Skip to main content

Ny flyrejse til skønne Sicilien

-
Storslået natur, skønne strande og kultur, der fascinerer

Siciliens juveler

Lad Middelhavets største ø fortrylle dig med sin skønhed, passionerede folkeliv og gæstfrihed. Med udgangspunkt i den charmerende ferieby Giardini Naxos med de indbydende strande skal vi opleve Siciliens betagende naturscenerier, skønne byer og overdådige kulturarv. En rejse med tid til fordybelse, afslapning og egne eventyr på den populære ø.

Vi lander i Napoli, hvorfra vi tager på en billedskøn togtur med pladser på business class langs kysten mod Sicilien. Efter at have krydset Messinastrædet indlogerer vi os for de kommende seks nætter i den charmerende, lille ferieby Giardini Naxos. Her finder du masser af små hyggelige restauranter og butikker langs den flere kilometer lange strandpromenade. Den kendte bjergby Taormina ligger blot få kilometer væk. Vi skal på byrundtur med rejselederen i den smukke by, men vil du også besøge den på egen hånd, kan du tage lokalbussen, der kører i gåafstand fra hotellet. Derudover byder rejsen på udflugter til Catania, den sicilianske hovedstad Palermo samt Europas største Vulkan, Etna, der knejser over den skønne ø. Velkommen til Sicilien.

Glæd dig til

 • Flot togtur langs kysten
 • Byrundture i Taormina og Catania
 • Oplev den majestætiske vulkan Etna

Inkluderet i rejsens pris

 • 7 x morgenmad
 • 4 x middag
 • Togbillet inkl. forplejning fra Napoli til Villa San Giovanni
 • Bytur i Taormina, Catania og Palermo
 • Udflugt til Etna
 • Entré til det græske teater i Taormina
 • Entré til kloster og kirken i Monreale
 • Færgebillet
 • Flybilletter, afgifter og bagage
 • Rejseleder

  Entréer er eksklusive medmindre andet er nævnt

Dagsprogram

 • Denne rejse er ikke egnet for gangbesværede, da en stor del af udflugterne foregår til fods.

  Vær opmærksom på, at du selv skal kunne håndtere din bagage på toget fra Napoli til Sicilien. Kontakt Gislev Rejser, hvis du er i tvivl, om rejsen er egnet for dig.

 • Dag 1: Udrejse med fly til Napoli - afslappende togtur

  I Napoli stiger vi på toget med kurs mod Villa San Giovanni, hvorfra vi krydser Messinastrædet med færge. På toget har vi booket pladser på business class, og det giver optimale rammer for den knap fire timer lange togtur. Undervejs er der sørget for lidt godt at spise.

  Ankomst til feriebyen Giardini Naxos, der ligger med udsigt til Etna og den maleriske bjergby Taormina. Her har vi seks overnatninger på Hotel Sant Alphio Garden.

 • Dag 2: Bytur i charmerende Taormina

  I dag skal vi på opdagelse i den maleriske by, der ligger nær vores værtsby på en bjergside med udsigt over det azurblå Ioniske Hav og til vulkanen Etna. Vi har inkluderet entré til byens græske teater, der er byens største attraktion, og i de smalle, bilfrie gader finder du butikker, gallerier og isbarer, der frister med den sicilianske is Granita.

 • Dag 3: Europas højeste aktive vulkan

  Sydvest for byen knejser Etna, en af verdens mest aktive og ikoniske vulkaner. Næsten dagligt stiger der røg op, men kastanjetræerne og vinstokkene, der vokser op ad vulkansiderne, vidner om, at lokalbefolkningen lever i harmoni med Etna. Med bussen kører vi op i 1.900 meters højde med mulighed for at fortsætte med svævebane og jeep til toppen.

 • Dag 4: Catania – sprudlende og storslået

  I dag går turen sydpå langs kysten til Catania, hvor vi begynder ved det lokale marked. Tættere på Syditalien kommer vi ikke, når vi er omgivet af de handlendes råb og de mange indtryk, der venter ved de talrige boder. Byens barokke centrum er opført i størknede lavasten, og vi ser bl.a. byens vartegn Elefantfontænen, Domkirken og Teatro Bellini, hvor bl.a. Maria Callas har optrådt.

