Skip to main content

Vinrejse til skønne Italien

-
Få en vinoplevelse i de kendte vindistrikter

Vinhøstrejse i Italien

Der venter skønne vinoplevelser på denne rejse til det smukke Toscana med bølgende landskaber og hyggelige vingårde. Vinsmagningsprogrammet er alsidigt og repræsenterer nogle af Italiens mest populære vinområder. Vi bor fem nætter på et godt hotel i kurbyen Chianciano Terme i hjertet af Toscana. Herfra tager vi på udflugter i området og besøger vinbønder, der formidler deres viden om vinene og landet med sjæl og entusiasme. Vinstederne varierer fra gamle etruskerkældre til lokale vingårde med maleriske udsigter.

Undervejs spiser vi en skøn middag med vin til maden på et italiensk landsted. Vi besøger fynske Janne, som introducerer os til sine liflige Brunello-vine serveret i smukke omgivelser og i skønt samspil med lokale delikatesser. Hos den vinkyndige professor Fabio får vi et grundigt indblik i selve fremstillingsprocessen, før han henter et par af de gode flasker op fra den gamle etruskiske vinkælder. Ved Gardasøen nyder vi endnu en vinsmagning på en vingård. Der bliver også tid til besøg i Greve in Chianti, Siena, Pienza, Cortona og Castiglione del Lago - nogle af Toscanas mest charmerende og maleriske byer.

Glæd dig til ti dage med gode vinoplevelser - og plads i bussen til vinkøb.

Glæd dig til

 • Alle de gode vine fra Chianti, Montepulciano og Valpolicella
 • Lokal 3-retters middag på italiensk landsted med vin og vand til maden
 • Oplev nogle af Toscanas mest charmerende byer som Siena, Pienza og Cortona
 • Vi besøger danske Janne og smager nogle af hendes fremragende Brunello-vine

Inkluderet i rejsens pris

 • 9 x morgenmad
 • 8 x middag
 • 1 x let frokost hos Janne
 • 5 x vinsmagning
 • Udflugter til Greve in Chianti, Castiglione del Lago, Cortona, Siena og Pienza
 • Rejseleder
  Entréer er eksklusive medmindre andet er nævnt.

Dagsprogram

 • Denne rejse er ikke egnet for bevægelseshæmmede, da flere af attraktionerne kun kan besøges til fods. Du kan dog deltage, hvis du er indstillet på ikke at deltage i det fulde udflugtsprogram. Dette aftales nærmere med rejselederen, så både gruppen og du får en god oplevelse på rejsen.

 • Dag 1: Udrejse til Italien

  Vi krydser stille og roligt den dansk-tyske grænse og kører sydpå til middag og overnatning i Tyskland. Undervejs byder rejselederen velkommen og introducerer til rejsens program.

  Måltider inkluderet denne dag: Middag.

 • Dag 2: Ankomst til Italien og middag på charmerende landsted

  Efter en god morgenmad fortsætter vi ned gennem Tyskland. Vi kører via de smukke østrigske Alper og passerer Brenner-passet, før vi når frem til det naturskønne område omkring Gardasøen. Vi overnatter nær Verona og nyder forinden en god middag på et stemningsfuldt italiensk landsted, hvor der serveres en lækker middag med vin.

  Måltider inkluderet denne dag: Morgenmad og middag.

 • Dag 3: Vine fra hjertet af Chianti

  Fra Veneto-regionen går turen videre sydpå gennem de smukke landskaber til Toscana, hvor rejselederen viser rundt i den charmerende vinby Greve in Chianti, og der er også lidt tid på egen hånd til at udforske byen. Vi besøger vinslottet Castello Il Palagio, hvor vi smager nogle af deres skønne vine. Herfra kører vi til kurbyen Chianciano Terme og indkvartereres for de næste fem nætter på Hotel President.

  Bemærk: På afgangen d. 06.09 erstattes besøg på vinslot af den årlige vinfest EXPO Chianti Classico på torvet i Greve in Chianti.

  Måltider inkluderet denne dag: Morgenmad og middag.

