Skip to main content

Rundrejse i Syditalien

-
Kultur og sydlandsk stemning i et autentisk hjørne af Italien

Syditalienske fristelser - Apulien fra syd til nord

Buongiorno og velkommen til en spændende rundrejse i den smukke region Apulien, der udgør hælen i den italienske støvle. Her er venligheden stor, og den naturlige skønhed er lige så betagende, som den er varieret. Hver dag byder på nye højdepunkter, charmerende byer og naturoplevelser i særklasse.

Vi besøger populære attraktioner i nord og tager på nye spændende eventyr på hælespidsen, Salentohalvøen i syd, hvor Adriaterhavets bølger møder det Joniske Hav. Oplevelserne ligger som perler på en snor med Trullibyen Alberobello, de overvældende bygninger i Lecce og labyrintiske Ostuni med de smukke hvidkalkede huse.

I Otranto bliver du mødt af en skøn udsigt ud over det azurblå hav. I dette frodige hjørne af Italien skal vi også smage på vin, oliven og nyde en frokost i autentiske omgivelser.

Glæd dig til et møde med unikke byer, interessant kultur og ikke mindst smagen og duften af Syditalien.

Glæd dig til

 • Direkte fly til Bari i Apulien fra Billund Lufthavn
 • Du bor på 2 gode hoteller og har erfaren rejseleder med fra start til slut
 • Rundrejse med stort indhold, lokal frokost og flere smagninger
 • Dejlig frokost på et Masseria - klassisk apulisk landejendom
 • Det ægte Italien - en skattekiste fyldt med kultur- og naturoplevelser

Inkluderet i rejsens pris

 • 7 x morgenmad
 • 6 x middag
 • 1 x frokost på Masseria
 • Vinsmagning
 • Alle udflugter
 • Flybillet, afgifter og bagage
 • Transfer fra/til lufthavnen
 • Rejseleder
  Entréer er eksklusive medmindre andet er nævnt

Dagsprogram

 • Denne rejse er ikke egnet for gangbesværede, da en stor del af udflugterne foregår til fods.

 • Dag 1: Afrejse med fly til Apulien

  Fra Billund Lufthavn flyver vi direkte til Bari. Herfra sætter vi kursen mod den frodige dal Valle d’Itria og vores hotel i Noci.

  Undervejs byder rejselederen velkommen til Italien og informerer om ugens spændende program.

 • Dag 2: Den hvide by Ostuni og det grønne guld

  Den charmerende by Ostuni med de hvidkalkede huse ligger på en bakketop med panoramaudsigt over området og Adriaterhavet. Vi går en tur i labyrinten af smalle stræder. Måske genkender du gadebilledet fra den danske komedie Madklubben.

  Apulien er Italiens største producent af oliven og olivenolie. Her kalder man oliven for det grønne guld. Besøg på en olivenplantage med smagsprøver af gårdens egen jomfruolivenolie.

  Vi besøger ligeledes et typisk Masseria, som er en af Apuliens gamle landejendomme, hvor vi bliver forkælet med en dejlig frokost.

 • Dag 3: Trullibyen Alberobello og Monopoli

  Alberobello er en charmerende by på UNESCOs Verdensarvsliste og helt unik med de mange kegleformede hvidpudsede trullihuse.

  Vi spadserer gennem de bilfri smalle gader, hører historien om denne finurlige byggestil og ser Trullokirken Sant´Antonio.

  Herefter besøger vi kystbyen Monopoli, endnu en af Apuliens maleriske og uspolerede perler.

 • Dag 4: Lecce – Sydens Firenze

  Lecce er Syditaliens svar på Firenze. En charmerende by, som havde sin storhedstid i 16-1700 tallet. Under den spanske indflydelse blev der bygget overdådige palæer og kirker i barokstil.

  Oplev bl.a. Piazza Sant’Oronzo med det antikke amfiteater, Santa Croce basilikaen og den smukke Piazza del Duomo. Forlaget Lonely Planet kårede i 2010 byen til at være blandt de 10 bedste destinationer, man kan besøge i verden.

  Herefter sætter vi kursen sydpå mod Otranto og Uggiano La Chiesa, hvor vi har base i 3 nætter med oplevelser i det sydlige Apulien..

