Skip to main content

Bustur for solorejsende til Harzen

-
Charmerende byer, stemning og fællesskab

Harzen for solorejsende

Denne nye, spændende rejse er for dig, der vil rejse alene og samtidig være i godt selskab med andre solorejsende. Der venter dig en herlig ferie i et af Tysklands mest kendte ferieområder, hvor de hyggelige bindingsværksbyer ligger som perler på en snor. Vi besøger Goslar, Quedlinburg og Wernigerode.

Der bliver også tid til at dyrke fællesskabet, når vi skal smage den helende Feuerstein-bitter på det gamle apotek i Schierke samt nyde en aften med dans og musik på vores hotel. Glæd dig til en dejlig rejse med mange oplevelser i fællesskabets tegn, og hvor du undgår at skulle betale tillæg for enkeltværelse.

Glæd dig til

 • En rejse uden tillæg for enkeltværelse
 • Dans, musik og hyggeligt besøg med smagning
 • 3 udflugter til Goslar, Wernigerode og Quedlinburg
 • Besøg i Lüneburg og Hildesheim på ud- og hjemrejse

Inkluderet i rejsens pris

 • 4 x morgenmad
 • 4 x middag
 • Udflugt til Quedlinburg
 • Udflugt til Goslar
 • Udflugt til Wernigerode
 • Besøg og smagning på Feuerstein
 • Aften med musik og dans på hotellet
 • Rejseleder
  Entréer er eksklusive medmindre andet er nævnt

  Dagsprogram

  • Denne rejse er ikke egnet for gangbesværede.

  • Dag 1: Udrejse via Lüneburg til Harzen

   Rejselederen byder velkommen, og inden længe er vi i Nordtyskland. Ophold i den gamle hyggelige by Lüneburg, hvis rigdomme opstod fra handlen med salt – det hvide guld. Herfra det sidste stykke vej til ankomst og middag på vores hotel i Braunlage.

  • Dag 2: Kejserbyen Goslar, panoramatur og besøg ved det nye, spektakulære tårn af træ

   Oplev Goslar - den majestætiske kejserby på en herlig udflugt. Vi udforsker den gamle bydel, der stolt figurerer på UNESCOs Verdensarvsliste, og beundrer byens perler som Kaiserpfalz, Siemenshaus og andre historiske skatte under vores guidede byrundtur. På torvet kan du nyde en charmerende aften med byens klokke- og figurspil, mens det lille turisttog, Bimmelbahn (billet ca. € 6), kører dig rundt til alle byens seværdigheder på skinner.

   Efter et hyggeligt ophold i Goslar kører vi videre på en betagende panoramatur gennem den smukke Okerdal. Vi passerer den imponerende Okerstausee og kører gennem en del af Nationalpark Harz, inden vi stopper ved det nye trætårn ved Torfhaus – en arkitektonisk juvel med skywalk og to fantastiske udsigtsplatforme.

   Prisen inkluderer ikke entréer, men oplevelserne er præcis lige så rige som landskabet omkring os.

   Velkommen til en dag med historie, natur og arkitektonisk skønhed.

  • Dag 3: Quedlinburg - panoramatur til Hexentanzplatz og Rappbodesee samt aften med musik og dans

   Udflugt til Quedlinburg - byen med de mange velbevarede bindingsværkshuse. Byrundtur med rejselederen med tid på egen hånd til at gå på opdagelse og spise frokost.

   Om eftermiddagen kører vi en panoramatur rundt i Harzen, bl.a. til Hexentanzplatz og Rappbodesee. Heksedanspladsen ved Thale er det sted, hvor heksene traditionelt mødes på Valborgs Aften, inden de flyver til Bloksbjerg. Overfor plateauet med Hexentanzplatz ligger den mægtige klippe Rosstrappe, som rejser sig op fra Bode-dalen.

   Rappbodesee er Tysklands største opdæmmede sø. Dæmningen Rappbodetalsperre er 415 m lang og 106 m høj. Her er der mulighed for at gå over den 440 meter lange hængebro og nyde den fantastiske udsigt. Inkluderet ekskl. entré til hængebro.

   Om aftenen spiller hotellets musiker op til dans og musik, så vi kan afslutte dagen på festlig vis.

  • Dag 4: Oplev Wernigerode og en sanselig smagsoplevelse

   Velkommen til det nordlige Harzen, hvor Wernigerode ligger smukt ved foden af Brocken-bjerget. Byen charmerer med sit imponerende rådhus, farvestrålende bindingsværkshuse og det majestætiske Wernigerode Slot, der troner over den billedskønne by.

   Lad vores kyndige rejseleder guide dig på en spændende byrundtur til fods, og efterfølgende får du tid til at udforske byens atmosfære på egen hånd. På vej tilbage stopper vi ved det historiske apotek i Schierke, hvor du kan dykke ned i den fascinerende historie bag den berømte Feuerstein-bitter. Selvfølgelig afsluttes besøget med en smagsprøve.

