Sorrento og syditalienske perler

La Dolce Vita - Syditaliens søde liv

Oplev Sorrento og syditalienske perler

Glæd dig til både oplevelser og afslapning ved Middelhavet. På denne rejse til Sorrento bor du på skønne Mar Hotel Alimuri direkte ud til havet.

 • Flyv med Gislevs eget fly fra Sønderborg og Odense direkte til Napoli – nemt og bekvemt
 • Mar Hotel Alimuri - skønt beliggende direkte ud til havet og med egen strand
 • Her får du høj service og mulighed for tilkøb af halvpension til en god pris
 • Byrundtur i Sorrento bl.a. til den historiske bydel med specialforretninger. Inkluderet
 • Byrundtur i Syditaliens hovedstad Napoli på UNESCOs Verdensarvsliste er inkluderet
 • En populær destination som mange gæster besøger igen og igen

 

Med i prisen: 

 • Ophold i dobbeltværelse med havudsigt
 • 7 x morgenmad
 • Byrundtur i Sorrento
 • Byrundtur i Napoli
 • Hotelskat € 3 per dag 
 • Flybillet, flyskatter og afgifter
 • 15 kg bagage til check-in og 5 kg håndbagage
 • Transfer fra/til lufthavnen
 • Rejseleder

 
Entrèer er eksklusive medmindre andet er nævnt.


Tillæg:
Enkeltværelse uden havudsigt kr. 1.298. Enkeltværelse med havudsigt kr. 1.798. Dobbeltværelse på 5. sal med fransk balkon kr. 175. Dobbeltværelse på 5. sal med balkon kr. 250.
Forplejning på flyet t/r kr. 220. Bestilles med rejsen.
Middag alle aftener på hotellet kr. 875. Bestilles med rejsen.
Afbestillingsforsikring kr. 725.

Følgende udflugter bestilles med rejsen:
Capri kr. 695.
Positano og Amalfi med bus og båd kr. 435. 
Smagen af Syditalien kr. 395.


Rabat: 3. person i opredning kr. 250. Barn u/12 år kr. 800.

Film om Sorrento:


Se også film om Capri

Bestil rejsen

Pris fra 7.698,-

8 dage
Fly

Med i prisen er bl.a.

 • Sorrento med dansk rejseleder
 • Dobbeltværelse med havudsigt
 • Byrundtur i Sorrento og Napoli
Bestil rejsen

Om rejsen

Syditaliensk charme, betagende natur og duften af citroner

Med Mar Hotel Alimuri som dit solrige springbræt, kan du både slappe af og nyde Middelhavets klare vand samtidig med, at du har områdets mange seværdigheder inden for rækkevidde. Sorrento by nås nemt med hotellets gratis bus. Her kan du betragte livet fra en af de hyggelige caféer på byens samlingspunkt, Piazza Tasso. De smalle gader i den historiske bydel emmer af atmosfære og frister med farverige butikker og velsmagende italiensk is.

Tag med på udflugt til Amalfikysten, der er på UNESCOs Verdensarvsliste. Oplev bjergtagende udsigter på øen Capri, der kombinerer romerske ruiner og designerbutikker. Mærk historiens vingesus i Pompei og kom tæt på de lokale, når vi besøger en økologisk Agriturismo. Du vælger selv, hvad dagen skal byde på, og kan lade oplevelserne sætte sig, mens du nyder skæret af solnedgangen fra hotellets terrasse. Velkommen til La Dolce Vita - Syditaliens søde liv.

Billeder

Dag for dag

Dag 1: Udrejse med Gislevs charterfly

Afrejse fra Odense eller Sønderborg direkte til Napoli, hvor vores italienske bus og chauffør venter. Herfra kører vi til Sorrento-halvøen ved selveste Napolibugten - kendt for sine mange oliven- og citronlunde. Alle nætter på det 4-stjernede Mar Hotel Alimuri i Meta di Sorrento direkte ved havet.

  
 

Dag 2: Byrundtur i charmerende Sorrento

Med rejselederen rundt i den charmerende by, som oser af syditaliensk stemning. Byens centrale torv er Piazza Tasso og herfra udgår de romantiske stræder med de indbydende specialforretninger. I den historiske bydel kan du bl.a. prøvesmage de friske dråber af citronlikøren Limoncello, som området er så kendt for. Byrundturen er inkluderet.

