Skip to main content

Cykelferie i Østrig, Schweiz og Tyskland

-
Flotte cykelruter rundt om Bodensøen

Cykelferie rundt om Bodensøen

Tag med på en dejlig aktiv cykelferie rundt om den berømte Bodensee. Vi cykler ca. 250 km på 5 cykeldage, og får set Bodensøen fra alle sider også fra vandsiden på en dejlig sejltur. Velkommen til en rejse med behagelige cykelruter og smukke landskaber.

Cykelferie med flotte cykelruter og tid til afslapning

Søen, der er stor som et hav, byder på fantastiske cykelruter, smuk natur og hyggelige byer tæt beliggende ved søen med promenader og søbade. Rig mulighed for at nyde den blå himmel og spejde efter en zeppeliner. Nyd den varierende natur, mens vi bevæger os hele vejen rundt om søen på cykel.

En rejse for dig som cykler regelmæssigt og gerne længere ture. Hele turen køres med dansk rejseleder, lokal cykelguide og Gislevs servicebus. En rejse der vækker stor begejstring med sine smukke udsigter, pittoreske byer og flotte strækninger.

Du kommer igennem 3 lande og med start og slut i Bregenz, kommer du hele vejen rundt om søen. Du får kørt ca. 250 km dels langs søen og dels inde i landet til spændende seværdigheder og smukke udsigter. Vi starter i Østrig, og bevæger os venstre om, ind i Schweiz og videre op langs søen til den tyske del. En populær cykelferie med utroligt mange oplevelser.

Inkluderet i rejsens pris

 • 8 x morgenmad
 • 8 x middag
 • Informationsmateriale
 • Bådtur
 • Cykelleje
 • 5 x cykeldage
 • Lokal cykelguide
 • Rejseleder
  Entréer er eksklusive medmindre andet er nævnt.

  Dagsprogram

  • Ændring af ruteforløb og hoteller kan forekomme og vil blive meddelt på rejsen. Eventuelle ændringer af hotel vil blive til et hotel af samme standard.

  • Dag 1: På vej til gode oplevelser

   Vi mødes med rejselederen i bussen og kører sammen til Midttyskland for overnatning og middag på godt hotel.

  • Dag 2: Bodensøen – stor og smuk

   Efter morgenmaden fortsætter vi til den østrigske grænse, og ankommer til Bregenz. Her udleveres cykler samt informationsmateriale og vi indkvarteres på vores hotel.

  • Dag 3: Flot natur og promenader

   I dag ruller vi ud af Bregenz, og krydser grænsen til Schweiz. Vi cykler gennem naturreservatet Alpenhein-Münding og passerer de hyggelige byer Rorschach og Arbon med deres charmerende promenader.

   Dagen slutter i Güttingen, hvorfra vi tager bussen tilbage til vores hotel.

   Ca. 56 km.

  • Dag 4: Perlen Stein am Rhein

   Bussen bringer os tilbage til Güttingen, hvorfra vores cykeltur starter. Vi cykler langs Bodensøen til den maleriske by Stein am Rhein. Unik lille by med gavlmalerier og bindingsværkshuse fra middelalderen.

   Herfra fortsætter vi ind i Tyskland til Gailingen.

   Ca. 58 km.

  • Dag 5: Verdenskulturarv på Reichenau

   Turen går i dag til Konstanz smukt beliggende på spidsen af en halvø.

   Vi passerer øen Reichenau, kendt for sine vinmarker, gartnerier med drivhuse og salg af frisk frugt og grønt langs vejene. Mulighed for at besøge Reichenau.

   Ca. 55 km.

  • Dag 6: Blomsterøen Mainau

   Med bus til Konstanz, hvorfra vi cykler til den velkendte blomsterø Mainau. Her er klimaet ekstra mildt, og her vokser appelsiner, citroner og palmer. Vi cykler til Wallhausen, og tager færgen til Überlingen.

   Herfra cykler vi via Birnau, Uhldingen og Meersburg til dagens mål Friedrichshafen også kendt for zeppelinerne, de verdensberømte luftskibe.

   Ca. 48 km.