 • Dag 5: Porten til Østen og hælespidsen

  Otranto er Italiens østligste by og kaldes også Porten til Østen. Byen byder på skøn udsigt over det azurblå hav, syditaliensk charme og en fascinerende historie.

  Du ser bl.a. domkirken med det enorme mosaikgulv lavet i 1100-tallet af munken Pantaleone. Lidt syd for byen besøger vi fyrtårnet, der er Italiens østligste punkt.

  Langs den naturskønne kystvej kører vi til byen Santa Maria di Leuca, den italienske hælespids' sydligste punkt, hvor Adriaterhavet møder det Joniske Hav.

 • Dag 6: Gallipoli og smagen af Apulien

  Vi kører til støvlehælens vestkyst og besøger havnebyen Gallipoli. Byen var tidligere centrum for forarbejdning og handel med lampeolie udvundet af oliven. En vare der var efterspurgt i store dele af Europa indtil elektriciteten blev udbredt.

  Den historiske bydel ligger omgivet af vand kun forbundet med resten af Apulien via en bro. De smalle snoede gader er omgivet af mure og tårne, der i århundreder har skulle beskytte mod ubudne gæster.

  Dagen byder også på besøg i en charmerende vinkælder, hvor vi skal smage vin og lokale specialiteter fra denne del af Apulien.

  Om eftermiddagen har du tid til at nyde de dejlige omgivelser på hotellet.

 • Dag 7: Provinshovedstaden Bari og klippebyen Polignano a Mare

  Byrundtur i den maleriske kystby Polignano a Mare beliggende på en klippeafsats. På promenaden står en statue af Polignanos berømte Domenico Modugno, kendt for sangen Volare eller på dansk, Vi har det, åh åh, så dejligt.

  Herefter kører vi til provinshovedstaden Baris gamle bydel med de snoede gader og smalle passager. Vi besøger bl.a. Basilica di San Nicola opkaldt efter Sankt Nicolaus, den egentlige julemand.

  Overnatning ved Bari.

 • Dag 8: Hjemrejse fra Bari til Danmark

  Med direkte fly til Billund Lufthavn.

Hoteller

 • Dag 1-4

  Hotel Cavaliere

  Beliggende 500 m fra det historiske centrum og et godt udgangspunkt for områdets spændende seværdigheder og byer. Enkle men pæne og rummelige værelser.

  Læs mere om Hotel Cavaliere

  Afstand til centrum500 meter
  BarJa
  HårtørrerJa
  MinibarJa
  RestaurantJa
  TVJa
  VærdiboksJa
  Wi-fiJa
 • Dag 4-7

  Hotel Resort Mulino a Vento

  Dejligt hotel bygget over en historisk underjordisk oliemølle og omgivet af oliventræer. Beliggende i Uggiano La Chiesa og med 6 km til Otranto. Hotellet har pool og når vejret tillader det, kan måltiderne nydes på hotellets overdækkede veranda. Alle værelser ligger i stueetagen og har terrasse.

  Læs mere om Hotel Resort Mulino a Vento

  Udendørs swimmingpoolJa
  AirconditionJa
  BarJa
  HårtørrerJa
  KøleskabJa
  RestaurantJa
  TVJa
  VærdiboksJa
  Wi-fiGratis
 • Dag 4-7 - Benyttes på afrejsen d. 2. juni

  VOI Essentia Daniela

  Skønt hotel beliggende tæt ved både fyrretræsskov og den hyggelige by Conca Specchiulla. 1 km fra hotellet ligger stranden, som er udstyret med bl.a. solsenge og parasoller. Stranden nås enten via en hyggelig sti gennem fyrretræs skoven eller med shuttle-toget.
  Alle værelser har egen møbleret balkon/terrasse, med udsigt til de grønne områder.

  Afstand til strand1 km
  AirconditionJa
  BarJa
  HårtørrerJa
  Kaffe/te faciliteter på værelsetJa
  KøleskabJa
  Privat strandJa
  RestaurantJa
  TerrasseJa
  TVJa
  Udendørs swimmingpoolJa
  VærdiboksJa
  Wi-fiJa
 • Dag 7-8

  Hotel nær Bari lufthavn

  Hotelliste sendes ca. 10 dage før afrejse.

