Skip to main content

Flodkrydstogt på Donau med Bratislava, Budapest og Wien

-
Velkommen om bord på MS Beethoven

Krydstogt på Donau

Forkæl dig selv med et 10 dages krydstogt på Donau – flodernes dronning. Vi bor på det komfortable skib MS Beethoven fra rederiet Croisi Europe, som danner rammen om din rejse gennem Donaus flotte landskaber. På dette krydstogt oplever du blandt andet de tre hovedstæder Bratislava, Budapest og Wien samt byerne Dürnstein og Esztergom. Vi sejler gennem smuk natur, og møder spændende seværdigheder undervejs, alt imens der er god tid til at nyde skibets faciliteter og den afslappende All Inclusive-tilværelse.

Glæd dig til

 • Alle udflugter og entréer jf. program er inkluderet
 • All Inclusive på skibet – serveret frokost og middag
 • Byrundture i de tre hovedstæder Bratislava, Budapest og Wien
 • Oplev Dürnstein, Esztergom og det utrolige kloster Stift Melk

Inkluderet i rejsens pris

 • Halvpension på overnatningshoteller
 • All Inclusive på skibet
 • Velkomstdrink på skibet
 • Gallaaften på skibet
 • Rundvisning i Stift Melk inkl. entré
 • Besøg i Dürnstein
 • Udflugt til Pusztaen inkl. entré
 • Byrundtur i Wien
 • Byrundtur i Budapest
 • Byrundtur i Bratislava
 • Lokalguider i Wien, Budapest og Bratislava
 • Rejseleder
  Entréer er eksklusive, medmindre andet er nævnt.

Dagsprogram

 • I samarbejde med rederiet gør vi vores bedste for at gennemføre det annoncerede program.
  Vejrmæssige udfordringer kan have indflydelse på strømforhold og vandstand i floden og derved påvirke sejlrute, slusesejlads og havneanløb. Det kan blive nødvendigt at justere dagsprogrammet med kort varsel.

  Vi gør opmærksom på, at skibet af sikkerhedsmæssige årsager ikke tillader gæster at benytte rollator eller kørestol ombord.
  Turen kan være krævende for gangbesværede. Kontakt Gislev Rejser hvis du er i tvivl, om rejsen er egnet for dig

 • Dag 1: Udrejse

  Fra Danmark til middag og overnatning på godt hotel i Tyskland.

  Måltider inkluderet denne dag: Middag.

 • Dag 2: Om bord i Wien

  Gennem Sydtyskland og Østrig til den pragtfulde hovedstad Wien, hvor vi til aften går om bord på krydstogtskibet. Velkomst og introduktion efterfulgt af middag om bord. Om aftenen begynder sejladsen på Donau.

  Måltider inkluderet denne dag: Morgenmad og middag.

 • Dag 3: Stift Melk, Wachau-dalen og Dürnstein

  Ankomst til den østrigske by Melk om morgenen. Om formiddagen rundvisning i det imponerende, gule benediktinerkloster Stift Melk, som er et af Europas mest betydningsfulde barokke bygningsværker. Det blev opført i 1089 og ombygget i 1702-1736. I klosteret blev der i det 12. århundrede grundlagt et anerkendt klosterbibliotek og en skole, som stadig eksisterer den dag i dag med 900 elever fordelt på begge køn. Gislevs bus kører os ml. skibet og klostret. Bemærk at entré og rundvisning er inkluderet.

  Efter besøget på Stift Melk nyder vi en frokost om bord på skibet. Herefter sejler vi ad Donau gennem Wachau-dalens smukke landskaber med vinmarker beliggende på terrasser. Først på eftermiddagen ankommer vi til den pittoreske vinby Dürnstein, som vi naturligvis skal besøge. Eftermiddags- og aftensejlads gennem Østrig mod Slovakiet.

  Måltider inkluderet denne dag: All Inclusive på skibet.

 • Dag 4: Historiske Bratislava

  Ankomst til Slovakiets spændende hovedstad Bratislava tidligt om morgenen. Byen grænser op til både Østrig og Ungarn, og er kendt for sine middelalderlige tårne og imponerende bygninger.

