Skip to main content

Rejs til smukke Lago Maggiore i Italien

-
Oplev bjergtinder, blomstrende haver og et dejligt klima

Lago Maggiore

I den nordlige del af alperegionen Piemonte ligger Italiens andenstørste sø Lago Maggiore som en stolt og vild perle omkranset af en storslået natur skabt af fortidens gletsjere. Klimaet er mildt året rundt, så området bugner af vinmarker, oliventræer, palmer og frodige haver. Majestætiske sneklædte bjergtinder troner i baggrunden, og i klart vejr er søens nordlige del jadegrøn, mens den sydlige er fuldstændig blå. Det milde klima og en fantastisk smuk beliggenhed har tiltrukket og begejstret haveentusiaster, kunstnere, liebhavere m.fl. gennem århundreder. Overdådige barokslotte og palæer, prangende parkanlæg og eksotiske botaniske haver ligger som perler på en snor, vegetationen er frodig og farverig, og de hyggelige små byer langs søen emmer af charme og idyl.

Vi bor på Hotel Moderno i Stresa, en charmerende havneby med et dejligt sydlandsk miljø. Farverige gamle bygninger og et utal af små stræder og piazza’er indgår i skøn forening med moderne forretninger, fristende caféer og et levende havnemiljø. Hotellet ligger ideelt, lige ud til søpromenaden og tæt på byens centrum. En perfekt base for vores ophold med nem adgang til de spændende udflugtsmål.

Gør som Goethe, Hesse og Hemingway; lad dig overvælde af det stille og betagende landskab ved Lago Maggiore.

Glæd dig til

 • Dejligt ophold ved Lago Maggiore, en af Italiens skønneste søer
 • Oplev et stykke af Schweiz, når vi sætter kursen mod Locarno
 • Besøg Orta San Giulio, mærk byens charme og nyd en espresso på Piazza Motta
 • Mulighed for uforglemmelig sejlads til De Borromeiske Øer med egne små paradiser

Inkluderet i rejsens pris

 • 8 x morgenmad
 • 6 x middag
 • Byrundtur i Stresa
 • Vinsmagning
 • Udflugt til Orta San Giulio
 • Udflugt til Locarno
 • Rejseleder
  Entréer er eksklusive medmindre andet er nævnt

Dagsprogram

 • Denne rejse er ikke egnet for bevægelseshæmmede, da flere af attraktionerne kun kan besøges til fods. Du kan dog deltage, hvis du er indstillet på ikke at deltage i det fulde udflugtsprogram. Dette aftales nærmere med rejselederen, så både gruppen og du får en god oplevelse på rejsen.

 • Dag 1: På vej mod skønne Italien

  Rejselederen byder velkommen i bussen, og en oplevelsesrig rejse begynder. Turen går sydpå, og med passende pauser når vi frem til middag på vores overnatningshotel i Tyskland. Undervejs vil det være muligt at købe drikkevarer i bussen.

  Måltider inkluderet denne dag: Middag.

 • Dag 2: Via Rothenburg ob der Tauber til Stresa

  Efter morgenmad fortsætter rejsen videre sydpå til Lago Maggiore og byen Stresa, hvor vi bor de kommende seks nætter på Hotel Moderno. Byen har et dejligt sydlandsk miljø og kan føre sin historie langt tilbage i tiden. Her ligger smukke gamle bygninger side om side og i skøn forening med nyere arkitektur.

  Undervejs holder vi en formiddagspause i den Tyske by Rothenburg ob der Tauber. Her bliver der tid til at strække benene og udforske Rothenburgs middelalderlige centrum på egen hånd.

  Måltider inkluderet denne dag: Morgenmad og middag.

 • Dag 3: Stresa og vinsmagning

  Nyd formiddagen i den mondæne havneby, udforsk byens små stræder og piazzaer, og gå en tur langs den kønne, palmebekældte promenade med udsigt over søen og de bedårende Borromeo-øer.

  Om eftermiddagen kører vi syd for søen til smagning af de italienske vine.

  Måltider inkluderet denne dag: Morgenmad.

 • Dag 4: Sejlads til de smukke øer

  Efter morgenmaden går vi hen til Piazza Macorni, hvorfra vi sejler afsted med privat båd til de pragtfulde Borromeo-øer. Vi starter på Isola Madre, hvor hvide påfugle spankulerer stolte omkring i de betagende haver.

  Herfra sejler vi til ”Fiskerøen”, hvor du får tid på egen hånd til at gå på opdagelse eller nyde en frokost i de idylliske omgivelser. Vi slutter af på Isola Bella med dens vidunderlige park og palads.

  Sejlads til Borromeo-øerne inkl. entréer kr. 395.
  Bemærk: Udflugt gennemføres ved minimum 20 tilmeldte.

