Skip to main content

Safari i Sydafrika med rejseleder

-
7 nætter på Normann Safari Lodge

Mit Fynske Afrika

Flot rejse til Sydafrika, hvor vi bor 7 nætter på en dansk lodge blot 15 min. fra den verdenskendte Kruger National Park. Alle udflugter og entréer inkluderet og tilrettelagt, således vi udnytter dagene bedst muligt, men også har tid til at slappe af i de skønne omgivelser på Normann Safari Lodge. Velkommen til Mit Fynske Afrika.

Glæd dig til

 • 7 nætter på Normann Safari Lodge, i trygge rammer uden vilde dyr på grunden
 • Morgen- og aftensafari i Kruger National Park, i åbne safaribiler
 • Panoramatur til Drakensbjergene – oplev en af verdens største kløfter
 • Flodsafari på Olifants River der grænser op til Krüger National Park
 • Kom tæt på Afrikas dyr på Moholoholo Rehabilitation Center
 • Rejs i små grupper ml. 10 - 15 gæster - så husk at booke i god tid

Inkluderet i rejsens pris

 • 7 x morgenmad
 • 5 x frokost
 • 7 x middag
 • Transport til/fra vores lodge
 • Flodsafari på Olifants River
 • Moholoholo Rehabilitations Centre
 • Panoramatur i Drakensbjergene
 • Kinyonga Reptile centre
 • Blyde River Canyon
 • 3 Rondavels i Graskop
 • Bourkes Luck pot holes
 • Besøg hos flodhesten Jessica
 • Aftensafari i Kruger National Park
 • Morgensafari i Kruger National Park
 • Besøg i børnehave og Phalaborwa
 • Alle entréer er inkluderet
 • Flybilletter, afgifter og bagage
 • Rejseleder

  Dagsprogram

  • Dag 1: Afrejse mod Sydafrika

   Du møder vores danske værtinde Tine Normann i Billund Lufthavn. Tine følger med Gislevs grupper på hele rejsen, så du er i trygge hænder fra start til slut.

   Efter flyskift i Frankfurt, flyver vi sen aften og henover natten mod Johannesburg i Sydafrika


   Måltider inkluderet denne dag: Forplejning i fly.

  • Dag 2: Med bus mod Phalaborwa og Normann Safari

   Vi lander i Hoedspruit om eftermiddagen, og herfra skal vi med Normann Safari bussen mod Phalaborwa, hvor vores hyggelige lodge ligger. Kørsel ca. 100 km. med pause undervejs.

   Efter ankomst indkvarteres vi i vores værelser og efterfølgende er der tid til at slappe af ved swimmingpoolen oven på den lange rejse.

   Måltider inkluderet denne dag: Forplejning i fly og middag på Normann Safari Lodge.

  • Dag 3: Flodsafari på Olifants River der grænser op til Kruger National Park

   Efter en god nats søvn venter en solid morgenmad. Efterfølgende afholder Tine et velkomst- og informationsmøde og gennemgår ugens program.

   Efter frokost kører vi til floden Olifants River, hvor vi skal på en 3 timers sejltur. Den 2 etagers pram flyder stille ad floden der grænser op til Kruger National Park. Dermed er der fremragende chancer for at se nogle af de fantastiske dyr som er så enestående for Afrika.

   Mulighed for at se BIG 5 (løve, leopard, elefant, næsehorn og bøffel), men det er den fri natur og der er ingen garantier. Som oftest ser vi flodheste og krokodiller og alt andet er bonus. Efter den spændende oplevelse returnerer vi til Normann Safari Bush Lodge.

   Måltider inkluderet denne dag: Morgenmad, frokost og middag.

  • Dag 4: Moholoholo Rehabilitation Centre, krybdyrs park, flodhesten Jessica

   Efter morgenmaden kører vi til Moholoholo Rehabilitation Centre, hvor vi hører et meget interessant foredrag. Herefter er der rundvisning og mulighed for at se nogle af de mange forskellige dyr Moholoholo har reddet, så som løver, leoparder og rovfugle.