 • Dag 4: Lokal by, vine og fagre udsigter

  Udflugt til landsbyen Castiglione del Lago, en gammel middelalderby fyldt med arkitektoniske perler fra de forgangne århundreder. Byen ligger på en kalkstensklippe ud til det blå vand i Trasimenosøen i Umbrien. Bag de store befæstede mure findes et godt udvalg af restauranter og caféer, hvor du kan slå dig ned under åben himmel.

  Videre til vinsmagning på den lokale vingård, Poggio Santa Maria, som byder på vine og olivenolie. Vingården er smukt placeret, omgivet af de tre søer, Chiusi-, Montepulciano- og Trasimenosøen. Terrassen er et magisk sted, som byder på udsigt til Chiusisøen samt en 360 graders panoramaudsigt.

  Halvdagsudflugt inkluderet.

  Måltider inkluderet denne dag: Morgenmad og middag.

 • Dag 5: Charmerende Cortona og Fabios gode vine

  Vi kører ad de små veje til fascinerende Cortona, en typisk toscansk by med snævre stræder og indbydende butikker. Denne maleriske by har dannet kulisse for den filmatiserede bog ”Et hus i Toscana”.

  Rejselederen inviterer på en gående byrundtur og fortæller undervejs om egnens historie, krydret med anekdoter om livet i Italien. Herefter fortsætter vi til vingården Colle Santa Mustiola, hvor Fabio viser rundt og passioneret fortæller om sin anmelderroste vinproduktion. Han har også hentet nogle gode flasker op fra den gamle etruskerkælder, som han vil forkæle os med.

  Heldagsudflugt inkluderet.

  Måltider inkluderet denne dag: Morgenmad og middag.

 • Dag 6: Heldagsudflugt til Siena og toscansk aften

  Siena er en af Italiens bedst bevarede middelalderbyer, og byens historiske centrum er med på UNESCOs liste over bevaringsværdig kulturarv. De fleste har nok set billeder af byens vartegn, den berømte plads Piazza del Campo, hvor det traditionelle hestevæddeløb Paglio di Siena afholdes hvert år.

  Det er også her, verdens ældste bank, Banca Monte dei Paschi di Siena, blev grundlagt i 1472 og fortsat har sit hovedsæde. Rejselederen tager os med på en gående byvandring og præsenterer os for mange af seværdighederne, byen har at byde på.

  Der er også tid til at udforske den spændende by på egen hånd. Gå på jagt i de små butikker, nyd en lækker frokost eller find en hyggelig fortovscafé, hvor du kan slå dig ned og betragte livet, der passerer forbi.

  Heldagsudflugt Inkluderet.

  Om aftenen er der mulighed for at udforske det italienske køkken på egen hånd eller nyde en toscansk menu med et glas af husets vin inkluderet.

  Toscansk aften kr. 275

  Måltider inkluderet denne dag: Morgenmad.

 • Dag 7: Pittoreske Pienza og Jannes skønne Brunello-vine

  Det går gennem stejle hårnålesving på vejen op til Pienza, der ligger og troner på en bakketop med smuk udsigt over Val d’Orcia og med gadenavne, der er lige så romantiske som byen. Her kan du slentre i Via dell’Amore og Via del Bacio, kærlighedens og kyssets gade. En byrundtur med rejselederen gennem de smalle gader fyldt med renæssance-arkitektur er en eventyrlig rejse tilbage i tiden.

  Herfra kører vi videre gennem det smukke landskab til godt humør, livsglæde, en let anretning og smagning af de gode Brunellovine. Fynske Janne fortæller passioneret om livet i Italien og vinproduktionen. Som traditionen foreskriver, dyrkes Brunello di Montalcino-vinen, der er overleveret fra generation til generation.

  Heldagsudflugt inkluderet.

  Måltider inkluderet denne dag: Morgenmad og middag.

 • Dag 8: Amarone-vinsmagning tæt ved Gardasøen

  Vi forlader det smukke Toscana og sætter kursen mod nord og området nær Gardasøen. Her besøger vi endnu en skøn vingård og nyder en sidste vinsmagning i Italien. Cantina Accordini er en moderne vinproduktion med skønne Ripasso- og Amaronevine.

  Herfra kører vi videre nordpå til middag og indkvartering for en enkelt nat på vores overnatningshotel nord for Verona.

  På afgangen d. 20.09 erstattes vinsmagning ved Gardasøen af vinfesten Festa dell'Uva e del Vino Bardolino.

