Skip to main content

Ny flyrejse til Kenya

-
7 safariture med dansk safariguide

Safari i Kenya

Spændende NYHED til Kenya - ét Afrikas helt store safarilande. Kenya, der er cirka 15 gange Danmarks størrelse, er synonym med safarilandskaber, der strækker sig fra højlandssletter i 1600-1700 meters højde, til de noget lavere liggende og varmere områder nær kysten ved Det Indiske Ocean. Kenya har en variation i natur og dyreliv, der er ganske usædvanlig blandt Afrikas safarilande.

De bedste safariture kendetegnes ved at byde på mange forskellige indtryk, og tid nok i de enkelte områder til, at du kan vende hjem med uforglemmelige oplevelser for livet. Netop det har været tanken bag rejsen og vi har derfor inkluderet hele syv Safariture med dansk safariguide. Transport på safariturene foregår i specialbyggede Landcruisere med plads til maks seks deltagere. Hver safaribil køres af en af vores kenyanske safariguider.

På denne rejse skal du opleve en af de smukke søer og det bedste safariområde i Rift Valley, højlandet og skovene i Aberdare samt halvørkenen Samburu og Buffalo Springs. De tre naturområders forskellighed er med til at sikre at du oplever flest mulige forskellige dyr.

Safarirejsen afsluttes med en skøn togrejse på 1. klasse til kysten, hvor du har tre nætter ved Kenyas flotteste strand, Diani Beach. Her kan rejsens mange oplevelser få lov til at sætte sig, mens du nyder opholdet på det skønne strandresort beliggende helt ned til Det Indiske Ocean. En perfekt afslutning på en storslået rejse.

Glæd dig til

 • 3 x safari i Lake Nakuru National Park
 • 1 x safari i Aberdare National Park
 • 3 x safari i Samburu/Buffalo Springs National Reserve
 • Besøg i Karen Blixens Hus
 • Togtur på 1. klasse til Mombasa
 • 3 nætter på skønt strandresort

Inkluderet i rejsens pris

 • 5 x morgenmad
 • 1 x frokost
 • 3 x middag
 • 5 x helpension
 • 3 x safari ved Lake Nakuru
 • 1 x safari i Aberdare
 • 3 x safari i Samburu/Buffalo Springs
 • Besøg i Karen Blixens Hus
 • Safarikørsel jf. program i 4-hjulstrukket safaribil med max 6 gæster
 • Togbillet 1. klasse Nairobi - Mombasa
 • Transfers i Nairobi og Mombasa
 • Visum til Kenya
 • Flybillet fra Mombasa til Nairobi
 • Flybilletter, afgifter og bagage
 • Engelsktalende chauffør/lokalguide
 • Dansk Rejseleder/safariekspert på safarituren fra dag 1-7
 • Rejseleder assistance i Mombasa (Bor ikke på hotellet)

  Entréer er ekskl. Med mindre andet er nævnt.

Dagsprogram

 • Dag 1: Afrejse fra Danmark og ankomst til Nairobi

  Afrejse om morgenen fra Billund eller København. Flyskift før ankomst til Nairobi samme aften. Her mødes du af Gislevs danske safariguide og de lokale engelsktalende chauffører/safariguider. Kørsel til hotellet og indkvartering på det gamle og historiske hotel Norfolk.

  Måltider inkluderet denne dag: Forplejning på den lange flyvning.

 • Dag 2: Kørsel til Lake Nakuru National Park - safari

  Efter en god nats søvn, og morgenmad på hotellet, starter vores safaritur. Vi bliver hentet på hotellet af vores safariguider. Turen går mod nord ud af byen og efter kort tid gennem højlandet begynder nedstigningen til Afrikas mægtige kløft - Rift Valley. Denne sænkning er specielt kendt for søerne med det mest imponerende fugleliv, vulkaner, sletter, små landsbyer og meget mere.

  Det er en flot køretur på ca. to timer inden vi når Lake Nakuru. Her starter vores safari for alvor. Køreturen frem til lodgen tager nemt en time eller mere. Turen går langs søens bred og gennem skoven. Safariområdet omkring søen er rigt med dyr, og vi kan forvente første møde med bøfler, giraffer, zebraer, skovens og søens fugle samt mange antilopearter, måske rovdyr og næsehorn. Området her har både de sky sorte næsehorn samt det store hvide næsehorn, der foretrækker at græsse på de åbne sletter.

  Indkvartering for to nætter på Lake Nakuru Sopa Lodge samt frokost. Om eftermiddagen tager vi på safari igen frem til solnedgang. Safarituren varer to til tre timer og foregår i langsomt tempo, hvor vi konstant søger efter de store oplevelser. Vi forsøger at afdække hele området, der omfatter både storslåede slettelandskaber og vandfald. Safariområdet omkring Nakurusøen er en smuk del af Kenya.

  Måltider inkluderet denne dag: Helpension.