   De dyr der ikke kan sættes tilbage i naturen, har centret valgt at beholde som ambassadører for deres art, først og fremmest fordi dyrenes chance for overlevelse i det vilde ikke var sandsynlig.

   Herefter kører vi til en krybdyrspark, hvor der er en spændende rundvisning. Vi ser at selv de farlige slanger er ikke-aggressive og får et helt nyt syn på krybdyr.

   Derefter kører vi til Baobab caféen for frokost (for egen regning), hvor vi får en lækker pandekage og nyder udsigten mod Drakensbjergene og det særprægede baobab-træ, der ligner at det er plantet med roden opad.

   Heldagsudflugten slutter af med et besøg hos Sydafrikas filmstjerne nr. 1 flodhesten Jessica. Hun har været med i mere end 130 dokumentarprogrammer. Tonie, der ejer stedet og Jessica har et helt særligt forhold.

   Skønt flodhesten er fri, holder Jessica trofast til hos Tonie. Til tider går hun sine egne veje om natten og socialiserer med de andre vilde flodheste, men vender altid tilbage til Tonie. Ved denne tid er Jessica almindeligvis hjemme – og klar til hendes sutteflaske med te og en lille snack. Jessica vejer 2 ton – og det er helt specielt at håndfodre det enorme dyr. Vi hilser også på Jessicas ”lillebror” Richie – endnu en flodhestebaby reddet af Tonie.

   Efter en anderledes men helt eminent dag i dyrenes verden, vil vi være hjemme sidst på dagen.

   Måltider inkluderet denne dag: Morgenmad, frokost og middag.

  • Dag 5: Safari i åbne safaribiler i Kruger National Park

   Efter morgenmaden er formiddagen fri til at slappe af på lodgen i de dejlige omgivelser. Efter frokost kører vi den korte vej til Kruger National Park.

   Kruger National Park er med sine 2 millioner hektar på størrelse med Jylland. I parken lever mange slags antiloper, fugle, krybdyr og ikke mindst The Big 5. Sidstnævnte dækker over et jagtudtryk, der betegner de 5 farligste dyr at jage, fordi de kan finde på at angribe jægeren. Det har altså intet med størrelsen at gøre.

   De 5 er: bøffel, elefant, leopard, løve og næsehorn. Forhåbentlig ser vi mange forskellige dyr – men parken er enorm, så intet kan garanteres. Ved ankomst til Kruger skifter vi vores minibus ud med nationalparkens egne åbne safaribiler, hvor den høje placering og det frie udsyn giver en fantastisk oplevelse.

   Vi kører ind i nationalparken og oplever solnedgangen og hvordan natdyrene vågner op, mens de dyr der er aktive om dagen går til ro. Når mørket falder på, tændes bilens projektører og vi kigger efter øjne i natten.

   På hele turen ledsages vi af en af Krugers specialuddannede safariguider, der er eksperter i at spotte de vilde dyr.

   Måltider inkluderet denne dag: Morgenmad, frokost og middag.

  • Dag 6: Besøg i en børnehave i en Township og Phalaborwa by

   Vi hygger os med morgenmad på lodgen, før vi tager hul på dagens spændende oplevelser. Vi kører til et supermarked, og køber lidt godt til børnene i den børnehave vi senere skal besøge i den nærliggende Township.

   Ordet Township stammer fra apartheidtiden, hvor der hastigt blev opført lejre uden for byerne. Som oftest i tilknytning til de industriområder hvor indbyggerne skulle arbejde. Mødet med børnene og den entusiastiske børnehaveleder er en gribende oplevelse. Børnene synger og danser for os og vi hører den fantastiske historie om, hvordan en kvinde har formået at skabe disse trygge rammer for de små.

   Herefter er der tid til at udforske Phalaborwa på egen hånd. Byen der er på størrelse med en dansk provinsby, blev navngivet af Sotho stammen, der kom sydfra. Phalaborwa betyder bedre end sydpå. Sotho stammen har udvundet både kobber og jern her i århundreder.

   Måltider inkluderet denne dag: Morgenmad og middag

  • Dag 7: Morgen safari i åbne safaribiler i Kruger National Park

   Tidlig vækning og en kop kaffe og en muffin før afgang. Vi kører atter til Kruger National Park, men denne gang skal vi besøge en ny del af parken. Vi stiger på de åbne safari biler ved solopgang og her tidligt om morgenen er dyrene tit meget aktive.

