Tanzania og Zanzibar

BIG 5 safari og afslapning på Zanzibar.

Flot rundrejse med Tanzania og Zanzibar

Tanzania er kendt som et af verdens bedste safari lande, med de største chancer for at opleve ”the big 5”. Vi besøger de 4 store nationalparker- Tarangire, Ngorongoro Krateret, Serengeti & Lake Manyara, og kommer ofte rigtig tæt på det fantastiske dyreliv på sletten.
En safarioplevelse ud over det sædvanlige, gennem Østafrikas smukke og varierede natur. Rejsen afsluttes med besøg i Stone Town og afslapning på Zanzibars skønne strande.

Lodge safari i 4WD landcruiser med pop-op tag
Tanzanias rige dyreliv og berømte nationalparker
Oplev Stone Town og nyd Zanzibars hvide strande
Dansk rejseleder på hele rejsen og max 26 gæster på hver afgang

Med i prisen:

 • Ophold i dobbeltværelse
 • 11 x morgenmad
 • 6 x frokost
 • 7 x middag
 • Udflugt til kaffefarm & landsby fra Arusha
 • 5 dages lodge safari i 4WD landcruisere med pop-op tag
 • Indenrigsfly Kilimanjaro - Zanzibar
 • Dansk rejseleder hele rejsen
 • Visum til Tanzania ( købes ved ankomst af Gislevs rejseleder)
 • Flybilletter og afgifter
 • Gebyr til Rejsegarantifonden
   

Bemærk: Book senest 31 Maj. såfremt du ønsker at deltage på rejsen i august 2020.
Antal deltagere: Rejsen gennemføres ved min. 13 deltagere (max 26).

Tillæg: Enkeltværelse: fra Kr. 3.250 - 4.390.  Afbestillingsforsikring: Kr. 1.500.
             Serengeti, dag 6: Luftballon safari over savannen. Kr. 4.000 pr. pers.
             Stone Town byrundtur, dag 9 / kl. 14:00: Kr. 200 pr. pers.*
             Prison Island, Zanzibar, dag 9 / kl.09:00: Kr. 200 pr. pers.*
             * kræver min. 10 deltagere.

Bestil rejsen

Pris fra 29.998,-

14 dage
Fly

Med i rejsen er bl.a.

 • 5 dages safari på udvalgte lodges
 • Stone Town og Uroa Bay Beach, Zanzibar
 • Dansk rejseleder på hele rejsen
Bestil rejsen

Om rejsen

Karibu Tanzania!

Tanzania kan med god grund kaldes verdens bedste safari land. Her finder du den største bestand af vilde dyr i verden. Du vil helt sikkert se masser af elefanter, løver, giraffer, antiloper og bøfler, samt mange forskellige og flotte fugle. Der er også stor sandsynlighed for at se flodheste, geparder, leoparder og næsehorn. Med andre ord er der altså god garanti for at se ’The BIG 5’, som tæller løven, leoparden, bøflen, elefanten og næsehornet. På vores 5 dages private safari, rejser du sammen med Gislevs danske rejseleder og gæster (max 26), rundt i egne safari-jeeps, som alle køres af lokale engelsktalende guider/chauffører. Bilerne har pop-op-tag,  som gør det muligt at stå op under safarien og frit opleve naturen og dyrene. Vores guider har stor erfaring og de kender parkerne ud og ind. Samtidig er de utrolig dygtige spottere, som sikrer, at du ikke går glip af noget. Vi overnatter undervejs på skønne og komfortable safari-lodges, tæt ved eller helt inde i de store parker, og du vil bl.a. også kunne opleve dyrelivet fra nogle af de fantastiske udsigts-terrasser som de fleste lodges har.

Arusha.
Arusha er for manges vedkommende den oplagte start og slut by for safariture til Serengeti, Ngorongoro, Manyara og Tarangire. Byen ligger ca. 50 km fra Kilimanjaros Intl. lufthavn, hvor vi ankommmer til, og derfor er vi hurtigt i Arusha ved vores hotel. Arusha, hvor der bor ca. 500.000 indbyggere, ligger ved foden af det berømte bjerg Mount Meru. Det er i sandhed et multikulturelt samfund, hvor der dyrkes mange forskellige religioner og levestile med baggrund i fx. de indfødte bantufolk, arabiske og indiske tanzanianere samt mindre gruppe af europæere og amerikanere. 
I Arusha lever muslimer, jøder, kristne og hinduer side om side.

Tarangire National Park.
Tarangire (2.850 km2) er en park med virkelig smuk og frodig natur og er bl.a. kendt for sine mange baobabtræer, der giver parken et helt særligt præg. Den har sit navn fra den store Tarangire flod, som løber gennem parken og giver liv til de mange dyr og vegetationen. Selvom vandstanden er lav i den tørre periode (juni til oktober) så er det en sikker og den eneste vandkilde, dyrene har. Derfor kan man i denne periode finde meget store mængder af dyr såsom gnuer, zebraer, elefanter, antiloper og giraffer. Det er også en park med en kæmpe fuglebestand – over 500 forskellige arter, så der er masser af dyr at spotte. Tarangire er absolut en anbefalelsesværdig park at besøge, og du kan være heldig at opleve mere unikke dyr som f.eks. giraf-antilopen og oryx antilopen.