 • Dag 5: Sicilianske lækkerier

  Lær hvordan du laver den klassiske sicilianske dessert Cannoli. Du får historien og skal selv smøge ærmerne op og fremstille de sprøde rør med sødt og cremet ricottafyld. Herefter besøger vi en gammel smykkefabrik beliggende i en elegant historisk bygning, hvor man bl.a. bruger lavasten fra Etna og koraller fra Middelhavet. Vi bliver her budt på en buffet af Sicilianske specialiteter. Heldagsudflugt kr. 395.

 • Dag 6: Plads til flere eventyr

  Du har dagen fri til at nyde hotellets faciliteter, gå på opdagelse i byen eller eventuelt tage en frisk dukkert ved den indbydende strand.

 • Dag 7: Palermo og Monreale

  Vi sætter kursen mod den sicilianske hovedstad. Palermo er en smeltedigel af kulturer og byder på en broget og fascinerende historie. Vi fortsætter til Monreale med besøg i en af Italiens smukkeste domkirker, der brillerer med mere end 6.000 kvadratmeter billedmosaikker i guld og flotte farver. Først på aftenen tager vi afsked med Sicilien og går ombord på natfærgen til Napoli.

 • Dag 8: Hjemrejse fra Napoli

  Morgenmad ombord inden vi ankommer til Napoli. Hvis tiden tillader det, tager vi på en orienterende bytur i den gamle kongeby, inden vi sætter kursen mod lufthavnen og flyver retur til Danmark med bagagen fuld af flotte oplevelser.

Hoteller

 • Dag 1-7

  Hotel Sant Alphio Garden

  Familiedrevet hotel med en behagelig atmosfære beliggende i Giardini Naxos ved Recanati-stranden. Hyggelige omgivelser med have og udendørs swimmingpool med solterrasse. 100 meter til hotellets private strand. Her er desuden bar, restaurant og spa-område. Alle værelser med bad og toilet, hårtørrer, telefon, værdiboks, satellit-tv og aircondition. Ophold i standardværelser.

  Badehåndklæder kan lejes på hotellet mod betaling af € 1 per håndklæde / håndklædeskift.

  Afstand til strand100 m
  AirconditionJa
  BarJa
  HårtørrerJa
  RestaurantJa
  SpaområdeJa
  TVJa
  Udendørs swimmingpoolJa
  VærdiboksJa
 • Dag 7-8

  Florio, Janas eller Rubattino

  På rejsens sidste nat overnatter du ombord på en af Tirrenias Færger, når vi sejler fra Palermo til Napoli.

Kort

Afrejser og bestilling

AfrejseAntal dageAfrejse fraLedige pladserPris
10-10-2024Se afrejsetider 8 dageFly fra Århus via OdenseRing til os10.998,-

Praktiske oplysninger

Nedenfor kan du se svar på de mest stillede spørgsmål. Kan du ikke finde svar på dit spørgsmål, så er vi klar til at hjælpe på mail gislev@gislev-rejser.dk eller på telefon 62 29 12 10.

 • Bagage

  Airseven fra Aarhus/Odense: 15 kg indtjekket bagage samt 5 kg håndbagage. 

  Atlantic Airways fra Billund: Det er tilladt at medbringe totalt 23 kg bagage inkl. håndbagage. Håndbagage må maks. veje 8 kg.

 • Bus på flyrejser

  På mange rejsemål med fly benytter vi lokale busfirmaer. Bussens indretning og standard kan variere og forekomme lavere end på øvrige rejsemål.

  Der kan ikke forventes toilet i busserne, men vi holder passende pauser undervejs.

  På nogle rejser kan du købe fast plads i bussen, spørg når du bestiller rejsen.

 • Det syditalienske køkken

  Der er stor forskel på det italienske køkken i det nordlige og sydlige Italien. Nordpå er køkkenet mere rustikt, og maden afspejler især, at Italien har været under belejring af mange forskellige nationer.

  Et måltid består som regel af mange retter startende med 'antipasto' – en forret, f.eks. et ristet brød med hvidløg og tomat. Dernæst en 'primo piatto' – normalt en suppe eller en pastaret. 'Secondo piatto' er kød, som ofte serveres uden tilbehør. Derfor skal man huske at bestille 'contorno', og det kan være kartofler, salat eller stegte grøntsager. Sidst afsluttes med 'dolce' – dessert såsom tiramisu, tærte, ost eller is. Hele måltidet afsluttes med en espresso og evt. en 'digestivo' (en lille én), som kan være en grappa eller limoncello.

