Apulien - Syditaliens frodige hjørne

Unikke byer, frodig natur og autentiske oplevelser

Flyrejse til Apulien - Syditaliens frodige hjørne

Oplev det autentiske Italien i støvlelandets hæl, regionen Apulien. Her venter frodig natur, dejlige strande og unikke byer som Alberobello med de runde kegleformede trullihuse, barokbyen Lecce og den hvide by Ostuni. En skattekiste af flotte ferieoplevelser. 

  • Direkte fly til Bari i Apulien fra Sønderborg - Kun med Gislev
  • Interessante udflugter med vidende dansk rejseleder og lokalguider
  • Besøg i Alberobello og den unikke huleby Matera
  • Hyggelig middag på et Masseria - klassisk apulisk landejendom
  • Det ægte Italien - en skattekiste fyldt med kultur- og naturoplevelser
  • Gratis parkering i Sønderborg Lufthavn
     

Med i prisen: 


• Flybillet

• Flyskatter og afgifter

• Transfer fra/til lufthavnen

• Ophold i dobbeltværelse

• 7 x morgenmad

• 3 x middag, heraf den ene på Masseria

• 5 udflugter

• Entré til Castellana-grotterne

• Rejseleder
 
Entrèer er eksklusive med mindre andet er nævnt

Tillæg: Enkeltværelse 950. Forplejning på flyet t/r kr. 200 (bestilles med rejsen). Afbestillingsforsikring kr. 680.

Se film om ApulienSe film om Alberobello.
Se film om Matera.

Interesseret i rejsen?
Ring til os

Gæsterne siger

Rejse til Apulien - det siger gæsterne

"Apulien er et dejligt sted, som vi gerne vil besøge igen"

"Middag på Masseria var et fint arrangement med velsmagende mad og vin"

Om rejsen

I støvlelandets hæl Apulien holder italienerne selv ferie, og man forstår hvorfor. Her bliver du mødt af charmerende kystbyer og dejlige strande. Store seværdigheder optaget på UNSECOs Verdensarvsliste som Trullibyen Alberobello med den særprægede byggestil, Barokkens by Lecce og Matera med de berømte huleboliger. Regionen er samtidig Italiens store spisekammer. Her bugner markerne bl.a. af lækre tomater, solmodne meloner, vinstokke og de skulpturelle oliventræer. De velsmagende vine fra området har allerede ramt danskernes smag, og nu venter oplevelserne på at gøre det samme. Vi bor alle nætter i den lille ferieby Torre Canne tæt på stranden og ikke langt fra Apuliens mange seværdigheder. Glæd dig til en ægte italiensk ferieoplevelse.

 

Billeder

Dag for dag

Dag 1: Afrejse med Gislevs fly til Apulien

Fra Sønderborg og Odense Lufthavn flyver vi direkte til Bari. Fra lufthavnen kører vi mod den lille kystby Torre Canne med de indbydende strande. Undervejs byder rejselederen velkommen til Italien og informerer om ugens spændende program.

Dag 2: Provinshovedstaden Bari og klippebyen Polignano a Mare

Byrundtur i provinshovedstaden Baris gamle bydel med de snoede gader og smalle passager. Vi besøger bl.a. Basilica di San Nicola opkaldt efter Sankt Nicolaus, den egentlige julemand. Herefter kører vi til den maleriske kystby Polignano a Mare beliggende på en klippeafsats. På promenaden står en statue af Polignanos berømte Domenico Modugno, kendt for sangen Volare eller på dansk, Vi har det, åh åh, så dejligtInkluderet.
Om aftenen nyder vi en middag på en ægte Masseria, som er en af Apuliens gamle landejendomme.


Polignano a Mare er kendt som Adriaterhavets perle. Byen er ikke stor men udsigten er mageløs

Dag 3: Trullibyen Alberobello og grotter

Alberobello er en charmerende by på UNESCOs Verdensarvsliste og helt unik med de mange kegleformede hvidpudsede trullihuse. Vi spadserer gennem de bilfri smalle gader, hører historien om denne finurlige byggestil og ser Trullikirken Sant´Antonio. Herefter besøger vi Castellana grotterne, som er blandt de største i Italien. Vi bliver guidet rundt i de naturskabte rum, hvor stalagmitter og stalaktitter igennem millioner af år, har skabt imponerende skulpturer i forskellige former. Heldagsudflugt med entré til Castellana-grotterne inkluderet.