   Efter et par timer rundt i nationalparken – og forhåbentlig med billeder af mange vilde dyr på nethinden og i kameraet, returnerer vi til lodgen. Her venter en god frokost.

   Eftermiddagen er fri til at slappe af ved swimmingpoolen på lodgen.

   Måltider inkluderet denne dag: Morgenmad, frokost og middag.

  • Dag 8: Drakensbjergene, silke, picnic ved Bourkes Luck Potholes, Blyde River Canyon

   Efter morgenmad kører vi til de majestætiske Drakensbjerge. På denne heldagstur vil der være rig mulighed for at nyde de smukke landskaber, samt handle i lokale små butikker og boder.

   Første stop bliver i den lille by Graskop, hvor du finder en bank, forretninger, gadehandlere m.m. I en lille silkebutik og væveri kan vi høre om, hvordan silke fremstilles lokalt helt forskelligt fra den metode der benyttes i Asien. Der kan købes stedets fine produkter, tørklæder, Mandela skjorter ja, endog dyner og meget andet.

   Derefter kører vi til Bourkes Luck Potholes. Her er der tid til at spadsere på gangstier i det specielle landskab med røde klipper, kløfter, cylinderformede huller, bække, floder og vandfald, mens Tine gør en lækker picnic klar (picnic, med forbehold for ændring, hvis vejret ikke tillader det).

   Dagens sidste stop er ved en af verdens største kløfter Blyde River Canyon, hvor vi nyder den fantastiske udsigt over den 25 km lange kløft.

   Måltider inkluderet denne dag: Morgenmad, picnic og middag.

  • Dag 9: Den sidste solopgang over Kruger

   Vi kan nyde morgenmaden i ro og mag, inden bussen kører os mod lufthavnen. Afgang om formiddagen fra Normann Safari Lodge mod Hoedspruit.

   Herfra med indenrigsfly til Johannesburg og videre mod Frankfurt.

   Måltider inkluderet denne dag: Morgenmad og forplejning på flyet.

  • Dag 10: Ankomst i Danmark

   Vi ankommer tidligt om morgenen til Frankfurt, og flyver det sidste stykke mod Billund Lufthavn.

   Måltider inkluderet denne dag: Forplejning på flyet.

  Mere om rejsen

  Med Karen Blixen i tankerne og drømmen om at eje et lille stykke Afrika drog Tine, Bjørn og deres lille søn Pierre til Sydafrika i 2009. Dermed sagde Tine og Bjørn farvel til Tåsinge, familie og venner i Danmark. Det blev også farvel til Gislev Rejser, hvor Tine var ansat som produktionsassistent. Den lille familie købte et mindre hotel nær Kruger National Park. Drømmen blev med et til virkelighed og Normann Safari Bush Lodge en realitet.

  Tine koordinerer og styrer hele foretagendet med en rolig og sikker hånd og fortæller gerne om naturen, befolkningen og de mange dyr. Tine elsker at hygge om gæsterne og måltiderne nydes under Afrikas himmel i den hyggelige lille gårdhave Boma med åbent ildsted. Tine følger med på rejsen fra start til slut og glæder sig til at byde dig velkommen til hendes fynske Afrika.

  Hotel

  • Dag 2-9

   Normann Safari Lodge

   I 2009 forlod familien Normann, Bjørn, Pierre og Tine, Tåsinge, Danmark for at udleve en mangeårig drøm om et lille hotel, hvor gæsterne kunne nyde fred og ro i naturlige omgivelser, samtidig med mulighed for mange spændende udflugtsmål. I begyndelsen bestod Normann Safari Bush Logde af et hotel med 6 dobbeltværelser, dette er nu udvidet til også at indbefatte en familiehytte samt et feriehus. Hele herligheden er beliggende i bushen og meget tæt (kun 1,5 km i fugleflugt) på Kruger National Park og 15 minutters kørsel fra Phalaborwa by, der er på størrelse med en almindelig dansk provinsby. Her findes både indkøbscentre, restauranter, banker, posthus, hospital, lufthavn m.m.

