Skip to main content

Aktiv ferie ved Rhinen og Mosel

-
Dejlig cykelferie med hele 2 danske rejseledere

Cykelferie ved Rhinen og Mosel

Kom med og bo i den hyggelige vinby Rüdesheim am Rhein. Vi cykler ad de lette cykelruter langs Rhinen og Mosel i skønne omgivelser. Vi passerer borge og middelalderbyer, og ser hvor Rhinen og Mosel mødes ved Deutsches Eck. En populær cykelferie, hvor du virkelig kommer tæt på livet langs floderne.

Vidunderlige vinbyer, vinmarker og Rhinen

Denne rejse er for alle glade cyklister. Ved Rhinen har man virkelig slået et slag for cykelturismen, og langs floden cykler vi ad flotte stier, helt fri for biler. De hyggelige vinbyer er perfekte til vores pauser, hvor vi hurtigt finder os til rette, og nyder de selvsmurte madpakker.

Nyd naturen når vi cykler langs Rhinen, kendt for deres idylliske vinmarker og charmerende byer. Vi laver også afstikkere ind i det smukke baglandskab, så du får set endnu mere af de skønne områder.

Vi cykler i alt omkring 140 km og passerer et væld af gamle borge og fæstningsanlæg. Med 2 rejseledere har vi mulighed for at tilgodese forskellige hastigheder. Vi glæder os til at byde dig velkommen på denne dejlige cykelferie. En rejse for cyklister, som ikke nødvendigvis har været på cykelferie før.

Glæd dig til

 • Flotte anlagte cykelveje langs Rhinen
 • Vinsmagning i skønne Rüdesheim er inkluderet
 • 2 rejseledere fra start til slut giver en god oplevelse

Inkluderet i rejsens pris

 • 6 x morgenmad
 • 5 x middag
 • 1 x Rhin-middag
 • 4 x smør-selv-madpakker
 • 1 x vinsmagning
 • 4 x cykeldage
 • 6 x færgeoverfarter
 • cykelleje og transport
 • 2 x rejseledere
  Entreer er ekskl. medmindre andet er nævnt.

Dagsprogram

 • Programmet og cykelruten kan forekomme i en anden rækkefølge end beskrevet.

 • Dag 1: Udrejse til Rüdesheim

  Indkvartering og middag på vores dejlige hotel i Rüdesheim am Rhein. Her byder vores hotelvært samt personalet os velkommen.

 • Dag 2: Bad Kreuznach og Bad Sobernheim

  Cyklerne udleveres og justeres. Vi tager den lille færge over Rhinen fra Rüdesheim, og kører ad cykelstien langs floden Nahe til Bad Kreuznach, én af de mest maleriske kurbyer. Oplev f.eks. de smukke gamle brohuse, som daterer helt tilbage fra 1300-tallet, og pladsen, hvor der i gamle dage blev handlet salt, og som i dag huser adskillige, velbesøgte caféer og restauranter. Herfra fortsætter vi videre ind i landet, stadig langs Nahefloden. Landskabet bliver mere malerisk, efterhånden som vi lægger afstand til kurbyen.

  Via Salinental og Bad Münster am Stein, forbi det imponerende klippemassiv Rotenfels og videre mod Niedernhausen cykler vi. Efter en lille bakke, kan vi nyde den storslåede udsigt over vinmarkerne.

  Vi forcerer et lidt bakket terræn, om nødvendigt trækker vi cyklerne op. Målet er Bad Sobernheim, hvorfra vi bliver hentet af bussen og bragt tilbage til hotellet.

  Undervejs finder vi et passende sted at spise vores madpakker.

  Ca. 30 km.

 • Dag 3: Langs Rhinen til Loreley

  Flot cykeldag langs Rhinen fra Bingen til St. Goar. Vi cykler på anlagte stier gennem det smukke landskab og passerer de hyggelige Rhin-byer. På skråningerne vokser den kendte vin og overalt ses de gamle borge. Vi gør holdt ud for legendariske Loreley, som ligger på modsatte Rhin-bred.

  Vores endestation er St. Goar, en typisk Rhin-by med alt dens charme. Byen tiltrækker mange turister pga. af sine middelalderhuse og vinproduktion. Herfra kører bussen os tilbage til Rüdesheim.

  Ca. 35 km.

