Skip to main content

Rundrejse til Alsace og Rhinen

-
Oplev vinruten, Colmar, Strasbourg og skønne Rüdesheim samt flere af de charmerende vinbyer

Alsace og Rhinen

På denne rejse til Alsace og Rhinen får du en skøn kombination af blomstrende Alsace med hyggelige byer samt den berømte vinrute, vinbyen Rüdesheim med den festlige gade Drosselgasse og de mange vinmarker på skråningerne af Rhinen.

Busrejse til Alsace og Rhinen med vinmarker og hyggelige byer

Spændende og oplevelsesrig rejse til de smukke landskaber og gode vine i Alsace. Vi besøger de skønne byer Strasbourg med den gotiske katedral og hyggelige pladser samt Colmar med det charmerende område La Petite Venise. Flot køretur på vinruten, hvor vinmarkerne ligger side om side mellem de små charmerende landsbyer og besøg hos en producent af de skønne Alsace-vine. Vi hører om produktionen og smager på den populære vin.

Fra Alsace kører vi til Tyskland, hvor vi krydser Rhinen ved Bingen og fortsætter til 2 nætter i den berømte by Rüdesheim i Rhindalen, hvor vin, livsglæde og en vidunderlig stemning for længst har fået overtaget. Du får tid til en flot sejltur på Rhinen mellem borge og vinmarker samt tid til at nyde den specielle stemning i Drosselgasse. Velkommen på Gislevs rejse til Alsace og Rhinen.

Glæd dig til

 • Du bor tæt på vinruten og de pragtfulde små bindingsværksbyer i Alsace
 • Undervejs besøg i Strasbourg med den smukke katedral
 • Flere udflugter og vinsmagning i Alsace er inkluderet
 • Mulighed for hyggelig sejltur på Rhinen til Loreley-klippen

Inkluderet i rejsens pris

 • 6 x morgenmad
 • 6 x middag
 • 1 x vinsmagning i Alsace
 • Byrundtur i Rüdesheim
 • Byrundtur i Strasbourg
 • Udflugt til Vinrutens charmerende byer
 • Udflugt til Colmar
 • Rejseleder

  Entréer er eksklusive medmindre andet er nævnt

Dagsprogram

 • Rejsen er ikke egnet for bevægelseshæmmede. Kontakt Gislev Rejser hvis du er tvivl om du kan deltage på denne rejse

 • Dag 1: Udrejse fra Danmark

  Med passende pauser kører vi til overnatning i Midttyskland. Undervejs orienterer rejselederen om rejsens program.

 • Dag 2: Strasbourg – Alsace skønne hovedstad

  Afrejse til Strasbourg, hvor vi besøger den gamle bydel med de små krogede gader med smukke, skæve bindingsværkshuse og de mange kanaler. Orienterende byrundtur med rejselederen samt tid på egen hånd.

  Der er masser af hyggelige restauranter, hvor frokosten kan nydes. Du har mulighed for at sejle på floden L'Ill gennem det berømte kvarter Petite France og forbi Europaparlamentet.

  Efter et godt ophold i byen fortsætter vi til vores hotel i Klingenthal for de næste tre nætter.

 • Dag 3: Vinrutens charmerende byer og vinsmagning

  En herlig dag på vinruten, hvor vi besøger nogle af de små charmerende vinbyer, alle omgivet af vinmarker og gamle slotte. De velbevarede huse og de mange blomster giver byerne deres helt egen stemning.

  Du får mulighed for at opleve nogle af byerne, inden vi kører til vinsmagning hos producent af de berømte Alsace-vine.

  Udflugt og vinsmagning inkluderet.

 • Dag 4: Colmar – en lille perle af en by

  Med rejselederen rundt i Colmar, der byder på smukke bindingsværkshuse, spændende museer og masser af idyl.

  Du kommer forbi de små kanaler i området La Petit Venise, de farvestrålende huse og de hyggelige pladser, der indbyder til afslapning og måske en kop café au lait og en croissant.

  Du får god tid til egne oplevelser - måske frister et besøg på Onkel Hansis museum - Colmars berømte bysbarn.

  Udflugt inkluderet.

 • Dag 5: Byrundtur i vinbyen Rüdesheim

  Vi forlader Alsace og kører ind i Tyskland til Bingen, hvorfra vi sejler over Rhinen til den kendte og lystige by Rüdesheim.

