afstemningen. Den kolde krig og den stærke amerikanske frygt for kommunismen bevirkede at amerikanerne støttede den sydvietnamesiske leder, som gennemførte sit eget valg i syd. Diem fik 600.000 stemmer af 450.000 vælgere.

Diems sydvietnamesiske styre var åbenlyst brutalt. Hans bror Nhu blev indsat som leder af de frygtede sikkerheds styrker, og sammen lykkedes det dem at nedkæmpe al opstand og reducere antallet af kommunistsympatisører. I nord var kommunistpartiet i krise da de maoistisk inspirerede landreformer slog fejl og mange uskyldige blev dræbt. I 1956 måtte militæret nedkæmpe en væbnet opstand og blandt intellektuelle og kunstnere var der stor utilfredshed med manglen på ytringsfrihed.

I 1960 begyndte modstandsbevægelsen i syd at komme til kræfter, og dannede på kommunistisk initiativ Den Nationale Befrielsesfront. Amerikanerne og sydvietnameserne brugte udtrykket Viet Cong som betød vietnamesiske kommunister – men i virkelighed bestod bevægelsen af en samling af alle mulige modstandere. I syd kom situationen ud af kontrol, da Diem begyndte at forfølge buddhistiske munke. I 1963 kørte en munk fra Hue til Ho Chi Minh, og i overværelse af verdenspressen overhældte han sig med benzin og brændte sig til døde. Flere selvafbrændinger fulgte og i november 1963 blev Diem og hans bror afsat og dræbt ved et militærkup med amerikansk billigelse.

Vietnam-krigen
Af frygt for den kommunistiske overtagelse havde amerikanerne under Kennedy allerede sendt 11.000 soldater til Vietnam - også selv om det var et brud på aftalen fra Geneve. Præsident Lyndon B. Johnson tøvede længe med at sende flere amerikanere, men den sydvietnamesiske åbenlyse mangel på effektivitet førte til ekspansion af antallet af amerikanere i Vietnam.

I 1965 blev der udstationeret 74.000 soldater og i samme forår blev operation Rolling Thunder iværksat. Det betød et intensivt bombardement af Nordvietnam og Den Demilitariserede Zone omkring 17. breddegrad. I de følgende 3 år blev der kastet dobbelt så mange bomber over Vietnam og Laos som i hele 2. verdenskrig. I Nordvietnam evakuerede man befolkningen fra byerne, decentraliserede industrien og flyttede al produktion ud på landet og op i bjergene. Selv uddannelsesstederne blev flyttet til sikre steder. Under 25 % af Hanois indbyggere var tilbage, og på alle fortove blev der gravet huller til primitive beskyttelsesrum, som lå med få meters mellemrum og kunne huse 1-2 personer.

Efter de amerikanske bombardementer blev der sendt regulære hærenheder sydpå som svar, men ellers anvendte man samme taktik som mod franskmændene - guerillakrig, overraskelsesmomentet og propaganda.

I 1968 nåede antallet af amerikanske soldater op på over 500.000, hvilket ikke var nok til at stoppe kampen for et forenet Vietnam. På selve den vietnamesiske nytårsaften chokerede modstandsbevægelsen ved at angribe mere end 100 byer samtidig. Kun i Hue lykkedes det modstandsbevægelsen at holde stand i 3 uger, men den såkaldte Tet-offensiv var en stor psykologisk sejr. I den amerikanske offentlighed blev der sået alvorlig tvivl om indsatsen i Vietnam, og protesterne voksede år for år. Det gjorde situationen værre da det også var lykkedes modstandsbevægelsen at trænge ind på den amerikanske ambassade i Ho Chi Minh.

Fra 1969 blev der indledt fredsforhandlinger i Paris, og i 1970 - 71 blev amerikanere trukket hjem i stor antal, så man i 1972 var nede på 95.000 soldater. Krigen kunne være sluttet i 1972 men af hensyn til præsident Nixons genvalg i november forhalede amerikanerne en fredsaftale. Herefter fulgte 14 dages intenst julebombardement inden en fredsaftale kunne underskrives i januar 1973, og resten af de amerikanske tropper kunne forlade landet.

I foråret indledte den nordvietnamesiske hær en offensiv, og man forventede at kunne afslutte krigen på 2 år, men der gik blot 2 måneder. Den 30. april kørte en nordvietnamesisk kampvogn gennem gitterporten til præsidentpaladset i Ho Chi Minh og markerede afslutningen på Vietnam-krigen.

