Skip to main content

Storbyferie i Wien

-
Et musikalsk og historisk bekendtskab

Kejserbyen Wien

Glæd dig til at opleve denne fantastiske storby. Wien har uendeligt meget at byde på og man bliver aldrig træt af af besøge de mange flotte bygningsværker og høre om byen og landets historie.

Flyv med Gislev Rejser til Wien og oplev imponerende bygningsværker, kunstskatte, pragtfulde palæer og måske en tur i en af de berømte hestevogne.

Rejselederen kan give dig inspiration til at opleve byen på egen hånd, eller du kan følges med rejselederen rundt til både kendte og mindre kendte oplevelser i musikkens by.

Glæd dig til

 • Inklusiv 72 timers metro- og sporvognskort.
 • Glæd dig til ferie i Wien med gående og kørende byrundture.
 • Gislev inviterer på velkomstmiddag første aften.
 • Udflugt til Mozarts første koncertslot, Schönbrunn, inkluderet.

Inkluderet i rejsens pris

 • Ophold i dobbeltværelse
 • 4 x morgenmad
 • 1 x velkomstmiddag
 • 2 x byrundture
 • Udflugt til Schönbrunn inkl. entré og audioguides
 • Udflugt til Hofburg (ekskl. entré, beregn ca. € 15)
 • Udflugt til Prater (entré gratis)
 • 72 timers sporvognskort
 • Transfer fra og til lufthavn
 • Rejseleder

Dagsprogram

 • Dag 1: Ankomst til Wien, kørende byrundtur og velkomstmiddag

  Vi flyver direkte fra København til Wien og lander midt på dagen og alle oplevelserne kan begynde. Vores østrigske bus venter på os og vi kører en byrundtur bl.a. forbi Operaen fra 1869, Hofburg, Stephansdom, naturhistorisk museum og parlamentet tegnet af danskeren Teopil Hansen.

  Videre omkring de kejserlige gemakker ved Hofburg og forbi det barokke mesterværk Karlskirche og det imponerende Belvedere slot. Videre til hotellet for indkvartering og velkomstmiddag. Inkluderet.

 • Dag 2: Gående byrundtur

  Spændende introduktion til byen, Kejserslottet Hofburg, Wiens romersk-katolske kirke Stephansdom, Mozarts hus samt mange andre seværdigheder. Afprøvning af sporvogn og metro (de 72 timer du har på kortet starter hermed). Inkluderet.

  Herefter får du tid på egen hånd. Oplev f.eks Den Spanske Rideskole, eller se hvor Freud behandlede det bedre borgerskab i sin klinik i Berggasse. Måske lokker Hunderwasserhaus eller et besøg i én eller nogle af Museumskvarterets mere end 20 kulturinstitutioner - der er uanede muligheder.

  Du kan også vælge at slå følge med rejselederen, som gerne viser flere spændende områder af byen.

 • Dag 3: Schönbrunn og Apfelstrudel

  Du skal også besøge det berømte slot Schönbrunn, som var de østrigske kejseres foretrukne residens. Med metro til det smukke slot, hvor lille 5-årige Mozart optrådte for første gang.

  Her kommer du med på en Grand Tour med audio-guides (fås på engelsk eller tysk) sammen med rejselederen, hvor du kan opleve de 40 flotte sale og værelser ud af 1441, som rummer en næsten uendelig mængde af udsøgte kunstværker og flotte udsmykninger.
  Turen rundt er beregnet til at vare ca. 50 minutter, og giver et fantastisk indblik i den overdådige pragt det østrigske kejserpar var omgivet af. Inkluderet.
  Efterfølgende kan du gå med rejselederen til konditoriet Residenz (beliggende på Schönbrunn-området), hvor du kan opleve et Apfelstrudelshow. Pris kr. 100 inkl. kaffe og smagsprøve. Du kan også gå videre på egen hånd, eller tage metroen tilbage til Wien for nye eventyr i den spændende by.