  Måltider inkluderet denne dag: Morgenmad og middag.

 • Dag 5: Orta San Giulio

  Det er som at træde tilbage i tiden, når vi besøger middelalderbyen Orta San Giulio. Masseturismen har endnu ikke fået tag i denne perle, der er optaget på UNESCOs liste over bevaringsværdig kulturarv. Det er en sand fornøjelse at bevæge sig rundt i byens historiske centrum, hvor lækre restauranter og små specialbutikker frister med alverdens tilbud.

  Undervejs fortæller rejselederen om stedets historie, krydret med anekdoter fra livet i Italien. Fra Orta San Giulio sejler vi med en lille færge ud til den maleriske ø Isola San Giulio og ser blandt andet den flotte kirke.

  Måltider inkluderet denne dag: Morgenmad og middag.

  Heldagsudflugt inkluderet.

 • Dag 6: På opdagelse i Locarno

  I dag tager vi til den schweiziske by Locarno, som er berømt for sit milde klima og smukke landskab. Byen har en rig historie, der afspejles i dens middelalderlige arkitektur, smalle gader og maleriske piazzaer. Byrundtur efterfulgt af tid på egen hånd til at opleve byens forretninger og hyggelige caféer.

  Heldagsudflugt inkluderet.

  Måltider inkluderet denne dag: Morgenmad og middag.

 • Dag 7: Tid til egne oplevelser

  De bedste strande ved Lago Maggiore findes i Pallanza-bugten, hvor vores lille juvel Stresa ligger. Fra den kønne, palmebeklædte promenade, Corso Umberto I, ser man ud over hele søen med Borromeo-øerne lige overfor. Fredag er markedsdag, og her er alt, hvad man kan forvente af et rigtigt italiensk marked – fra friske frugter og grøntsager til pølser, oste og oliven.

  Måltider inkluderet denne dag: Morgenmad.

 • Dag 8: Hjemrejse efter en skøn ferie

  Vi tager afsked med Lago Maggiore efter nogle dejlige dage ved søen med det behagelige middelhavsklima, som Piemonte-regionen deler med regionen Lombardiet og Schweiz. Vi påbegynder vores tur nordpå til middag og overnatning i Tyskland.

  Måltider inkluderet denne dag: Morgenmad og middag.

 • Dag 9: Ankomst til Danmark

  Efter morgenmaden fortsætter turen op gennem Tyskland med passende pauser undervejs. Ankomst til den danske grænse først på aftenen - efter en dejlig rejse i et behageligt tempo med spændende oplevelser.

  Måltider inkluderet denne dag: Morgenmad.

Hotel

 • Dag 2-8

  Moderno Hotel

  Hotel Moderno ligger i gågaden i Stresas historiske centrum, lige bag San Ambrogios kirke. Hotellet har indre gårdhave, restaurant og bar. Restauranten byder på indendørs servering samt udendørs servering på den overdækkede terrasse på gaden og i den indre gårdhave.

  Værelserne på hotellet er uensartede i størrelse og indretning, og dertil vender nogle værelser ud mod gågaden og andre ind mod gårdhaven.

  AirconditionJa
  BarJa
  ElevatorJa
  HårtørrerJa
  RestaurantJa
  TVJa
  VærdiboksJa
  Wi-fiJa
  GårdspladsJa

Kort

Afrejser og bestilling

AfrejseAntal dageAfrejse fraLedige pladserPris
21-09-2024Se afrejsetider 9 dageBus fra Jylland, Fyn og SjællandMere end 88.398,-Bestil

Praktiske oplysninger

Nedenfor kan du se svar på de mest stillede spørgsmål. Kan du ikke finde svar på dit spørgsmål, så er vi klar til at hjælpe på mail gislev@gislev-rejser.dk eller på telefon 62 29 12 10.

 • Brug af mobiltelefon under busrejsen

  Der henstilles til, at mobiltelefon kun benyttes til korte samtaler. Længere samtaler kan, af hensyn til medrejsende, føres i pauserne.

 • Chaufføren

  Gislevs chauffører har mange års erfaring fra Europas veje. Chaufførerne kender busserne ud og ind, så du er sikret en behagelig og sikker rejse i vores komfortable busser.

  Chaufførskifte kan forekomme undervejs på nogle busrejser - oftest i anledning af at køre- hviletidsbestemmelserne skal overholdes.

 • Drikkevand i Italien

  Italien har udmærket drikkevand. På hotellet smager det dog ikke altid godt, men det er ikke sundhedsfarligt. Køb evt. kildevand.

 • Elektricitet i Italien

  Strømmen i Italien er på 220V.

