Vinbyen Rüdesheim

Stemning, hygge, dejlig vin og smuk naturHygge, flot natur, sejltur på Rhinen og liflig vin. Den populære busrejse til Rüdesheim er en ægte klassiker. År efter år kommer gæsterne igen for at opleve Drosselgasse med sang, musik og dans, glæde sig over den smukke natur eller en sejltur på Rhinen med udsigt til middelalderborge højt oppe på de stejle bjergskråninger. I Rüdesheim er der fest, stemning og glade mennesker.

 • Familiedrevet hotel med central beliggenhed og halvpension
 • Inklusiv fællesskab, mange flotte oplevelser og en dejlig vinsmagning
 • Sejltur forbi borge og vinbyer på den smukkeste og mest romantiske del af Rhinen

Med i prisen:

 • Ophold i dobbeltværelse
 • 5 x morgenmad
 • 5 x middag
 • Vinsmagning 
 • Byrundtur i Rüdesheim
 • Udflugt til Cochem og Koblenz
 • Kloster Hildegard og panoramatur
 • Udflugten på Rhinen 
 • Rejseleder
 • Gebyr til Rejsegarantifonden

Entréer er eksklusive med mindre andet er nævnt.

 

Bestil rejsen

Pris fra 4.598,-

6 dage
Bus

Med i rejsen er bl.a.

 • Byrundtur i Rüdesheim 
 • Udflugt til Cochem og Koblenz
 • 5 x halvpension
Bestil rejsen

Om rejsen

Rüdesheim er en af de mest besøgte vinbyer ved Rhinen omgivet af bjerge og idylliske vinmarker

På afgangen d. 19/8. bor du 5 nætter på det familiedrevne Hotel Krone. På afgangen d. 10/9. bor du 5 nætter på Hotel zum Grünen Kranz. Begge hoteller ligger centralt i Rüdesheim og i gåafstand til den legendariske Drosselgasse. Her finder du altid et sted med sang, dans og musik. Der vil være tid til, at du kan besøge en af de mange vinstuer og smage på den herlige, lokale Riesling. Vi tager på byrundtur i Rüdesheim og besøger Niederwalddenkmal, hvorfra vi nyder udsigten. På denne rejse kan du også opleve Mainz, maleriske Cochem og Deutsches Eck i Koblenz, samt tage en sejltur på den smukkeste strækning af Rhinen med udsigt til vinmarker, middelalderborge og Loreleiklippen. Velkommen til nogle dejlige dage ved Rhinen - det bliver ikke kedeligt.

Billeder

Dag for dag

Dag 1: Udrejse til Rüdesheim

Afrejse fra Danmark og vi bliver budt velkommen af rejselederen. Inden længe har vi passeret grænsen og er godt på vej gennem Tyskland. Undervejs fortæller rejselederen om ugens program, inden vi ankommer til Rüdesheim ud på aftenen.

Dag 2: Byrundtur og eftermiddagsudflugt til Kloster Hildegaard og Niederwalddenkmal

Rejselederen viser dig Rüdesheim – en perle af en by med bindingsværk, indbydende udskænkningssteder og en herlig stemning. Om eftermiddagen kan du tage med op til klosteret St. Hildegard og det store monument Niederwalddenkmal, hvor du kan nyde udsigten ud over Rhinen og vinmarkerne. Du kan vælge at køre tilbage til Rüdesheim med bussen eller tage liften og slappe af, mens du svæver ned over vinmarkerne. Inkluderet ekskl. lift. ca. € 7.

Dag 3: Smuk sejltur på den mest romantiske del af Rhinen

Ingen tur til Rüdesheim er fuldendt uden en smuk sejltur op ad Rhinen. Vi sejler på den mest romantiske del af Rhinen forbi imponerende borge, charmerende vinbyer og ikke mindst den berømte Loreleiklippe. Vi kører langs Rhinen retur til Rüdesheim. Resten af dagen er der tid på egen hånd og til hygge i Rüdesheim. Inkluderet ekskl. billet til båden.

Dag 4: Vinbyen Cochem, Mosel og Koblenz

Vi krydser Rhinen med skib til Bingen og kører over Hunsrück til Mosel og Cochem. I Cochem kan du gå med rejselederen på en byrundtur og opleve den hyggelige midtby med dens mange bindingsværkshuse og den hyggelige moselpromenade. Efter byrundturen kan du deltage i en vinsmagning inkl. en let frokost, hvor du kan smage på den herlige moselvin. Vinsmagning er ikke inkluderet i udflugten og koster ca. € 12. Ønsker du ikke at deltage i vinsmagningen, kan du bruge tiden på egen hånd til en frokost på en af  byens mange hyggelige caféer eller restauranter eller gå en tur i de små gader og se de mange butikker. Efter vinsmagningen kører vi langs Mosel til Hessens 3. største by Koblenz, der er kendt for Deutsches Eck, hvor Mosel løber ud i Rhinen. Her gør vi et kort ophold, inden vi kører langs Rhinen tilbage til Rüdesheim. Inkluderet ekskl. vinsmagning.

