Skip to main content

Julemarkedstur til Wien

-
Nyd julestemningen i Østrigs fortryllende hovedstad

Julemarked i Wien

I midten af november forvandles Wiens historiske pladser til hyggelige julemarkeder. Boderne pyntes med lys og julepynt, duften af brændte mandler og glühwein breder sig i gaderne, og den glade julestemning summer i den charmerende, gamle hovedstad. Glæd dig til at opleve Wien, der på denne tid af året byder på et skønt sammensurium af kulturskatte, smukke bygningsværker og hyggelige julemarkeder.

Glæd dig til

 • 2 byrundture i Wien - inkluderet
 • Byens mange hyggelige julemarkeder
 • 72-timers inkluderet metro- og sporvognskort og mulighed for at opleve på egen hånd
 • Bo centralt på godt 4-stjernet hotel i Wien – Gislev inviterer på velkomstmiddag første aften

Inkluderet i rejsens pris

 • 3 x morgenmad
 • 1 x velkomstmiddag
 • 2 x byrundture
 • Udflugt til Schönbrunn ekskl. entré
 • 72 timers sporvognskort
 • Transfer fra og til lufthavn
 • Rejseleder

  Entréer er ekskl. medmindre andet er nævnt.

Dagsprogram

 • Rejsen er ikke egnet for dårligt gående. Kontakt Gislev Rejser hvis du er tvivl om du kan deltage på denne rejse.

 • Dag 1: Ankomst til Wien, kørende byrundtur og velkomstmiddag

  Fly direkte fra København til Wien. Stor byrundtur med bus til nogle af byens største attraktioner. Vi ser bl.a. den berømte Opera fra 1869 og kører videre omkring kunst- og naturhistorisk museum. Forbi de kejserlige gemakker ved Hofburg og Parlamentet, tegnet af den danske arkitekt Teophil Hansen. Vi kører videre til hotellet, hvor vi finder os til rette på vores værelser, inden vi bydes på en velkomstmiddag. Inkluderet.

 • Dag 2: Byvandring og Wiens julemarkeder

  Vi tager med rejselederen på byvandring i Wiens gamle bydel. Her besøger vi den imponerende romersk-katolske kirke Stephansdom midt i Wiens hjerte. Vi runder også Figarohaus, hvor Mozart boede og komponerede nogle af sine mesterværker, samt naturligvis Hofburg.

  Derudover byder dagen på masser af hyggelig julestemning, når vi oplever de julepyntede pladser med de hyggelige julemarkeder rundt omkring i byen. Denne aften vil der, om muligheden foreligger, blive arrangeret en klassisk koncert. Information bliver lagt på hjemmesiden snarest muligt.

 • Dag 3: Schönbrunns julemarked og hyggelig aften på Heuriger

  Vi besøger det berømte slot Schönbrunn, som var de østrigske kejseres foretrukne residens og stedet, hvor Mozart optrådte for første gang som blot 5-årig. På denne tid af året åbner det hyggelige julemarked på pladsen foran det flotte, lysegule slot, og her kan vi udforske de mange juleboder, der bugner af traditionelt håndværk og juledekorationer. Vi har tid på egen hånd til at besøge slottet, udforske boderne og eventuelt gøre nogle gode indkøb.

  Om aftenen kan du tage med til festlige Grinzing for at spise middag på en ægte Heuriger. Pris kr. 300 inkl. mad, ¼ fl. vin og musik. Bestilles med rejsen.

 • Dag 4: Hjemrejse til København

  Vi har tid på egen hånd, inden bussen over middag kører os til lufthavnen, hvorfra vi flyver tilbage til Danmark efter fire hyggelige dage i Wien.

Hotel

 • Dag 1-4

  Austria Trend Hotel Ananas, Wien

  Hotellet ligger få minutters gang fra Pilgramgasse Metrostationen, hvorfra køreturen til bl.a. Operaen i den centrale del af byen kun tager fem minutter. Der er ca. ti minutters gang til Mariahilfer Straße-shopping samt fem minutters gang til det populære Naschmarkt med de mange boder med friske fødevarer. Hotellets restaurant serverer traditionelle wiener-retter såvel som nationale og internationale retter, og i Johann Strauss Caféen kan man nyde en snack eller en god kop kaffe i hyggelige omgivelser. Der er gratis wifi og elevator, og hotellets værelser er smagfuldt indrettet med alle moderne faciliteter. Alle er de udstyrede med aircondition, TV, minibar og badeværelse med hårtørrer.

