Skip to main content

Rundrejse i Vietnam

-
Rundrejse med alle udflugter, entréer og helpension

Vietnam fra Nord til Syd

Spændende rundrejse med Gislev til Vietnam - et fascinerende og afvekslende land, der byder på et væld af store oplevelser. Der benyttes en kombination af bus, fly og skib, så oplevelserne hele tiden kommer i centrum.

I nord oplever vi Hanoi – en af Asiens mest spændende byer, og tager på krydstogt mellem de smukke kalkbjerge i Ha Long Bugten. I det centrale Vietnam venter Kejserbyen Hue, skrædderbyen Hoi An og afslapning ved de tropiske strande ved Nha Trang. Med Gislev oplever du også højlandet med Da Lat – byen med det evige forår, inden vi slutter af i den livlige by Ho Chi Minh med afstikkere til Mekong deltaet og de berømte tunneller ved Cu Chi.

Gode hoteller, helpension i Vietnam og alle entréer inkluderet sikrer dig den totale rejseoplevelse. På hjemrejsen er der overnatning, sejltur og byrundtur i Singapore - Østens førende by.

Glæd dig til

 • Charmerende Hanoi med Litteraturtemplet, vanddukketeater og rickshaw gennem den gamle bydel
 • 24 timers krydstogt i Ha Long bugten - et af verdens smukkeste steder
 • Sejltur på Parfumefloden til Den forbudte By i Kejserbyen Hue
 • Panoramatur på én af Vietnams smukkeste kystveje - en stor oplevelse
 • Bådtur til én af de tropiske øer ud for Nha Trang og Da Lat, blomsterbyen med det evige forår
 • Ho Chi Minh og sejltur i det yderst frodige Mekong delta
 • Overnatning og byrundtur i Singapore på hjemrejsen - en moderne verdensby

Inkluderet i rejsens pris

 • Rejseleder hele vejen og lokale guider i Vietnam
 • 2 x indenrigsfly i Vietnam
 • Alle udflugter og entréer jf. program
 • Krydstogt med overnatning i Ha Long bugten
 • 3 bådture: på Parfumefloden, Nha Trang og Mekong
 • Helpension i Vietnam fra middag dag 2 til morgenmad dag 16
 • Morgenmad og afskedsmiddag i Singapore
 • Flybilletter, afgifter og bagage
  Entréer er eksklusive medmindre andet er nævnt.

Dagsprogram

 • Dag 1: Udrejse

  Du møder Gislevs rejseleder i Københavns lufthavn. Vi flyver med Singapore Airlines via Singapore til Hanoi. Måltider inkluderet denne dag: Forplejning på flyet.

 • Dag 2: Velkomst og byrundtur i Hanoi

  Ankomst til Hanoi, hvor vi bliver budt velkommen. Der er næppe nogen anden by i Asien, der er så charmerende som Hanoi, hvis tusindårige historie blev startet af en drage, der fløj til vejrs. Byen bærer tydeligt præg af, at den var centrum for den franske administration af hele Indokina. De mange franske bygningsværker, villaerne i kolonitidens stil, søerne og de brede alléer giver byen et romantisk skær. Allerede første dag kører vi en mindre byrundtur med besøg ved Chua Mot Cot (Pagoden på en søjle). Den smukke pagode blev bygget i 1049 og hviler på en søjle midt i en lotusdam. Et sagn fortæller, at Kong Ly Thai havde en drøm, hvor han så Barmhjertighedens Gudinde sidde på et lotusblad, mens hun holdt en dreng op for ham. Kort efter giftede kongen sig med en ung bondepige, som fødte ham den dreng, han drømte om. Efter sigende byggede kongen pagoden i taknemmelighed. Vi passerer også Ho Chi Minhs mausoleum – det store monument, hvor de jordiske rester af den store landsfader ligger begravet.

 • Dag 3: Med rickshaw i hjertet af Hanoi og nordvietnamesisk dukketeater

  Besøg på Vietnams etnologiske museum – der giver en glimrende introduktion til de etniske minoriteters levevis. Museet er Hanois nyeste og benytter sig af moderne præsentationsteknik til at informere om nogle af Vietnams 54 etniske grupper. Videre til Hoan Kiem søen (Det tilbageleverede Sværds Sø) midt i Hanoi. Her kan du se de lokale starte dagen med Tai Chi morgengymnastik.

  Om aftenen og især på fridage hersker der en næsten tivoliagtig stemning omkring søen med lokale sælgere, musik fra højtalere og caféer der sælger is, kaffe og øl. På søens nordlige side ser vi Ngoc Son pagoden – Jadehøjens Tempel, der er knyttet til nationalhelten Trang Hung Dao og 3 helgener, som viede deres liv til litteraturens udvikling, krigskunsten og lægegerningen. Byrundturen fortsætter først til fods og senere med rickshaw mellem de smalle husfacader i den populære gamle bydel, som også kaldes De 36 Gader. Charmen ved den gamle bydel kan tilskrives bydelens mere end 600 år gamle håndværkstraditioner. Her findes navne som Hang Bac (Sølvgaden), Hang Bo (Bambuskurvegaden) og Hang Gai (Hampgaden), hvor man stadig kan købe silke, tøj og broderivarer.

  Vi besøger også Litteraturtemplet hvor Dronning Margrethe holdt returmiddag, i særdeles hyggelige rammer, for den vietnamesiske præsident under det officielle statsbesøg i november 2009 sammen med Prins Henrik, kronprinsparret og en dansk delegation. Litteraturtemplet er bygget i 1070 og blev i 1076 Vietnams første universitet. Templet er viet til konfucianismen. Man studerede fag som litteratur, filosofi, kinesisk og vietnamesisk historie – fag som konfucianere så som nødvendige for at blive gode embedsmænd. I forbindelse med templet ses 82 af oprindeligt 117 mindesten, hvorpå der står opført navn, arbejde og akademisk karriere for de udvalgte, der i perioden 1442 – 1779 bestod de 3 årige kurser, som førte til en doktorgrad. Kommunistpartiets hovedkvarter var tidligere et fransk gymnasium og blandt gymnasiets elever var bl.a. Prins Henrik. Turen fortsætter til udkanten af den gamle bydel, hvor du er inviteret til at opleve det særlige nordvietnamesiske vanddukketeater.