Dag 5: Ad vinvejen til Mainz med Chagall, Arne Jakobsen og Gutenberg

Udflugt ad vinvejen der strækker sig hele vejen til den gamle kurby Wiesbaden, som er hovedstad i Hessen. Herfra videre til Mainz, smukt beliggende ved Rhinen. Rejselederen tager dig med på rundtur i Mainz’ charmerende historiske bydel, der bl.a. byder på rådhuset designet af Arne Jakobsen, St. Stefans kirken med Chagalls smukke vinduer. Pris kr. 180 - kan bestilles med rejsen.

Vinmarker og vinsmagning

Afgang 19.08. Familien Frosch, der ejer Hotel Krone, har egne vinmarker, hvor de gode druer til hvidvinen dyrkes. Vinmarkerne ligger rundt om Rüdesheim. For gæster, som er godt gående, er der mulighed for at vandre på skråningerne mellem vinmarkerne. En aften arrangeres vinsmagning på Hotel Krone, hvor hotelværten Erich fortæller om vindyrkning. 

Afgang 10.09. På denne ekstra afgang vil der være vinsmagning  i familien Näglers egen vinkælder.

 

Dag 6: Hjemrejse til Danmark

Tidlig afrejse fra Rüdesheim. Gennem Tyskland til Danmark. Ankomst ved grænsen ca. kl. 18:30. efter nogle hyggelige dage ved Rhinen.

Hotel

På afgangen d. 19/8:

Hotel Krone

Rheinstrasse 30
D-65385 Rüdesheim
Se hotellets hjemmeside: www.hotel-krone-ruedesheim.de

Godt familiedrevet hotel, direkte ud til Rhinpromenaden, floden og jernbanen. Pæn men enkel standard. Alle værelser med bad og toilet, tv, telefon samt wi-fi. Der er elevator på hotellet. Hotellets rare dansktalende vært  Erich og hans datter står klar til at hygge om gæsterne. Et hyggeligt hotel med stemning, hvor man altid føler sig hjemme.

Tillæg: Enkeltværelse kr. 798.

 

På afgangen d. 10/9:

Weinhotel Zum Grünen Kranz

Oberstrasse 42-44
65385 Rüdesheim am Rhein

Godt og hyggeligt familiedrevet hotel centralt beliggende i Rüdesheim i rolige omgivelser, kun få minutters gang til byens seværdigheder og Rhinpromenaden. Hotellet har reception, restaurant og terrasse. Alle værelser er lyst indrettet med tv, sikkerhedsboks og gratis wi-fi. Badeværelser med føntørrer og toiletartikler.  Der er mulighed for at opgradere  til superiorværelse mod tillæg.

Tillæg: Enkeltværelse kr. 795. Superiorværelse kr. 450 pr person.

Læs mere om Weinhotel Zum Grünen Kranz

Gæsterne siger

”God rejseleder og chauffør. Meget tilfredse og tak for en god tur”

”Det var første gang vi har rejst med Gislev rejser, og det var en positiv oplevelse”

”Fantastisk tur og det er muligt, at jeg nok tager på samme tur igen, sammen med en veninde, så hun kan opleve det samme som jeg har oplevet”

Værd at vide

Begivenheder ved Rhinen og i Rüdeseheim

Vinfest i Rüdesheim, Assmannshausen in Rot og Drosselgasse og Gislevs jubilæum
På afrejse 19.08 afholdes den årlige vinfest i Rüdesheim, og det et er normalt en festlig omgang. Se mere på: https://www.ruedesheimer-weinfest.de/ 

I nabobyen Assmannshausen er der i perioden 25.06 til 27.06 2021 vinfest, hvor byen går rødt og vinfesten hedder - Assmannshausen in Rot. En fest der har fået navnet og farven fra byens røde Spätburgunder. Her er boder i gaderne med vin, ikke kun rødvin, men også hvidvin, herlige specialiteter og musik. Lørdag aften afsluttes aftnenen med en festligt fyrværkeri ude på Rhinen. Assmannshausen ligger ca. 6 km fra Rüdesheim. Du kan se mere om begivenheden her: https://www.assmannshausen-in-rot.de/

Du får naturligvis lejlighed til at besøge den verdensberømte Drosselgasse med lystige vinkroer, sang, musik og dans. Rejselederen går gerne med gæsterne til en hyggelig aften i Drosselgasse.