Ngrorongoro Krateret.
Ngorongoro er et naturreservat og er et helt specielt og unikt sted i Afrika. I 1979 blev det optaget på UNESCOs verdensarvsliste. Ngorongoro ligger ca. 2400 m. højde over havets overflade, på vejen ml. Arusha og Serengeti, og dækker over ca. 8.290 km2. Krateret er i sandhed et virkelig interessant og anderledes safariområde, bl.a. fordi vi her har muligheden for at opleve THE BIG 5 – de 5 store dyrearter, som omfatter elefanten, bøflen, løven, de ”sorte” næsehorn og leoparden. Begrebet har sin oprindelse fra de helt tidlige storvildtsjægere, der anså disse mægtige dyr for at være de 5 farligste at jage til fods. Det er på bunden af dette spektakulære krater og økosystem at vi kører på safari, og særligt ved Ngorongoro er det også at du kommer ofte meget tæt på dyrelivet. Selve Ngorongoro Krateret er så absolut et naturvidunder. Det er opstået ved, at Ngorongoro vulkanen sank efter et stort udbrud. Det er verdens største intakte og ikke-oversvømmet caldera, med et areal på 260 km2. Et panoramablik over Ngorongoro er et helt ubeskriveligt syn og et evigt minde. 
Bemærk: Grundet sin højde over havet, er det ofte meget køligt om morgenen og om natten - især når vi rejser der i august. Når solen står op over reservatet, giver den heldigvis både lys og varme til parkens dyr og planter, samt gæsterne som er på safari.

Serengeti National Park.
Dette enorme natur og vildtområde, er i sandhed en af klodens mest magiske safariparker. Med sine 14.763 km², er Serengeti kendt som verdens måske mest vildtrige område, og savannen danner året rundt rammen for den ’store migration’, når op imod 1,5 million gnuer i følgeskab med omtrent 250.000 zebraer vandrer gennem landet efter føde og frisk vand. Serengeti er ydermere utrolig smuk og varieret, med sine karakteristiske akacietræer, græs og busk-savanne, søer og floder. Du vil også kunne opleve de grove og smukke granitformationer, kendt som ’kopjes’, der giver den ellers meget flade slette et levende og råt udtryk. Økosystemet i Serengeti, giver mulighed for at opleve mange af savannens helt store dyr samt nogle af mere særprægede arter og et enormt fugleliv. Med 2 dage i Serengeti skulle der være gode chancer for at opleve f.eks. gazeller, antiloper, bøfler, elefanter, løver, hyæner, sjakaler – og forhåbentligt viser der sig både geparder og leoparder, som ofte jager rundt på den grønne savanne eller ligger henslængte på en gren, mens de hviler i skyggen. Vores lodge/indkvartering i Serengeti skifter beliggenhed ml. januar og august, af hensyn til vandringen af gnuer og zebraer. Læs evt. mere om hoteller og lodges under HOTEL fanen. Serengetis mest vildtrige periode, kan opleves på vores januar rejse.

Mulighed for BALLON SAFARI MED BUSH BREAKFAST (skal tilkøbes sammen med rejsen).
Se Afrika vågne, på en af de mest magiske og mindeværdige oplevelser, når du helt lydløst svæver over sletterne i de tidlige morgentimer og kan iagtage Serengetis natur og dyreliv fra et fugleperspektiv. Efter en tidlig kop morgen te eller kaffe, bliver du kørt til ballonens startpunkt. Der vil du møde din fuldt kvalificerede ballonpilot og se holdet som blæser den enorme regnbuefarvede ballon op. Ved daggry hjælpes gæsterne om bord den store kurv og sandtaskerne kastes af og ballonen stiger majestætisk op i den kølige og friske morgenluft. Efter ca. 45 minutters flyvning, vil din ballon dale ned på sletterne igen, hvor besætningen vil hilse dig velkommen med et glas afkølet champagne. Efterfølgende nyder du en veltilberedt engelsk morgenmad, der tilberedes på ballonens brændere. Efter morgenmaden kan du nyde en afslappet køretur tilbage til lodgen.

Lake Manyara National Park.
Manyara er en ’lille’ hyggelig national park, med et areal på 320 km2. Manyara søen dækker godt 200 km2. I den første del af parken kommer du gennem regnskov med et væld af forskellige slags aber. I parken findes desuden zebraer, impalaer, elefanter, giraffer, løver og bøfler. Manyara søen er ubeskrivelig smuk. Her lever masser af flodheste, pelikaner, flotte lyserøde flamingoer. Der er også masser af andre fuglearter at se her.
 

Stone Town, Zanzibar.
Zanzibar ligger omkring 40 km fra Tanzanias kyst. Øen er omkring 85 km lang og mellem 20- 30 km bred og dækker et areal på 1500 km2. Øen er omgivet af kyster af stenrige indløb eller sandstrande med laguner og mangrove sump og koralrev. Luftfugtighed er generelt ret høj året rundt, selvom det er lettet af havbriser fra det Indiske Ocean. Temperaturen er ret stabil året rundt, ml. 25-30 grader. De første europæer der ankom i sin tid, var portugisiske navigatører på udkig efter en handelsrute til Indien. De nåede Zanzibar i slutningen af det 15. århundrede og etablerede en handelsstation. I slutningen af 1700-tallet blev de udslettet af det Omanske Rige, og Zanzibar blev et stort slavehandelscenter. I 1840 flyttede den omanske Sultan Said sin højesteret fra Muscat til Zanzibar, og øen blev en arabisk stat og et vigtigt handels- og politikcenter i regionen. Zanzibar var et britisk protektorat fra 1890 indtil 1963, hvor staten blev uafhængig.

