Skip to main content

Juleferie i Østrig

-
Flot julerejse til Salzburgerland – nu på 23. år

Jul i Østrig

Der venter dig masser af ægte østrigsk julestemning på denne busrejse til den hyggelige jul i Golling i skønne Salzburgerland. Det er en rejse med julemarkeder, samvær, gode oplevelser og snedækkede bjerge.

Jul på Hotel Hauslwirt i Golling

Gennem mange år har vores julegæster trofast strømmet til Hotel Hauslwirt i Golling, som holder juletraditionerne i hævd. Byen er pyntet op til jul, og vores værter glæder sig til at give os en dejlig juleferie. Hver aften kan du sætte dig til bords og nyde den gode mad i de charmerende omgivelser. Glæd dig til en afslappende juleferie i pragtfulde Østrig.

Glæd dig til

 • Julestemning og julemarked i fortryllende Salzburg
 • Populær julerejse til charmerende Salzburgerland – nu på 23. år
 • Skisportsbyen Wagrain med byrundtur og frokost på lokal restaurant
 • Mulighed for hestevognstur i Filzmoos-dalen og frokost i den historiske Oberhofalm-hytte

Inkluderet i rejsens pris

 • 7 x morgenmad
 • 6 x aftensmad
 • 1 x juleaftensarrangement
 • Byrundtur med Glühwein
 • Udflugt til Salzburg
 • Udflugt til Wagrain inkl. frokost
 • Overraskelse ved søen
 • 1 x Tyrolerunderholdning
 • Rejseleder

  Entréer er eksklusive medmindre andet er nævnt

Dagsprogram

 • Programmet kan forekomme i en anden rækkefølge end beskrevet.

 • Dag 1: Udrejse og overnatning i Tyskland

  Vi kører med bus gennem Tyskland til middag og overnatning på et godt hotel ved Kassel.

 • Dag 2: Ankomst til Golling

  Næste morgen pakker vi bussen og kører det sidste stykke til Golling, hvor vi indkvarteres og spiser middag på Hotel Hauslwirt.

 • Dag 3: Fortryllende Salzburg

  Efter morgenmaden går vi en kort orienterende byrundtur med vores vært Gerhard. Vi hører om byen, floden, hotellets historie og nyder en dejlig glühwein.

  I julepyntede Salzburg venter det flotte julemarked ved bl.a. domkirken med frisk julebag, krydderier, nydeligt træskærerarbejde og meget andet i de små boder. Vi nyder stemningen i Getreidegasse og ser Mozarts fødehjem, hvor han boede, til han var 17 år gammel. I dag rummer huset bl.a. Mozart Museum. Du kan gå på opdagelse i butikkerne, nyde en frokost i én af de mange caféer, og der bliver også tid til juleindkøb. Inkluderet.

  Tilbage på hotellet arrangeres kaffe med Malakoff-tærte, en lokal østrigsk specialitet (pris € 10,00).

 • Dag 4: Skisportsbyen Wagrain og julemiddag

  Vi kører i roligt tempo til den kendte skisportsby Wagrain, hvor vi hører historien om digteren Joseph Mohr og ser forfatteren Waggerls hus. Vi nyder en let frokost og det hyggelige samvær, inden vi kører retur til Golling, hvor der bliver tid til afslapning inden aftenens middag. Inkluderet.

  Vi fejrer en hyggelig juleaften i den julepyntede restaurant med østrigsk julemenu, julegaver og knas.

 • Dag 5: Bjergbane, frokost og flotte panoramaer

  Vi kører gennem de vinterlige og forhåbentlig hvide landskaber til det gode hotel Forellenhof i Flachau, hvor vi spiser en let frokost. Derefter kører vi med lukket bjergbane op i højderne, hvor der venter et spektakulært panorama over de snedækkede bjerge.

  Udflugt med frokost og bjergbane kr. 450. Bestilles med rejsen. Middag på hotellet.

 • Dag 6: Hestevognstur og frokost i den 300 år gamle hytte

  Velkommen til hestevognstur med Georg. Kryb op i de gamle hestevogne, og mærk nostalgien ved den jul, vi alle tænker på, når vi tænker ”gamle dage”. Vi puttes med varme tæpper i hestevognene og lader os trække gennem den vinterklædte Filzmoos-dal. I den over 300 år gamle Oberhofalm-hytte nyder vi frokosten i de historiske rammer. Hestevognstur og frokost kr. 450. Bestilles med rejsen.

  Der serveres middag tilbage på Hotel Hauslwirt, og efterfølgende får vi besøg af egnens festlige tyrolere, som forstår at få smilene frem.

 • Dag 7: Gennem de smukke vinterlandskaber mod Danmark

  Efter morgenmaden tager vi afsked med Golling for denne gang og kører mod Kassel til middag og overnatning.

 • Dag 8: Hjemkomst

  Hjemrejsen fortsætter, og den danske grænse passeres midt på eftermiddagen.

