Skip to main content
  • Canada
  • Fjerne rejsemål
  • Rundrejser

5 fantastiske naturoplevelser i CanadaHvis du drømmer om at opleve nogle af verdens mest betagende naturscenerier, så er der ingen vej uden om Canada, der nærmest flyder over med enorme nationalparker, smaragdgrønne søer, verdensberømte vandfald og et dyreliv af en anden verden. Læs om fem af landets mest spektakulære naturoplevelser og bliv inspireret til din næste rejse til verdens næststørste land.

Lake Louise

Den smaragdgrønne sø i Banff National Park i delstaten Alberta tiltrækker hvert år millioner af turister, der kommer for at beundre et af de mest billedskønne steder i hele Nordamerika. Lake Louise får sin karakteristiske farve fra det stenmel, der siver med smeltevandet fra de højtliggende gletsjere bag søen, og netop kombinationen af de høje bjergtinder, den tætte skov og det grønlige vand i søen giver hele området et eventyrligt og næsten overjordisk udseende. Har du pengepungen i orden, kan du overnatte på det luksuriøse Fairmount Chateau Hotel, der ligger lige ved bredden af søen, men selv uden overnatning på luksushotel er et besøg her en oplevelse og et syn, du ikke glemmer foreløbig.

Du kan opleve mageløse Lake Louise på rejserne Canada Vest og Canada - Alaska med krydstogt.

Icefield Parkway

Synes du, at Lake Louise var imponerende og smuk, så vent til du har taget den 230 kilometer lange tur gennem Rocky Mountains fra den smaragdgrønne sø til Jaspar National Park. Ruten hedder officielt Highway 93, men de fleste kender den som Icefield Parkway, og det er en af de absolut smukkeste strækninger i verden. Undervejs på ruten passerer man en lang række smukke søer, brusende vandfald der vælter ud over de stejle klippesider, tætte skove og et utal af udsigtspunkter, hvor mobilens kamera virkelig kommer på overarbejde. Midt på ruten – lige mellem de to nationalparker Banff og Jaspar – åbenbarer den enorme gletsjer Columbia Icefield sig, og på Glacier Sky Walk kan du træde ud på en hesteskoformet bro, hvorfra der er den mest fantastiske udsigt over Sunwapta-dalen.

Oplev Icefild Parkway og de mere end 600 gletsjere langs ruten på rejserne Canada - Alaska med krydstogt og Canada Vest.

Niagara Falls

I det østlige Ontario-provins, lige på grænsen til USA, kan du opleve et naturfænomen, der giver nationalparkerne i det vestlige Canada kamp til stregen. Niagara-vandfaldene består af tre separate vandfald, der besøges af godt 12 millioner turister hvert eneste år. Det største og mest spektakulære af de tre vandfald – Horseshoe Falls – er som navnet antyder formet som en hestesko, og vandet falder her godt 57 meter ned i Niagara-floden. Larmen fra de millioner liter vand, der hvert sekund vælter ud over kanten på vandfaldene, er øredøvende, og selvom det kun er muligt at se alle tre vandfald på samme tid fra den canadiske side, så giver det god mening at krydse grænsen og se vandfaldene fra den amerikanske side, hvor man kan komme tættest på de enorme vandkræfter.

Oplev et af verdens mest ikoniske vandfald, når vi besøger Niagara Falls på rejsen Canada - USA.

Ancient Cedar Forest

I ly af de høje Rocky Mountains i det vestlige Canada finder man dele af den tempererede regnskov, der strækker sig sydpå til staterne Idaho og Montana, og som huser nogle af verdens ældste og mest spektakulære cedertræer. I den beskyttede provinspark Ancient Forest kan man komme helt tæt på de op til 1.000 år gamle træer, der altså har stået netop her siden vikingetiden, og som i nogle tilfælde har en højde på over 40 meter og en diameter på op til 16 meter. Drømmer du om at føle dig uendeligt lille for en stund og samtidig fornemme tidernes gang fortalt af naturen selv, så findes der få bedre måder at gøre det på, end at gå en tur i Ancient Cedar Forest i British Columbia.

Gå en tur blandt de majestætiske cedartræer på vores rundrejse i det vestlige Canada.

Hvaler i vandet ud for Victoria

Canada er et af verdens bedste steder at komme helt tæt på havets kæmper. Og i havet ud for Victoria Island er der næsten garanti for at se en hval kaste sin enorme krop op over vandspejlet eller en spækhuggerfinne skære sig igennem bølgerne. Hvaltursbådene ligger skulder ved skulder i Victorias hyggelige havn, og når du først er kommet ud på vandet, der skiller det canadiske fastland og Victoria Island, så står de store natur- og dyreoplevelser i kø. Fra maj til oktober boltrer de over 30 tons tunge pukkelhvaler sig i de strømfyldte vande, og er du ikke så heldig at opleve et af verdens største dyr på nærmeste hold, så er der i stedet gode muligheder for at se flere slags spækhuggere, sæler, søløver og et hav af forskellige fuglearter.

Kom tæt på naturens største skabninger på rejserne Canada Vest og Canada - Alaska med krydstogt.

Tilmeld dig Gislevs nyhedsmail og vind!
Tilmeld dig Gislevs nyhedsmail og vind!

Få inspiration og bliv opdateret med aktuelle rejsetilbud og nyheder. Hver måned deltager alle modtagere af nyhedsmailen i lodtrækningen om et gavekort à kr. 1000

62 29 12 10Se åbningstider
Luk menu