Skip to main content

Rejse til Sicilien

-
Siciliens højdepunkter med dansk rejseleder

Sicilien

Her kan du opleve ét af Syditaliens mest populære rejsemål nemlig Middelhavets største ø Sicilien. Naturen er betagende, og en vifte af kulturskatte venter. Lev dig ind i grækernes og romernes historie når vi besøger de store attraktioner på UNESCOs Verdensarvsliste, såsom en af verdens ældste byer Siracusa, bikinipigerne i Villa Romana del Casale, Templernes Dal i Agrigento og den aktive vulkan Etna. Hver dag byder på nye oplevelser og spændende højdepunkter. Du oplever både Siciliens fantastiske natur, charmerende byer og siciliansk stemning i Palermo. Glæd dig til at mærke Siciliens magi.

Inkluderet i rejsens pris

 • 7 x halvpension
 • Alle udflugter  
 • Entré til Templernes Dal
 • Flybilletter, afgifter og bagage
 • Transfer fra/til lufthavnen
 • Hotelskat
 • Rejseleder
  Entréer er eksklusive, medmindre andet er nævnt.

Dagsprogram

 • Rejsen er ikke egnet for gangbesværede, da flere steder kun kan besøges til fods og via trapper og kuperet terræn. Kontakt Gislev Rejser, hvis du er tvivl, om du kan deltage på denne rejse.

 • Dag 1: Udrejse til Sicilien

  Fra København flyver vi med direkte fly eller fra Billund via Amsterdam til Catania. Fra lufthavnen kører vi til vores hotel, der ligger på kanten til Etna Nationalpark og med udsigt over Siciliens østkyst. Tre overnatninger i Zafferana Etnea.

 • Dag 2: Vulkanen Etna og Taormina

  Næsten dagligt stiger der røg op af Etna, og vulkanen er ofte i udbrud. Vinstokkene og kastanjetræerne, på vulkanens skråninger, vidner dog om, at Etna er ganske ufarlig. Med bussen kører vi op i 1900 meters højde.

  Mulighed for at fortsætte højere op med svævebanen og jeep til henholdsvis ca. 2500 og 3100 meters højde. Eftermiddagen tilbringes i charmerende Taormina, der ligger på en bjergside med udsigt over Middelhavet og til Etna. Her er smukt og fyldt med blomsterdekorationer i de smalle stræder. Byens største attraktion er det græske teater.

  Gislevs rejseleder viser rundt, og der er også tid på egen hånd til besøg i de mange specialbutikker med bl.a. keramik og marcipanfigurer samt til at nyde en Granita, en slags sorbet lavet på friske råvarer som citron, clementiner eller skovbær.

  Heldagsudflugt inkluderet (ekskl. entréudgifter. Svævebane til 2500 m ca. € 50. Svævebane og jeep til 3100 m ca. € 74).

 • Dag 3: Siciliens historiske skatkammer

  Byrundtur i Siracusa, der er en af verdens ældste byer og på UNESCOs Verdensarvsliste. Byen emmer af historie og var i oldtiden en mægtig bystat på højde med Athen og Sparta. Her levede bl.a. videnskabsmanden Arkimedes og filosoffen Platon. Vi besøger det arkæologiske område og den gamle bydel på øen Ortiga med domkirken, der blev bygget som tempel for Athene.

  Heldagsudflugt inkluderet.

 • Dag 4: Templernes Dal og romersk villa

  Nogle af Middelhavsområdets bedst bevarede græske templer ligger i Templernes Dal ved Agrigento. I Piazza Armerina besøger vi Villa Romana del Casale, den romerske villa kendt for de fantastiske mosaikker. En dag dedikeret til store attraktioner på UNESCOs Verdensarvsliste. Herfra til overnatning i Agrigento.

  Heldagsudflugt inkluderet.

