Skip to main content

Cykelferie langs Donau til Wien

-
Flotte oplevelser i cykelsadlen langs Donau hele vejen til Wien

Cykelferie langs Donau

Denne cykelferie er for dig, der ønsker at komme helt tæt på de naturskønne omgivelser langs Donau. Vi tilbringer fem dage i sadlen og følger en flot rute langs den historiske flod, der fører os forbi gamle slotte, et væld af hyggelige byer og gennem masser af smuk natur. Undervejs gør vi bl.a. holdt ved det berømte benediktinerkloster Stift Melk, smager på vinene på en lokal vingård og oplever Donau fra vandsiden på en afslappende sejlads.

På hele ruten langs Donau cykler vi gennem et fladt terræn uden de store stigninger, og størstedelen af ruten tilbagelægges på trafikfrie stier og veje. Undervejs indlogerer vi os tre nætter på et 4-stjernet hotel i Maria Taferl samt to nætter på et godt, familiedrevet hotel i Stockerau. Med på hele cykelferien har du en dansk rejseleder samt en assisterende cykelguide, der sørger for, at du får mest muligt ud af de skønne cykelture langs Donau.

Alt i alt cykler vi ca. 200 km i et roligt tempo, hvor alle kan være, så der bliver tid til også at nyde de naturskønne omgivelser, vi møder på vores vej. Vi runder rejsen af i Østrigs kulturelle hovedstad Wien, hvor vi har inkluderet en byrundtur til storbyens største seværdigheder.

Glæd dig til

 • Østrigs nemmeste cykelrute, stort set bilfri og uden stigninger
 • Vinsmagning og sejltur på Donau inkluderet
 • Rute forbi det flotte benediktinerkloster Stift Melk
 • Kørende byrundtur i vidunderlige Wien

Inkluderet i rejsens pris

 • 8 x morgenmad
 • 8 x middag
 • Kortmateriale
 • Cykelleje
 • 5 x cykeldage
 • Sejltur på Donau
 • Vinsmagning
 • Kørende byrundtur i Wien
 • Lokal cykelguide
 • Rejseleder
  Entréer er eksklusive, medmindre andet er nævnt.

  Dagsprogram

  • Ændring af ruteforløb og hoteller kan forekomme og vil blive meddelt på rejsen. Eventuelle ændringer af hotel vil blive til et hotel af samme standard. Denne rejse er ikke egnet for bevægelseshæmmede.

  • Dag 1: Afrejse fra Danmark

   Vi sætter os til rette i bussen og begynder vores rejse gennem Tyskland med middag og overnatning i Midttyskland.

  • Dag 2: Ankomst til Linz

   I dag går turen videre sydpå, hvor vi krydser grænsen til Østrig. Vi ankommer til Linz hen på eftermiddagen, hvor vi indkvarteres på vores hotel for én overnatning. Vi får vores cykler og informationsmateriale, og vi tager os tid til at afprøve cyklerne, så de er klar til den første cykeltur.

   På hotellet venter der os en dejlig 3-retters middag.

  • Dag 3: Fra Linz via Au til Maria Taferl

   I dag skal vi for første gang ud at nyde landskaberne langs Donau fra cykelsadlen. Vi cykler langs floden forbi Steyregg til Mauthausen, der var hjemsted for en af 2. Verdenskrigs koncentrationslejre. Turen går videre ind i landet og frem til Au. Her skifter vi transportmiddel fra cykel til bus og kører den flotte panoramatur videre til Maria Taferl, hvor vores 4-stjernede hotel byder velkommen. Her har vi tre overnatninger.

   Afstand: Ca. 30 km, sværhedsgrad: 1.

  • Dag 4: Fra Au via Grein til Persenbeug

   Bussen kører os til Au, hvor vores cykler står klar til endnu dejlig dag i sadlen. Vi kører gennem den afvekslende natur langs floden, indtil vi når frem til kraftværket Wallsee, hvor vi holder pause. Vi fortsætter langs floden til Grein, hvor vi kører forbi Østrigs ældste beboede slot, Greinburg. Herfra fortsætter vi det sidste stykke til Persenbeug, hvorfra bussen kører os tilbage til hotellet.

   Afstand: Ca. 50 km, sværhedsgrad: 1.

  • Dag 5: Fra Persenbeug via Melk til Spitz og vinsmagning

   Vi kører med bussen tilbage til Persenbeug, hvor vi efterlod cyklerne dagen før. Herfra cykler vi forbi Ybbs, Maria Taferl og videre langs Donau til det berømte benediktinerkloster Stift Melk. Der vil være tid til at besøge klosteret, der er et af Europas fineste eksempler på den prangende barokbyggestil, eller til at gå en tur i byen, inden vi fortsætter til vinsmagning i Spitz.