Sorrento By 
I Sorrentos historiske bydel findes mange specialbutikker - smag f.eks. den lokale citronlikør Limoncello. 
 

Dag 3-7: Deltag i et spændende og varieret udflugtsprogram.

Positano og Amalfi med bus og båd

På denne udflugt har du mulighed for at opleve den smukke Amalfikyst både fra land- og vandsiden. I minibusser kører vi til Positano, som i tidernes morgen kun kunne nås på æselryg eller fra havet. Byens pastelfarvede huse nærmest klynger sig til de stejle klippevægge med en fantastisk udsigt. Den bilfrie by er mondæn, og et af de dyreste steder på Amalfikysten. Fra den lille havn nedenfor byen sejler vi langs kysten til Amalfi by, som har lagt navn til hele den spektakulære kyststrækning. En af byens store attraktioner er domkirken på byens torv. Amalfi er også kendt for håndlavet papir og det kan anbefales at besøge det interessante papirmuseum. Heldagsudflugt inklusiv bådtur kr. 435. Skal bestilles med rejsen. (Udflugten egner sig ikke for gangbesværede).

 
På denne udflugt oplever du både Positano og Amalfi, som er nogle af Amalfikystens mest populære byer.

Pompeis ruiner og vulkanen Vesuv

Vi skruer tiden tilbage til år 79, da udbruddet fra vulkanen Vesuv begravede Pompei under et lag af aske og pimpsten. Med Gislevs lokalguide besøger vi udgravningerne, mærker historiens vingesus og hører hele den interessante historie. Herefter til plateauet på Vesuv. Nyd den smukke udsigt eller gå med rejselederen op til kraterkanten af den store vulkan. Det er en helt speciel oplevelse at komme så tæt på naturens store kræfter. Heldagsudflugt kr. 485 inkl. entré til Pompei. Udflugten kan bestilles med rejsen eller hos rejselederen på destinationen.

Pompeis ruiner  Pompeis ruiner og vulkanen Vesuv
Besøg imponerende Pompei med lokalguide.   
 

Romantiske Capri med dansktalende lokalguide

Capri er en kendt ø og har været et yndet rejsemål siden Romertiden. Med hydrofoil båd til Marina Grande på Capri. Rundt på øen i små minibusser, bl.a. til Anacapri, hvor du har mulighed for at besøge den svenske læge Axel Munthe’s Villa San Michele eller måske tage stoleliften til øens højeste punkt, Monte Solaro, hvorfra der en spektakulær udsigt over øen og vandet. Capri har uendeligt meget at byde på og måske frister en tur i den Blå Grotte eller en sejltur langs kysten. Heldagsudflugt kr. 695 inkl. sejlads med Hydrofoil båd og minibusser på Capri men ekskl. diverse entréer - se mere under værd at vide. Udflugten skal bestilles med rejsen.

 
På Capri vil du opleve enestående natur og smukke udsigter. Rundt på øen i minibusser og tid på egen hånd i Anacapri. 

Syditaliens livlige hovedstad Napoli

Syditaliens hovedstad Napoli er levende, farverig og energisk. Herfra kommer pizzaen, klovnen Pulcinella og Sophia Loren. Med rejselederen på byrundtur i byen gennem det historiske centrum, som er er på UNESCOs Verdensarvsliste. Den gamle kongeby byder på alt lige fra middelalderslot og barokkirker til blafrende vasketøj spændt ud mellem altanerne. Du får også tid til selv at gå på opdagelse og måske frister et besøg på et af de mange pizzariaer. Udflugt og byrundtur inkluderet.


Syditaliens hovedstad Napoli med skønne pladser og autentisk stemning,

Smagen af Syditalien

Dagens udflugt bringer os til den lille landsby Schiazzano, som ligger på toppen af en klippe tæt på Massa Lubrense. Her bliver vi de næste timer en del af det italienske landliv. Besøg den dejlige citronplantage, og smag de hjemmelavede citrusmarmelader på hjemmebagt brød, serveret med frisk limonade og limoncello. Du får også lov til at smage de forskellige olivenolier, som kan være tilsat både basilikum, rosmarin eller chili. Hernæst besøger vi Benedetto de Gregorios økologiske gård, og hører bl.a. om opdræt af dyr og ostefremstilling. Du får selvfølgelig lov til at smage nogle af de lækre oste, som Benedetto fremstiller, ledsaget af et køligt glas vin. Midt i Schiazzanos historiske bydel besøger vi Ristorante da Francesco. Her vil Lucio og hans søn fortælle dig alt om den napolitanske pizza, som fremstilles efter familiens gamle opskrift. Bagefter kan du selv smøge ærmerne op og fremstille din helt egen pizza.
Halvdagsudflugt med frokost kr. 395. Skal bestilles med rejsen.

