Fødselsdagskrydstogt på Mosel og Rhinen

Kun med Gislev - kun én afgang!

Tag med på Gislevs traditionsrige fødselsdagskrydstogt på Rhinen og Mosel, det er et festligt krydstogt, hvor der er tid til både oplevelser, fællesskab, hygge og afslapning. Vi sejler med skibet A-Rosa Brava, der udelukkende er reserveret til Gislevs gæster, og vi har sørget for en festlig fødselsdag om bord.

 • Sejlads på romantiske Mosel og naturskønne Rhinen - forbi vinbjerge, borge og små vinbyer.
 • Oplev Köln, Cochem, Luxembourg, Bernkastel-Kues og Boppard.
 • Gislevs egen musiker er med om bord - populær, festlig musik flere aftener.
 • Behagelig sejlads med krydstogtskibet A-Rosa Brava - kun for Gislev-gæster. 
 • Fødselsdagsarrangement, musik og konkurrence med flotte præmier.


Med i prisen:

 • Ophold i dobbeltkahyt/-værelse
 • Helpension om bord på krydstogtskibet fra 2. dags aften til 7. dags morgen
 • Halvpension fra 1. dags aften til 2. dags morgen
 • Alle udflugter inkluderet eksklusive entréer, hvor andet ikke er nævnt
 • Rejseleder
 • Gebyr til Rejsegarantifonden.


Tillæg:
Enkeltkahyts/-værelsestillæg i Kategori A: Kr 1.800. Enkeltkahyts/-værelsestillæg i kategori C: Kr. 2.800.
Tillæg pr. person for dobbeltkahyt i kategori C m. fransk balkon: Kr. 1.800
Tillæg pr. person for dobbeltkahyt i kategori A m. fransk balkon: Kr. 2.300.

Status:
Ring til os

Om rejsen

På Gislevs Fødselsdagskrydstogt tager vi dig med på en eventyrlig rejse på Rhinen og Mosel, to af Tysklands smukkeste floder. Vi sejler med det flotte skib A – Rosa Brava, der udelukkende er reserveret til Gislevs egne gæster, og vi sejler kun på denne ene dato. Der er påmønstring i handelsbyen Köln, som er kendt for sin livlige Rhinpromenade og den store Kölner Dom med de karakteristiske to tårne, herfra sejler vi først ad Rhinen og videre på Mosel. Slap af og nyd udsigten fra skibet, mens det glider forbi det maleriske landskab, vinmarker, idylliske byer og middelalderborge. Den perfekte appetitvækker til de kommende oplevelser.

Vi gør ophold i den charmerende vinby Cochem og den lille by Bernkastel-Kues. En gåtur i de små gader omgivet af stejle vinmarker og smukke bindingsværkshuse giver dig en fornemmelse af, at være trådt tilbage til en anden tid. Tag med på den smukke tur ad panoramavejen, der hæver sig højt over Mosel, med en spektakulær udsigt ud over floden, der snor sig gennem bjergene, og den lille by Piesport omgivet af vinmarker. Oplev den interessante og hyggelige hovedstad i det lille fyrstendømme Luxembourg. I den øvre Rhindal, der hvor Rhinen laver en stor bue, besøger vi skønne Boppard, med tid til at nyde atmosfæren på byens Rhinpromenade. Vi slutter af med en udflugt til Koblenz, der hvor Rhinen og Mosel løber sammen.

Naturligvis er der tid til både oplevelser, fællesskab, hygge og afslapning og ikke mindst vores festlige fødselsdagsfest med Gislevs egen musiker, Thomas, der spiller op til dans. På skibet er service og forplejning helt i top. Velkommen om bord til et flot og festligt krydstogt.
 

 

Billeder

Dag for dag

Dag 1: Udrejse.
Fra Danmark med passende pauser gennem Nordtyskland til middag og overnatning på hotel i Midttyskland.

Dag 2: Köln.
Efter morgenmaden kører vi mod handelsbyen Köln, her kan du gå en tur med rejselederen i den gamle bydel og på Rhinpromenaden. Der er også tid til, at du på egen hånd kan se nærmere på byen, Kölner Dom eller måske nyde en kold Kölsch på en af de hyggelige caféer langs Rhinen.Vores krydstogtskib fra rederiet A-Rosa venter ved Rhinpromenaden nær Kölner Dom først på aftenen. Vi går om bord og hilses velkommen af besætningen. Indkvartering i de komfortable kahytter og dejlig middagsbuffet i skibets restaurant. Afsejling fra Köln ca. kl. 19:00, sydpå ad Rhinen.