Fakta, Singapore

Hovedstad: City of Singapore
Indbyggere: Ca. 5,6 mio.
Areal: 710,2 Km²
Sprog: Engelsk, Malajisk, Mandarin (kinesisk)
Religion: Buddhisme 42 %, Islam 14,9 %, Ingen 14,9 % og Kristendom 14,6 %.
Valuta: Singapore dollar (SGD), 1 SGD svarer til ca. 4,75 kr.
Klima: Tropisk regnskovsklima.
Tidsforskel: Singapore er 6 timer foran Danmark, om vinteren 7 timer.
Elektricitet: 220 V med adapter.

Singapore er ikke kun et springbræt mellem Europa og Asien. Singapore har på mindre end 40 år udviklet sig til et af de rigeste lande i Asien kun sammenligneligt med Hongkong og Japan. En moderne infrastruktur, spektakulære højhuse og flotte indkøbscentre giver byen status som en moderne verdensby. Men en stor del at det ”gamle” Singapore er også velbevaret. Chinatown er stadig fuld af eksotiske produkter, som de kinesiske handelsmænd tilbyder i de små gader. I Little India vil man tro, man i virkeligheden befandt sig i Indien, og Arab Street er fyldt med typisk arabisk atmosfære. Berømt er også de utallige udendørs restauranter hvor man får en fantastisk kulinarisk oplevelse. Singapore er et verdensland, som byder på et utal af muligheder, og der er oven i købet meget rent, hygiejnisk og sikkert. Velkommen til Singapore.

 

Befolkning
Befolkningen i Singapore er for størstedelen af kinesisk afstamning. Andre store befolkningsgrupper er fra Malaysia og Indien. Befolkningstætheden er en af de største i verden.

Kultur
At være åben og vise respekt for befolkningen er med til at skabe en unik erfaring i dette land og bidrager til at bibeholde den autentiske kultur og traditioner. Tilpas dit tøj og tag kun billeder af mennesker som ønsker at blive fotograferet.

Mad og drikke
I Singapore har de fantastisk mad. Overalt er der gode restauranter, herunder de mange boder. Her kan du finde lækre, enkle måltider til små penge. Prisen for et måltid begynder på SGD 15. For et simpelt måltid på et spisested betaler man omkring SGD 7, og ved madboder koster det SGD 3 pr. ret. Mange barer serverer både lokale og internationale drikkevarer.

Beliggenhed
Singapore er en uafhængig bystat i Sydøstasien og det mindste land i Asien. Den består af hovedøen Singapore Island og 58 andre små øer, hvoraf omkring halvdelen bosat. Singapore ligger 137 km nord for ækvator ud til strædet Malacca. Hovedstaden i Singapore er Singapore.

Valuta
Møntfoden er Singapore Dollar (SGD) - ca. 5,30 kr.

Pengeautomater
Pengeautomater findes overalt.

Kreditkort
Næsten alle hoteller, større butikker og restauranter accepterer internationale kendte kreditkort.

Drikkepenge
Drikkepenge er ikke almindeligt i Singapore. Dyrere restauranter beregner ti procent ekstra for service. Stuepigen på hotellet forventer SGD 2 pr nat.

Historie
I 1819 blev styrelsen overdraget til de britiske East India Company (EIC). Øen kom herefter hurtigt under kontrol af den britiske regering. Fra 1959 blev Singapore selvstyrende og i 1963 kom der en sammenslutning af Malaysia, Sabah og Sarawak. Efter en periode med uenighed mellem Singapore og den centrale regering i Kuala Lumpur, blev Singapore den 9. August 1965 en uafhængig republik.

Statsinstitution
Statshovedet er præsident for Singapore og valgt i en periode på fem år. Premierministeren og regeringen i Singapore er udpeget af præsidenten.

Politisk system
Singapore er et parlamentarisk demokrati.

Natur
Singapore består af 50 øer. Byen har mange velbevarede grønne områder i form af japanske og kinesiske haver.

Klima
Singapore har med sin beliggenhed nær ækvator, tropisk klima. Der er året rundt varmt og fugtigt. Den gennemsnitlige temperatur er 26,7° C. Natten er aldrig koldere end 20° C. Gennemsnitlig luftfugtighed er 85 %. Februar er normalt den mest solrige måned, og december er den mindst solrige. Varmest er det i maj og januar er den måned med den laveste temperatur. Det regner hele året rundt med korte kraftige byger. Der falder mest nedbør mellem november og januar, som også er de vådeste måneder. Gennemsnitlig ca. 2400 mm nedbør. I perioden fra april til november er der i Singapore mulighed for ”Sumatra ”de pludselige storme”, der opstår tre til fire gange om måneden.

