Skip to main content

Flodkrydstogt på Rhinen og Mosel

-
Oplev de kønneste strækninger på Rhinen og Mosel fra Strasbourg til Cochem

Krydstogt på Rhinen og Mosel

Velkommen om bord til et attraktivt krydstogt på nogle af de kønneste strækninger på Rhinen og Mosel. Fra vinbyen Cochem til europabyen Strasbourg. Undervejs besøger vi Alken, hvor vi skal se Thurant Slottet, vi ligger til i Koblenz, hvor Rhinen og Mosel mødes, herfra sejler vi videre ind på selve Rhinen, og sætter kursen mod charmerende Strasbourg.

Det er et krydstogt i et behageligt rejsetempo med gode oplevelser, hvor vi sejler forbi smukke landskaber med vinbjerge, gamle middelalderborge og hyggelige byer. Forplejning og service på skibet er helt i top. Gislevs bus følger ruten, og kører alle udflugter i land.

Inkluderet i rejsens pris

 • Halvpension på overnatningshoteller
 • All Inclusive på skibet
 • Velkomstdrink på skibet
 • Gallaaften på skibet
 • Byrundtur i Cochem
 • Aftengåtur i Koblenz
 • Byrundtur i Strasbourg
 • Byrundtur i Mainz
 • Rejseleder
  Entréer er ekskl. medmindre andet er nævnt.

Dagsprogram

 • Dag 1: Udrejse til Tyskland

  Med passende pauser til vores hotel i Tyskland, hvor vi indkvarteres, og nyder en god middag.

 • Dag 2: Den maleriske vinby Cochem

  Efter morgenmaden kører vi til Cochem – en perle af en by. Her er der tid til en byrundtur i den charmerende by spækket med middelalderidyl og gamle bindingsværkshuse. Sidst på eftermiddagen går vi om bord på vores krydstogtskib MS Monet til velkomstdrink og middag.

 • Dag 3: Alken og historiske Koblenz

  Formiddagssejlads ad den romantiske og snoede Moselflod til den lille hyggelige vinby Alken, med rundvisning på middelalderborgen Thurant – en af de ældste i området. Herfra har du pragtfuld udsigt over Mosellandskabet.

  Det dejlige flodkrydstogt fortsætter med kurs mod Koblenz ved Deutsches Eck, hvor Mosel løber ud i Rhinen. Koblenz som er omgivet af bjergtoppe, er fuld af kultur og historie.

  I aften er der underholdning ombord på skibet. Vi ligger i Koblenz natten over.

 • Dag 4: Boppard og Rüdesheim

  Vi sejler fra Koblenz tidligt om morgenen med kurs mod vinbyen Boppard, vi har tid til at gå rundt i byen. Vi sejler videre på den kønneste del af Rhinen, og du kan nyde den flotte sejlads, når vi sejler forbi vinbjerge, små charmerende vinbyer og den legendariske og berømte Lorelei klippe.

  Om aftenen ankommer vi til Rüdesheim, den hyggelige vinby. Besøg den berømte og legendariske Drosselgasse med de mange caféer og barer, som ligger side om side.

 • Dag 5: Charmerende Mainz

  Nyd morgenmaden ombord, mens vi sejler gennem Rheingau området med de mange vinbjerge. Ophold i Mainz med den enorme domkirke og det enestående Gutenberg Museum. På museet kommer du på en spændende rejse gennem bogtrykkerkunstens historie og du finder kopier af Gutenbergbibelen – verdens ældste trykte bog.

  Efter nogle hyggelige timer i Mainz vender vi retur til skibet for frokost. Tid til at nyde eftermiddagen på skibet. I aften er der gallamiddag om bord.

  Sejlads om natten til Strasbourg, hovedstaden i Alsace – kendt som både en moderne kontorby med Europa parlamentet og en romantisk middelalderby med maleriske kanaler i kvarteret La Petite France ved floden.

 • Dag 6: Afsked med skibet og Strasbourg

  Ud på morgenen ankomst til hyggelige Strasbourg, også kendt som hovedsæde for Europa Parlamentet. Når vi har nydt morgenmaden, forlader vi skibet efter nogle dejlige dage om bord, og tager på byrundtur i Strasbourgs gamle bydel med de skæve bindingsværkshuse og den imponerende katedral.

  Om eftermiddagen kører vi gennem Tyskland til overnatning og middag på godt hotel.