  Om formiddagen byrundtur til fods i det gamle, hyggelige centrum med de mange historiske bygningsværker. Mange er fint renoveret, og Bratislava er blevet en attraktiv by bl.a. med den gotiske St. Martins katedral og rådhuset. Centrum er også kendetegnet af mange barokpaladser som Grassalkovich-paladset, hvor den slovakiske præsident holder til. Højt hævet over byen ligger Pressburger-slottet.

  Frokosten nyder vi om bord på skibet og herefter afsejling fra Bratislava mod Ungarn. Hele eftermiddagen og aftenen kan du slappe af og nyde faciliteterne om bord på skibet. Middag og aften med underholdning på skibet.

  Måltider inkluderet denne dag: All Inclusive på skibet.

 • Dag 5: Kalocsa og pusztaen

  I løbet af natten er vi kommet et godt stykke syd for Budapest – helt ned til byen Kalocsa i Ungarns ”vilde vesten”.

  Vi besøger den store slette pusztaen, som er et landskabsområde med en jordbund overvejende bestående af sand. Puszta betyder ensomt sted eller græsningsland. På pusztaen skal vi opleve et imponerende hesteshow, hvor fantastisk dygtige ryttere viser deres blændende ridekunst på flotte, ungarske heste.

  Området er også kendt for produktion af paprika, og derfor besøger vi et paprikamuseum, inden vi om eftermiddagen vender tilbage til skibet. Gislevs bus kører os ml. skibet og pusztaen. Bemærk at entré, hesteshow og rundvisning er inkluderet.

  Eftermiddagssejladsen går nordpå gennem Ungarn med retning mod den fascinerende hovedstad Budapest, hvortil vi ankommer i løbet af natten.

  Måltider inkluderet denne dag: All Inclusive på skibet.

 • Dag 6: Budapest - Donaus Perle

  Hele dagens program står på ophold i smukke Budapest, der har kælenavne som Donaus Perle og Østeuropas Paris. Den flotte og spændende ungarske hovedstad ligger på begge sider af Donau, og bydelene Buda og Pest er knyttet sammen af mange flotte og karakteristiske broer.

  På den store byrundtur med lokalguide skal vi opleve Borghøjen med Kongepaladset, den pragtfulde gotiske Matthiaskirke, Fiskerbastionen, Gellerthøjen, Heltepladsen, Parlamentet og Kædebroen.

  Varighed ca. 4 timer. Bemærk at vi kører denne udflugt med en lokal bus.

  Efter frokost på skibet har du mulighed for at gå på opdagelse i hovedstaden på egen hånd. Efter middagen er der igen mulighed for på egen hånd at se nærmere på Budapest - eller du kan opleve et farverigt og flot folkloreshow* til kr. 350 (bestilles med rejsen). Skibet sejler først videre omkring midnat.

  *Aftenarrangement med folkloreshow i Budapest kr. 350. Varighed: 2 timer.
  Vi kører med bus til et teater i centrum af byen, hvor du skal opleve et traditionelt ungarsk show, som bringer dig på tværs af alle Ungarns regioner gennem folklore, sigøjnerdans og musik. Retur til skibet med bus.

  Måltider inkluderet denne dag: All Inclusive på skibet.

 • Dag 7: Esztergom - Ungarns gamle hovedstad

  Vi sejler hele natten og ankommer først på dagen til den gamle ungarske hovedstad Esztergom, som ligger på grænsen til Slovakiet. Donau adskiller praktisk talt de to lande fra hinanden.

  Esztergom kan prale af en imponerende katedral – Ungarns største romersk-katolske kirke, som vi naturligvis skal besøge. Byen byder generelt på mange store arkitektoniske oplevelser.

  Den 500 meter lange bro Mária Valéria forbinder Esztergom med den slovakiske by Stúrovo. Broen blev indviet i 1895, men har været ødelagt to gange siden, senest under 2. verdenskrig af de tyske tropper. Først i 2001 blev broen genopbygget, og det skete med tilskud fra EU. Gislevs bus kører os ml. skibet og Esztergom.

  Om eftermiddagen sejler vi videre vestpå gennem Ungarn mod Østrig, hvor du kan slappe af i skibets lounge og måske nyde et glas vin.

  Om aftenen holder vi gallamiddag på skibet.

  Måltider inkluderet denne dag: All Inclusive på skibet.