Stone Town er en del af byen Zanzibar City på den Tanzanianske ø Zanzibar, der ligger ud for Afrikas østkyst. Den gamle arabiske bydel som Stone Town er, er en gammel kysthandelsby, som i 1800-tallet var et handelssted for mange folkeslag, grundet en strategisk perfekt placering.
Mange kulturer fra nær og fjern har i mere end 1000 år sat deres præg på byen, som i dag er en lille perle i det Indiske Ocean, og der er meget at opleve trods her i Zanzibars kulturelle hjerte. Den historiske by indbyder til at fare vild i de mange smalle, labyrintiske gader og kroge, og der emmer af liv og god stemning omkring de store markedspladser - især ved havnen. Stone Town blev i 2000 optaget på UNESCO Verdensarvsliste som et fint eksempel på en swahilisk handelsby på den afrikanske østkyst.


Uroa Bay beach, østkysten af Zanzibar.
Uroa Bay ligger skønt på Zanzibars østkyst, ud til det Indiske Ocean. Vores resort, Uroa Bay Beach ligger helt tæt ved den rolige strand og tilbyder uafbrudt adgang til sin helt egen private strandstrækning. Her kan du nyde solen og varmen i de afslappende omgivelser, ved poolen eller på stranden.

 

Billeder

Dag for dag

Dag 1: Afrejse fra Københavns Lufthavn til Kilimanjaro lufthavnen i Tanzania.
Du møder Gislevs rejseleder i Københavns Lufthavn, hvorfra du rejser med 1 flyskift til Kilimanjaro lufthavnen i Tanzania. Flyrute og tider kan variere ml. de planlagte afgange. Måltider inkluderet denne dag: Forplejning i fly.

Tanzania  


Dag 2: Ankomst til Tanzania, i Kilimanjaro Intl. lufthavn enten tidlig morgen eller eftermiddag, afhængig af flyselskabet som der rejses med. Ved ankomst skal alle rejsende have udstedt et visum til Tanzania, hvilket Gislevs rejseleder vil sørge for bliver købt og udstedt. Der kan forventes lidt ventetid i lufthavnen, før dette er bragt i orden for alle gæster. Vi fortsætter videre til Arusha, hvor vi skal indkvarteres for de næste 2 nætter. Måltider inkluderet denne dag: Forplejning om bord flyrejsen inden ankomst. Velkomst middag i Arusha.

Arusha

Dag 3: Heldagsudflugt til Mulala Village, en kaffefarm og bananplantage.
Efter en skøn morgenmad, skal vi på en heldagsudflugt til Mulala village. De fleste bønder her, er afhængige af høst fra bl.a.  kaffe og bananer. Vi er med til at riste og kværne vores egne kaffebønner, og skal naturligvis smage den lokale kaffe. Mulala ligger i smukke omgivelser, hvor det er muligt at komme på korte gåture igennem de omkringliggende marker og skove.  På en klar dag, får vi en smuk udsigt til Mount Meru og Afrikas højeste bjerg - Kilimanjaro. Der serveres lokal frokost ved Mulala village, og vi er tilbage i Arusha i god tid inden middagen serveres.
Måltider inkluderet denne dag: Morgenmad, frokost og middag.

Besøg på kaffefarm i Tanzania


Dag 4: Tarangire National Park. 
Den natursmukke og ofte grønne national park, kendt for mange elefanter og de smukke baobab træer. Oplev giraffer, impalaer, gazeller, aber, vortesvin. Her findes også løver, leoparder og geparder, samt over 500 forskellige fuglearter.
Måltider inkluderet denne dag: Morgenmad, frokost og middag. Kørsel fra Arusha til Tarangire: ca. 2,5 time/120 km. Kørsel fra Tarangire til Simba Lodge Karatu: ca. 2,5 time/100 km.

Elefanter i Tanzania Tanzania


Dag 5: Mod Ngorongoro krateret, et af Afrikas 7 naturvidundere.
Her lever zebraer, antiloper, gazeller, gnuer, bøfler, flodheste, hyæner, løver og ofte ses næsehorn. Frokost ved søen i krateret. Måltider inkluderet denne dag: Morgenmad, frokost og middag.
Kørsel fra Simba Lodgde Karatu til Ngorongoro Crater: ml. 1,5-2 timer/50 km. Kørsel fra Ngorongoro til Serengeti Serena Lodge: ml. 3-3,5 time/150 km på grusvej. (ca. 4,5 time til Lobo Wildlife Lodge, i august).

Gazeller i Tanzania Ngorongoro krateret

Dag 6: Game drive i Serengeti, på udkig efter de store rovdyr.
Game drive/safari i den enorme Serengeti National Park, på udkig efter de store rovdyr.  Bemærk: I august kører vi længere nordpå i håb om at opleve den store migration, når gnuer og zebraer vandrer efter frisk grønt græs.

Mulighed for BALLON SAFARI MED BUSH BREAKFAST* (skal tilkøbes sammen med rejsen).
Se Afrika vågne, på en af de mest magiske og mindeværdige oplevelser, når du helt lydløst svæver over sletterne i de tidlige morgentimer og kan iagtage Serengetis natur og dyreliv fra et fugleperspektiv.
Efter en tidlig kop morgen te eller kaffe, bliver du kørt til ballonens startpunkt. Der vil du møde din fuldt kvalificerede ballonpilot og se holdet som blæser den enorme regnbuefarvede ballon op. Ved daggry hjælpes gæsterne om bord den store kurv og sandtaskerne kastes af og ballonen stiger majestætisk op i den kølige og friske morgenluft. Efter ca. 45 minutters flyvning, vil din ballon dale ned på sletterne igen, hvor besætningen vil hilse dig velkommen med et glas afkølet champagne. Efterfølgende nyder du en veltilberedt engelsk morgenmad, der tilberedes på ballonens brændere. Efter morgenmaden kan du nyde en afslappet køretur tilbage til lodgen. Måltider inkluderet denne dag: Morgenmad, frokost og middag. (bush morgenmad, såfremt du har tilkøbt luftballon udflugten.)