  Sicilien bugner af velsmagende råvarer og friske fisk. Særligt karakteristisk i denne region er variationerne af riskroketter (arancini), kartoffelkroketter (cazzili) og en slags pomfritter (crispeddi di Catania) fyldt med alt lige fra ost til ansjoser. Gå heller ikke glip af de berømte kager bl.a. cannoli fyldt med ricottaost eller de mange lækre kager i marcipan. Grundet beliggenheden med megen sol og varme findes her også en mængde af lækre frugter og grøntsager. Man finder selvfølgelig også netop her en stor mængde af fiskeretter lige fra salater med alt godt fra havet til blækspruttesuppe og fisketallerkener. En specialitet er også områdets desserter med adskillige søde kager og bagværk. 

 • Drikkevand i Italien

  Italien har udmærket drikkevand. På hotellet smager det dog ikke altid godt, men det er ikke sundhedsfarligt. Køb evt. kildevand.

 • Elektricitet i Italien

  Strømmen i Italien er på 220V.

  Stikkontakternes udformning kan dog variere; nogle gange passer de til vores stik og andre gange ikke. Det kan derfor være en god idé at medbringe en adapter/rejsestik.

 • Find et fly

  Har du flyets nummer, kan din familie eller venner følge flyets vej her:
  www.flightradar24.com

 • Flybillet

  Det er meget vigtigt, at du allerede ved bestilling af rejsen oplyser navn, nøjagtigt som det står anført i dit pas, så det registreres korrekt på flybilletten.

  Rejser til Europa
  Ca. 8-10 dage før afrejsen fremsendes informationsbrev. Der sendes ingen flybillet da check-in på de fleste europæiske destinationer foregår med pas. I enkelte tilfælde udleveres flybillet af rejselederen i lufthavnen.

  Rejser til oversøiske rejsemål
  Ca. 8-10 dage før afrejsen fremsendes informationsbrev og e-ticket. I enkelte tilfælde udleveres flybillet af rejselederen i lufthavnen. Det er meget vigtigt, at du allerede ved bestilling af rejsen oplyser navn, nøjagtigt som det står anført i dit pas, så det registreres korrekt på flybilletten.
  Vær opmærksom på at der kræves kopi af dit pas til Gislev Rejser ved bestilling af rejsen. 

 • Forsinkelse

  Krav om erstatning i henhold til EU Forordning 261/2004 skal rettes til luftfartsselskabet. Vi henviser til luftfartsselskabets hjemmeside for kontaktoplysninger.

 • Fysisk formåen

  Er du gangbesværet?
  Denne rejse er ikke egnet for gangbesværede, da en stor del af udflugterne foregår til fods.

  Har du nedsat hørelse?
  Bemærk, at der på enkelte udflugter benyttes in-ear audioguides. Hvis du anvender høreapparat, anbefaler vi derfor, at du medbringer dine egne høretelefoner (med ledning).

 • Information om Billund Lufthavn

  Adresse
  Passagerterminalen 10
  7190 Billund

  Læs mere her: www.bll.dk

  Mødested er ved selv check-in skrankerne A-B (se kort). Her venter rejselederen på dig/jer.


 • Information om Odense Lufthavn - H.C. Andersens Airport

  Adresse

  Lufthavnvej 131
  5270 Odense N

  Mødetid og mødested

  Seneste mødetid i Odense Lufthavn fremgår af information der fremsendes ca. 10 dage før afrejse.

  Vigtigt

  Venligst henvend dig til Gislevs repræsentant FØR check-in.

  Parkering

  I Odense Lufthavn er der GRATIS parkering.

  Læs mere om Odense Lufthavn - H.C. Andersens Airport

 • Information om Aarhus Lufthavn

  Adresse

  Ny Lufthavnsvej 24
  8560 Kolind

  Mødetid og mødested

  Seneste mødetid i Aarhus Lufthavn fremgår af information der fremsendes ca. 10 dage før afrejse.

  Læs mere om Aarhus Lufthavn

 • Mad og drikke i Italien

  Caféer
  I Italien har man flere steder 3 forskellige priser på caféerne: Én pris for at nyde en genstand stående ved bardisken, en anden og højere pris for at sidde ned indendørs og en tredje og endnu højere pris for at sidde udenfor, hvor der er servering ved bordene. Prisen på en espresso kan således variere fra € 1 til 4 på samme bar.

  På de fleste restauranter er betjeningen inkluderet. Suppler med 5-10% afhængig af regningens størrelse. På nogle restauranter tillægges betjeningen: I så fald skal det fremgå af spisekortets tekst: Servizio escluso, efterfulgt af %-satsen, typisk 15-18%.

