Skip to main content

Rejse til Umbrien

-
Kultur og betagende landskaber

Trasimenosøen og Umbriens perler

Spændende rejse med mulighed for at gå på opdagelse i den lille, måske lidt oversete region, der har så meget at byde på. Flotte landskaber, vidunderlige middelalderbyer, velsmagende lokale produkter og stolte traditioner.

Midt i den Italienske støvle ligger den for mange uopdagede naturskønne region Umbrien. Det frodige landskab med bløde grønne bakker, smukke dale, floder og frodige skove gør straks indtryk. Her er ikke langt mellem eventyrlige middelalderbyer, der smyger sig over bjergskråninger. Glæd dig til oplevelser i Assisi, fødebyen for den hellige Frans af Assisi, der grundlagde Franciskanerordenen. Umbriens hovedstad Perugia frister udover chokolade med hyggelige krogede gader, og i Orvieto kan du mærke historiens vingesus i de underjordiske labyrinter.

Omgivet af vinmarker og olivenlunde ligger Italiens fjerdestørste sø, Trasimenosøen, hvor du skal bo i charmerende Passignano sul Trasimeno. Du oplever søen til lands og til vands, når vi på en sejltur besøger Isola Maggiore. Gå på opdagelse i den interessante historie helt tilbage til etruskerne og ikke mindst i det lokale køkken, hvor omdrejningspunktet er regionens mange lokale produkter og vine.

Velkommen til en smagfuld bid af Italien.

Glæd dig til

 • Du bor på hotel med grønne omgivelser i gåafstand til byen og Trasimenosøen
 • Interessante udflugter, lokal frokost og flere smagninger inkluderet
 • Vidende dansk rejseleder med fra start til slut

Inkluderet i rejsens pris

 • 7 x morgenmad
 • 7 x middag med vin og vand
 • 1 x frokost
 • Vinsmagning
 • 3 udflugter
 • Flybillet, afgifter og bagage
 • Transfer fra/til lufthavn
 • Rejseleder
  Entréer er eksklusive, medmindre andet er nævnt.

Dagsprogram

 • Denne rejse er ikke egnet for gangbesværede, da en stor del af udflugterne foregår til fods. Du kan dog deltage, hvis du er indstillet på ikke at deltage i det fulde udflugtsprogram. Dette aftales nærmere med rejselederen, så både gruppen og du får en god oplevelse på rejsen.

 • Dag 1: Udrejse med fly til Firenze

  Fra Danmark flyver vi direkte til Firenze. Herfra sætter vi kursen sydpå mod Umbrien og Trasimenosøen. Undervejs byder rejselederen velkommen til Italien og informerer om ugens spændende program.

 • Dag 2: Assisi og Perugia

  Om formiddagen besøger vi byen Assisi, smukt beliggende midt i Italiens grønne hjerte på toppen af et bjerg. Byen er utrolig velbevaret med spændende seværdigheder, og er fyldt med historier om den hellige Frans af Assisi.

  Eftermiddagen tilbringer vi i regionshovedstaden Perugia bl.a. kendt for chokolade - måske kender du de italienske kys, Baci. Byens centrum har et væld af attraktioner og vi ser bl.a. Paolina fæstningen, rådhuset der går tilbage til Perugias guldalder og fontænen dekoreret med statuetter og nymfer.
  Heldagsudflugt inkluderet.

 • Dag 3: Skøn sejltur og vinsmagning

  Oplev Trasimenosøen fra vandsiden på en sejltur til Isola Maggiore, søens eneste beboede ø. Her går vi i land i den lille fiskerlandsby. I 1200-tallet trak Den hellige Frans af Assisi sig tilbage på øen for at meditere.

  Landskabet omkring søen og dens milde klima har været gavnligt for vin- og olivendyrkning. Vi afslutter derfor dagens udflugt med at smage områdets vin og olivenolie.
  Heldagsudflugt inkl. vinsmagning kr. 275. Bestilles med rejsen.