  BarJa
  HårtørrerJa
  Offentlig transportJa
  RestaurantJa
  TVJa
  Wi-fiJa
  ElevatorJa
  ElkedelJa
  Kaffe/te faciliteter på værelsetJa
  LoungeJa
  AirconditionJa
  Frisør- og skønhedssalonJa

Mere om rejsen

Kejser- og musikbyen Wien

Følg programmet eller oplev byen på egen hånd. Vi har inkluderet kørende og gående byrundture, hvor rejselederen viser vej og fortæller om de mange interessante seværdigheder. Herudover kan du vælge at krydre rejsen med typiske østrigske oplevelser som f.eks. en Heurigeraften eller en klassisk koncert.

Med et 72 timers metro- og sporvognskort kommer du hurtigt omkring, og vi anbefaler, at du tager sporvognene – så får du automatisk lidt sightseeing samtidigt.

Schönbrunn Slot

Den romerske kejser Maximilian II købte i 1569 Katterburg, som var navnet på slottet på daværende tidspunkt. Han havde en stor interesse for jagt samt Schönbrunns dyrehave, hvor han havde et ønske om at bevare vilde dyr. Om sommeren brugte mange fra kongefamilien slottet og det gigantiske parkområde til at holde ferie og deltage i jagtture. I en periode var Katterburg belejret af tyrkerne, der nær havde ødelagt hele området. Kejser Leopold I gav arkitekten Johann Bernhard Fischer von Erlach opgaven at konstruere det nye slot. Konstruktionen begyndte i 1669, og tre år efter var den midterste del af slottet færdigbygget. I de følgende århundreder blev der flere gange ændret og bygget til i diverse stilarter.

Der var særligt ét navn, der blev forbundet med Schönbrunn i det 18-århundrede, og det var kejser Franz Joseph, som tilbragte det meste af sit liv på slottet og døde i 1916 i sit sovekammer. Under hans styre blev slottet opfattet som et helhedskunstværk og blev igen bygget om, så det svarede til sin historie. Monarkiet i Østrig ophørte i 1918, hvorefter republikken Østrig blev ejer af Schönbrunn. Slottet har været på UNESCOs Verdensarvliste siden 1996.

Hofburg

Hofburg-komplekset blev bygget mellem det 13. og 21. århundrede. Indtil det 20. århundrede satte alle østrigske kejsere såvel som Maria Theresia deres arkitektoniske præg på Hofburg. Paladset fik endelig sit nuværende udseende under byfornyelsesprogrammet, da Ringstrasse blev bygget under Franz Joseph I. De historiske værelser i denne fredede bygning er blevet bevaret i deres oprindelige stand, hvilket afspejler de forskellige perioder i paladsets historie. Siden det 21. århundrede har imponerende glasarkitektur og moderne konferenceteknologi skabt et unikt samspil mellem historie og modernitet.

Stephansdom

Stephansdom er Wiens domkirke og Østrigs vigtigste gotiske bygningsværk. Kirken, der er indviet til St. Stephan, blev opført fra 1304-1511. Ved opførelsen indkapslede man dele af den tidligere senromanske kirke, hvilket forklarer de nuværende tårnes placering samt det romanske vestparti. Ved konstruktionen af hvælv og tag samt det 136 meter høje sydtårn medvirkede talrige navngivne bygmestre og kunstnere, bl.a. Hans Puchsbaum, Anton Pilgram og Peter von Prachatitz. Kirken rummer et meget stort antal sarkofager, epitafier og relikvier. Der er bl.a. epitafier over to store tyske humanister, der virkede ved universitetet i Wien i begyndelsen af 1500-tallet, Konrad Celtis og Johannes Cuspinian.