 • Dag 4: Rhinen og Mosel mødes

  Bussen kører os det første stykke til St. Goar, hvor cyklerne venter. Vi kører ad den anlagte cykelsti langs Rhinen til Riesling-byen Boppard.

  Undervejs nyder vi de flotte scenerier, mens turen går videre til det berømte Deutsches Eck, hvor de to floder Rhinen og Mosel løber sammen.

  Vi afleverer cyklerne, og finder os til rette i bussen på vej tilbage til hotellet.

  Ca. 35 km.

 • Dag 5: Charmerende Eltville

  En dejlig lille afslutningstur til den lille hyggelige by Eltville, som vi når via baglandet og de frodige vinmarker. Vi cykler gennem let kuperet terræn i det flotte vinområde og forbi Kloster Eberbach.

  Vi holder pause i Eltville, en charmerende Rhin-by med bindingsværkshuse og vinproduktion. Vi holder pause i Eltville, hvor madpakkerne og byen kan nydes. Herfra retur til hotellet. Resten af eftermiddagen kan nydes på egen hånd i Rüdesheim.

  Ca. 30 km.

 • Dag 6: Dagen til egne oplevelser

  Nyd stemningen i vinbyen Rüdesheim eller tag med rejselederen på besøg i den lille romantiske by Beilstein. Herfra sejler vi til den charmerende vinby Cochem, en af de smukkeste strækninger på Mosel med udsigt til vinmarker og flotte, gamle borge. Frokost på egen hånd og god tid til at nyde den skønne by.

  Retur til Rüdesheim og vores hotel, inden vi mødes til feriens sidste middag.

  Heldagsudflugt kr. 150.

 • Dag 7: En aktiv uge er slut

  Retur til Danmark efter en uge med hyggelige vinbyer, frisk luft og god motion.

Hotel

 • Dag 1-7

  Weinhotel Zum Grünen Kranz

  Godt og hyggeligt familiedrevet hotel centralt beliggende i Rüdesheim i rolige omgivelser, kun få minutters gang til byens seværdigheder og Rhinpromenaden. Hotellet ejes og drives af Ralf Nägler og hans børn, som er 8. generation på hotellet.

  Hotellet har reception, restaurant og terrasse. Alle værelser er lyst indrettet med tv og gratis wi-fi. Hotellet er opdelt i flere bygninger. Der er ikke elevator på hotellet.

  Læs mere om Weinhotel Zum Grünen Kranz her

  Zum Grünen Kranz

  TVJa
  Wi-fiGratis i restauranten, opholdsrum og gårdhaven
  HårtørrerJa
  RestaurantJa
  VærdiboksJa

Kort

Cykelferie ved Rhinen og Mosel

Praktiske oplysninger

Nedenfor kan du se svar på de mest stillede spørgsmål. Kan du ikke finde svar på dit spørgsmål, så er vi klar til at hjælpe på mail gislev@gislev-rejser.dk eller på telefon 62 29 12 10.

 • Bemærk vedrørende hotel

  Ændring af hotel kan forekomme. Eventuelle ændringer vil blive til hotel af samme standard. Ændring af ruteforløb kan forekomme, og vil blive meddelt på rejsen.

 • Brug af mobiltelefon under busrejsen

  Der henstilles til, at mobiltelefon kun benyttes til korte samtaler. Længere samtaler kan, af hensyn til medrejsende, føres i pauserne.

 • Bus og bagage

  Gislevs chauffører har mange års erfaring fra Europas veje. Chaufførerne kender busserne ud og ind, så du er sikret en behagelig og sikker rejse i vores komfortable 4-stjernede busser. Alle Gislevs busrejser køres efter gældende køre- og hviletidsbestemmelser.

  Til busrejsen må du medbringe 1 kuffert max. 20 kg og 1 håndbagage max. 5 kg.

 • Chaufføren

  Chaufførskifte kan forekomme undervejs på nogle busrejser - oftest i anledning af at køre- hviletidsbestemmelserne skal overholdes.

 • Cykel

  Alle cyklerne er med 7 gear. Ved bestilling af rejsen kan der forespørges på el-cykel (mod tillæg). Bemærk: Ikke alle cykler er med fodbremse. Husk at medbringe egen cykelhjelm.

  Du kan leje en elcykel for kr. 895 (skal bestilles med rejsen - begrænset antal).

