Vinhøstrejse i Italien

Chianti, Montepulciano og Valpolicella – og de gode vine

 

10 dages vinrejse med charmerende vingårde og skønne vine - inklusiv hele 6 vinsmagninger.

 • Alle de gode vine fra Chianti, Montepulciano og Valpolicella
 • Middag på italiensk landsted med 3 retter mad, vin og kaffe
 • Nogle af Toscanas mest charmerende byer som Siena, Montalcino, Cortona og Montepulciano
 • Glæd dig til smagning af danske Jannes fremragende Brunello vine
 • Erfaren og vinkyndig rejseleder og 4-stjernet bus med plads til vinindkøb
 • 5 nætter på godt hotel i Toscana med swimmingpool på tagterrassen 

 

Med i prisen:

 • Ophold i dobbeltværelse
 • 9 x morgenmad
 • 7 x middag (middag for egen regning dag 4+6)
 • 6 x vinsmagning og 1 x let frokost hos Janne 
 • Udflugter til Greve in Chianti, Montepulciano, Cortona, Siena og Montalcino
 • Dansk rejseleder
 • Hotelskatter og gebyr til Rejsegarantifonden


Entrèer er eksklusive, med mindre andet er nævnt.

 

Tillæg: Enkeltværelse: kr. 1.025 (begrænset antal). Afbestillingsforsikring: kr. 350

Toscansk aften: kr. 225 - bestilles med rejsen

Videoklip om Toscana:

Pris fra 6.998,-

10 dage
Bus

Med i prisen er bl.a.

 • Busrejse med halvpension
 • Alle udflugter, 6 smagninger
 • Rejseleder og 4-stjernet bus
Bestil rejse

Om rejsen

Chianti – Montepulciano – Valpolicella – og de gode vine

Skønne vinoplevelser venter på denne rejse til det smukke Toscana med bølgende landskaber og hyggelige vingårde. Vinsmagningsprogrammet er alsidigt og repræsenterer nogle af Italiens mest populære vinområder. Vi bor 5 nætter på et godt hotel i kurbyen Chianciano Terme i hjertet af Toscana. Herfra tager vi på udflugter i området og besøger vinbønder, der formidler deres viden om vinene og landet med sjæl og entusiasme. Vinstederne varierer fra gamle Etruskerkældre til lokale vingårde med maleriske udsigter, fra en moderne vinproduktion til et charmerende landsted.

Undervejs spiser vi en 3 retters middag med vin til maden på et italiensk landsted. Vi besøger fynske Janne, som introducerer os til sine liflige Brunello-vine serveret i smukke omgivelser og i skønt samspil med lokale delikatesser. Hos den vinkyndige professor Fabio får vi et grundigt indblik i selve fremstillingsprocessen, før han henter et par af de gode flasker op fra den gamle etruskiske vinkælder. I Gardasøens bagland bliver vi introduceret til en hypermoderne vinproduktion af lokale vineksperter og smager både deres fine Ripasso og den berømte Amarone. Der bliver også tid til besøg i Greve in Chianti, Siena, Montalcino, Cortona og Montepulciano, nogle af Toscanas mest charmerende og maleriske byer. Glæd dig til 10 dage med gode vinoplevelser - og plads i bussen til vinkøb.

 Montalcino Janne vinmark Brunello

Billeder

Dag for dag

Dag 1: Udrejse fra Danmark
Udrejse fra Danmark i bus til middag og overnatning midt i Tyskland. Undervejs introducerer rejselederen til turen, og vi begynder at lære hinanden at kende.

Dag 2: Ankomst til Italien og middag på charmerende landsted
Efter en god morgenmad fortsætter vi ned gennem Tyskland. Vi kører via de smukke østrigske Alper og passerer Brennerpasset, før vi når frem til det naturskønne område omkring Gardasøen. Vi overnatter syd for Verona, og nyder forinden en god middag på et stemningsfuldt italiensk landsted, hvor der serveres 3 retter hjemmelavet mad med vin og kaffe.

Talosa vinsmagning Pienza

Dag 3: Toscana og vinsmagning i hjertet af Chianti
Fra Veneto-regionen går turen videre sydpå gennem de smukke landskaber til Toscana, hvor der venter os en dejlig vinsmagning i Greve in Chianti. Rejselederen viser rundt i den charmerende vinby, og der er også lidt tid på egen hånd til at udforske byen. Herfra kører vi til kurbyen Chianciano Terme og indkvartering for de næste 5 nætter på Hotel President. Hvis vejret tillader det er der mulighed for at nyde solnedgangen fra hotellets tagterrasse, inden der serveres middag på hotellets restaurant.