Mozarts hus

I Domgasse 5, ikke langt fra Stefansdom i Wiens gamle bydel, ligger den eneste af Mozarts lejligheder i Wien, der stadig eksisterer i dag. Ingen andre steder komponerede han mere musik end her i Wien. Huset præsenterer det musikalske geni Wolfgang Amadé Mozarts liv og arbejde med særlig vægt på hans Wien-år fra 1781 til 1791.

Besøgende kan ikke kun se den historiske lejlighed, men også en omfattende præsentation af større værker af Mozart og af den tid, han levede i. Der er også en museumsbutik samt koncert- og begivenhedsstedet Bösendorfer-Saal.

Karlskirken

Sankt Karlskirken er det sidste værk af den eminente barokarkitekt Johann Bernhard Fischer von Erlach. Kirken, som blev færdigbygget i 1739 af hans søn Joseph Emanuel Fischer von Erlach, blev bygget som et resultat af et løfte aflagt af kejser Karl VI under en pestepidemi. Kirken er indviet til den Habsburgske kejsers skytshelgen, Sankt Charles Borromeo.

Renoveringen af ​​Højalteret, tegnet af Fischer von Erlach, er afsluttet, og det har genvundet sin oprindelige pragt. De overdådige kalkmalerier i kuppelen af ​​Johannes Michael Rottmayr rummer 1.250 kvadratmeter med utrolig pragt og smukke farver, der viser den hellige Charles Borromeos herlighed. En panoramaelevator fører besøgende til en platform i 32,5 meters højde, hvor de kan se freskoerne tæt på. Udsigten ind i skibet fra oven er betagende.

Shopping i Wien

Shopping i Wien er den rene fryd. På de store strøggader i centrum er forretningerne i den fashionable ende med endeløse fristelser inden for fransk og italiensk mode og sko, glas, juveler og parfume. Alt og alle har stil i Wien. I den klassiske strøggade Mariahilfer Strasse mellem indre by og Westbahnhof ligger stormagasinerne, de store kædebutikker og masser af små butikker med trendy mode og sko. Og her ved juletid er der naturligvis også masser af spændende boder at gå på opdagelse blandt, hvor du kan købe alt fra lokale juledelikatesser til flot kunsthåndværk.

Afrejser og bestilling

AfrejseAntal dageAfrejse fraLedige pladserPris
13-12-2024Se afrejsetider 4 dageFly fra Københavns LufthavnMere end 86.298,-Bestil

Praktiske oplysninger

Nedenfor kan du se svar på de mest stillede spørgsmål. Kan du ikke finde svar på dit spørgsmål, så er vi klar til at hjælpe på mail gislev@gislev-rejser.dk eller på telefon 62 29 12 10.

 • Bus på flyrejser

  På mange rejsemål med fly benytter vi lokale busfirmaer. Bussens indretning og standard kan variere og forekomme lavere end på øvrige rejsemål.

  Der kan ikke forventes toilet i busserne, men vi holder passende pauser undervejs.

  På nogle rejser kan du købe fast plads i bussen, spørg når du bestiller rejsen.

 • Elektricitet i Østrig

  220 V (3-bensstik benyttes ikke i Østrig, så medbring forlængerledning såfremt du har brug for dette).

 • Find et fly

  Har du flyets nummer, kan din familie eller venner følge flyets vej her:
  www.flightradar24.com

 • Fly

  Austrian Airlines fra København direkte til Wien.

  Mødetid i Københavns Lufthavn kl. 07.50. Afrejse kl. 09.50 og ankomst i Wien kl. 11.30.

  Afrejse fra Wien lufthavn kl. 17.35 og hjemkomst til København kl. 19.20.

 • Flybillet

  Det er meget vigtigt, at du allerede ved bestilling af rejsen oplyser navn, nøjagtigt som det står anført i dit pas, så det registreres korrekt på flybilletten.

  Rejser til Europa
  Ca. 8-10 dage før afrejsen fremsendes informationsbrev. Der sendes ingen flybillet da check-in på de fleste europæiske destinationer foregår med pas. I enkelte tilfælde udleveres flybillet af rejselederen i lufthavnen.