*denne ekstra udflugt tilbydes både fra Serena Safari Lodge samt Lobo Wildlife Lodge. Bemærk at vi har brug for vide din vægt på forhånd. Denne information gives videre til vores partner i Tanzania som arrangerer ballonsafarien.

Ballon safari i Tanzania Zebraer i Tanzania


Dag 7: Mere Serengeti National Park, og tilbage mod Karatu.
Måltider inkluderet denne dag: Morgenmad, frokost og middag.

Gnuer Giraffer

Dag 8: Lake Manyara National Park.
Gennem frodig regnskov og græsklædte sletter. Fantastisk udsigt udover søen og de mange lyserøde flamingoer. Oplev også flodheste, den blå abe, bavianer, giraffer m.m. Aftenfly fra Kilimanjaro til Zanzibar.
Måltider inkluderet denne dag: Morgenmad, frokost og middag. Kørsel fra Simba Lodge Karatu til Manyara National Park: ca 30 min/25 km. Kørsel fra Manyara National Park til Kilimanjaro lufthavnen: ca 3,5 time/170km


Lake Manyara National Park Lake Manyara National Park


Dag 9: Udforsk Stone Town - Prison Island eller tid på egen hånd.
Efter morgenmad, har du mulighed for at udforske denne fascinerende by og stemningsfyldte by på egen hånd. Såfremt du har tilkøbt Stone Town byrundturen og/eller Prison Island udflugten, vil du være tilbage ved vores hotel kl. ca. 17:00. Gislevs rejseleder tager med på begge udflugter - Stone Town byrundturen og Prison Island. Afgang fra vores hotel mod Prison Island kl. 09:00, og vi er tilbage kl. ca. 12:30. Byrundturen i Stone Town køres fra kl. 14:30 - 17:00. Start og slut ved vores hotel.

Vælger du dagen helt på egen hånd, kan vi bl.a. anbefale et besøg på det tidligere sultan-palads, Beit al-Ajaib, der i dag er øens nationalmuseum. Du kan også opleve Østafrikas første anglikanske kirke, der daterer tilbage til 1880. Kirken blev bygget som et symbol på, at slavehandlen var ovre, og ligger på den grund, hvor slavehandlen fandt sted. Den ældste bygning i Stone Town er fra 1700-taller og hedder Ngome Kongwe. Det er et gammelt fort der blev bygget af araberne. Du må IKKE snyde dig selv for at opleve Darajani, som er Zanzibars berømte store marked.
Du kan købe næsten alt, hvad hjertet begærer i de stemningsfyldte, eksotiske omgivelser. Måltider inkluderet denne dag: Morgenmad.

Stone Town Prison Island
 

Dag 10-12: Uroa Bay Beach Resort.
Afslapning på Zanzibar. Måltider inkluderet disse dage: Morgenmad.

Resortet tilbyder en række udflugter, som kan tilkøbes lokalt:
- Uroa Blue Adventure tour koster ca. USD 70 per person
- Zanzibar dolphin tour fra 50 til 100 per person (afhængig af antal deltagere)
- Zanzibar safari blue trip fra 70 til 110 per person
- Zanzibar sunset dhow cruise ligger til ca USD 50 per person
- Full day mnemba atoll snorkeling ca. USD 50 per person.
- Spice tour ligger på USD 45 til 100 per person (afhængig af antal deltagere)

Afslappende ferie på Zanzibar Afslapning på Zanzibar

Dag 13: Afslapning på resort inden transfer til lufthavnen.
Hjemrejsen til Danmark er enten i dag om aftenen, eller næste morgen meget tidligt. Du har uanset hvad, mulighed for at tilbringe nogle timer ved smukke Uroa strand eller ved resortets swimmingpool, inden vi begiver os mod Stonetown eller lufthavnen. Såfremt afrejsen fra Zanzibar er næste morgen, har vi inkluderet en nat på hotel i Stonetown eller nær lufthavnen. Måltider inkluderet denne dag: Morgenmad samt forplejning om bord på flyrejsen.

Dag 14: Ankomst til Danmark.
Ankomst i Københavns Lufthavn enten morgen eller eftermiddag, afhængig af flyrejsen fra Zanzibar. Måltider inkluderet denne dag: Forplejning om bord på flyrejsen.

Hotel

Masailand, Arusha (2 nætter)
P.O Box 1532 - Arusha
+255 624 712020
Læs mere om Masailand Arusha her 

Hyggelig mindre lodge lidt udenfor byen Arusha, ca. 45 min. kørsel fra Kilimanjaro lufthavnen. Lodgen har 2 restauranter, bar/lounge, udendørs swimmingpool m. poolbar samt hårdhave.
Alle værelser er udstyret med bad/toilet, hårtørrer, air condition, fladskærms TV, sikkerhedsboks, tekedel samt gratis Wi-Fi.

Bemærk at Masailand Arusha er det eneste sted på rundrejsen hvor der IKKE er myggenet på værelserne. Personalet sprayer værelserne med myggespray, men derfor kan det ikke udelukkes at der er myg.

Simba Lodge Karatu, nær Ngorongoro (2 nætter)
Rhotia Valley, Karatu, Tanzania
+255 27 275 3001
Læs mere om Simba Lodge Karatu her

Karatu Simba Lodge ligger omkring 30 minutters kørsel fra porten til Lake Manyara National Park og ca. 4 km fra hovedvejen til indgangen til Ngorongoro Conservation Area. Lodgen er beliggende i landbrugsområdet i Karatu-distriktet, lige ved siden af Ngorongoro-skoven hvor elefanter, bøffeler, hyæner m.fl. dyr. har hjemme. Samtlige hytter er smagfuldt og enkelt indrettet med håndlavede møbler af afrikansk hårdt træ, og alle sengene har myggenet om sig. Hver enhed har sit eget dæk med safaristole til afslapning og med udsigt over de fantastiske omgivelser. Alle værelser har udsigt til skoven, marker og fjerntliggende bakker og er udstyret med eget badeværelse m. bruser/toilet. Lodgen har restaurant, bar/lounge, udendørs swimmingpool med soldæk og liggestole samt et åbent ildsted.