  • Dag 7: Livlige Lindau

   Rejsens sidste cykeldag går til det romantiske slot Montfort samt øen Lindau med den livlige promenade. På kajen står det ene af byens vartegn - det gamle fyrtårn, som er fra 1200-tallet. Vi cykler tilbage til Bregenz for at aflevere vores cykler.

   Med bus tilbage til hotellet i Friedrichshafen.

   Ca. 35 km.

  • Dag 8: Fra cykel til bus

   Efter nogle skønne cykeldage, forlader vi Bodensøen, og kører til Tyskland for overnatning og middag på godt hotel.

  • Dag 9: Ankomst til Danmark

   Det sidste stykke mod grænsen tilbagelægges og vi ankommer til Danmark tidligt på aftenen.

  Hoteller

  • Dag 2-4

   Hotel Schwärzler

   Hotellet er beliggende i udkanten af Bregenz og er en fin blanding af nyt og gammelt og anses for at være en pioner, når det kommer til bæredygtighed. God restaurant og bar samt lille wellness-område. Værelser i flere afdelinger - alle med tv, telefon, værdiboks, badekåbe, føntørrer, minibar, airconditon og gratis wi-fi. Nogle værelser er med badekar.

   Læs mere om Hotel Schwärzler

   AirconditionJa
   BarJa
   HårtørrerJa
   MinibarJa
   RestaurantJa
   TVJa
   VærdiboksJa
   Wellness områdeJa
   Wi-fiJa
  • Dag 4-6

   Hotel Rheingold

   Hotellet ligger med en fantastisk beliggenhed i Gailingen. Alle værelser med TV, telefon, hårtørrer og værdiboks

   Læs mere om Hotel Rheingold

   HårtørrerJa
   TVJa
   VærdiboksJa
  • Dag 6-8

   Hotel Styles

   Moderne hotel med 142 komfortable værelser, flot morgenmadsområde, restaurant, lobbybar og central beliggenhed. Alle værelser med store behagelige senge, tv, telefon.

   Læs mere om Hotel Styles

   BarJa
   RestaurantJa
   TVJa

  Kort

  Cykelferie rundt om Bodensøen

  Praktiske oplysninger

  Nedenfor kan du se svar på de mest stillede spørgsmål. Kan du ikke finde svar på dit spørgsmål, så er vi klar til at hjælpe på mail gislev@gislev-rejser.dk eller på telefon 62 29 12 10.

  • Brug af mobiltelefon under busrejsen

   Der henstilles til, at mobiltelefon kun benyttes til korte samtaler. Længere samtaler kan, af hensyn til medrejsende, føres i pauserne.

  • Bus og bagage

   Gislevs chauffører har mange års erfaring fra Europas veje. Chaufførerne kender busserne ud og ind, så du er sikret en behagelig og sikker rejse i vores komfortable 4-stjernede busser. Alle Gislevs busrejser køres efter gældende køre- og hviletidsbestemmelser.

   Til busrejsen må du medbringe 1 kuffert max. 20 kg og 1 håndbagage max. 5 kg.

  • Chaufføren

   Chaufførskifte kan forekomme undervejs på nogle busrejser - oftest i anledning af at køre- hviletidsbestemmelserne skal overholdes.

  • Cykel

   Der forefindes cykler med 7 gear og fodbremse samt 21 gear og håndbremse.

   Husk at medbringe egen cykelhjelm. Der er cykeltasker på cyklen.

  • Drikkevand i Tyskland

   Vandet fra vandhanen kan drikkes.

  • Elektricitet i Schweiz

   220 V. Husk adapter.

  • Elektricitet i Tyskland

   Der er 220 V. Danske stik passer i langt de fleste kontakter, og der er sjældent brug for adapter.

  • Elektricitet i Østrig

   220 V (3-bensstik benyttes ikke i Østrig, så medbring forlængerledning såfremt du har brug for dette).

  • Fast plads i bussen

   Hos Gislev kan du købe fast plads i bussen. Fast plads koster: 0 - 7 dage: Kr. 190, 8 - 16 dage: Kr. 230. Fast plads gælder fra du tager plads i den bus, der skal gennemføre rejsen (For eksempel fra Kolding/Vamdrup).

