Skip to main content

Ny rejse til Steiermark i Østrig

-
For fuld damp i en af alpelandets smukkeste regioner

Steiermark – Østrigs grønne hjerte

Steiermark bliver kaldt Østrigs grønne hjerte, og på denne busrejse får vi rig lejlighed til at nyde regionens frodige natur. Her findes forskellige kulinariske ruter rundt i området, der introducerer dig for regionens landbrugstraditioner. De grønne vinstokke står i snorlige rækker på bakkerne, og på markerne dyrkes der græskar, der bl.a. bruges til græskarkerne-olie. På denne rejse kan du glæde dig til at prøve egnens skønne delikatesser, smage vin, snaps og likør samt til at rejse for fuld damp tilbage i tiden på fire nostalgiske togture.

Oplev også Steiermarks historiske hovedstad Graz i selskab med en lokalguide og stå til søs på en afslappende bådtur på Stubenbergsee. Dertil byder rejsen på et interessant besøg på det velrenommerede hestestutteri Piber, hvor de smukke Lippizanerheste opdrættes til den Spanske Rideskole i Wien. Med på rejsen har du som altid en erfaren, dansk rejseleder, der viser dig det bedste af Østrigs grønne hjerte.

Glæd dig til

 • Byrundtur med lokalguide i Mozarts by Salzburg på udrejsen til Steiermark
 • Kulinariske Steiermark – græskarkærneolie, vin, snaps, likør og god chokolade
 • Afslappende sejlads på Stubenbergsee og besøg på det kendte Lippizanerstutteri Piber
 • Steiermarks legendariske damptog – 4 spektakulære strækninger i historiske togvogne inkluderet

Inkluderet i rejsens pris

 • 8 x morgenmad
 • 8 x middag
 • Byrundtur med lokalguide i Salzburg
 • Entré og rundvisning på Slot Moosham
 • Byrundtur med lokalguide i Graz
 • 4 x togture
 • 1 x rundvisning og smagning af vin, snaps og likør
 • 1 x sejlads på Stubenbergsee
 • 1 x rundvisning og smagning af chokolade
 • 1 x rundvisning og smagning af eddike
 • 1 x rundvisning på stutteri
 • 1 x rundvisning og smagning af græskarkærneolie
 • Rejseleder

  Entréer er eksklusive, medmindre andet er nævnt.

Dagsprogram

 • Rejsen er ikke egnet for gangbesværede. Kontakt Gislev Rejser, hvis du er tvivl, om du kan deltage på denne rejse.

 • Dag 1-2: Udrejse til Østrig

  Rejselederen byder velkommen i bussen, og vi begynder udrejsen til vores overnatningshotel i Tyskland, hvor vi indkvarteres og efterfølgende spiser middag i hotellets restaurant.

  Efter morgenmaden pakkes bussen, og turen går videre gennem Sydtyskland mod Salzburg og vores hotel for en overnatning i omegnen af byen. Vi går på opdagelse i Mozarts by Salzburg sammen med en lokalguide, som fører os forbi Domkirken, Getreidegasse, Residenzpalæet, Mozarts fødehjem og meget mere. Det var også i Salzburg, at familien von Trap fra the Sound of Music boede.

  Der bliver mulighed for tid på egen hånd inden indkvartering, middag og samvær på hotellet.

 • Dag 3: Moosham Slot og legendarisk damptog på Murtalbanen

  Midt i Lungau-regionen omgivet af bjerge rejser det sagnomspundne Moosham Slot sig på en stenet bakke, hvorfra der er en flot panoramaudsigt. Den lokale guide viser os rundt og fortæller om slottets interessante historie.

  I den lille købstad Tamsweg stiger vi ombord på de historiske togvogne på Murtalbanen, som i 120 år har forbundet det øvre Steiermark-distrikt Murau med Salzburg-distriktet Lungau. I roligt tempo tager den 65 kilometer lange smalsporede damptogbane os fra Tamsweg til Murau langs floden Mura og gennem maleriske landskaber, skove og enge.

  Vi fortsætter derefter til Lebring syd for Graz for check ind og fælles middag på vores hotel for de næste fem nætter.