 • Drikkevand i Tyskland

  Vandet fra vandhanen kan drikkes.

 • Elektricitet i Tyskland

  Der er 220 V. Danske stik passer i langt de fleste kontakter, og der er sjældent brug for adapter.

 • Entréer

  Entréer er eksklusive medmindre andet er nævnt.

 • Fast plads i bussen

  Hos Gislev kan du købe fast plads i bussen. Fast plads koster: 0 - 7 dage: Kr. 190, 8 - 16 dage: Kr. 230. Fast plads gælder fra du tager plads i den bus, der skal gennemføre rejsen (For eksempel fra Kolding/Vamdrup).

  Bestiller du din rejse online, kan du selv vælge faste pladser under bestillingen. Du kan også ringe ind og bestille din rejse og lave pladsreservationerne samtidig. Det er chaufføren og rejselederen, der anviser pladsen.
  Bemærk, at reservationen ikke gælder i tilslutningsbusser.

 • Fem nyttige tips til din aktiv ferie

  1. Påklædning
  På aktive rejser er det en rigtig god ide at gøre brug af princippet lag-på-lag. Det første lag vil hjælpe dig med at holde dig tør og føre fugten væk fra kroppen. F.eks. en god svedtransportende T-shirt. Næste lag kan være en god fleecetrøje, både i bjergene hvor vi vandrer samt stierne vi cykler på, kan det være køligt om morgen, nogle gange oplever vi også blot at vejret slår om. Sidste lag som kan blive nødvendigt, er regntøj. Derudover anbefaler vi at medbringe solcreme, kasket og solbriller.

  Det er også en rigtig god idé at medbringe en mindre dagtursrygsæk til dagsturene, hvor du kan have en ekstra trøje, kamera, solcreme, en flaske vand og andet i.

  2. Fodtøj
  Dine fødders velbefindende betyder alt. Sørg derfor at have nogle gode vandrestøvler som allerede er gået til, ellers gå dem til inden afrejse. En god idé er vandrestøvler som støtter godt op om anklen, for at undgå ankel skader. Vandrestøvler kan bruges på alle vores vandreferier, de giver den bedste ankel samt fodstøtte og derudover et enormt godt fodfæste.

  3. Inden afrejsen
  ”Varm op” inden afrejse. Om du skal på vandre eller cykelferie er det en god ide, at du uger forinden din afrejse kommer ud at gå eller cykle, alt efter valg af rejse. Dette kan gøres med jævnlige gå- eller cykelture, det optimere både styrkelsen af led og sener samt din kondition.

  4. Proviant og vand
  Det er vigtigt at drikke godt med vand, så væskebalancen er i orden. Husk derfor altid at medbringe rigeligt med vand når vi vandrer eller cykler. På destinationen informerer rejselederen om hvor der kan købes vand, snacks, madpakker med mere til turene.

  Når du er fysisk aktiv hele dagen, har du brug for brændstof, som kan styrke dig samt holde energien oppe. Derfor anbefales det at du medbringer snacks som f.eks. tørrede frugt, nødder eller energibarer, medbring evt. dette hjemmefra. På rejser hvor vi har en service bus med, kan der suppleres op undervejs enten fra eget lager eller bussens. Rejselederen orienterer om dette på rejsen.

  5. Cykelhjelm på cykelferier
  Gislev anbefaler brugen af cykelhjelm, og vores rejseleder går foran med et godt eksempel. Det er ikke et krav at bære cykelhjelm, men vi anbefaler på det kraftigste til, at hver især medbringer en cykelhjelm. Samtidigt skal det være behageligt at cykle, så sørg for at dine bukser ikke har generende syninger, medbring evt. cykelbukser.

 • Forplejning i bussen

  Der kan købes øl, vand og kaffe i bussen. 

 • Fysisk formåen og deltagelse

  Hvor vidt du kan gennemføre de angivne cykelture eller vandringer, er helt din egen vurdering. Vi har dog erfaring for, at deltagerne generelt har en rigtig god vurdering af deres egen fysiske formåen.

  Denne aktive ferie er ikke egnet for gangbesværede, og alle gæster skal være 100% selvhjulpne. 

 • Køre- og hviletid

  Gislevs chauffører har mange års erfaring fra Europas veje. Chaufførerne kender busserne ud og ind, så du er sikret en behagelig og sikker rejse i vores komfortable busser.

