Cykelferie rundt om Bodensøen

Cykelferie i de 3 lande omkring søen, Østrig, Schweiz og TysklandDejlig aktiv cykelferie rundt om den berømte Bodensee. Vi cykler omkring 250 km på 5 cykeldage, og får set Bodensøen fra alle sider også fra vandsiden på en dejlig sejltur. Velkommen til en rejse med behagelige cykelruter og smukke landskaber.

 • Oplev de tre lande omkring søen Tyskland, Schweiz og Østrig
 • Fantastisk måde at nyde naturen og det gode selskab i en gruppe
 • Vi besøger Stein am Rhein med det hyggelige middelaldercentrum

Med i prisen:

 • Ophold i dobbeltværelse
 • 8 x morgenmad
 • 8 x middag
 • Bådtur
 • Cykelleje
 • 5 x cykeldage
 • Lokal cykelguide
 • Rejseleder

  Entréer er eksklusive med mindre andet er nævnt.

  Tillæg: Enkeltværelse kr. 1.800. Afbestillingsforsikring kr. 400. Elcykel kr. 600 (skal bestilles med rejsen - begrænset antal).


  Cykelferie rundt om Bodensøen - Sværhedsgrad
Interesseret i rejsen?
Ring til os

Om rejsen

Promenader, afslapning og gode kilometer i benene

Søen, der er stor som et hav, byder på fantastiske cykelruter, smuk natur og hyggelige byer tæt beliggende ved søen med promenader og søbade. Rig mulighed for at nyde den blå himmel, spejde efter en zeppeliner eller de himmelske både på søen. Nyd den varierende natur, mens vi bevæger os hele vejen rundt om søen på cykel. En rejse for dig som cykler regelmæssigt og gerne længere ture. Hele turen køres med dansk rejseleder, lokal cykelguide og Gislevs servicebus. En rejse der vækker stor begejstring med sine smukke udsigter, pittoreske byer og flotte strækninger.

Du kommer igennem 3 lande og med start og slut i Bregenz, kommer du hele vejen rundt om søen. Du får kørt omkring 250 km dels langs søen og dels inde i landet til spændende seværdigheder og smukke udsigter. Vi starter i Østrig, og bevæger os venstre om, ind i Schweiz og videre op langs søen til den tyske del. En populær cykelferie med utroligt mange oplevelser.
 

Billeder

Dag for dag

Dag 1: På vej til gode oplevelser

Vi mødes med rejselederen i bussen og kører sammen til Midttyskland for overnatning og middag på godt hotel.

Dag 2: Bodensøen – stor og smuk

Efter morgenmaden fortsætter vi til den østrigske grænse, og ankommer til Bregenz. Her udleveres cykler samt kortmateriale og vi indkvarteres på vores hotel.

Dag 3: Flot natur og promenader

I dag ruller vi ud af Bregenz og krydser grænsen til Schweiz. Vi cykler gennem naturreservatet Alpenhein-Münding og passerer de hyggelige byer Rorschach og Arbon med deres charmerende promenader. Dagen slutter i Güttingen, hvorfra vi tager bussen tilbage til vores hotel.
Ca. 56 km.

Dag 4: Perlen Stein am Rhein

Bussen bringer os tilbage til Güttingen, hvorfra vores cykeltur starter. Vi cykler langs Bodensøen til den maleriske by Stein am Rhein. Unik lille by med gavlmalerier og bindingsværkshuse fra middelalderen. Herfra fortsætter vi ind i Tyskland til Gailingen. 
Ca. 58 km.

Dag 5: Verdenskulturarv på Reichenau

Turen går i dag til Konstanz smukt beliggende på spidsen af en halvø. Vi passerer øen Reichenau, kendt for sine vinmarker, gartnerier med drivhuse og salg af frisk frugt og grønt langs vejene. Mulighed for at besøge Reichenau.
Ca. 55 km.