 • Dag 4: Stainzer damptog og Steiermarks hovedstad Graz

  Endnu en spændende togtur venter os i dag, hvor vi skal med det nostalgiske damptog Stainzer Flascherlzug gennem Schilcherområdet, som er kendt for sin græskarkerneolie. I toget bliver vi underholdt af en harmonikaspiller, og undervejs er der mulighed for at købe en Höllenhansl-snaps, når toget holder pause i Kraubath.

  Vi kører det sidste stykke med det gamle tog og besøger efterfølgende områdets kendte gårdbutik, hvor vi bliver budt velkommen med et glas bobler inden rundvisning på gården. Vi skal også smage på områdets snaps, likør og vin, som hævdes at have en gavnlig effekt på humør og helbred.

  Om eftermiddagen lærer vi Graz' gamle bydel at kende, og med en lokalguide får vi et godt indtryk af byens historie og de talrige barok- og renæssancebygninger, som præger byen. Byen er optaget på UNESCOs Verdensarvsliste og er bestemt et besøg værd.

  Tilbage på hotellet venter der os endnu en dejlig middag.

 • Dag 5: For fuld damp gennem Feistritztal og ohøj ved Stubenbergsee

  I dag begiver vi os igennem Feistritztal og oplever en af de få jernbaneruter, hvor togturen i gamle dage tog sin tid, og livet var mere mageligt og stille. Uden hastværk og langt fra det østrigske hverdagsliv krydser du et særligt naturskønt område i det østlige Steiermark. Konstruktionen af denne smalsporede jernbane med de mange broer, viadukter og tunneller skaber mange værdifulde motiver for enhver fotograf.

  Efter denne imponerende jernbaneoplevelse fortsætter vi til Stubenbergsee, hvor vi står til søs på en afslappende bådtur på søen. Aftensmad på hotellet.

 • Dag 6: Europas stejleste jernbane og velsmagende chokolade

  Imellem Vordernberg og Erzberg kører Europas stejleste normalsporede jernbane, som samtidig også er en af de smukkeste jernbaneruter i Østrig. Vi stiger ombord på det blå tog, som i gamle dage transporterede malm fra Steiermark til Erzberg under de sværeste forhold.

  Vi nyder den afslappende tur gennem skønne landskaber og kan se frem til en interessant rundvisning på Felber-chokoladefabrikken i Birkfeld. Efterfølgende smager vi på husets lækkerier. På vejen tilbage til vores hotel besøger vi en regional familievirksomhed, som producerer eddike, og vi ser blandt andet kælderen og får et glimrende indblik i, hvordan denne specialitet fremstilles.

  Sidst på eftermiddagen retur til hotellet og fælles middag.

 • Dag 7: Ædle heste og Steiermarks grønne guld

  De yndefulde Lipizzaner-heste fra den spanske rideskole i Wien tilbringer deres sommerferie i dette område, og opdrættet af disse specielle heste følger en gammel tradition. På Stutteri Piber oplever vi en interessant rundvisning, der introducerer os til livet for hestene på stutteriet, og hvordan de opdrages på en underholdende og interaktiv måde.

  Græskarkerneolie er en specialitet i Steiermark, og vi stifter nærmere bekendtskab med ”det grønne guld” og får indblik i dyrkning, høst og klargøring af olien.

  Inden vi vender tilbage til vores sidste nat i Steiermark, spiser vi en traditionel middag på et lokalt spisested.

 • Dag 8-9: Hjemrejse

  Vi tager afsked med Steiermark og Hotel Gollner efter morgenmaden og kører mod Tyskland til vores overnatningshotel, hvor middagen venter. Næste morgen videre mod Danmark efter nogle forrygende dage med skønne specialiteter, damptog og flotte udsigter i naturskønne Østrig.

  Vi når den danske grænse først på aftenen.

Kort

Hotel

 • Dag 2-8

  Hotel Gollner

  Hotel-Restaurant Gollner har været familiedrevet i over 100 år og ligger i udkanten Lebring ved den sydlige Steiermarks vinvej. De komfortable værelser på Gollner har alle eget badeværelse med bruser eller badekar samt gratis wi-fi, satellit-tv, telefon og skrivebord. Hotellets à la carte-restaurant serverer regionale retter. Gæsterne kan spise på terrassen og nyde den omfattende vinmenu, der er tilgængelig på hotellet. Hotellets øvre etager er kun tilgængelige via trapper.