   Glæd dig til en dag, hvor historie møder smagsoplevelser og skaber varige minder i charmerende Wernigerode.

  • Dag 5: Det tusindårige rosentræ i Hildesheim

   Efter morgenmaden siger vi farvel til hotellet og kører nordpå, men det er ikke slut med oplevelserne. Vi besøger Hildesheim – byen med det tusindårige rosentræ og verdens flotteste bindingsværkshus.

   Herfra går det videre mod den danske grænse efter et par hyggelige og oplevelsesrige dage i Tyskland.

  Hotel

  • Dag 1-5

   Hotel Achtermann

   3-stjernet familiedrevet hotel i traditionel stil centralt beliggende i kurbyen Braunlage. Enkle men pæne værelser med tv og wi-fi. Hotellet er et perfekt udgangspunkt for vores udflugter i Harzen.

   Bemærk: Det er ikke muligt at få værelse med adskilte senge på dette hotel.

  Kort

  Afrejser og bestilling

  AfrejseAntal dageAfrejse fraLedige pladserPris
  27-10-2024Se afrejsetider 5 dageBus fra Jylland og Fyn Mere end 84.798,-Bestil

  Praktiske oplysninger

  Nedenfor kan du se svar på de mest stillede spørgsmål. Kan du ikke finde svar på dit spørgsmål, så er vi klar til at hjælpe på mail gislev@gislev-rejser.dk eller på telefon 62 29 12 10.

  • Brug af mobiltelefon under busrejsen

   Der henstilles til, at mobiltelefon kun benyttes til korte samtaler. Længere samtaler kan, af hensyn til medrejsende, føres i pauserne.

  • Chaufføren

   Chaufførskifte kan forekomme undervejs på nogle busrejser - oftest i anledning af at køre- hviletidsbestemmelserne skal overholdes.

  • Drikkevand i Tyskland

   Vandet fra vandhanen kan drikkes.

  • Elektricitet i Tyskland

   Der er 220 V. Danske stik passer i langt de fleste kontakter, og der er sjældent brug for adapter.

  • Fast plads i bussen på Gislevs rejser

   Hos Gislev kan du købe fast plads i bussen. Fast plads koster: 0 - 7 dage: Kr. 190, 8 - 16 dage: Kr. 230. Fast plads gælder fra du tager plads i den bus, der skal gennemføre rejsen (For eksempel fra Kolding/Vamdrup).

   Bestiller du din rejse online, kan du selv vælge faste pladser under bestillingen. Du kan også ringe ind og bestille din rejse og lave pladsreservationerne samtidig. Det er chaufføren og rejselederen, der anviser pladsen.
   Bemærk, at reservationen ikke gælder i tilslutningsbusser.

  • Forplejning i bussen

   Der kan købes øl, vand og kaffe i bussen. 

  • Køre- og hviletid

   Gislevs chauffører har mange års erfaring fra Europas veje. Chaufførerne kender busserne ud og ind, så du er sikret en behagelig og sikker rejse i vores komfortable busser.

   Alle Gislevs busrejser køres efter gældende køre- og hviletidsbestemmelser - derfor forekommer der på nogle rejser chaufførskift undervejs. Gislev Rejsers holdning er, at reglerne for køre-/hviletider for chauffører er rimelige og at de derfor skal overholdes.

  • Medicin på busrejser

   Pak medicin i håndbagagen. Medicin skal være i original emballage. Hvis du lider af en sygdom, der kan give problemer undervejs, bedes du venligst diskret gøre rejselederen opmærksom herpå. Det er din sikkerhed for, at rejselederen agerer korrekt, hvis du skulle blive utilpas på turen.

   Mange lande kræver dokumentation for, at evt. medbragt receptpligtig medicin er til en selv, og det er derfor vigtigt at sørge for at evt. dokumentation for dette er i orden.

   Tjek evt. https://www.apoteket.dk/sundhed/rejse/guide-pillepas og se om din rejse kræver 'pillepas' og hvordan du bestiller det.

   Rejsende kan også altid kontakte ambassaden, hvis man har brug for at medbringe receptpligtig medicin til rejsen, og er i tvivl om der gælder særlige regler.

   Læs mere på dette link: http://um.dk/da/rejse-og-ophold/rejse-til-udlandet/medicin-paa-rejsen/  eller kontakt egen læge, apotek eller sygehus for yderligere vejledning og hjælp til evt. medicinattest.

  • Mulighed for gratis sikret parkering ved Vamdrup

   Med Gislev Rejser kan du stå på bussen i hele landet og du kan vælge imellem rigtig mange byer. Ved en del afrejsebyer er der mulighed for at parkere (enkelte steder mod betaling). Eksempelvis vælger mange gæster at stå på ved Otto Duborg ved grænsen. Afrejsebyer er også hjemkomstbyer. Du kan se en rejses aktuelle afrejsebyer under: "Afgange og priser" / Afrejse fra.