Dag 6: Blomsterøen Mainau

Med bus til Konstanz, hvorfra vi cykler til den velkendte blomsterø Mainau. Her er klimaet ekstra mildt, og her vokser appelsiner, citroner og palmer. Vi cykler til Wallhausen, og tager færgen til Überlingen. Herfra cykler vi via Birnau, Uhldingen og Meersburg til dagens mål Friedrichshafen også kendt for zeppelinerne, de verdensberømte luftskibe.
Ca. 48 km.

Dag 7: Livlige Lindau

Rejsens sidste cykeldag går til det romantiske slot Montfort samt øen Lindau med den livlige promenade. På kajen står det ene af byens vartegn - det gamle fyrtårn, som er fra 1200-tallet. Vi cykler tilbage til Bregenz for at aflevere vores cykler. Med bus tilbage til hotellet i Frierichshafen.
Ca. 35 km.

Dag 8: Fra cykel til bus

Efter nogle skønne cykeldage, forlader vi Bodensøen, og kører til Tyskland for overnatning og middag på godt hotel.

Dag 9: Ankomst til Danmark

Det sidste stykke mod grænsen tilbagelægges og vi ankommer til Danmark tidligt på aftenen.

Ændring af ruteforløb kan forekomme og vil blive meddelt på rejsen.

Cykelferie ved Bodensøen

Hotel

Hotel Weisses Kreuz

Bregenz (1 nat)
Hotellet liger centralt placeret i byen. Nyd evt. en drink i hotelbaren eller besøg hotellets sauna. Alle værelser er med aircondition, tv, radio, telefon, værdiboks, hårtørrer og kaffe/te faciliteter.

Se mere på hotellets hjemmeside, klik her.

Mehrerauerstraße 51
A - 6900 Bregenz
Østrig
 

Hotel Schwärzler

Bregenz (1 nat)
Familiedrevet hotel beliggende ca. 15-20 minutters gang fra den gamle bydel i Bregenz. Alle værelser er med aircondition, tv, radio, telefon, værdiboks, hårtørrer og kaffe/te faciliteter.

Landstrasse 9
A - 6900 Bregenz
Østrig

Læs mere om Hotel Schwärzler

Hotel Rheingold
 

Gailingen (2 nætter)
Hotellet ligger med en fantasisk beliggenhed i Gailingen. Alle værelser med TV, telefon, hårtørrer og værdiboks 

Læs mere om Hotel Rheingold

Hauptstraße 21-23
D - 78262 Gailingen, Baden-Wûrttemberg
Tyskland

Hotel Föhr

Friedrichshafen (2 nætter)
Tæt beliggende ved selve Bodensøen. Hotellet blev bygget i 1978 og har gennemgået en renovering i 2018. Alle værelser er med køleskab, minibar, aircondition, tv, telefon, værdiboks, hårtørrer og gratis wi-fi.

Se mere på hotellets hjemmeside, klik her.

Albrechtstraße 73
D - 88045 Friedrichshafen
Tyskland

Der tages forbehold for hotelændringer.

Gæsterne siger

Cykelferie rundt om Bodensøen
"Hele turen var spændende og veltilrettelagt. Alt fungerede perfekt"

"Det er dejligt at rejse med et team der sammen fungerer perfekt. Det smitter af hele vejen"

"Det var en rigtig god blanding af at cykle og opleve naturen og byerne vi kom til"

Værd at vide

Pas

Husk at medbringe gyldigt pas.

Bus

Gislevs chauffører har mange års erfaring fra Europas veje. Chaufførerne kender busserne ud og ind, så du er sikret en behagelig og sikker rejse i vores komfortable 4-stjernede busser. Alle Gislevs busrejser køres efter gældende køre- og hviletidsbestemmelser. Til busrejsen må du medbringe 1 kuffert max. 20 kg og 1 håndbagage max. 5 kg.