 • Dag 7: Hjemrejse

  Efter morgenmaden kører vi det sidste stykke til Danmark med ankomst til grænsen sidst på eftermiddagen.

Skib

 • Dag 2-6

  MS Monet

  Flot skib med 2 dæk, restaurant, salon, bar, soldæk med solstole og lille butik. Der er aircondition overalt på skibet og gratis internet på skibets fællesområder.

  2 kahytskategorier

  A: Dobbeltkahyt på øverste dæk med stort panoramavindue, 2 separate senge eller 1 dobbeltseng, bad, toilet, hårtørrer, tv, radio og værdibox.
  B: Dobbeltkahyt på nederste dæk med 1 stort vindue, 2 separate senge eller 1 dobbeltseng, bad, toilet, hårtørrer, tv, radio og værdibox.

  Forplejning om bord

  Ophold på skibet er med morgenbuffet, serveret 3-retters frokost og middag. Maden tager udgangspunkt i det franske køkken, og der er på alle skibe ansat kokke, der sørger for, at maden er veltilberedt og af god kvalitet.

  Drikkevarer (vin, øl, vand, frugtjuice og 1 kop kaffe) til måltiderne om bord – og der er også fri bar fra kl. 10-23 (dog eksklusive champagne, vin fra vinkort og specielle drinks).

  AirconditionJa
  BarJa
  HårtørrerJa
  RestaurantJa
  TVJa
  VærdiboksJa
  Wi-fiJa

Kort

Praktiske oplysninger

Nedenfor kan du se svar på de mest stillede spørgsmål. Kan du ikke finde svar på dit spørgsmål, så er vi klar til at hjælpe på mail gislev@gislev-rejser.dk eller på telefon 62 29 12 10.

 • Brug af mobiltelefon under busrejsen

  Der henstilles til, at mobiltelefon kun benyttes til korte samtaler. Længere samtaler kan, af hensyn til medrejsende, føres i pauserne.

 • Chaufføren

  Chaufførskifte kan forekomme undervejs på nogle busrejser - oftest i anledning af at køre- hviletidsbestemmelserne skal overholdes.

 • Drikkepenge

  Drikkepenge er ikke inkluderet. For flodkrydstogtsrejser er det kutyme at give drikkepenge til skibets personale ved afslutning af et krydstogt. Det forventes, men er naturligvis frivilligt. Beregn € 5-10 pr. person pr. dag. Indbetales samlet og så fordeler skibets personale selv pengene til alle ansatte på skibet. Rejselederen orienterer nærmere herom. Dette afregnes i kontanter.

 • Drikkevand i Frankrig

  Frankrig har udmærket drikkevand. På hotellet smager det dog ikke altid godt, men det er ikke sundhedsfarligt. Køb evt. kildevand.

 • Drikkevand i Tyskland

  Vandet fra vandhanen kan drikkes.

 • Elektricitet i Frankrig

  220 V.

 • Elektricitet i Tyskland

  Der er 220 V. Danske stik passer i langt de fleste kontakter, og der er sjældent brug for adapter.

 • Elektricitet om bord

  Der er 220 volt om bord, det er derfor ikke nødvendigt at medbringe en adapter. Skal du oplade flere ting på samme tid, er det nødvendigt at medbringe et fordelerstik, og det skal være et tobenet stik.

 • Entréer

  Entréer er eksklusive medmindre andet er nævnt.

 • Fast plads i bussen

  Hos Gislev kan du købe fast plads i bussen. Fast plads koster: 0 - 7 dage: Kr. 190, 8 - 16 dage: Kr. 230. Fast plads gælder fra du tager plads i den bus, der skal gennemføre rejsen (For eksempel fra Kolding/Vamdrup).

  Bestiller du din rejse online, kan du selv vælge faste pladser under bestillingen. Du kan også ringe ind og bestille din rejse og lave pladsreservationerne samtidig. Det er chaufføren og rejselederen, der anviser pladsen.
  Bemærk, at reservationen ikke gælder i tilslutningsbusser.

 • Forplejning i bussen

  Der kan købes øl, vand og kaffe i bussen. 

 • Forplejning om bord

  Opholdet på skibet er med morgenbuffet, serveret 3-retters frokost og middag.