Bemærk på afgangen d. 07.09 erstattes vingårdsbesøg af vinsmagning under den årlige byfest EXPO Chianti Classico på torvet i Greve in Chianti. På afgangen d. 28.09 erstattes vinsmagning og byrundtur i Greve in Chianti af vinfesten, Festa dell'Uva e del Vino Bardolino.  

Toscana landskab Vinsmagning Toscana

Dag 4: Hyggelig byvandring og vinsmagning i Montepulciano
Udflugt til vinbyen Montepulciano, der ligger utroligt flot på en bakketop med en betagende udsigt over de bølgende landskaber. Rejselederen viser rundt i det historiske centrum, og herefter er der tid på egen hånd til at udforske den hyggelige by eller nyde en lækker frokost. Glæd dig til en guidet rundvisning i de gamle vinkældre hos Fattoria della Talosa, hvor vi smager på de anerkendte lokalproducerede rødvine af typen Vino Nobile di Montepulciano.

Denne aften er middagen ikke inkluderet, så der er rig mulighed for at fordybe sig i det italiensk køkken. Rejselederen hjælper gerne med tips og gode idèer. Man kan naturligvis også vælge at spise a la carte på hotellets restaurant.

 

Dag 5: Charmerende Cortona og Fabios gode vine
Vi kører ad de små veje til fascinerende Cortona, en typisk toskansk by med snævre stræder og indbydende butikker. Denne maleriske by har dannet kulisse for den filmatiserede bog ”Et hus i Toscana”. Rejselederen inviterer på en gående byrundtur og fortæller undervejs om egnens historie, krydret med anekdoter om livet i Italien. Herefter fortsætter vi til vingården Colle Santa Mustiola, hvor Fabio viser rundt og passioneret fortæller om sin anmelderroste vinproduktion. Han har også hentet nogle gode flasker op fra den gamle Etruskerkælder, som han vil forkæle os med. 

Vinhøst Fabio Toscana huse

Dag 6: Heldagsudflugt til Siena og toscansk aften
Siena er en af Italiens bedst bevarede middelalderbyer, og byens historiske centrum er med på UNESCO’s liste over bevaringsværdig kulturarv. De fleste har nok set billeder af byens vartegn, den berømte plads Piazza del Campo, hvor det traditionelle hestevæddeløb Paglio di Siena afholdes hvert år. Det er også her verdens ældste bank, Banca Monte dei Paschi di Siena, blev grundlagt i 1472 og fortsat har sit hovedsæde. Rejselederen tager os med på en gående byvandring og præsenterer os for de mange seværdighederne. Der er også tid til at udforske den spændende by på egen hånd. Gå på jagt i de små butikker, nyd en lækker frokost eller find en hyggelig fortorvscafè, hvor du kan slå dig ned og betragte livet, der passerer forbi. Der er også mange fine butikker, hvis shoppinglysten skulle indfinde sig. Mulighederne er mange.

Siena Sarteano Toscansk Aften

Om aftenen er der mulighed for at udforske det italienske køkken på egen hånd eller deltage i en toscansk aften i Sarteano, hvor vi nyder en dejlig menu med vin ad libitum. Pris kr. 225. Bestilles med rejsen.

Dag 7: Vinbyen Montalcino og Jannes skønne Brunello-vine
Heldagsudflugt med besøg i den maleriske vinby Montalcino, der ligger smukt på et højdedrag omgivet af bølgende vinmarker. Vi tager på en lille byrundtur med rejselederen og passerer undervejs den gamle fæstning, specialbutikker, vinkældre og små hyggelige cafeer. Herfra kører vi videre gennem det smukke landskab til godt humør, livsglæde, en let anretning og smagning af Jannes gode Brunello-vine.

Vinsmagning Toscana Vinhøst specialiteter

Dag 8: Rundvisning med vinekspert hos Accordini
Vi forlader det smukke Toscana og sætter kursen mod nord og området nær Gardasøen. Hos Accordinio Stefano, en hypermoderne vinproduktion, byder vi på guidet rundvisning med lokal vinekspert, efterfulgt af vinsmagning. Her skal vi smage på de dejlige Ripasso og Amarone vine, "juvelerne" i Venetos anerkendte vinproduktion. Herfra kører vi videre nordpå til middag og indkvartering for en enkelt nat på vores overnatningshotel nord for Verona.

Gardasoeen Panorama Terrasse Toscana

Dag 9Forbi Dolomitterne og Alperne til overnatning i Tyskland
Vi tager afsked med Italien, og vinmarkerne forsvinder i bakspejlet, mens vi nærmer os Alperne og Østrig. Vi kører over Brennerpasset og videre nordpå til middag på vores overnatningshotel i det centrale Tyskland.