   Normann Safari er beliggende på en grund, hvor du indimellem vil møde forskellige antiloper og vortesvin. Eftersom nationalparken er beliggende blot 1½ km i fugleflugt fra Kruger National Park, kan man til tider høre lydene og brøl fra løver, hyæner og elefanter m.m. Du kan dog bevæge dig frit rundt på den indhegnede grund, som er sikkert skærmet af for farlige dyr, og der er derfor heller ikke behov for bevæbnede rangers ml. lodgens forskellige områder.

   Normann Safari Bush Lodge er en lille og hyggelig bush lodge med 6 dobbeltværelser, alle med aircondition og eget bad og toilet samt en 'kudu' familiehytte med 2 adskilte dobbeltværelser med fælles bad/toilet. Nogle værelser er i hytter med stråtag, andre i hovedbygning med fast tag. Af faciliteter kan nævnes swimmingpool, reception, bar og boma. Boma betyder indhegning med åbent ildsted, her kan den smukke sydafrikanske stjernehimmel, lydene fra bushen og den knitrende ild nydes om aftenen.

   Alle værelser er pæne og hyggeligt indrettet i afrikansk stil. På værelserne er der gratis wi-fi, sikkerhedsboks, lommelygte, myggenet, myggespray, paraply samt køleskab med drikkevarer og snacks (mod betaling).

   4 personers værelse: På Normann Safari Bush Lodge findes éen 'Kudu' familiehytte udstyret med 2 soveværelser med fælles bad og toilet. Såfremt I rejser 4 sammen (evt. en familie med børn), så kontakt Gislev Rejser såfremt I er interesseret i at booke denne 'Kudu'.

   Læs mere om Normann Safari Lodge

   BarJa
   MinibarJa
   Udendørs swimmingpoolJa
   VærdiboksJa
   Wi-fiJa

  Kort

  Afrejser og bestilling

  AfrejseAntal dageAfrejse fraLedige pladserPris
  15-10-2024Se afrejsetider 10 dageFly fra Billund Lufthavn820.998,-Bestil
  12-11-2024Se afrejsetider 10 dageFly fra Billund Lufthavn620.998,-Bestil
  12-03-2025Se afrejsetider 10 dageFly fra Billund LufthavnMere end 820.998,-Bestil
  22-10-2025Se afrejsetider 10 dageFly fra Billund LufthavnMere end 820.998,-Bestil
  13-11-2025Se afrejsetider 10 dageFly fra Billund LufthavnMere end 820.998,-Bestil

  Praktiske oplysninger

  Nedenfor kan du se svar på de mest stillede spørgsmål. Kan du ikke finde svar på dit spørgsmål, så er vi klar til at hjælpe på mail gislev@gislev-rejser.dk eller på telefon 62 29 12 10.

  • Bagage

   Der må medbringes en kuffert pr. person. De nøjagtige tilladte kg og mål kan variere fra afgang til afgang, da flyselskaberne har forskellige regler for dette. Generelt vil det være tilladt at medbringe 1 kuffert/taske på ml. 20-23 kg til checkin samt 1 stk. håndbagage på ml. 5-8 kg. Du vil modtage præcis information vedr. dette, sammen med de øvrige rejsedokumenter som fremsendes ca. 14 dage før afrejsen.
   Det er en god idé at lægge en seddel i kufferten med en kopi af rejseplan, hotellets navn & adresse samt privat adresse i Danmark.

  • Bus på flyrejser

   På mange rejsemål med fly benytter vi lokale busfirmaer. Bussens indretning og standard kan variere og forekomme lavere end på øvrige rejsemål.

   Der kan ikke forventes toilet i busserne, men vi holder passende pauser undervejs.

   På nogle rejser kan du købe fast plads i bussen, spørg når du bestiller rejsen.

  • Børn på safari / lodgen

   Normann Safari Bush Lodge er meget børnevenlig, der er ikke vilde dyr/rovdyr/flodheste m.m. på grunden, dvs. alle inkl. børn kan færdes frit. Bemærk dog at børn under 6 år IKKE må deltage i safariture i Kruger. Bemærk også at børn under 12 år ikke må deltage i morning walks i Kruger.