Midt i Rüdesheim ligger liften "Seilbahn Rüdesheim", der passerer hen over vinmarkerne op til Niederwalddenkmal. Det er en flot tur og kan anbefales. Det er muligt, hvis du er godt gående, at vandre den ene vej, hvis du ikke vil med liften begge veje. Prisen pr. vej med liften er ca. € 7 pr. person. Du kan også tage med på Gislevs udflugt til Niederwalddenkmal og tage liften ned for egen regning.

På afgangen d. 29.08 fejrer vi Gislevs 75 års jubilæum med en aften der byder på ekstra god mad og et godt glas vin

Drikkevand

Vandet fra vandhanen kan drikkes.

Elektricitet

Der er 220 V. Danske stik passer i langt de fleste kontakter, og der er sjældent brug for adapter.

Entréer

Entréer er eksklusive med mindre andet er nævnt. Beregn ca. € 8 til Siegfrieds Musikkabinett,   € 14 til sejltur,  € 7 til liften(enkelt) i Rüdesheim og € 11 til vinsmagning i Cochem.

Fysisk formåen

Denn rejse er velegnet for alle der er almindeligt godt gående. 

Klima

Generelt sommervejr med dagstemperatur på 18-26°. Se mere om temperaturerer på:
https://www.mitrejsevejr.dk/vejrudsigt.php?l=Tyskland&a=Hessen&p=R%25C3%25BCdesheim%2520am%2520Rhein&t=&s=i-Hcz9Gu07Sbrcbm2JyiZrosIMmy2LjRzs7SxqSTidDOzdM=

Medicin

Pak medicin i håndbagagen. Al medicin skal være i original emballage. Medbring gerne recept - er påkrævet ved medicin der indeholder morfin.

Program 

Program kan forekomme i en anden rækkefølge end beskrevet.

Tilskud

Kør gratis over Storebælt
Skal du fra Jylland og Fyn til Københavns Lufthavn eller fra Sjælland og videre med fly fra Odense, Billund og Aalborg, eller med på en busafrejse, der KUN kører fra Fyn og Jylland, så refunderer Gislev din broafgift, når du kører i egen bil. Bemærk: Refundering af broafgift er dog kun gældende, såfremt der ikke er busafrejse fra den pågældende landsdel.

Transport til nærmeste påstigningssted
Benytter du offentlig transport i Danmark - tog, bus, færge eller indenrigsfly til nærmeste afrejsested - så refunderer Gislev 50 % af udgiften til tur/retur billetten på 2. klasse (dog højst kr. 400 per person. Udgiften skal overstige kr. 100 per person). Har du købt fly fra Aalborg til København t/r til Gislevs specialpris, så ydes ikke anden refusion.

Efter hjemkomst skal du selv sende kvittering med påført rejsemål og billetnummer til Gislev Rejser, Lombjergevej 1, 5750 Ringe eller pr mail til refusion@gislev-rejser.dk. Refundering sker via bankoverførsel. Husk at oplyse reg. nr. og kontonummer.

Valuta og kreditkort

1 € = ca. kr 7,50 . Mange steder kan du også betale med kreditkort som Visa og MasterCard, men det er en god ide at have kontanter med på rejsen.

Vil du vide mere?

Få flere praktiske info om rejsen på: www.gislev-rejser.dk/vaerd-at-vide

 

 

 

 

Kort

Afrejse

Med Gislev Rejser kan du stå på bussen i hele landet, og du kan vælge imellem rigtig mange byer. Ved en del afrejsebyer er der mulighed for at parkere (enkelte steder mod betaling). Eksempelvis vælger mange gæster at stå på ved Otto Duborg ved grænsen. Afrejsebyer er også hjemkomstbyer. Du kan se en rejses aktuelle afrejsebyer under: "Afgange og priser" / Afrejse fra.


Start busrejsen lidt senere - kør til sikret parkeringsplads ved Kolding
Gislev gør det nemt for dig. Vi har lejet et stort, indhegnet parkeringsområde, hvor du kan stille din bil, mens du er på busrejse. Vi kører naturligvis fra parkeringsområdet og tilbage igen. Parkeringen er gratis.

Adresse
Koldingvej 7
6580 Vamdrup

Find vej
E45, Afkørsel 65 mod Vamdrup. I rundkørsel 1. vej til højre. Derefter 300 meter. Indkørsel til højre ved Dansk Autologik/Gislev Parkering Syd.

Se alle Gislevs Busrejser her

Læs mere om vores busser her.

Læs mere om tilskudsordning og refusion her.

 

Afgange og priser

DatoAfrejse fraLedige pladserFra pris
19-08-2021Bus fra Jylland og FynRing til os4.198,-Mere information
29-08-2021Bus fra Jylland og FynMere end 84.198,-Bestil rejsenMere information
10-09-2021Bus fra Jylland og FynMere end 84.598,-Bestil rejsenMere information