Vinhøstrejse i Italien

Chianti, Montepulciano og Valpolicella – og de gode vine10 dages vinrejse med charmerende vingårde og skønne vine - inklusiv hele 6 vinsmagninger.

 • Alle de gode vine fra Chianti, Montepulciano og Valpolicella
 • Middag på italiensk landsted med 3 retter mad, vin og vand
 • Nogle af Toscanas mest charmerende byer som Siena, Montalcino, Cortona og Montepulciano
 • Glæd dig til smagning af danske Jannes fremragende Brunello-vine
 • Erfaren og vinkyndig rejseleder og 4-stjernet bus med plads til vinindkøb
 • 5 nætter på godt hotel i hjertet af Toscana   

 

Med i prisen:

 • Ophold i dobbeltværelse
 • 9 x morgenmad
 • 7 x middag (middag for egen regning dag 4 og 6)
 • 6 x vinsmagning og 1 x let frokost hos Janne 
 • Udflugter til Greve in Chianti, Montepulciano, Cortona, Siena og Montalcino
 • Dansk rejseleder
 • Hotelskatter og gebyr til Rejsegarantifonden


Entrèer er eksklusive, med mindre andet er nævnt.

 

Tillæg: Enkeltværelse kr. 1.025 (begrænset antal). Afbestillingsforsikring kr. 400.

Toscansk aften: kr. 250 - bestilles med rejsen.

Rejsen er ikke egnet for gangbesværede.

Videoklip om Toscana:

Bestil rejsen

Pris fra 7.198,-

10 dage
Bus

Med i prisen er bl.a.

 • Busrejse med halvpension
 • Alle dagsudflugter, 6 smagninger
 • Rejseleder og 4-stjernet bus
Bestil rejsen

Om rejsen

Chianti – Montepulciano – Valpolicella – og de gode vine

Skønne vinoplevelser venter på denne rejse til det smukke Toscana med bølgende landskaber og hyggelige vingårde. Vinsmagningsprogrammet er alsidigt og repræsenterer nogle af Italiens mest populære vinområder. Vi bor 5 nætter på et godt hotel i kurbyen Chianciano Terme i hjertet af Toscana. Herfra tager vi på udflugter i området og besøger vinbønder, der formidler deres viden om vinene og landet med sjæl og entusiasme. Vinstederne varierer fra gamle Etruskerkældre til lokale vingårde med maleriske udsigter.

Undervejs spiser vi en skøn middag med vin til maden på et italiensk landsted. Vi besøger fynske Janne, som introducerer os til sine liflige Brunello-vine serveret i smukke omgivelser og i skønt samspil med lokale delikatesser. Hos den vinkyndige professor Fabio får vi et grundigt indblik i selve fremstillingsprocessen, før han henter et par af de gode flasker op fra den gamle etruskiske vinkælder. Ved Gardasøen nyder vi endnu en vinsmagning på en vingård. Der bliver også tid til besøg i Greve in Chianti, Siena, Montalcino, Cortona og Montepulciano - nogle af Toscanas mest charmerende og maleriske byer. Glæd dig til 10 dage med gode vinoplevelser - og plads i bussen til vinkøb.

 Montalcino Janne vinmark Brunello

Billeder

Dag for dag

Dag 1: Udrejse fra Danmark

Udrejse fra Danmark til middag og overnatning midt i Tyskland. Undervejs introducerer rejselederen til turen, og vi begynder at lære hinanden at kende.

Dag 2: Ankomst til Italien og middag på charmerende landsted

Efter en god morgenmad fortsætter vi ned gennem Tyskland. Vi kører via de smukke østrigske Alper og passerer Brennerpasset, før vi når frem til det naturskønne område omkring Gardasøen. Vi overnatter nær Verona, og nyder forinden en god middag på et stemningsfuldt italiensk landsted, hvor der serveres en lækker middag med vin.

Dag 3: Toscana og vinsmagning i hjertet af Chianti

Fra Veneto-regionen går turen videre sydpå gennem de smukke landskaber til Toscana, hvor rejselederen viser rundt i den charmerende vinby Greve in Chianti, og der er også lidt tid på egen hånd til at udforske byen. Vi besøger vinslottet Castello Il Palagio, hvor vi smager nogle af deres skønne vine. Herfra kører vi til kurbyen Chianciano Terme og indkvartereres for de næste 5 nætter på Hotel President.

