Skip to main content

Busrejse til Dresden

-
Tysklands Firenze - en kulturperle uden sidestykke

Dresden - 5 dage

Velkommen til Dresden - Tysklands Firenze, der er under UNESCO´s beskyttelse. Byen ligger i Elbdalen og er en pragtfuld åben by med mange parker og flotte historiske bygninger.

Et stort restaureringsarbejde har nu genskabt Dresden, som en af Europas førende kulturbyer. Glæd dig til en genopbygget Frauenkirche, pragtslottet Zwinger og den store Semperopera, der stråler igen. I Sempergalleriet finder vi en af verdens betydeligste kunstsamlinger.

De mange store og flotte bygningsværker gør Dresden til en af Tysklands smukkeste byer. Her kan du tage med på en spændende byrundtur med alle Dresdens store seværdigheder, nyde en flot sejltur på Elben, se lystslottet Pilnitz og opleve den unikke natur med de enestående klippeformationer i Saksisk Schweiz.

Fra vores hotel kan du nemt komme til de mange spændende seværdigheder i Dresden eller gå på opdagelse i byens mange hyggelige butikker. Sidst men ikke mindst bliver der også mulighed for at nyde en flot klassisk koncert i Zwingers Wallpavillion.

H.C. Andersen skrev om Dresden: "Fra Morgen til Aften tumlede jeg mig om, og hvert Øieblik saae jeg noget Nyt". Vi stemmer i, så glæd dig til et par skønne dage i Dresden.

Glæd dig til skønne dage i Dresden med oplevelser i både storbyen og den omkringliggende natur.

Glæd dig til

 • Velkomstmiddag og stor byrundtur inkluderet
 • Centralt beliggende hotel med kort afstand til det historiske centrum
 • Flot sejltur på Elben og smuk panoramaudflugt til Saksisk Schweiz
 • Mulighed for populær klassisk koncert i historiske omgivelser
 • Skønhed, kunst og museer i særklasse

Inkluderet i rejsens pris

 • 4 x morgenmad
 • 1 x middag
 • Byrundtur i Dresden
 • Sejltur på Elben og udflugt til Saksisk Schweiz ekskl. billet til båd
 • Rejseleder
  Entréer er eksklusive medmindre andet er nævnt.

Dagsprogram

 • Dag 1: Udrejse til Dresden og velkomstmiddag

  Tidlig afrejse fra Danmark og gennem Tyskland til Dresden. Undervejs fortæller rejselederen om ugens program.

  Efter indkvartering på vores hotel nyder vi en fælles middag på hotellet.

 • Dag 2: Byrundtur i Dresden - Tysklands Firenze

  Efter morgenmaden inviterer rejselederen med på en byrundtur, hvor vi kommer forbi byens store seværdigheder som bl.a. Frauenkirche, Semperoperaen og pragtslottet Zwinger med den fantastiske park.

  Eftermiddagen og aftenen får du på egen hånd til at nyde byens mange tilbud. Vores rejseleder er altid klar med forslag til gode oplevelser og steder at spise.
  Inkluderet, ekskl. entréer.

 • Dag 3: Saksisk Schweiz og sejltur på Elben

  På dagens udflugt kan du tage med på en dejlig sejltur på Elben til lystslottet Pilnitz, der ligger uden for Dresden.

  Herfra kører vi en smuk panoramatur langs Elbens snoede forløb til Saksisk Schweiz, med et helt specielt landskab og enestående klippeformationer. Hyggelig sejltur med udflugtsbåd og efterfølgende panoramatur med bussen.
  Inkluderet, ekskl. billet til båd (€ 19).

 • Dag 4: Porcelænsbyen Meissen - Europas førende porcelænsfabrik

  Den lille by Meissen er verdenskendt for deres porcelænsfremstilling. Besøg på Europas førende porcelænsfabrik med en stor og interessant udstilling, som tager os mere end 300 år tilbage i historien. Pris kr. 130 inkl. entré.

  Tid på egen hånd i Dresden:
  Tilbage i Dresden kan du nyde eftermiddagen på egen hånd eller opleve nogle af byens mange spændende og store attraktioner som Semper Operaen, VW´s fabrik, hvor der laves el-biler, Alte Meister galleriet i Zwinger med de smukke malerier, skattekammeret Grüne Gewölbe med samlingen af europæisk guldsmedekunst i Rezidenzschloss og meget meget mere.