 • Dag 4: Hanoi og krydstogt med overnatning i Ha Long bugten

  Med bus kører vi mod Ha Long. Da vi ikke kommer tilbage til hotellet i Hanoi, bliver din kuffert opbevaret i den aflåste bus, mens du er på krydstogtet. Du kan derfor nøjes med at pakke en dagsrygsæk med det mest nødvendige til det næste døgn. Vi ankommer til middag til ombordstigning til et 24 timers krydstogt i Ha Long bugten.

  Ingen rejse til Vietnam er fuldendt uden en tur til den smukke bugt, som er spækket med mere end 3000 kalkstensbjerge og holme. De mange små fiskerbåde, det helt specielle lys og den tynde tåge, der ofte indhyller de grønklædte bjerge, giver bugten et nærmest magisk skær. Netop derfor er bugten optaget på UNESCOs liste over verdens kulturarv og regnes for et af de smukkeste steder i verden. Der serveres frokost mens skibet sejler af sted mellem de smukke bjerge. Undervejs gøres der stop forskellige steder, hvor huler undersøges. Der bliver også mulighed for at tage sig en dukkert i det klare vand. Om aftenen serveres middagen i skibets restaurant. Overnatning i dobbeltkahytter.

 • Dag 5: Ha Long - Hanoi

  For de morgenfriske er der mulighed for at deltage i Tai Chi morgengymnastik på dækket, mens solen står op bag kalkstensbjergene i bugten og skaber en helt særlig stemning. Herefter er der morgenmad, inden kaptajnen sætter kurs mod Luon grotten som vi besøger i små både.

  Tilbage på skibet sejler vi forbi mange af bugtens små øer, inden der bydes på frokost. Ankomst til Ha Long med skibet ved middagstid, hvor bussen venter os. Herfra går turen til lufthavnen i Hanoi. Aftenfly til Hue.

 • Dag 6: Kejserbyen Hue

  Morgenmad på hotellet. Herefter er formiddagen er til fri disposition. Efter frokost skal vi på byrundtur i Hue og omegn. Hue ligger midt i den skønne natur og for foden af De Lange Bjerge midt imellem Hanoi og Ho Chi Minh hvor landet er smallest, ligger Hue med sin velbevarede kejserlige charme. Byen er absolut en af Vietnams historiske og kulturelle topattraktioner og var landets hovedstad fra 1802 og helt frem til 1945. Vi besøger en af de mange kejsergrave, som er placeret på begge sider af Parfumefloden, vi ser flot arkitektur ved Tu Duc´s Mausoleum og vi oplever Kejserens by, der er opført efter de samme principper som Den forbudte By i Beijing, hvor den inderste del af byen var forbeholdt kejseren og hans familie.

 • Dag 7: Sejltur på Parfumefloden og panoramatur gennem

  Sejlturen går til den ottekantede og 7 etager høje Thien Mu pagode, der huser en statue af den smilende Buddha. Pagoden er en af Vietnams ældste og smukkeste pagoder beliggende på en bakketop med udsigt ud over Parfumefloden. De 7 etager på pagoden repræsenterer hver en af Buddha´s reinkarnationer. I bygningen ved siden af pagoden ses den kæmpestore klokke Dai Hong Chung, som blev støbt i 1701. Klokken vejer over 2 tons og kan efter sigende høres mere end 10 km væk. Vi fortsætter sydover med bus via en af de smukkeste veje i Vietnam til Hoi An med et kort stop i Da Nang. Mod vest ligger høje bjerge og mod øst slår bølgerne fra det sydkinesiske hav ind mod de indbydende palmestrande. Køreturen tager ca. 3 timer ad Highway One og følger kysten. Undervejs krydser vi Truong Son bjerget, og fra passet er der en smuk udsigt ud over det grønne lavland og det turkisblå hav ved ”China Beach”. Det var her de amerikanske soldater rekreerede mellem kampene under Vietnamkrigen. I Da Nang er der besøg i Cham museet med de mange velbevarede statuer. Museet giver et godt indblik i Cham folkets fascinerende historie og kultur. Efter besøget her kører vi videre til Hoi An.

 • Dag 8: Hoi An - shopping og kokkeskole

  Hoi An – en af Vietnams mest charmerende byer og med en historie, der går flere tusind år tilbage. Byen er også på UNESCOs liste over verdens kulturarv. Mange bygninger af kinesisk, vietnamesisk og fransk herkomst er i dag fredede og fremstår som arkitektoniske perler. Hoi An var tidligere en travl handelshavn, hvor handelsskibe fra Portugal, Kina og Japan kom for at købe og sælge varer som silke, stoffer, te, sukker og kinesisk medicin. Byen byder også på et utal af små skrædderbutikker, som turisterne valfarter til for at få syet skjorter, kjoler og jakkesæt med mere.

  Vi skal selv i sving med at lære, hvordan man tilbereder traditionelle vietnamesiske retter med nogle af de mange friske grøntsager og urter, som er kendetegnende for byen. Den uformelle undervisning foregår sammen med en lokal kok. Sidst men ikke mindst nyder vi vores veltillavede måltid sammen. Efter frokost tager vi på en lille orienterende byrundtur til bl.a. den 400 år gamle japanske bro og nogle af de gamle smukke historiske huse i det gamle kvarter.

 • Dag 9: Nha Trang

  Tidlig transport fra hotellet mod lufthavnen i Danang, hvorfra vi flyver sydpå til Nha Trang, som er en malerisk by ved kysten og et af Vietnams bedste badesteder. Der hersker en behagelig stemning i Nha Trang, hvor der bliver mulighed for at slappe lidt af og fordøje den første del af turens mange indtryk.

 • Dag 10: Nha Trang

  I dag skal vi på bådtur til en af de tropiske øer ud for Nha Trang. Det bliver en afslappende dag i de skønne farvande. Mulighed for at besøge et marked.