 • Dag 4: Umbriens stemningsfulde perler

  Gubbio ligger smukt placeret på Monte Iginos’ bjergskråning og er en af de flotteste og mest intakte renæssancebyer, du kan finde i Italien. Byen er berømt for sin keramikproduktion og fine madspecialiteter som trøfler og ost.

  Vi nyder en frokost og smager de lokale produkter i skønne omgivelser, inden vi kører retur
  mod Trasimenosøen.

  Udflugt med frokost inkluderet.

 • Dag 5: Marmorvandfaldet og Orvieto

  Vi besøger vandfaldet, der er blandt Europas højeste og smukkeste. Det imponerende skue er dog ikke naturens eget værk men derimod skabt af romerne i 200-tallet f.Kr. for at dræne et vådområde.

  Byen Orvieto ligger uforstyrret på toppen af en stejl tufklippe. Her ser du den smukke domkirke, og du har mulighed for at besøge det underjordiske Orvieto med huler og gange udgravet gennem 3000 år.

  Forkæl også dig selv med et køligt glas Orvieto eller en svalende italiensk is.
  Heldagsudflugt kr. 275. Bestilles med rejsen.

 • Dag 6: Umbriens balkon, vin og blomster

  Dagen byder på oplevelser i det sydlige Umbrien, når vi besøger blomsterbyen Spello. Næsten hvert hus i den maleriske middelalderby er rigt pyntet med farverige blomster.

  Fra charmerende Montefalco, ofte omtalt som Umbriens balkon, kan du nyde den bjergtagende udsigt til byerne Perugia, Assisi og Spoleto.

  Vi skal ligeledes nyde den lokale vin Sagrantino, når vi besøger en lokal vingård.
  Udflugt og vinsmagning inkluderet.

 • Dag 7: Tid til egne oplevelser

  Nyd en dag ved hotellets pool eller en hyggelig spadseretur langs søen. Sæt dig på en af byens caféer og nyd stemningen og en kølig Aperol spritz.

 • Dag 8: Hjemrejse fra Firenze til Danmark

  Efter en skøn ferie i Italiens grønne hjerte.

Hotel

 • Dag 1-8

  Villa Paradiso Village

  Hotellet ligger i en ombygget gammel umbrisk bondegård og er omgivet af grønne områder blot 500 m fra Trasimenosøen samt i gåafstand til byen. Stor have med en udendørs pool samt liggestole og parasoller. Pianobar med levende musik. Pæne men enkelt indrettede værelser med aircondition, værdiboks, minibar, tv, telefon og hårtørrer. Der er gratis wi-fi på fællesområderne.

  Læs mere om Villa Paradiso Village

  AirconditionJa
  BarJa
  HårtørrerJa
  MinibarJa
  TVJa
  Udendørs swimmingpoolJa
  VærdiboksJa
  Wi-fiJa
  RestaurantJa

Kort

Praktiske oplysninger

Nedenfor kan du se svar på de mest stillede spørgsmål. Kan du ikke finde svar på dit spørgsmål, så er vi klar til at hjælpe på mail gislev@gislev-rejser.dk eller på telefon 62 29 12 10.

 • Bagage

  SAS: 23 kg indchecket bagage samt 8 kg håndbagage.

 • Bus på flyrejser

  På mange rejsemål med fly benytter vi lokale busfirmaer. Bussens indretning og standard kan variere og forekomme lavere end på øvrige rejsemål.

  Der kan ikke forventes toilet i busserne, men vi holder passende pauser undervejs.

  På nogle rejser kan du købe fast plads i bussen, spørg når du bestiller rejsen.

 • Drikkepenge

  På de fleste restauranter er betjeningen inkluderet. Suppler med 5-10% afhængig af regningens størrelse. På nogle restauranter tillægges betjeningen. I så fald skal det fremgå af spisekortets tekst."Sevizio escluso" - efterfulgt af %-satsen som typisk er mellem 15 og 18%. "Pane e coperto" er opdækning og brød, som man mange steder betaler for. Typisk € 1,50 til € 3 per person.

 • Drikkevand i Italien

  Italien har udmærket drikkevand. På hotellet smager det dog ikke altid godt, men det er ikke sundhedsfarligt. Køb evt. kildevand.