  Kørsel til Lake Nakuru National Park - safari
 • Dag 3: Lake Nakuru National Park

  Vi tilbringer en hel dag i Lake Nakuru National Park. En stor del af nationalparken er sø med storke, hejrer, pelikaner, flamingoer, isfugle og meget mere. På vores safariture gennem de omkringliggende skove skal vi holde øjnene åbne. Mange dyr lever i den lidt mørkere skovbund og træernes toppe. Dykkerantiloper, det sky sorte næsehorn og leoparder er nogle af de dyr vi holder særligt udkig efter.

  Vi tager på tidlig morgensafari fra kl. 6-9 før vi vender tilbage til morgenmad på lodgen. Timerne midt på dagen tilbringes med afslapning og den spektakulære udsigt over søen.

  Om eftermiddagen omkring kl. 15-16 tager vi afsted på safari igen. Safarien varer ca. tre timer og vi er tilbage på hotellet lige før solnedgang.

  Måltider inkluderet denne dag: Helpension.

  Lake Nakuru National Park
 • Dag 4: Aberdarebjergene, Samburu - Buffalo Springs National Reserve

  Vi forlader Lake Nakuru National Park tidligt om morgenen og bevæger os sydøst på mod Aberdarebjergene. Turen tager os gennem landsbyer på en rute som ikke mange turister kører. Turen er ikke hurtigere end den normale asfalterede veje nord om Aberdarebjergene, men den er langt smukkere.

  Formiddagen bruger vi på at krydse gennem højlandssletterne med vandfald, bække og hedelandsskab. Vi runder 3000 højdemeter inden vi begynder nedstigningen mod The Ark. Vi kører gennem den tætte urskov og bambusskoven med 30 meter høje træer. Skulle vejen gennem skoven være ufremkommelig grundet megen regn, vil vi tage vejen nord om Aberdarebjergene, og derimod gøre holdt ved Thomson vandfaldet.

  Frokosten er medbragt, hvilket giver os god tid til at standse og opleve undervejs. Vi ankommer til The Ark først på eftermiddagen, og indkvarteres for en nat.

  Efter mørkets frembrud tændes lys mod vandhullet, og en uforglemmelig oplevelse venter, når vi betragter skovens dyr komme for at drikke.

  Måltider inkluderet denne dag: Helpension.

  Aberdarebjergene, Samburu - Buffalo Springs National Reserve
 • Dag 5: Samburu - Buffalo Springs National Reserve

  Fra højlandet fortsætter vi mod nord til de lavereliggende safariområder Samburu og Buffalo Springs National Reserve. Naturen her er klassificeret som halvørken, skønt det langt fra ligner en ørken. Flere dyre- og plantearter har tilpasset sig den lave nedbør, og dyrelivet er altid fantastisk.

  Den maleriske natur med sletter og floder er omkranset af majestætiske bjerge. De scenerier man oplever her, på en safaritur, er meget varierede. Her er mange forskellige rovdyr - løver, leoparder, geparder, hyæner, sjakaler med mere - og krydret med mange forskellige græsædere og et fantastisk fugleliv. Området er særligt kendt for de mange elefanter og specielle dyrearter som oryxantilope, girafgazelle, smalstribet zebra, netgiraf og somalistruds.

  Vi ankommer til safarilodgen ved frokosttid (ca. 3 timers kørsel). Om eftermiddagen kører vi safari frem til solnedgang.

  Efter at have oplevet Samburu og Buffalo Springs National Reserve, tager vi derfra med fornemmelsen af, at det her er det rigtige Afrika og det kan være svært at forestille sig, at der kan findes noget bedre.

  Måltider inkluderet denne dag: Helpension.

  Samburu - Buffalo Springs National Reserve
 • Dag 6: Safari i Samburu - Buffalo Springs National Reserve

  Samburu og Buffalo Springs National Reserve er ét stort safariområde, der er delt af en flod. Floden er ofte uden vand og derfor krydser dyrene efter behov. Vi kan krydse floden over en bro. Hvert af områderne byder på masser af forskelligartede oplevelser ligesom dyrelivet også varierer. Nogle arter foretrækker den ene side af floden og andre den anden.

  Da vi nu er erfarne safarirejsene begynder vores søgen efter de helt specielle oplevelser f.eks. de store kuduantiloper på bjergskråningen, ørerævene, de stribede hyæner og leoparder. Naturen i Samburu gør, at vi konstant skal være på mærkerne. Der kan være dyr overalt og skjulestederne er mange.

  Måltider inkluderet denne dag: Helpension.

  Safari i Samburu - Buffalo Springs National Reserve
 • Dag 7: Kørsel til Kenyas hovedstad Nairobi. Karen Blixens Hus

  Vi tager afsked med Samburu om morgenen. Turen går sydpå forbi Mount Kenya med de hvide bjergtinder. Den 5.199 meter høje udslukte vulkan, er Kenyas højeste bjerg og Afrikas næsthøjeste tinde efter Kilimanjaro.

