Cykelferie langs Rhinen og Mosel

Dejlig cykelferie langs Rhinen og Mosel med 2 danske rejseledere

Cykelferie langs Rhinen og Mosel med Gislev

Kom med og bo i den hyggelige vinby Rüdesheim am Rhein. Vi cykler ad de lette cykelruter langs Rhinen og Mosel i skønne omgivelser. Vi passerer borge og middelalderbyer, og ser hvor Rhinen og Mosel mødes ved Deutsches Eck. En populær cykelferie, hvor du virkelig kommer tæt på livet langs floderne.

 • Flotte anlagte cykelveje langs Rhinen og Mosel
 • Vinsmagning i skønne Rüdesheim er inkluderet
 • 2 rejseledere fra start til slut giver en god oplevelse
   

Med i prisen:

 • Ophold i dobbeltværelse
 • 6 x morgenmad 
 • 4 x smør-selv-madpakker på cykeldage
 • 5 x 4-retters middag
 • 1 x Rhin middag
 • 1 x vinsmagning
 • Cykelleje
 • 4 x cykeldage
 • 2 Gislev rejseledere
   

Entréer er eksklusive med mindre andet er nævnt.

Tillæg: Enkeltværelse kr. 1.200. Superiorværelse kr. 500 pr. person. Afbestillingsforsikring kr. 240. Elcykel kr. 675 (bestilles med rejsen - begrænset antal).


CYkelferie langs Rhinen og Mosel

Se film om cykelruten langs Rhinen:

Se film fra cykelferien i 2015:

Interesseret i rejsen?
Ring til os

Om rejsen

Vidunderlige vinbyer, vinmarker og Rhinen
Denne rejse er for alle glade cyklister. Ved Rhinen og Mosel har man virkelig slået et slag for cykelturismen, og langs floderne cykler vi ad flotte stier, helt fri for biler. De hyggelige vinbyer er perfekte til vores pauser, hvor vi hurtigt finder os til rette og nyder de selvsmurte madpakker. Naturen nydes når vi cykler langs Fader Rhinen og Moder Mosel, kendt for deres idylliske vinmarker og charmerende byer. Med 2 rejseledere har vi mulighed for at tilgodese forskellige hastigheder.

Vi laver også afstikkere ind i det smukke baglandskab, så du får set endnu mere af de skønne områder. Vi cykler i alt omkring 140 km og passerer et væld af gamle borge og fæstningsanlæg. De hyggelige vinbyer er perfekte til vores pauser, hvor vi hurtigt finder os til rette og nyder de selvsmurte madpakker. Vi glæder os til at byde velkommen på denne dejlige cykelferie. En rejse for alle glade cyklister, som ikke nødvendigvis har været på cykelferie før.

 

Billeder

Dag for dag

Dag 1: Udrejse til Rüdesheim

Indkvartering og middag på vores dejlige hotel i Rüdesheim am Rhein. Her byder vores hotelvært samt personalet os velkommen.
 

Dag 2: Langs Rhinen til Loreley

Cyklerne udleveres og justeres. Vi tager den lille færge over Rhinen fra Rüdesheim. Herfra cykler vi gennem smukke landskaber og passerer de hyggelige Rhinbyer. På skråningerne vokser de kendte druer og overalt ses de gamle borge. Vi gør holdt ud for legendariske Loreley klippe, som ligger på modsatte Rhinbred. Dagen slutter i St. Goar, en typisk Rhinby med al dens charme.
Ca. 35 km.

 

Dag 3: Rhinen og Mosel mødes

Bussen kører os det første stykke til St. Goar, hvor cyklerne venter. Herfra cykler vi til Rieslingbyen Boppard. Undervejs nyder vi de flotte scenerier, mens turen går videre til det berømte Deutsches Eck, hvor de to floder Rhinen og Mosel løber sammen.
Ca 35 km.
 

Dag 4: Sluser, snoede veje og idyl

Med bussen fra Rüdesheim til Mosel, hvor endnu en flot cykeldag venter os. Vi passerer små hyggelige vinbyer i skøn natur, og cykler delvist på stier og vejstrækninger langs Mosel. Resten af eftermiddagen kan nydes på hotellet eller i vores charmerende værtsby.
Ca. 35 km.
 