   Bestiller du din rejse online, kan du selv vælge faste pladser under bestillingen. Du kan også ringe ind og bestille din rejse og lave pladsreservationerne samtidig. Det er chaufføren og rejselederen, der anviser pladsen.
   Bemærk, at reservationen ikke gælder i tilslutningsbusser.

  • Fem nyttige tips til din aktiv ferie

   1. Påklædning
   På aktive rejser er det en rigtig god ide at gøre brug af princippet lag-på-lag. Det første lag vil hjælpe dig med at holde dig tør og føre fugten væk fra kroppen. F.eks. en god svedtransportende T-shirt. Næste lag kan være en god fleecetrøje, både i bjergene hvor vi vandrer samt stierne vi cykler på, kan det være køligt om morgen, nogle gange oplever vi også blot at vejret slår om. Sidste lag som kan blive nødvendigt, er regntøj. Derudover anbefaler vi at medbringe solcreme, kasket og solbriller.

   Det er også en rigtig god idé at medbringe en mindre dagtursrygsæk til dagsturene, hvor du kan have en ekstra trøje, kamera, solcreme, en flaske vand og andet i.

   2. Fodtøj
   Dine fødders velbefindende betyder alt. Sørg derfor at have nogle gode vandrestøvler som allerede er gået til, ellers gå dem til inden afrejse. En god idé er vandrestøvler som støtter godt op om anklen, for at undgå ankel skader. Vandrestøvler kan bruges på alle vores vandreferier, de giver den bedste ankel samt fodstøtte og derudover et enormt godt fodfæste.

   3. Inden afrejsen
   ”Varm op” inden afrejse. Om du skal på vandre eller cykelferie er det en god ide, at du uger forinden din afrejse kommer ud at gå eller cykle, alt efter valg af rejse. Dette kan gøres med jævnlige gå- eller cykelture, det optimere både styrkelsen af led og sener samt din kondition.

   4. Proviant og vand
   Det er vigtigt at drikke godt med vand, så væskebalancen er i orden. Husk derfor altid at medbringe rigeligt med vand når vi vandrer eller cykler. På destinationen informerer rejselederen om hvor der kan købes vand, snacks, madpakker med mere til turene.

   Når du er fysisk aktiv hele dagen, har du brug for brændstof, som kan styrke dig samt holde energien oppe. Derfor anbefales det at du medbringer snacks som f.eks. tørrede frugt, nødder eller energibarer, medbring evt. dette hjemmefra. På rejser hvor vi har en service bus med, kan der suppleres op undervejs enten fra eget lager eller bussens. Rejselederen orienterer om dette på rejsen.

   5. Cykelhjelm på cykelferier
   Gislev anbefaler brugen af cykelhjelm, og vores rejseleder går foran med et godt eksempel. Det er ikke et krav at bære cykelhjelm, men vi anbefaler på det kraftigste til, at hver især medbringer en cykelhjelm. Samtidigt skal det være behageligt at cykle, så sørg for at dine bukser ikke har generende syninger, medbring evt. cykelbukser.

  • Forplejning i bussen

   Der kan købes øl, vand og kaffe i bussen. 

  • Fysisk formåen

   Denne aktive ferie er ikke egnet for gangbesværede, og alle gæster skal være 100% selvhjulpne. 

  • Fysisk formåen og deltagelse

   Hvor vidt du kan gennemføre de angivne cykelture eller vandringer, er helt din egen vurdering. Vi har dog erfaring for, at deltagerne generelt har en rigtig god vurdering af deres egen fysiske formåen.

   Denne aktive ferie er ikke egnet for gangbesværede, og alle gæster skal være 100% selvhjulpne. 

  • Køre- og hviletid

   Gislevs chauffører har mange års erfaring fra Europas veje. Chaufførerne kender busserne ud og ind, så du er sikret en behagelig og sikker rejse i vores komfortable busser.