  Måltider inkluderet denne dag: Morgenmad og middag.

 • Dag 9: Plads til vinkøb

  Vi tager afsked med Italien, og vinmarkerne forsvinder i bakspejlet, mens vi nærmer os Alperne og Østrig. Vi kører over Brennerpasset og videre nordpå til middag på vores overnatningshotel i Tyskland.

  Måltider inkluderet denne dag: Morgenmad og middag.

 • Dag 10: Hjemrejse til Danmark

  Efter morgenmaden fortsætter vi nordpå mod den danske grænse med bagagen fuld af uforglemmelige minder - og måske et par flasker af den gode vin.

  Måltider inkluderet denne dag: Morgenmad.

Hotel

 • Dag 3-8

  Hotel President

  Hotel President er et klassisk italiensk hotel beliggende i byen Chianciano Terme mellem de dejlige dale Valdorcia og Valdichiana og er det ideelle sted for vores udflugtsprogram. Hotellet ligger cirka 1,5 km fra det nyere bycentrum og cirka 3,5 km fra den gamle bydel af Chianciano Terme.

  På tagterrassen findes hotellets pool og en 360° panoramaudsigt ud over de toscanske bakker. Alt afhængigt af vejrforholdene er poolen normalvis åben fra 15. maj til 30. september.

  AirconditionJa
  BarJa
  ElevatorJa
  HårtørrerJa
  MinibarJa
  RestaurantJa
  TVJa
  VærdiboksJa
  Wi-fiJa
  Udendørs swimmingpoolJa
  TagterrasseJa

Kort

Afrejser og bestilling

AfrejseAntal dageAfrejse fraLedige pladserPris
20-09-2024Se afrejsetider 10 dageBus fra Jylland, Fyn og SjællandMere end 88.798,-Bestil
27-09-2024Se afrejsetider 10 dageBus fra Jylland og FynMere end 88.798,-Bestil
11-10-2024Se afrejsetider 10 dageBus fra Jylland og FynMere end 88.798,-Bestil

Praktiske oplysninger

Nedenfor kan du se svar på de mest stillede spørgsmål. Kan du ikke finde svar på dit spørgsmål, så er vi klar til at hjælpe på mail gislev@gislev-rejser.dk eller på telefon 62 29 12 10.

 • Brug af mobiltelefon under busrejsen

  Der henstilles til, at mobiltelefon kun benyttes til korte samtaler. Længere samtaler kan, af hensyn til medrejsende, føres i pauserne.

 • Chaufføren

  Gislevs chauffører har mange års erfaring fra Europas veje. Chaufførerne kender busserne ud og ind, så du er sikret en behagelig og sikker rejse i vores komfortable busser.

  Chaufførskifte kan forekomme undervejs på nogle busrejser - oftest i anledning af at køre- hviletidsbestemmelserne skal overholdes.

 • Drikkevand i Italien

  Italien har udmærket drikkevand. På hotellet smager det dog ikke altid godt, men det er ikke sundhedsfarligt. Køb evt. kildevand.

 • Elektricitet i Italien

  Strømmen i Italien er på 220V.

  Stikkontakternes udformning kan dog variere; nogle gange passer de til vores stik og andre gange ikke. Det kan derfor være en god idé at medbringe en adapter/rejsestik.

 • Fast plads i bussen på Gislevs rejser

  Hos Gislev kan du købe fast plads i bussen. Fast plads koster: 0 - 7 dage: Kr. 190, 8 - 16 dage: Kr. 230. Fast plads gælder fra du tager plads i den bus, der skal gennemføre rejsen (For eksempel fra Kolding/Vamdrup).

  Bestiller du din rejse online, kan du selv vælge faste pladser under bestillingen. Du kan også ringe ind og bestille din rejse og lave pladsreservationerne samtidig. Det er chaufføren og rejselederen, der anviser pladsen.
  Bemærk, at reservationen ikke gælder i tilslutningsbusser.

 • Forplejning i bussen

  Der kan købes øl, vand og kaffe i bussen. 

 • Fysisk formåen

  Nogle udflugter er ikke egnede for gangbesværede.