  Stikkontakternes udformning kan dog variere; nogle gange passer de til vores stik og andre gange ikke. Det kan derfor være en god idé at medbringe en adapter/rejsestik.

 • Fast plads i bussen på Gislevs rejser

  Hos Gislev kan du købe fast plads i bussen. Fast plads koster: 0 - 7 dage: Kr. 190, 8 - 16 dage: Kr. 230. Fast plads gælder fra du tager plads i den bus, der skal gennemføre rejsen (For eksempel fra Kolding/Vamdrup).

  Bestiller du din rejse online, kan du selv vælge faste pladser under bestillingen. Du kan også ringe ind og bestille din rejse og lave pladsreservationerne samtidig. Det er chaufføren og rejselederen, der anviser pladsen.
  Bemærk, at reservationen ikke gælder i tilslutningsbusser.

 • Forplejning i bussen

  Der kan købes øl, vand og kaffe i bussen. 

 • Fysisk formåen

  Nogle udflugter er ikke egnede for gangbesværede.

 • Køre- og hviletid

  Alle Gislevs busrejser køres efter gældende køre- og hviletidsbestemmelser - derfor forekommer der på nogle rejser chaufførskift undervejs. Gislev Rejsers holdning er, at reglerne for køre-og hviletider for chauffører er rimelige og at de derfor skal overholdes.

 • Mad og drikke i Italien

  Caféer
  I Italien har man flere steder 3 forskellige priser på caféerne: Én pris for at nyde en genstand stående ved bardisken, en anden og højere pris for at sidde ned indendørs og en tredje og endnu højere pris for at sidde udenfor, hvor der er servering ved bordene. Prisen på en espresso kan således variere fra € 1 til 4 på samme bar.

  På de fleste restauranter er betjeningen inkluderet. Suppler med 5-10% afhængig af regningens størrelse. På nogle restauranter tillægges betjeningen: I så fald skal det fremgå af spisekortets tekst: Servizio escluso, efterfulgt af %-satsen, typisk 15-18%.

  Pane e coperto er opdækning og brød, som man mange steder betaler for. Typisk €1,50 til €3 pr. person.

  Morgenmad
  I Italien består morgenmad generelt af kaffe og søde kager. Vores hoteller serverer et større udvalg som generelt også består af diverse slags brød, pålæg, æg, yoghurt, juice osv.

  Restauranter
  Udtrykket ”Pizzeria” dækker over mere end blot pizzaer. Der er normalt et fyldigt spisekort. Skal man have en rigtig pizza så vær sikker på, at der er ”forno al legno” – dvs. en stenovn, som fyres op med træ.
  Antipasti: Forretter som f.eks. skinke, bruschetta (ristet brød m/tomat) o.l.
  Primi Piatti: ”Første” hovedretter, hvor man finder pasta- og risretter samt supper.
  Secondi Piatti: "Anden" hovedretter, typisk fisk og kød, der ofte prissættes efter vægt. Der følger ikke meget tilbehør med, da det bestilles separat og kaldes "contorni"
  Contorni: Tilbehør, som oftest serveret til Secondo Piatto/"anden" hovedret  – f.eks. salater, kartofler, bønner etc.
  Formaggio: Ost.
  Dolce: Dessert

  Mange restauranter har tilbud på en menu med 2 eller 3 retter, inkl. en øl el. et glas vin.

 • Medicin på busrejser

  Pak medicin i håndbagagen. Medicin skal være i original emballage. Hvis du lider af en sygdom, der kan give problemer undervejs, bedes du venligst diskret gøre rejselederen opmærksom herpå. Det er din sikkerhed for, at rejselederen agerer korrekt, hvis du skulle blive utilpas på turen.

  Mange lande kræver dokumentation for, at evt. medbragt receptpligtig medicin er til en selv, og det er derfor vigtigt at sørge for at evt. dokumentation for dette er i orden.

  Tjek evt. https://www.apoteket.dk/sundhed/rejse/guide-pillepas og se om din rejse kræver 'pillepas' og hvordan du bestiller det.

  Rejsende kan også altid kontakte ambassaden, hvis man har brug for at medbringe receptpligtig medicin til rejsen, og er i tvivl om der gælder særlige regler.

  Læs mere på dette link: http://um.dk/da/rejse-og-ophold/rejse-til-udlandet/medicin-paa-rejsen/  eller kontakt egen læge, apotek eller sygehus for yderligere vejledning og hjælp til evt. medicinattest.

 • Mulighed for gratis sikret parkering ved Vamdrup

  Med Gislev Rejser kan du stå på bussen i hele landet og du kan vælge imellem rigtig mange byer. Ved en del afrejsebyer er der mulighed for at parkere (enkelte steder mod betaling). Eksempelvis vælger mange gæster at stå på ved Otto Duborg ved grænsen. Afrejsebyer er også hjemkomstbyer. Du kan se en rejses aktuelle afrejsebyer under: "Afgange og priser" / Afrejse fra.