Dag 5: Charmerende Eltville

Hovedmålet på dagens etape er den lille hyggelige by Eltville, som vi når via baglandet og de frodige vinmarker. Vi cykler gennem let kuperet terræn i det flotte vinområde og forbi Kloster Eberbach. Vi holder pause i Eltville, en charmerende Rhinby med bindingsværkshuse og vinproduktion.
Ca. 30 km.
 

Dag 6: Dagen til egne oplevelser

Nyd stemningen i vinbyen Rüdesheim eller tag med rejselederen på besøg i den lille romantiske by Beilstein. Herfra sejler vi til den charmerende vinby Cochem, en af de smukkeste strækninger på Mosel med udsigt til vinmarker og flotte, gamle borge. Frokost på egen hånd og god tid til at nyde den skønne by. Heldagsudflugt kr. 150.

Dag 7: En aktiv uge er slut

Retur til Danmark efter en uge med hyggelige vinbyer, frisk luft og god motion.

Ændring af ruteforløb kan forekomme og vil blive meddelt på rejsen.

Drosselgasse Rüdesheim

Værd at vide

Bemærk

Ændring af hotel kan forekomme. Eventuelle ændringer vil blive til hotel af samme standard. Ændring af ruteforløb kan forekomme, og vil blive meddelt på rejsen.

Bus

Gislevs chauffører har mange års erfaring fra Europas veje. Chaufførerne kender busserne ud og ind, så du er sikret en behagelig og sikker rejse i vores komfortable 4-stjernede busser. Alle Gislevs busrejser køres efter gældende køre- og hviletidsbestemmelser. Til busrejsen må du medbringe 1 kuffert max. 20 kg og 1 håndbagage max. 5 kg.

Cykel

Alle cyklerne er med 7 gear. Ved bestilling af rejse kan der forespørges på el-cykel. Ikke alle cykler er med fodbremse. Husk at medbringe egen cykelhjelm.

Deltagelse

Hvor vidt du kan gennemføre de angivne cykelture og vandringer, er helt din egen vurdering. Vi har dog erfaring for, at deltagerne generelt har en rigtig god vurdering af deres egen fysiske formåen.

Fem nyttige tips

1. Påklædning
På aktive rejser er det en rigtig god idé at gøre brug af princippet lag-på-lag. Det første lag vil hjælpe dig med at holde dig tør og føre fugten væk fra kroppen. F.eks. en god svedtransportende T-shirt. Næste lag kan være en god fleecetrøje, både i bjergene hvor vi vandrer samt stierne vi cykler på, kan det være køligt om morgen, nogle gange oplever vi også blot at vejret slår om. Sidste lag som kan blive nødvendigt, er regntøj. Derudover anbefaler vi at medbringe solcreme, kasket og solbriller.  
Det er også en rigtig god idé at medbringe en mindre dags rygsæk til dagsturene, hvor du kan have en ekstra trøje, kamera, solcreme, en flaske vand og andet i.
2. Fodtøj
Dine fødders velbefindende betyder alt. Sørg derfor at have nogle gode vandrestøvler som allerede er gået til, ellers gå dem til inden afrejse. En god idé er vandrestøvler som støtter godt op om anklen for at undgå ankel skader. Vandrestøvler kan bruges på alle vores vandreferier, de giver den bedste ankel samt fodstøtte og derudover et enormt godt fodfæste.
3. Inden afrejsen
”Varm op” inden afrejse. Om du skal på vandre- eller cykelferie er det en god idé, at du uger forinden din afrejse kommer ud at gå eller cykle alt efter valg af rejse. Dette kan gøres med jævnlige gå- eller cykelture, det optimerer både styrkelsen af led og sener samt din kondition.
4. Proviant og vand
Det er vigtigt at drikke godt med vand, så væskebalancen er i orden. Husk derfor altid at medbringe rigeligt med vand, når vi vandrer eller cykler. På destinationen informerer rejselederen om, hvor der kan købes vand, snacks, madpakker med mere til turene. Når du er fysisk aktiv hele dagen, har du brug for brændstof, som kan styrke dig samt holde energien oppe. Derfor anbefales det, at du medbringer snacks som f.eks. tørrede frugt, nødder eller energibarer, medbring evt. dette hjemmefra. På rejser hvor vi har en service bus med, kan der suppleres op undervejs enten fra eget lager eller bussens. Rejselederen orienterer om dette på rejsen.
5. Cykelhjelm
Gislev anbefaler brugen af cykelhjelm, og vores rejseleder går foran med et godt eksempel. Det er ikke et krav at bære cykelhjelm, men vi anbefaler på det kraftigste, at hver især medbringer en cykelhjelm. Samtidig skal det være behageligt at cykle, så sørg for at dine bukser ikke har generende syninger, medbring evt. cykelbukser.