  Med rejselederen på orienterende byrundtur til bl.a. den kendte gade, Drosselgasse, med livsglæde, sang og musik. Vi bor 2 nætter i Rüdesheim.

  Overfart Bingen og byrundtur i Rüdesheim inkluderet.

 • Dag 6: Hyggelig sejltur på Rhinen og egen tid

  Du kan vælge at bruge dagen til egne oplevelser eller tage med på sejltur på den skønneste strækning af Rhinen fra Rüdesheim forbi Bacharach og Kaub til St. Goarshausen.

  Undervejs har vi udsigter til vinmarker, gamle middelalderborge og den berømte Loreley-klippe. Bussen venter i St. Goarshausen og kører os op på Loreley med den pragtfulde udsigt.

  Vi kører herefter en panoramatur tilbage til Rüdesheim. Resten af dagen har du til egne oplevelser i Rüdesheim. Pris kr. 250 inkl. sejltur. Bestilles med rejsen.

 • Dag 7: Hjemrejse til Danmark

  Efter nogle dejlige dage i Alsace og ved Rhinen kører vi mod Danmark og ankommer først på aftenen til den danske grænse.

Hoteller

 • Dag 2-5

  Hotel des Vosges Klingenthal

  Familie-ejet hotel beliggende i den lille landsby Klingenthal. Hotellet har en hyggelig terrasse, hvor aftenkaffen eller et glas vin kan nydes.

  ElevatorJa
  Indendørs swimmingpoolJa
  TVJa
  BarJa
  LoungeJa
  RestaurantJa
  Wi-fiJa
  TerrasseJa
 • Dag 5-7

  Weinhotel Zum Grünen Kranz

  Godt og hyggeligt familiedrevet hotel centralt beliggende i Rüdesheim i rolige omgivelser, kun få minutters gang til byens seværdigheder og Rhinpromenaden. Hotellet ejes og drives af Ralf Nägler og hans børn, som er 8. generation på hotellet.

  Hotellet har reception, restaurant og terrasse. Alle værelser er lyst indrettet med tv og gratis wi-fi. Hotellet er opdelt i flere bygninger. Der er ikke elevator på hotellet.

  Læs mere om Weinhotel Zum Grünen Kranz her

  Zum Grünen Kranz

  TVJa
  Wi-fiGratis i restauranten, opholdsrum og gårdhaven
  HårtørrerJa
  RestaurantJa
  VærdiboksJa

Kort

Rundrejse med Alsace og Rhinen

Afrejser og bestilling

AfrejseAntal dageAfrejse fraLedige pladserPris
20-07-2024Se afrejsetider 7 dageBus fra Jylland og FynRing til os6.198,-
07-09-2024Se afrejsetider 7 dageBus fra Jylland og Fyn16.198,-Bestil
14-09-2024Se afrejsetider 7 dageBus fra Jylland og FynMere end 86.198,-Bestil
21-09-2024Se afrejsetider 7 dageBus fra Jylland og FynMere end 86.198,-Bestil
12-10-2024Se afrejsetider 7 dageBus fra Jylland og FynMere end 86.198,-Bestil

Praktiske oplysninger

Nedenfor kan du se svar på de mest stillede spørgsmål. Kan du ikke finde svar på dit spørgsmål, så er vi klar til at hjælpe på mail gislev@gislev-rejser.dk eller på telefon 62 29 12 10.

 • Brug af mobiltelefon under busrejsen

  Der henstilles til, at mobiltelefon kun benyttes til korte samtaler. Længere samtaler kan, af hensyn til medrejsende, føres i pauserne.

 • Chaufføren

  Chaufførskifte kan forekomme undervejs på nogle busrejser - oftest i anledning af at køre- hviletidsbestemmelserne skal overholdes.

 • Drikkevand i Frankrig

  Frankrig har udmærket drikkevand. På hotellet smager det dog ikke altid godt, men det er ikke sundhedsfarligt. Køb evt. kildevand.

 • Drikkevand i Tyskland

  Vandet fra vandhanen kan drikkes.

 • Drosselgasse

  Du får naturligvis lejlighed til at besøge den verdensberømte Drosselgasse med lystige vinkroer, sang, musik og dans. Rejselederen går gerne med gæsterne til en hyggelig aften i Drosselgasse.

 • Elektricitet i Frankrig

  220 V.

 • Elektricitet i Tyskland

  Der er 220 V. Danske stik passer i langt de fleste kontakter, og der er sjældent brug for adapter.