 • Dag 4: De kejserlige gemakker, Prater og Heuriger

  Tag med rejselederen på Hofburg (beregn entré ca. € 15). Her kan du se de smukt møblerede sale og værelser, hvor kejser Franz Joseph I og kejserinde Elisabeth havde deres gang.

  Om eftermiddagen mulighed for at se Wiens svar på Tivoli, Prater. Her er det gratis at komme ind og kun forlystelserne koster noget.

  Aftenarrangement med tur til ægte Wiener-Heuriger, hvor vin, sang og livsglæde går op i en højere enhed. Festlig og folkelig stemning og hyggeligt samvær til god mad og musik. Pris kr. 250 inkl. mad, 1/4 fl. vin og musik. Bestilles med rejsen.

 • Dag 5: Et sidste farvel til Wien

  Tid på egen hånd til shopping og frokost. Bus til lufthavnen og hjemrejse.

Mere om rejsen

Kejser- og musikbyen Wien
Følg programmet eller oplev byen på egen hånd. Vi har inkluderet kørende og gående byrundture, hvor rejselederen viser vej og fortæller om de mange interessante seværdigheder. Herudover kan du vælge at krydre rejsen med typiske østrigske oplevelser som en Heurigeraften, og rejselederen tager på 3. dagen interesserede med på et konditori, hvor du kan benytte lejligheden til at opleve hvordan en lækker Apfelstrudel bliver til.

Med et 72 timers metro- og sporvognskort kommer du hurtigt omkring, og vi anbefaler at du tager sporvognene – så får du automatisk lidt sightseeing samtidigt. Velkommen til Østrigs flotte og spændende hovedstad.

Hotel

 • Dag 1-5

  Hotel Bellevue

  4-stjernet hotel beliggende i hjertet af Wien, tæt ved Franz Joseph stationen. Hotellet har restaurant og cafébar. Alle værelser med bad, toilet, tv, telefon, hårtørrer, air-condition, værdiboks, minibar og gratis wifi.

  Læs mere om Hotel Bellevue

  BarJa
  MinibarJa
  RestaurantJa
  TVJa
  VærdiboksJa
  Wi-fiGratis

Afrejser og bestilling

AfrejseAntal dageAfrejse fraLedige pladserPris
16-08-2022Se afrejsetider 5 dageFly fra Københavns LufthavnRing til os5.698,-
13-09-2022Se afrejsetider 5 dageFly fra Københavns LufthavnMere end 85.698,-Bestil

Praktiske oplysninger

Nedenfor kan du se svar på de mest stillede spørgsmål. Kan du ikke finde svar på dit spørgsmål, så er vi klar til at hjælpe på mail gislev@gislev-rejser.dk eller på telefon 62 29 12 10.

 • Bagage

  Du må medbringe 1 stk. bagage pr person der max. vejer 23 kg. og hvorpå længde-bredde og højde samlet ikke overstiger 158 cm.

  Derudover 1 stk. håndbagage der max vejer 8 kg og måler max. 55 x 40 x 23 cm i diameter.

 • Bus på flyrejser

  På mange rejsemål med fly benytter vi lokale busfirmaer. Bussens indretning og standard kan variere og forekomme lavere end på øvrige rejsemål.

  Der kan ikke forventes toilet i busserne, men vi holder passende pauser undervejs.

  På nogle rejser kan du købe fast plads i bussen, spørg når du bestiller rejsen.

 • Ekstra benplads i flyet

  I enkelte tilfælde kan det lade sig gøre mod gebyr - spørg når du bestiller.

 • Elektricitet i Østrig

  220 V (3-bensstik benyttes ikke i Østrig, så medbring forlængerledning såfremt du har brug for dette).

 • Entréer

  Typisk € 5-15 pr. seværdighed.

  Entréer er ikke inkluderet, m.m. vi specifikt gør opmærksom på det. Entré inkluderet på denne rejse er entréen til slottet Schönbrunn.

 • Find et fly

  Har du flyets nummer, kan din familie eller venner følge flyets vej her:
  www.flightradar24.com

 • Fly

  Austrian Airlines fra København direkte til Wien.