  Maden tager udgangspunkt i det franske køkken, og der er på alle skibe ansat kokke, der sørger for, at maden er veltilberedt og af god kvalitet.

  Drikkevarer (vin, øl, vand, frugtjuice og kaffe) til måltiderne om bord er inkluderet, og der er fri bar kl. 10 - 23 (dog eksklusiv champagne, vin fra vinkort og specielle drinks fra drinkskortet). 

 • Fysisk formåen

  Flodkrydstogter er ikke egnet for gangbesværede, og alle gæster skal være 100% selvhjulpne. Hvis vi undervejs gør stop i storbyer, vil byrundturen ofte være en kombination af buskørsel og til fods - enkelte byer er dog kun til fods.

  Vi besøger indimellem også nationalparker og seværdigheder, hvor vi ikke kan komme helt frem med bus. Ring evt. til Gislev Rejser, hvis du er i tvivl om du kan deltage på en af vores flodkrydstogtsrejser.

 • Internet

  Der er gratis internet på alle Croisi Europes skibe i området ved receptionen og i skibets lounge. På rederiets nyere skibe er der internet alle steder ombord. Bemærk, på grund af dårlig dækning kan internettet have udfald og nedsat hastighed afhængigt af de steder, der sejles.

 • Klima

  Generelt sommervejr med dagstemperatur på 18-26° - læs mere her.

 • Køre- og hviletid

  Gislevs chauffører har mange års erfaring fra Europas veje. Chaufførerne kender busserne ud og ind, så du er sikret en behagelig og sikker rejse i vores komfortable busser.

  Alle Gislevs busrejser køres efter gældende køre- og hviletidsbestemmelser - derfor forekommer der på nogle rejser chaufførskift undervejs. Gislev Rejsers holdning er, at reglerne for køre-/hviletider for chauffører er rimelige og at de derfor skal overholdes.

 • Medicin på busrejser

  Pak medicin i håndbagagen. Medicin skal være i original emballage. Hvis du lider af en sygdom, der kan give problemer undervejs, bedes du venligst diskret gøre rejselederen opmærksom herpå. Det er din sikkerhed for, at rejselederen agerer korrekt, hvis du skulle blive utilpas på turen.

  Mange lande kræver dokumentation for, at evt. medbragt receptpligtig medicin er til en selv, og det er derfor vigtigt at sørge for at evt. dokumentation for dette er i orden.

  Tjek evt. https://www.apoteket.dk/sundhed/rejse/guide-pillepas og se om din rejse kræver 'pillepas' og hvordan du bestiller det.

  Rejsende kan også altid kontakte ambassaden, hvis man har brug for at medbringe receptpligtig medicin til rejsen, og er i tvivl om der gælder særlige regler.

  Læs mere på dette link: http://um.dk/da/rejse-og-ophold/rejse-til-udlandet/medicin-paa-rejsen/  eller kontakt egen læge, apotek eller sygehus for yderligere vejledning og hjælp til evt. medicinattest.

 • Mulighed for gratis sikret parkering ved Vamdrup

  Med Gislev Rejser kan du stå på bussen i hele landet og du kan vælge imellem rigtig mange byer. Ved en del afrejsebyer er der mulighed for at parkere (enkelte steder mod betaling). Eksempelvis vælger mange gæster at stå på ved Otto Duborg ved grænsen. Afrejsebyer er også hjemkomstbyer. Du kan se en rejses aktuelle afrejsebyer under: "Afgange og priser" / Afrejse fra.

  Start busrejsen lidt senere - kør til sikret parkeringsplads ved Vamdrup

  Gislev gør det nemt for dig. Vi har lejet et stort, indhegnet parkeringsområde, hvor du kan stille din bil, mens du er på busrejse. Vi kører naturligvis fra parkeringsområdet og tilbage igen. Parkeringen er gratis.

  Adresse

  Koldingvej 7
  6580 Vamdrup

  Find vej
  E45, Afkørsel 65 mod Vamdrup. I rundkørsel 1. vej til højre. Derefter 300 meter. Indkørsel til højre ved Dansk Autologik/Gislev Parkering Syd.

   

  Se alle Gislevs Busrejser her

  Læs mere om vores busser her.

  Læs mere om tilskudsordning og refusion her.

 • Overnatningshoteller

  Alle længere rejsemål har overnatning på ud- og hjemrejsen. Gislev benytter kun gode overnatningshoteller.

