Cykelferie ved Rhinen og Mosel

Dejlig cykelferie langs Rhinen og Mosel med 2 danske rejseledere

Cykelferie på Rhinen

Kom med og bo i den hyggelige vinby, Rüdesheim am Rhein. Vi cykler ad de lette cykelruter langs Rhinen og Mosel i skønne omgivelser. Vi passerer borge og middelalderbyer, og ser hvor Rhinen og Mosel mødes ved Deutsches Eck. En populær cykelferie, hvor du virkelig kommer tæt på livet langs floderne.

 • Godt hotel i den gamle bydel i vinbyen Rüdesheim
 • Nemme cykelruter – hver dag med 2 Gislev-rejseledere
 • 4 retters middage som valgmenu og smør-selv madpakker på cykeldagene
 • Hyggelig aften i vinkælderen med traditionel rhinermenu og vinsmagning inkluderet


Med i prisen:

 • Ophold i dobbeltværelse
 • 6 x morgenmad 
 • 4 x smør-selv madpakker på cykeldage
 • 5 x 4 retters middag
 • 1 x rhiner-middag i vinkælderen
 • 1 x vinsmagning
 • Turistcykel
 • 2 x Gislev-rejseleder 
 • Gebyr til Rejsegarantifonden

Eksklusiv entréer, hvor andet ikke er nævnt.

Tillæg: Dobbeltværelse som enkeltværelse kr. 1.275. Dobbelt superiorværelse kr. 575. Afbestillingsforsikring kr. 225. El-cykel kr. 575 (begrænset antal, bestilles med rejsen).

Se film om cykelruten langs Rhinen:

 

Se film fra cykelferien i 2015:

Status:
Ring til os

Om rejsen

Burg Rheinstein Trechtingshausen Mosel Cyklister Moselfloden


Dejlige oplevelser langs maleriske Rhinen og snoede Mosel
Denne rejse er for alle glade cyklister, som ikke nødvendigvis har været på cykelferie før. Ved Rhinen og Mosel har man virkelig slået et slag for cykelturismen, og langs floderne kører vi ad flotte anlagte cykelstier og gangspor, helt fri for biler. Vi laver dog også afstikkere ind i det smukke baglandskab, så du får set endnu mere af de skønne områder. Vi cykler ialt omkring 140 km og passerer et væld af gamle borge og fæstningsanlæg. De hyggelige vinbyer er perfekte til vores pauser, hvor vi hurtigt finder os til rette og nyder de selvsmurte madpakker. Med 2 rejseledere har vi endvidere mulighed for at dele gruppen på etaperne, for at tilgodese forskellige hastigheder. Vores udgangspunkt, Hotel Grünen Kranz i vinbyen Rüdesheim am Rhein, ligger i gåafstand til Rhinpromenaden, Drosselgasse og liften op til den flotte udsigt over Rhinen og Rüdesheim. Det er en hyggelig by, som du hurtigt lærer at kende - og at holde af. Vi glæder os til at byde velkommen på denne dejlige cykelferie.

Blick fra Panoramaweg 

Billeder

Dag for dag

Dag 1: Afrejse fra Danmark
Via Hamburg og Hannover til indkvartering og middag på vores dejlige Hotel Zum Grünen Kranz i Rüdesheim am Rhein. Her byder vores vært Ralf Nägler og hans servicemindede personale os velkommen til Rüdesheim. Her bor vi alle 6 nætter.

Drosselgasse Cykel Rüdesheim Pause på bro

Dag 2: Langs Rhinen med udsigt til Loreley
Cyklerne udleveres og justeres og vi tager den lille færge over Rhinen fra Rüdesheim til Bingen. Langs Rhinen fra Bingen til St. Goar. Vi cykler på anlagte stier gennem det smukke landskab og passerer de hyggelige Rhin-byer. På skråningerne vokser den kendte vin og overalt ses de gamle borge. Vi gør holdt ud for legendariske Loreley, som ligger på modsatte Rhin-bred. Vores endestation er St. Goar, en by der tiltrækker mange turister pga. af sine middelalderhuse og vinproduktion. Herfra kører bussen os tilbage til Rüdesheim. Ca. 35 km, sværhedsgrad: 1

 Loreley Klippe

Dag 3: Hvor Rhinen og Mosel løber sammen
Bussen kører os det første stykke til St. Goar, hvor cyklerne venter. Vi kører ad den anlagte cykelsti langs Rhinen til Riesling-byen Boppard. Undervejs nyder vi de flotte scenerier imedens vi fortsætter videre til Deutsches Eck, hvor de to floder, Rhinen og Mosel, løber sammen. Vi afleverer cyklerne og finder os til rette i bussen på vej tilbage til hotellet. Ca. 37 km, sværhedsgrad: 1.