Bemærk: Hvert værelse har en lommelygte, som du kan bruge under opholdet. Da solbelysningen kan være svagere, end du er vant til, anbefales at du medbringer en pandelampe ell. en lille batteridrevet læselampe, til evt. læsning i sengen om natten. På grund af lodgens sol-el-system, er det ikke muligt at bruge en hårtørrer på Karatu Simba.
 

Lobo Wildlife Lodge, Serengeti (2 nætter - august)
Serengeti National Park
+255 27 254 4595
Læs mere om Lobo Wildlife Lodge her 

Lobo Wildlife Lodge ligger i den nordlige del af Serengeti National Park, strategisk bygget ind i en enorm vulkansk klippe. Det er den største lodge på migrationsruten, hvor dets forhøjede position betyder, at migrationen kan ses fra liggestolene ved terassen og selv fra den skønne pool. Det er den første lodge på vej fra Kenya til Tanzania, kun 28 km fra Maasai Mara. Lobo Wildlife Lodge inviterer os til en uforglemmelig safari oplevelse fra sin privilegerede beliggenhed i Serengetis skønne natur. Et vandhul nær Lobo Lodge, tiltrækker et væld af dyreliv i løbet af dagen, og hver aften afsløres et interessant udbud af nattens aktive dyr. Alle Lodgeens 75 elegante værelser har en fantastisk udsigt over de store sletter i Serengeti National Park, og den overdådige swimmingpool på vulkanklippens kant tilbyder en uforstyrret udsigt over Serengeti sletten.

Værelserne er elegant indrettet i traditionel afrikansk stil og er udstyret med badekar m. bruser/toilet, hårtørrer, te-/kaffemaskine. Der er sat myggenet over alle udluftningshuller.  Lodgen har restaurant, bar/lounge, udendørs swimmingpool med soldæk og liggestole.


Serena Safari Lodge, Serengeti (2 nætter- januar)
Serengeti National Park
+255 272545555
Læs mere om Serena Safari Lodge her 

Serengeti Serena Safari Lodge er en prisbelønnet perle af en lodge, midt i nogle af de smukkeste omgivelser i Tanzania. En lodge i klassisk afrikansk stil med en flot infinity pool, der ligger pragtfuldt blandet ind i en acacia-kant, og tilbyder panoramaudsigt over Serengetis store endeløse græsarealer. Her stjæler løver og geparder deres bytte og massive horder af de migrerende gnuer, mørker landskabet i deres ubarmhjertige søgning efter friske græsningsarealer. Her kan du nyde stilheden og roen ved en af de mest storslåede sletter på Jorden.
Oplev varmen og hyggen fra Afrikas bush, mens du betragter den mørke stjernehimmel over Serengeti.

Værelserne er indrettet i traditionel afrikansk stil, og har alle egen balkon med udsigt direkte til Serengeti sletten. Alle værelser er udstyret med bad/toilet, hårtørrer, bord ventilator, te-/kaffemaskine samt gratis wi-fi. 
Lodgen har restaurant, bar/lounge, udendørs swimmingpool med soldæk og liggestole.


Tembo House Hotel, Stone Town Zanzibar (2 nætter)
Forodhani Street
P.o.Box 3974, Shangani, Zanzibar- Tanzania
Phone: +(255) 24 2233005/2232069
Læs mere om Tembo House Hotel her

Kun 1 minuts gang fra stranden og 3 minutters gang fra det gamle fort og House of Wonders, ligger det historiske Tembo House. Hotellet har en skøn swimmingpool med terasse og liggestole omkring.
Hotellet har restaurant, bar/lounge, udendørs swimmingpool med soldæk og liggestole. Samtlige værelser er indrettet med udskårne træmøbler og Swahili-himmelseng.
Alle værelser er udstyret med bruser og traditionelt tyrkisk bad/toilet, hårtørrer, TV, aircondition, te-/kaffemaskine samt gratis wi-fi. De fleste af værelserne har desuden balkon med udsigt over havet eller swimmingpoolen.
 

Uroa Bay Beach Resort, Zanzibar (3 nætter)
P.O Box 2675
Uroa, Zanzibar
+255 778672809
Læs mere om Uroa Bay Beach Resort her

Uroa Bay Beach Resort ligger ned til en 300 m lang privat strand ud til ​Det Indiske Ocean. Skønt resort med en fantastisk beliggenhed kun 2 min. gang fra den fantastiske strand på Zanzibars østkyst. Resortet har restaurant, 1 bar og 1 strandbar, wellness center samt stort poolområde med poolbar, soldæk og liggestole. Restauranten på Uroa Bay kan tilbyde et udvalg af egnsretter og tanzanisk køkken samt klassiske vestlige retter. Der serveres morgenbuffet dagligt. Uroa Beach tilbyder en masse oplevelser til lands og vands, som kan købes ved deres udflugtsskranke.
Alle værelser har privat terrasse eller balkon med udsigt til haven. Værelserne er udstyret med bad/toilet, aircondition, satellit-tv, minibar, te-/kaffemaskine samt gratis wi-fi på fællesområderne.