  Start busrejsen lidt senere - kør til sikret parkeringsplads ved Vamdrup

  Gislev gør det nemt for dig. Vi har lejet et stort, indhegnet parkeringsområde, hvor du kan stille din bil, mens du er på busrejse. Vi kører naturligvis fra parkeringsområdet og tilbage igen. Parkeringen er gratis.

  Adresse

  Koldingvej 7
  6580 Vamdrup

  Find vej
  E45, Afkørsel 65 mod Vamdrup. I rundkørsel 1. vej til højre. Derefter 300 meter. Indkørsel til højre ved Dansk Autologik/Gislev Parkering Syd.

  Bemærk:

  Gratis parkering ved Vamdrup gælder ikke på rejserne skabt i samarbejde med NILLES Rejser. Disse rejser har udelukkende afgange fra Sjælland og findes under temaet "Stig på bussen".

  Se alle Gislevs Busrejser her

  Læs mere om vores busser her.

  Læs mere om tilskudsordning og refusion her.

 • Pas - på busrejser

  Husk at medbringe gyldigt pas.

  Ved bestilling af rejsen bedes du oplyse dit navn som angivet i passet.

 • Tillæg og entréer

  Enkeltværelser kr. 1.598.

  Dobbeltværelse som eneværelse kr. 2.398. 

  Dobbeltværelse med lille balkon kr. 150 pr. person. 

  Sejlads til Borromeo-øerne inkl. entréer kr. 395. 

  Entréer er eksklusive, medmindre andet er nævnt. 

 • Tilskud på busrejser fra Fyn og Jylland

  Kør gratis over Storebælt
  Skal du med på en busafrejse, der KUN kører fra Fyn og Jylland, så refunderer Gislev din broafgift, når du kører i egen bil. Bemærk: Refundering af broafgift er dog kun gældende, såfremt der ikke er busafrejse fra den pågældende landsdel.

  Du skal selv sende kvittering med påført rejsemål og billetnummer til Gislev Rejser, Hvidkærvej 29, 5250 Odense SV. Refundering sker via bankoverførsel. Husk at oplyse reg. nr. og kontonummer.

  Transport til nærmeste påstigningssted
  Benytter du offentlig transport i Danmark - tog, bus eller færge til nærmeste afrejsested - så refunderer Gislev 50 % af udgiften til tur/retur billetten på 2. klasse (dog højst kr. 400 per person. Udgiften skal overstige kr. 100 per person). 

  Du skal selv sende kvittering med påført rejsemål og billetnummer til Gislev Rejser, Hvidkærvej 29, 5250 Odense SV. Refundering sker via bankoverførsel. Husk at oplyse reg. nr. og kontonummer.

 • Valuta og betalingskort i Italien

  Euro.

  På mange restauranter kan man kun betale med betalingskort, hvis beløbet er af en vis størrelse, ofte fra € 10 og opefter. Man skal være klar over, at kortet ved betaling tages med til kassen af personalet.

 • Vegetar/diabetiker - på rejser med bus

  Det er vigtigt, at du informerer Gislev inden afrejse såfremt du har et specielt behov angående kosten. På denne måde kan vi forberede hotellerne i god tid, således at du ikke skal tænke på netop dette under hele rejsen. Det er dog vigtigt at nævne, at vi vil forespørge og gøre vores bedste for at imødekomme dine behov, men at vi ikke kan garantere dette for alle hotellerne.

 • Vigtigt hvis du rejser med børn under 18 år - busrejser

  Børn og unge under 18 år, der rejser uden respektive forældre, eksempelvis med bedsteforældre, skal medbringe dokumentation fra barnets forældre. Hent mere information om børn og unge på rejse hos Udenrigsministeriet.

 • Vil du vide mere om din busrejse?

  Få flere praktiske info på: www.gislev-rejser.dk/vaerd-at-vide

 • Ønsker til indkvartering på busrejser

  Har du specifikke ønsker til dit værelse, eksempelvis etage, separate senge, bo nær medrejsende, skal du oplyse dette ved bestillingen. Vi skal gøre opmærksom på at vi ikke kan garantere alle ønsker, men vi vil forespørge og gøre vores bedste for at imødekomme ønsker.

Tilmeld dig Gislevs nyhedsmail og vind!
Tilmeld dig Gislevs nyhedsmail og vind!

Få inspiration og bliv opdateret med aktuelle rejsetilbud og nyheder. Hver måned deltager alle modtagere af nyhedsmailen i lodtrækningen om et gavekort à kr. 1000

62 29 12 10Se åbningstider
Luk menu