  Du kan også slå et smut over på den anden side af Elben og besøge den livlige bydel Neustadt, hvor der er masser af små hyggelige butikker, stemning og gode spisesteder. Her kan du bl.a. besøge museet Die Welt der DDR, som giver et spændende indblik i livet som borger i DDR.

  Mulighed for populær klassisk koncert:
  Sidst på eftermiddagen får du mulighed for at nyde en klassisk koncert i historiske omgivelser i Wallpavillion i Zwinger med ensemblet Dresdner Residenz. Her spilles musik af de kendte komponister Vivaldi og Mozart.
  Fra kr. 275 - bestilles med rejsen

 • Dag 5: Afsked med Dresden

  Efter morgenmad går det atter hjemad gennem Tyskland til Danmark efter 5 dage med flotte kultur- og naturoplevelser. Den danske grænse passeres først på aftenen.

Hotel

 • Dag 1-5

  Ibis Dresden Zentrum

  Godt 3* hotel, centralt beliggende mellem hovedbanegården og den gamle bydel. Ca. 20 minutters gang til Frauenkirche, Zwinger og Semperoperaen.

  Alle værelser med telefon, tv, gratis wi-fi og aircondition. Badeværelset er indrettet med bruser, føntørrer og har toiletartikler. Enkel men pæn indretning.

  Hotellet har elevator og bar. 1. aften spises middag på hotellet (Det er ikke muligt, at spise middag på hotellet på rejsens øvrige dage).

  Læs mere om Hotel Ibis, Dresden

  BarJa
  ElevatorJa
  HårtørrerJa
  TVJa
  Wi-fiGratis

Afrejser og bestilling

AfrejseAntal dageAfrejse fraLedige pladserPris
09-07-2023Se afrejsetider 5 dageBus fra Jylland og FynMere end 83.798,-Bestil
06-08-2023Se afrejsetider 5 dageBus fra Jylland og FynMere end 83.798,-Bestil
27-08-2023Se afrejsetider 5 dageBus fra Jylland og FynMere end 83.798,-Bestil
10-09-2023Se afrejsetider 5 dageBus fra Jylland og FynMere end 83.798,-Bestil

Praktiske oplysninger

Nedenfor kan du se svar på de mest stillede spørgsmål. Kan du ikke finde svar på dit spørgsmål, så er vi klar til at hjælpe på mail gislev@gislev-rejser.dk eller på telefon 62 29 12 10.

 • Brug af mobiltelefon under busrejsen

  Der henstilles til, at mobiltelefon kun benyttes til korte samtaler. Længere samtaler kan, af hensyn til medrejsende, føres i pauserne.

 • Chaufføren

  Chaufførskifte kan forekomme undervejs på nogle busrejser - oftest i anledning af at køre- hviletidsbestemmelserne skal overholdes.

 • Drikkevand i Tyskland

  Vandet fra vandhanen kan drikkes.

 • Elektricitet i Tyskland

  Der er 220 V. Danske stik passer i langt de fleste kontakter, og der er sjældent brug for adapter.

 • Entréer

  Entréer er eksklusive medmindre andet er nævnt. 
  Beregn ca. € 13 til porcelænsfabrikken i Meissen.

 • Fast plads i bussen

  Hos Gislev kan du købe fast plads i bussen. Fast plads koster: 0 - 7 dage: Kr. 190, 8 - 16 dage: Kr. 230. Fast plads gælder fra du tager plads i den bus, der skal gennemføre rejsen (For eksempel fra Kolding/Vamdrup).

  Bestiller du din rejse online, kan du selv vælge faste pladser under bestillingen. Du kan også ringe ind og bestille din rejse og lave pladsreservationerne samtidig. Det er chaufføren og rejselederen, der anviser pladsen.
  Bemærk, at reservationen ikke gælder i tilslutningsbusser.

 • Forplejning i bussen

  Der kan købes øl, vand og kaffe i bussen. 

 • Fysisk formåen

  Denne rejse er ikke egnet for gangbesværede, da flere af attraktionerne kun kan besøges til fods.

  Du kan dog deltage, hvis du er indstillet på ikke at deltage i det fulde udflugtsprogram. Dette aftales nærmere med rejselederen, så både gruppen og du får en god oplevelse på rejsen.

 • Koncert i Wallpavillion Zwinger

  Du har også mulighed for at deltage i en klassisk koncert i historiske omgivelser i Wallpavillion i Zwinger med ensemblet Dresdner Residenz. Her spilles musik af kendte komponister som eksempelvis Vivaldi og Mozart. Koncerten spilles kl. 17.00 og koncerten tager ca. 90 minutter med pause.