Drypstenshule
Trullibyen Alberobello blev optaget på UNESCOs Verdensarvssliste i 1976. Visse huse bruges stadig den dag i dag som boliger.

Dag 4: Lecce – Sydens Firenze

Lecce er Syditaliens svar på Firenze. En charmerende by, som havde sin storhedstid i 16-1700 tallet. Under den spanske indflydelse blev der bygget overdådige palæer og kirker i barokstil. Oplev bl.a. Piazza Sant’Oranzo med det antikke amfiteater, Santa Croce basilikaen og den smukke Piazza del Duomo. Forlaget Lonely Planet kårede i 2010 byen til at være blandt de 10 bedste destinationer, man kan besøge i verden. Heldagsudflugt inkluderet.


Glæd dig til at opleve den flotte arkitektur i Lecce 

Dag 5: Den hvide by Ostuni og det grønne guld

Den charmerende by med de hvidkalkede huse ligger på en bakketop med panorama udsigt over området og Adriaterhavet. Vi går en tur i labyrinten af smalle stræder. Apulien er Italiens største producenter af oliven og olivenolie. Her kalder man oliven for det grønne guld. Besøg på en olivenplantage med smagsprøve på gårdens egen jomfruolivenolie. Halvdagsudflugt inkluderet.

  elaoladoy
Tid på egen hånd i Ostunis hyggelige gader. I Apulien kaldes oliven "det grønne guld".

Dag 6: Tid på egen hånd eller flere oplevelser

Nyd en dag ved poolen, på stranden eller sæt dig på en af byens caféer og nyd stemningen og et køligt glas vin. Apulien er netop en af Italiens største vinregioner. Det solrige klima resulterer i en kraftig, mørk og fyldig vin. Om eftermiddagen mulighed for besøg på lokal vingård. Vinsmagning kr. 150.

Dag 7: Hulebyen Matera 

Vi sætter kursen mod Matera, opført på UNESCOs Verdensarvsliste og kulturhovedstad i 2019. Byen har dannet kulisse til flere internationale film bl.a. Mel Gibsons store Kristusfilm The Passion of the Christ. Vi besøger bl.a. den historiske bydel Sassi, med huleboliger hugget ind i klipperne. Materas huler havde været beboet i århundreder indtil den italienske regering i starten af 50´erne begyndte at tvangsforflytte de fattige indbyggerne grundet ringe sanitære forhold. I dag er byen en af de helt store attraktioner i området og flere af hulerne er blevet renoveret og omdannet til moderne boliger, restauranter og hoteller. Heldagsudflugt inkluderet.

Dag 8: Hjemrejse fra Bari til Danmark

Med Gislevs charterfly fra Alsie Express direkte til Sønderborg eller Odense.

Hotel

Hotel Eden Beach Club

Via Potenza, 46
72010 Torre Canne (BR)
Læs mere på hotellets hjemmeside

Enkelt men pænt 3-stjernet hotel med central beliggenhed blot 50 meter fra stranden og 300 meter fra havnepromenaden med caféer og restauranter. Alle værelser har tv, telefon, minibar, aircondition og hårtørrer. Hotellet har elevator, bar, restaurant, privat strand samt tagterrasse med pool og panoramaudsigt over havet (pool og privat strand åben fra maj -  medio september).


 
 

Værd at vide

Deltagerne bør være opmærksomme på, at flere af seværdighederne kun kan besøges til fods. Bussen kører naturligvis så tæt på som overhovedet muligt.

Valuta

Euro

Klima

April-maj 18-22 grader, juli 25-30 grader, september 25-28 grader.

Bagage

Alsie Express fra Sønderborg: 15 kg indchecket bagage samt 5 kg håndbagage.

Bus

Bussen har aircondition, som sikrer en behagelig temperatur. Praktisk tøj anbefales.

Entréer

Entréer er eksklusive med mindre andet er nævnt.