 • Dag 11: Da Lat - byen med det evige forår

  Rejsen fortsætter med bus op i 1500 meters højde til Da Lat, som er hovedstaden i Lam Dong provinsen - en af landets 4 højlandsprovinser. Det var franskmændene, som først fik øjnene op for Da Lat pga. de fredelige omgivelser og det behagelige klima med en årlig gennemsnitstemperatur på 17 gr. Den franske guvernør opførte i slutningen af forrige århundrede et sanatorium – og byen har siden 1920´erne været en berømt kurby. Et dejligt tilflugtssted for indbyggerne i Ho Chi Minh, når varmen blev for voldsom. Der er derfor blevet bygget mange franske sommervillaer i byen ligesom Prins Henriks forældre havde et hus i byen. Da Lat er også blomsternes by, og har længe været et yndlingsrejsemål for mange nygifte vietnamesere, kunstnere og turister.

 • Dag 12: Med bus gennem kaffe- og teplantager til Ho Chi Minh

  Vi fortsætter rejsen mod Ho Chi Minh. Med bussen kommer vi gennem flotte kaffe- og teplantager, og der vil være god tid til at nyde landskaberne, men også tid til fotostops inden ankomst til Ho Chi Minh sidst på eftermiddagen/først på aftenen.

  Ho Chi Minh er anderledes i forhold til resten af Vietnam, og er den by som igennem tiden er blevet præget mest af udenlandsk indflydelse. Det er Vietnams største by, og udviklingen går meget stærkt med mange nye byggerier og et hektisk liv til følge.

 • Dag 13: Oplevelser i Ho Chi Minh

  Morgenmad på hotellet og resten af formiddagen fri til egne oplevelser i Ho Chi Minh, inden vi spiser frokost på en lokal restaurant. Herefter besøger vi det travle men fascinerende Binh Tay marked med boder, der sælger alle former for tøj, souvenirs, krydderier mm.

  Eftermiddagen slutter med et besøg ved Thien Hau pagoden.

 • Dag 14: Ho Chi Minh og Cu Chi tunnellerne

  Formiddagsudflugt til Cu Chi nord for Ho Chi Minh. Her skal vi se en del af det mere end 200 km store tunnelnet, som blev bygget af modstandsbevægelsen under den første Indokinakrig mod franskmændene og senere udbygget under krigen mod amerikanerne. Tunnellerne udgør en hel underjordisk landsby og de indbyrdes forbundne underjordiske beskyttelsesrum er anlagt i op til 3 etager. Folk fra modstandsbevægelsen boede i perioder under jorden i flere måneder og fik frisk luft gennem et sindrigt ventilationssystem. Udgravningen af tunnellerne foregik med simple redskaber og er i sig selv en enestående bedrift. Om eftermiddagen er der tid til at besøge et af byens travle markeder eller museet for krigsminder, der fortæller gruopvækkende historier fra krigen mod USA.

 • Dag 15: Udflugt og sejltur til Mekong deltaet

  Heldagsudflugt til nogle af de små byer i Mekong deltaet. Det vietnamesiske navn for Mekong er Cuu Long, der betyder De 9 Drager efter flodens 9 arme i deltaområdet. Mekong floden er mere end 4000 km lang. Den har sit udspring i det tibetanske højland og løber gennem Kina, Burma, Laos, Cambodia og det sydlige Vietnam før den flyder ud i Det sydkinesiske Hav. Det er aflejringer fra Mekong floden, som har gjort jorden ekstrem næringsrig og Mekong deltaet til Vietnams mest frugtbare område. Her høster man ris 2 gange om året og dyrker eksotiske frugter i store plantager. Vi skal sejle på Mekong floden og nogle af dens kanaler forbi små landsbyer, øer og plantager. Der vil være lejlighed til at smage på nogle af de lokale produkter, og frokosten i dag vil blive indtaget på en af de typiske restauranter på en af øerne i deltaet. Vi får et fascinerende indblik i en verden, hvor vietnameserne bor, og arbejder på deltaets betingelser.

 • Dag 16: Singapore - en moderne verdensby

  Afrejse fra Ho Chi Minh ved middagstid med Singapore Airlines til fascinerende Singapore. Ankomst sidst på eftermiddagen og transfer til vores hotel med mulighed for lidt afslapning, inden vi samles til aftenens afskedsmiddag. Måltider inkluderet denne dag: Morgenmad og middag.

 • Dag 17: Byrundtur, tid til shopping og hjemrejse til Danmark

  Orienterende byrundtur med bus i storbyens mange kvarterer som Chinatown, Colonial Quarter og det indiske kvarter. Byrundturen rundes af med sejltur på Singapore River, som giver en god udsigt over byens skyline. Mulighed for et besøg i Botanisk Have, som byder på en af verdens største orkidésamlinger. Der bliver også mulighed for at shoppe i nogle af byens mange butikker eller tage en tur i Singapore Flyer – et af verdens højeste pariserhjul. Først på aftenen kører vi til den moderne og meget behagelige lufthavn Changi Airport. Ankomst i god tid inden afgang ved midnat. Måltider inkluderet denne dag: Morgenmad på hotellet og forplejning på flyet.

 • Dag 18: Hjemkomst til Danmark

  Ankomst til København om morgenen efter en rejse med mange store oplevelser.

Hoteller

 • Dag 2-4

  Le Jardin Hotel Haute Couture

  Le Jardin Hotel Haute Couture har en god, central beliggenhed tæt på mange af Hanois store attraktioner. Hotellet emmer af en tidløs elegance, hvor vietnamesisk charme kombineres med moderne detaljer, og alle 97 værelser er komfortable, afslappede og moderne indrettet.

  På 12. etage finder du hotellets restaurant og skybar. Her kan du få en rigtig storbyoplevelse, hvis du sætter dig til rette i de bløde stole og nyder en dejlig cocktail, mens solen går ned over Hanoi.