  Pris fra kr. 275 - bestilles sammen med rejsen.

  Valsedrømme

  Afgang d. 9/7

  Behagelige melodier og sange af kendte komponister som Johann Sebastian Bach, Wolfgang Amadeus Mozart og Antonio Vivaldi samt livlige operettemelodier og Tjajkovskijs smukkeste stykker.

  Vivaldi – de 4 årstider

  Afgangene 06.08 og 10.09

  Glæd dig til et af de berømte mesterværker, når Vivaldi og Dresdner Residenz Orchester tager dig med gennem de 4 årstider fra det spæde forår til sommerens lys, efterårets storme og vinterens bløde snefnug. 

  Sommernatsdrømme

  Afgang d. 27.08

  Lad DRESDNER RESIDENZ ORCHESTER tage dig med ind i en verden, hvor de smukkeste sommerdrømme går i opfyldelse.

  Værker af Felix Mendelssohn Bartholdy, Georges Bizet, Gabriel Fauré og mange andre vil blive ledsage dig ind i en lun sommernat.

  Romantikkens Klange

  Afgang d. 15.10

  Musik er "den mest romantiske af alle kunstarter", sagde E.T.A. Hoffmann. I det romantiske Dresden Zwinger vil du opleve udvalgte værker for kammerorkester fra en glamourøs periode med romantik af Felix Mendelssohn Bartholdy, Piotr Ilyich Tchaikovsky, Gioachino Rossini og andre berømte komponister fra den tid.

 • Køre- og hviletid

  Gislevs chauffører har mange års erfaring fra Europas veje. Chaufførerne kender busserne ud og ind, så du er sikret en behagelig og sikker rejse i vores komfortable busser.

  Alle Gislevs busrejser køres efter gældende køre- og hviletidsbestemmelser - derfor forekommer der på nogle rejser chaufførskift undervejs. Gislev Rejsers holdning er, at reglerne for køre-/hviletider for chauffører er rimelige og at de derfor skal overholdes.

 • Medicin på busrejser

  Pak medicin i håndbagagen. Al medicin skal være i original emballage. Medbring gerne recept - er påkrævet ved medicin der indeholder morfin.

  Lider du af en sygdom, der kræver indsprøjtninger f.eks. diabetes, så medbring en engelsksproget erklæring fra lægen. Dette gælder også, hvis du medbringer anden receptpligtig medicin.

  Hvis du lider af en sygdom, der kan give problemer undervejs, bedes du venligst diskret gøre rejselederen opmærksom herpå. Det er din sikkerhed for, at rejselederen agerer korrekt, hvis du skulle blive utilpas på turen.

  Mange lande kræver dokumentation for, at evt. medbragt receptpligtig medicin er til en selv, og det er derfor vigtigt at sørge for at evt. dokumentation for dette er i orden. Rejsende kan altid kontakte ambassaden, hvis man har brug for at medbringe receptpligtig medicin til rejsen, og er i tvivl om der gælder særlige regler.

  Læs evt. mere på dette link: http://um.dk/da/rejse-og-ophold/rejse-til-udlandet/medicin-paa-rejsen/   eller kontakt egen læge, apotek eller sygehus for vejledning og hjælp til evt. medicinattest.

 • Mulighed for gratis sikret parkering ved Vamdrup

  Med Gislev Rejser kan du stå på bussen i hele landet og du kan vælge imellem rigtig mange byer. Ved en del afrejsebyer er der mulighed for at parkere (enkelte steder mod betaling). Eksempelvis vælger mange gæster at stå på ved Otto Duborg ved grænsen. Afrejsebyer er også hjemkomstbyer. Du kan se en rejses aktuelle afrejsebyer under: "Afgange og priser" / Afrejse fra.

  Start busrejsen lidt senere - kør til sikret parkeringsplads ved Vamdrup

  Gislev gør det nemt for dig. Vi har lejet et stort, indhegnet parkeringsområde, hvor du kan stille din bil, mens du er på busrejse. Vi kører naturligvis fra parkeringsområdet og tilbage igen. Parkeringen er gratis.

  Adresse

  Koldingvej 7
  6580 Vamdrup

  Find vej
  E45, Afkørsel 65 mod Vamdrup. I rundkørsel 1. vej til højre. Derefter 300 meter. Indkørsel til højre ved Dansk Autologik/Gislev Parkering Syd.

   

  Se alle Gislevs Busrejser her

  Læs mere om vores busser her.

  Læs mere om tilskudsordning og refusion her.