 • Dag 5: Charmerende Cefalú

  Vi sætter kursen nordpå mod Cefalú, en rigtig syditaliensk middelalderby, der emmer af atmosfære. Gående bytur i de historiske gader. Der bliver også tid på egen hånd til at nyde stemningen, måske på en hyggelig café med et velsmagende glas siciliansk vin. Tre overnatninger nær Cefalú i Campofelice di Roccella.

 • Dag 6: Palermo og Monreale

  Palermo er, udover at være Siciliens største by, en blanding af normannisk og arabisk kultur. Havnekvarteret er spændende, og på byrundturen ses bl.a. Cappella Palatina med arabisk kunst. Videre til Monreale med besøg i en af Italiens smukkeste domkirker, med mere end 6000 m2 billedmosaikker i guld og flotte farver.

  Heldagsudflugt inkluderet.

 • Dag 7: Tid til flere oplevelser

  Tilbring en dag ved stranden eller nyd hotellets omgivelser. Sæt dig på en af byens caféer og oplev gadens teater med de gestikulerende og temperamentsfulde sicilianere. Rejselederen er behjælpelig med gode råd og forslag.

 • Dag 8: Catania – sprudlende og storslået

  Byens barokke centrum er opført i lava og du ser byens vartegn Elefantfontænen og Domkirken. Først på eftermiddagen kører vi mod lufthavnen efter 8 oplevelsesrige dage på skønne Sicilien.

Hoteller

 • Dag 1-4

  Airone Wellness Hotel

  Hotellet ligger i Zafferana Etnea på kanten til Etna Nationalpark og med udsigt over Siciliens østkyst. Det nyligt renoverede hotel har to udendørs swimmingpools, der ligger omgivet af have med bl.a. gamle kastanjetræer.

  AirconditionJa
  BarJa
  ElevatorJa
  FitnessrumJa
  Indendørs swimmingpoolJa
  MinibarJa
  RestaurantJa
  SaunaJa
  TVJa
  Tyrkisk badJa
  Udendørs swimmingpoolJa
  VærdiboksJa
  Wellness områdeJa
 • Dag 4-5

  Hotel della Valle

  Pænt hotel med swimmingpool beliggende i grønne omgivelser. Alle værelser med bad og toilet, hårtørrer, telefon, værdiboks, tv, køleskab og aircondition.

  Læs mere om hotel della Valle

  AirconditionJa
  HårtørrerJa
  TVJa
  Udendørs swimmingpoolJa
  VærdiboksJa
 • Dag 5-8

  Hotel Acacia Resort

  Acacia Resort er beliggende i landlige omgivelser ca. 15 km fra centrum af Cefalú. I den frodige have finder du en stor lagunelignende swimmingpool med liggestole, der indbyder til afslapning, og hvor du har udsigt til havet og bjergene mod syd. Hotellet har ligeledes privat stand med gratis solsenge og parasoller. Værelserne er indrettet i moderne stil med aircondition, TV, værdiboks, hårtørrer og minikøleskab. Fra hotellet går der lokalbus til centrum af Cefalú.

  AirconditionJa
  BalkonEller terrasse
  BarJa
  ElevatorJa
  HårtørrerJa
  KøleskabJa
  Privat strandJa
  RestaurantJa
  SpaområdeMod betaling
  TVJa
  Udendørs swimmingpoolJa
  VærdiboksJa
  Wi-fiGratis

Kort

Afrejser og bestilling

AfrejseAntal dageAfrejse fraLedige pladserPris
21-09-2024Se afrejsetider 8 dageFly fra Københavns LufthavnMere end 812.498,-Bestil
13-10-2024Se afrejsetider 8 dageFly fra Billund LufthavnMere end 812.498,-Bestil

Praktiske oplysninger

Nedenfor kan du se svar på de mest stillede spørgsmål. Kan du ikke finde svar på dit spørgsmål, så er vi klar til at hjælpe på mail gislev@gislev-rejser.dk eller på telefon 62 29 12 10.