   Start busrejsen lidt senere - kør til sikret parkeringsplads ved Vamdrup

   Gislev gør det nemt for dig. Vi har lejet et stort, indhegnet parkeringsområde, hvor du kan stille din bil, mens du er på busrejse. Vi kører naturligvis fra parkeringsområdet og tilbage igen. Parkeringen er gratis.

   Adresse

   Koldingvej 7
   6580 Vamdrup

   Find vej
   E45, Afkørsel 65 mod Vamdrup. I rundkørsel 1. vej til højre. Derefter 300 meter. Indkørsel til højre ved Dansk Autologik/Gislev Parkering Syd.

   Bemærk:

   Gratis parkering ved Vamdrup gælder ikke på rejserne skabt i samarbejde med NILLES Rejser. Disse rejser har udelukkende afgange fra Sjælland og findes under temaet "Stig på bussen".

   Se alle Gislevs Busrejser her

   Læs mere om vores busser her.

   Læs mere om tilskudsordning og refusion her.

  • Overnatningshoteller

   Alle længere rejsemål har overnatning på ud- og hjemrejsen. Gislev benytter kun gode overnatningshoteller.

   Ikke aktuelt på kortere rejsemål.

  • Pas - på busrejser

   Husk at medbringe gyldigt pas.

   Ved bestilling af rejsen bedes du oplyse dit navn som angivet i passet.

  • Tillæg

   Intet tillæg for enkeltværelse.

  • Tilskud på busrejser fra Fyn og Jylland

   Kør gratis over Storebælt
   Skal du med på en busafrejse, der KUN kører fra Fyn og Jylland, så refunderer Gislev din broafgift, når du kører i egen bil. Bemærk: Refundering af broafgift er dog kun gældende, såfremt der ikke er busafrejse fra den pågældende landsdel.

   Du skal selv sende kvittering med påført rejsemål og billetnummer til Gislev Rejser, Hvidkærvej 29, 5250 Odense SV. Refundering sker via bankoverførsel. Husk at oplyse reg. nr. og kontonummer.

   Transport til nærmeste påstigningssted
   Benytter du offentlig transport i Danmark - tog, bus eller færge til nærmeste afrejsested - så refunderer Gislev 50 % af udgiften til tur/retur billetten på 2. klasse (dog højst kr. 400 per person. Udgiften skal overstige kr. 100 per person). 

   Du skal selv sende kvittering med påført rejsemål og billetnummer til Gislev Rejser, Hvidkærvej 29, 5250 Odense SV. Refundering sker via bankoverførsel. Husk at oplyse reg. nr. og kontonummer.

  • Valuta og kreditkort i Tyskland

   I Tyskland er valutaen Euro.

   Mange steder kan du betale med kreditkort som Visa og MasterCard men kun på det beløb, varen koster. Mod et gebyr kan du hæve penge i bankautomater. Det er en god ide at have kontanter med på rejsen.

   Ved køb af drikkevarer i bussen er betaling i danske kroner.

  • Vegetar/diabetiker - på rejser med bus

   Det er vigtigt, at du informerer Gislev inden afrejse såfremt du har et specielt behov angående kosten. På denne måde kan vi forberede hotellerne i god tid, således at du ikke skal tænke på netop dette under hele rejsen. Det er dog vigtigt at nævne, at vi vil forespørge og gøre vores bedste for at imødekomme dine behov, men at vi ikke kan garantere dette for alle hotellerne.

  • Vigtigt hvis du rejser med børn under 18 år - busrejser

   Børn og unge under 18 år, der rejser uden respektive forældre, eksempelvis med bedsteforældre, skal medbringe dokumentation fra barnets forældre. Hent mere information om børn og unge på rejse hos Udenrigsministeriet.

  • Vil du vide mere om din busrejse?

   Få flere praktiske info på: www.gislev-rejser.dk/vaerd-at-vide

  • Ønsker til indkvartering på busrejser

   Har du specifikke ønsker til dit værelse, eksempelvis etage, separate senge, bo nær medrejsende, skal du oplyse dette ved bestillingen. Vi skal gøre opmærksom på at vi ikke kan garantere alle ønsker, men vi vil forespørge og gøre vores bedste for at imødekomme ønsker.

  Tilmeld dig Gislevs nyhedsmail og vind!
  Tilmeld dig Gislevs nyhedsmail og vind!

  Få inspiration og bliv opdateret med aktuelle rejsetilbud og nyheder. Hver måned deltager alle modtagere af nyhedsmailen i lodtrækningen om et gavekort à kr. 1000

  62 29 12 10Se åbningstider
  Luk menu