 • Overnatningshoteller

  Alle længere rejsemål har overnatning på ud- og hjemrejsen. Gislev benytter kun gode overnatningshoteller.

  Ikke aktuelt på kortere rejsemål.

 • Pas - på busrejser

  Husk at medbringe gyldigt pas.

  Ved bestilling af rejsen bedes du oplyse dit navn som angivet i passet.

 • Storbyferie - hvad kræver det?

  Vær opmærksom på, at man på en storbyferie må forvente at skulle gå en del.

  Vi beder alligevel om forståelse for, at rejselederen behøver at holde et vist tempo for at kunne nå at vise de mange spændende seværdigheder. Der bliver stop ind imellem, men bentøjet skal være i orden og rejsen er som udgangspunkt ikke for dårligt gående.

  Det står enhver frit for at forlade gruppen undervejs, skulle det alligevel blive for meget. Der er masser af caféer og andre hyggelige steder undervejs på byrundturene, så du kan snildt nyde byens liv over en kop kaffe, hvis konditionen eller de nye støvler driller.

  Du har også mulighed for selv at tage taxa eller anden offentlig transport. Husk at medbringe godt fodtøj.

 • Tillæg

  Enkeltværelse kr. 698.

  Koncertbillet fra kr. 275.
  Udflugt til Meissen kr. 130.

 • Tilskud på busrejser

  Kør gratis over Storebælt
  Skal du med på en busafrejse, der KUN kører fra Fyn og Jylland, så refunderer Gislev din broafgift, når du kører i egen bil. Bemærk: Refundering af broafgift er dog kun gældende, såfremt der ikke er busafrejse fra den pågældende landsdel.

  Du skal selv sende kvittering med påført rejsemål og billetnummer til Gislev Rejser, Lombjergevej 1, 5750 Ringe. Refundering sker via bankoverførsel. Husk at oplyse reg. nr. og kontonummer.

  Transport til nærmeste påstigningssted
  Benytter du offentlig transport i Danmark - tog, bus eller færge til nærmeste afrejsested - så refunderer Gislev 50 % af udgiften til tur/retur billetten på 2. klasse (dog højst kr. 400 per person. Udgiften skal overstige kr. 100 per person). 

  Du skal selv sende kvittering med påført rejsemål og billetnummer til Gislev Rejser, Lombjergevej 1, 5750 Ringe. Refundering sker via bankoverførsel. Husk at oplyse reg. nr. og kontonummer.

 • Valuta og kreditkort i Tyskland

  I Tyskland er valutaen Euro.

  Mange steder kan du betale med kreditkort som Visa og MasterCard men kun på det beløb, varen koster. Mod et gebyr kan du hæve penge i bankautomater. Det er en god ide at have kontanter med på rejsen.

  Ved køb af drikkevarer i bussen er betaling i danske kroner.

 • Vegetar/diabetiker - på rejser med bus

  Det er vigtigt, at du informerer Gislev inden afrejse såfremt du har et specielt behov angående kosten. På denne måde kan vi forberede hotellerne i god tid, således at du ikke skal tænke på netop dette under hele rejsen. Det er dog vigtigt at nævne, at vi vil forespørge og gøre vores bedste for at imødekomme dine behov, men at vi ikke kan garantere dette for alle hotellerne.

 • Vejret

  Generelt sommervejr med dagstemperatur på 16-24°. Se mere om temperaturer i Dresden her. 

 • Vigtigt hvis du rejser med børn under 18 år - busrejser

  Børn og unge under 18 år, der rejser uden respektive forældre, eksempelvis med bedsteforældre, skal medbringe dokumentation fra barnets forældre. Hent mere information om børn og unge på rejse hos Udenrigsministeriet.

 • Vil du vide mere om din busrejse?

  Vil du vide mere?

  Få flere praktiske info på: www.gislev-rejser.dk/vaerd-at-vide

 • Ønsker til indkvartering på busrejser

  Har du specifikke ønsker til dit værelse, eksempelvis etage, separate senge, bo nær medrejsende, skal du oplyse dette ved bestillingen. Vi skal gøre opmærksom på at vi ikke kan garantere alle ønsker, men vi vil forespørge og gøre vores bedste for at imødekomme ønsker.

Tilmeld dig Gislevs nyhedsmail og vind!
Tilmeld dig Gislevs nyhedsmail og vind!

Få inspiration og bliv opdateret med aktuelle rejsetilbud og nyheder. Hver måned deltager alle modtagere af nyhedsmailen i lodtrækningen om et gavekort à kr. 1000

62 29 12 10Se åbningstider
Luk menu