Hotel

 • Dag 2-7

  Hauslwirt Hotel, Golling

  Godt familiedrevet hotel med god forplejning og en hyggelig stemning. Hotellet ligger centralt i byen med en hovedbygning med elevator og et nærliggende gæstehus uden elevator. Her er en dejlig restaurant, en hyggelig krostue samt uensartede, pæne værelser med telefon, tv og værdiboks.

  Elevatori hovedbygningen
  RestaurantJa
  TVJa
  VærdiboksJa
  Wi-fiJa
  BarJa
  Balkon på nogle værelserJa

Afrejser og bestilling

AfrejseAntal dageAfrejse fraLedige pladserPris
21-12-2024Se afrejsetider 8 dageBus fra Jylland og FynMere end 88.498,-Bestil

Praktiske oplysninger

Nedenfor kan du se svar på de mest stillede spørgsmål. Kan du ikke finde svar på dit spørgsmål, så er vi klar til at hjælpe på mail gislev@gislev-rejser.dk eller på telefon 62 29 12 10.

 • Brug af mobiltelefon under busrejsen

  Der henstilles til, at mobiltelefon kun benyttes til korte samtaler. Længere samtaler kan, af hensyn til medrejsende, føres i pauserne.

 • Byrundtur

  En af dagene tager værten os med på orienterende byrundtur i Golling.

 • Chaufføren

  Chaufførskifte kan forekomme undervejs på nogle busrejser - oftest i anledning af at køre- hviletidsbestemmelserne skal overholdes.

 • Elektricitet i Østrig

  220 V (3-bensstik benyttes ikke i Østrig, så medbring forlængerledning såfremt du har brug for dette).

 • Fast plads i bussen på Gislevs rejser

  Hos Gislev kan du købe fast plads i bussen. Fast plads koster: 0 - 7 dage: Kr. 190, 8 - 16 dage: Kr. 230. Fast plads gælder fra du tager plads i den bus, der skal gennemføre rejsen (For eksempel fra Kolding/Vamdrup).

  Bestiller du din rejse online, kan du selv vælge faste pladser under bestillingen. Du kan også ringe ind og bestille din rejse og lave pladsreservationerne samtidig. Det er chaufføren og rejselederen, der anviser pladsen.
  Bemærk, at reservationen ikke gælder i tilslutningsbusser.

 • Forplejning i bussen

  Der kan købes øl, vand og kaffe i bussen. 

 • Køre- og hviletid

  Gislevs chauffører har mange års erfaring fra Europas veje. Chaufførerne kender busserne ud og ind, så du er sikret en behagelig og sikker rejse i vores komfortable busser.

  Alle Gislevs busrejser køres efter gældende køre- og hviletidsbestemmelser - derfor forekommer der på nogle rejser chaufførskift undervejs. Gislev Rejsers holdning er, at reglerne for køre-/hviletider for chauffører er rimelige og at de derfor skal overholdes.

 • Medicin på busrejser

  Pak medicin i håndbagagen. Medicin skal være i original emballage. Hvis du lider af en sygdom, der kan give problemer undervejs, bedes du venligst diskret gøre rejselederen opmærksom herpå. Det er din sikkerhed for, at rejselederen agerer korrekt, hvis du skulle blive utilpas på turen.

  Mange lande kræver dokumentation for, at evt. medbragt receptpligtig medicin er til en selv, og det er derfor vigtigt at sørge for at evt. dokumentation for dette er i orden.

  Tjek evt. https://www.apoteket.dk/sundhed/rejse/guide-pillepas og se om din rejse kræver 'pillepas' og hvordan du bestiller det.

  Rejsende kan også altid kontakte ambassaden, hvis man har brug for at medbringe receptpligtig medicin til rejsen, og er i tvivl om der gælder særlige regler.

  Læs mere på dette link: http://um.dk/da/rejse-og-ophold/rejse-til-udlandet/medicin-paa-rejsen/  eller kontakt egen læge, apotek eller sygehus for yderligere vejledning og hjælp til evt. medicinattest.

 • Mulighed for gratis sikret parkering ved Vamdrup

  Med Gislev Rejser kan du stå på bussen i hele landet og du kan vælge imellem rigtig mange byer. Ved en del afrejsebyer er der mulighed for at parkere (enkelte steder mod betaling). Eksempelvis vælger mange gæster at stå på ved Otto Duborg ved grænsen. Afrejsebyer er også hjemkomstbyer. Du kan se en rejses aktuelle afrejsebyer under: "Afgange og priser" / Afrejse fra.

  Start busrejsen lidt senere - kør til sikret parkeringsplads ved Vamdrup

  Gislev gør det nemt for dig. Vi har lejet et stort, indhegnet parkeringsområde, hvor du kan stille din bil, mens du er på busrejse. Vi kører naturligvis fra parkeringsområdet og tilbage igen. Parkeringen er gratis.