 • Flybillet

  Det er meget vigtigt, at du allerede ved bestilling af rejsen oplyser navn, nøjagtigt som det står anført i pas, så det registreres korrekt på flybilletten.

  Rejser til Europa
  Ca. 8-10 dage før afrejsen fremsendes informationsbrev. Der sendes ingen flybillet da check-in på de fleste europæiske destinationer foregår med pas. I enkelte tilfælde udleveres flybillet af rejselederen i lufthavnen.

  Rejser til oversøiske rejsemål
  Vi sender flybilletterne til dig.

 • Forsinkelse

  Krav om erstatning i henhold til EU Forordning 261/2004 skal rettes til luftfartsselskabet. Vi henviser til luftfartsselskabets hjemmeside for kontaktoplysninger.

 • Fysisk formåen

  På storbyferie foregår det meste til fods. Rejsen anbefales ikke til gangbesværede.

 • Information om Københavns Lufthavn

  Adresse
  Lufthavnsboulevarden 6
  2770 Kastrup

  Læs mere her: www.cph.dk

  Du møder Gislevs rejseleder/repræsentant ude foran "7Eleven", Terminal 2 - Før sikkerhedskontrollen . 

  GÆLDER KUN GÆSTER DER REJSER  DIREKTE FRA KØBENHAVN

 • Medicin på flyrejser

  Pak medicin i håndbagagen. Al medicin skal være i original emballage. Medbring gerne recept - er påkrævet ved medicin der indeholder morfin.

  Lider du af en sygdom, der kræver indsprøjtninger f.eks. diabetes, så medbring en engelsksproget erklæring fra lægen. Dette gælder også, hvis du medbringer anden receptpligtig medicin.

  Hvis du lider af en sygdom, der kan give problemer undervejs, bedes du venligst diskret gøre rejselederen opmærksom herpå. Det er din sikkerhed for, at rejselederen agerer korrekt, hvis du skulle blive utilpas på turen.

  Mange lande kræver dokumentation for, at evt. medbragt receptpligtig medicin er til en selv, og det er derfor vigtigt at sørge for at evt. dokumentation for dette er i orden. Rejsende kan altid kontakte ambassaden, hvis man har brug for at medbringe receptpligtig medicin til rejsen, og er i tvivl om der gælder særlige regler.

  Læs evt. mere på dette link: http://um.dk/da/rejse-og-ophold/rejse-til-udlandet/medicin-paa-rejsen/   eller kontakt egen læge, apotek eller sygehus for vejledning og hjælp til evt. medicinattest.

 • Metro og sporvogn

  72 timers kort inkluderet, kørsel herudover for egen regning.

 • Mødetid på flyrejser

  Mødetiden på afrejsedagen afhænger af, hvilken lufthavn, du rejser fra:

  København Lufthavn: 2 timer før afrejse. 
  Billund Lufthavn: 2 timer før afrejse.
  Odense Lufthavn – H.C. Andersens Airport: 1,5 timer før afrejse.
  Sønderborg Lufthavn: 1 time før afrejse.
  Esbjerg Lufthavn: 1,5 time før afrejse.
  Aalborg  Lufthavn: 2 timer før afrejse.

 • Pas - på flyrejser

  Husk at medbringe gyldigt pas.

  Ved bestilling af rejsen bedes du oplyse dit navn som angivet i passet.

 • Plads i flyet

  Gislev kan ikke garantere nogen ønsket placering i flyet.

 • Storbyferie - hvad kræver det?

  Vær opmærksom på, at man på en storbyferie må forvente at skulle gå en del.

  Vi beder alligevel om forståelse for, at rejselederen behøver at holde et vist tempo for at kunne nå at vise de mange spændende seværdigheder. Der bliver stop ind imellem, men bentøjet skal være i orden og rejsen er som udgangspunkt ikke for dårligt gående.

  Det står enhver frit for at forlade gruppen undervejs, skulle det alligevel blive for meget. Der er masser af caféer og andre hyggelige steder undervejs på byrundturene, så du kan snildt nyde byens liv over en kop kaffe, hvis konditionen eller de nye støvler driller.

