Skip to main content

Information om busrejser

-
Værd at vide om busrejser

På Gislevs busrejser har du sjælen og bagagen med fra start til slut. Du kan betragte de skiftende landskaber, læse en bog, falde i snak med dine medrejsende eller nyde en forfriskning. Rejselederen servicerer på vores busrejser og informerer undervejs om seværdigheder, forløb og pauser. Chaufførerne er rutinerede på Europas veje, og vi kan love, at bussen altid fremstår ren og nydelig samt at alle køre- og hviletidsbestemmelser overholdes på vores busrejser.

Er en busrejse noget for mig? Førstegangsrejsende på vores busrejser maner gamle fordomme i jorden og tilkendegiver ofte, at det var en positiv oplevelse at være på busrejse, og: at det havde de alligevel ikke ventet.

Se alle Gislevs Busrejser her

Værd at vide om busrejser

Gislev Rejser benytter primært 4-stjernede nyere busser med god benplads og aircondition. Busserne er med toilet, håndvask, køleskab, kaffemaskine, komfortable vippesæder, fodstøtter, serveringsbord, læselys, aircondition og termoruder. Sædeafstand 74 cm.

Afrejse

På Gislevs busrejser kan du stå på i hele landet, og du kan vælge imellem rigtig mange byer. Ved en del afrejsebyer er der mulighed for at parkere (enkelte steder mod betaling). For busrejser gælder, at afrejsebyer også er hjemkomstbyer. Der er også mange gæster, der vælger at stå på ved Gislevs Parkering Syd nær Kolding. Læs mere om parkeringsmuligheder her.

Bagage

Hver gæst må medbringe en kuffert (à max 20 kg) og en håndtaske til bussen.

Brug af mobiltelefon under kørslen

Der henstilles til, at mobiltelefon kun benyttes til korte samtaler. Længere samtaler kan, af hensyn til medrejsende, føres i pauserne.

Chaufføren

Chaufførskifte kan forekomme undervejs - oftest i anledning af at køre- hviletidsbestemmelsernes skal overholdes.

Fast plads i bussen

Hos Gislev kan du købe fast plads i bussen. Fast plads koster: 0 - 7 dage: Kr. 190, 8 - 16 dage: Kr. 230. Fast plads gælder fra du tager plads i den bus, der skal gennemføre rejsen (For eksempel fra Kolding/Vamdrup). Bestiller du din rejse online, kan du selv vælge faste pladser under bestillingen. Du kan også ringe ind at bestille din rejse og lave pladsreservationerne samtidig. Det er chaufføren og rejselederen, der anviser pladsen. Bemærk, at reservationen ikke gælder i tilslutningsbusser.

Forplejning under buskørslen

Der kan som regel købes øl, vand og kaffe i bussen.

Køre-/hviletidsbestemmelser

Gislev Rejsers holdning er, at reglerne for køre-/hviletider for chauffører er rimelige og at de derfor skal overholdes.

1) Køretid
Tiden beregnes når bussen er i bevægelse
Højst 4½ time mellem pauser
Højst 10 timer mellem hviletider

2) Pausetid
Kørefri periode på mindst 45 minutter under hele køretiden.
Pausen kan deles i 2 perioder

3) Hviletid
1 chauffør = 9 timer indenfor 24 timer
Flere chauffører = 9 timer inden for 30 timer
Hviletiden skal være sammenhængende
Den kan ikke holdes i bussen under kørslen

4) Arbejdstid
Fra arbejdstidens start til slut:
En chauffør i bussen: 15 timer
To chauffører i bussen: 21 timer
Ovenstående er et uddrag af de væsentligste bestemmelser som Gislev respekterer og i øvrigt finder både rimelige og forsvarlige.

Overnatningshoteller

Alle længere rejsemål har overnatning på ud- og hjemrejsen. Gislev benytter kun gode overnatningshoteller.

Parkering af egen bil

Kører du i egen bil fra Sjælland, kan du under parkering læse, hvor der findes parkeringsmuligheder. Gislev kan ikke garantere, at der er ledig p-plads. Rigtig mange vælger at køre til Gislevs Parkering Syd ved Vamdrup, Koldingvej 7, 6580 Vamdrup. Spørg ved bestilling.

Læs også om refusion ved kørsel i egen bil over Storebælt.

Pauser

Der holdes passende pauser undervejs. Tid til indkøb hos Otto Duborg kan ikke garanteres på alle afgange.

Rejselederen

Er med på hele rejsen. Rejselederen står på bussen på et af afrejsestederne på ruten. På enkelte busrejser er chaufføren også rejseleder.

Røgfri bus

Alle Gislevs busser er røgfrie - gælder også e-cigaretter. Der holdes passende pauser undervejs.

Sædeafstand i 4 og 5-stjernede busser

Gislevs moderne busser har en sædeafstand, der opfylder internationale standarder. Fra 74 - 81 cm - afhængig af antal stjerner på bussen.

Tilslutningsbusser

Tilslutningsbusser på rejsemålet kan være af en anden standard.

Udgifter undervejs

Se under rejsen, hvad der er inkluderet.

Vejledende busindretning

Busskitsen er vejledende, da Gislev Rejser benytter mange forskellige busser på vores busrejser.

Tilmeld dig Gislevs nyhedsmail og vind!
Tilmeld dig Gislevs nyhedsmail og vind!

Få inspiration og bliv opdateret med aktuelle rejsetilbud og nyheder. Hver måned deltager alle modtagere af nyhedsmailen i lodtrækningen om et gavekort à kr. 1000

Pakkerejsegaranti – Din tryghed

Din tryghed er noget af det vigtigste for os. Derfor er du altid omfattet af Pakkerejseloven, når du bestiller en rejse med Gislev Rejser.

Det betyder at skulle Udenrigsministeriet på afrejsetidspunktet fraråde ikke-nødvendige rejser, altså hvis rejsevejledningen er rød eller orange, så gennemføres din rejse naturligvis ikke.

Se mere her

Det siger vores gæster

"Vel tilrettelagte og planlagte ture med stor viden fra rejseleder"

"Gislev har gjort det igen. En fantastisk rejse!!"

"Flot tur god service på krydstogtet"

"Vi fik set utroligt meget og fik mange flotte naturoplevelser. Så det har indfriet mine forventninger til rejsen og mere til"

"En rejse som jeg var meget tilfreds med og som jeg mindes med glæde"

Rejseforedrag & messer

Ønsker du at få frisk rejseinspiration før din næste rejse, kan du deltage i vores spændende rejseforedrag. Vi afholder regelmæssigt rejseforedrag på matriklen i Odense, men også andre steder i landet. Du kan deltage ganske gratis, men tilmelding er nødvendig. Vi deltager også på messer rundt om i landet i løbet af året.

Klik her og se vores aktuelle rejseforedrag og messer samt videoer af tidligere rejseforedrag.

62 29 12 10Se åbningstider
Luk menu