  Vi spiser frokost på en ørredfarm i oplandet til Mount Kenya, før vi ankommer til Nairobi sidst på dagen.
  På vejen kører vi forbi Karen Blixens hus. Karen Blixen boede her fra 1917 til 1931 og skrev sine mest berømte værker, herunder "Den afrikanske farm" (også kendt som "Out of Africa"), mens hun boede her. Huset blev bygget i 1912 og var en del af parrets kaffefarm. Huset, der nu fungerer som et museum, er blevet bevaret næsten uændret siden Karen Blixens tid og giver besøgende mulighed for at opleve forfatterens liv og tid i Kenya. Museet viser forskellige genstande og møbler fra Blixens tid, inklusive hendes skrivebord, fotos, bøger og personlige ejendele, der giver et fascinerende indblik i hendes liv og arbejde.

  Udover at udforske huset og dets indre kan besøgende også nyde de omkringliggende haver, der stadig er smukt vedligeholdt med frodige planter og træer. Her kan du slentre gennem de samme stier, som Karen Blixen engang gik, og nyde den rolige atmosfære og den spektakulære udsigt over Ngong Hills.

  Indkvartering for 1 nat på det historiske og ikoniske Norfolk Hotel, hvor vi tilbringer aftenen og fornemmer lidt af tiden fra Blixens æra.

  Måltider inkluderet denne dag: Morgenmad og frokost.

  Kørsel til Kenyas hovedstad Nairobi. Karen Blixens Hus
 • Dag 8 - 10: Togrejse på 1. klasse. Kenyas smukkeste strand ved Det Indiske Ocean

  Vi har nu været på tur rundt i Kenya og oplevet det fantastiske dyreliv og de skiftende landskaber. Det indebar lidt tid på landevejen, men i modsætning til køreture mange andre steder, er det at køre rundt i Kenyas landskaber en intens rejseoplevelse. Her er det ikke destinationen der målet men rejsen i sig selv.

  Vi slutter safarioplevelsen med endnu en tur gennem landskaberne. Denne morgen stiger vi ombord på toget i Nairobi og kører på 1. klasse gennem de vekslende landskaber til havnebyen Mombasa. Togturen tager seks timer og bringer os blandt andet forbi Afrikas højeste bjerg Mount Kilimanjaro og Tsavo nationalparkernes røde jord. '

  Ved ankomsten til Mombasa har vi 45 km til Diani Beach, som anses for at være Kenyas smukkeste strand. Her slutter vores rejse med tre nætter på et skønt strandresort beliggende ud til Det Indiske Ocean. Det bliver et par dage i smukke omgivelser, en helt anderledes ro, bølger, varme, palmer og det hvide sand.

  Måltider inkluderet denne dag: Morgenmad og middag.

 • Dag 11: Fly fra Mombasa til Nairobi. Natflyvning mod Amsterdam

  Vi kører til lufthavnen i Mombasa, hvor der venter en kort flyvning til Nairobi. Natfly mod Amsterdam.

  Måltider inkluderet denne dag: Morgenmad på hotellet samt forplejning i fly.

 • Dag 12: Flyskift og hjemkomst til Danmark

  Vi ankommer til Amsterdam om morgenen. Flyskifte før vi flyver det sidste stykke hjem til Danmark. En uforglemmelig rejse er slut.

  Måltider inkluderet denne dag: Ingen.

Mere om rejsen

Kenya

Kenya, beliggende i det østlige Afrika, er et land rig på natur, dyreliv og en mangfoldig kultur. Med en overflod af natur byder Kenya på helt unikke oplevelser, hvor besøgende kan tage på safari i nogle af verdens mest ikoniske nationalparker. Fra enorme elefanter, majestætiske løver, yndefulde geparder og elegante giraffer til den sky leopard - Kenya tilbyder en enestående safarioplevelse, der vil tage vejret fra dig.

I århundreder var Kenya et knudepunkt for handel mellem Afrika, Asien og Europa. Kenya blev en britisk koloni i 1920 og var et centrum for den østafrikanske slavehandel. Den britiske tilstedeværelse prægede Kenyas historie og kultur markant, og landet opnåede endelig uafhængighed i 1963.

Kenyas befolkning på 54 millioner mennesker, er fordelt på mere end 40 officielt anerkendte stammer. De beriger hver især landet med kultur, traditioner og sprog. En af de mest kendte stammer i Kenya er Maasai-folket, der traditionelt har levet som nomader i landets sydlige regioner. Maasai er kendt for deres nomadeliv, farverige tøj, karakteristiske smykker og traditionelle dans.

Kenya har også fokus på økoturisme, bæredygtighed og bevarelse af naturen. Der er etableret flere økologiske og bæredygtige turismeprojekter, der giver besøgende mulighed for at opleve naturen på en ansvarlig måde.

Kenya venter på dig - lad eventyret begynde.