  Alle Gislevs busrejser køres efter gældende køre- og hviletidsbestemmelser - derfor forekommer der på nogle rejser chaufførskift undervejs. Gislev Rejsers holdning er, at reglerne for køre-/hviletider for chauffører er rimelige og at de derfor skal overholdes.

 • Medicin på busrejser

  Pak medicin i håndbagagen. Medicin skal være i original emballage. Hvis du lider af en sygdom, der kan give problemer undervejs, bedes du venligst diskret gøre rejselederen opmærksom herpå. Det er din sikkerhed for, at rejselederen agerer korrekt, hvis du skulle blive utilpas på turen.

  Mange lande kræver dokumentation for, at evt. medbragt receptpligtig medicin er til en selv, og det er derfor vigtigt at sørge for at evt. dokumentation for dette er i orden.

  Tjek evt. https://www.apoteket.dk/sundhed/rejse/guide-pillepas og se om din rejse kræver 'pillepas' og hvordan du bestiller det.

  Rejsende kan også altid kontakte ambassaden, hvis man har brug for at medbringe receptpligtig medicin til rejsen, og er i tvivl om der gælder særlige regler.

  Læs mere på dette link: http://um.dk/da/rejse-og-ophold/rejse-til-udlandet/medicin-paa-rejsen/  eller kontakt egen læge, apotek eller sygehus for yderligere vejledning og hjælp til evt. medicinattest.

 • Mobiltelefon

  Forvent ikke dækning i de øde egne. Husk at slå mobildata og roaming fra.

 • Mulighed for gratis sikret parkering ved Vamdrup

  Med Gislev Rejser kan du stå på bussen i hele landet og du kan vælge imellem rigtig mange byer. Ved en del afrejsebyer er der mulighed for at parkere (enkelte steder mod betaling). Eksempelvis vælger mange gæster at stå på ved Otto Duborg ved grænsen. Afrejsebyer er også hjemkomstbyer. Du kan se en rejses aktuelle afrejsebyer under: "Afgange og priser" / Afrejse fra.

  Start busrejsen lidt senere - kør til sikret parkeringsplads ved Vamdrup

  Gislev gør det nemt for dig. Vi har lejet et stort, indhegnet parkeringsområde, hvor du kan stille din bil, mens du er på busrejse. Vi kører naturligvis fra parkeringsområdet og tilbage igen. Parkeringen er gratis.

  Adresse

  Koldingvej 7
  6580 Vamdrup

  Find vej
  E45, Afkørsel 65 mod Vamdrup. I rundkørsel 1. vej til højre. Derefter 300 meter. Indkørsel til højre ved Dansk Autologik/Gislev Parkering Syd.

   

  Se alle Gislevs Busrejser her

  Læs mere om vores busser her.

  Læs mere om tilskudsordning og refusion her.

 • Overnatningshoteller

  Alle længere rejsemål har overnatning på ud- og hjemrejsen. Gislev benytter kun gode overnatningshoteller.

  Ikke aktuelt på kortere rejsemål.

 • Pas - på busrejser

  Husk at medbringe gyldigt pas.

  Ved bestilling af rejsen bedes du oplyse dit navn som angivet i passet.

 • Rejseforsikring

  Vi anbefaler at tegne en rejseforsikring, der dækker sygdom og eventuel hjemtransport. Kontakt Gislev på tlf. 62291210 for priser og nærmere oplysninger.

  Når du skal på en aktiv ferie i Danmark, skal du medbringe dit gule sygesikringsbevis. 

  Når du skal på en aktiv ferie i udlandet, skal du medbring dit blå sygesikringsbevis.

 • Rejseleder

  Alle vores aktive rejser er med dansk rejseleder hele vejen. Rejselederne er også aktive på turene og ofte suppleres de med lokale guider, der bringer os helt ud i naturens yderste kroge. Det giver optimale oplevelser, bedre information og mere tid til at nyde omgivelserne. Det hele foregår i et tempo, hvor alle kan være med og der bliver god tid til fordybelse, snak og hyggeligt samvær.

 • Sværhedsgrad

  Det er vigtigt at pointere, at det er Gislevs subjektive vurdering. Du kan derfor have en anden opfattelse af let eller svært terræn. Gradueringen skal derfor tages med et vist forbehold.

