Harzen - Quedlinburg - 5 dage

Godt hotel midt i Quedlinburg, halvpension og udflugt til Goslar samt panoramatur inkluderet.

Harzen - Quedlinburg

Harzen er kendt for sin smukke natur og hyggelige middelalderbyer med små gader og bindingsværkshuse. Vi bor i Quedlinburg, en rigtig eventyrby med ca. 1.300 velbevarede bindingsværkshuse, på et godt hotel i gåafstand til den skønne bymidte. Du kan tage med på udflugt til Kejserbyen Goslar, panoramature igennem Harzens flotte natur, med bjerge, kløfter og opdæmmede søer samt en togtur med damptog fra Wenigerode et lille stykke op ad Harzens højeste bjerg Brocken.

 • Rigtig godt hotel, centralt beliggende i Quedlinburg
 • Quedlinburg med hyggeligt og smukt bindingsværksmiljø  
 • Oplev det charmerende og naturskønne Harzen
 • Udflugt til Harzens hovedstad Goslar inkluderet
   

Med i prisen:

 • Ophold i dobbeltværelse
 • 4 x morgenmad
 • 4 x middag
 • Byrundtur i Quedlinburg og panoramatur til Thale, Hexentanzplatz, Rappbodetalsperre mv.
 • Udflugt til Goslar og stor panoramatur til bl.a. Okerdalen og Nationalpark Harz
 • Rejseleder
 • Gebyr til Rejsegarantifonden 
   

Entréer er ekslusiv, hvor andet ikke er nævnt.

Tillæg: Enkeltværelse Kr. 550.  Afbestillingsforsikring Kr. 215.
 

Status:
Ring til os

Om rejsen

Harzen har en smuk natur med bjerge, store granskove, dybe kløfter, rislende vand og opdæmmede søer. De små charmerende byer med bindingsværk er som taget ud af et eventyr. Vi bor i Quedlinburg, der med ca. 1300 bindingsværkshuse er optaget på UNESCOs Verdensarvsliste, og du har det hele liggende lige uden for døren. Med rejselederen rundt i byen gennem de små brostensbelagte gader i den velbevarede middelalderby, der også har et slot og stiftskirken St. Servatius. Oplev Kejserbyen Goslar og en stor panoramatur gennem det vestlige Harzen med Okerdalen og en del af Nationalpark Harz. Vi besøger Wernigerode, der har nogle af Harzens mest farvestrålende bindingsværkshuse, og du kan komme med på en nostalgisk tur med damptog et lille stykke op ad Harzens højeste bjerg, Brocken. I det østlige Harzen kører vi en panoramatur til Thale, Hexentanzplatz og Tysklands største dæmning Rappbodetalsperre. Velkommen til et dejligt ophold i Harzen i romantiske omgivelser og fantastisk natur.

Billeder

Dag for dag

Dag 1: Udrejse
Afrejse fra Danmark gennem Nordtyskland til ankomst og middag på vores gode hotel i Quedlinburg.

Dag 2: Quedlinburg - Panoramatur Hexentanzplatz m.v.
Først ser vi nærmere på Quedlinburg på en byrundtur med rejselederen. Derefter panoramatur rundt i Harzen, bl.a. til Hexentanzplatz og Rappbodesee. Heksedanspladsen ved Thale er det sted, hvor heksene traditionelt mødes på Valborgs aften, inden de flyver til Bloksbjerg. Overfor plateauet med Hexentanzplatz ligger den mægtige klippe Rosstrappe, som rejser sig op fra Bode-dalen. Rappbodesee er Tysklands største opdæmmede sø. Dæmningen Rappbodetalsperre er 415 m lang og 106 m høj. Inkluderet.

Quedlinburg Quedlinburg

Dag 3: Kejserbyen Goslar og stor panoramatur.
Byrundtur i Goslar - en af Tysklands bedst bevarede middelalderbyer- hvor vi ser nogle af byens seværdigheder, Kaiserpfalz, Siemenshaus og flere historiske bygninger. Den gamle bydel er med på UNESCOs Verdenskulturarvsliste. Mulighed for tur med det lille turisttog Bimmelbahn (billet ca. € 5) - så bliver du kørt rundt til alle seværdighederne. Til middag kan du på torvet opleve byens klokke- og figurspil. Efter et hyggeligt ophold i Goslar kører vi en panoramatur i den smukke Okerdal, forbi den opdæmmede Okerstausee, gennem en del af Nationalpark Harz og den lille by Braunlage. Inkluderet.

Goslar Torvet

Dag 4: Wernigerode og togtur til Drei Annen Hohnen.
I det østlige Harzen er hovedbyen Wernigerode, kendt for sit flotte rådhus og sine mange farvestrålende bindingsværkshuse sa,t Wernigerode Slot, som troner over den smukke by med de mange spændende butikker. Tag med rejselederen på en byrundtur til fods med efterfølgende tid på egen hånd til at nyde stemningen i den skønne stad. Fra Wernigerode kan du køre med Harzer Schmalspurbahn et lille stykke op ad Brocken til Drei Annen Hohnen. Herfra kører vi med bussen retur til Quedlinburg. Udflugt kr. 185.

Werningerode i Harzen Togtur fra Werningerode til Bloksbjerg  

Dag 5: Hjemrejse  Hjemrejse fra Harzen mod Danmark. Ankomst til den danske grænse midt på eftermiddagen, ca. kl. 15:30.

Hotel

Best Western Hotel Schlossmühle
Kaiser Otto Strasse  28
D-06484  Quedlinburg
Læs mere om Best Western Hotel Schlossmühle

Rigtig godt, moderne hotel i den gode Best Western-kvalitet. Beliggende i det historiske centrum af Quedlinburg med bindingsværkshuse, brolagte gader og idyllisk miljø. Pæne værelser med bad, toilet, telefon, tv og wi-fi. Hotellet har elevator, restaurant, bar og spa-område med sauna og dampbad.

Værd at vide

Entréer
Goslar Bimmelbahn € 5 (hvis du vil køre med det lille turisttog rundt i byen) 

Afrejse

Med Gislev Rejser kan du stå på bussen i hele landet og du kan vælge imellem rigtig mange byer. Ved en del afrejsebyer er der mulighed for at parkere (enkelte steder mod betaling). Eksempelvis vælger mange gæster at stå på ved Otto Duborg ved grænsen. Afrejsebyer er også hjemkomstbyer. Du kan se en rejses aktuelle afrejsebyer under: "Afgange og priser" / Afrejse fra.


Start busrejsen lidt senere - kør til sikret parkeringsplads ved Kolding
Gislev gør det nemt for dig. Vi har lejet et stort, indhegnet parkeringsområde, hvor du kan stille din bil, mens du er på busrejse. Vi kører naturligvis fra parkeringsområdet og tilbage igen. Parkeringen er gratis.

Adresse
Koldingvej 7
6580 Vamdrup

Find vej
E45, Afkørsel 65 mod Vamdrup. I rundkørsel 1. vej til højre. Derefter 300 meter. Indkørsel til højre ved Dansk Autologik/Gislev Parkering Syd.

Rejs med Gislev Rejser og få nem og gratis pakering  Gislev dygtige buschauffører er klar til at give dig den bedste rejseoplevelse.

Se alle Gislevs Busrejser her

Læs mere om vores busser her.

Læs mere om tilskudsordning og refusion her.

 

Kort

Kort Harzen