Klima

Generelt sommervejr med dagstemperatur på 18-26° - læs mere på https://www.mitrejsevejr.dk/l/vejret-tyskland-vejrudsigt-temperatur-klima.php

Kreditkort

Især Visa og Mastercard er udbredt. Der kan kun hæves det beløb, varen koster. Mod gebyr er det muligt at hæve penge i bankautomater.

Medicin

Pak medicin i håndbagagen. Al medicin skal være i original emballage. Medbring gerne recept - er påkrævet ved medicin der indeholder morfin.

Mobiltelefon

Forvent ikke dækning i de øde egne. Husk at slå mobildata og roaming fra.

Pas

Husk at medbringe gyldigt pas.

Program 

Program kan forekomme i en anden rækkefølge end beskrevet.

Rejseforsikring

Vi anbefaler at tegne en rejseforsikring, der dækker sygdom og eventuel hjemtransport. Kontakt Gislev på tlf. 62291210 for priser og nærmere oplysninger. HUSK at medbringe det blå sygesikringsbevis.

Rejseleder

Alle vores aktive rejser er med dansk rejseleder hele vejen. Rejselederne er også aktive på turene og ofte suppleres de med lokale guider, der bringer os helt ud i naturens yderste kroge. Det giver optimale oplevelser, bedre information og mere tid til at nyde omgivelserne. Det hele foregår i et tempo, hvor alle kan være med, og der bliver god tid til fordybelse, snak og hyggeligt samvær.

Sværhedsgrad

Det er vigtigt at pointere, at det er Gislevs subjektive vurdering. Du kan derfor have en anden opfattelse af let eller svært terræn. Gradueringen skal derfor tages med et vist forbehold.
1. Let til Middel
For det meste lige ud, fladt terræn, få niveauforskelle, dog kommer der stadigvæk kilometer i benene.  
2. Middel
Fladt til bakket terræn, som regel en fin blanding, dog med stigninger enkelte steder. Konditionen skal være i orden.
3. Middel til krævende
Flere stigninger, og der gåes flere højdemeter, kræver derfor god form og udholdenhed.

Sværhedsgraden er ofte en kombination af turens længde, stigninger og fald samt terrænet. En længere cykeltur eller vandretur i et fladt terræn kan derfor godt have en lavere sværhedsgrad end en kortere tur med mange stigninger.

CYkelferie langs Rhinen og Mosel

 

Tillæg

Elcykel kr. 675.

Tilskud

Kør gratis over Storebælt
Skal du fra Jylland og Fyn til Københavns Lufthavn eller fra Sjælland og videre med fly fra Odense, Billund og Aalborg, eller med på en busafrejse, der KUN kører fra Fyn og Jylland, så refunderer Gislev din broafgift, når du kører i egen bil. Bemærk: Refundering af broafgift er dog kun gældende, såfremt der ikke er busafrejse fra den pågældende landsdel.

Transport til nærmeste påstigningssted
Benytter du offentlig transport i Danmark - tog, bus, færge eller indenrigsfly til nærmeste afrejsested - så refunderer Gislev 50 % af udgiften til tur/retur billetten på 2. klasse (dog højst kr. 400 per person. Udgiften skal overstige kr. 100 per person). Har du købt fly fra Aalborg til København t/r til Gislevs specialpris, så ydes ikke anden refusion.

Efter hjemkomst skal du selv sende kvittering med påført rejsemål og billetnummer til Gislev Rejser, Lombjergevej 1, 5750 Ringe eller pr mail til refusion@gislev-rejser.dk. Refundering sker via bankoverførsel. Husk at oplyse reg. nr. og kontonummer.