 • Entréer

  Entréer er eksklusive - beregn ca. € 5-10 pr. seværdighed.

 • Fast plads i bussen på Gislevs rejser

  Hos Gislev kan du købe fast plads i bussen. Fast plads koster: 0 - 7 dage: Kr. 190, 8 - 16 dage: Kr. 230. Fast plads gælder fra du tager plads i den bus, der skal gennemføre rejsen (For eksempel fra Kolding/Vamdrup).

  Bestiller du din rejse online, kan du selv vælge faste pladser under bestillingen. Du kan også ringe ind og bestille din rejse og lave pladsreservationerne samtidig. Det er chaufføren og rejselederen, der anviser pladsen.
  Bemærk, at reservationen ikke gælder i tilslutningsbusser.

 • Forplejning i bussen

  Der kan købes øl, vand og kaffe i bussen. 

 • Fysisk formåen

  Denne rejse er ikke egnet for bevægelseshæmmede, da flere byer har brosten og kun kan besøges til fods. 

 • Køre- og hviletid

  Gislevs chauffører har mange års erfaring fra Europas veje. Chaufførerne kender busserne ud og ind, så du er sikret en behagelig og sikker rejse i vores komfortable busser.

  Alle Gislevs busrejser køres efter gældende køre- og hviletidsbestemmelser - derfor forekommer der på nogle rejser chaufførskift undervejs. Gislev Rejsers holdning er, at reglerne for køre-/hviletider for chauffører er rimelige og at de derfor skal overholdes.

 • Liften i Rüdesheim

  Midt i Rüdesheim ligger liften "Seilbahn Rüdesheim", der passerer hen over vinmarkerne op til Niederwalddenkmal. Det er en flot tur og kan anbefales. Det er muligt, hvis du er godt gående, at vandre den ene vej, hvis du ikke vil med liften begge veje.

  Prisen pr. vej med liften er ca. € 7 pr. person.

 • Medicin på busrejser

  Pak medicin i håndbagagen. Medicin skal være i original emballage. Hvis du lider af en sygdom, der kan give problemer undervejs, bedes du venligst diskret gøre rejselederen opmærksom herpå. Det er din sikkerhed for, at rejselederen agerer korrekt, hvis du skulle blive utilpas på turen.

  Mange lande kræver dokumentation for, at evt. medbragt receptpligtig medicin er til en selv, og det er derfor vigtigt at sørge for at evt. dokumentation for dette er i orden.

  Tjek evt. https://www.apoteket.dk/sundhed/rejse/guide-pillepas og se om din rejse kræver 'pillepas' og hvordan du bestiller det.

  Rejsende kan også altid kontakte ambassaden, hvis man har brug for at medbringe receptpligtig medicin til rejsen, og er i tvivl om der gælder særlige regler.

  Læs mere på dette link: http://um.dk/da/rejse-og-ophold/rejse-til-udlandet/medicin-paa-rejsen/  eller kontakt egen læge, apotek eller sygehus for yderligere vejledning og hjælp til evt. medicinattest.

 • Mulighed for gratis sikret parkering ved Vamdrup

  Med Gislev Rejser kan du stå på bussen i hele landet og du kan vælge imellem rigtig mange byer. Ved en del afrejsebyer er der mulighed for at parkere (enkelte steder mod betaling). Eksempelvis vælger mange gæster at stå på ved Otto Duborg ved grænsen. Afrejsebyer er også hjemkomstbyer. Du kan se en rejses aktuelle afrejsebyer under: "Afgange og priser" / Afrejse fra.

  Start busrejsen lidt senere - kør til sikret parkeringsplads ved Vamdrup

  Gislev gør det nemt for dig. Vi har lejet et stort, indhegnet parkeringsområde, hvor du kan stille din bil, mens du er på busrejse. Vi kører naturligvis fra parkeringsområdet og tilbage igen. Parkeringen er gratis.

  Adresse

  Koldingvej 7
  6580 Vamdrup

  Find vej
  E45, Afkørsel 65 mod Vamdrup. I rundkørsel 1. vej til højre. Derefter 300 meter. Indkørsel til højre ved Dansk Autologik/Gislev Parkering Syd.

  Bemærk:

  Gratis parkering ved Vamdrup gælder ikke på rejserne skabt i samarbejde med NILLES Rejser. Disse rejser har udelukkende afgange fra Sjælland og findes under temaet "Stig på bussen".