 • Dag 8: Kejserbyen Wien

  Først på dagen ankommer vi til Wien, hvor bussen holder klar til at køre byrundtur. Vi kommer forbi Operaen, Burgteater, Parlamentet, Hofburg, Rådhuset, den fornemme gotiske domkirke Stephansdom, Universitetet, Belvedereslottet m.m. Wien er også kendt for Maria Theresias pragtfulde slot, Schönbrunn, hvor Mozart gav sin første koncert.

  Vi har hele dagen i musikkens og livsglædens by. Om aftenen er der mulighed for at deltage i en vidunderlig, klassisk wienerkoncert med musik af Wolfgang Amadeus Mozart, Johan Strauss og andre kendte komponister. Koncerten* skal tilkøbes ved bestilling af rejsen og koster kr. 645.
  Skibet ligger i Wien natten over.

  *Aftenarrangement med wienermusik i Wien kr. 645. Varighed: 2,5 time.
  Vi kører med bus fra skibet til Kursalon Hübner (Kursalon Wien), hvor koncerten finder sted. Der spilles berømte valsemelodier som tager dig tilbage til Franz Josephs og Sisi-æraen. Den første halvdel af koncerten er dedikeret til Mozarts kompositioner og anden halvdel til Strauss. Orkestret består af 8-13 musikere, to sangere og to dansere. I pausen serveres der en gratis drink (appelsinsaft eller mousserende østrigsk vin).
  Retur til skibet med bus.

  Måltider inkluderet denne dag: All Inclusive på skibet.

 • Dag 9: Mod Tyskland

  Efter nogle dejlige dage er sejladsen på Donau slut. Vi forlader skibet efter morgenbuffeten, hvorefter turen går med bus til middag og overnatning i Tyskland.

  Måltider inkluderet denne dag: Morgenmad på skibet og middag.

 • Dag 10: Hjemkomst

  I behageligt rejsetempo ankommer vi til Danmark først på aftenen efter et oplevelsesrigt krydstogt an der schönen, blauen Donau.

  Måltider inkluderet denne dag: Morgenmad.

Mere om rejsen

Gennem Donaus flotte landskaber sejler vi i et tempo, hvor sjælen kan følge med. Gislevs bus følger ruten, og er klar til at køre på udflugt, når skibet lægger til. Med dansk rejseleder og lokalguider er du sikret optimalt udbytte og information på din rejse.

Vi oplever det overdådige og imponerende barokkloster Stift Melk i den smukke Wachau-dal, hvor vinmarkerne ligger på terrasser. Derefter går turen videre mod Bratislava i Slovakiet. Byens spændende og charmerende miljø oplever vi på byrundturen, hvor vi ser nærmere på det hyggelige centrum og de historiske bygninger.

I Ungarn besøger vi Kalocsa, som er landets ”vilde vesten”. På den store slette kaldet pusztaen skal vi til et hesteshow med blændende ridekunst. Vi har også en hel dag i den ungarske hovedstad Budapest, og her besøger vi blandt andet markedshallen, Fiskerbastionen, Gellerthøjen, Matthiaskirken og Kædebroen.

På grænsen til Slovakiet ser vi nærmere på den tidligere ungarske hovedstad Esztergom med den imponerende katedral, inden vi sejler videre til den østrigske hovedstad Wien. Her tager vi på byrundtur i kejserbyen og ser blandt andet Hofburg, Operaen og Stephansdom.

Krydstogtet på Donau rummer mange spændende oplevelser i tre forskellige lande. Nyd det høje serviceniveau, de gode kahytter og den afslappende tilværelse med All Inclusive.

Skib

 • Dag 2-9

  MS Beethoven

  Elegant skib med en indbydende atmosfære, fra det franske rederi Croisi Europe. Skibet har reception, restaurant, salon, bar, soldæk, klimaanlæg, wi-fi i reception og lounge.

  MS Beethoven blev renoveret i 2010. Skibet kan rumme 180 gæster 90 kahytter.

  På hoveddækket ligger skibets restaurant, hvor alle måltider serveres under krydstogtet. De store panoramavinduer giver mulighed for at nyde udsigten imens du spiser.