  • Drikkepenge

   Det er kutyme at give drikkepenge i Sydafrika. På restauranter gives ca. 10% og på ture er det høfligt at give lidt til lokalguider og park rangers, hvis de har givet en god service og oplevelse.

   På informationsmødet vil Tine fortælle lidt mere om det. På Normann Safari Bush Lodge plejer Tine at få hele beløbet og så dele ligeligt mellem de ansatte, så gartneren får ligeså meget som kokken. Der må ikke lægges penge, gaver eller andet på værelset, stuepigen tør ikke tage det, for så kan hun blive beskyldt for at stjæle – bl.a. derfor beder vi om at drikkepenge gives samlet i slutningen af opholdet. Beløbet er typisk ZAR400 pr. gæst efter en uges ophold. Drikkepenge for rejsens udflugter er ca. ZAR200.

  • Drikkevand

   Det frarådes at drikke vand fra hanen. Køb vand på flaske. Flaskevand kan købes på Normann Safari Bush Lodge, der i øvrigt bruger kildevand til isterninger.

  • Elektricitet

   Der er 220 volt som i Danmark, men stiksystemet er anderledes (3 runde ben). HUSK derfor et mellemstik, der kan købes hos isenkræmmere og i større supermarkeder i Danmark eller i lufthavnen i Johannesburg. Kan også lånes i begrænset omfang på Normann Safari Bush Lodge.

  • Find et fly

   Har du flyets nummer, kan din familie eller venner følge flyets vej her:
   www.flightradar24.com

  • Flybillet

   Det er meget vigtigt, at du allerede ved bestilling af rejsen oplyser navn, nøjagtigt som det står anført i dit pas, så det registreres korrekt på flybilletten.

   Rejser til Europa
   Ca. 8-10 dage før afrejsen fremsendes informationsbrev. Der sendes ingen flybillet da check-in på de fleste europæiske destinationer foregår med pas. I enkelte tilfælde udleveres flybillet af rejselederen i lufthavnen.

   Rejser til oversøiske rejsemål
   Ca. 8-10 dage før afrejsen fremsendes informationsbrev og e-ticket. I enkelte tilfælde udleveres flybillet af rejselederen i lufthavnen. Det er meget vigtigt, at du allerede ved bestilling af rejsen oplyser navn, nøjagtigt som det står anført i dit pas, så det registreres korrekt på flybilletten.
   Vær opmærksom på at der kræves kopi af dit pas til Gislev Rejser ved bestilling af rejsen. 

  • Forsinkelse

   Krav om erstatning i henhold til EU Forordning 261/2004 skal rettes til luftfartsselskabet. Vi henviser til luftfartsselskabets hjemmeside for kontaktoplysninger.

  • Information om Billund Lufthavn

   Adresse
   Passagerterminalen 10
   7190 Billund

   Læs mere her: www.bll.dk

   Mødested er ved selv check-in skrankerne A-B (se kort). Her venter rejselederen på dig/jer.


  • Klima

   Når det er sommer i Europa, er det vinter i Sydafrika og omvendt. Gennemsnitlige dagstemperature på denne rejse er 20-34 grader. 

  • Kruger morning walk

   Det er muligt at tilkøbe en morgen-gåtur i Kruger National Park. Pris fra ZAR1150 pr. person (ca. 440 kr.) inklusiv transport t/r Normann Safari – Kruger. Der er meget tidlig afgang for lodgen og vi ankommer til Krüger ved solopgang. I åbne safaribiler kører vi ind i parken og herfra starter en spændende gåtur på ca. 6-8km. Turen kræver, at man er forholdsvis adræt og kan klare at gå et par timer i kuperet terræn. Der anbefales lukkede sko, og helst ingen kridhvid påklædning. Vi går med 2 bevæbnede guider, hvor den ene indimellem standser op for at fortælle os om flora og fauna, fodspor mm. og den anden holder udkik for evt. farer. Der kan af sikkerhedsmæssige årsager være højst deltage 7 personer per tur. Gåturen er ikke for at se Big 5 og andre dyr, men er derimod en mulighed for at opleve parkens lyde og dufte i morgendagens tidlige timer.