  Rejser til oversøiske rejsemål
  Ca. 8-10 dage før afrejsen fremsendes informationsbrev og e-ticket. I enkelte tilfælde udleveres flybillet af rejselederen i lufthavnen. Det er meget vigtigt, at du allerede ved bestilling af rejsen oplyser navn, nøjagtigt som det står anført i dit pas, så det registreres korrekt på flybilletten.
  Vær opmærksom på at der kræves kopi af dit pas til Gislev Rejser ved bestilling af rejsen. 

 • Forsinkelse

  Krav om erstatning i henhold til EU Forordning 261/2004 skal rettes til luftfartsselskabet. Vi henviser til luftfartsselskabets hjemmeside for kontaktoplysninger.

 • Information om Københavns Lufthavn

  Adresse
  Lufthavnsboulevarden 6
  2770 Kastrup

  Læs mere her: Københavns lufthavn

  Du møder Gislevs rejseleder/repræsentant ude foran "7Eleven", Terminal 2 - Før sikkerhedskontrollen . 

  GÆLDER KUN GÆSTER DER REJSER  DIREKTE FRA KØBENHAVN

 • Medicin på flyrejser

  Pak medicin i håndbagagen. Medicin skal være i original emballage. Hvis du lider af en sygdom, der kan give problemer undervejs, bedes du venligst diskret gøre rejselederen opmærksom herpå. Det er din sikkerhed for, at rejselederen agerer korrekt, hvis du skulle blive utilpas på turen.

  Mange lande kræver dokumentation for, at evt. medbragt receptpligtig medicin er til en selv, og det er derfor vigtigt at sørge for at evt. dokumentation for dette er i orden.

  Tjek evt. https://www.apoteket.dk/sundhed/rejse/guide-pillepas og se om din rejse kræver 'pillepas' og hvordan du bestiller det.

  Rejsende kan også altid kontakte ambassaden, hvis man har brug for at medbringe receptpligtig medicin til rejsen, og er i tvivl om der gælder særlige regler.

  Læs mere på dette link: http://um.dk/da/rejse-og-ophold/rejse-til-udlandet/medicin-paa-rejsen/  eller kontakt egen læge, apotek eller sygehus for yderligere vejledning og hjælp til evt. medicinattest.

 • Mødetid på flyrejser

  Mødetiden på afrejsedagen afhænger af, hvilken lufthavn, du rejser fra:

  København Lufthavn: 2 timer før afrejse. 
  Billund Lufthavn: 2 timer før afrejse.
  Odense Lufthavn – H.C. Andersens Airport: 1,5 timer før afrejse.
  Sønderborg Lufthavn: 1 time før afrejse.
  Esbjerg Lufthavn: 1,5 time før afrejse.
  Aalborg  Lufthavn: 2 timer før afrejse.
  Aarhus  Lufthavn: 2 timer før afrejse.

 • Pas - på flyrejser

  Husk at medbringe gyldigt pas. Bliver dit pas beskadiget eller slidt så meget, at stempler, fotografi eller tekst ikke kan læses, skal du ikke rejse med passet. Har du brug for at rejse, skal du søge nyt pas, inden du rejser. Passet må heller ikke mangle sider eller have sider med skader. Se evt. mere på Udenrigsministeriets hjemmeside her.

  Ved bestilling af rejsen bedes du oplyse dit navn som det står anført i dit pas, så det registreres korrekt på flybilletten.

 • Plads i flyet

  Gislev kan ikke garantere nogen ønsket placering i flyet.

 • Storbyferie - hvad kræver det?

  Vær opmærksom på, at man på en storbyferie må forvente at skulle gå en del.

  Vi beder alligevel om forståelse for, at rejselederen behøver at holde et vist tempo for at kunne nå at vise de mange spændende seværdigheder. Der bliver stop ind imellem, men bentøjet skal være i orden og rejsen er som udgangspunkt ikke for dårligt gående.