Resortet tilbyder en række udflugter, som kan tilkøbes lokalt:
- Uroa Blue Adventure tour koster ca. USD 70 per person
- Zanzibar dolphin tour fra 50 til 100 per person (afhængig af antal deltagere)
- Zanzibar safari blue trip fra 70 til 110 per person
- Zanzibar sunset dhow cruise ligger til ca USD 50 per person
- Full day mnemba atoll snorkeling ca. USD 50 per person.
- Spice tour ligger på USD 45 til 100 per person (afhængig af antal deltagere)


Se film fra Uroa Bay Beach Resort, Zanzibar:

 

Værd at vide

Afrejse
Du møder Gislevs rejseleder i Københavns lufthavn. Venligst henvend dig til rejselederen før check-in, såfremt du afrejser fra Københavns lufthavn.

Apotek
Vi anbefaler at du medbringer piller mod diarré f. eks. imoden/imodium.

Bagage
Da flyrejsen til/fra Tanzania kan foregå med forskellige flyselskaber, så fremsendes information vedr. den nøjagtige tilladte bagage sammen med dine rejsedokumenter senest 14 dage før afrejse. Som minimum kan du dog altid medbringe 1 stk. checkin bagage på maks. 20 kg. samt 1 stk. håndbagage på maks. 7 kg. Læs evt. mere omkring regler og restriktioner for håndbagage, via dette link: https://www.cph.dk/praktisk/bagage 
Husk at mærke al bagage tydeligt med navn og adresse. OBS: Vi anbefaler, at du pakker din baggage i bløde kufferter/tasker til denne rejse, da det er meget lettere at pakke safaribilerne med disse fremfor hårde kufferter.

Bemærk at al brug, import og produktion af plastikposer er forbudt i Tanzania. Vi anbefaler derfor, at man undgår at bruge plastikposer, når man pakker sin bagage. Brug i stedet stofposer eller poser af andet vandtæt materiale end plastik.
Hvis man bærer f.eks. håndbagage synligt i plastikposer ved ankomsten til Tanzania, vil man blive bedt om at aflevere dem. En undtagelse er dog den klare plastikpose med genluk-funktion, som benyttes til væsker i håndbagagen. Denne må du stadig gerne medbringe.

Ballonsafari, Serengeti
Såfremt du hjemmefra har bestilt ballonsafarien, har vi brug for vide din vægt og alder på forhånd. Denne information gives videre til vores partner i Tanzania som arrangerer ballonsafarien.

Drikkepenge
Det er kutyme at give ca. 40 USD pr. dag pr. bil til safariguiden/chaufføren. Dvs. for en 5 dages safari med 7 personer i bilen bliver det ca. USD 28 pr. person. Undervejs på hele rundrejsen, er det god skik at have lidt små sedler klar (1 USD eller lokale Schillings) til drikkepenge til personalet på de forskellige hoteller/resorts, som yder en høflig og god service (f.eks. portere, stuepigen, tjenere og lign.). På restauranter og lign. gives ca. 10% drikkepenge. Drikkepenge er stadig for mange danskere et lidt uvant fænomen, mens det nærmest forventes i mange lande udenfor Skandinavien. Spørg evt. din rejseleder, hvis du er i tvivl om hvem, hvor meget og hvordan, når det kommer til drikkepenge.

Drikkevand
Det frarådes at drikke vand fra hanen. Køb vand på flaske.

Elektricitet
240 volt - 3 benede stik. Husk at medbringe en adapter. De fleste hoteller og lodges får elektricitet fra egne generatorer, der generelt slukkes efter midnat. Vi anbefaler at du medbringer en lille lommelygte eller pandelampe. 

Flybilletter
Der vil blive fremsendt en såkaldt e-ticket (flybillet) ca. 10 dage før afrejsen. Det er meget vigtigt, at du allerede ved bestilling af rejsen oplyser navn nøjagtigt, som det står anført i dit pas, så det registreres korrekt på flybilletten. Bemærk venligst at mellemnavne kan være forkortet til et forbogstav. Venligst fremsend en kopi af pas til Gislev Rejser ved bestilling af rejsen, så vi kan informere flyselskabet om dit pasnummer og fødselsdato. Venligst bemærk at pas skal være gyldigt min. 6 måneder efter hjemrejsen.

Fly
På denne rejse benyttes Qatar Airways eller Turkish Airlines på ud og hjemrejsen. Der er gratis forplejning om bord alle flyene. Såfremt du tilkøber indenrigs tilslutningsfly med SAS fra Aalborg, Aarhus eller Billund via Gislev Rejser, vil du kunne checke in hele vejen til Tanzania samt hele vejen hjem til din endelige destination. Bemærk at du således ikke skal møde Gislevs rejseleder ved mødestedet i Københavns Lufthavn, men i stedet ved gaten hvorfra flyet afgår. Mere info vil fremgå af de informationer som fremsendes sammen med flybilletter m.m. senest 14 dage før afrejse.

Gode råd til at gøre flyturen mere behagelig
Hav ikke tøj på, der kan hæmme blodcirkulationen, som for eksempel stramme strømper eller bukser. Bevæg ankelleddene. Stræk benene ud foran dig, vip tæerne op, så de peger skiftevis op og ned mod gulvet. Gentag. Hvis der ikke er plads til det, så pres din forfod i gulvet, så din hæl bliver løftet fra gulvet. Sæt herefter din hæl i gulvet og løft forfoden. Gentag flere gange og mindst én gang i timen. Gå regelmæssigt en tur i kabinegangen. Brug eventuelt støttestrømper under flyrejsen. Drik rigeligt med væske og undgå for meget alkohol. Sid ikke med korslagte ben og undgå at sædekanten presser for hårdt mod lårenes underside.

Fotografering
Generelt er der ikke særlige regler. Er du i tvivl – så spørg rejselederen til råds. Hvis du fotograferer mennesker, er det høfligt at spørge først. 