 • Køre- og hviletid

  Alle Gislevs busrejser køres efter gældende køre- og hviletidsbestemmelser - derfor forekommer der på nogle rejser chaufførskift undervejs. Gislev Rejsers holdning er, at reglerne for køre-og hviletider for chauffører er rimelige og at de derfor skal overholdes.

 • Mad og drikke i Italien

  Caféer
  I Italien har man flere steder 3 forskellige priser på caféerne: Én pris for at nyde en genstand stående ved bardisken, en anden og højere pris for at sidde ned indendørs og en tredje og endnu højere pris for at sidde udenfor, hvor der er servering ved bordene. Prisen på en espresso kan således variere fra € 1 til 4 på samme bar.

  På de fleste restauranter er betjeningen inkluderet. Suppler med 5-10% afhængig af regningens størrelse. På nogle restauranter tillægges betjeningen: I så fald skal det fremgå af spisekortets tekst: Servizio escluso, efterfulgt af %-satsen, typisk 15-18%.

  Pane e coperto er opdækning og brød, som man mange steder betaler for. Typisk €1,50 til €3 pr. person.

  Morgenmad
  I Italien består morgenmad generelt af kaffe og søde kager. Vores hoteller serverer et større udvalg som generelt også består af diverse slags brød, pålæg, æg, yoghurt, juice osv.

  Restauranter
  Udtrykket ”Pizzeria” dækker over mere end blot pizzaer. Der er normalt et fyldigt spisekort. Skal man have en rigtig pizza så vær sikker på, at der er ”forno al legno” – dvs. en stenovn, som fyres op med træ.
  Antipasti: Forretter som f.eks. skinke, bruschetta (ristet brød m/tomat) o.l.
  Primi Piatti: ”Første” hovedretter, hvor man finder pasta- og risretter samt supper.
  Secondi Piatti: "Anden" hovedretter, typisk fisk og kød, der ofte prissættes efter vægt. Der følger ikke meget tilbehør med, da det bestilles separat og kaldes "contorni"
  Contorni: Tilbehør, som oftest serveret til Secondo Piatto/"anden" hovedret  – f.eks. salater, kartofler, bønner etc.
  Formaggio: Ost.
  Dolce: Dessert

  Mange restauranter har tilbud på en menu med 2 eller 3 retter, inkl. en øl el. et glas vin.

 • Medicin på busrejser

  Pak medicin i håndbagagen. Medicin skal være i original emballage. Hvis du lider af en sygdom, der kan give problemer undervejs, bedes du venligst diskret gøre rejselederen opmærksom herpå. Det er din sikkerhed for, at rejselederen agerer korrekt, hvis du skulle blive utilpas på turen.

  Mange lande kræver dokumentation for, at evt. medbragt receptpligtig medicin er til en selv, og det er derfor vigtigt at sørge for at evt. dokumentation for dette er i orden.

  Tjek evt. https://www.apoteket.dk/sundhed/rejse/guide-pillepas og se om din rejse kræver 'pillepas' og hvordan du bestiller det.

  Rejsende kan også altid kontakte ambassaden, hvis man har brug for at medbringe receptpligtig medicin til rejsen, og er i tvivl om der gælder særlige regler.

  Læs mere på dette link: http://um.dk/da/rejse-og-ophold/rejse-til-udlandet/medicin-paa-rejsen/  eller kontakt egen læge, apotek eller sygehus for yderligere vejledning og hjælp til evt. medicinattest.

 • Mulighed for gratis sikret parkering ved Vamdrup

  Med Gislev Rejser kan du stå på bussen i hele landet og du kan vælge imellem rigtig mange byer. Ved en del afrejsebyer er der mulighed for at parkere (enkelte steder mod betaling). Eksempelvis vælger mange gæster at stå på ved Otto Duborg ved grænsen. Afrejsebyer er også hjemkomstbyer. Du kan se en rejses aktuelle afrejsebyer under: "Afgange og priser" / Afrejse fra.

  Start busrejsen lidt senere - kør til sikret parkeringsplads ved Vamdrup

  Gislev gør det nemt for dig. Vi har lejet et stort, indhegnet parkeringsområde, hvor du kan stille din bil, mens du er på busrejse. Vi kører naturligvis fra parkeringsområdet og tilbage igen. Parkeringen er gratis.