 
Kom tæt på lokalbefolkningen og få nogle af de italienske hemmeligheder med hjem - en rejse i mad og kultur.

Tid på egen hånd / Oplevelser vi kan anbefale

Såfremt du ønsker at have dage / tid på egen hånd, kan vi oplyse, at der hver tirsdag er lokalt marked i Sorrento og  mandage i Sant´Agnello. Hør nærmere om tid og sted hos Gislevs rejseleder.

Tarantella show i Sorrento med dans og musik

Festligt, folkeligt og fornøjeligt med de kendte italienske folkesange, som også du kan nynne med på. Hvem kender ikke O Sole Mio? Pris og information fås hos Gislevs rejseleder på stedet.


Nyd en hyggelig og folkelig aften på Teatro Tasso i Sorrento med O Sole Mio, Volare og andre kendte italienske sange.

Dag 8: Hjemrejse fra Napoli

Med Gislevs charterfly retur til Odense eller Sønderborg efter 8 skønne dage på Sorrentohalvøen.

Se film om Capri på vores Facebook

Se opslag om Pompei på vores Facebook:

Hotel

Mar Hotel Alimuri

Via Cosenza 155
Meta di Sorrento
www.alimuri.com

4-stjernet hotel beliggende direkte ud til havet med udsigt over Napoli bugten. 85 værelser, alle med balkon/fransk balkon, tv, telefon, minibar, aircondition, værdiboks, hårtørrer og wi-fi. Alle dobbeltværelser har fuld havudsigt. Værelser med fransk balkon er beliggende på 5. sal med panoramavindue, hvorfra du har den bedste udsigt over bugten. Enkeltværelser har udsigt mod gaden. Desuden forefindes elevator, restaurant, bar, swimmingpool, privat strand med solstole og parasoller. Hotellet tilbyder bus service til/fra centrum i Sorrento. Mar Hotel Alimuri er Gislevs absolutte flagskib i Sorrento. Ophold med morgenmad. 
Det er muligt at tilkøbe middag alle aftener for kr. 875 pr. person. Skal bestilles med rejsen.

 

Hotelbus Mar Hotel Alimuri til Sorrento
Der kører gratis bus fra Mar Hotel Alimuri til Sorrento i henhold til følgende tidsplan: 

Mar Hotel Alimuri - Sorrento
Kl. 09.00, 10.00, 11.00, 12.00,  15.00, 16.00, 17.00, 18.00 og 21.15*

Sorrento - Mar Hotel Alimuri
Kl. 10.30, 11.30, 12.30, 15.30, 16.30, 17.30, 18.30, 22.00* og 23.30*

Afgange markeret med * koster € 1,00. Husk at bestille i receptionen.

 

Restaurant 
Morgenmad: fra kl. 07.00 - 09.30
Aftensmad:   fra kl. 19.00 - 21.15
(venligst undlad at bære shorts i restauranten under aftensmaden).

 

Gæsterne siger

Sorrento All Inclusive - gæsterne siger

"God tur med god rejseleder - pragtfuldt hotel og skønt område"

"Det var et super hotel med flot betjening. God mad og drikke. Meget rent og pænt og altid god service"

Værd at vide

Deltagerne bør være opmærksomme på, at flere af seværdighederne kun kan besøges til fods. Bussen kører naturligvis så tæt på som overhovedet muligt.

Udflugter

Flere af udflugterne er ikke egnet for dårligt gående. Tal med rejselederen om du kan deltage.

Valuta

Euro

Klima

April - maj 15-20 grader, juni - oktober 25-30 grader.

Bagage

Alsie Express fra Sønderborg og Braathens fra Odense: 15 kg indchecket bagage samt 5 kg håndbagage.

Bus

Bussen har aircondition, som sikrer en behagelig temperatur. Praktisk tøj anbefales.

Entréer

Axel Munthe´s villa € 8, Augustus have € 1, Den Blå Grotte ca. € 27, Sejltur langs kysten på Capri (1 time) € 18.

Betalingskort

På mange restuaranter kan man kun betale med betalingskort, hvis beløbet er af en vis størrelse, ofte fra € 10 og opefter.
Man skal være klar over, at kortet ved betaling tages med til kassen af personalet.