 • Bagage

  KLM: Det er tilladt at medbringe 1 stk. bagage pr. person, max vægt er 23 kg samt 1 stk. håndbagage der max vejer 12 kg. Håndbagagens dimensioner må maksimum måle 55 cm x 35 cm x 25 cm.  
  Norwegian: Det er tilladt at medbringe 2 stk. bagage pr. person, max vægt pr styk er 20 kg samt 1 stk. håndbagage der max vejer 10 kg. Håndbagagens dimensioner må maksimum måle 55 cm x 40 cm x 23 cm. 

 • Bus på flyrejser

  På mange rejsemål med fly benytter vi lokale busfirmaer. Bussens indretning og standard kan variere og forekomme lavere end på øvrige rejsemål.

  Der kan ikke forventes toilet i busserne, men vi holder passende pauser undervejs.

  På nogle rejser kan du købe fast plads i bussen, spørg når du bestiller rejsen.

 • Det syditalienske køkken

  Der er stor forskel på det italienske køkken i det nordlige og sydlige Italien. Nordpå er køkkenet mere rustikt og maden afspejler især at Italien har været under belejring af mange forskellige nationer.

  Et måltid består som regel af mange retter startende med „antipasto” – en forret f.eks. et ristet brød med hvidløg og tomat. Dernæst en „primo piatto” – normalt en suppe eller en pastaret. „Secondo piatto” er kød, som ofte serveres uden tilbehør. Derfor skal man huske at bestille „contorno” og det kan være kartofler, salat eller stegte grøntsager. Sidst afsluttes med „dolce” – dessert såsom tiramisu, tærte, ost eller is. Hele måltidet afsluttes med en espresso og evt. en „digestivo” (en lille én), som kan være en grappa eller limoncello.

  Sicilien bugner af velsmagende råvarer og friske fisk. Særligt karakteristisk i denne region er variationerne af ris kroketter (arancini), kartoffel kroketter (cazzili) og en slags pommefritter (crispeddi di Catania) fyldt med alt lige fra ost til ansjoser. Gå heller ikke glip af de berømte kager bl.a. cannoli fyldt med ricotta ost eller de mange lækre kager i marcipan. Grundet beliggenheden med megen sol og varme findes her også en mængde af lækre frugter og grøntsager. Man finder selvfølgelig også netop her en stor mængde af fiskeretter lige fra salater med alt godt fra havet til blækspruttesuppe og fisketallerkener. En specialitet er også områdets desserter med adskillige søde kager og bagværk. 

 • Drikkepenge

  På de fleste restauranter er betjeningen inkluderet. Suppler med 5-10% afhængig af regningens størrelse. På nogle restauranter tillægges betjeningen. I så fald skal det fremgå af spisekortets tekst."Sevizio escluso" - efterfulgt af %-satsen som typisk er mellem 15 og 18%. "Pane e coperto" er opdækning og brød, som man mange steder betaler for. Typisk € 1,50 til € 3 per person.

 • Drikkevand i Italien

  Italien har udmærket drikkevand. På hotellet smager det dog ikke altid godt, men det er ikke sundhedsfarligt. Køb evt. kildevand.

 • Elektricitet i Italien

  Strømmen i Italien er på 220V.

  Stikkontakternes udformning kan dog variere; nogle gange passer de til vores stik og andre gange ikke. Det kan derfor være en god idé at medbringe en adapter/rejsestik.

 • Entréer

  Det græske teater i Taormina € 13,50.

  Etna: ca. € 50 til 2500 meters højde. Til ca. 3100 meters højde i alt ca. € 78 incl. svævebane, jeep og bjergguide.

  Villa Romana del Casale € 10.

  Entréer er altid eksklusive, hvor andet ikke er nævnt.