   Bussen henter os, og vi kører tilbage til Maria Taferl, hvor vi nyder den sidste aften på det skønne 4-stjernede hotel.

   Afstand: Ca. 40 km, sværhedsgrad: 1.

  • Dag 6: Sejltur på Donau og på cykel fra Krems til Tulln

   Dagen byder på en afslappende sejltur an der schönen blauen Donau gennem det flotte vinområde Wachau. Fra handelsbyen Krems stiger vi atter på vores cykler og træder vores vej langs Donau mod blomsterbyen Tulln. Undervejs kommer vi forbi flere små byer, og vi tager også en lille afstikker ind i landet, inden vi når frem til Tulln. Her stiller vi cyklerne og kører med bussen til Stockerau, hvor vi skal bo de kommende to nætter.

   Afstand: Ca. 50 km, sværhedsgrad: 1.

  • Dag 7: På cykel til Wien og byrundtur

   Bussen kører os tilbage til Tulln, hvorfra vi på cykel kører forbi det grønne Wienerwald-område og byen Klosterneuburg, hvorefter vi får et gensyn med Donau. Vi kører rejsens sidste stykke på cykel langs floden mod den østrigske hovedstad Wien og stopper for sidste gang for at aflevere cyklerne. Der bliver tid til frokost, inden vi kører på byrundtur i Wien, hvor vi bl.a. ser Operaen, Parlamentet, Karlskirken og Hofburg. Herefter er der tid på egen hånd, inden bussen bringer os tilbage til Stockerau, hvor middagen venter.

   Afstand: Ca. 27 km, sværhedsgrad: 1.

  • Dag 8: Fra Stockerau mod Danmark

   Afrejse fra Østrig til Tjekkiet. Vi kører gennem det sydlige Bøhmen til Prag, hvor vi holder frokostpause, inden turen fortsætter videre mod Tyskland for middag og overnatning.

  • Dag 9: Ankomst til Danmark

   Vi tilbagelægger det sidste stykke på turen og krydser grænsen først på aftenen.

  Hoteller

  • Dag 2-3

   Hotel Park Inn

   Hotel Park Inn ligger i centrum af byen og har restaurant, bar og café. Hotellet råder desuden over reception, lobby, terrasse, fitnessrum og elevator. Værelserne er moderne indrettet med skrivebord, tv, kaffe- og tefaciliteter, værdiboks og aircondition. Der er også gratis wi-fi.

  • Dag 3-6

   Hotel Rose

   Familieejet 4-stjernet hotel med beliggenhed tæt på byens basilica. Hotellet har restaurant, bar, spa- og wellnesscenter (behandlinger mod betaling) og hyggelig terrasse med skøn udsigt til Donau og Alperne. Pæne værelser med skrivebord, tv, værdiboks og gratis wi-fi.

  • Dag 6-8

   City Hotel Stockerau

   Godt familiedrevet hotel beliggende i rolige omgivelser ca. 30 min kørsel fra Wien. Hotellet har restaurant, café, vinterhave med terrasse, vinbar, wellness med sauna, biosauna, dampbad og fitnessrum. Der er elevator samt pæne, moderne værelser med minibar, telefon, tv, værdiboks, hårtørrer og gratis wi-fi.

   HårtørrerJa
   RestaurantJa
   SaunaJa
   VærdiboksJa
   Wi-fiJa

  Kort

  Cykelferie langs Donau

  Mere om rejsen

  Østrigs nemmeste cykelrute, stort set bilfri og uden stigninger. Hver dag cykler vi langs floden i de afvekslende landskaber frem til Wien. På turen får vi, på de fem dage i sadlen, cyklet lidt over 200 km. Du cykler forbi Mauthausen (hjemsted for en af 2. Verdenskrigs koncentrationslejre), Østrigs ældste beboede slot i Grein og benediktinerklostret Stift Melk, hvor vi også gør ophold. Turen inkluderer endvidere vinsmagning og sejltur på Donau. Idét vi nærmer os hovedstaden, cykler vi gennem det flotte vinområde, Wachau. Cykelturen slutter i Wien med byrundtur i bus på Ringstrasse forbi Operaen, Parlamentet, Hofburg med mere. Vi bor godt og centralt, bl.a. tre nætter på 4-stjernet hotel i Maria Taferl med udsigt til Donau. Vi kører altid med både rejseleder og lokal cykelguide, og bussen følger med på afstand som servicebus.