Lake Nakuru Nation Park

Den maleriske sø Lake Nakuru, der ligger i Rift Valley-regionen, er kendt for sine skiftende farver, der spænder fra turkis til lyserød, afhængigt af saltholdigheden i vandet og mængden af alger i søen. Dét, der virkelig gør Lake Nakuru til en af de mest ikoniske nationalparker i Kenya, er dens utrolige dyreliv. Søen og dens omgivende nationalpark er hjemsted for et væld af dyrearter, herunder den berømte flok af rosa flamingoer, der ofte ses i tusindvis langs søens bred. Udover flamingoer kan besøgende også spotte en mangfoldighed af andre fuglearter, såsom pelikaner, hejrer og ørne.

Lake Nakuru National Park er også et paradis for savannedyr, herunder løver, leoparder, bøfler, giraffer, næsehorn og mange flere. Parken tilbyder enestående muligheder for at se dyreliv i deres naturlige habitater og er en drømmedestination for natur og dyreelskere.

Aberdare National Park

De majestætiske bjerge i Aberdare National Park rejser sig fra det centrale højland i Kenya. Disse bjerge, der når højder på over 4.000 meter, er hjemsted for et mangfoldigt økosystem, der omfatter tætte skove, frodige dale, sprudlende floder og imponerende vandfald. Aberdare National Park er også kendt for dens betagende udsigtspunkter, hvor besøgende kan nyde panoramaudsigt over det omkringliggende landskab og endda fange en glimt af Kilimanjaro på en klar dag.

Den rige biodiversitet i Aberdare National Park gør det til et paradis for mange dyr. Parken er hjemsted for en mangfoldighed af dyrearter, herunder elefanter, bøfler, leoparder, løver, næsehorn, aber og et væld af fuglearter. Aberdare National Park er også berømt for dens sjældne og truede arter såsom bongo-antilopen, der findes i de tætte skove i parken.

Samburu og Buffalo Springs National Reserve

Samburu og Buffalo Springs National Reserve er to perler i Kenyas natur, der tilbyder en unik og uovertruffen safarioplevelse for besøgende. Disse beskyttede områder, beliggende i det nordlige Kenya, er kendt for deres uspolerede skønhed og mangfoldige dyreliv.

Samburu og Buffalo Springs Reserve er adskilt af floden Ewaso Nyiro, der skaber et malerisk landskab af frodige flodbredder, tørre savanner og smukke akacietræer. Dette varierede terræn tiltrækker et bredt udvalg af dyrearter, der trives i dette ørkenlignende miljø. Elefanter, løver, leoparder, giraffer, bøfler og zebrastimer er blot nogle af de mange dyr, der kan ses vandre frit gennem disse reservater. Områderne er også hjemsted for arter, der ikke findes andre steder i Kenya, såsom Grevy's zebra, reticulated giraf og den sjældne Beisa oryx.

Dette gør det til et must-see destination for dyrelivsentusiaster og fotografer, der ønsker at opleve nogle af Afrikas mest sjældne og truede arter. Safarioplevelsen i Samburu og Buffalo Springs Reserve er intet mindre end spektakulær.

Diani Beach

I århundreder var Kenya et krydsningspunkt for handel og kulturel udveksling mellem Afrika, Asien og Europa. Swahili-kysten, med byer som Mombasa og Lamu, var centrum for en blomstrende handelsrute, hvor arabiske købmænd handlede med afrikanske stammer for elfenben, krydderier og slaver.

Men Kenya er ikke kun historie, vilde dyr og savanne. Udover safarioplevelser har Kenya også en smuk kystlinje langs Det Indiske Ocean. Dyp dine tæer i de krystalklare farvande i det lune hav ved Kenyas kyst, hvor hvide sandstrande strækker sig så langt øjet rækker. Tag på snorklingsture blandt farverige koralrev og dyreliv i verdensklasse, eller slap af på vores luksuriøse strandresort og lad dig forkæle med førsteklasses service.

Hoteller

 • Dag 1-2

  Norfolk Hotel, Nairobi

  Norfolk Hotel er et historisk hotel, der åbnede sine døre allerede i 1904. Det ikoniske hotel har gennem mere end et århundrede tiltrukket kongelige, politikere, forretningsfolk og berømtheder. Hotellets arkitektur er en skøn blanding af kolonial og traditionel afrikansk stil. Der er elegante søjler, udsmykkede lofter og smukke haver, der giver en følelse af fred og luksus midt i den hektiske storby.

  Til trods for at hotellet er mere end hundred år gammelt, så er alle de komfortable værelser elegant indrettet og udstyret med moderne bekvemmeligheder for at sikre et behageligt ophold for gæsterne.

  Hotellet har flere restauranter og barer, der tilbyder en række forskellige kulinariske oplevelser, et motionscenter, pool og spa. Norfolk Hotel er kendt for sin fremragende service og personalets store gæstfrihed.