 • Elektricitet i Italien

  Strømmen i Italien er på 220V.

  Stikkontakternes udformning kan dog variere; nogle gange passer de til vores stik og andre gange ikke. Det kan derfor være en god idé at medbringe en adapter/rejsestik.

 • Entréer

  Entréer er eksklusive medmindre andet er nævnt.

 • Find et fly

  Har du flyets nummer, kan din familie eller venner følge flyets vej her:
  www.flightradar24.com

 • Flybillet

  Det er meget vigtigt, at du allerede ved bestilling af rejsen oplyser navn, nøjagtigt som det står anført i dit pas, så det registreres korrekt på flybilletten.

  Rejser til Europa
  Ca. 8-10 dage før afrejsen fremsendes informationsbrev. Der sendes ingen flybillet da check-in på de fleste europæiske destinationer foregår med pas. I enkelte tilfælde udleveres flybillet af rejselederen i lufthavnen.

  Rejser til oversøiske rejsemål
  Ca. 8-10 dage før afrejsen fremsendes informationsbrev og e-ticket. I enkelte tilfælde udleveres flybillet af rejselederen i lufthavnen. Det er meget vigtigt, at du allerede ved bestilling af rejsen oplyser navn, nøjagtigt som det står anført i dit pas, så det registreres korrekt på flybilletten.
  Vær opmærksom på at der kræves kopi af dit pas til Gislev Rejser ved bestilling af rejsen. 

 • Forsinkelse

  Krav om erstatning i henhold til EU Forordning 261/2004 skal rettes til luftfartsselskabet. Vi henviser til luftfartsselskabets hjemmeside for kontaktoplysninger.

 • Fysisk formåen

  Flere udflugter er ikke egnet for gangbesværede.

 • Information om Københavns Lufthavn

  Adresse
  Lufthavnsboulevarden 6
  2770 Kastrup

  Læs mere her: Københavns lufthavn

  Du møder Gislevs rejseleder/repræsentant ude foran "7Eleven", Terminal 2 - Før sikkerhedskontrollen . 

  GÆLDER KUN GÆSTER DER REJSER  DIREKTE FRA KØBENHAVN

 • Information om Aalborg Lufthavn

  Adresse
  Ny Lufthavnsvej 100
  9400 Nørresundby

  Læs mere her: www.aal.dk

  Bemærk: Rejser du fra Aalborg med tilslutningsfly via København, skal du IKKE møde rejselederen ved 7Eleven i Københavns lufthavn. Du møder rejselederen ved gaten.

 • Klima

  Gns. maj-juni 20-26 grader, august-september 24-29 grader.

 • Mad og drikke i Italien

  Caféer
  I Italien har man flere steder 3 forskellige priser på caféerne: Én pris for at nyde en genstand stående ved bardisken, en anden og højere pris for at sidde ned indendørs og en tredje og endnu højere pris for at sidde udenfor, hvor der er servering ved bordene. Prisen på en espresso kan således variere fra € 1 til 4 på samme bar.

  På de fleste restauranter er betjeningen inkluderet. Suppler med 5-10% afhængig af regningens størrelse. På nogle restauranter tillægges betjeningen: I så fald skal det fremgå af spisekortets tekst: Servizio escluso, efterfulgt af %-satsen, typisk 15-18%.

  Pane e coperto er opdækning og brød, som man mange steder betaler for. Typisk €1,50 til €3 pr. person.

  Morgenmad
  I Italien består morgenmad generelt af kaffe og søde kager. Vores hoteller serverer et større udvalg som generelt også består af diverse slags brød, pålæg, æg, yoghurt, juice osv.