   Varighed ca. 3 timer. Vi gør et kort stop undervejs, for at spise vores medbragte morgenmadspakke fra Normann Safari. OBS - der kan ske ændringer i tidspunkterne og/eller reglerne for gåture i Krüger National Park, som vi ikke har indflydelse på. Jeres rejseleder Tine Normann vil kunne informere nærmere om dette, for hver enkelt afgang. Bemærk at børn under 12 år ikke er tiladt på disse ture. 

  • Medicin på flyrejser

   Pak medicin i håndbagagen. Medicin skal være i original emballage. Hvis du lider af en sygdom, der kan give problemer undervejs, bedes du venligst diskret gøre rejselederen opmærksom herpå. Det er din sikkerhed for, at rejselederen agerer korrekt, hvis du skulle blive utilpas på turen.

   Mange lande kræver dokumentation for, at evt. medbragt receptpligtig medicin er til en selv, og det er derfor vigtigt at sørge for at evt. dokumentation for dette er i orden.

   Tjek evt. https://www.apoteket.dk/sundhed/rejse/guide-pillepas og se om din rejse kræver 'pillepas' og hvordan du bestiller det.

   Rejsende kan også altid kontakte ambassaden, hvis man har brug for at medbringe receptpligtig medicin til rejsen, og er i tvivl om der gælder særlige regler.

   Læs mere på dette link: http://um.dk/da/rejse-og-ophold/rejse-til-udlandet/medicin-paa-rejsen/  eller kontakt egen læge, apotek eller sygehus for yderligere vejledning og hjælp til evt. medicinattest.

  • Mobiltelefon

   Mobiltelefoner kan benyttes i stor udstrækning. Forvent dog ikke dækning i de mere øde egne. Husk at slå mobildata + roaming fra da det ellers kan blive en dyr fornøjelse.

  • Mødetid på flyrejser

   Mødetiden på afrejsedagen afhænger af, hvilken lufthavn, du rejser fra:

   København Lufthavn: 2 timer før afrejse. 
   Billund Lufthavn: 2 timer før afrejse.
   Odense Lufthavn – H.C. Andersens Airport: 1,5 timer før afrejse.
   Sønderborg Lufthavn: 1 time før afrejse.
   Esbjerg Lufthavn: 1,5 time før afrejse.
   Aalborg  Lufthavn: 2 timer før afrejse.
   Aarhus  Lufthavn: 2 timer før afrejse.

  • Pas - på flyrejser

   Husk at medbringe gyldigt pas. Bliver dit pas beskadiget eller slidt så meget, at stempler, fotografi eller tekst ikke kan læses, skal du ikke rejse med passet. Har du brug for at rejse, skal du søge nyt pas, inden du rejser. Passet må heller ikke mangle sider eller have sider med skader. Se evt. mere på Udenrigsministeriets hjemmeside her.

   Ved bestilling af rejsen bedes du oplyse dit navn som det står anført i dit pas, så det registreres korrekt på flybilletten.

  • Plads i flyet

   Gislev kan ikke garantere nogen ønsket placering i flyet.

  • Påklædning

   Hos Normann Lodge bor du under meget afslappede forhold, så her er ingen 'dress code' -  dog beder vi om almindelig hensyntagen til hinanden. Dvs. til måltiderne, ser vi helst ikke badetøj som eneste påklædning. Bare fødder og badetøfler er helt i orden. Medbring let sommertøj, samt en varm trøje og vindtæt jakke. Det kan blive køligt om aftenen og på køreturene i åbne biler. Husk at medbringe en bredskygget hat for solen.

  • Rejseforsikring - Fjerne rejsemål

   Det er obligatorisk med en rejseforsikring, når man rejser uden for EU. Pr. 1.1.2020 forhandler Gislev Rejser Gouda Rejseforsikring. Venligst bemærk at der kan være særlige regler for rejsende med kroniske sygdomme.

  • Rygning

   Det er forbudt at ryge i lufthavne, busser og på mange restauranter. På lodgen er det tilladt at ryge udenfor – men ikke på værelserne.