Bemærk på afgangen d. 10.09 erstattes besøg på vinslot af den årlige vinfest EXPO Chianti Classico på torvet i Greve in Chianti. 

Toscana landskab Vinsmagning Toscana

Dag 4: Vinbyen Montepulciano

Udflugt til vinbyen Montepulciano, der ligger utroligt flot på en bakketop med en betagende udsigt over de bølgende landskaber. Rejselederen viser rundt i det historiske centrum, og herefter er der tid på egen hånd til at udforske den hyggelige by eller nyde en lækker frokost. Videre til vinsmagning på en lokal cantina.

Montepulciano Montepulciano

Dag 5: Charmerende Cortona og Fabios gode vine

Vi kører ad de små veje til fascinerende Cortona, en typisk toscansk by med snævre stræder og indbydende butikker. Denne maleriske by har dannet kulisse for den filmatiserede bog ”Et hus i Toscana”. Rejselederen inviterer på en gående byrundtur og fortæller undervejs om egnens historie, krydret med anekdoter om livet i Italien. Herefter fortsætter vi til vingården Colle Santa Mustiola, hvor Fabio viser rundt og passioneret fortæller om sin anmelderroste vinproduktion. Han har også hentet nogle gode flasker op fra den gamle etruskerkælder, som han vil forkæle os med. 
Denne aften er middagen ikke inkluderet, så der er rig mulighed for at fordybe sig i det italienske køkken. Rejselederen hjælper gerne med tips og gode idèer. Man kan naturligvis også vælge at spise a la carte på hotellets restaurant.

Dag 6: Heldagsudflugt til Siena og toscansk aften

Siena er en af Italiens bedst bevarede middelalderbyer, og byens historiske centrum er med på UNESCOs liste over bevaringsværdig kulturarv. De fleste har nok set billeder af byens vartegn, den berømte plads Piazza del Campo, hvor det traditionelle hestevæddeløb Paglio di Siena afholdes hvert år. Det er også her verdens ældste bank, Banca Monte dei Paschi di Siena, blev grundlagt i 1472 og fortsat har sit hovedsæde. Rejselederen tager os med på en gående byvandring og præsenterer os for mange af seværdighederne byen har at byde på. Der er også tid til at udforske den spændende by på egen hånd. Gå på jagt i de små butikker, nyd en lækker frokost eller find en hyggelig fortovscafè, hvor du kan slå dig ned og betragte livet, der passerer forbi. Der er også mange fine butikker, hvis shoppinglysten skulle indfinde sig. Mulighederne er mange. Inkluderet.

Om aftenen er der mulighed for at udforske det italienske køkken på egen hånd eller nyde en Toscansk menu med husets vin inkluderet. Pris kr. 250. Bestilles med rejsen.

Dag 7: Vinbyen Montalcino og Jannes skønne Brunello-vine

Heldagsudflugt med besøg i den maleriske vinby Montalcino, der ligger smukt på et højdedrag omgivet af bølgende vinmarker. Vi tager på en lille byrundtur med rejselederen og passerer undervejs den gamle fæstning, specialbutikker, vinkældre og små hyggelige caféer. Herfra kører vi videre gennem det smukke landskab til godt humør, livsglæde, en let anretning og smagning af Jannes gode Brunello-vine.

Vinsmagning Toscana
 

Dag 8: Vinsmagning ved Gardasøen

Vi forlader det smukke Toscana og sætter kursen mod nord og området nær Gardasøen. Her besøger vi endnu en skøn vingård og nyder en sidste vinsmagning i Italien. Herfra kører vi videre nordpå til middag og indkvartering for en enkelt nat på vores overnatningshotel nord for Verona.

På afgangen d. 24.09 erstattes vinsmagning ved Gardasøen af vinfesten Festa dell'Uva e del Vino Bardolino. BEMÆRK vinfest i Bardolino er desværre aflyst i 2021.  

Dag 9: Forbi Dolomitterne og Alperne til overnatning i Tyskland

Vi tager afsked med Italien, og vinmarkerne forsvinder i bakspejlet, mens vi nærmer os Alperne og Østrig. Vi kører over Brennerpasset og videre nordpå til middag på vores overnatningshotel i det centrale Tyskland.
 