Fysisk formåen
Alle rejsende skal være ved almindelig godt helbred og 100% selvhjulpne. Især safari delen i Tanzania er uegnet for gangbesværede, da vi både skal køre mange km igennem terrænet i jeeps og vi skal naturligvis til fods rundt i de store og smukke national parker. Vores gåture foregår i et roligt tempo, så alle kan være med, men det er vigtigt at være i almindelig god form til disse aktiviteter.

Hygiejne
Medbring evt. vådservietter eller desinfektionsgel som f.eks. Medicare der kan købes hos Matas. Håndhygiejne er vigtigt på en rejse hvor mange mennesker er samlet.

Klima
På fastlandet og i safariparkerne er klimaet tørt og varmt, og ganske behageligt. Dagstemperaturen varierer ml. 15-30 grader, hvor især morgenerne kan være kølige og så stiger temperaturen støt op gennem dagen. Igen, vil det variere ift. hvilket områder du befinder dig i. Ved kysten/på Zanzibar er klimaet tropisk med en høj luftfugtighed og temperaturen ligger gerne ml. 20-30 grader. Solen er meget stærk og du skal medbringe solcreme med en høj faktor (min. faktor 30 anbefales).
Regntiden starter i marts og varer til sidst maj/start juni + "den lille" regntid i november til midt december.

Kreditkort
Langt de fleste lodges/resorts og hoteller tager imod de almindelige kreditkort, som VISA og MASTERCARD.

Mad & drikke.
Alle vores lodges og hoteller har gode restauranter hvor der serveres lækkert mad. Her serveres flere internationale retter som du kender, tilsat lokale råvarer og krydderier. Morgenmad serveres almindeligvis som buffet. På Zanzibar er køkkenet præget af dets arabiske fortid. Her serveres også frisk fisk og skaldyr, direkte fra Det Indiske Ocean, som f.eks. barracuda, marlin eller blæksprutte, stegt på grill og krydret til din smag. Husk at give Gislev Rejser besked om evt. allergier og/eller særlige ønsker ift. maden som er inklusiv på rundrejsen (fx. vegetar, veganer og lign.)

Gislevs rundrejsen inkluderer mange måltider (eksklusivt drikkevarer), men dog ikke alle. På Zanzibar er morgenmad inklusiv, så derfor skal alle gæster beregne en udgift til 5 x frokost + 5 x middag derude. Et godt måltid mad og drikkevarer er generelt billigt i Tanzania, afhængigt af hvad og hvor man spiser. Du kan beregne ca. 15-20 USD for en god og mættende middag, 10-15 USD for en frokost mens øl, vand/sodavand koster fra ca. 2 USD. Nogle restauranter og hoteller vil du kunne betale med fx visadankort eller mastercard.

Medicin
Husk at medbringe medicin i håndbagagen og husk at al medicin skal være i original emballage. 

Myg/Myggenet
Det er kun på Masailand hotel i Arusha, at der IKKE findes myggenet på værelserne. Personalet sprayer værelserne med myggespray, men derfor kan det ikke udelukkes at der er myg. Som udgangspunkt er der ikke behov for at medbringe myggenet på rejsen, men hvis man føler sig mere tilpas med myggenet omkring sig så skal man medbringe dette.

Pakkeliste til safari (vejlende)
Fodtøj
• Mindst et par lukkede sko med en solid sål.
• Sandaler - gerne som er gode at gå lidt længere i
Tøj – afslappet og komfortabelt
• Safari / trekking bukser (gerne zip-off)
• Shorts og/eller nederdel
• Langærmet bluser / skjorter –
• Kortærmet bluser / skjorter –
• Vindjakke eller sweater / fleecetrøje
• Behageligt tøj til om aftenen
Vælg neutale farver til safarien for at undgå at tiltrække tsetsefluer - beige, brun, khaki e.lign. (Undgå sort og mørkeblåt samt skrappe farver)
Generelt er let bomuldstøj godt til safari. Tænk lag på lag, da temperaturen kan svinge en del i løbet af dagen.

Andet
• Hat, kasket eller lign. til beskyttelse mod solen
• Solbriller
• Kikkert med forstørrelsesgrad 8-10.
• Kamera
• Dagsrygsæk 
• Lommelygte eller pandelampe
• Strøm adapter
• Vådservietter
• Håndsprit
• En rulle toiletpapir
• Solcreme med højfaktor
• Alm. smertestillende
• Mygge- og insektspray
• Antihistamin
• Imodium
• Desinfektionsmiddel
• Evt. ekstra batterier
• Snacks og evt. energidrik med elektrolytter

Rejseforsikringer
Det er obligatorisk med en rejseforsikring, når man rejser uden for EU. Pr. 1.1.2020 forhandler Gislev Rejser Gouda Rejseforsikring. Venligst bemærk at der kan være særlige regler for rejsende med kroniske sygdomme.

Rejseleder
Såfremt du rejser fra København, møder du Gislevs rejseleder ved mødestedet i Københavns Lufthavn.  Vores rejseleder er med på hele rejsen.

Religion
Ca. 50% af befolkningen er kristne, ca. 35% er muslimer og resten følger andre trosretninger. Zanzibar er hovedsageligt muslimsk. På trods af de forskellige religioner, traditioner og overbevisninger, lever befolkningen i fred og forenelighed.