  AirconditionKun i hovedbygningen
  HaveJa
  HårtørrerJa
  RestaurantJa
  TVJa
  Wi-fiJa

Praktiske oplysninger

Nedenfor kan du se svar på de mest stillede spørgsmål. Kan du ikke finde svar på dit spørgsmål, så er vi klar til at hjælpe på mail gislev@gislev-rejser.dk eller på telefon 62 29 12 10.

 • Brug af mobiltelefon under busrejsen

  Der henstilles til, at mobiltelefon kun benyttes til korte samtaler. Længere samtaler kan, af hensyn til medrejsende, føres i pauserne.

 • Chaufføren

  Chaufførskifte kan forekomme undervejs på nogle busrejser - oftest i anledning af at køre- hviletidsbestemmelserne skal overholdes.

 • Elektricitet i Østrig

  220 V (3-bensstik benyttes ikke i Østrig, så medbring forlængerledning såfremt du har brug for dette).

 • Entréer

  Entréer er ekskl. medmindre andet er nævnt.

 • Fast plads i bussen på Gislevs rejser

  Hos Gislev kan du købe fast plads i bussen. Fast plads koster: 0 - 7 dage: Kr. 190, 8 - 16 dage: Kr. 230. Fast plads gælder fra du tager plads i den bus, der skal gennemføre rejsen (For eksempel fra Kolding/Vamdrup).

  Bestiller du din rejse online, kan du selv vælge faste pladser under bestillingen. Du kan også ringe ind og bestille din rejse og lave pladsreservationerne samtidig. Det er chaufføren og rejselederen, der anviser pladsen.
  Bemærk, at reservationen ikke gælder i tilslutningsbusser.

 • Forplejning i bussen

  Der kan købes øl, vand og kaffe i bussen. 

 • Fysisk formåen

  Denne rejse er ikke egnet for gangbesværede, da flere af attraktionerne kun kan besøges til fods. Der forekommer mange trapper og kuperet terræn.

 • Køre- og hviletid

  Gislevs chauffører har mange års erfaring fra Europas veje. Chaufførerne kender busserne ud og ind, så du er sikret en behagelig og sikker rejse i vores komfortable busser.

  Alle Gislevs busrejser køres efter gældende køre- og hviletidsbestemmelser - derfor forekommer der på nogle rejser chaufførskift undervejs. Gislev Rejsers holdning er, at reglerne for køre-/hviletider for chauffører er rimelige og at de derfor skal overholdes.

 • Medicin på busrejser

  Pak medicin i håndbagagen. Medicin skal være i original emballage. Hvis du lider af en sygdom, der kan give problemer undervejs, bedes du venligst diskret gøre rejselederen opmærksom herpå. Det er din sikkerhed for, at rejselederen agerer korrekt, hvis du skulle blive utilpas på turen.

  Mange lande kræver dokumentation for, at evt. medbragt receptpligtig medicin er til en selv, og det er derfor vigtigt at sørge for at evt. dokumentation for dette er i orden.

  Tjek evt. https://www.apoteket.dk/sundhed/rejse/guide-pillepas og se om din rejse kræver 'pillepas' og hvordan du bestiller det.

  Rejsende kan også altid kontakte ambassaden, hvis man har brug for at medbringe receptpligtig medicin til rejsen, og er i tvivl om der gælder særlige regler.

  Læs mere på dette link: http://um.dk/da/rejse-og-ophold/rejse-til-udlandet/medicin-paa-rejsen/  eller kontakt egen læge, apotek eller sygehus for yderligere vejledning og hjælp til evt. medicinattest.

 • Mulighed for gratis sikret parkering ved Vamdrup

  Med Gislev Rejser kan du stå på bussen i hele landet og du kan vælge imellem rigtig mange byer. Ved en del afrejsebyer er der mulighed for at parkere (enkelte steder mod betaling). Eksempelvis vælger mange gæster at stå på ved Otto Duborg ved grænsen. Afrejsebyer er også hjemkomstbyer. Du kan se en rejses aktuelle afrejsebyer under: "Afgange og priser" / Afrejse fra.