Caféer

I Italien har man 3 forskellige priser på caféerne. En pris for at nyde en genstand stående ved bardisken, en anden og højere pris for at sidde ned indendørs og en tredje og endnu højere pris for at sidde udenfor, hvor der er servering ved bordene. Prisen på en espresso kan således variere fra 80 cent til € 4 på samme bar.

Drikkepenge

På de fleste restauranter er betjeningen inkluderet. Suppler med 5-10% afhængig af regningens størrelse. På nogle restauranter tillægges betjeningen. I så fald skal det fremgå af spisekortets tekst."Sevizio escluso" - efterfulgt af %-satsen som typisk er mellem 15% og 18%. "Pane e coperto" er opdækning og brød, som man mange steder betaler for. Typisk € 1,50 til € 3 per person.

Drikkevand

Italien har udmærket drikkevand. På hotellet smager det dog ikke altid godt, men det er ikke sundhedsfarligt. Køb evt. kildevand.

Frimærker

Frimærker kan naturligvis købes på posthusene, men det er oftest nemmere i tobaksforretninger, da der er langt flere af disse. Køb prioritaria frimærker, så er postkortet i Danmark hurtigst muligt.

Morgenmad

I Italien består morgenmad generelt af kaffe og søde kager. Vores hoteller serverer et større udvalg således at buffeten generelt også består af diverse slags brød, pålæg, juice mv.

Restauranter

Udtrykket "Pizzeria" dækker over mere end blot pizzaer. Der er normalt et fyldigt menukort. Skal man have en rigtig pizza så vær sikker på, at der er "forno al legno" - stenovn, der fyres op med træ.
Antipasti: Forretter som f.eks. skinke, bruschetta (ristet brød m/tomat) o.l.
Primi Piatti: Første retter, hvor man finder pasta- og risretter samt supper.
Secondi Piatti: Hovedretter. Fisk og helt bøfkød prissættes ofte efter vægt. Der er ikke meget tilbehør. Det bestilles seperat - f.eks. salater, kartofter, bønner etc.
Formaggio: Ost
Dolce: Dessert.
Mange restauranter har tilbud på en menu med 2 eller 3 retter inkl. en øl eller et glas vin.
 

Det syditalienske køkken

Der er stor forskel på det italienske køkken i det nordlige og sydlige Italien. Nordpå er køkkenet mere rustikt og maden afspejler især, at Italien har været under belejring af mange forskellige nationer. Et måltid består som regel af mange retter startende med „antipasti” – en forret f.eks. et ristet brød med hvidløg og tomat. Dernæst en „primo piatto” – normalt en suppe eller en pastaret. „Secondo piatto” er kød, som ofte serveres uden tilbehør. Derfor skal man huske at bestille „contorno” og det kan være kartofler, salat eller stegte grøntsager. Sidst afsluttes med „dolce” – dessert såsom tiramisu, tærte, ost eller is. Hele måltidet afsluttes med en espresso og evt. en „digestivo” (en lille én), som kan være en grappa eller limoncello.
Sorrentohalvøen og Amalfikysten ligger i regionen Campania og udover den verdenskendte Pizza Napoletana, som er „opfundet” her, er køkkenet rigt og varieret. Regionen er hjemsted for mange lækre oste – bøffel-mozzarella og ricotta osten er særlig kendte. Grundet beliggenheden med megen sol og varme findes her også en mængde af lækre frugter og grøntsager – særlig kendt er citronerne fra Sorrento og Amalfi. Du finder selvfølgelig også her en stor mængde af fiskeretter lige fra salater med alt godt fra havet til blækspruttesuppe og fisketallerkener. En specialitet er også områdets desserter med adskillige søde kager og bagværk. 

Shopping på Sorrento-halvøen

Sorrento og kysten i al almindelighed har et stort udvalg af specialbutikker. Kysten er som tidligere nævnt i særdeleshed kendt for den velsmagende citronlikør limoncello, som kan købes overalt. Den fås i forskellige smagsvarianter både som cremet udgave og den traditionelle ”klare”. Derudover er området også kendt for farverig keramik, sæber mv. Det kan også være en god ide at købe olivenolie med hjem, som ligeledes fås i forskellige smagsvarianter. Olien fra Syditalien er meget anderledes end de olier vi kan købe i Danmark. De er kraftige og yderst velsmagende og er et dejligt supplement også i det danske køkken. Mange Gislev gæster er desuden faldet for de kendte Capri ure, som kun kan købes på øen. Positano er særlig kendt for sin helt specielle tøjstil – den er eksklusiv og af yderst høj kvalitet. Du kan måske også med fordel få et par håndlavede sandaler. Disse butikker ses også overalt. 