   Alle Gislevs busrejser køres efter gældende køre- og hviletidsbestemmelser - derfor forekommer der på nogle rejser chaufførskift undervejs. Gislev Rejsers holdning er, at reglerne for køre-/hviletider for chauffører er rimelige og at de derfor skal overholdes.

  • Medicin på busrejser

   Pak medicin i håndbagagen. Medicin skal være i original emballage. Hvis du lider af en sygdom, der kan give problemer undervejs, bedes du venligst diskret gøre rejselederen opmærksom herpå. Det er din sikkerhed for, at rejselederen agerer korrekt, hvis du skulle blive utilpas på turen.

   Mange lande kræver dokumentation for, at evt. medbragt receptpligtig medicin er til en selv, og det er derfor vigtigt at sørge for at evt. dokumentation for dette er i orden.

   Tjek evt. https://www.apoteket.dk/sundhed/rejse/guide-pillepas og se om din rejse kræver 'pillepas' og hvordan du bestiller det.

   Rejsende kan også altid kontakte ambassaden, hvis man har brug for at medbringe receptpligtig medicin til rejsen, og er i tvivl om der gælder særlige regler.

   Læs mere på dette link: http://um.dk/da/rejse-og-ophold/rejse-til-udlandet/medicin-paa-rejsen/  eller kontakt egen læge, apotek eller sygehus for yderligere vejledning og hjælp til evt. medicinattest.

  • Mulighed for gratis sikret parkering ved Vamdrup

   Med Gislev Rejser kan du stå på bussen i hele landet og du kan vælge imellem rigtig mange byer. Ved en del afrejsebyer er der mulighed for at parkere (enkelte steder mod betaling). Eksempelvis vælger mange gæster at stå på ved Otto Duborg ved grænsen. Afrejsebyer er også hjemkomstbyer. Du kan se en rejses aktuelle afrejsebyer under: "Afgange og priser" / Afrejse fra.

   Start busrejsen lidt senere - kør til sikret parkeringsplads ved Vamdrup

   Gislev gør det nemt for dig. Vi har lejet et stort, indhegnet parkeringsområde, hvor du kan stille din bil, mens du er på busrejse. Vi kører naturligvis fra parkeringsområdet og tilbage igen. Parkeringen er gratis.

   Adresse

   Koldingvej 7
   6580 Vamdrup

   Find vej
   E45, Afkørsel 65 mod Vamdrup. I rundkørsel 1. vej til højre. Derefter 300 meter. Indkørsel til højre ved Dansk Autologik/Gislev Parkering Syd.

    

   Se alle Gislevs Busrejser her

   Læs mere om vores busser her.

   Læs mere om tilskudsordning og refusion her.

  • Overnatningshoteller

   Alle længere rejsemål har overnatning på ud- og hjemrejsen. Gislev benytter kun gode overnatningshoteller.

   Ikke aktuelt på kortere rejsemål.

  • Pas - på busrejser

   Husk at medbringe gyldigt pas.

   Ved bestilling af rejsen bedes du oplyse dit navn som angivet i passet.

  • Rejseforsikring

   Vi anbefaler at tegne en rejseforsikring, der dækker sygdom og eventuel hjemtransport. Kontakt Gislev på tlf. 62291210 for priser og nærmere oplysninger.

   Når du skal på en aktiv ferie i Danmark, skal du medbringe dit gule sygesikringsbevis. 

   Når du skal på en aktiv ferie i udlandet, skal du medbring dit blå sygesikringsbevis.

  • Rejseleder

   Alle vores aktive rejser er med dansk rejseleder hele vejen. Rejselederne er også aktive på turene og ofte suppleres de med lokale guider, der bringer os helt ud i naturens yderste kroge. Det giver optimale oplevelser, bedre information og mere tid til at nyde omgivelserne. Det hele foregår i et tempo, hvor alle kan være med og der bliver god tid til fordybelse, snak og hyggeligt samvær.

  • Sværhedsgrad

   Det er vigtigt at pointere, at det er Gislevs subjektive vurdering. Du kan derfor have en anden opfattelse af let eller svært terræn. Gradueringen skal derfor tages med et vist forbehold.