Telefon
Den internationale forvalgskode til Singapore er 65.

Rejsedokumenter og Visum
• Når du besøger Singapore bør du være i besiddelse af et pas, som er gyldigt mindst 6 måneder efter hjemkomst.
• Visumfri indtil 90 dage.
• Besøgende skal være i besiddelse af gyldig returbillet eller billet til videre rejse.

Åbningstider

Banker er åbne:
Mandag - fredag kl. 10.00-15.00.
Lørdag kl. 9.30-13.00 eller 15.00.
Om søndagen er nogle banker åbne fra kl. 9.30 -15.00.
Butikker er åbne:
Mandag - fredag kl.10.00-21.00.
Lørdag og søndag kl. 10.00 - 22.00.

 

Vaccinationer: Generelt er der ingen vaccinationer påkrævet, men hvis man under opholdet besøger andre lande i regionen, kan det være nødvendigt. For mere information. Kontakt sundhedsmyndighederne for information.

Drikkevand: Vi anbefaler at du ikke drikker vand fra hanen, men at du køber mineralvand på flaske.

Told
Singapore har en række importforbud. Det er ikke tilladt at indføre følgende produkter: tyggegummi, skråtobak og kopi tobaksvarer, lightere i form af en revolver, truede arter, fyrværkeri, obskønt billede, piratkopierede lydoptagelser og audiovisuelle materialer.

Lommetyverier er desværre blevet mere almindeligt. Opbevar så mange værdigenstande som muligt på hotellet. Sørg for at have telefonnumre ved hånden for at spærre dit kreditkort, bankkort og mobiltelefon.

Transport 
Offentlig transport er i Singapore meget velorganiseret. Byen har en moderne metro og et tæt net af busruter. For endnu nemmere transport kan man vælge en af de 12.000 taxier i byen.
Metro: Singapore har et underjordisk netværk, der dækker en del af øen Singapore. Det underjordiske netværk i Singapore er et af de mest avancerede i verden.
Trafik: Kørsel i Singapore i venstre side af vejen.
Betalingsveje: En stor del af vejnettet i centrum har elektroniske vejafgifter for biler og motorcykler.

Shopping
Singapore er kendt som et paradis for shopping. Man bliver forbløffet over den enorme mængde af shoppingmuligheder. På den berømte Orchard Road finder du næsten alt hvad du kan ønske dig. Disse butikker er også åbne om aftenen til den ultimative shopping oplevelse.

Flyv fra

Fly letter

Mulighed for tilkøb af provinstilslutning fra Aalborg, Aarhus eller Billund

Ud- og hjemrejse med Singapore Airlines:

Fra Københavns Lufthavn: mødetid: kl. 10.00.

Flybilletter

Der vil blive fremsendt en såkaldt e-ticket (flybillet) ca. 10 dage før afrejsen. Det er meget vigtigt, at du allerede ved bestilling af rejsen oplyser navn, nøjagtigt som det står anført i pas, så det registreres korrekt på flybilletten.

Venligst fremsend en kopi af dit pas til Gislev Rejser, ved bestilling af rejsen, så vi kan informere flyselskabet om pasnummer og fødselsdato.

Vigtigt

Venligst henvend dig til rejselederen FØR check-in.

Københavns Lufthavn

Læs mere her: www.cph.dk

Adresse

Lufthavnsboulevarden 6
2770 Kastrup

Mødested

I hallen mellem Terminal 2 og Terminal 3 - ud for døgnbutikken "7Eleven". Her møder du Gislevs rejseleder.

Kort

Vietnam kort

Afgange og priser

DatoAfrejse fraLedige pladserFra pris
29-10-2022Fly fra Københavns LufthavnMere end 823.498,-Bestil rejsenMere information
18-02-2023Fly fra Københavns LufthavnMere end 823.498,-Bestil rejsenMere information
04-03-2023Fly fra Københavns LufthavnMere end 823.498,-Bestil rejsenMere information
18-03-2023Fly fra Københavns LufthavnMere end 823.498,-Bestil rejsenMere information
28-10-2023Fly fra Københavns LufthavnMere end 823.498,-Bestil rejsenMere information