  Praktiske oplysninger

  Nedenfor kan du se svar på de mest stillede spørgsmål. Kan du ikke finde svar på dit spørgsmål, så er vi klar til at hjælpe på mail gislev@gislev-rejser.dk eller på telefon 62 29 12 10.

  • Bemærk vedrørende hotel

   Ændring af hotel kan forekomme. Eventuelle ændringer vil blive til hotel af samme standard

  • Brug af mobiltelefon under busrejsen

   Der henstilles til, at mobiltelefon kun benyttes til korte samtaler. Længere samtaler kan, af hensyn til medrejsende, føres i pauserne.

  • Bus og bagage

   Gislevs chauffører har mange års erfaring fra Europas veje. Chaufførerne kender busserne ud og ind, så du er sikret en behagelig og sikker rejse i vores komfortable 4-stjernede busser. Alle Gislevs busrejser køres efter gældende køre- og hviletidsbestemmelser.

   Til busrejsen må du medbringe 1 kuffert på maks. 20 kg og 1 håndbagage maks. 5 kg.

  • Chaufføren

   Gislevs chauffører har mange års erfaring fra Europas veje. Chaufførerne kender busserne ud og ind, så du er sikret en behagelig og sikker rejse i vores komfortable busser.

   Chaufførskifte kan forekomme undervejs på nogle busrejser - oftest i anledning af at køre- hviletidsbestemmelserne skal overholdes.

  • Cykel

   Der forefindes cykler med 7 gear og fodbremse samt 21 gear (begrænset antal) og håndbremse. Husk at medbringe egen cykelhjelm. Der er cykeltasker på cyklen.

   Der er mulighed for at leje en elcykel (pris 750 kr., skal bestilles sammen med rejsen).

  • Elektricitet i Østrig

   220 V (3-bensstik benyttes ikke i Østrig, så medbring forlængerledning såfremt du har brug for dette).

  • Fast plads i bussen på Gislevs rejser

   Hos Gislev kan du købe fast plads i bussen. Fast plads koster: 0 - 7 dage: Kr. 190, 8 - 16 dage: Kr. 230. Fast plads gælder fra du tager plads i den bus, der skal gennemføre rejsen (For eksempel fra Kolding/Vamdrup).

   Bestiller du din rejse online, kan du selv vælge faste pladser under bestillingen. Du kan også ringe ind og bestille din rejse og lave pladsreservationerne samtidig. Det er chaufføren og rejselederen, der anviser pladsen.
   Bemærk, at reservationen ikke gælder i tilslutningsbusser.

  • Fem nyttige tips til din aktiv ferie

   1. Påklædning
   På aktive rejser er det en rigtig god ide at gøre brug af princippet lag-på-lag. Det første lag vil hjælpe dig med at holde dig tør og føre fugten væk fra kroppen. F.eks. en god svedtransportende T-shirt. Næste lag kan være en god fleecetrøje, både i bjergene hvor vi vandrer samt stierne vi cykler på, kan det være køligt om morgen, nogle gange oplever vi også blot at vejret slår om. Sidste lag som kan blive nødvendigt, er regntøj. Derudover anbefaler vi at medbringe solcreme, kasket og solbriller.

   Det er også en rigtig god idé at medbringe en mindre dagtursrygsæk til dagsturene, hvor du kan have en ekstra trøje, kamera, solcreme, en flaske vand og andet i.

   2. Fodtøj
   Dine fødders velbefindende betyder alt. Sørg derfor at have nogle gode vandrestøvler som allerede er gået til, ellers gå dem til inden afrejse. En god idé er vandrestøvler som støtter godt op om anklen, for at undgå ankel skader. Vandrestøvler kan bruges på alle vores vandreferier, de giver den bedste ankel samt fodstøtte og derudover et enormt godt fodfæste.

   3. Inden afrejsen
   ”Varm op” inden afrejse. Om du skal på vandre eller cykelferie er det en god ide, at du uger forinden din afrejse kommer ud at gå eller cykle, alt efter valg af rejse. Dette kan gøres med jævnlige gå- eller cykelture, det optimere både styrkelsen af led og sener samt din kondition.

   4. Proviant og vand
   Det er vigtigt at drikke godt med vand, så væskebalancen er i orden. Husk derfor altid at medbringe rigeligt med vand når vi vandrer eller cykler. På destinationen informerer rejselederen om hvor der kan købes vand, snacks, madpakker med mere til turene.