  Afstand til centrum500 m
  AirconditionJa
  ElevatorJa
  FitnessrumJa
  Kaffe/te faciliteter på værelsetJa
  RestaurantJa
  SpaområdeJa
  Udendørs swimmingpoolJa
  VærdiboksJa
  Wi-fiJa
 • Dag 2-4

  Nakuru Sopa Lodge

  Nakuru Sopa Lodge er en oase, der ligger smukt i hjertet af Great Rift Valley i Kenya. Hotellet har en panoramisk udsigt over Lake Nakuru National Park. Ved ankomst til Nakuru Sopa Lodge træder du ind i en atmosfærisk lobby, fyldt med lokale kunstværker og elegant afrikansk design. De rummelige gæsteværelser er smagfuldt indrettet med komfortable møbler og traditionelle indslag. Hver hytte eller suite har sin egen private balkon eller terrasse med udsigt over den fantastiske sø eller det omkringliggende landskab.

  Restauranten byder på lækker mad, lavet med friske råvarer fra lokale gårde og en blanding af internationale og traditionelle kenyanske retter. Den veltillavede mad nydes sammen med en fantastisk udsigt over nationalparken, der er hjemsted for både giraffer, løver, zebraer og selvfølgelig de berømte rosa flamingoer, der ofte samles i tusindvis langs søens bred. Den perfekte afslutning på en spændende safari-dag får du, når du betragter den spektakulære solnedgang over Great Rift Valley.

  BalkonJa
  BarJa
  HaveJa
  HårtørrerJa
  Kaffe/te faciliteter på værelsetJa
  RestaurantJa
  SolterrasseJa
  Udendørs swimmingpoolJa
  Wi-fiJa
 • Dag 4-5

  The Ark

  Skøn lodge beliggende i hjertet af Aberdare National Park. Tæt ved Lodgen ligger et vandhul, som tiltrækker områdets vilde dyreliv. The Ark har fire udsigtsdæk med balkoner og lounges, hvorfra der er rig mulighed for at observere dyrene.

  The Ark har restaurant, bar, flere udsigtspunkter, bibliotek m.m.

 • Dag 5-7

  Samburu Simba Lodge

  Samburu Simba Lodge ligger i det frodige nordlige Kenya mellem Samburu-bjergene og Ewaso Nyiro-floden. Hotellet har en dejlig atmosfære samt designet med respekt for den omkringliggende natur, og smelter harmonisk sammen med det omkringliggende landskab.

  Hver hytte på Samburu Simba Lodge er smagfuldt indrettet med lokalt håndlavede møbler og moderne bekvemmeligheder. Fra din private terrasse kan du nyde den betagende udsigt over det omkringliggende landskab og måske endda spotte vilde dyr, der strejfer rundt i det fjerne.

  Efter en spændende dag med safari kan du slappe af ved swimmingpoolen, eller nyde en forfriskende cocktail i baren. Hotellets restaurant tilbyder et udvalg af lækre retter, der kombinerer lokale ingredienser med internationale smagsoplevelser.

  Det der virkelig adskiller Samburu Simba Lodge fra andre hoteller, er dets engagement i bæredygtig turisme og bevaring af det lokale miljø og samfund. Samburu Simba Lodge arbejder aktivt på at minimere sit økologiske fodaftryk gennem initiativer som genbrug, vandbesparelse og vedvarende energikilder. Derudover støtter de lokale samfund gennem uddannelsesprogrammer, sundhedspleje og jobmuligheder, hvilket sikrer, at dit ophold ikke kun er givende for dig, men også for lokalsamfundet.

  BarJa
  ElkedelJa
  RestaurantJa
  Udendørs swimmingpoolJa
  VærdiboksJa
 • Dag 7-8

  Norfolk Hotel, Nairobi

  Norfolk Hotel er et historisk hotel, der åbnede sine døre allerede i 1904. Det ikoniske hotel har gennem mere end et århundrede tiltrukket kongelige, politikere, forretningsfolk og berømtheder. Hotellets arkitektur er en skøn blanding af kolonial og traditionel afrikansk stil. Der er elegante søjler, udsmykkede lofter og smukke haver, der giver en følelse af fred og luksus midt i den hektiske storby.

  Til trods for at hotellet er mere end hundred år gammelt, så er alle de komfortable værelser elegant indrettet og udstyret med moderne bekvemmeligheder for at sikre et behageligt ophold for gæsterne.

  Hotellet har flere restauranter og barer, der tilbyder en række forskellige kulinariske oplevelser, et motionscenter, pool og spa. Norfolk Hotel er kendt for sin fremragende service og personalets store gæstfrihed.

  Afstand til centrum500 m
  AirconditionJa
  ElevatorJa
  FitnessrumJa
  Kaffe/te faciliteter på værelsetJa
  RestaurantJa
  SpaområdeJa
  Udendørs swimmingpoolJa
  VærdiboksJa
  Wi-fiJa
 • Dag 8-11

  Southern Palm Beach Resort, Mombasa

  Southern Palm Beach Resort er beliggende ved Kenyas smukkeste strand Diani Beach i det sydlige Kenya. Diani Beach er et sandt paradis og er berømt for sit hvide sand og turkisblå vand.

  Resortet er designet med en blanding af moderne elegance og afrikansk charme. Alle værelser er velindrettede og har en privat balkon eller terrasse med udsigt over haven, poolen eller det smaragdgrønne hav.