  AirconditionJa
  BarJa
  BoblebadJa
  ElevatorJa
  FitnessrumJa
  HårtørrerJa
  Kaffe/te faciliteterJa
  Kaffe/te faciliteter på værelsetJa
  KaffebarJa
  MinibarJa
  RestaurantJa
  SkybarJa
  TVJa
  Udendørs swimmingpoolJa
  VærdiboksJa
  Wi-fiJa
 • Dag 4-5

  Milalux Cruises

  Milalux Cruises er et populært, 4-stjernet skib, der har sejlet i Halong Bay siden lanceringen i 2012. Skibets design kombinerer sejlene fra de klassiske, asiatiske junkeskibe med en moderne indretning og rummelige kahytter, hvilket gør opholdet ombord både behageligt, afslappet og samtidig en fin hyldest til de ældgamle, asiatiske sejltraditioner.

  Halong Bay er et af Asiens mest yndede turistmål, og det forstår man godt, når man fra dækket betragter det smaragdgrønne vand, mens vinden griber i de karakteristiske junkesejl, og skibet sejler ind og ud mellem de enorme kalskstensbjerge, der rejser sig lodret op mod himlen.

  På denne tur sejler vi en anden rute end de fleste andre skibe, hvilket har den fordel, at der ikke er så mange øvrige turister. Undervejs på krydstogtet har du mulighed for at besøge store grotter, sejle i kajak mellem de enorme klipper og opleve de berømte, flydende byer, der findes flere steder i den store, UNESCO-fredede nationalpark.

  Ombord på skibet er der et flot soldæk, hvor du kan ligge og slappe af, nyde udsigten og se den smukke solnedgang. Kahytterne er store og velindrettede og har alle egen balkon, hvorfra du kan nyde den smukke udsigt.

  AirconditionJa
  BalkonJa
  BarJa
  LoungeJa
  RestaurantJa
  SoldækJa
  Spaområdeog massage mod betaling
  VærdiboksJa
  Wi-fiJa
 • Dag 5-7

  Romance Hotel

  Bo midt i hjertet af Hue, som er en UNESCO verdens kulturarv. Hotellet ligger i gåafstand til forskellige seværdigheder i byen. Fra hotellets rooftop kan du nyde den smukke udsigt ud over Hue by. Her finder du en stor pool og en udendørs restaurant. Hvis du ønsker mere afslapning, kan du besøge hotellets spa faciliteter, hvor du blandt andet finder en sauna. Der er mulighed for en tur i fitness, et besøg hos frisøren eller få en omgang massage. Hotellet har 132 nybyggede værelser med TV, wi-fi, arbejdsbord, minibar, hårtørrer og kaffe/tefaciliteter.

  HårtørrerJa
  Kaffe/te faciliteter på værelsetJa
  RestaurantJa
  SaunaJa
  SpaområdeJa
  TVJa
  Udendørs swimmingpoolJa
  Wi-fiJa
 • Dag 7-9

  Hoi An Rosemary Boutique Hotel & Spa

  Hoi An Rosemary Boutique Hotel & Spa er et 4-stjernet hotel med 91 stilfulde og moderne værelser. Hotellet tilbyder en række faciliteter, herunder en indbydende swimmingpool, restaurant, fitnesscenter og en afslappende spa. Det er gratis at benytte sig af hotellets shuttle-service, der med en fast tidsplan kører til og fra hhv. centrum af Hoi An og stranden.

  Samtlige værelser er udstyret med moderne bekvemmeligheder som aircondition, balkon og fladskærms-tv.

  AirconditionJa
  BalkonJa
  BarJa
  CykeludlejningJa
  ElevatorJa
  ElkedelJa
  Fitnessrum/område
  Handicap-venligtJa
  Kaffe/te faciliteter på værelsetJa
  RestaurantJa
  Sauna/dampbad mod betaling
  Spaområdemod betaling
  TVJa
  Udendørs swimmingpoolJa
  VærdiboksJa
  Wellness områdemod betaling
  Wi-fiJa
 • Dag 9-11

  Starcity Hotel

  Bo lige ned til vandet i strand byen Nha Trang. Hotellet ligger kun en kort spadseretur til restauranter, cafeer og butikker.

  På hotellet finder du en stor udendørs pool med tilhørende pool bar. Du kan også slappe af i jacuzzien, damp badet og saunaen. Vær aktiv i fitnesscenteret, mens du nyder den smukke udsigt over vandet. Restauranten serverer asiatisk og international morgenmad, middagsmad og aftensmad. Hotellet har 260 moderne værelser med aircondition, minibar, sikkerhedsboks, hårtørrer, TV og wi-fi.

  AirconditionJa
  BarJa
  FitnessrumJa
  HårtørrerJa
  SaunaJa
  Udendørs swimmingpoolJa
  VærdiboksJa
  Wi-fiJa
 • Dag 11-12

  Sammy Hotel

  Bo i centrum af Dalat på et 4-stjernet hotel. Dalat er kendt for sit kølige klima, smukke vandfald og den franske koloniale arkitektur, hvilket hotellet også afspejler. På hotellet finder du en restaurant med mulighed for buffet, grillmad og a la carte menu. På hotellet er der kulturelle shows og udendørs aktiviteter. Hotellet har 92 værelser, som er moderne indrettet med badekar, minibar, kaffe/tefaciliteter, wi-fi og TV.

  Kaffe/te faciliteter på værelsetJa
  RestaurantJa
  TVJa
  Wi-fiJa
 • Dag 12-16

  Paragon Saigon Hotel

  Det smukke, 4-stjernede Paragon Saigon Hotel har en ideel beliggenhed i Ho Chi Minh City med butikscentre, markeder og restauranter inden for kort gåafstand. Hotellet tilbyder alle nødvendige faciliteter for et behageligt ophold, herunder en hyggelig solterrasse med swimmingpool og en imponerende udsigt over byen.

  Vi bor på Deluxe-værelser, der alle er moderne indrettet og har byudsigt. Værelserne er udstyret med kaffe- og tefaciliteter, skrivebord, aircondition, wi-fi, værdiboks samt badeværelse med bruser, hårtørrer og gratis toiletartikler.