Deutsches Eck Koblenz

Dag 4: Sejltur på Mosel eller dagen til afslapning
Nyd stemningen i vinbyen Rüdesheim eller tag med rejselederen på besøg i den lille romantiske by Beilstein. Herfra sejler vi til den charmerende vinby Cochem på en af de smukkeste strækninger på Mosel med udsigt til vinmarker og flotte, gamle borge. Byrundtur i de hyggelige gader og blandt smukke bindingsværkshuse i Cochem. Frokost på egen hånd og god tid til at mærke stemningen i den skønne by. Over middag med bussen retur til Rüdesheim. Tilkøb 125 kr.

Dag 5: På skønne strækninger langs Mosel
Med bussen fra Rüdesheim til Mosel og endnu en flot cykeldag venter os. Vi passerer små hyggelige vinbyer, skøn natur og cykler delvist på anlagte stier og vejstrækninger langs Mosel. Med bussen retur til hotellet. Resten af eftermiddgen kan nydes på hotellet eller på egen hånd i vores charmerende værtsby. Ca. 30-35 km, sværhedsgrad: 1-2.

Dag 6: Hyggelige Eltville via baglandet eller langs Rhinen
Hovedmålet på dagens etape er den lille hyggelige by Eltville, som vi når via baglandet og de frodige vinmarker eller langs Rhinen. Vi cykler gennem let kuperet terræn i det flotte vinområde og forbi Kloster Eberbach. Vi holder pause i Eltville, en typisk Rhin-by med bindingsværkshuse og vinproduktion. Ca. 32 km, sværhedsgrad: 1-2. Alternativt cykler vi langs Rhinen på anlagte cykelstier fra Rüdesheim til Eltville. Ca. 34 km, sværhedsgrad: 1. I Eltville nydes de medbragte madpakker og byen. Herfra retur til hotellet. Resten af eftermiddagen til afslapning, inden vi mødes til feriens sidste middag.

Dag 7. Hjemrejse
Vi tager afsked med hotellet og Rüdesheim for denne gang og kører mod den danske grænse, som passeres først på aftenen.

Værd at vide

Valuta
Euro.

Turistcykler
Med 5-8 gear og fodbremse eller 21 gear med håndbremser. Alle cykler har cykelkurv.

Tillæg el-cykel
Kr. 575 (bestilles med rejsen).

Servicebus
Bussen er i nærheden.

Entréer
Der er ikke planlagte besøg undervejs.

Wi-fi
I hotellets restaurant er der wi-fi mod betaling.

Deltagelse
På alle vores aktivrejser gælder naturligvis, at du er i god fysisk form. Er du i tvivl, så anbefaler vi, at du kontakter din læge og fortæller om den rejse, du planlægger at deltage på. Under afsnittet omkring sværhedsgrader kan du få en fornemmelse af, hvad der kræves på de forskellige niveauer (1 til 5).

Sværhedsgrader
Gislevs graduering kan ikke sammenlignes med andre bureauers.
1 = For det meste lige ud, fladt terræn. Vil kunne klares af de fleste i almindelig god fysisk form.
2 = Fladt til bakket terræn, som regel en fin blanding. Konditionen skal være i orden.
3 = Stejlere steder kan forekomme, underlaget kan være ujævnt/bumpet. Du skal være i rimelig god form og være vant til at cykle.
4 = Krævende, stejle bakker og ujævnt underlag. Kræver god form og udholdenhed.
5 = Meget krævende, kraftige stigninger og bratte nedkørsler. For dig som cykeltræner og har stor erfaring.

Samlet bedømmelse af rejsens sværhedsgrad 1
Vi har forsøgt at give en samlet vurdering af hver enkelt rejse. Men læs rejsen igennem og vurdér selv de enkelte dage. Måske du kan tage med på en af de sværere ture, hvis du er indstillet på evt. at skippe en ekstra svær dag. Ring og spørg hvis du er i tvivl.

Rejselederen
På denne rejse har vi 2 danske rejseledere med.

Påklædning
Det skal være behageligt at cykle, så sørg for at bukserne ikke har generende syninger eller strammer om maven. Tænk også på at vi cykler i alt slags vejr, så husk regntøj, solbriller og solcreme. Kondisko, eller andre sko, som ikke glider på pedalerne er vigtigt at tænke på. Lag-på-lag tøj er praktisk, for man kan hurtigt få varmen, også selvom det i starten virker lidt køligt. Mange af vores cykelgæster har investeret i decideret cykeltøj og har været glade for det. Cykelhandsker (halvhandsker) er en god idé, for vabler kan let opstå på hænderne, og det er selvsagt ubehageligt.