  På midterste dæk finder du loungen/baren samt et dansegulv. På skibets store udendørs soldæk, kan du slappe af i en liggestole og beundre landskabet.

  3 kahytskategorier:
  A: Dobbeltkahyt på øverste dæk med fransk balkon / store vinduer der åbnes til siderne.
  M: Dobbeltkahyt på øverste dæk med vindue der åbnes til siderne.
  B: Dobbeltkahyt på hoveddækket med vindue (kan ikke åbnes)

  Alle kahytter er ca. 13. kvm. med 2 separate senge (TWIN), bad, toilet, håndklæder, hårtørrer, tv, gratis wi-fi, og pengeskab. Bemærk at alle kahytter er dobbeltkahytter. Hvis du bestiller en enkeltkahyt, er det samme størrelse, indretning m.m.

  Sengene står helt tæt sammen med en lille kant imellem sig. De kan separeres fra hinanden.Giv venligst besked ved bestilling såfremt I ønsker dette.

  Læs evt. mere om skibet her.

  AirconditionJa
  BarJa
  HårtørrerJa
  RestaurantJa
  TVJa
  VærdiboksJa
  Wi-fiJa

Kort

Afrejser og bestilling

AfrejseAntal dageAfrejse fraLedige pladserPris
14-08-2024Se afrejsetider 10 dageBus fra Jylland og Fyn416.998,-Bestil
18-09-2024Se afrejsetider 10 dageBus fra Jylland og FynMere end 817.998,-Bestil

Praktiske oplysninger

Nedenfor kan du se svar på de mest stillede spørgsmål. Kan du ikke finde svar på dit spørgsmål, så er vi klar til at hjælpe på mail gislev@gislev-rejser.dk eller på telefon 62 29 12 10.

 • Brug af mobiltelefon under busrejsen

  Der henstilles til, at mobiltelefon kun benyttes til korte samtaler. Længere samtaler kan, af hensyn til medrejsende, føres i pauserne.

 • Chaufføren

  Chaufførskifte kan forekomme undervejs på nogle busrejser - oftest i anledning af at køre- hviletidsbestemmelserne skal overholdes.

 • Drikkepenge

  Drikkepenge er ikke inkluderet. For flodkrydstogtrejser er det kutyme at give drikkepenge til skibets personale ved afslutning af et krydstogt. Det forventes, men er naturligvis frivilligt. Beregn € 5-10 pr. person pr. dag. Indbetales samlet og så fordeler skibets personale selv pengene til alle ansatte på skibet. Rejselederen orienterer nærmere herom. Dette afregnes i kontanter.

 • Elektricitet i Østrig

  220 V (3-bensstik benyttes ikke i Østrig, så medbring forlængerledning såfremt du har brug for dette).

 • Elektricitet på skibet

  Der er 220 volt om bord, det er derfor ikke nødvendigt at medbringe en adapter. Skal du oplade flere ting på samme tid, er det nødvendigt at medbringe et fordelerstik, og det skal være et tobenet stik.

 • Fast plads i bussen på Gislevs rejser

  Hos Gislev kan du købe fast plads i bussen. Fast plads koster: 0 - 7 dage: Kr. 190, 8 - 16 dage: Kr. 230. Fast plads gælder fra du tager plads i den bus, der skal gennemføre rejsen (For eksempel fra Kolding/Vamdrup).

  Bestiller du din rejse online, kan du selv vælge faste pladser under bestillingen. Du kan også ringe ind og bestille din rejse og lave pladsreservationerne samtidig. Det er chaufføren og rejselederen, der anviser pladsen.
  Bemærk, at reservationen ikke gælder i tilslutningsbusser.

 • Forplejning i bussen

  Der kan købes øl, vand og kaffe i bussen. 

 • Forplejning om bord

  Opholdet på skibet er med morgenbuffet, serveret 3-retters frokost og middag.

  Maden tager udgangspunkt i det franske køkken, og der er på alle skibe ansat kokke, der sørger for, at maden er veltilberedt og af god kvalitet.

  Drikkevarer (vin, øl, vand, frugtjuice og kaffe) til måltiderne om bord er inkluderet, og der er fri bar kl. 10 - 22 (dog eksklusiv champagne, vin fra vinkort og specielle drinks fra drinkskortet). 