  Restauranter
  Udtrykket ”Pizzeria” dækker over mere end blot pizzaer. Der er normalt et fyldigt spisekort. Skal man have en rigtig pizza så vær sikker på, at der er ”forno al legno” – dvs. en stenovn, som fyres op med træ.
  Antipasti: Forretter som f.eks. skinke, bruschetta (ristet brød m/tomat) o.l.
  Primi Piatti: ”Første” hovedretter, hvor man finder pasta- og risretter samt supper.
  Secondi Piatti: "Anden" hovedretter, typisk fisk og kød, der ofte prissættes efter vægt. Der følger ikke meget tilbehør med, da det bestilles separat og kaldes "contorni"
  Contorni: Tilbehør, som oftest serveret til Secondo Piatto/"anden" hovedret  – f.eks. salater, kartofler, bønner etc.
  Formaggio: Ost.
  Dolce: Dessert

  Mange restauranter har tilbud på en menu med 2 eller 3 retter, inkl. en øl el. et glas vin.

 • Medicin på flyrejser

  Pak medicin i håndbagagen. Medicin skal være i original emballage. Hvis du lider af en sygdom, der kan give problemer undervejs, bedes du venligst diskret gøre rejselederen opmærksom herpå. Det er din sikkerhed for, at rejselederen agerer korrekt, hvis du skulle blive utilpas på turen.

  Mange lande kræver dokumentation for, at evt. medbragt receptpligtig medicin er til en selv, og det er derfor vigtigt at sørge for at evt. dokumentation for dette er i orden.

  Tjek evt. https://www.apoteket.dk/sundhed/rejse/guide-pillepas og se om din rejse kræver 'pillepas' og hvordan du bestiller det.

  Rejsende kan også altid kontakte ambassaden, hvis man har brug for at medbringe receptpligtig medicin til rejsen, og er i tvivl om der gælder særlige regler.

  Læs mere på dette link: http://um.dk/da/rejse-og-ophold/rejse-til-udlandet/medicin-paa-rejsen/  eller kontakt egen læge, apotek eller sygehus for yderligere vejledning og hjælp til evt. medicinattest.

 • Mødetid på flyrejser

  Mødetiden på afrejsedagen afhænger af, hvilken lufthavn, du rejser fra:

  København Lufthavn: 2 timer før afrejse. 
  Billund Lufthavn: 2 timer før afrejse.
  Odense Lufthavn – H.C. Andersens Airport: 1,5 timer før afrejse.
  Sønderborg Lufthavn: 1 time før afrejse.
  Esbjerg Lufthavn: 1,5 time før afrejse.
  Aalborg  Lufthavn: 2 timer før afrejse.
  Aarhus  Lufthavn: 2 timer før afrejse.

 • Pas - på flyrejser

  Husk at medbringe gyldigt pas. Bliver dit pas beskadiget eller slidt så meget, at stempler, fotografi eller tekst ikke kan læses, skal du ikke rejse med passet. Har du brug for at rejse, skal du søge nyt pas, inden du rejser. Passet må heller ikke mangle sider eller have sider med skader. Se evt. mere på Udenrigsministeriets hjemmeside her.

  Ved bestilling af rejsen bedes du oplyse dit navn som det står anført i dit pas, så det registreres korrekt på flybilletten.

 • Plads i flyet

  Gislev kan ikke garantere nogen ønsket placering i flyet.

 • Tillæg

  Enkeltværelse 1.398.
  Afbestillingsforsikring 7 % af rejsens pris.
  Udflugt til Marmorvandfaldet og Orvieto kr. 275.
  Udflugt med sejltur og vinsmagning kr. 275.
  Tilslutningsfly fra Aalborg t/r kr. 1.300 (ej muligt på afgange i august og september).

 • Tilskud på flyrejser

  Kør gratis over Storebælt
  Skal du fra Jylland og Fyn til Københavns Lufthavn eller fra Sjælland og videre med fly fra Odense, Billund, Sønderborg, Aarhus og Aalborg, eller med på en busafrejse, der KUN kører fra Fyn og Jylland, så refunderer Gislev din broafgift, når du kører i egen bil. Bemærk: Refundering af broafgift er dog kun gældende, såfremt der ikke er busafrejse fra den pågældende landsdel.

  Transport til nærmeste påstigningssted
  Benytter du offentlig transport i Danmark - tog, bus, færge eller indenrigsfly til nærmeste afrejsested - så refunderer Gislev 50 % af udgiften til tur/retur billetten på 2. klasse (dog højst kr. 400 per person. Udgiften skal overstige kr. 100 per person). Har du købt fly fra Aalborg til København t/r til Gislevs specialpris, så ydes ikke anden refusion.