   Når du er fysisk aktiv hele dagen, har du brug for brændstof, som kan styrke dig samt holde energien oppe. Derfor anbefales det at du medbringer snacks som f.eks. tørrede frugt, nødder eller energibarer, medbring evt. dette hjemmefra. På rejser hvor vi har en service bus med, kan der suppleres op undervejs enten fra eget lager eller bussens. Rejselederen orienterer om dette på rejsen.

   5. Cykelhjelm på cykelferier
   Gislev anbefaler brugen af cykelhjelm, og vores rejseleder går foran med et godt eksempel. Det er ikke et krav at bære cykelhjelm, men vi anbefaler på det kraftigste til, at hver især medbringer en cykelhjelm. Samtidigt skal det være behageligt at cykle, så sørg for at dine bukser ikke har generende syninger, medbring evt. cykelbukser.

  • Forplejning i bussen

   Der kan købes øl, vand og kaffe i bussen. 

  • Fysisk formåen og deltagelse

   Hvor vidt du kan gennemføre de angivne cykelture eller vandringer, er helt din egen vurdering. Vi har dog erfaring for, at deltagerne generelt har en rigtig god vurdering af deres egen fysiske formåen.

   Denne aktive ferie er ikke egnet for gangbesværede, og alle gæster skal være 100% selvhjulpne. 

  • Køre- og hviletid

   Alle Gislevs busrejser køres efter gældende køre- og hviletidsbestemmelser - derfor forekommer der på nogle rejser chaufførskift undervejs. Gislev Rejsers holdning er, at reglerne for køre-og hviletider for chauffører er rimelige og at de derfor skal overholdes.

  • Medicin på busrejser

   Pak medicin i håndbagagen. Medicin skal være i original emballage. Hvis du lider af en sygdom, der kan give problemer undervejs, bedes du venligst diskret gøre rejselederen opmærksom herpå. Det er din sikkerhed for, at rejselederen agerer korrekt, hvis du skulle blive utilpas på turen.

   Mange lande kræver dokumentation for, at evt. medbragt receptpligtig medicin er til en selv, og det er derfor vigtigt at sørge for at evt. dokumentation for dette er i orden.

   Tjek evt. https://www.apoteket.dk/sundhed/rejse/guide-pillepas og se om din rejse kræver 'pillepas' og hvordan du bestiller det.

   Rejsende kan også altid kontakte ambassaden, hvis man har brug for at medbringe receptpligtig medicin til rejsen, og er i tvivl om der gælder særlige regler.

   Læs mere på dette link: http://um.dk/da/rejse-og-ophold/rejse-til-udlandet/medicin-paa-rejsen/  eller kontakt egen læge, apotek eller sygehus for yderligere vejledning og hjælp til evt. medicinattest.

  • Mulighed for gratis sikret parkering ved Vamdrup

   Med Gislev Rejser kan du stå på bussen i hele landet og du kan vælge imellem rigtig mange byer. Ved en del afrejsebyer er der mulighed for at parkere (enkelte steder mod betaling). Eksempelvis vælger mange gæster at stå på ved Otto Duborg ved grænsen. Afrejsebyer er også hjemkomstbyer. Du kan se en rejses aktuelle afrejsebyer under: "Afgange og priser" / Afrejse fra.

   Start busrejsen lidt senere - kør til sikret parkeringsplads ved Vamdrup

   Gislev gør det nemt for dig. Vi har lejet et stort, indhegnet parkeringsområde, hvor du kan stille din bil, mens du er på busrejse. Vi kører naturligvis fra parkeringsområdet og tilbage igen. Parkeringen er gratis.

   Adresse

   Koldingvej 7
   6580 Vamdrup

   Find vej
   E45, Afkørsel 65 mod Vamdrup. I rundkørsel 1. vej til højre. Derefter 300 meter. Indkørsel til højre ved Dansk Autologik/Gislev Parkering Syd.

   Bemærk:

   Gratis parkering ved Vamdrup gælder ikke på rejserne skabt i samarbejde med NILLES Rejser. Disse rejser har udelukkende afgange fra Sjælland og findes under temaet "Stig på bussen".

   Se alle Gislevs Busrejser her

   Læs mere om vores busser her.

   Læs mere om tilskudsordning og refusion her.

  • Pas - på busrejser

   Husk at medbringe gyldigt pas.

   Ved bestilling af rejsen bedes du oplyse dit navn som angivet i passet.

  • Rejseforsikring

   Vi anbefaler at tegne en rejseforsikring, der dækker sygdom og eventuel hjemtransport. Kontakt Gislev på tlf. 62291210 for priser og nærmere oplysninger.

   Når du skal på en aktiv ferie i Danmark, skal du medbringe dit gule sygesikringsbevis. 