 • Fysisk formåen

  Flodkrydstogter er generelt ikke egnet for meget gangbesværede gæster. Udflugter og byrundture foregår primært til fods.

  Ring til os, hvis du er i tvivl, om du kan deltage på en af vores flodkrydstogtsrejser.

 • Internet

  Der er gratis internet på alle Croisi Europes skibe i området ved receptionen og i skibets lounge. På rederiets nyere skibe er der internet alle steder ombord. Bemærk, på grund af dårlig dækning kan internettet have udfald og nedsat hastighed afhængigt af de steder, der sejles.

 • Køre- og hviletid

  Gislevs chauffører har mange års erfaring fra Europas veje. Chaufførerne kender busserne ud og ind, så du er sikret en behagelig og sikker rejse i vores komfortable busser.

  Alle Gislevs busrejser køres efter gældende køre- og hviletidsbestemmelser - derfor forekommer der på nogle rejser chaufførskift undervejs. Gislev Rejsers holdning er, at reglerne for køre-/hviletider for chauffører er rimelige og at de derfor skal overholdes.

 • Medicin på busrejser

  Pak medicin i håndbagagen. Medicin skal være i original emballage. Hvis du lider af en sygdom, der kan give problemer undervejs, bedes du venligst diskret gøre rejselederen opmærksom herpå. Det er din sikkerhed for, at rejselederen agerer korrekt, hvis du skulle blive utilpas på turen.

  Mange lande kræver dokumentation for, at evt. medbragt receptpligtig medicin er til en selv, og det er derfor vigtigt at sørge for at evt. dokumentation for dette er i orden.

  Tjek evt. https://www.apoteket.dk/sundhed/rejse/guide-pillepas og se om din rejse kræver 'pillepas' og hvordan du bestiller det.

  Rejsende kan også altid kontakte ambassaden, hvis man har brug for at medbringe receptpligtig medicin til rejsen, og er i tvivl om der gælder særlige regler.

  Læs mere på dette link: http://um.dk/da/rejse-og-ophold/rejse-til-udlandet/medicin-paa-rejsen/  eller kontakt egen læge, apotek eller sygehus for yderligere vejledning og hjælp til evt. medicinattest.

 • Mulighed for gratis sikret parkering ved Vamdrup

  Med Gislev Rejser kan du stå på bussen i hele landet og du kan vælge imellem rigtig mange byer. Ved en del afrejsebyer er der mulighed for at parkere (enkelte steder mod betaling). Eksempelvis vælger mange gæster at stå på ved Otto Duborg ved grænsen. Afrejsebyer er også hjemkomstbyer. Du kan se en rejses aktuelle afrejsebyer under: "Afgange og priser" / Afrejse fra.

  Start busrejsen lidt senere - kør til sikret parkeringsplads ved Vamdrup

  Gislev gør det nemt for dig. Vi har lejet et stort, indhegnet parkeringsområde, hvor du kan stille din bil, mens du er på busrejse. Vi kører naturligvis fra parkeringsområdet og tilbage igen. Parkeringen er gratis.

  Adresse

  Koldingvej 7
  6580 Vamdrup

  Find vej
  E45, Afkørsel 65 mod Vamdrup. I rundkørsel 1. vej til højre. Derefter 300 meter. Indkørsel til højre ved Dansk Autologik/Gislev Parkering Syd.

  Bemærk:

  Gratis parkering ved Vamdrup gælder ikke på rejserne skabt i samarbejde med NILLES Rejser. Disse rejser har udelukkende afgange fra Sjælland og findes under temaet "Stig på bussen".

  Se alle Gislevs Busrejser her

  Læs mere om vores busser her.

  Læs mere om tilskudsordning og refusion her.

 • Overnatningshoteller

  Alle længere rejsemål har overnatning på ud- og hjemrejsen. Gislev benytter kun gode overnatningshoteller.

  Ikke aktuelt på kortere rejsemål.

 • Pas - på busrejser

  Husk at medbringe gyldigt pas.

  Ved bestilling af rejsen bedes du oplyse dit navn som angivet i passet.

 • Program

  Programmet kan forekomme i en anden rækkefølge end beskrevet, og med kort varsel.