  Ikke aktuelt på kortere rejsemål.

 • Pas - på busrejser

  Husk at medbringe gyldigt pas.

  Ved bestilling af rejsen bedes du oplyse dit navn som angivet i passet.

 • Påklædning

  Der er ingen særlige krav til påklædning, når du er på flodkrydstogt. Det er kutyme, at de fleste klæder om til middagen om aftenen, men det er uformelt og afslappet. Det er ikke velset med shorts, badetøj, sandaler og toppe i restauranten om aftenen. Til skibets gallaaften kan du medbringe lidt mere festligt tøj, men det er stadig uformelt, så det behøver ikke være den lange kjole eller habitten, der medbringes.

 • Tillæg

  Enkeltkahyt/-værelse kategori B kr. 3.000. 
  Kahyt kategori A kr.1.200 pr. person.

  Afbestillingsforsikring er 20% af rejsens pris.

 • Tilskud på busrejser

  Kør gratis over Storebælt
  Skal du med på en busafrejse, der KUN kører fra Fyn og Jylland, så refunderer Gislev din broafgift, når du kører i egen bil. Bemærk: Refundering af broafgift er dog kun gældende, såfremt der ikke er busafrejse fra den pågældende landsdel.

  Du skal selv sende kvittering med påført rejsemål og billetnummer til Gislev Rejser, Lombjergevej 1, 5750 Ringe. Refundering sker via bankoverførsel. Husk at oplyse reg. nr. og kontonummer.

  Transport til nærmeste påstigningssted
  Benytter du offentlig transport i Danmark - tog, bus eller færge til nærmeste afrejsested - så refunderer Gislev 50 % af udgiften til tur/retur billetten på 2. klasse (dog højst kr. 400 per person. Udgiften skal overstige kr. 100 per person). 

  Du skal selv sende kvittering med påført rejsemål og billetnummer til Gislev Rejser, Lombjergevej 1, 5750 Ringe. Refundering sker via bankoverførsel. Husk at oplyse reg. nr. og kontonummer.

 • Valuta og betalingskort i Frankrig

  I Frankrig er valutaen Euro.

  Mange steder kan du betale med kreditkort som Visa og MasterCard men kun på det beløb, varen koster. Mod et gebyr kan du hæve penge i bankautomater. Det er en god ide at have kontanter med på rejsen.

 • Valuta og kreditkort i Tyskland

  I Tyskland er valutaen Euro.

  Mange steder kan du betale med kreditkort som Visa og MasterCard men kun på det beløb, varen koster. Mod et gebyr kan du hæve penge i bankautomater. Det er en god ide at have kontanter med på rejsen.

  Ved køb af drikkevarer i bussen er betaling i danske kroner.

 • Vegetar/diabetiker - på rejser med bus

  Det er vigtigt, at du informerer Gislev inden afrejse såfremt du har et specielt behov angående kosten. På denne måde kan vi forberede hotellerne i god tid, således at du ikke skal tænke på netop dette under hele rejsen. Det er dog vigtigt at nævne, at vi vil forespørge og gøre vores bedste for at imødekomme dine behov, men at vi ikke kan garantere dette for alle hotellerne.

 • Vigtigt hvis du rejser med børn under 18 år - busrejser

  Børn og unge under 18 år, der rejser uden respektive forældre, eksempelvis med bedsteforældre, skal medbringe dokumentation fra barnets forældre. Hent mere information om børn og unge på rejse hos Udenrigsministeriet.

 • Vil du vide mere om din busrejse?

  Vil du vide mere?

  Få flere praktiske info på: www.gislev-rejser.dk/vaerd-at-vide

 • Ønsker til indkvartering på busrejser

  Har du specifikke ønsker til dit værelse, eksempelvis etage, separate senge, bo nær medrejsende, skal du oplyse dette ved bestillingen. Vi skal gøre opmærksom på at vi ikke kan garantere alle ønsker, men vi vil forespørge og gøre vores bedste for at imødekomme ønsker.

Tilmeld dig Gislevs nyhedsmail og vind!
Tilmeld dig Gislevs nyhedsmail og vind!

Få inspiration og bliv opdateret med aktuelle rejsetilbud og nyheder. Hver måned deltager alle modtagere af nyhedsmailen i lodtrækningen om et gavekort à kr. 1000

62 29 12 10Se åbningstider
Luk menu