  Start busrejsen lidt senere - kør til sikret parkeringsplads ved Vamdrup

  Gislev gør det nemt for dig. Vi har lejet et stort, indhegnet parkeringsområde, hvor du kan stille din bil, mens du er på busrejse. Vi kører naturligvis fra parkeringsområdet og tilbage igen. Parkeringen er gratis.

  Adresse

  Koldingvej 7
  6580 Vamdrup

  Find vej
  E45, Afkørsel 65 mod Vamdrup. I rundkørsel 1. vej til højre. Derefter 300 meter. Indkørsel til højre ved Dansk Autologik/Gislev Parkering Syd.

  Bemærk:

  Gratis parkering ved Vamdrup gælder ikke på rejserne skabt i samarbejde med NILLES Rejser. Disse rejser har udelukkende afgange fra Sjælland og findes under temaet "Stig på bussen".

  Se alle Gislevs Busrejser her

  Læs mere om vores busser her.

  Læs mere om tilskudsordning og refusion her.

 • Overnatningshoteller

  Alle længere rejsemål har overnatning på ud- og hjemrejsen. Gislev benytter kun gode overnatningshoteller.

  Ikke aktuelt på kortere rejsemål.

 • Pas - på busrejser

  Husk at medbringe gyldigt pas.

  Ved bestilling af rejsen bedes du oplyse dit navn som angivet i passet.

 • Tillæg

  Enkeltværelse kr. 1.598.

  Afbestillingsforsikring: 7% af rejsens pris.

 • Tilskud på busrejser fra Fyn og Jylland

  Kør gratis over Storebælt
  Skal du med på en busafrejse, der KUN kører fra Fyn og Jylland, så refunderer Gislev din broafgift, når du kører i egen bil. Bemærk: Refundering af broafgift er dog kun gældende, såfremt der ikke er busafrejse fra den pågældende landsdel.

  Du skal selv sende kvittering med påført rejsemål og billetnummer til Gislev Rejser, Hvidkærvej 29, 5250 Odense SV. Refundering sker via bankoverførsel. Husk at oplyse reg. nr. og kontonummer.

  Transport til nærmeste påstigningssted
  Benytter du offentlig transport i Danmark - tog, bus eller færge til nærmeste afrejsested - så refunderer Gislev 50 % af udgiften til tur/retur billetten på 2. klasse (dog højst kr. 400 per person. Udgiften skal overstige kr. 100 per person). 

  Du skal selv sende kvittering med påført rejsemål og billetnummer til Gislev Rejser, Hvidkærvej 29, 5250 Odense SV. Refundering sker via bankoverførsel. Husk at oplyse reg. nr. og kontonummer.

 • Valuta i Østrig

  Euro.

 • Vegetar/diabetiker - på rejser med bus

  Det er vigtigt, at du informerer Gislev inden afrejse såfremt du har et specielt behov angående kosten. På denne måde kan vi forberede hotellerne i god tid, således at du ikke skal tænke på netop dette under hele rejsen. Det er dog vigtigt at nævne, at vi vil forespørge og gøre vores bedste for at imødekomme dine behov, men at vi ikke kan garantere dette for alle hotellerne.

 • Vigtigt hvis du rejser med børn under 18 år - busrejser

  Børn og unge under 18 år, der rejser uden respektive forældre, eksempelvis med bedsteforældre, skal medbringe dokumentation fra barnets forældre. Hent mere information om børn og unge på rejse hos Udenrigsministeriet.

 • Vil du vide mere om din busrejse?

  Få flere praktiske info på: www.gislev-rejser.dk/vaerd-at-vide

 • Ønsker til indkvartering på busrejser

  Har du specifikke ønsker til dit værelse, eksempelvis etage, separate senge, bo nær medrejsende, skal du oplyse dette ved bestillingen. Vi skal gøre opmærksom på at vi ikke kan garantere alle ønsker, men vi vil forespørge og gøre vores bedste for at imødekomme ønsker.

Tilmeld dig Gislevs nyhedsmail og vind!
Tilmeld dig Gislevs nyhedsmail og vind!

Få inspiration og bliv opdateret med aktuelle rejsetilbud og nyheder. Hver måned deltager alle modtagere af nyhedsmailen i lodtrækningen om et gavekort à kr. 1000

62 29 12 10Se åbningstider
Luk menu