  Du har også mulighed for selv at tage taxa eller anden offentlig transport. Husk at medbringe godt fodtøj.

 • Tillæg

  Enkeltværelse: Kr. 1.498.

  Afbestillingsforsikring: Kr. 560.

  Apfelstrudelshow kr. 100 inkl. kaffe og smagsprøve.

  Middag på Heuriger kr. 250 inkl. mad, 1/4 fl. vin og musik.

  Alle bestilles med rejsen.

 • Tilskud på flyrejser

  Kør gratis over Storebælt
  Skal du fra Jylland og Fyn til Københavns Lufthavn eller fra Sjælland og videre med fly fra Odense, Billund, Sønderborg og Aalborg, eller med på en busafrejse, der KUN kører fra Fyn og Jylland, så refunderer Gislev din broafgift, når du kører i egen bil. Bemærk: Refundering af broafgift er dog kun gældende, såfremt der ikke er busafrejse fra den pågældende landsdel.

  Transport til nærmeste påstigningssted
  Benytter du offentlig transport i Danmark - tog, bus, færge eller indenrigsfly til nærmeste afrejsested - så refunderer Gislev 50 % af udgiften til tur/retur billetten på 2. klasse (dog højst kr. 400 per person. Udgiften skal overstige kr. 100 per person). Har du købt fly fra Aalborg til København t/r til Gislevs specialpris, så ydes ikke anden refusion.

  Efter hjemkomst skal du selv sende kvittering med påført rejsemål og billetnummer til Gislev Rejser, Lombjergevej 1, 5750 Ringe eller pr mail til refusion@gislev-rejser.dk. Refundering sker via bankoverførsel. Husk at oplyse reg. nr. og kontonummer.

  Nat med Rabat
  Nogle flyrejser har meget tidlig mødetid. Gislev har forståelse for dette og tilbyder vores gæster følgende mulighed: Ved planlagt mødetid før kl. 07.00 giver vi kr. 350 per hotelværelse til én overnatning. Gæsterne skal selv bestille hotelværelset og efterfølgende sende kvittering med påført rejsemål og billetnummer til Gislev Rejser, Lombjergevej 1, 5750 Ringe. Refundering sker via bankoverførsel. Husk at oplyse reg. nr. og kontonummer. Se under den enkelte rejse om den har ”Nat med rabat”.

 • Valuta i Østrig

  Euro.

 • Vegetar/diabetiker - på rejser med fly

  Det er vigtigt, at du informerer Gislev inden afrejse såfremt du har et specielt behov angående kosten. På denne måde kan vi forberede flyselskab og hoteller i god tid, således at du ikke skal tænke på netop dette under hele rejsen. Det er dog vigtigt at nævne, at vi vil forespørge og gøre vores bedste for at imødekomme dine behov, men at vi ikke kan garantere dette.

 • Vigtigt hvis du rejser med børn under 18 år - flyrejser

  Børn og unge under 18 år, der rejser uden respektive forældre, eksempelvis med bedsteforældre, skal medbringe dokumentation fra barnets forældre. Hent mere information om børn og unge på rejse hos Udenrigsministeriet.

 • Vil du vide mere om din flyrejse?

  Få flere praktiske info om rejsen på: www.gislev-rejser.dk/vaerd-at-vide

 • Ønsker til indkvartering på flyrejser

  Har du specifikke ønsker til dit værelse, eksempelvis etage, separate senge, bo nær medrejsende, skal du oplyse dette ved bestillingen. Vi skal gøre opmærksom på at vi ikke kan garantere alle ønsker, men vi vil forespørge og gøre vores bedste for at imødekomme ønsker.

Tilmeld dig Gislevs nyhedsmail og vind!
Tilmeld dig Gislevs nyhedsmail og vind!

Få inspiration og bliv opdateret med aktuelle rejsetilbud og nyheder. Hver måned deltager alle modtagere af nyhedsmailen i lodtrækningen om et gavekort à kr. 1000

62 29 12 10Se åbningstider
Luk menu