  Efter hjemkomst skal du selv sende kvittering med påført rejsemål og billetnummer til Gislev Rejser, Hvidkærvej 29, 5250 Odense SV. eller pr mail til refusion@gislev-rejser.dk. Refundering sker via bankoverførsel. Husk at oplyse reg. nr. og kontonummer.

  Nat med Rabat
  Nogle flyrejser har meget tidlig mødetid. Gislev har forståelse for dette og tilbyder vores gæster følgende mulighed: Ved planlagt mødetid før kl. 07.00 giver vi kr. 350 per hotelværelse til én overnatning. Gæsterne skal selv bestille hotelværelset og efterfølgende sende kvittering med påført rejsemål og billetnummer til Gislev Rejser, Hvidkærvej 29, 5250 Odense SV. Refundering sker via bankoverførsel. Husk at oplyse reg. nr. og kontonummer. 

 • Ud- og hjemrejse

  Fra Københavns Lufthavn  

  Mødetid i København kl. 07.10.
  Afrejse fra København kl. 09.10 - ankomst Firenze kl. 11.30.

  Hjemrejse
  Afrejse fra Firenze kl. 12.20 - ankomst København kl. 14.30.

   

  På afgangen 25. august og 8. september er tiderne følgende:
  Mødetid i København kl. 06.10.
  Afrejse fra København kl. 08.10 - ankomst Firenze kl. 10.30.

  Hjemrejse
  Afrejse fra Firenze kl. 11.20 - ankomst København kl. 13.30.

   

  Flytilslutning fra Aalborg Lufthavn
  (bemærk ej muligt på afgange i august og september)

  Mødetid i Aalborg kl. 04.50.
  Afrejse fra Aalborg kl. 06.20 - ankomst København kl. 07.05
  Afrejse fra København kl. 09.10 - ankomst Firenze kl. 11.30.

  Hjemrejse
  Afrejse fra Firenze kl. 12.20 - ankomst København kl. 14.30.
  Afrejse fra København kl. 16.20 - ankomst Aalborg kl. 17.05.

 • Valuta og betalingskort i Italien

  Euro.

  På mange restauranter kan man kun betale med betalingskort, hvis beløbet er af en vis størrelse, ofte fra € 10 og opefter. Man skal være klar over, at kortet ved betaling tages med til kassen af personalet.

 • Vegetar/diabetiker - på rejser med fly

  Det er vigtigt, at du informerer Gislev inden afrejse, såfremt du har et specielt behov angående kosten. På denne måde kan vi forberede flyselskab og hoteller i god tid, således at du ikke skal tænke på netop dette under hele rejsen. Det er dog vigtigt at nævne, at vi vil forespørge og gøre vores bedste for at imødekomme dine behov, men at vi ikke kan garantere dette.

 • Vigtigt hvis du rejser med børn under 18 år - flyrejser

  Børn og unge under 18 år, der rejser uden respektive forældre, eksempelvis med bedsteforældre, skal medbringe dokumentation fra barnets forældre. Hent mere information om børn og unge på rejse hos Udenrigsministeriet.

 • Vil du vide mere om din flyrejse?

  Få flere praktiske info om rejsen på: www.gislev-rejser.dk/vaerd-at-vide

 • Ønsker til indkvartering på flyrejser

  Har du specifikke ønsker til dit værelse, eksempelvis etage, separate senge, bo nær medrejsende, skal du oplyse dette ved bestillingen. Vi skal gøre opmærksom på, at vi ikke kan garantere alle ønsker, men vi vil forespørge og gøre vores bedste for at imødekomme ønsker.

Tilmeld dig Gislevs nyhedsmail og vind!
Tilmeld dig Gislevs nyhedsmail og vind!

Få inspiration og bliv opdateret med aktuelle rejsetilbud og nyheder. Hver måned deltager alle modtagere af nyhedsmailen i lodtrækningen om et gavekort à kr. 1000

62 29 12 10Se åbningstider
Luk menu