Nat med Rabat
Nogle flyrejser har meget tidlig mødetid. Gislev har forståelse for dette og tilbyder vores gæster følgende mulighed: Ved planlagt mødetid før kl. 07.00 giver vi kr. 350 per hotelværelse til én overnatning. Gæsterne skal selv bestille hotelværelset og efterfølgende sende kvittering med påført rejsemål og billetnummer til Gislev Rejser, Lombjergevej 1, 5750 Ringe. Refundering sker via bankoverførsel. Husk at oplyse reg. nr. og kontonummer. Se under den enkelte rejse om den har ”Nat med rabat”.

Valuta

Euro. 1 euro = ca. 7,60 DKK
Ved køb af drikkevarer i bussen er betaling i danske kroner. Vi anbefaler at du medbringer både kreditkort samt lidt lokal valuta

Vegetar/diabetiker

Det er vigtigt, at du informerer Gislev inden afrejse såfremt du har et specielt behov angående kost. På denne måde kan vi forberede hotellerne i god tid, således at du ikke skal tænke på netop dette under hele rejsen. Det er dog vigtigt at nævne, at vi vil forespørge og gøre vores bedste for at imødekomme dine behov, men at vi ikke kan garantere dette for alle hotellerne.

Vil du vide mere?

Få flere praktiske info på: www.gislev-rejser.dk/vaerd-at-vide.

Ønsker til indkvartering

Har du specifikke ønsker til dit værelse, eksempelvis etage, separate senge eller bo nær medrejsende, skal du oplyse dette ved bestillingen. Vi skal gøre opmærksom på, at vi ikke kan garantere alle ønsker men, at vi vil forespørge og gøre vores bedste for at imødekomme jeres ønsker.

 

Hotel

Zum Grünen Kranz

Hyggeligt familiedrevet hotel beliggende i den gamle bydel. Meget serviceminded og kvalitetsbevidst personale. Kort afstand til festlige Drosselgrasse og Rhin-promenaden samt liften op til den flotte udsigt over Rhinen og Rüdesheim. Hotellet har gratis wi-fi i restauranten, opholdsrum og gårdhaven. Hotellet består af flere bygninger og værelserne forefindes i flere afdelinger med mulighed for superior værelser. Hotellet ejes og drives af Ralf Nägler og hans børn som er 8. generation på hotellet. God forplejning med 4-retters valgmenu til aften, heraf en Rhin-aften. Mulighed for at smøre madpakker til cykeldagene.

Læs mere om Zum grünen Kranz her

Adresse
Oberstrasse 42-44
65385 Rüdesheim am Rhein
Tyskland

 

Kort

Cykelferie langs Rhine og Mosel

Gæsterne siger

Cykelferie langs Rhinen og Mosel
"En særdeles veltilrettelagt rejse"

"En rigtig god cykeloplevelse i godt tempo til os"

"Det var en dejlig tur med servicebus under alle udflugter. God information under hele turen og meget imødekommende rejseledere. Godt humør og gode oplevelser"

Afrejse

Med Gislev Rejser kan du stå på bussen i hele landet og du kan vælge imellem rigtig mange byer. Ved en del afrejsebyer er der mulighed for at parkere (enkelte steder mod betaling). Eksempelvis vælger mange gæster at stå på ved Otto Duborg ved grænsen. Afrejsebyer er også hjemkomstbyer. Du kan se en rejses aktuelle afrejsebyer under: "Afgange og priser" / Afrejse fra.

Start busrejsen lidt senere - kør til sikret parkeringsplads ved Kolding

Gislev gør det nemt for dig. Vi har lejet et stort, indhegnet parkeringsområde, hvor du kan stille din bil, mens du er på busrejse. Vi kører naturligvis fra parkeringsområdet og tilbage igen. Parkeringen er gratis.

Adresse

Koldingvej 7
6580 Vamdrup

Find vej

E45, Afkørsel 65 mod Vamdrup. I rundkørsel 1. vej til højre. Derefter 300 meter. Indkørsel til højre ved Dansk Autologik/Gislev Parkering Syd.

Se alle Gislevs Busrejser her

Læs mere om vores busser her.

Læs mere om tilskudsordning og refusion her.