  Cykelferie ved Rhinen og Mosel


  1. Let til Middel
  For det meste lige ud, fladt terræn, få niveauforskelle, dog kommer der stadigvæk kilometer i benene.  

  2. Middel
  Fladt til bakket terræn, som regel en fin blanding, dog med stigninger enkelte steder. Konditionen skal være i orden.

  3. Middel til krævende
  Flere stigninger, og der gåes flere højdemeter, kræver derfor god form og udholdenhed.

  Sværhedsgraden er ofte en kombination af turens længde, stigninger og fald samt terrænet. En længere cykeltur eller vandretur i et fladt terræn kan derfor godt have en lavere sværhedsgrad end en kortere tur med mange stigninger.

 • Tillæg

  Enkeltværelse kr. 998.
  Enkeltværelse Superior kr. 1.598.
  Dobbelt Superior værelse kr. 598 pr. person.

  Elcykel kr. 895 (begrænset antal).

  Heldagsudflugt til Cochem kr. 150.

  Alle bestilles med rejsen.

 • Tilskud på busrejser

  Kør gratis over Storebælt
  Skal du med på en busafrejse, der KUN kører fra Fyn og Jylland, så refunderer Gislev din broafgift, når du kører i egen bil. Bemærk: Refundering af broafgift er dog kun gældende, såfremt der ikke er busafrejse fra den pågældende landsdel.

  Du skal selv sende kvittering med påført rejsemål og billetnummer til Gislev Rejser, Lombjergevej 1, 5750 Ringe. Refundering sker via bankoverførsel. Husk at oplyse reg. nr. og kontonummer.

  Transport til nærmeste påstigningssted
  Benytter du offentlig transport i Danmark - tog, bus eller færge til nærmeste afrejsested - så refunderer Gislev 50 % af udgiften til tur/retur billetten på 2. klasse (dog højst kr. 400 per person. Udgiften skal overstige kr. 100 per person). 

  Du skal selv sende kvittering med påført rejsemål og billetnummer til Gislev Rejser, Lombjergevej 1, 5750 Ringe. Refundering sker via bankoverførsel. Husk at oplyse reg. nr. og kontonummer.

 • Valuta og kreditkort i Tyskland

  I Tyskland er valutaen Euro.

  Mange steder kan du betale med kreditkort som Visa og MasterCard men kun på det beløb, varen koster. Mod et gebyr kan du hæve penge i bankautomater. Det er en god ide at have kontanter med på rejsen.

  Ved køb af drikkevarer i bussen er betaling i danske kroner.

 • Vegetar/diabetiker - på rejser med bus

  Det er vigtigt, at du informerer Gislev inden afrejse såfremt du har et specielt behov angående kosten. På denne måde kan vi forberede hotellerne i god tid, således at du ikke skal tænke på netop dette under hele rejsen. Det er dog vigtigt at nævne, at vi vil forespørge og gøre vores bedste for at imødekomme dine behov, men at vi ikke kan garantere dette for alle hotellerne.

 • Vejr

  Generelt sommervejr med dagstemperatur på 18-26° - læs mere på https://www.mitrejsevejr.dk/l/vejret-tyskland-vejrudsigt-temperatur-klima.php

 • Vigtigt hvis du rejser med børn under 18 år - busrejser

  Børn og unge under 18 år, der rejser uden respektive forældre, eksempelvis med bedsteforældre, skal medbringe dokumentation fra barnets forældre. Hent mere information om børn og unge på rejse hos Udenrigsministeriet.

 • Vil du vide mere om din busrejse?

  Vil du vide mere?

  Få flere praktiske info på: www.gislev-rejser.dk/vaerd-at-vide

 • Ønsker til indkvartering på busrejser

  Har du specifikke ønsker til dit værelse, eksempelvis etage, separate senge, bo nær medrejsende, skal du oplyse dette ved bestillingen. Vi skal gøre opmærksom på at vi ikke kan garantere alle ønsker, men vi vil forespørge og gøre vores bedste for at imødekomme ønsker.

Tilmeld dig Gislevs nyhedsmail og vind!
Tilmeld dig Gislevs nyhedsmail og vind!

Få inspiration og bliv opdateret med aktuelle rejsetilbud og nyheder. Hver måned deltager alle modtagere af nyhedsmailen i lodtrækningen om et gavekort à kr. 1000

62 29 12 10Se åbningstider
Luk menu