  Adresse

  Koldingvej 7
  6580 Vamdrup

  Find vej
  E45, Afkørsel 65 mod Vamdrup. I rundkørsel 1. vej til højre. Derefter 300 meter. Indkørsel til højre ved Dansk Autologik/Gislev Parkering Syd.

  Bemærk:

  Gratis parkering ved Vamdrup gælder ikke på rejserne skabt i samarbejde med NILLES Rejser. Disse rejser har udelukkende afgange fra Sjælland og findes under temaet "Stig på bussen".

  Se alle Gislevs Busrejser her

  Læs mere om vores busser her.

  Læs mere om tilskudsordning og refusion her.

 • Overnatningshoteller

  Alle længere rejsemål har overnatning på ud- og hjemrejsen. Gislev benytter kun gode overnatningshoteller.

  Ikke aktuelt på kortere rejsemål.

 • Pas - på busrejser

  Husk at medbringe gyldigt pas.

  Ved bestilling af rejsen bedes du oplyse dit navn som angivet i passet.

 • Temperaturer

  Gennemsnitstemperaturen ligger på -4 til +1 C. Så husk varmt tøj og godt, skridsikkert fodtøj.

 • Tillæg og entréer

  Enkeltværelse: Kr. 1.298 (begrænset antal).
  Dobbeltværelse som enkeltværelse: Kr. 2.598 (begrænset antal).
  Afbestillingsforsikring inkl. statsafgift: 7,0782% af rejsens pris. 

  Udflugter:

  Hestevognstur inkl. frokost: Kr. 450 (ekskl. drikkevarer).
  Bjergbane med frokost: Kr. 450.
  (Begge udflugter skal bestilles med rejsen)

  Entréer:

  Typisk € 10-15 pr. seværdighed.
  (Der er ikke planlagt besøg på museer eller lignende på denne rejse, så dette er blot som generel vejledning, hvis du selv skulle få lyst til at besøge et museum, for eksempel på udflugten til Salzburg.

 • Tilskud på busrejser fra Fyn og Jylland

  Kør gratis over Storebælt
  Skal du med på en busafrejse, der KUN kører fra Fyn og Jylland, så refunderer Gislev din broafgift, når du kører i egen bil. Bemærk: Refundering af broafgift er dog kun gældende, såfremt der ikke er busafrejse fra den pågældende landsdel.

  Du skal selv sende kvittering med påført rejsemål og billetnummer til Gislev Rejser, Hvidkærvej 29, 5250 Odense SV. Refundering sker via bankoverførsel. Husk at oplyse reg. nr. og kontonummer.

  Transport til nærmeste påstigningssted
  Benytter du offentlig transport i Danmark - tog, bus eller færge til nærmeste afrejsested - så refunderer Gislev 50 % af udgiften til tur/retur billetten på 2. klasse (dog højst kr. 400 per person. Udgiften skal overstige kr. 100 per person). 

  Du skal selv sende kvittering med påført rejsemål og billetnummer til Gislev Rejser, Hvidkærvej 29, 5250 Odense SV. Refundering sker via bankoverførsel. Husk at oplyse reg. nr. og kontonummer.

 • Tyroleraften

  De lokale tyrolere optræder med musik, dans, sjov og festlige indslag (inkluderet).

 • Valuta i Østrig

  Euro.

 • Vegetar/diabetiker - på rejser med bus

  Det er vigtigt, at du informerer Gislev inden afrejse såfremt du har et specielt behov angående kosten. På denne måde kan vi forberede hotellerne i god tid, således at du ikke skal tænke på netop dette under hele rejsen. Det er dog vigtigt at nævne, at vi vil forespørge og gøre vores bedste for at imødekomme dine behov, men at vi ikke kan garantere dette for alle hotellerne.

 • Vigtigt hvis du rejser med børn under 18 år - busrejser

  Børn og unge under 18 år, der rejser uden respektive forældre, eksempelvis med bedsteforældre, skal medbringe dokumentation fra barnets forældre. Hent mere information om børn og unge på rejse hos Udenrigsministeriet.

 • Vil du vide mere om din busrejse?

  Få flere praktiske info på: www.gislev-rejser.dk/vaerd-at-vide

 • Ønsker til indkvartering på busrejser

  Har du specifikke ønsker til dit værelse, eksempelvis etage, separate senge, bo nær medrejsende, skal du oplyse dette ved bestillingen. Vi skal gøre opmærksom på at vi ikke kan garantere alle ønsker, men vi vil forespørge og gøre vores bedste for at imødekomme ønsker.

Tilmeld dig Gislevs nyhedsmail og vind!
Tilmeld dig Gislevs nyhedsmail og vind!

Få inspiration og bliv opdateret med aktuelle rejsetilbud og nyheder. Hver måned deltager alle modtagere af nyhedsmailen i lodtrækningen om et gavekort à kr. 1000

62 29 12 10Se åbningstider
Luk menu