Cykelhjelm
Gislev anbefaler brugen af cykelhjelm, og vores rejseledere går foran med et godt eksempel. Vi kan ikke tvinge vores gæster til at bære cykelhjelm, men vi henstiller på det kraftigste til, at hver især medbringer en cykelhjelm. Statistikkerne taler deres tydelige sprog hvad skade-siden angår, og du skal tænke på, at selvom du kører pænt og forsigtigt, så gør dine medcyklister det måske ikke. Så husk cykelhjelmen, du skulle gerne vende hjem i samme fine tilstand som du afrejste i.

Kondition
Cykling belaster hjerte og lunger, så det er en god idé at træne ekstra op til ferien. Cykling naturligvis, men også almindelig styrketræning/gymnastik er en god idé.

Hold afstand
HOLD AFSTAND – er nok det allerbedste råd vi kan give. Når uheld opstår, er årsagen som oftest at der bliver kørt for tæt.

Gode ting at medbringe
Lille rygsæk e.l. til proviant og skiftetøj. Myggespray og vabelplaster.

Nødhjælp undervejs
Gislevs rejseledere har nødhjælpskasse med på vandringer og cykelture. Du bør dog medbringe dit eget vabelplaster og/eller nål og tråd (en tråd trækkes gennem vablen så vandet siver ud efterhånden. Huden beskytter såret. Nemt og billigt).

Proviant og vand
På destinationen informerer rejselederen om, hvor der kan købes madpakker/mad, snacks, vand m.v. til turene. På rejser hvor vi har servicebussen med, kan der suppleres op undervejs enten fra eget lager eller fra bussens. Det vigtigste på turene er naturligvis vand, men lidt frugt, nødder, chokolade e.l. kan også være tiltrængt når man bruger så meget energi. Rejselederen orienterer om dette på rejsen.

Ændring af ruteforløb
Kan forekomme og vil blive meddelt på rejsen.

Dækkende rejseforsikring
Gæster er selv ansvarlige for deltagelse. Det er vigtigt, at du har en dækkende rejseforsikring ved eventuel sygdom og hjemtransport. Gislev anbefaler Europæiske Rejseforsikring. Spørg ved bestilling.

Har du spørgsmål
Så kontakt en af vores rejsekonsulenter på tlf. 62 29 12 10 eller send os en mail på gislev@gislev-rejser.dk.

Hotel

Zum Grünen Kranz
Oberstrasse 42
D-65385 Rüdesheim am Rhein
www.gruenerkranz.com

Hyggeligt familiedrevet hotel beliggende i den gamle bydel, de ældste bygninger er fra år 1600. Hotellet ejes og drives af Ralf Nägler og hans børn som er 8. generation på hotellet. Alle meget servicemindede, venlige og kvalitetsbevidste. Kort afstand til festlige Drosselgasse og Rhin-promenaden. Hotellet har gratis wi-fi i restauranten, opholdsrum, restaurant og gårdhave. Mindre værelser med bad og toilet, tv og telefon. Værelser i flere afdelinger og med mulighed for superior værelser. God forplejning med 4-retters valgmenu til aften, heraf en Rhin-aften. Mulighed for at smøre madpakker til cykeldagene.

Hotel Zum Grünen Kranz Hotel Zum Grünen Kranz værelse

 

Afrejse

Med Gislev Rejser kan du stå på bussen i hele landet og du kan vælge imellem rigtig mange byer. Ved en del afrejsebyer er der mulighed for at parkere (enkelte steder mod betaling). Eksempelvis vælger mange gæster at stå på ved Otto Duborg ved grænsen. Afrejsebyer er også hjemkomstbyer. Du kan se en rejses aktuelle afrejsebyer under: "Afgange og priser" / Afrejse fra.


Start busrejsen lidt senere - kør til sikret parkeringsplads ved Kolding
Gislev gør det nemt for dig. Vi har lejet et stort, indhegnet parkeringsområde, hvor du kan stille din bil, mens du er på busrejse. Vi kører naturligvis fra parkeringsområdet og tilbage igen. Parkeringen er gratis.

Adresse
Koldingvej 7
6580 Vamdrup

Find vej
E45, Afkørsel 65 mod Vamdrup. I rundkørsel 1. vej til højre. Derefter 300 meter. Indkørsel til højre ved Dansk Autologik/Gislev Parkering Syd.

Rejs med Gislev Rejser og få nem og gratis pakering  Gislev dygtige buschauffører er klar til at give dig den bedste rejseoplevelse.

Se alle Gislevs Busrejser her

Læs mere om vores busser her.

Læs mere om tilskudsordning og refusion her.