  AirconditionJa
  HårtørrerJa
  Kaffe/te faciliteter på værelsetJa
  KaffebarJa
  RestaurantJa
  TVJa
  Udendørs swimmingpoolJa
  VærdiboksJa
  Wi-fiJa
 • Dag 16-17

  Hotel Grand Pacific, Singapore

  Dette dejlige 4-stjermede hotel er beliggende i Singapores kulturelle og kommercielle centrum med kun en kort gåtur til offentlig transport og shoppingmuligheder lige i nærheden. Der er mulighed for en dukkert i den udendørs pool og Suns Café, som serverer lokale retter, har åbent både til morgenmad, frokost og middag. Hotellets 240 værelser er alle røgfrie, og hotellet har en bar/lounge, et fitnesscenter og en terrasse. Der er gratis kaffe/te og mineralvand på værelset.

  HårtørrerJa
  Kaffe/te faciliteterJa
  MinibarJa
  RestaurantJa
  TVJa
  Udendørs swimmingpoolJa
  VærdiboksJa
  Wi-fiJa

Kort

Afrejser og bestilling

AfrejseAntal dageAfrejse fraLedige pladserPris
26-10-2024Se afrejsetider 18 dageFly fra Københavns LufthavnMere end 825.998,-Bestil
15-02-2025Se afrejsetider 18 dageFly fra Københavns LufthavnMere end 826.998,-Bestil
01-03-2025Se afrejsetider 18 dageFly fra Københavns LufthavnMere end 826.998,-Bestil
15-03-2025Se afrejsetider 18 dageFly fra Københavns LufthavnMere end 826.998,-Bestil
25-10-2025Se afrejsetider 18 dageFly fra Københavns LufthavnMere end 826.998,-Bestil

Praktiske oplysninger

Nedenfor kan du se svar på de mest stillede spørgsmål. Kan du ikke finde svar på dit spørgsmål, så er vi klar til at hjælpe på mail gislev@gislev-rejser.dk eller på telefon 62 29 12 10.

 • Afrejse

  Rejselederen står klar til at modtage dig i lufthavnen i Kastrup. Du bedes venligst henvende dig til rejselederen før du går til check-in. Efter første del af flyvningen, står rejselederen klar, hvor du kommer ud af flyet, og følger dig hen til den gate, hvorfra det næste fly afgår. Ved ankomst til Hanoi følger rejselederen dig ned til immigrationen, hvor dit pas bliver stemplet. Derefter går du til bagagebåndet, hvor du får din bagage. Her venter du på rejselederen, og først når alle er samlet følges gruppen igennem tolden. Når alle er samlet i ankomsthallen, kører bussen til hotellet.

 • Bagage

  Der må medbringes 1 kuffert pr. person. Den må max veje 20 kg. Det er en god idé at lægge en seddel i kufferten med rejseplan, hotellernes navn & adresse samt din private adresse i Danmark. Der må medbringes et stk. håndbagage pr. person. Håndbagagen må max. veje 7 kg og max. dimensioner er 56 x 45 x 25 cm. Håndbagagen må IKKE indeholde nogen former for skarpe eller spidse genstande, som f.eks. lommekniv, saks, pincet, strikkepinde, proptrækker eller lignende. Endvidere gør vi opmærksom på de nye regler om væsker i håndbagagen. Du skal selv anskaffe godkendte 1 liters klare plastposer med tryklynlås til opbevaring af drikkevarer, tandpasta, shampoo, parfume m.v. Hver enhed må max. indeholde 100 ml, og alle enheder skal placeres i den lukkede plastpose. Lufthavnen udleverer ikke gratis poser (sælges eksempelvis hos Matas og på apoteket).

 • Bus på flyrejser

  På mange rejsemål med fly benytter vi lokale busfirmaer. Bussens indretning og standard kan variere og forekomme lavere end på øvrige rejsemål.

  Der kan ikke forventes toilet i busserne, men vi holder passende pauser undervejs.

  På nogle rejser kan du købe fast plads i bussen, spørg når du bestiller rejsen.

 • Drikkepenge

  Det er kutyme at give drikkepenge i Vietnam. På restauranter gives ca. 15%, og det er høfligt at lægge lidt drikkepenge på værelset til stuepigen. Spørg evt. rejselederen til råds. Lokalguider vil være taknemmelige for USD 3 pr. dag pr. gæst og chaufføren USD 2 pr. dag pr. gæst. Rejselederen samler drikkepenge ind, når turen nærmer sig sin afslutning. Efter ovenstående skal du beregne ca. USD 90 – 100 i alt til drikkepenge. Du kan med fordel medbringe USD i små sedler til formålet.

 • Drikkevand

  Det frarådes at drikke vandet i Vietnam. Det indeholder en anden bakterieflora der utvivlsomt vil genere vores danske maver. Drik kogt vand eller vand på flaske og den sunde grønne te som vietnameserne gerne selv nyder.

 • Elektricitet

  Elektriciteten er som regel 222V (50 hz). Nogle steder er stikdåserne beregnet til stik med 2 flade ben, men de fleste steder til 2 runde ben som i Danmark. Men du kan for nogle få kroner anskaffe dig en adapter, så du kan anvende dine elektriske apparater alle steder. Det glæder også, hvis du f.eks. medbringer en bærbar computer med trebenede stik. Et større problem er strømafbrydelser, og at spændingen kan svinge voldsomt, fordi elektricitetsforsyningen ikke altid er pålidelig. Medbringer du sart elektronisk udstyr, bør du spørge din leverandør af udstyret til råds inden afrejsen.

 • Find et fly

  Har du flyets nummer, kan din familie eller venner følge flyets vej her:
  www.flightradar24.com

 • Flybillet

  Det er meget vigtigt, at du allerede ved bestilling af rejsen oplyser navn, nøjagtigt som det står anført i dit pas, så det registreres korrekt på flybilletten.