  Se alle Gislevs Busrejser her

  Læs mere om vores busser her.

  Læs mere om tilskudsordning og refusion her.

 • Overnatningshoteller

  Alle længere rejsemål har overnatning på ud- og hjemrejsen. Gislev benytter kun gode overnatningshoteller.

  Ikke aktuelt på kortere rejsemål.

 • Pas - på busrejser

  Husk at medbringe gyldigt pas.

  Ved bestilling af rejsen bedes du oplyse dit navn som angivet i passet.

 • Tillæg

  Enkeltværelsestillæg kr. 998.
  Dobbeltværelse som eneværelse kr. 1.998.
  Superiorværelse i Rüdesheim kr. 200 pr. person. Begrænset antal.
  Afbestillingsforsikring: 7% af rejsens pris. 

 • Tilskud på busrejser fra Fyn og Jylland

  Kør gratis over Storebælt
  Skal du med på en busafrejse, der KUN kører fra Fyn og Jylland, så refunderer Gislev din broafgift, når du kører i egen bil. Bemærk: Refundering af broafgift er dog kun gældende, såfremt der ikke er busafrejse fra den pågældende landsdel.

  Du skal selv sende kvittering med påført rejsemål og billetnummer til Gislev Rejser, Hvidkærvej 29, 5250 Odense SV. Refundering sker via bankoverførsel. Husk at oplyse reg. nr. og kontonummer.

  Transport til nærmeste påstigningssted
  Benytter du offentlig transport i Danmark - tog, bus eller færge til nærmeste afrejsested - så refunderer Gislev 50 % af udgiften til tur/retur billetten på 2. klasse (dog højst kr. 400 per person. Udgiften skal overstige kr. 100 per person). 

  Du skal selv sende kvittering med påført rejsemål og billetnummer til Gislev Rejser, Hvidkærvej 29, 5250 Odense SV. Refundering sker via bankoverførsel. Husk at oplyse reg. nr. og kontonummer.

 • Valuta og betalingskort i Frankrig

  I Frankrig er valutaen Euro.

  Mange steder kan du betale med kreditkort som Visa og MasterCard men kun på det beløb, varen koster. Mod et gebyr kan du hæve penge i bankautomater. Det er en god ide at have kontanter med på rejsen.

 • Valuta og kreditkort i Tyskland

  I Tyskland er valutaen Euro.

  Mange steder kan du betale med kreditkort som Visa og MasterCard men kun på det beløb, varen koster. Mod et gebyr kan du hæve penge i bankautomater. Det er en god ide at have kontanter med på rejsen.

  Ved køb af drikkevarer i bussen er betaling i danske kroner.

 • Vegetar/diabetiker - på rejser med bus

  Det er vigtigt, at du informerer Gislev inden afrejse såfremt du har et specielt behov angående kosten. På denne måde kan vi forberede hotellerne i god tid, således at du ikke skal tænke på netop dette under hele rejsen. Det er dog vigtigt at nævne, at vi vil forespørge og gøre vores bedste for at imødekomme dine behov, men at vi ikke kan garantere dette for alle hotellerne.

 • Vigtigt hvis du rejser med børn under 18 år - busrejser

  Børn og unge under 18 år, der rejser uden respektive forældre, eksempelvis med bedsteforældre, skal medbringe dokumentation fra barnets forældre. Hent mere information om børn og unge på rejse hos Udenrigsministeriet.

 • Vil du købe vin med hjem?

  Der er plads i bussen til vinindkøb - dog i begrænset omfang.

 • Vil du vide mere om din busrejse?

  Få flere praktiske info på: www.gislev-rejser.dk/vaerd-at-vide

 • Ønsker til indkvartering på busrejser

  Har du specifikke ønsker til dit værelse, eksempelvis etage, separate senge, bo nær medrejsende, skal du oplyse dette ved bestillingen. Vi skal gøre opmærksom på at vi ikke kan garantere alle ønsker, men vi vil forespørge og gøre vores bedste for at imødekomme ønsker.

Tilmeld dig Gislevs nyhedsmail og vind!
Tilmeld dig Gislevs nyhedsmail og vind!

Få inspiration og bliv opdateret med aktuelle rejsetilbud og nyheder. Hver måned deltager alle modtagere af nyhedsmailen i lodtrækningen om et gavekort à kr. 1000

62 29 12 10Se åbningstider
Luk menu