  Hotellet tilbyder mange faciliteter og aktiviteter. Tag en forfriskende dukkert i den store udendørs swimmingpool, slap af på solsengene ved Det Indiske Ocean, eller nyd en af de mange vandsportsaktiviteter, herunder dykning, snorkling og sejlsport. Der er også en fitnesscenter og en spa, hvor du kan forkæle dig selv med en række behandlinger og massage.

  Resortets restauranter og barer tilbyder et udvalg af lækre retter, der spænder fra friskfanget fisk og skaldyr til autentiske kenyanske retter og internationale favoritter. Med en fantastisk udsigt over havet eller poolen er hvert måltid en skøn oplevelse.

  Southern Palm Beach Resort er også engageret i bæredygtig turisme og bevaring af det lokale miljø. Resortet har implementeret en række initiativer for at reducere sit økologiske fodaftryk og støtte lokalsamfundet, herunder genbrug, energibesparelse og uddannelsesprogrammer.

  AirconditionJa
  BalkonJa
  BarJa
  FitnessrumJa
  Frisør- og skønhedssalonJa
  HaveJa
  HårtørrerJa
  Kaffe/te faciliteter på værelsetJa
  KøleskabJa
  Privat strandJa
  RestaurantJa
  SolterrasseJa
  SpaområdeJa
  Wi-fiJa

Kort

Afrejser og bestilling

AfrejseAntal dageAfrejse fraLedige pladserPris
05-11-2024Se afrejsetider 12 dageFly fra Billund Lufthavn829.998,-Bestil
05-11-2024Se afrejsetider 12 dageFly fra Københavns Lufthavn829.998,-Bestil
24-01-2025Se afrejsetider 12 dageFly fra Billund LufthavnMere end 829.998,-Bestil
24-01-2025Se afrejsetider 12 dageFly fra Københavns Lufthavn629.998,-Bestil
20-02-2025Se afrejsetider 12 dageFly fra Billund LufthavnMere end 830.998,-Bestil
20-02-2025Se afrejsetider 12 dageFly fra Københavns Lufthavn830.998,-Bestil

Praktiske oplysninger

Nedenfor kan du se svar på de mest stillede spørgsmål. Kan du ikke finde svar på dit spørgsmål, så er vi klar til at hjælpe på mail gislev@gislev-rejser.dk eller på telefon 62 29 12 10.

 • Bagage

  Der er forskellige restriktioner afhængig af hvilket flyselskab der benyttes. Du må almindeligvis medbringe 1 stk håndbagage 6-8 kg samt en kuffert på 20 – 23 kg. Tilladt vægt og størrelse for netop din rejse fremgår af den praktiske information, som vi sender til dig 10 dage inden afrejse.

  Hvis din bagage ikke når frem eller bliver beskadiget under flytransporten, skal dette meddeles til det aktuelle flyselskab umiddelbart efter ankomst. Vær opmærksom på at rejseforsikringen normalt ikke dækker almindelig slitage på bagage (på fly, bus eller lignende).

 • Bus på flyrejser

  På mange rejsemål med fly benytter vi lokale busfirmaer. Bussens indretning og standard kan variere og forekomme lavere end på øvrige rejsemål.

  Der kan ikke forventes toilet i busserne, men vi holder passende pauser undervejs.

  På nogle rejser kan du købe fast plads i bussen, spørg når du bestiller rejsen.

 • Drikkepenge

  Det anses som god kutyme at give drikkepenge i Kenya. Typisk giver man ca. 10 USD pr. person pr. dag til den lokale safriguide og 3-5 USD til personalekassen det sted man bor. Det skal understreges, at det er frivilligt om man vil give drikkepenge.

 • Elektricitet

  240 V, stik med 3 firkantede ben. Adapter kan købes i danske el-salg butikker. Adapter kan som oftest også lånes/lejes på de forskellige indkvarteringssteder.

 • Entréer og ekstra udflugter

  Alle safariture (3 ved Lake Nakuru, 1 i Aberdare, 3 i Samburu/Baffalo Springs) er inkluderet i rejsens pris. Entré til Karen Blixens Hus og alle nationalparker er også inkluderet.

 • Find et fly

  Har du flyets nummer, kan din familie eller venner følge flyets vej her:
  www.flightradar24.com

 • Fly

  De flytider som fremgår af din ordrebekræftelse, er baseret på foreløbig bekræftelse fra flyselskabet. Det er vigtigt, at du er forberedt på, at afgangstider og ruter kan blive ændret – det er desværre uden for Gislev Rejsers kontrol.

  Vær opmærksom på, at programmet også er vejledende og at ændringer kan forekomme.

 • Flybillet

  Det er meget vigtigt, at du allerede ved bestilling af rejsen oplyser navn, nøjagtigt som det står anført i dit pas, så det registreres korrekt på flybilletten.

  Rejser til Europa
  Ca. 8-10 dage før afrejsen fremsendes informationsbrev. Der sendes ingen flybillet da check-in på de fleste europæiske destinationer foregår med pas. I enkelte tilfælde udleveres flybillet af rejselederen i lufthavnen.