Valuta

Euro. 1 euro = ca. 7,60 DKK – Schweiziske Franc. 1 CHF = ca. 6,90 DKK. Ved køb af drikkevarer i bussen er betaling i danske kroner. Vi anbefaler at du medbringer både kreditkort samt lidt lokal valuta.

Tillæg

Elcykel kr. 600.

Cykel

Der forefindes cykler med 7 gear og fodbremse samt 21 gear og håndbremse. Husk at medbringe egen cykelhjelm. Der er cykeltasker på cyklen.

Ønsker til indkvartering

Har du specifikke ønsker til dit værelse, eksempelvis etage, separate senge eller bo nær medrejsende, skal du oplyse dette ved bestillingen. Vi skal gøre opmærksom på at vi ikke kan garantere alle ønsker men, at vi vil forespørge og gøre vores bedste for at imødekomme jeres ønsker.

Vegetar/diabetiker

Det er vigtigt, at du informerer Gislev inden afrejse såfremt du har et specielt behov angående kosten. På denne måde kan vi forberede hotellerne i god tid, således at du ikke skal tænke på netop dette under hele rejsen. Det er dog vigtigt at nævne, at vi vil forespørge og gøre vores bedste for at imødekomme dine behov, men at vi ikke kan garantere dette for alle hotellerne.

Rejseleder

Alle vores aktive rejser er med dansk rejseleder hele vejen. Rejselederne er også aktive på turene og ofte suppleres de med lokale guider, der bringer os helt ud i naturens yderste kroge. Det giver optimale oplevelser, bedre information og mere tid til at nyde omgivelserne. Det hele foregår i et tempo, hvor alle kan være med, og der bliver god tid til fordybelse, snak og hyggeligt samvær.

Deltagelse

Hvor vidt du kan gennemføre de angivne vandringer, er din egen vurdering. Vi har dog erfaring med, at deltagerne generelt har en rigtig god vurdering af deres egen fysiske formåen.

Sværhedsgrad

Det er vigtigt at pointere, at det er Gislevs subjektive vurdering. Du kan derfor have en anden opfattelse af let eller svært terræn. Gradueringen skal derfor tages med et vist forbehold.
1. Let til Middel
For det meste lige ud, fladt terræn, få niveauforskelle, dog kommer der stadigvæk kilometer i benene.  
2. Middel
Fladt til bakket terræn, som regel en fin blanding, dog med stigninger enkelte steder. Konditionen skal være i orden.
3. Middel til krævende
Flere stigninger, og der gåes flere højdemeter, kræver derfor god form og udholdenhed.

Sværhedsgraden er ofte en kombination af turens længde, stigninger og fald samt terrænet. En længere vandretur i et fladt terræn kan derfor godt have en lavere sværhedsgrad end en kortere vandretur med mange stigninger.