Dag 10: Hjemrejse til Danmark

Efter morgenmaden fortsætter vi nordpå mod den danske grænse med bagagen fuld af uforglemmelige minder - og måske et par flasker af den gode vin.

Hotel

Hotel President, Chianciano Terme

Flot hotel, beliggende i gåafstand til byens centrum og kurbade. Hotellet har restaurant, bar, elevator og tagterrasse med pool og panoramaudsigt over landskabet. Alle værelser med hårtørrer, telefon, værdiboks, minibar, tv og aircondition. Gratis wi-fi. 

Se mere på hotellets hjemmeside: Hotel President

 
 

Gæsterne siger

Vinhøstrejse i Italien
"En god og veltilrettelagt rejse. Til et rent 12-tal"*

"Så spændende programmer, især vingårdsbesøget hos Fabio. Økologisk og særpræget"

"Rejseleder var bare eminent med stor viden om rejsemålet samt steder omkring hen- og tilbagerejse"

"En dejlig tur til Toscana med gode vine"

Værd at vide

Valuta
Euro. 1 euro = 7,5 kr.

Vinsmagninger
Gislev tager forbehold for evt. ændringer i smagningsprogram pga. vinhøst.

Bemærk
Rejsen er ikke egnet for gangbesværede.

Vinindkøb
Det er muligt at bringe vinindkøb med hjem – dog i begrænset omfang.

Morgenmad
I Italien består morgenmad typisk af kaffe, kager og evt. brød. Vores hoteller serverer som regel et lidt større udvalg.

På restaurant
Når man bestiller mad på en italiensk restaurant bør man være opmærksom på følgende opdeling af menuen:

Antipasti: Forretter, f.eks. salumi, skinke, små fiskeretter, bruschetta o.l.
Primi Piatti: ”Første hovedret”, typisk pasta- og risretter samt supper.
Secondi Piatti: ”Anden hovedret”, typisk fisk, fjerkræ, kød serveret uden tilbehør. Fisk og særlige kødudskæringer prissættes ofte efter vægt.
Contorni: Tilbehør, som oftest serveret til ”anden hovedret” bestilles separat, typisk salater, kartofler, bønner, dampede grøntsager o.l.
Formaggio: Ost
Dolce: Dessert

Man kan godt bestille på ”kryds og tværs” af den angivne rækkefølge, men gør tjeneren opmærksom herpå, hvis (og hvad) I ønsker at spise samtidigt.
Mange restauranter har tilbud på en menu med 2 eller 3 retter, inkl. en øl el. et glas vin.
 

En aften bliver der mulighed for at deltage i en hyggelig toscansk aften med en lækker menu og vin til maden. Pris kr. 250 - bestilles med rejsen

Der bliver også mulighed for at udforske det italienske køkken på egen hånd. Rejseleder er behjælpelig med tips og gode råd.

Rejsen er ikke egnet for gangbesværede.

Afrejse

Med Gislev Rejser kan du stå på bussen i hele landet og du kan vælge imellem rigtig mange byer. Ved en del afrejsebyer er der mulighed for at parkere (enkelte steder mod betaling). Eksempelvis vælger mange gæster at stå på ved Otto Duborg ved grænsen. Afrejsebyer er også hjemkomstbyer. Du kan se en rejses aktuelle afrejsebyer under: "Afgange og priser" / Afrejse fra.


Start busrejsen lidt senere - kør til sikret parkeringsplads ved Kolding

Gislev gør det nemt for dig. Vi har lejet et stort, indhegnet parkeringsområde, hvor du kan stille din bil, mens du er på busrejse. Vi kører naturligvis fra parkeringsområdet og tilbage igen. Parkeringen er gratis.

Adresse

Koldingvej 7
6580 Vamdrup

Find vej:

E45, Afkørsel 65 mod Vamdrup. I rundkørsel 1. vej til højre. Derefter 300 meter. Indkørsel til højre ved Dansk Autologik/Gislev Parkering Syd.

Se alle Gislevs Busrejser her

Læs mere om vores busser her.

Læs mere om tilskudsordning og refusion her.

Kort

Vinhøstrejse Italien kort

Afgange og priser

DatoAfrejse fraLedige pladserFra pris
15-10-2021Bus fra Jylland og FynMere end 87.198,-Bestil rejsenMere information