   Når du skal på en aktiv ferie i udlandet, skal du medbring dit blå sygesikringsbevis.

  • Rejseleder

   Alle vores aktive rejser er med dansk rejseleder hele vejen. Rejselederne er også aktive på turene og ofte suppleres de med lokale guider, der bringer os helt ud i naturens yderste kroge. Det giver optimale oplevelser, bedre information og mere tid til at nyde omgivelserne. Det hele foregår i et tempo, hvor alle kan være med og der bliver god tid til fordybelse, snak og hyggeligt samvær.

  • Sværhedsgrad

   Sværhedsgrad

   Det er vigtigt at pointere, at det er Gislevs subjektive vurdering. Du kan derfor have en anden opfattelse af let eller svært terræn. Gradueringen skal derfor tages med et vist forbehold.
   1. Let til Middel
   For det meste lige ud, fladt terræn, få niveauforskelle, dog kommer der stadigvæk kilometer i benene.  
   2. Middel
   Fladt til bakket terræn, som regel en fin blanding, dog med stigninger enkelte steder. Konditionen skal være i orden.
   3. Middel til krævende
   Flere stigninger, og der gåes flere højdemeter, kræver derfor god form og udholdenhed.

   Sværhedsgraden er ofte en kombination af turens længde, stigninger og fald samt terrænet. En længere vandretur i et fladt terræn kan derfor godt have en lavere sværhedsgrad end en kortere vandretur med mange stigninger.

   Cykelferie langs Donau - sværhedsgrad

  • Tillæg og entréer

   Enkeltværelse kr. 1.898.

   Mulighed for tilkøb af el-cykel kr. 750. Begrænset antal.

   Entréer er eksklusive, med mindre andet er nævnt.

  • Tilskud på busrejser fra Fyn og Jylland

   Kør gratis over Storebælt
   Skal du med på en busafrejse, der KUN kører fra Fyn og Jylland, så refunderer Gislev din broafgift, når du kører i egen bil. Bemærk: Refundering af broafgift er dog kun gældende, såfremt der ikke er busafrejse fra den pågældende landsdel.

   Du skal selv sende kvittering med påført rejsemål og billetnummer til Gislev Rejser, Hvidkærvej 29, 5250 Odense SV. Refundering sker via bankoverførsel. Husk at oplyse reg. nr. og kontonummer.

   Transport til nærmeste påstigningssted
   Benytter du offentlig transport i Danmark - tog, bus eller færge til nærmeste afrejsested - så refunderer Gislev 50 % af udgiften til tur/retur billetten på 2. klasse (dog højst kr. 400 per person. Udgiften skal overstige kr. 100 per person). 

   Du skal selv sende kvittering med påført rejsemål og billetnummer til Gislev Rejser, Hvidkærvej 29, 5250 Odense SV. Refundering sker via bankoverførsel. Husk at oplyse reg. nr. og kontonummer.

  • Valuta i Østrig

   Euro.

  • Vegetar/diabetiker - på rejser med bus

   Det er vigtigt, at du informerer Gislev inden afrejse såfremt du har et specielt behov angående kosten. På denne måde kan vi forberede hotellerne i god tid, således at du ikke skal tænke på netop dette under hele rejsen. Det er dog vigtigt at nævne, at vi vil forespørge og gøre vores bedste for at imødekomme dine behov, men at vi ikke kan garantere dette for alle hotellerne.

  • Vigtigt hvis du rejser med børn under 18 år - busrejser

   Børn og unge under 18 år, der rejser uden respektive forældre, eksempelvis med bedsteforældre, skal medbringe dokumentation fra barnets forældre. Hent mere information om børn og unge på rejse hos Udenrigsministeriet.

  • Vil du vide mere om din busrejse?

   Få flere praktiske info på: www.gislev-rejser.dk/vaerd-at-vide

  • Ønsker til indkvartering på busrejser

   Har du specifikke ønsker til dit værelse, eksempelvis etage, separate senge, bo nær medrejsende, skal du oplyse dette ved bestillingen. Vi skal gøre opmærksom på at vi ikke kan garantere alle ønsker, men vi vil forespørge og gøre vores bedste for at imødekomme ønsker.

  Tilmeld dig Gislevs nyhedsmail og vind!
  Tilmeld dig Gislevs nyhedsmail og vind!

  Få inspiration og bliv opdateret med aktuelle rejsetilbud og nyheder. Hver måned deltager alle modtagere af nyhedsmailen i lodtrækningen om et gavekort à kr. 1000

  62 29 12 10Se åbningstider
  Luk menu