Kort

Praktiske oplysninger

Nedenfor kan du se svar på de mest stillede spørgsmål. Kan du ikke finde svar på dit spørgsmål, så er vi klar til at hjælpe på mail gislev@gislev-rejser.dk eller på telefon 62 29 12 10.

 • Bagage

  Ryan Air fra Billund: 20 kg indchecket bagage samt 5 kg håndbagage.

 • Bus

  Bussen har aircondition, som sikrer en behagelig temperatur. Praktisk tøj anbefales.

 • Bus på flyrejser

  På mange rejsemål med fly benytter vi lokale busfirmaer. Bussens indretning og standard kan variere og forekomme lavere end på øvrige rejsemål.

  Der kan ikke forventes toilet i busserne, men vi holder passende pauser undervejs.

  På nogle rejser kan du købe fast plads i bussen, spørg når du bestiller rejsen.

 • Drikkepenge på restauranter

  På de fleste restauranter er betjeningen inkluderet. Suppler med 5-10% afhængig af regningens størrelse. På nogle restauranter tillægges betjeningen. I så fald skal det fremgå af spisekortets tekst."Sevizio escluso" - efterfulgt af %-satsen som typisk er mellem 15 og 18%. "Pane e coperto" er opdækning og brød, som man mange steder betaler for. Typisk € 1,50 til € 3 per person.

 • Drikkevand i Italien

  Italien har udmærket drikkevand. På hotellet smager det dog ikke altid godt, men det er ikke sundhedsfarligt. Køb evt. kildevand.

 • Elektricitet i Italien

  Strømmen i Italien er på 220V.

  Stikkontakternes udformning kan dog variere; nogle gange passer de til vores stik og andre gange ikke. Det kan derfor være en god idé at medbringe en adapter/rejsestik.

 • Entréer

  Entréer er eksklusive medmindre andet er nævnt.

 • Find et fly

  Har du flyets nummer, kan din familie eller venner følge flyets vej her:
  www.flightradar24.com

 • Fly

  Der flyves med Ryan Air.

 • Flybillet

  Det er meget vigtigt, at du allerede ved bestilling af rejsen oplyser navn, nøjagtigt som det står anført i dit pas, så det registreres korrekt på flybilletten.

  Rejser til Europa
  Ca. 8-10 dage før afrejsen fremsendes informationsbrev. Der sendes ingen flybillet da check-in på de fleste europæiske destinationer foregår med pas. I enkelte tilfælde udleveres flybillet af rejselederen i lufthavnen.

  Rejser til oversøiske rejsemål
  Ca. 8-10 dage før afrejsen fremsendes informationsbrev og e-ticket. I enkelte tilfælde udleveres flybillet af rejselederen i lufthavnen. Det er meget vigtigt, at du allerede ved bestilling af rejsen oplyser navn, nøjagtigt som det står anført i dit pas, så det registreres korrekt på flybilletten.
  Vær opmærksom på at der kræves kopi af dit pas til Gislev Rejser ved bestilling af rejsen. 

 • Forsinkelse

  Krav om erstatning i henhold til EU Forordning 261/2004 skal rettes til luftfartsselskabet. Vi henviser til luftfartsselskabets hjemmeside for kontaktoplysninger.

 • Fysisk formåen

  Er du gangbesværet?
  Vær opmærksom på, at flere af seværdighederne kun kan besøges til fods. Bussen kører naturligvis så tæt på som overhovedet muligt.

  Har du nedsat hørelse?
  Bemærk at der på enkelte udflugter benyttes in-ear audioguides. Hvis du anvender høreapparat, anbefaler vi derfor at du medbringer dine egne høretelefoner (med ledning).

 • Information om Billund Lufthavn

  Adresse
  Passagerterminalen 10
  7190 Billund

  Læs mere her: www.bll.dk

  Mødested er ved selv check-in skrankerne A-B (se kort). Her venter rejselederen på dig/jer.


 • Mad og drikke i Italien

  Caféer
  I Italien har man flere steder 3 forskellige priser på caféerne: Én pris for at nyde en genstand stående ved bardisken, en anden og højere pris for at sidde ned indendørs og en tredje og endnu højere pris for at sidde udenfor, hvor der er servering ved bordene. Prisen på en espresso kan således variere fra € 1 til 4 på samme bar.