  • Shopping

   Kunsthåndværk er billigt i Sydafrika. Hvis man køber hos gadehandlere, tinges der om prisen. Guld og smykker er væsentligt billigere end i Skandinavien.
   Nærmeste by er Phalaborwa 15 minutters kørsel fra Normann Lodge. De fleste butikker har åbent mandag til fredag 09.00 til 17.00 og lørdag 09.00 til 13.00. Flere supermarkeder har åbent hele lørdagen og søndag til sidst på eftermiddagen.

  • Sikkerhed

   Der bør udvises almindelig forsigtighed og penge og værdier bør opbevares i forlomme eller pengekat. Desuden bør man holde øje med bagage og håndbagage. Der er ingen grund til at medbringe dyre smykker. Der er en lille værdiboks på værelset hvor pas og penge kan opbevares.

  • Sprog

   Der er et stort antal lokale stammesprog foruden afrikaans og engelsk. Det officielle sprog er engelsk og det tales af langt de fleste.

  • Tidsforskel

   Uret stilles en time frem i forhold til Danmark, når det ikke er sommertid i DK.

  • Tillæg

   Enkeltværelse fra 1.800. 

   Mulighed for tilkøb af morgensafari til fods, i Kruger National Park (fra 12 år og op).
   Se mere under punktet: Kruger morning walk.

  • Tilskud på flyrejser

   Kør gratis over Storebælt
   Skal du fra Jylland og Fyn til Københavns Lufthavn eller fra Sjælland og videre med fly fra Odense, Billund, Sønderborg, Aarhus og Aalborg, eller med på en busafrejse, der KUN kører fra Fyn og Jylland, så refunderer Gislev din broafgift, når du kører i egen bil. Bemærk: Refundering af broafgift er dog kun gældende, såfremt der ikke er busafrejse fra den pågældende landsdel.

   Transport til nærmeste påstigningssted
   Benytter du offentlig transport i Danmark - tog, bus, færge eller indenrigsfly til nærmeste afrejsested - så refunderer Gislev 50 % af udgiften til tur/retur billetten på 2. klasse (dog højst kr. 400 per person. Udgiften skal overstige kr. 100 per person). Har du købt fly fra Aalborg til København t/r til Gislevs specialpris, så ydes ikke anden refusion.

   Efter hjemkomst skal du selv sende kvittering med påført rejsemål og billetnummer til Gislev Rejser, Hvidkærvej 29, 5250 Odense SV. eller pr mail til refusion@gislev-rejser.dk. Refundering sker via bankoverførsel. Husk at oplyse reg. nr. og kontonummer.

   Nat med Rabat
   Nogle flyrejser har meget tidlig mødetid. Gislev har forståelse for dette og tilbyder vores gæster følgende mulighed: Ved planlagt mødetid før kl. 07.00 giver vi kr. 350 per hotelværelse til én overnatning. Gæsterne skal selv bestille hotelværelset og efterfølgende sende kvittering med påført rejsemål og billetnummer til Gislev Rejser, Hvidkærvej 29, 5250 Odense SV. Refundering sker via bankoverførsel. Husk at oplyse reg. nr. og kontonummer. 

  • Vaccinationer

   Vi anbefaler altid at du kontaker egen læge eller f.eks. Statens Serumsinstitut, ift. korrekt rådgivning af vaccinationer inden afrejse. Det er ikke tilladt for os at oplyse om hvad du som rejsende skal eller ikke skal, men vi anbefaler generelt vaccination mod smitsom leverbetændelse (Hebatitis A) og difteri/stivkrampe. Med hensyn til malaria kan vi kun anbefale at tale med egen læge og gøre det som man er mest tryg ved.
   Læs evt. mere på https://rejse.ssi.dk/

   Ovenstående vejledning inkluderer ikke evt. regler og restriktioner der relaterer til Covid-19 situationen. For yderligere information om evt. vaccinekrav i forhold til Covid-19 se her.