  Rejser til Europa
  Ca. 8-10 dage før afrejsen fremsendes informationsbrev. Der sendes ingen flybillet da check-in på de fleste europæiske destinationer foregår med pas. I enkelte tilfælde udleveres flybillet af rejselederen i lufthavnen.

  Rejser til oversøiske rejsemål
  Ca. 8-10 dage før afrejsen fremsendes informationsbrev og e-ticket. I enkelte tilfælde udleveres flybillet af rejselederen i lufthavnen. Det er meget vigtigt, at du allerede ved bestilling af rejsen oplyser navn, nøjagtigt som det står anført i dit pas, så det registreres korrekt på flybilletten.
  Vær opmærksom på at der kræves kopi af dit pas til Gislev Rejser ved bestilling af rejsen. 

 • Forsinkelse

  Krav om erstatning i henhold til EU Forordning 261/2004 skal rettes til luftfartsselskabet. Vi henviser til luftfartsselskabets hjemmeside for kontaktoplysninger.

 • Fotografering

  Generelt er det lidt besværligt at købe ekstra batterier og hukommelseskort på en rundrejse som denne. Medbring derfor hvad der behøves hjemmefra. Bemærk at der ofte opkræves et mindre gebyr hvis du ønsker at fotografere og videofilme ved de forskellige historiske steder. Det er almindeligvis ikke tilladt at bruge stativ og fotografere med blitz på museer, ved monumenter og arkæologiske udgravninger. Hvis du fotograferer mennesker er det høfligt at spørge først. Nogle mennesker forventer drikkepenge, hvis du ønsker at fotografere dem.

 • Fysisk formåen

  Denne aktive ferie er ikke egnet for gangbesværede, og alle gæster skal være 100% selvhjulpne. 

 • Information om Københavns Lufthavn

  Adresse
  Lufthavnsboulevarden 6
  2770 Kastrup

  Læs mere her: Københavns lufthavn

  Du møder Gislevs rejseleder/repræsentant ude foran "7Eleven", Terminal 2 - Før sikkerhedskontrollen . 

  GÆLDER KUN GÆSTER DER REJSER  DIREKTE FRA KØBENHAVN

 • Klima

  Marts og april er de bedste måneder. I nord er somrene varme og fugtige med temperaturer omkring 30°. I landets sydlige og centrale dele falder den tørre og varme årstid mellem december og april, hvor temperaturerne ligger mellem 20 og 30°. Kystområdet i den centrale del af Vietnam har omkring 30° fra juni til august, mens regntiden falder fra september til februar.
  Læs mere her.

 • Mad og Drikke

  Restaurant hedder på vietnamesisk nha hang eller quan. Sidstnævnte bruges mest om fortovsrestauranter. Det vietnamesiske køkken byder på en bred vifte af fine retter, tålmodigt smagt til med friske urter, krydderier og fiske sauce. Forskellige regionale specialiteter tilføjer endnu en større variation til det vietnamesiske køkkens mangfoldighed. I Hanoi bør du unde dig selv at prøve pho, den gode suppe, der spises døgnet rundt. Husk at sige khong mi chinh eller khng bot chinh, når suppen bestilles, så vil kokken lade være med at tilsætte MSG (det 3. krydderi), der fremkalder en allergisk reaktion hos mange. I den sydlige del af landet – ikke mindst i Da Lat – skal du prøve den såkaldte lau, en vidunderlig suppe, der tilberedes ved bordet – et helt måltid i sig selv. Drikke omfatter te (det mest almindelige til måltider), kaffe (ikke pulverkaffe, men kaffe brygget på kaffebønner dyrket i det centrale højland), lokalt og importeret øl (Heineken, Tiger og dansk Carlsberg).

 • Medicin på flyrejser

  Pak medicin i håndbagagen. Medicin skal være i original emballage. Hvis du lider af en sygdom, der kan give problemer undervejs, bedes du venligst diskret gøre rejselederen opmærksom herpå. Det er din sikkerhed for, at rejselederen agerer korrekt, hvis du skulle blive utilpas på turen.

  Mange lande kræver dokumentation for, at evt. medbragt receptpligtig medicin er til en selv, og det er derfor vigtigt at sørge for at evt. dokumentation for dette er i orden.

  Tjek evt. https://www.apoteket.dk/sundhed/rejse/guide-pillepas og se om din rejse kræver 'pillepas' og hvordan du bestiller det.

  Rejsende kan også altid kontakte ambassaden, hvis man har brug for at medbringe receptpligtig medicin til rejsen, og er i tvivl om der gælder særlige regler.

  Læs mere på dette link: http://um.dk/da/rejse-og-ophold/rejse-til-udlandet/medicin-paa-rejsen/  eller kontakt egen læge, apotek eller sygehus for yderligere vejledning og hjælp til evt. medicinattest.

 • Mødetid på flyrejser

  Mødetiden på afrejsedagen afhænger af, hvilken lufthavn, du rejser fra:

  København Lufthavn: 2 timer før afrejse. 
  Billund Lufthavn: 2 timer før afrejse.
  Odense Lufthavn – H.C. Andersens Airport: 1,5 timer før afrejse.
  Sønderborg Lufthavn: 1 time før afrejse.
  Esbjerg Lufthavn: 1,5 time før afrejse.
  Aalborg  Lufthavn: 2 timer før afrejse.
  Aarhus  Lufthavn: 2 timer før afrejse.

 • Pas

  Passet skal være gyldigt i mindst 6 måneder fra indrejsedato. Husk kopi af pas til Gislev Rejser ved bestilling af rejsen – og at medbringe kopi af pas på turen. Husk at påføre booking nummer på paskopien. I Vietnam skal du aflevere dit pas, når du checker ind på et hotel, for at hotellet kan registrere gæster hos det lokale politi. Det tilrådes, at du altid bærer en kopi af sit pas på dig.

 • Pas - på flyrejser

  Husk at medbringe gyldigt pas. Bliver dit pas beskadiget eller slidt så meget, at stempler, fotografi eller tekst ikke kan læses, skal du ikke rejse med passet. Har du brug for at rejse, skal du søge nyt pas, inden du rejser. Passet må heller ikke mangle sider eller have sider med skader. Se evt. mere på Udenrigsministeriets hjemmeside her.