Betalingskort

På mange restuaranter kan man kun betale med betalingskort, hvis beløbet er af en vis størrelse, ofte fra € 10 og opefter. Man skal være klar over, at kortet ved betaling tages med til kassen af personalet.

Caféer

I Italien har man 3 forskellige priser på caféerne. En pris for at nyde en genstand stående ved bardisken, en anden og højere pris for at sidde ned indendørs og en tredje og endnu højere pris for at sidde udenfor, hvor der er servering ved bordene. Prisen på en espresso kan således variere fra 80 cent til € 4 på samme bar.

Drikkepenge

På de fleste restauranter er betjeningen inkluderet. Suppler med 5-10% afhængig af regningens størrelse. På nogle restauranter tillægges betjeningen. I så fald skal det fremgå af spisekortets tekst."Sevizio escluso" - efterfulgt af %-satsen som typisk er mellem 15 og 18%. "Pane e coperto" er opdækning og brød, som man mange steder betaler for. Typisk € 1,50 til € 3 per person.

Drikkevand

Italien har udmærket drikkevand. På hotellet smager det dog ikke altid godt, men det er ikke sundhedsfarligt. Køb evt. kildevand.

Frimærker

Frimærker kan naturligvis købes på posthusene, men det er oftest nemmere i tobaksforretninger, da der er langt flere af disse. Køb prioritaria frimærker til, så er postkortet i Danmark hurtigst muligt.

Morgenmad

I Italien består morgenmad generelt af kaffe og søde kager. Vores hoteller serverer et større udvalg således at buffet generelt også består af diverse slags brød, pålæg, juice mv.

Restauranter

Udtrykket "Pizzeria" dækker over mere end blot pizzaer. Der er normalt et fyldigt menukort. Skal man have en rigtig pizza så vær sikker på, at der er "forno al legno" - stenovn, der fyres op med træ.
Antipasti: Forretter som f.eks. skinke, bruschetta (riste brød m/tomat) o.l.
Primi Piatti: Første retter, hvor man finder pasta- og risretter samt supper.
Secondi Piatti: Hovedretter. Fisk og helt bøfkød prissættes ofte efter vægt. Der er ikke meget tilbehør. Det bestilles seperat - f.eks. salater,
kartofter, bønner etc.
Formaggio: Ost
Dolce: Dessert.
Mange restauranter har tilbud på en menu med 2 eller 3 retter inkl. en øl eller et glas vin.

Værdigenstande

Pas på alle værdier. Der er mange lommetyve på spil hver dag i Italien bl.a. i de offentlige transportmidler. Desværre er de meget dygtige. De arbejder ofte flere sammen, hvor nogle ved hjælp af tricks afleder vores opmærksomhed et enkelt øjeblik, alt imens andre har travlt med at fjerne punge eller tasker.

Flyv fra

Fly letter
Flyv fra Sønderborg med Gislevs eget charterfly fra Alsie Express.

Gratis parkering i Sønderborg Lufthavn.
Mulighed for tilkøb af forplejning på ud- og hjemrejsen kr. 200 - Bestilles sammen med rejsen.

Fra Sønderborg Lufthavn

Fra Sønderborg kl. 08.00 til Bari med ankomst kl. 12.00
Fra Bari kl. 13.00 til Sønderborg med ankomst kl. 17.00

Bagage

Du må medtage 15 kg samt 5 kg i håndbagage.

Flyet

Der flyves med et fly af typen ATR 72-500 med 64 sæder. 

Sønderborg Lufthavn

Læs mere her: www.sonderborg-lufthavn.dk

Adresse

Lufthavnsvej 1
6400 Sønderborg

Mødetid og mødested

Seneste mødetid i Sønderborg Lufthavn fremgår af information der fremsendes ca. 10 dage før afrejse.

Parkering

Der er gratis parkering.

Flyet

Der flyves med et fly af typen ATR 72-500 med 64 sæder.


Sønderborg Lufthavn Sønderborg Lufthavn

Kort

Apulien i Syditalien

Afgange og priser

DatoAfrejse fraLedige pladserFra pris
13-09-2021Fly fra Sønderborg LufthavnRing til os8.298,-Mere information
27-09-2021Fly fra Sønderborg LufthavnRing til os7.998,-Mere information