Værdigenstande

Pas på alle værdier. Der er mange lommetyve på spil hver dag i Italien bl.a. i de offentlige transportmidler. Desværre er de meget dygtige. De arbejder ofte flere sammen, hvor nogle ved hjælp af tricks afleder vores opmærksomhed et enkelt øjeblik, alt imens andre har travlt med at fjerne punge eller tasker.

Flyv fra

Fly letter

Flyv fra Odense eller Sønderborg med Gislevs eget charterfly fra Alsie Express og Braathens.

Gratis parkering i både Odense og Sønderborg Lufthavn.
Mulighed for tilkøb af forplejning på ud- og hjemrejsen kr. 220 - Skal bestilles med rejsen.

Fra Odense Lufthavn  

Fra Odense kl. 08.00 til Napoli med ankomst kl. 12.00
Fra Napoli kl. 12.50 til Odense med ankomst kl. 16.50

Fra Sønderborg Lufthavn

Fra Sønderborg kl. 08.00 til Napoli med ankomst kl. 12.00
Fra Napoli kl. 12.45 til Sønderborg med ankomst kl. 16.45

Bagage

Du må medtage 15 kg samt 5 kg i håndbagage.

Flyet

Der flyves med et fly af typen ATR 72-500 med 64 sæder.

Odense Lufthavn

Læs mere her: www.hca-airport.dk

Adresse

Lufthavnvej 131
5270 Odense N

Mødetid og mødested

Seneste mødetid i Odense Lufthavn fremgår af information der fremsendes ca. 10 dage før afrejse.

Parkering

Der er gratis parkering

Hca airport indgang Hans Christian Andersen Airport

 

Sønderborg Lufthavn

Læs mere her: www.sonderborg-lufthavn.dk

Adresse

Lufthavnsvej 1
6400 Sønderborg

Mødetid og mødested

Seneste mødetid i Sønderborg Lufthavn fremgår af information der fremsendes ca. 10 dage før afrejse.

Parkering

Der er gratis parkering.

Flyet

Der flyves med et fly af typen ATR 72-500 med 64 sæder.


Sønderborg Lufthavn Sønderborg Lufthavn 

Kort

Sorrento all inclusive

Dagbog

Foto-dagbog fra rejsen


Vores kollega Marlene har været med på rejsen - sammen med sin mor og søster. Undervejs lavede Marlene en foto-dagbog på Gislevs Facebook. Se de mange gode billeder fra hotellet, spændende seværdigheder, flotte udsigter og meget mere.

Afgange og priser

DatoAfrejse fraLedige pladserFra pris
15-05-2022Fly fra Sønderborg LufthavnMere end 87.698,-Bestil rejsenMere information
22-05-2022Fly fra Sønderborg LufthavnMere end 87.698,-Bestil rejsenMere information
05-06-2022Fly fra Sønderborg LufthavnMere end 87.898,-Bestil rejsenMere information
12-06-2022Fly fra Sønderborg LufthavnMere end 87.898,-Bestil rejsenMere information
19-06-2022Fly fra Sønderborg LufthavnMere end 87.898,-Bestil rejsenMere information
26-06-2022Fly fra Odense LufthavnMere end 88.298,-Bestil rejsenMere information
03-07-2022Fly fra Odense LufthavnMere end 88.598,-Bestil rejsenMere information
10-07-2022Fly fra Odense LufthavnMere end 88.598,-Bestil rejsenMere information
17-07-2022Fly fra Odense LufthavnMere end 88.598,-Bestil rejsenMere information
24-07-2022Fly fra Odense LufthavnMere end 88.598,-Bestil rejsenMere information
04-09-2022Fly fra Odense LufthavnMere end 88.598,-Bestil rejsenMere information
18-09-2022Fly fra Odense LufthavnMere end 88.598,-Bestil rejsenMere information
25-09-2022Fly fra Odense LufthavnMere end 88.598,-Bestil rejsenMere information
02-10-2022Fly fra Odense LufthavnMere end 87.998,-Bestil rejsenMere information