  Adresse

  Koldingvej 7
  6580 Vamdrup

  Find vej
  E45, Afkørsel 65 mod Vamdrup. I rundkørsel 1. vej til højre. Derefter 300 meter. Indkørsel til højre ved Dansk Autologik/Gislev Parkering Syd.

  Bemærk:

  Gratis parkering ved Vamdrup gælder ikke på rejserne skabt i samarbejde med NILLES Rejser. Disse rejser har udelukkende afgange fra Sjælland og findes under temaet "Stig på bussen".

  Se alle Gislevs Busrejser her

  Læs mere om vores busser her.

  Læs mere om tilskudsordning og refusion her.

 • Pas - på busrejser

  Husk at medbringe gyldigt pas.

  Ved bestilling af rejsen bedes du oplyse dit navn som angivet i passet.

 • Tillæg og entréer

  Enkeltværelse kr. 1398.
  Toscansk aften kr. 275

  Ovenstående skal bestilles med rejsen.

  Entréer er eksklusive, medmindre andet er nævnt.

 • Tilskud på busrejser fra Fyn og Jylland

  Kør gratis over Storebælt
  Skal du med på en busafrejse, der KUN kører fra Fyn og Jylland, så refunderer Gislev din broafgift, når du kører i egen bil. Bemærk: Refundering af broafgift er dog kun gældende, såfremt der ikke er busafrejse fra den pågældende landsdel.

  Du skal selv sende kvittering med påført rejsemål og billetnummer til Gislev Rejser, Hvidkærvej 29, 5250 Odense SV. Refundering sker via bankoverførsel. Husk at oplyse reg. nr. og kontonummer.

  Transport til nærmeste påstigningssted
  Benytter du offentlig transport i Danmark - tog, bus eller færge til nærmeste afrejsested - så refunderer Gislev 50 % af udgiften til tur/retur billetten på 2. klasse (dog højst kr. 400 per person. Udgiften skal overstige kr. 100 per person). 

  Du skal selv sende kvittering med påført rejsemål og billetnummer til Gislev Rejser, Hvidkærvej 29, 5250 Odense SV. Refundering sker via bankoverførsel. Husk at oplyse reg. nr. og kontonummer.

 • Valuta og betalingskort i Italien

  Euro.

  På mange restauranter kan man kun betale med betalingskort, hvis beløbet er af en vis størrelse, ofte fra € 10 og opefter. Man skal være klar over, at kortet ved betaling tages med til kassen af personalet.

 • Vegetar/diabetiker - på rejser med bus

  Det er vigtigt, at du informerer Gislev inden afrejse såfremt du har et specielt behov angående kosten. På denne måde kan vi forberede hotellerne i god tid, således at du ikke skal tænke på netop dette under hele rejsen. Det er dog vigtigt at nævne, at vi vil forespørge og gøre vores bedste for at imødekomme dine behov, men at vi ikke kan garantere dette for alle hotellerne.

 • Vigtigt hvis du rejser med børn under 18 år - busrejser

  Børn og unge under 18 år, der rejser uden respektive forældre, eksempelvis med bedsteforældre, skal medbringe dokumentation fra barnets forældre. Hent mere information om børn og unge på rejse hos Udenrigsministeriet.

 • Vil du vide mere om din busrejse?

  Få flere praktiske info på: www.gislev-rejser.dk/vaerd-at-vide

 • Vinsmagninger

  Gislev tager forbehold for evt. ændringer i smagningsprogram pga. vinhøst.

 • Ønsker til indkvartering på busrejser

  Har du specifikke ønsker til dit værelse, eksempelvis etage, separate senge, bo nær medrejsende, skal du oplyse dette ved bestillingen. Vi skal gøre opmærksom på at vi ikke kan garantere alle ønsker, men vi vil forespørge og gøre vores bedste for at imødekomme ønsker.

Tilmeld dig Gislevs nyhedsmail og vind!
Tilmeld dig Gislevs nyhedsmail og vind!

Få inspiration og bliv opdateret med aktuelle rejsetilbud og nyheder. Hver måned deltager alle modtagere af nyhedsmailen i lodtrækningen om et gavekort à kr. 1000

62 29 12 10Se åbningstider
Luk menu