Cykelferie rundt om Bodensøen - Sværhedsgrad

Fem nyttige tips

1. Påklædning
På aktive rejser er det en rigtig god idé at gøre brug af princippet lag-på-lag. Det første lag vil hjælpe dig med at holde dig tør og føre fugten væk fra kroppen. F.eks. en god svedtransportende T-shirt. Næste lag kan være en god fleecetrøje, både i bjergene hvor vi vandrer samt stierne vi cykler på, kan det være køligt om morgen, nogle gange oplever vi også blot, at vejret slår om. Sidste lag som kan blive nødvendigt er regntøj. Derudover anbefaler vi at medbringe solcreme, kasket og solbriller.  
Det er også en rigtig god idé at medbringe en mindre dagsrygsæk til dagsturene, hvor du kan have en ekstra trøje, kamera, solcreme, en flaske vand og andet i.
2. Fodtøj
Dine fødders velbefindende betyder alt. Sørg derfor at have nogle gode vandrestøvler, som allerede er gået til ellers gå dem til inden afrejse. En god idé er vandrestøvler som støtter godt op om anklen for at undgå ankel skader. Vandrestøvler kan bruges på alle vores vandreferier, de giver den bedste ankel- samt fodstøtte og derudover et enormt godt fodfæste.
3. Inden afrejsen
”Varm op” inden afrejse. Om du skal på vandre- eller cykelferie er det en god idé, at du uger forinden din afrejse kommer ud at gå eller cykle alt efter valg af rejse. Dette kan gøres med jævnlige gå- eller cykelture, det optimerer både styrkelsen af led og sener samt din kondition.
4. Proviant og vand
Det er vigtigt at drikke godt med vand, så væskebalancen er i orden. Husk derfor altid at medbringe rigeligt med vand, når vi vandrer eller cykler. På destinationen informerer rejselederen om hvor der kan købes vand, snacks, madpakker med mere til turene. Når du er fysisk aktiv hele dagen, har du brug for brændstof, som kan styrke dig samt holde energien oppe. Derfor anbefales det at du medbringer snacks som f.eks. tørrede frugt, nødder eller energibarer, medbring evt. dette hjemmefra. På rejser hvor vi har en service bus med, kan der suppleres op undervejs enten fra eget lager eller bussens. Rejselederen orienterer om dette på rejsen.
5. Cykelhjelm
Gislev anbefaler brugen af cykelhjelm, og vores rejseleder går foran med et godt eksempel. Det er ikke et krav at bære cykelhjelm, men vi anbefaler på det kraftigste til, at hver især medbringer en cykelhjelm. Samtidigt skal det være behageligt at cykle, så sørg for at dine bukser ikke har generende syninger, medbring evt. cykelbukser.

Rejseforsikring

Vi anbefaler at tegne en rejseforsikring, der dækker sygdom og eventuel hjemtransport. Kontakt Gislev på tlf. 62291210 for priser og nærmere oplysninger. HUSK at medbringe det blå sygesikringsbevis.

Bemærk

Ændring af hotel kan forekomme. Eventuelle ændringer vil blive til hotel af samme standard. Ændring af ruteforløb kan forekomme og vil blive meddelt på rejsen.

Tilskud

Gratis over Storebælt i egen bil. Bemærk: Refundering af broafgift er dog kun gældende, såfremt der ikke er busafrejse fra den pågældende landsdel. Benytter du offentlig transport i Danmark som tog, bus, færge eller indenrigsfly til nærmeste afrejsested, så refunderer Gislev 50% af udgiften til tur/retur billetten på 2. klasse (dog højst kr. 400 per person. Udgiften skal overstige kr. 100 per person). Læs mere https://www.gislev-rejser.dk/vaerd-at-vide

Afrejse

Med Gislev Rejser kan du stå på bussen i hele landet og du kan vælge imellem rigtig mange byer. Ved en del afrejsebyer er der mulighed for at parkere (enkelte steder mod betaling). Eksempelvis vælger mange gæster at stå på ved Otto Duborg ved grænsen. Afrejsebyer er også hjemkomstbyer. Du kan se en rejses aktuelle afrejsebyer under: "Afgange og priser" / Afrejse fra.

Start busrejsen lidt senere - kør til sikret parkeringsplads ved Kolding

Gislev gør det nemt for dig. Vi har lejet et stort indhegnet parkeringsområde, hvor du kan stille din bil, mens du er på busrejse. Vi kører naturligvis fra parkeringsområdet og tilbage igen. Parkeringen er gratis.

Adresse

Koldingvej 7
6580 Vamdrup

Find vej

E45, Afkørsel 65 mod Vamdrup. I rundkørsel 1. vej til højre. Derefter 300 meter. Indkørsel til højre ved Dansk Autologik/Gislev Parkering Syd.

Se alle Gislevs Busrejser her

Læs mere om vores busser her.

Læs mere om tilskudsordning og refusion her.

Kort

Cykelferie rundt om Bodensøen