Alsace og Rhinen

Oplev vinruten, Colmar, Strasbourg og flere af de charmerende vinbyer

Alsace og Rhinen

Skøn kombination af blomstrende Alsace med hyggelige byer samt den berømte vinrute, vinbyen Rüdesheim med den festlige gade Drosselgasse og de mange vinmarker på skråningerne af Rhinen.

 • Du bor tæt på vinruten og de pragtfulde små bindingsværksbyer i Alsace
 • Undervejs besøger vi Strasbourg med den smukke katedral
 • Flere udflugter og vinsmagning i Alsace er inkluderet
 • Mulighed for hyggelig sejltur på Rhinen til Loreley-klippen
   

Med i prisen:

 • Ophold i dobbeltværelse
 • 6 x morgenmad
 • 6 x middag
 • Udflugt til vinturen i Alsace
 • Udflugt til Colmar
 • Orienterende byrundtur i Strasbourg
 • Byrundtur i Colmar
 • Byrundtur i Rüdesheim
 • 1 x vinsmagning i Alsace
 • Rejseleder
 • Moms og gebyr til Rejsegarantifonden.
   

Tillæg:
Enkeltværelse: Kr. 998.
Superior værelse i Rüdesheim kr. 200 pr. person. På forespørgsel.
Dobbeltværelse som eneværelse kr. 1.498.
Afbestillingsforsikring: Kr. 240. 
Entréer er eksklusive, beregn ca. € 45.

Interesseret i rejsen?
Ring til os

Om rejsen

Smukke landskaber, livsglæde og hyggelige byer

Spændende og oplevelsesrig rejse til de smukke landskaber og gode vine i Alsace. Vi besøger de skønne byer Strasbourg med den gotiske katedral og hyggelige pladser samt Colmar med det charmerende område La Petite Venise. Flot køretur på på vinruten, hvor vinmarkerne ligger side om side mellem de små charmerende landsbyer og besøg hos en producent af de skønne Alsace-vine. Vi hører om produktionen og smager på den populære vin.

Fra Alsace kører vi til Tyskland, hvor vi krydser Rhinen ved Bingen og fortsætter til 2 nætter i den berømte by Rüdesheim i Rhindalen, hvor vin, livsglæde og en vidunderlig stemning for længst har fået overtaget. Du får tid til en flot sejltur på Rhinen mellem borge og vinmarker samt tid til at nyde den specielle stemning i Drosselgasse. Velkommen på Gislevs rejse til Alsace og Rhinen.

Tanken bag rejsen

Vi ønsker at tilbyde vores gæster et besøg i to kendte vinområder, der hver har sin charme og idyl. Alsace og Rhinen er en god og sikker kombination af middelalderbyer, skønne vine og smukke omgivelser.

Billeder

Dag for dag

Dag 1: Udrejse fra Danmark

Med passende pauser kører vi til overnatning ved Bensheim i Midttyskland. Undervejs orienterer rejselederen om rejsens program.

Dag 2: Strasbourg – Alsace skønne hovedstad

Vi besøger den gamle bydel med de små krogede gader med smukke, skæve bindingsværkshuse og de mange kanaler. Orienterende byrundtur med rejselederen samt tid på egen hånd. Der er masser af hyggelige restauranter, hvor frokosten kan nydes. Du har mulighed for at sejle på floden L'Ill gennem det berømte kvarter Petite France og forbi Europaparlamentet. Efter et godt ophold i byen fortsætter vi til vores hotel i Klingenthal for de næste 3 nætter.

Dag 3: Vinrutens charmerende byer og vinsmagning

En herlig dag på vinruten, hvor vi besøger nogle af de små charmerende vinbyer, alle omgivet af vinmarker og gamle slotte. De velbevarede huse og de mange blomster giver byerne deres helt egen stemning. Du får mulighed for at opleve nogle af byerne, inden vi kører til vinsmagning hos producent af de berømte Alsace-vine. Udflugt og vinsmagning inkluderet.

Alsace Alsace  

Dag 4: Colmar – en lille perle af en by

Med rejselederen rundt i Colmar, der byder på smukke bindingsværkshuse, spændende museer og masser af idyl. Du kommer forbi de små kanaler i området La Petit Venise, de farvestrålende huse og de hyggelige pladser, der indbyder til afslapning og måske en kop café au lait og en croissant. Du får god tid til egne oplevelser - måske frister et besøg på det berømte museum Unterlinden eller hos Onkel Hansi, Colmars berømte bysbarn. Udflugt inkluderet.

Colmar

Dag 5: Byrundtur i vinbyen Rüdesheim

Vi forlader Alsace og kører ind i Tyskland til Bingen, hvorfra vi sejler over Rhinen til den kendte og lystige by Rüdesheim. Med rejselederen på orienterende byrundtur til bl.a. den kendte gade, Drosselgasse, med livsglæde, sang og musik. Vi bor 2 nætter i Rüdesheim. Overfart Bingen og byrundtur i Rüdesheim inkluderet.