  På de fleste restauranter er betjeningen inkluderet. Suppler med 5-10% afhængig af regningens størrelse. På nogle restauranter tillægges betjeningen: I så fald skal det fremgå af spisekortets tekst: Servizio escluso, efterfulgt af %-satsen, typisk 15-18%.

  Pane e coperto er opdækning og brød, som man mange steder betaler for. Typisk €1,50 til €3 pr. person.

  Morgenmad
  I Italien består morgenmad generelt af kaffe og søde kager. Vores hoteller serverer et større udvalg som generelt også består af diverse slags brød, pålæg, æg, yoghurt, juice osv.

  Restauranter
  Udtrykket ”Pizzeria” dækker over mere end blot pizzaer. Der er normalt et fyldigt spisekort. Skal man have en rigtig pizza så vær sikker på, at der er ”forno al legno” – dvs. en stenovn, som fyres op med træ.
  Antipasti: Forretter som f.eks. skinke, bruschetta (ristet brød m/tomat) o.l.
  Primi Piatti: ”Første” hovedretter, hvor man finder pasta- og risretter samt supper.
  Secondi Piatti: "Anden" hovedretter, typisk fisk og kød, der ofte prissættes efter vægt. Der følger ikke meget tilbehør med, da det bestilles separat og kaldes "contorni"
  Contorni: Tilbehør, som oftest serveret til Secondo Piatto/"anden" hovedret  – f.eks. salater, kartofler, bønner etc.
  Formaggio: Ost.
  Dolce: Dessert

  Mange restauranter har tilbud på en menu med 2 eller 3 retter, inkl. en øl el. et glas vin.

 • Medicin på flyrejser

  Pak medicin i håndbagagen. Medicin skal være i original emballage. Hvis du lider af en sygdom, der kan give problemer undervejs, bedes du venligst diskret gøre rejselederen opmærksom herpå. Det er din sikkerhed for, at rejselederen agerer korrekt, hvis du skulle blive utilpas på turen.

  Mange lande kræver dokumentation for, at evt. medbragt receptpligtig medicin er til en selv, og det er derfor vigtigt at sørge for at evt. dokumentation for dette er i orden.

  Tjek evt. https://www.apoteket.dk/sundhed/rejse/guide-pillepas og se om din rejse kræver 'pillepas' og hvordan du bestiller det.

  Rejsende kan også altid kontakte ambassaden, hvis man har brug for at medbringe receptpligtig medicin til rejsen, og er i tvivl om der gælder særlige regler.

  Læs mere på dette link: http://um.dk/da/rejse-og-ophold/rejse-til-udlandet/medicin-paa-rejsen/  eller kontakt egen læge, apotek eller sygehus for yderligere vejledning og hjælp til evt. medicinattest.

 • Mødetid på flyrejser

  Mødetiden på afrejsedagen afhænger af, hvilken lufthavn, du rejser fra:

  København Lufthavn: 2 timer før afrejse. 
  Billund Lufthavn: 2 timer før afrejse.
  Odense Lufthavn – H.C. Andersens Airport: 1,5 timer før afrejse.
  Sønderborg Lufthavn: 1 time før afrejse.
  Esbjerg Lufthavn: 1,5 time før afrejse.
  Aalborg  Lufthavn: 2 timer før afrejse.
  Aarhus  Lufthavn: 2 timer før afrejse.

 • Pas - på flyrejser

  Husk at medbringe gyldigt pas. Bliver dit pas beskadiget eller slidt så meget, at stempler, fotografi eller tekst ikke kan læses, skal du ikke rejse med passet. Har du brug for at rejse, skal du søge nyt pas, inden du rejser. Passet må heller ikke mangle sider eller have sider med skader. Se evt. mere på Udenrigsministeriets hjemmeside her.

  Ved bestilling af rejsen bedes du oplyse dit navn som det står anført i dit pas, så det registreres korrekt på flybilletten.

 • Plads i flyet

  Gislev kan ikke garantere nogen ønsket placering i flyet.

 • Tillæg

  Enkeltværelse 1.498.
  Afbestillingsforsikring 7 % af rejsens pris.