  Rejser til oversøiske rejsemål
  Ca. 8-10 dage før afrejsen fremsendes informationsbrev og e-ticket. I enkelte tilfælde udleveres flybillet af rejselederen i lufthavnen. Det er meget vigtigt, at du allerede ved bestilling af rejsen oplyser navn, nøjagtigt som det står anført i dit pas, så det registreres korrekt på flybilletten.
  Vær opmærksom på at der kræves kopi af dit pas til Gislev Rejser ved bestilling af rejsen. 

 • Forsinkelse

  Krav om erstatning i henhold til EU Forordning 261/2004 skal rettes til luftfartsselskabet. Vi henviser til luftfartsselskabets hjemmeside for kontaktoplysninger.

 • Fysisk formåen

  Denne rejse er egnet for alle, der er almindeligt godt gående. Påregn dog ujævnt terræn.

 • Husk

  Det er en god idé at medbringe en kikkert.

 • Information om Billund Lufthavn

  Adresse
  Passagerterminalen 10
  7190 Billund

  Læs mere her: www.bll.dk

  Mødested er ved selv check-in skrankerne A-B (se kort). Her venter rejselederen på dig/jer.


 • Information om Københavns Lufthavn

  Adresse
  Lufthavnsboulevarden 6
  2770 Kastrup

  Læs mere her: Københavns lufthavn

  Du møder Gislevs rejseleder/repræsentant ude foran "7Eleven", Terminal 2 - Før sikkerhedskontrollen . 

  GÆLDER KUN GÆSTER DER REJSER  DIREKTE FRA KØBENHAVN

 • Klima

  Nairobi: Okt.-Nov. 23/13°C, Jan.-marts 25/11°C.
  Mombasa: Okt.- Nov. 31/22°C, Jan.-marts 32/23°C.

  Læs mere om vejret  i Nairobi her.

 • Medicin på flyrejser

  Pak medicin i håndbagagen. Medicin skal være i original emballage. Hvis du lider af en sygdom, der kan give problemer undervejs, bedes du venligst diskret gøre rejselederen opmærksom herpå. Det er din sikkerhed for, at rejselederen agerer korrekt, hvis du skulle blive utilpas på turen.

  Mange lande kræver dokumentation for, at evt. medbragt receptpligtig medicin er til en selv, og det er derfor vigtigt at sørge for at evt. dokumentation for dette er i orden.

  Tjek evt. https://www.apoteket.dk/sundhed/rejse/guide-pillepas og se om din rejse kræver 'pillepas' og hvordan du bestiller det.

  Rejsende kan også altid kontakte ambassaden, hvis man har brug for at medbringe receptpligtig medicin til rejsen, og er i tvivl om der gælder særlige regler.

  Læs mere på dette link: http://um.dk/da/rejse-og-ophold/rejse-til-udlandet/medicin-paa-rejsen/  eller kontakt egen læge, apotek eller sygehus for yderligere vejledning og hjælp til evt. medicinattest.

 • Mødetid på flyrejser

  Mødetiden på afrejsedagen afhænger af, hvilken lufthavn, du rejser fra:

  København Lufthavn: 2 timer før afrejse. 
  Billund Lufthavn: 2 timer før afrejse.
  Odense Lufthavn – H.C. Andersens Airport: 1,5 timer før afrejse.
  Sønderborg Lufthavn: 1 time før afrejse.
  Esbjerg Lufthavn: 1,5 time før afrejse.
  Aalborg  Lufthavn: 2 timer før afrejse.
  Aarhus  Lufthavn: 2 timer før afrejse.

 • Pas - på flyrejser

  Husk at medbringe gyldigt pas. Bliver dit pas beskadiget eller slidt så meget, at stempler, fotografi eller tekst ikke kan læses, skal du ikke rejse med passet. Har du brug for at rejse, skal du søge nyt pas, inden du rejser. Passet må heller ikke mangle sider eller have sider med skader. Se evt. mere på Udenrigsministeriets hjemmeside her.

  Ved bestilling af rejsen bedes du oplyse dit navn som det står anført i dit pas, så det registreres korrekt på flybilletten.

 • Plads i flyet

  Gislev kan ikke garantere nogen ønsket placering i flyet.

 • Program

  Program kan forekomme i en anden rækkefølge end beskrevet.

 • Påklædning

  Tøj i neutrale farver som beige, khaki, brun og oliven er at foretrække. Løstsiddende korte og lange bukser er fint og zip-off bukser fungerer også godt. Skjorter/trøjer – også med lange ærmer være fint, da det kan skærme for solen og for insektbid.

  Medbring også gerne en god trøje samt et tørklæde eller halsedisse, der kan beskytte på støv. Medbring også badetøj.  

 • Rejseforsikring - Fjerne rejsemål

  Det er obligatorisk med en rejseforsikring, når man rejser uden for EU. Pr. 1.1.2020 forhandler Gislev Rejser Gouda Rejseforsikring. Venligst bemærk at der kan være særlige regler for rejsende med kroniske sygdomme.