 • Find et fly

  Har du flyets nummer, kan din familie eller venner følge flyets vej her:
  www.flightradar24.com

 • Flybillet

  Det er meget vigtigt, at du allerede ved bestilling af rejsen oplyser navn, nøjagtigt som det står anført i dit pas, så det registreres korrekt på flybilletten.

  Rejser til Europa
  Ca. 8-10 dage før afrejsen fremsendes informationsbrev. Der sendes ingen flybillet da check-in på de fleste europæiske destinationer foregår med pas. I enkelte tilfælde udleveres flybillet af rejselederen i lufthavnen.

  Rejser til oversøiske rejsemål
  Ca. 8-10 dage før afrejsen fremsendes informationsbrev og e-ticket. I enkelte tilfælde udleveres flybillet af rejselederen i lufthavnen. Det er meget vigtigt, at du allerede ved bestilling af rejsen oplyser navn, nøjagtigt som det står anført i dit pas, så det registreres korrekt på flybilletten.
  Vær opmærksom på at der kræves kopi af dit pas til Gislev Rejser ved bestilling af rejsen. 

 • Forplejning om bord

  Kan købes om bord og betales med kreditkort.

 • Forsinkelse

  Krav om erstatning i henhold til EU Forordning 261/2004 skal rettes til luftfartsselskabet. Vi henviser til luftfartsselskabets hjemmeside for kontaktoplysninger.

 • Information om Billund Lufthavn

  Adresse
  Passagerterminalen 10
  7190 Billund

  Læs mere her: www.bll.dk

  Mødested er ved selv check-in skrankerne A-B (se kort). Her venter rejselederen på dig/jer.


 • Information om Københavns Lufthavn

  Adresse
  Lufthavnsboulevarden 6
  2770 Kastrup

  Læs mere her: Københavns lufthavn

  Du møder Gislevs rejseleder/repræsentant ude foran "7Eleven", Terminal 2 - Før sikkerhedskontrollen . 

  GÆLDER KUN GÆSTER DER REJSER  DIREKTE FRA KØBENHAVN

 • Klima

  April - maj 15 - 20 grader, juni - oktober 25-30 grader.

 • Mad og drikke i Italien

  Caféer
  I Italien har man flere steder 3 forskellige priser på caféerne: Én pris for at nyde en genstand stående ved bardisken, en anden og højere pris for at sidde ned indendørs og en tredje og endnu højere pris for at sidde udenfor, hvor der er servering ved bordene. Prisen på en espresso kan således variere fra € 1 til 4 på samme bar.

  På de fleste restauranter er betjeningen inkluderet. Suppler med 5-10% afhængig af regningens størrelse. På nogle restauranter tillægges betjeningen: I så fald skal det fremgå af spisekortets tekst: Servizio escluso, efterfulgt af %-satsen, typisk 15-18%.

  Pane e coperto er opdækning og brød, som man mange steder betaler for. Typisk €1,50 til €3 pr. person.

  Morgenmad
  I Italien består morgenmad generelt af kaffe og søde kager. Vores hoteller serverer et større udvalg som generelt også består af diverse slags brød, pålæg, æg, yoghurt, juice osv.

  Restauranter
  Udtrykket ”Pizzeria” dækker over mere end blot pizzaer. Der er normalt et fyldigt spisekort. Skal man have en rigtig pizza så vær sikker på, at der er ”forno al legno” – dvs. en stenovn, som fyres op med træ.
  Antipasti: Forretter som f.eks. skinke, bruschetta (ristet brød m/tomat) o.l.
  Primi Piatti: ”Første” hovedretter, hvor man finder pasta- og risretter samt supper.
  Secondi Piatti: "Anden" hovedretter, typisk fisk og kød, der ofte prissættes efter vægt. Der følger ikke meget tilbehør med, da det bestilles separat og kaldes "contorni"
  Contorni: Tilbehør, som oftest serveret til Secondo Piatto/"anden" hovedret  – f.eks. salater, kartofler, bønner etc.
  Formaggio: Ost.
  Dolce: Dessert

  Mange restauranter har tilbud på en menu med 2 eller 3 retter, inkl. en øl el. et glas vin.