Dag 6: Hyggelig sejltur på Rhinen og egen tid

Du kan vælge at bruge dagen til egne oplevelser eller tage med på sejltur på den skønneste strækning af Rhinen fra Rüdesheim forbi Bacharach og Kaub til St. Goarshausen. Undervejs har vi udsigter til vinmarker, gamle middelalderborge og den berømte Loreley-klippe. Bussen venter i St. Goarshausen og kører os op på Loreley med den pragtfulde udsigt. Vi kører herefter en panoramatur tilbage til Rüdesheim. Resten af dagen har du til egne oplevelser i Rüdesheim. Pris kr. 200 (€ 27) inkl. sejltur.

Dag 7: Hjemrejse til Danmark

Efter nogle dejlige dage i Alsace og ved Rhinen kører vi mod Danmark og ankommer først på aftenen til den danske grænse.

Hoteller

Alsace 3 nætter:

Hotel des Vosges , Klingenthal

4 Route de Grendelbruch,
67530 Klingenthal, Frankrig

Familiedrevet hotel beliggende i rolige omgivelser for foden af Mont Sainte Odile. Pæne men uensartede værelser, alle med bad, toilet, hårtørrer, telefon og TV.
Hotellet råder over indendørs pool, have, terrasser og tennisbane. Hotellet har 4 etager og elevator til 3. etage.

Rüdesheim 2 nætter:

Zum Grünen Kranz

Oberstrasse 42
D-65385 Rüdesheim am Rhein
Telefon: 0049 6722 48336
Se mere på www.gruenerkranz.com/de/willkommen-zum-gruenen-kranz/

Hyggeligt familiedrevet hotel beliggende i den gamle bydel. Meget serviceminded og kvalitetsbevidst personale. Kort afstand til festlige Drosselgrasse og Rhin-promenaden, samt liften op til den flotte udsigt over Rhinen og Rüdesheim.

Hotellet har gratis wifi i restauranten, opholdsrum og gårdhaven. Hotellet består af flere bygninger og værelserne forefindes i flere afdelinger, med mulighed for superior værelser på forespørgsel og mod et tillæg.
Der er ikke elevator på hotellet, men hotellet hjælper med bagage ved ankomst og afrejse.

Alle værelser er renoveret og ny-indrettet og har alle bad, toilet og tv.

Det er muligt at tilkøbe superior værelser på Zum Grünen Kranz. Pris pr. person kr. 200. På forespørgsel.

Værd at vide

Valuta

Euro.

Strøm

220 V.

Entréer

Beregn ca. € 5-10 pr. seværdighed.

Vin med hjem

Der er plads i bussen til vinindkøb - dog i begrænset omfang.

Drosselgasse

Du får naturligvis lejlighed til at besøge den verdensberømte Drosselgasse med lystige vinkroer, sang, musik og dans. Rejselederen går gerne med gæsterne til en hyggelig aften i Drosselgasse.

Liften i Rüdesheim

Midt i Rüdesheim ligger liften "Seilbahn Rüdesheim", der passerer hen over vinmarkerne op til Niederwalddenkmal. Det er en flot tur og kan anbefales. Det er muligt, hvis du er godt gående, at vandre den ene vej, hvis du ikke vil med liften begge veje. Prisen pr. vej med liften er ca. € 6 pr. person.

Afrejse

Mange byer at vælge imellem

Med Gislev Rejser kan du stå på bussen i næsten hele landet og du kan vælge imellem mange byer. Ved nogle afrejsebyer er der mulighed for at parkere (enkelte steder mod betaling). Mange gæster vælger dog at stå på ved vores indhegnede parkeringsområde ved Kolding, Vamdrup.

Afrejsebyer er også hjemkomstbyer. Du kan se en rejses aktuelle afrejsebyer under: "Afgange og priser" / Afrejse fra.

Nem og gratis parkering

Start busrejsen lidt senere - kør til sikret parkeringsplads ved Kolding. Gislev gør det nemt for dig. Vi har lejet et stort, indhegnet parkeringsområde, hvor du kan stille din bil, mens du er på busrejse. Vi kører naturligvis fra parkeringsområdet og tilbage igen. Parkeringen er gratis.

Adresse

Koldingvej 7
6580 Vamdrup

Find vej

E45, Afkørsel 65 mod Vamdrup. I rundkørsel 1. vej til højre. Derefter 300 meter. Indkørsel til højre ved Dansk Autologik/Gislev Parkering Syd.

Se alle Gislevs Busrejser her

Læs mere om vores busser her.

Læs mere om tilskudsordning og refusion her.

Kort

Alsace og Rhinen