  Pane e coperto er opdækning og brød, som man mange steder betaler for. Typisk €1,50 til €3 pr. person.

  Morgenmad
  I Italien består morgenmad generelt af kaffe og søde kager. Vores hoteller serverer et større udvalg som generelt også består af diverse slags brød, pålæg, æg, yoghurt, juice osv.

  Restauranter
  Udtrykket ”Pizzeria” dækker over mere end blot pizzaer. Der er normalt et fyldigt spisekort. Skal man have en rigtig pizza så vær sikker på, at der er ”forno al legno” – dvs. en stenovn, som fyres op med træ.
  Antipasti: Forretter som f.eks. skinke, bruschetta (ristet brød m/tomat) o.l.
  Primi Piatti: ”Første” hovedretter, hvor man finder pasta- og risretter samt supper.
  Secondi Piatti: "Anden" hovedretter, typisk fisk og kød, der ofte prissættes efter vægt. Der følger ikke meget tilbehør med, da det bestilles separat og kaldes "contorni"
  Contorni: Tilbehør, som oftest serveret til Secondo Piatto/"anden" hovedret  – f.eks. salater, kartofler, bønner etc.
  Formaggio: Ost.
  Dolce: Dessert

  Mange restauranter har tilbud på en menu med 2 eller 3 retter, inkl. en øl el. et glas vin.

 • Medicin på flyrejser

  Pak medicin i håndbagagen. Medicin skal være i original emballage. Hvis du lider af en sygdom, der kan give problemer undervejs, bedes du venligst diskret gøre rejselederen opmærksom herpå. Det er din sikkerhed for, at rejselederen agerer korrekt, hvis du skulle blive utilpas på turen.

  Mange lande kræver dokumentation for, at evt. medbragt receptpligtig medicin er til en selv, og det er derfor vigtigt at sørge for at evt. dokumentation for dette er i orden.

  Tjek evt. https://www.apoteket.dk/sundhed/rejse/guide-pillepas og se om din rejse kræver 'pillepas' og hvordan du bestiller det.

  Rejsende kan også altid kontakte ambassaden, hvis man har brug for at medbringe receptpligtig medicin til rejsen, og er i tvivl om der gælder særlige regler.

  Læs mere på dette link: http://um.dk/da/rejse-og-ophold/rejse-til-udlandet/medicin-paa-rejsen/  eller kontakt egen læge, apotek eller sygehus for yderligere vejledning og hjælp til evt. medicinattest.

 • Mødetid på flyrejser

  Mødetiden på afrejsedagen afhænger af, hvilken lufthavn, du rejser fra:

  København Lufthavn: 2 timer før afrejse. 
  Billund Lufthavn: 2 timer før afrejse.
  Odense Lufthavn – H.C. Andersens Airport: 1,5 timer før afrejse.
  Sønderborg Lufthavn: 1 time før afrejse.
  Esbjerg Lufthavn: 1,5 time før afrejse.
  Aalborg  Lufthavn: 2 timer før afrejse.
  Aarhus  Lufthavn: 2 timer før afrejse.

 • Pas - på flyrejser

  Husk at medbringe gyldigt pas. Bliver dit pas beskadiget eller slidt så meget, at stempler, fotografi eller tekst ikke kan læses, skal du ikke rejse med passet. Har du brug for at rejse, skal du søge nyt pas, inden du rejser. Passet må heller ikke mangle sider eller have sider med skader. Se evt. mere på Udenrigsministeriets hjemmeside her.

  Ved bestilling af rejsen bedes du oplyse dit navn som det står anført i dit pas, så det registreres korrekt på flybilletten.

 • Plads i flyet

  Gislev kan ikke garantere nogen ønsket placering i flyet.

 • Tillæg

  Enkeltværelse kr. 1.898. 
  Afbestillingsforsikring: 7 % af rejsens pris. 
  Udflugt med sicilianske lækkerier kr. 395.

  Dobbeltværelse med udvendig kahyt på færgen fra Palermo – Napoli kr. 150 per person.
  Enkeltværelse med udvendig kahyt på færgen fra Palermo – Napoli kr. 300.

 • Tilskud på flyrejser

  Kør gratis over Storebælt
  Skal du fra Jylland og Fyn til Københavns Lufthavn eller fra Sjælland og videre med fly fra Odense, Billund, Sønderborg, Aarhus og Aalborg, eller med på en busafrejse, der KUN kører fra Fyn og Jylland, så refunderer Gislev din broafgift, når du kører i egen bil. Bemærk: Refundering af broafgift er dog kun gældende, såfremt der ikke er busafrejse fra den pågældende landsdel.