 • Medicin på flyrejser

  Pak medicin i håndbagagen. Medicin skal være i original emballage. Hvis du lider af en sygdom, der kan give problemer undervejs, bedes du venligst diskret gøre rejselederen opmærksom herpå. Det er din sikkerhed for, at rejselederen agerer korrekt, hvis du skulle blive utilpas på turen.

  Mange lande kræver dokumentation for, at evt. medbragt receptpligtig medicin er til en selv, og det er derfor vigtigt at sørge for at evt. dokumentation for dette er i orden.

  Tjek evt. https://www.apoteket.dk/sundhed/rejse/guide-pillepas og se om din rejse kræver 'pillepas' og hvordan du bestiller det.

  Rejsende kan også altid kontakte ambassaden, hvis man har brug for at medbringe receptpligtig medicin til rejsen, og er i tvivl om der gælder særlige regler.

  Læs mere på dette link: http://um.dk/da/rejse-og-ophold/rejse-til-udlandet/medicin-paa-rejsen/  eller kontakt egen læge, apotek eller sygehus for yderligere vejledning og hjælp til evt. medicinattest.

 • Mødetid på flyrejser

  Mødetiden på afrejsedagen afhænger af, hvilken lufthavn, du rejser fra:

  København Lufthavn: 2 timer før afrejse. 
  Billund Lufthavn: 2 timer før afrejse.
  Odense Lufthavn – H.C. Andersens Airport: 1,5 timer før afrejse.
  Sønderborg Lufthavn: 1 time før afrejse.
  Esbjerg Lufthavn: 1,5 time før afrejse.
  Aalborg  Lufthavn: 2 timer før afrejse.
  Aarhus  Lufthavn: 2 timer før afrejse.

 • Pas - på flyrejser

  Husk at medbringe gyldigt pas. Bliver dit pas beskadiget eller slidt så meget, at stempler, fotografi eller tekst ikke kan læses, skal du ikke rejse med passet. Har du brug for at rejse, skal du søge nyt pas, inden du rejser. Passet må heller ikke mangle sider eller have sider med skader. Se evt. mere på Udenrigsministeriets hjemmeside her.

  Ved bestilling af rejsen bedes du oplyse dit navn som det står anført i dit pas, så det registreres korrekt på flybilletten.

 • Plads i flyet

  Gislev kan ikke garantere nogen ønsket placering i flyet.

 • Shopping

  Keramik og kunsthåndværk. Designer- og modetøj, sko og tasker kan også købes billigere end i Danmark.

 • Tillæg

  Enkeltværelse kr. 1.898. 

  Afbestillingsforsikring 7% af rejsens pris.

 • Tilskud på flyrejser

  Kør gratis over Storebælt
  Skal du fra Jylland og Fyn til Københavns Lufthavn eller fra Sjælland og videre med fly fra Odense, Billund, Sønderborg, Aarhus og Aalborg, eller med på en busafrejse, der KUN kører fra Fyn og Jylland, så refunderer Gislev din broafgift, når du kører i egen bil. Bemærk: Refundering af broafgift er dog kun gældende, såfremt der ikke er busafrejse fra den pågældende landsdel.

  Transport til nærmeste påstigningssted
  Benytter du offentlig transport i Danmark - tog, bus, færge eller indenrigsfly til nærmeste afrejsested - så refunderer Gislev 50 % af udgiften til tur/retur billetten på 2. klasse (dog højst kr. 400 per person. Udgiften skal overstige kr. 100 per person). Har du købt fly fra Aalborg til København t/r til Gislevs specialpris, så ydes ikke anden refusion.