 • Shopping

  Lokal kunsthåndværk som fx træskærerarbejde og perlekunst. Husk at det er streng forbudt at udføre souvenirs, der stammer fra dyr som fx elfenben, skind, kløer, strudseæg og smykker lavet af dyrehår.

 • Tidsforskel

  Der er 2 timers tidsforskel. Kenya er foran.

 • Tillæg

  Enkeltværelse kr. 4.900.

 • Tilskud på flyrejser

  Kør gratis over Storebælt
  Skal du fra Jylland og Fyn til Københavns Lufthavn eller fra Sjælland og videre med fly fra Odense, Billund, Sønderborg, Aarhus og Aalborg, eller med på en busafrejse, der KUN kører fra Fyn og Jylland, så refunderer Gislev din broafgift, når du kører i egen bil. Bemærk: Refundering af broafgift er dog kun gældende, såfremt der ikke er busafrejse fra den pågældende landsdel.

  Transport til nærmeste påstigningssted
  Benytter du offentlig transport i Danmark - tog, bus, færge eller indenrigsfly til nærmeste afrejsested - så refunderer Gislev 50 % af udgiften til tur/retur billetten på 2. klasse (dog højst kr. 400 per person. Udgiften skal overstige kr. 100 per person). Har du købt fly fra Aalborg til København t/r til Gislevs specialpris, så ydes ikke anden refusion.

  Efter hjemkomst skal du selv sende kvittering med påført rejsemål og billetnummer til Gislev Rejser, Hvidkærvej 29, 5250 Odense SV. eller pr mail til refusion@gislev-rejser.dk. Refundering sker via bankoverførsel. Husk at oplyse reg. nr. og kontonummer.

  Nat med Rabat
  Nogle flyrejser har meget tidlig mødetid. Gislev har forståelse for dette og tilbyder vores gæster følgende mulighed: Ved planlagt mødetid før kl. 07.00 giver vi kr. 350 per hotelværelse til én overnatning. Gæsterne skal selv bestille hotelværelset og efterfølgende sende kvittering med påført rejsemål og billetnummer til Gislev Rejser, Hvidkærvej 29, 5250 Odense SV. Refundering sker via bankoverførsel. Husk at oplyse reg. nr. og kontonummer. 

 • Toldregler

  Fra Kenya til Danmark må man indføre 200 cigaretter, 1 liter spiritus eller 2 liter hedvin samt varer købt i Kenya til en værdi af max. 3.250 kr. 

 • Vaccination

  Det er nødvendigt at blive vaccineret mod bl.a. hepatitis A, stivkrampe og gul feber inden man rejser til Kenya. Derudover anbefales forebyggende malariamedicin.

  Se mere på: https://rejse.ssi.dk/rejsevaccinationslande/k/kenya#!/4week og rådfør dig med egen læge.

 • Valuta

  KES (Kenya Shilling) og USD. USD anbefales.

 • Vegetar/diabetiker - på rejser med fly

  Det er vigtigt, at du informerer Gislev inden afrejse, såfremt du har et specielt behov angående kosten. På denne måde kan vi forberede flyselskab og hoteller i god tid, således at du ikke skal tænke på netop dette under hele rejsen. Det er dog vigtigt at nævne, at vi vil forespørge og gøre vores bedste for at imødekomme dine behov, men at vi ikke kan garantere dette.

 • Vigtigt hvis du rejser med børn under 18 år - flyrejser

  Børn og unge under 18 år, der rejser uden respektive forældre, eksempelvis med bedsteforældre, skal medbringe dokumentation fra barnets forældre. Hent mere information om børn og unge på rejse hos Udenrigsministeriet.

 • Vil du vide mere om din flyrejse?

  Få flere praktiske info om rejsen på: www.gislev-rejser.dk/vaerd-at-vide

 • Visum

  Indrejse til Kenya kræver visum (eTA). Visum (eTA) koster USD 50,00 (pr. marts 2022) og skal bestilles og betales online på https://www.etakenya.go.ke/en . Pas skal være gyldig min. 6 måneder efter hjemkomst. NILLES fremsender vejledning til udfyldelse af visumansøgning. OBS. Du skal selv søge visum på https://www.etakenya.go.ke/en -  dette kan først gøres når flybilletter er udstedt.

 • Ønsker til indkvartering på flyrejser

  Har du specifikke ønsker til dit værelse, eksempelvis etage, separate senge, bo nær medrejsende, skal du oplyse dette ved bestillingen. Vi skal gøre opmærksom på, at vi ikke kan garantere alle ønsker, men vi vil forespørge og gøre vores bedste for at imødekomme ønsker.

Tilmeld dig Gislevs nyhedsmail og vind!
Tilmeld dig Gislevs nyhedsmail og vind!

Få inspiration og bliv opdateret med aktuelle rejsetilbud og nyheder. Hver måned deltager alle modtagere af nyhedsmailen i lodtrækningen om et gavekort à kr. 1000

62 29 12 10Se åbningstider
Luk menu