  Det står enhver frit for at forlade gruppen undervejs, skulle det alligevel blive for meget. Der er masser af caféer og andre hyggelige steder undervejs på byrundturene, så du kan snildt nyde byens liv over en kop kaffe, hvis konditionen eller de nye støvler driller.

  Du har også mulighed for selv at tage taxa eller anden offentlig transport. Husk at medbringe godt fodtøj.

 • Tillæg

  Afbestillingsforsikring inkl. statsafgift: 7,0782% af rejsens pris.

  Enkeltværelse kr. 998.

  Middag på Heuriger kr. 300 inkl. mad, ¼ fl. vin og musik.
  Skal bestilles med rejsen.

 • Tilskud på flyrejser

  Kør gratis over Storebælt
  Skal du fra Jylland og Fyn til Københavns Lufthavn eller fra Sjælland og videre med fly fra Odense, Billund, Sønderborg, Aarhus og Aalborg, eller med på en busafrejse, der KUN kører fra Fyn og Jylland, så refunderer Gislev din broafgift, når du kører i egen bil. Bemærk: Refundering af broafgift er dog kun gældende, såfremt der ikke er busafrejse fra den pågældende landsdel.

  Transport til nærmeste påstigningssted
  Benytter du offentlig transport i Danmark - tog, bus, færge eller indenrigsfly til nærmeste afrejsested - så refunderer Gislev 50 % af udgiften til tur/retur billetten på 2. klasse (dog højst kr. 400 per person. Udgiften skal overstige kr. 100 per person). Har du købt fly fra Aalborg til København t/r til Gislevs specialpris, så ydes ikke anden refusion.

  Efter hjemkomst skal du selv sende kvittering med påført rejsemål og billetnummer til Gislev Rejser, Hvidkærvej 29, 5250 Odense SV. eller pr mail til refusion@gislev-rejser.dk. Refundering sker via bankoverførsel. Husk at oplyse reg. nr. og kontonummer.

  Nat med Rabat
  Nogle flyrejser har meget tidlig mødetid. Gislev har forståelse for dette og tilbyder vores gæster følgende mulighed: Ved planlagt mødetid før kl. 07.00 giver vi kr. 350 per hotelværelse til én overnatning. Gæsterne skal selv bestille hotelværelset og efterfølgende sende kvittering med påført rejsemål og billetnummer til Gislev Rejser, Hvidkærvej 29, 5250 Odense SV. Refundering sker via bankoverførsel. Husk at oplyse reg. nr. og kontonummer. 

 • Valuta i Østrig

  Euro.

 • Vegetar/diabetiker - på rejser med fly

  Det er vigtigt, at du informerer Gislev inden afrejse, såfremt du har et specielt behov angående kosten. På denne måde kan vi forberede flyselskab og hoteller i god tid, således at du ikke skal tænke på netop dette under hele rejsen. Det er dog vigtigt at nævne, at vi vil forespørge og gøre vores bedste for at imødekomme dine behov, men at vi ikke kan garantere dette.

 • Vigtigt hvis du rejser med børn under 18 år - flyrejser

  Børn og unge under 18 år, der rejser uden respektive forældre, eksempelvis med bedsteforældre, skal medbringe dokumentation fra barnets forældre. Hent mere information om børn og unge på rejse hos Udenrigsministeriet.

 • Vil du vide mere om din flyrejse?

  Få flere praktiske info om rejsen på: www.gislev-rejser.dk/vaerd-at-vide

 • Ønsker til indkvartering på flyrejser

  Har du specifikke ønsker til dit værelse, eksempelvis etage, separate senge, bo nær medrejsende, skal du oplyse dette ved bestillingen. Vi skal gøre opmærksom på, at vi ikke kan garantere alle ønsker, men vi vil forespørge og gøre vores bedste for at imødekomme ønsker.

Tilmeld dig Gislevs nyhedsmail og vind!
Tilmeld dig Gislevs nyhedsmail og vind!

Få inspiration og bliv opdateret med aktuelle rejsetilbud og nyheder. Hver måned deltager alle modtagere af nyhedsmailen i lodtrækningen om et gavekort à kr. 1000

62 29 12 10Se åbningstider
Luk menu