  Efter hjemkomst skal du selv sende kvittering med påført rejsemål og billetnummer til Gislev Rejser, Hvidkærvej 29, 5250 Odense SV. eller pr mail til refusion@gislev-rejser.dk. Refundering sker via bankoverførsel. Husk at oplyse reg. nr. og kontonummer.

  Nat med Rabat
  Nogle flyrejser har meget tidlig mødetid. Gislev har forståelse for dette og tilbyder vores gæster følgende mulighed: Ved planlagt mødetid før kl. 07.00 giver vi kr. 350 per hotelværelse til én overnatning. Gæsterne skal selv bestille hotelværelset og efterfølgende sende kvittering med påført rejsemål og billetnummer til Gislev Rejser, Hvidkærvej 29, 5250 Odense SV. Refundering sker via bankoverførsel. Husk at oplyse reg. nr. og kontonummer. 

 • Ud- og hjemrejse

  Fra København flyves direkte til Catania på Sicilien med Norwegian.
  Fra Billund flyves via Amsterdam til Catania med KLM.

  Billund Lufthavn

  Mødetid i Billund kl. 08.05
  Afrejse fra Billund kl. 10.05 - ankomst Amsterdam kl. 11.15
  Afrejse fra Amsterdam kl. 12.40 - ankomst Catania kl. 15.30

  Hjemrejse
  Afrejse fra Catania kl. 16.50 - ankomst Amsterdam kl. 19.55
  Afrejse Amsterdam kl. 21.35 - ankomst Billund kl. 22.45

  Københavns Lufthavn

  Rejsen 22. april 2014
  Mødetid i København kl. 14.55

  Afrejse fra København kl. 16.55 - ankomst Catania kl. 20.00

  Hjemrejse
  Afrejse fra Catania kl. 20.45 - ankomst København kl. 23.50

  Rejsen 21. september 2024  
  Mødetid i København kl. 11.55

  Afrejse fra København kl. 13.55 - ankomst Catania kl. 17.00

  Hjemrejse
  Afrejse fra Catania kl. 17.45 - ankomst København kl. 20.50

 • Valuta og betalingskort i Italien

  Euro.

  På mange restauranter kan man kun betale med betalingskort, hvis beløbet er af en vis størrelse, ofte fra € 10 og opefter. Man skal være klar over, at kortet ved betaling tages med til kassen af personalet.

 • Vegetar/diabetiker - på rejser med fly

  Det er vigtigt, at du informerer Gislev inden afrejse, såfremt du har et specielt behov angående kosten. På denne måde kan vi forberede flyselskab og hoteller i god tid, således at du ikke skal tænke på netop dette under hele rejsen. Det er dog vigtigt at nævne, at vi vil forespørge og gøre vores bedste for at imødekomme dine behov, men at vi ikke kan garantere dette.

 • Vigtigt hvis du rejser med børn under 18 år - flyrejser

  Børn og unge under 18 år, der rejser uden respektive forældre, eksempelvis med bedsteforældre, skal medbringe dokumentation fra barnets forældre. Hent mere information om børn og unge på rejse hos Udenrigsministeriet.

 • Vil du vide mere om din flyrejse?

  Få flere praktiske info om rejsen på: www.gislev-rejser.dk/vaerd-at-vide

 • Ønsker til indkvartering på flyrejser

  Har du specifikke ønsker til dit værelse, eksempelvis etage, separate senge, bo nær medrejsende, skal du oplyse dette ved bestillingen. Vi skal gøre opmærksom på, at vi ikke kan garantere alle ønsker, men vi vil forespørge og gøre vores bedste for at imødekomme ønsker.

Tilmeld dig Gislevs nyhedsmail og vind!
Tilmeld dig Gislevs nyhedsmail og vind!

Få inspiration og bliv opdateret med aktuelle rejsetilbud og nyheder. Hver måned deltager alle modtagere af nyhedsmailen i lodtrækningen om et gavekort à kr. 1000

62 29 12 10Se åbningstider
Luk menu