Safari bilerne
På safarien kører vi med 4-hjulstrækkere med plads til 7 personer, hvor alle sidder ud til et vindue. Alle bilerne har pop-op-tag, der giver mulighed for at få åbnet taget under safarien

Sikkerhed
Der bør udvises almindelig forsigtighed og penge og værdier bør opbevares sikkert. Der er ingen grund til at medbringe dyre smykker. På vores udvalgte hoteller og lodges, er der enten
en lille værdiboks på værelset, eller mulighed for opbevaring af værdigenstande i receptionens værdiboks. Derudover følger vi Udenrigsministeriets generelle rejsevejledninger,
som du kan finde på www.um.dk

Sol
Den afrikanske sol er meget stærkere end vi kender det fra Danmark. Det er derfor vigtigt, at medbringe en solcreme med høj beskyttelses-faktor

Sprog
Det officielle sprog i Tanzania er swahili. Engelsk er det andet officielle sprog og tales mere eller mindre af de fleste. Der findes der ca. 120 forskellige stammer som alle har hver deres sprog og traditioner.

Sygdom
I tilfælde af sygdom på rejsen vil rejselederen være behjælpelig med at etablere kontakt til læge eller hospital. Vær opmærksom på at du som oftest skal betale for behandling på stedet. Husk at gemme kvitteringer med henblik på refundering fra din rejseforsikring.

Takt og tone
Du vil hurtigt fornemme, at lokalbefolkingen har et helt andet syn på mangt og meget. Holdningen til liv og tid er helt forskellig fra vores, og endelig er der en række skikke, som kan forekomme mærkelige og ulogiske set fra et vesterlandsk synspunkt.
Rejs med åbenhed og respekt, og du vil som fremmed blive mødt med den samme holdning og samtidig en fantastisk gæstfrihed.

Telefon - Mobil
Den internationale landekode i Tanzania +255. Der er et udemærket mobilnet i Tanzania, også på de fleste lodges langt fra byerne samt på Zanzibar. Husk det er dyrt, hvis du bruger dit danske telefonnummer til at ringe eller sms'e fra.

Tidsforskel
Tanzania er 3 timer foran GMT. Dvs. 1 time foran Dansk tid når vi har sommertid og 2 timer foran, når vi har vintertid i Danmark

Vaccinationer & medicin
Vi anbefaler altid at du kontakter din egen praktiserende læge, eller vaccinationsklinik for vejledning omkring hvilke vaccinationer som er påkrævet og hvilke som skal overvejes. Du kan evt. læse hvilke vaccinationer som anbefales ved rejser til Tanzania, via dette link: https://www.sikkerrejse.dk/vaccinationsanbefaling/ eller https://www.ssi.dk/vaccinationer/rejsevaccination

Bemærk: Ved indrejse til Zanzibar kan du blive bedt om at vise vaccinationskort, der dækker vaccination mod gul feber.

Valuta
Den lokale valuta er Tanzania Shilling. Medbring USD, både små og store sedler. De store sedler giver mere lokal valuta hos vekselbureauerne og de små sedler kan man bruge mange steder undervejs. USD 100 giver ca. TSH 223.000.
Visa og Mastercard kan bruges på de fleste hoteller og i hæveautomater i de større byer. Vær dog omærksom på evt. gebyrer fra hotellernes side. Drikkepenge er meget udbredt i Tanzania og er kutyme stort ser over alt.
Du kan hæve lokal valuta (schillings) i Arusha samt på Zanzibar.

Vegetar/diabetiker
Det er vigtigt du informerer os, hvis du har et særligt behov angående kosten undervejs. 

Visum - Pas
Visum er påkrævet til Tanzania. Gislev har inkluderet visum i rejsens pris, men bemærk at dette håndteres først ved ankomst i Kilimanjaro lufthavn. I skal udfylde det indrejsekort som udleveres efter ankomst, og aflevere dette sammen med Jeres pas til Gislevs rejseleder.
Der vil være en smule ventetid i lufthavnen indtil hele gruppen har fået deres visum. Husk, at dit pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter udrejse fra Tanzania, og der skal være 2 blanke sider til ind- og udrejsestempler i passet.
Bemærk: Børn, som rejser med en anden voksen end deres forældre, skal medbringe dennes/disses skriftlige samtykke, i form af en fuldmagt, til rejsen samt barnets fødselsattest (på engelsk).

Flyv fra

Fly letter

Tilslutningsfly fra Aalborg, Aarhus eller Billund på forespørgsel - koster fra DKK 1000.00 pr. person tur/retur.

Flybilletter
Der vil blive fremsendt såkaldt e-ticket (flybillet) ca. 10 dage før afrejsen. Det er meget vigtigt, at du allerede ved bestilling af rejsen oplyser navn, nøjagtigt som det står anført i pas, så det registreres korrekt på flybilletten. Venligst fremsend en kopi af dit pas til Gislev Rejser, ved bestilling af rejsen, så vi kan informere flyselskabet om pasnummer og fødselsdato.

Rejseleder
Du møder Gislevs rejseleder i Københavns lufthavn. Venligst henvend dig til rejselederen før check-in, medmindre du er påbegyndt rejsen i Aalborg, Aarhus eller Billund og allerede er checket ind hele vejen til Kilimanjaro.

Københavns Lufthavn

Læs mere her: www.cph.dk

Adresse
Lufthavnsboulevarden 6
2770 Kastrup

Mødetid
Seneste mødetid i Københavns Lufthavn fremgår af fremsendte informationsmateriale.

Mødested
I hallen mellem Terminal 2 og Terminal 3 - ud for døgnbutikken "7Eleven". Her møder du Gislevs rejseleder/repræsentant.

Kort

Tanzania og Zanzibar

Afgange og priser

DatoAfrejse fraLedige pladserFra pris
19-08-2020Fly fra Københavns LufthavnMere end 829.998,-Bestil rejsenMere information
13-01-2021Fly fra Københavns LufthavnMere end 829.998,-Bestil rejsenMere information