   Cykelferie rundt om Bodensøen


   1. Let til Middel
   For det meste lige ud, fladt terræn, få niveauforskelle, dog kommer der stadigvæk kilometer i benene.  

   2. Middel
   Fladt til bakket terræn, som regel en fin blanding, dog med stigninger enkelte steder. Konditionen skal være i orden.

   3. Middel til krævende
   Flere stigninger, og der gåes flere højdemeter, kræver derfor god form og udholdenhed.

   Sværhedsgraden er ofte en kombination af turens længde, stigninger og fald samt terrænet. En længere cykeltur eller vandretur i et fladt terræn kan derfor godt have en lavere sværhedsgrad end en kortere tur med mange stigninger.

  • Tillæg og entréer

   Enkeltværelse kr. 1.898.

   Entréer er eksklusive med mindre andet er nævnt.

  • Tilskud på busrejser

   Kør gratis over Storebælt
   Skal du med på en busafrejse, der KUN kører fra Fyn og Jylland, så refunderer Gislev din broafgift, når du kører i egen bil. Bemærk: Refundering af broafgift er dog kun gældende, såfremt der ikke er busafrejse fra den pågældende landsdel.

   Du skal selv sende kvittering med påført rejsemål og billetnummer til Gislev Rejser, Lombjergevej 1, 5750 Ringe. Refundering sker via bankoverførsel. Husk at oplyse reg. nr. og kontonummer.

   Transport til nærmeste påstigningssted
   Benytter du offentlig transport i Danmark - tog, bus eller færge til nærmeste afrejsested - så refunderer Gislev 50 % af udgiften til tur/retur billetten på 2. klasse (dog højst kr. 400 per person. Udgiften skal overstige kr. 100 per person). 

   Du skal selv sende kvittering med påført rejsemål og billetnummer til Gislev Rejser, Lombjergevej 1, 5750 Ringe. Refundering sker via bankoverførsel. Husk at oplyse reg. nr. og kontonummer.

  • Valuta i Schweiz

   Schweizer Franc. CHF 1 = kr. 6,89.

  • Valuta i Østrig

   Euro.

  • Valuta og kreditkort i Tyskland

   I Tyskland er valutaen Euro.

   Mange steder kan du betale med kreditkort som Visa og MasterCard men kun på det beløb, varen koster. Mod et gebyr kan du hæve penge i bankautomater. Det er en god ide at have kontanter med på rejsen.

   Ved køb af drikkevarer i bussen er betaling i danske kroner.

  • Vegetar/diabetiker - på rejser med bus

   Det er vigtigt, at du informerer Gislev inden afrejse såfremt du har et specielt behov angående kosten. På denne måde kan vi forberede hotellerne i god tid, således at du ikke skal tænke på netop dette under hele rejsen. Det er dog vigtigt at nævne, at vi vil forespørge og gøre vores bedste for at imødekomme dine behov, men at vi ikke kan garantere dette for alle hotellerne.

  • Vigtigt hvis du rejser med børn under 18 år - busrejser

   Børn og unge under 18 år, der rejser uden respektive forældre, eksempelvis med bedsteforældre, skal medbringe dokumentation fra barnets forældre. Hent mere information om børn og unge på rejse hos Udenrigsministeriet.

  • Vil du vide mere om din busrejse?

   Vil du vide mere?

   Få flere praktiske info på: www.gislev-rejser.dk/vaerd-at-vide

  • Ønsker til indkvartering på busrejser

   Har du specifikke ønsker til dit værelse, eksempelvis etage, separate senge, bo nær medrejsende, skal du oplyse dette ved bestillingen. Vi skal gøre opmærksom på at vi ikke kan garantere alle ønsker, men vi vil forespørge og gøre vores bedste for at imødekomme ønsker.

  Tilmeld dig Gislevs nyhedsmail og vind!
  Tilmeld dig Gislevs nyhedsmail og vind!

  Få inspiration og bliv opdateret med aktuelle rejsetilbud og nyheder. Hver måned deltager alle modtagere af nyhedsmailen i lodtrækningen om et gavekort à kr. 1000

  62 29 12 10Se åbningstider
  Luk menu