 • Tilskud på flyrejser

  Kør gratis over Storebælt
  Skal du fra Jylland og Fyn til Københavns Lufthavn eller fra Sjælland og videre med fly fra Odense, Billund, Sønderborg, Aarhus og Aalborg, eller med på en busafrejse, der KUN kører fra Fyn og Jylland, så refunderer Gislev din broafgift, når du kører i egen bil. Bemærk: Refundering af broafgift er dog kun gældende, såfremt der ikke er busafrejse fra den pågældende landsdel.

  Transport til nærmeste påstigningssted
  Benytter du offentlig transport i Danmark - tog, bus, færge eller indenrigsfly til nærmeste afrejsested - så refunderer Gislev 50 % af udgiften til tur/retur billetten på 2. klasse (dog højst kr. 400 per person. Udgiften skal overstige kr. 100 per person). Har du købt fly fra Aalborg til København t/r til Gislevs specialpris, så ydes ikke anden refusion.

  Efter hjemkomst skal du selv sende kvittering med påført rejsemål og billetnummer til Gislev Rejser, Hvidkærvej 29, 5250 Odense SV. eller pr mail til refusion@gislev-rejser.dk. Refundering sker via bankoverførsel. Husk at oplyse reg. nr. og kontonummer.

  Nat med Rabat
  Nogle flyrejser har meget tidlig mødetid. Gislev har forståelse for dette og tilbyder vores gæster følgende mulighed: Ved planlagt mødetid før kl. 07.00 giver vi kr. 350 per hotelværelse til én overnatning. Gæsterne skal selv bestille hotelværelset og efterfølgende sende kvittering med påført rejsemål og billetnummer til Gislev Rejser, Hvidkærvej 29, 5250 Odense SV. Refundering sker via bankoverførsel. Husk at oplyse reg. nr. og kontonummer. 

 • Ud- og hjemrejse

  Flyv fra Billund Lufthavn med Ryan Air

  Mødetid i Billund kl. 07.40
  Afrejse Billund kl. 09.40
  Ankomst Bari kl. 12.20

  Hjemrejse
  Afrejse Bari kl. 06.30
  Ankomst Billund kl. 09.10

 • Valuta og betalingskort i Italien

  Euro.

  På mange restauranter kan man kun betale med betalingskort, hvis beløbet er af en vis størrelse, ofte fra € 10 og opefter. Man skal være klar over, at kortet ved betaling tages med til kassen af personalet.

 • Vegetar/diabetiker - på rejser med fly

  Det er vigtigt, at du informerer Gislev inden afrejse, såfremt du har et specielt behov angående kosten. På denne måde kan vi forberede flyselskab og hoteller i god tid, således at du ikke skal tænke på netop dette under hele rejsen. Det er dog vigtigt at nævne, at vi vil forespørge og gøre vores bedste for at imødekomme dine behov, men at vi ikke kan garantere dette.

 • Vejret

  Gennemsnitstemperaturer:
  Maj-juni: 21-26 grader
  Oktober: 21 grader.

 • Vigtigt hvis du rejser med børn under 18 år - flyrejser

  Børn og unge under 18 år, der rejser uden respektive forældre, eksempelvis med bedsteforældre, skal medbringe dokumentation fra barnets forældre. Hent mere information om børn og unge på rejse hos Udenrigsministeriet.

 • Vil du vide mere om din flyrejse?

  Få flere praktiske info om rejsen på: www.gislev-rejser.dk/vaerd-at-vide

 • Ønsker til indkvartering på flyrejser

  Har du specifikke ønsker til dit værelse, eksempelvis etage, separate senge, bo nær medrejsende, skal du oplyse dette ved bestillingen. Vi skal gøre opmærksom på, at vi ikke kan garantere alle ønsker, men vi vil forespørge og gøre vores bedste for at imødekomme ønsker.

Tilmeld dig Gislevs nyhedsmail og vind!
Tilmeld dig Gislevs nyhedsmail og vind!

Få inspiration og bliv opdateret med aktuelle rejsetilbud og nyheder. Hver måned deltager alle modtagere af nyhedsmailen i lodtrækningen om et gavekort à kr. 1000

62 29 12 10Se åbningstider
Luk menu