Janne i Gislev bus

Dag 10: Hjemrejse til Danmark
Efter morgenmaden fortsætter vi nordpå mod den danske grænse med bagagen fuld af uforglemmelige minder - og måske et par flasker af den gode vin.

Hotel

Hotel President
Viale G. Baccelli 260,
53042 Chianciano Terme (SI), Italy

Godt hotel med god service og central beliggenhed. Alle værelser med bad og toilet, aircondition, hårtørrer, telefon, tv, radio, værdiboks og minibar. Hotellet har 78 værelser, restaurant, bar, have og panorama-tagterrasse med bar og swimmingpool. 3 aftener spiser vi middag sammen på hotellet, hvor der serveres 3 retter almindelig mad med et glas vin til.

Læs mere på: http://www.hotelpresidentchiancianoterme.it

 

Vinhøst Toscana Vinhøst druer

Værd at vide

Valuta
Euro.

Vinsmagninger
Gislev tager forbehold for evt. ændringer i smagningsprogram p.g.a. vinhøst.

Bemærk
Rejsen er ikke egnet for dårligt gående.

Vinindkøb
Det er muligt at bringe vinindkøb med hjem – dog i begrænset omfang.

Morgenmad
I Italien består morgenmad typisk af kaffe, kager og evt. brød. Vores hoteller serverer som regel et lidt større udvalg

På restaurant
Når man bestiller mad på en italiensk restaurant bør man være opmærksom på følgende opdeling af menuen:

Antipasti: Forretter, f.eks. salumi, skinke, små fiskeretter, bruschetta o.l.
Primi Piatti: ”Første hovedret”, typisk pasta- og risretter samt supper.
Secondi Piatti: ”Anden hovedret”, typisk fisk, fjerkræ, kød serveret uden tilbehør. Fisk og særlige kødudskæringer prissættes ofte efter vægt.
Contorni: Tilbehør, som oftest serveret til ”anden hovedret” bestilles separat, typisk salater, kartofler, bønner, dampede grøntsager o.l.
Formaggio: Ost
Dolce: Dessert

Man kan godt bestille på ”kryds og tværs” af den angivne rækkefølge, men gør tjeneren opmærksom herpå, hvis (og hvad) I ønsker at spise samtidigt.
Mange restauranter har tilbud på en menu med 2 eller 3 retter, inkl. en øl el. et glas vin.

En aften bliver der mulighed for at deltage i en hyggelig toscansk aften i Sarteano med 3 retter mad og vin ad libitum. Pris kr. 225 - bestilles sammen med rejsen

Der bliver også mulighed for at udforske det italienske køkken på egen hånd. Rejseleder er behjælpelig med tips og råd til gode spisesteder.

Afrejse

Med Gislev Rejser kan du stå på bussen i hele landet og du kan vælge imellem rigtig mange byer. Ved en del afrejsebyer er der mulighed for at parkere (enkelte steder mod betaling). Eksempelvis vælger mange gæster at stå på ved Otto Duborg ved grænsen. Afrejsebyer er også hjemkomstbyer. Du kan se en rejses aktuelle afrejsebyer under: "Afgange og priser" / Afrejse fra.


Start busrejsen lidt senere - kør til sikret parkeringsplads ved Kolding
Gislev gør det nemt for dig. Vi har lejet et stort, indhegnet parkeringsområde, hvor du kan stille din bil, mens du er på busrejse. Vi kører naturligvis fra parkeringsområdet og tilbage igen. Parkeringen er gratis.

Adresse
Koldingvej 7
6580 Vamdrup

Find vej:
E45, Afkørsel 65 mod Vamdrup. I rundkørsel 1. vej til højre. Derefter 300 meter. Indkørsel til højre ved Dansk Autologik/Gislev Parkering Syd.

Rejs med Gislev Rejser og få nem og gratis pakering  Gislev dygtige buschauffører er klar til at give dig den bedste rejseoplevelse.

Se alle Gislevs Busrejser her

Læs mere om vores busser her.

Læs mere om tilskudsordning og refusion her.

Kort

Vinhøstrejse Italien kort

Afgange og priser

DatoAfrejse fraRejsemålLedige pladserFra pris
07-09-2018Bus fra Jylland, Fyn og SjællandVinhøstrejse i ItalienMere end 86.998,-BestilMere information
14-09-2018Bus fra Jylland, Fyn og SjællandVinhøstrejse i ItalienMere end 86.998,-BestilMere information
21-09-2018Bus fra Jylland, Fyn og SjællandVinhøstrejse i ItalienMere end 86.998,-BestilMere information
28-09-2018Bus fra Jylland og Fyn Vinhøstrejse i ItalienMere end 86.998,-BestilMere information
12-10-2018Bus fra Jylland, Fyn og SjællandVinhøstrejse i ItalienMere end 86.998,-BestilMere information