Köln 

Dag 3: Formiddagssejlads og Cochem. 
Behagelig sejlads, hvor du har god tid til at nyde opholdet om bord på skibet. Først på dagen sejler vi på en af de smukkeste strækninger på Mosel. Ankomst til Cochem hvor skibet ligger hele eftermiddagen. Efter frokost med rejselederen på byrundtur i den kønne og hyggelige by med brolagte gader, velholdte bindingsværkshuse og farverige blomster. Fra Cochem kan vi se op til Middelalderborgen Reichsburg, som ligger højt hævet over byen. Du får tid til at nyde atmosfæren i Cochem, spadsere en tur langs Moselpromenaden og måske sætte dig med et forfriskende glas hvidvin på en fortovsrestaurant med udsigt til floden. Afsejling fra Cochem ca. kl. 18:00. Middagsbuffet om bord på skibet og sejlads ad Mosel mod Mehring.

Cochem Kejserlige Slot Mosel Cochem

Dag 4: Mehring og Luxembourg.
Du kan nyde formiddagen om bord på skibet, hvor vi stille glider gennem vandet forbi små byer og vinbjerge på vej mod den lille by Mehring. Efter frokost lægger vi til i Mehring, og bussen holder klar, til at tage os med til det lille fyrstendømme Luxembourg, med et besøg i hovestaden af samme navn.
Luxembourg er et af Europas mindste lande, kendt som finanscentrum og det rigeste land i Europa målt pr. indbygger. Byen er hjemsted for EU-domstolen og den Europæiske Investeringsbank. Oplev en spændende byrundtur med rejselederen i byens gamle centrum, hvor de gamle fæstningsanlæg og tilhørende kasematter er optaget på UNESCOs verdensarvsliste. Vi ser bl.a. den store katedral Notre Dame og kommer forbi Storhertugens Palads. Efter byrundturen er der tid til, at du på egen hånd kan gå på opdagelse, og måske se nærmere på resterne af fæstningsanlægget eller besøge de mange indbydende butikker. Sidst på eftermiddagen er vi tilbage i Mehring, hvorfra vi sejler videre ca. kl. 19.00, alt imens vi nyder vores middag om bord.

Luxenborg Hertugpaladset Luxembourg

Dag 5: Bernkastel-Kues og Panoramavejen.
Ankomst til den lille vinby Bernkastel-Kues tidligt om morgenen. Efter morgenmaden kører vi en flot tur langs Mosel og op på panoramavejen, højt hævet over floden. Her er der en fantastisk udsigt ud over Moseldalen og Mosel, der snor sig gennem bjergene. Nedenfor bjerget ligger den lille by Piesport, der er kendt for sine hvidvine. Inden vi kører retur til Bernkastel-Kues besøger vi en vinbonde, hvor du kan smage på den liflige moselvin. Der er også tid til, at du på egen hånd kan gå en tur i Bernkastel-Kues, kendt for sin idylliske og historiske bymidte, der er som taget ud af en anden tid, med bindingsværkshuse, små gader og butikker. Vi sejler videre kl. 15.00. Slap af og nyd et glas vin i skibets lounge eller på soldækket. Om aftenen fejrer vi Gislevs fødseldag, med god mad, musik og dans. En festlig og hyggelig aften.

 Bernkastel Kues

Dag 6: Boppard og Rhinen.
I løbet af natten og de tidlige morgentimer har vi forladt Mosel, er nået tilbage på Rhinen og sejlet sydpå til vinbyen Boppard. Du kan om formiddagen gå med rejselederen på en lille byrundtur i den skønne by grundlagt af Kelterne. Efter frokost kører vi mod Koblenz, der er kendt for Deutsches Eck, hvor Mosel løber sammen med Rhinen. Vi besøger fæstningen Ehrenbreitstein, der ligger på den anden siden af Rhinen højt hævet over floden med storslået udsigt ud over Mosel, Rhinen og Koblenz. Der er mulighed for, at du kan tage liften ned fra borgen og svæve ned over Rhinen til Koblenz (eksklusiv). Vil du ikke med liften, kan du køre med bussen over Rhinen til Deutsches Eck. Inden vi vender tilbage til Boppard og skibet, kan du slentre langs vandet eller besøge den gamle bydel. Vi sejler fra Boppard ca. kl. 18.00 og videre mod Köln.

Boppard am Rhein Koblenz das Deutsche Eck

Dag 7: Hjemrejse fra Köln.
Ankomst til Köln ud på natten. Efter morgenbuffet’en er opholdet om bord på ”A-Rosa Brava” slut. Bussen holder klar ved kajen, og vores kufferter bæres i land af besætningen. Hjemrejse gennem Nordtyskland mod Danmark, hvor grænsen passeres først på aftenen.
 