  Transport til nærmeste påstigningssted
  Benytter du offentlig transport i Danmark - tog, bus, færge eller indenrigsfly til nærmeste afrejsested - så refunderer Gislev 50 % af udgiften til tur/retur billetten på 2. klasse (dog højst kr. 400 per person. Udgiften skal overstige kr. 100 per person). Har du købt fly fra Aalborg til København t/r til Gislevs specialpris, så ydes ikke anden refusion.

  Efter hjemkomst skal du selv sende kvittering med påført rejsemål og billetnummer til Gislev Rejser, Hvidkærvej 29, 5250 Odense SV. eller pr mail til refusion@gislev-rejser.dk. Refundering sker via bankoverførsel. Husk at oplyse reg. nr. og kontonummer.

  Nat med Rabat
  Nogle flyrejser har meget tidlig mødetid. Gislev har forståelse for dette og tilbyder vores gæster følgende mulighed: Ved planlagt mødetid før kl. 07.00 giver vi kr. 350 per hotelværelse til én overnatning. Gæsterne skal selv bestille hotelværelset og efterfølgende sende kvittering med påført rejsemål og billetnummer til Gislev Rejser, Hvidkærvej 29, 5250 Odense SV. Refundering sker via bankoverførsel. Husk at oplyse reg. nr. og kontonummer. 

 • Ud- og hjemrejse

  Flyv fra Billund, Odense eller Aarhus med Gislevs eget charterfly fra Atlantic Airways og Airseven. 

  Fra Billund Lufthavn med Atlantic Airways 03.05.2024 og 07.06.2024 
  Fra Billund kl. 08.30 til Napoli med ankomst kl. 11.10 
  Fra Napoli kl. 11.55 til Billund med ankomst kl. 14.35 

  Fra Odense Lufthavn med Airseven 10.10.2024  
  Fra Odense kl. 09.30 til Napoli med ankomst kl. 12.15 
  Fra Napoli kl. 13.15 til Odense med ankomst kl. 15.55 

  Fra Aarhus Lufthavn via Odense Lufthavn med Airseven 10.10.2024  
  Fra Aarhus kl. 08.15 via Odense til Napoli med ankomst kl. 12.15 
  Fra Napoli kl. 13.15 via Odense til Aarhus med ankomst kl. 17.10 

 • Valuta og betalingskort i Italien

  Euro.

  På mange restauranter kan man kun betale med betalingskort, hvis beløbet er af en vis størrelse, ofte fra € 10 og opefter. Man skal være klar over, at kortet ved betaling tages med til kassen af personalet.

 • Vegetar/diabetiker - på rejser med fly

  Det er vigtigt, at du informerer Gislev inden afrejse, såfremt du har et specielt behov angående kosten. På denne måde kan vi forberede flyselskab og hoteller i god tid, således at du ikke skal tænke på netop dette under hele rejsen. Det er dog vigtigt at nævne, at vi vil forespørge og gøre vores bedste for at imødekomme dine behov, men at vi ikke kan garantere dette.

 • Vigtigt hvis du rejser med børn under 18 år - flyrejser

  Børn og unge under 18 år, der rejser uden respektive forældre, eksempelvis med bedsteforældre, skal medbringe dokumentation fra barnets forældre. Hent mere information om børn og unge på rejse hos Udenrigsministeriet.

 • Vil du vide mere om din flyrejse?

  Få flere praktiske info om rejsen på: www.gislev-rejser.dk/vaerd-at-vide

 • Ønsker til indkvartering på flyrejser

  Har du specifikke ønsker til dit værelse, eksempelvis etage, separate senge, bo nær medrejsende, skal du oplyse dette ved bestillingen. Vi skal gøre opmærksom på, at vi ikke kan garantere alle ønsker, men vi vil forespørge og gøre vores bedste for at imødekomme ønsker.

Tilmeld dig Gislevs nyhedsmail og vind!
Tilmeld dig Gislevs nyhedsmail og vind!

Få inspiration og bliv opdateret med aktuelle rejsetilbud og nyheder. Hver måned deltager alle modtagere af nyhedsmailen i lodtrækningen om et gavekort à kr. 1000

62 29 12 10Se åbningstider
Luk menu