 • Påklædning

  Der er ingen særlige krav til påklædning, når du er på flodkrydstogt. Det er kutyme, at de fleste klæder om til middagen om aftenen, men det er uformelt og afslappet. Det er ikke velset med shorts, badetøj, sandaler og toppe i restauranten om aftenen. Til skibets gallaaften kan du medbringe lidt mere festligt tøj, men det er stadig uformelt, så det behøver ikke være den lange kjole eller habitten, du medbringer.

 • Sprog på skibet

  Croisi Europe er er fransk rederi, derfor er hovedsproget om bord fransk, men personalet taler også engelsk. Alle annonceringer gives på fransk og engelsk, men vores rejseleder sørger for at holde dig orienteret og være behjælpelig med eventuelle spørgsmål.

 • Tillæg

  Kahyt kategori M kr. 1.200 pr. person.
  Kahyt kategori A kr. 1.600 pr. person.

  Dobbeltkahyt som enkelt kat. B kr. 4.400.
  Dobbeltkahyt som enkelt kat. M kr. 5.500.
  Dobbeltkahyt som enkelt kat. A  - kun på forespørgsel.

  Bemærk: som udgangspunkt er værelser på overnatningshoteller enten dobbelt-eller enkeltværelser.

  Folkloreaften i Budapest kr. 350.
  Klassisk koncert i Wien kr. 650.
  Skal bestilles med rejsen.

  Afbestillingsforsikring er 7% af rejsens pris.

 • Tilskud på busrejser fra Fyn og Jylland

  Kør gratis over Storebælt
  Skal du med på en busafrejse, der KUN kører fra Fyn og Jylland, så refunderer Gislev din broafgift, når du kører i egen bil. Bemærk: Refundering af broafgift er dog kun gældende, såfremt der ikke er busafrejse fra den pågældende landsdel.

  Du skal selv sende kvittering med påført rejsemål og billetnummer til Gislev Rejser, Hvidkærvej 29, 5250 Odense SV. Refundering sker via bankoverførsel. Husk at oplyse reg. nr. og kontonummer.

  Transport til nærmeste påstigningssted
  Benytter du offentlig transport i Danmark - tog, bus eller færge til nærmeste afrejsested - så refunderer Gislev 50 % af udgiften til tur/retur billetten på 2. klasse (dog højst kr. 400 per person. Udgiften skal overstige kr. 100 per person). 

  Du skal selv sende kvittering med påført rejsemål og billetnummer til Gislev Rejser, Hvidkærvej 29, 5250 Odense SV. Refundering sker via bankoverførsel. Husk at oplyse reg. nr. og kontonummer.

 • Valuta i Østrig

  Euro.

 • Vegetar/diabetiker - på rejser med bus

  Det er vigtigt, at du informerer Gislev inden afrejse såfremt du har et specielt behov angående kosten. På denne måde kan vi forberede hotellerne i god tid, således at du ikke skal tænke på netop dette under hele rejsen. Det er dog vigtigt at nævne, at vi vil forespørge og gøre vores bedste for at imødekomme dine behov, men at vi ikke kan garantere dette for alle hotellerne.

 • Vigtigt hvis du rejser med børn under 18 år - busrejser

  Børn og unge under 18 år, der rejser uden respektive forældre, eksempelvis med bedsteforældre, skal medbringe dokumentation fra barnets forældre. Hent mere information om børn og unge på rejse hos Udenrigsministeriet.

 • Vil du vide mere om din busrejse?

  Få flere praktiske info på: www.gislev-rejser.dk/vaerd-at-vide

 • Ønsker til indkvartering på busrejser

  Har du specifikke ønsker til dit værelse, eksempelvis etage, separate senge, bo nær medrejsende, skal du oplyse dette ved bestillingen. Vi skal gøre opmærksom på at vi ikke kan garantere alle ønsker, men vi vil forespørge og gøre vores bedste for at imødekomme ønsker.

Tilmeld dig Gislevs nyhedsmail og vind!
Tilmeld dig Gislevs nyhedsmail og vind!

Få inspiration og bliv opdateret med aktuelle rejsetilbud og nyheder. Hver måned deltager alle modtagere af nyhedsmailen i lodtrækningen om et gavekort à kr. 1000

62 29 12 10Se åbningstider
Luk menu