Bemærk, vi tager forbehold for sejlruten på grund af strømforhold og vandstanden i både Mosel og Rhinen.

Skib

A-Rosa Brava
Meget komfortabelt skib (kategori 4*) med plads til 190 gæster. Skibet har restaurant, bar, lounge, klimaanlæg, soldæk med liggestole, parasoller, storskak og fitnessrum. Helpension med morgenbuffet, frokostbuffet og aftenbuffet.

dæks- og kahytoversigt fødselsdagskrydstogt på Rhinen og Mosel


 

Kahytskategorier: (Der er 3 forskellige kahytskategorier)

Dobbeltkahyt i kategori D m. fransk balkon: Dobbeltkahyt 14,5 m2 på øverste dæk med bad, toilet, dobbeltseng, glasdøre ud til ”fransk balkon”, klimaanlæg, TV, telefon, hårtørrer og værdiboks.
Dobbeltkahyt i kategori C m. fransk balkon: Dobbeltkahyt 14,5 m2 på mellemste dæk med bad, toilet, dobbeltseng, glasdøre ud til ”fransk balkon”, klimaanlæg, TV, telefon, hårtørrer og værdiboks.
Dobbeltkahyt i kategori A med koøje: Dobbeltkahyt 14,5 m2 på underste dæk med bad, toilet, dobbeltseng, klimaanlæg, TV, telefon, hårtørrer og værdiboks. Kahyttene er udstyret med 2 koøjer.

Kahytoversigt

Værd at vide

Valuta
Der kan i land betales med Euro alle steder, og i Tyskland kan du også mange steder betale med kreditkort som Mastercard og Visa. Om bord på skibet bruges dit nøglekort til al betaling, og dit forbrug afregnes sidst på krydstogtet med enten Euro eller kreditkort som Mastercard og Visa.

Sprog på skibet
A-ROSA er et tysk rederi og derfor er hovedsproget på skibet tysk og skibets annoncering er derfor på tysk. Vi har vores rejseleder med om bord på skibet, der nok skal sørge for at holde dig orienteret og være behjælpelig med eventuelle spørgsmål. Fordi Gislev har booket hele skibet vil der af vores rejseleder blivet givet information på dansk, og der vil være opslag med dagens program på dansk. 

Drikkepenge
Drikkepenge er ikke inkluderet. For flodkrydstogtrejser er det kutyme at give drikkepenge til skibets personale ved afslutning af et krydstogt. Det forventes, men er naturligvis frivilligt. Beregn € 5 - 10 per person / dag. Rejselederen orienterer nærmere herom. Dette afregnes i kontanter.

Påklædning
Der er ingen særlige krav til påklædning, når du er på flodkrydstogt. Det er kutyme, at de fleste klæder om til middagen om aftenen, men det er uformelt og afslappet. Det er ikke velset med shorts, badetøj, sandaler og toppe i restauranten om aftenen. Til skibets gallaaften kan du medbringe lidt mere festligt tøj, men det er stadig uformelt, så det behøver ikke være den lange kjole eller habitten, der medbringes.

Elektricitet
Der er 220 volt om bord, det er derfor ikke nødvendigt at medbringe en adapter. Skal du oplade flere ting på samme tid, er det nødvendigt at medbringe et fordelerstik, og det skal være et tobenet stik.

Afrejse

Med Gislev Rejser kan du stå på bussen i hele landet og du kan vælge imellem rigtig mange byer. Ved en del afrejsebyer er der mulighed for at parkere (enkelte steder mod betaling). Eksempelvis vælger mange gæster at stå på ved Otto Duborg ved grænsen. Afrejsebyer er også hjemkomstbyer. Du kan se en rejses aktuelle afrejsebyer under: "Afgange og priser" / Afrejse fra.


Start busrejsen lidt senere - kør til sikret parkeringsplads ved Kolding
Gislev gør det nemt for dig. Vi har lejet et stort, indhegnet parkeringsområde, hvor du kan stille din bil, mens du er på busrejse. Vi kører naturligvis fra parkeringsområdet og tilbage igen. Parkeringen er gratis.

Adresse
Koldingvej 7
6580 Vamdrup

Find vej
E45, Afkørsel 65 mod Vamdrup. I rundkørsel 1. vej til højre. Derefter 300 meter. Indkørsel til højre ved Dansk Autologik/Gislev Parkering Syd.

Rejs med Gislev Rejser og få nem og gratis pakering  Gislev dygtige buschauffører er klar til at give dig den bedste rejseoplevelse.

Se alle Gislevs Busrejser her

Læs mere om vores busser her.

Læs mere om tilskudsordning og refusion her.

 

Kort

Kort Rhinen Mosel Krydstogt