  Ved bestilling af rejsen bedes du oplyse dit navn som det står anført i dit pas, så det registreres korrekt på flybilletten.

 • Plads i flyet

  Gislev kan ikke garantere nogen ønsket placering i flyet.

 • Påklædning

  Generelt let sommertøj, men du bør også medbringe gode vandresko/sandaler, lange bukser og langærmet skjorte/jakke, der kan beskytte mod insektbid og solens stråler samt regntøj eller lille paraply til en byge. Det er også en rigtig god idé at medbringe en trøje, da der er aircondition både i bussen, på restauranter og i butikker. Det er ikke nødvendigt at medbringe jakkesæt, slips eller lignende, almindelig pæn påklædning rækker. Du skal være specielt opmærksom på beklædning i templer etc. Beklædningen må ikke være stødende: Bermudashorts, bukser, nederdel, løs T-shirt, skjorter, sko og sandaler går an – men f.eks. korte shorts, ærmeløse bluser, stramme T-shirts og klipklapper er ikke velanset. Det er en god idé at medbringe badetøj, da stort set alle hotellerne har swimmingpool.

 • Rejseforsikring - Fjerne rejsemål

  Det er obligatorisk med en rejseforsikring, når man rejser uden for EU. Pr. 1.1.2020 forhandler Gislev Rejser Gouda Rejseforsikring. Venligst bemærk at der kan være særlige regler for rejsende med kroniske sygdomme.

 • Shopping

  Vietnam er et godt land at shoppe i. Der fremstilles mange flotte håndværksprodukter i vietnamesisk/asiatisk design, men også gode kopier af vestlige tøj- og designmærker til billige priser (”Copyright” udtales i Vietnam som ”Copy-it-right”). Vietnam er særlig kendt for sin fremstilling og design af lakarbejder med indlagt perlemor og for sine mange produkter i silke. Af andre varer kan nævnes udskæringer i træ, keramik, farverige håndbroderede stoffer og tøj, sko, smykker, lædervarer, marmorfigurer, forskelligt tilbehør og moderne malerier af vietnamesiske malere. Vil du have syet et nyt jakkesæt eller en ny kjole, er det bedst at få det gjort i Hanoi eller Hoi An.

 • Sikkerhed

  Kriminalitetsrisikoen i Vietnam er generelt lav. Især i Hanoi kan du færdes nogenlunde sikkert både dag og nat, mens du i Ho Chi Minh City bør udvise agtpågivenhed, idet byen er berygtet for især tasketyverier, tricktyverier og overfald. Du bør udvise forsigtighed ved aften- og natkørsel med cykel- og motorcykeltaxi i dele af Ho Chi Minh City.

 • Sol

  Solen i Vietnam er stærk. Benyt solhat og solcreme med høj faktor og undlad ophold i direkte sol mellem kl. 12 og 15.

 • Sprog

  Vietnamesisk samt flere minoritetssprog.

 • Takt og Tone

  Vietnameserne er generelt meget åbne og tager imod turister med et smil og et ”hello sir”. Det ligger ikke til vietnameserne at rette på folk, men man går ud fra at gæster ved ankomsten til landet selv har sat sig ind i, hvordan man opfører sig. Selv om vietnameserne generelt er vant til mange turister, forventes det, at man respekterer deres helligdomme og skikke med ærbødighed og korrekt påklædning. Man tager skoene af, før man betræder et tempel, og husk at fødderne holdes nede og aldrig vendt mod Buddha-figurer eller helligdomme, idet fødderne betragtes som urene. Man berører og klatrer ikke på Buddha-figurer og historiske monumenter.
  Ikke alle steder må man fotografere. Vær derfor opmærksom på påbud. Man må heller ikke posere foran Buddha-figurer. Især når man besøger Ho Chi Minh´s mausoleum, skal man være korrekt påklædt. Det vil sige: lange bukser, nederdel, bluse eller skjorte med korte eller lange ærmer. Man må ikke medbringe fotoudstyr, drikkevarer etc. og det er heller ikke tilladt at tale, når man i én række går forbi Ho Chi Minh. Vietnameserne betragter det som uværdig og uanstændig opførsel, hvis man ikke er i stand til at kontrollere sig selv og sine følelser. Det vil sige, at man som turist ikke bør vise vrede eller blive ophidset.
  Offentlige kys og kærtegn er højst upassende. Kropskontakt og at holde i hånd er lidet velset, selv om det er almindeligt, at personer af samme køn ses hånd i hånd. Ligeledes bør man altid være tækkeligt påklædt. I de store turistområder er det dog accepteret at afvige fra normerne inde på hotelområderne. Rør aldrig en vietnameser på hovedet. Det betragtes som uhøfligt, da håret er helligt.
  Tiggere opleves i nogle områder, og naturligvis kan man give de gamle og invalide en skilling, men ikke børn og unge mennesker. Hvis man vil give børnene noget, så giv dem shampoo, sæbe, blyanter og kladdehæfter. Især skal man tænke på, at vi er gæster i en fremmed kultur og tage hensyn.

 • Tidsforskel

  Der er +6 timers tidsforskel mellem Danmark og Vietnam, når vi har vintertid og +5 timer, når vi har sommertid.

 • Tillæg

  Enkeltværelse fra kr. 4.848.

  Afbestillingsforsikring kr. 1.750.

 • Tilskud på flyrejser

  Kør gratis over Storebælt
  Skal du fra Jylland og Fyn til Københavns Lufthavn eller fra Sjælland og videre med fly fra Odense, Billund, Sønderborg, Aarhus og Aalborg, eller med på en busafrejse, der KUN kører fra Fyn og Jylland, så refunderer Gislev din broafgift, når du kører i egen bil. Bemærk: Refundering af broafgift er dog kun gældende, såfremt der ikke er busafrejse fra den pågældende landsdel.