  • Valuta og kreditkort

   Det anbefales at medbringe kontanter i ZAR Sydafrikanske Rand, også gerne lidt mindre sedler til drikkepenge til porter i lufthavnen og de første par dage. Der er 10, 20, 50, 100, 200, 500 - sedler. Der er mange kontantautomater, hvor der kan hæves penge og de fleste accepterer Visa og Mastercard. Det er en god ide at have en smule vekslet i forvejen hjemmefra og prøv at få 10-rand eller 20-rand sedler, så man ikke risikerer at have kun 100-rand sedler til fx. drikkepenge. Drikkevarer mm. på Norman Safari Lodge betales kontant. Kurs:100 Zar = ca. 42 DKK (opdateret november 2022)

   Bankernes åbningstider er normalt:
   Mandag til fredag   09.00 til 15.30
   Lørdag                   09.00 til 11.00

   Det anbefales ikke at spilde tid i timelange køer i banken – deres kurs og gebyrer er så høje, at det generelt er billigere og nemmere at anvende hæveautomater.

   Der kan anvendes kreditkort i næsten alle forretninger især Visa og Mastercard er udbredt. Der kan kun hæves det beløb, varen koster. Der kan ikke anvendes kreditkort til betaling af entréer, frokost og drikkevarer. Mod gebyr er det muligt at hæve penge i bankernes kontantautomater. Der kan ikke benyttes kreditkort på Normann Safari Bush Lodge.

  • Vegetar/diabetiker - på rejser med fly

   Det er vigtigt, at du informerer Gislev inden afrejse, såfremt du har et specielt behov angående kosten. På denne måde kan vi forberede flyselskab og hoteller i god tid, således at du ikke skal tænke på netop dette under hele rejsen. Det er dog vigtigt at nævne, at vi vil forespørge og gøre vores bedste for at imødekomme dine behov, men at vi ikke kan garantere dette.

  • Vigtigt hvis du rejser med børn under 18 år - flyrejser

   Børn og unge under 18 år, der rejser uden respektive forældre, eksempelvis med bedsteforældre, skal medbringe dokumentation fra barnets forældre. Hent mere information om børn og unge på rejse hos Udenrigsministeriet.

  • Vil du vide mere om din flyrejse?

   Få flere praktiske info om rejsen på: www.gislev-rejser.dk/vaerd-at-vide

  • Visum/Pas/rejse med børn

   Visum er ikke påkrævet til Sydafrika. For danskere kræves gyldigt pas med 2 blanke sider overfor hinanden og minimum 30 dages løbetid efter hjemkomst.

   Vigtigt: for at sikre at vi får det 100% korrekte navn på din flybillet og andre rejsedokumenter, skal vi bede om du sender en tydelig paskopi til Gislev Rejser senest 2 mdr. før afrejse. Du kan sende dette pr. mail eller post, eller aflevere det personligt i vores bookingafdeling i Ringe.
   Såfremt du booker rejsen mindre end 2 mdr. før afrejsen, bedes du hurtigst muligt indsende din paskopi.

   VIGTIGT! regler for indrejse med børn til Sydafrika - se https://um.dk/rejse-og-ophold/rejse-til-udlandet/pas-og-visum/sydafrika
   Børn under 18 år som rejser UDEN deres forældre skal være opmærksomme på særlige regler og dokumenter for indrejse til Sydafrika.

   Angående børn og unge under 18 år og indrejse i Sydafrika. Det anbefales at evt. dokumenter legaliseres på korrekt vis med Apostille via Udenrigsministeriet: https://um.dk/rejse-og-ophold/legalisering

  • Ønsker til indkvartering på flyrejser

   Har du specifikke ønsker til dit værelse, eksempelvis etage, separate senge, bo nær medrejsende, skal du oplyse dette ved bestillingen. Vi skal gøre opmærksom på, at vi ikke kan garantere alle ønsker, men vi vil forespørge og gøre vores bedste for at imødekomme ønsker.

  Tilmeld dig Gislevs nyhedsmail og vind!
  Tilmeld dig Gislevs nyhedsmail og vind!

  Få inspiration og bliv opdateret med aktuelle rejsetilbud og nyheder. Hver måned deltager alle modtagere af nyhedsmailen i lodtrækningen om et gavekort à kr. 1000

  62 29 12 10Se åbningstider
  Luk menu