  Transport til nærmeste påstigningssted
  Benytter du offentlig transport i Danmark - tog, bus, færge eller indenrigsfly til nærmeste afrejsested - så refunderer Gislev 50 % af udgiften til tur/retur billetten på 2. klasse (dog højst kr. 400 per person. Udgiften skal overstige kr. 100 per person). Har du købt fly fra Aalborg til København t/r til Gislevs specialpris, så ydes ikke anden refusion.

  Efter hjemkomst skal du selv sende kvittering med påført rejsemål og billetnummer til Gislev Rejser, Hvidkærvej 29, 5250 Odense SV. eller pr mail til refusion@gislev-rejser.dk. Refundering sker via bankoverførsel. Husk at oplyse reg. nr. og kontonummer.

  Nat med Rabat
  Nogle flyrejser har meget tidlig mødetid. Gislev har forståelse for dette og tilbyder vores gæster følgende mulighed: Ved planlagt mødetid før kl. 07.00 giver vi kr. 350 per hotelværelse til én overnatning. Gæsterne skal selv bestille hotelværelset og efterfølgende sende kvittering med påført rejsemål og billetnummer til Gislev Rejser, Hvidkærvej 29, 5250 Odense SV. Refundering sker via bankoverførsel. Husk at oplyse reg. nr. og kontonummer. 

 • Toldregler

  Der findes mange ting at købe i Vietnam. Vi skal derfor henstille til rejsedeltagerne at toldreglerne studeres, inden man begynder sine indkøb. Læg mærke til, at det er forbudt at udføre buddha-figurer og antikviteter uden tilladelse. Der må ved hjemkomsten til Danmark frit indføres 200 cigaretter, 1 liter spiritus samt andre varer for i alt DKK 1350 pr. person. Husk, at man ikke må indføre skind o.l. fra stærkt truede dyrearter (havskildpadder, visse krokodillearter, tigre, desmerdyr m.m.). Tolden i Kastrup passeres gennem udgangen for personer fra et IKKE EU-LAND. For varer udover nævnte betales told + moms.

 • Vaccinationer

  Det anbefales at du lader dig vaccinere mod stivkrampe, difteri, smitsom leverbetændelse samt tager malariaforbyggende piller – brug altid myggemiddel i dag- og aftentimer, men køb det lokalt - det har størst effekt. Det skal dog nævnes at vores egne rejseledere ikke tager malariapiller, da vi for det første ikke rejser i regntiden, og for det andet så køber de lokalt myggebalsam, der har størst effekt, hvis behovet skulle opstå. For mere information vedr. vaccination kontakt egen læge eller Udlandsvaccinationen på telefon 7022 0702 (hverdage mellem kl. 10-14).

  Ovenstående vejledning inkluderer ikke evt. regler og restriktioner der relaterer til Covid-19 situationen. For yderligere information om evt. vaccinekrav i forhold til Covid-19 se her.

 • Valuta og Kreditkort

  Dong (VND) 10.000 svarer til ca. DKK 2,82. Medbring nye US dollars gerne i 1-5-10-20 dollar sedler. Mange steder kan du betale med dollars. Danske kroner kan ikke veksles i Vietnam.

  Vietnamesiske dong sedler findes i 100, 200, 500, 1000, 5000, 10.000, 20.000, 50.000 og 100.000.

  På grund af de store beløb i dong, bør du passe på, både når du veksler og modtager byttepenge. 5.000 og 20.000 dong sedlerne er nogle af de mest anvendte, de er i samme størrelse og har næsten samme blå farve, og derfor kan de nemt forveksles. Uden for bankernes åbningstid kan du veksle hos juvelerer og guldsmede – og nogle gange endda til en bedre kurs end hos bankerne. Du skal se efter ordene hieu van eller hieu kim hoan. Butikkerne er som regel let kendelige med store flotte bogstaver i guld. Ved ankomst til Vietnam skal valuta til en værdi af over 7.000 US dollar deklareres, men der er ikke længere krav om dokumentation for, hvor meget man har vekslet eller brugt i landet.

  De mest almindelige kreditkort – Visa og Mastercard – bliver stadig mere udbredte. Der er imidlertid et ret højt gebyr på korttransaktioner – normalt 4%. Du kan hæve kontanter med Visa og Mastercard i de store banker – som regel også mod et gebyr på 4%.

 • Vegetar/diabetiker - på rejser med fly

  Det er vigtigt, at du informerer Gislev inden afrejse, såfremt du har et specielt behov angående kosten. På denne måde kan vi forberede flyselskab og hoteller i god tid, således at du ikke skal tænke på netop dette under hele rejsen. Det er dog vigtigt at nævne, at vi vil forespørge og gøre vores bedste for at imødekomme dine behov, men at vi ikke kan garantere dette.

 • Vigtigt hvis du rejser med børn under 18 år - flyrejser

  Børn og unge under 18 år, der rejser uden respektive forældre, eksempelvis med bedsteforældre, skal medbringe dokumentation fra barnets forældre. Hent mere information om børn og unge på rejse hos Udenrigsministeriet.

 • Vil du vide mere om din flyrejse?

  Få flere praktiske info om rejsen på: www.gislev-rejser.dk/vaerd-at-vide

 • Visum

  Der kræves ikke visum til Vietnam for danske statsborgere, når ophold i Vietnam er under 15 dage. Passet skal være gyldigt i mindst 6 måneder fra indrejsedato. 

 • Ønsker til indkvartering på flyrejser

  Har du specifikke ønsker til dit værelse, eksempelvis etage, separate senge, bo nær medrejsende, skal du oplyse dette ved bestillingen. Vi skal gøre opmærksom på, at vi ikke kan garantere alle ønsker, men vi vil forespørge og gøre vores bedste for at imødekomme ønsker.

Tilmeld dig Gislevs nyhedsmail og vind!
Tilmeld dig Gislevs nyhedsmail og vind!

Få inspiration og bliv opdateret med aktuelle rejsetilbud og nyheder. Hver måned deltager alle modtagere af nyhedsmailen i lodtrækningen om et gavekort à kr. 1000

62 29 12 10Se åbningstider
Luk menu