Chioggia - Den venetianske laguneby

Chioggia - Venedig - Padova - FerraraNYHED Velkommen til en ægte italiensk ferieperle i den venetianske lagune. Spændende udflugter til Venedig, Padova og Ferrara er inkluderet.

 • Du bor på godt hotel med pool, tæt på stranden og Chioggia
 • Oplev UNESCO-byer og Adriaterhavet i selskab med erfaren dansk rejseleder
 • Vinsmagning og hele 4 flotte udflugter inkluderet

Med i prisen:  

 • Ophold i dobbeltværelse
 • 8 x morgenmad
 • 8 x middag 
 • Byrundtur i Chioggia
 • Udflugt til Padova
 • Udflugt til Venedig
 • Udflugt til Ferrara 
 • Vinsmagning
 • Rejseleder


Entrèer er eksklusive medmindre andet er nævnt.

Tillæg: Enkeltværelse kr. 1.575.
Afbestillingsforsikring: kr. 425.

Nogle udflugter er ikke egnet for gangbesværede.

Bestil rejsen

Pris fra 6.898,-

9 dage
Bus

Med i rejsen er bl.a.

 • Halvpension
 • Godt hotel nær havet
 • Rejseleder og 4 flotte udflugter
Bestil rejsen

Om rejsen

Skønne ferieoplevelser i autentiske Chioggia

I den sydlige del af den venetianske lagune ligger den charmerende by Chioggia. Byen kaldes ofte Venedigs lillesøster eller Lille Venedig og de snævre gader, små kanaler og romantiske broer leder da også tankerne til Venedig. Her finder du dog ingen gondoler men i stedet farverige små fiskerbåde. Man har i generationer levet af fiskeri, og dagens fangst handles tidligt om morgenen på byens marked. Langs kajen sidder mændene og ordner deres garn. I hjertet af det historiske centrum er en bred gågade med butikker og caféer, der indbyder til en aftenpromenade i bedste italienske stil.
Fra Chioggias gamle bydel kan du nemt nå bydelen Sottomarina til fods via en bro. Her ligger vores hotel ud til den kilometerlange sandstrand. Vi besøger unikke byer som renæssancebyen Ferrara optaget på UNESCOs Verdensarvsliste, Padova rig på historie og lagunens ukronede dronning Venedig. Velkommen til en spændende nyhed - en ægte italiensk ferieperle.

Billeder

Dag for dag

Dag 1: Udrejse fra Danmark

Rejselederen byder velkommen og vi kører i behageligt tempo med passende pauser til overnatning i Sydtyskland.

Dag 2: Via Østrig til Italien

Efter morgenmad videre gennem de smukke landskaber i Østrig og Norditalien til vores hotel i fiskerbyen Chioggia, der ligger ud til Adriaterhavet.

Dag 3: Bytur i Chioggia

Rejselederen viser dig både den nyere del Sottomarina, der ligger ud til havet langs den skønne sandstrand og den charmerende historiske del af Chioggia. Der bliver også tid på egen hånd til at nyde stemningen i den hyggelige by med masser af lokalt liv. Byrundtur inkluderet.

Dag 4: Vingård og historiske Padova

Kendt for sit universitet, der er et af Italiens ældste, hvor bl.a Galileo Galilei har undervist. Du finder hans statue i hjertet af byen på den imponerende plads Prato della Valle med i alt 78 statuer af personer med tilknytning til byen. På byrundturen ser du bl.a. Capella degli Scrovegni udsmykket med farverige freskomalerier og kirken Basilica di Sant´Antonio der med sine 6 vældige kupler og minaretagtige spir, er et enestående syn. Herefter panoramatur i de bløde bakker i vinområdet Colli Euganei, hvor vi besøger en vingård og nyder et glas vin. Heldagsudflugt og vinsmagning inkluderet.

Dag 5: Venedig, Adriaterhavets dronning

Vi sejler fra Chioggia til Venedig, der er verdenskendt for sin charme og atmosfære. Her står attraktionerne nærmest i kø, og du skal på den gående bytur naturligvis opleve Markuspladsen med Markuskirken, Campanilen og Dogepaladset. Desuden Sukkenes Bro og Rialtobroen over Canal Grande der er byens livlige færdselsåre. Du har også tid på egen hånd til at gå på opdagelse i de spændende stræder eller måske frister en romantisk sejltur i gondol. Heldagsudflugt inkluderet.

Dag 6: Marked og tid til egne oplevelser

Besøg det lokale marked i Chioggia, der er ét af de største i Veneto-regionen. Selvom du ikke skal have noget med hjem, er det en god måde at møde de lokale på. Du kan også sætte dig på en af byens caféer og nyde stemningen samt en svalende italiensk gelato eller tilbringe dagen på stranden.

Dag 7: Renæssancebyen Ferrara

Den smukke renæssanceby er optaget på UNESCOs Verdensarvsliste og er omgivet af en 9 km lang bymur, der er en af Italiens bedst bevarede. Byen byder på en skattekiste af velbevarede bygninger og du ser bl.a. Palazzo dei Diamanti, hvis navn stammer fra de 8500 diamantformede marmorsten, som facaden er beklædt med. Du hører historien om fyrsteslægten d’Este, der regerede i byen og opførte den store borg Castello Estense. I Ferrara finder du desuden verdens ældste osteria, som er at finde i Guinness Rekordbog. Inkluderet.

Dag 8: Gennem smukke omgivelser

Efter en dejlig ferie med gode oplevelser går turen nordpå til overnatning i Tyskland.

Dag 9: Hjemrejse

Vi kører videre mod Danmark med ankomst til grænsen først på aftenen.

NB! Program kan forekomme i anden rækkefølge.


 

Hotel

Hotel Airone

Viale Lungomare Adriatico, 50
30015 Sottomarina  di Chioggia

4-stjernet hotel beliggende ved strandpromenaden i Sottomarina di Chioggia og ca. 1,8 km fra det historiske centrum i Chioggia. Hotellet der er indrettet med havet som inspiration har udendørs swimmingpool, privat strand og tilbyder cykeludlejning samt gratis wi-fi. Dobbeltværelser er med havudsigt/delvis havudsigt, minibar, tv, aircondition og hårtørrer.  

Læs mere om Hotel Airone

Værd at vide

Andet / Særligt for denne rejse

Swimmingpool
Normalt åben fra maj til sidst i september, hvis vejret tillader det.

Bus

Rejsen gennemføres i 4-stjernet bus. Der kan købes fast plads på denne rejse.  

Børn og unge

Medbring skriftligt samtykke, hvis børn rejser uden begge forældre.

Drikkepenge

Det er kutyme at give drikkepenge. På de fleste restauranter er betjeningen inkluderet. Suppler med 5-10% afhængig af regningens størrelse. På nogle restauranter tillægges betjeningen: I så fald skal det fremgår af spisekortets tekst: Servizio escluso – efterfulgt af %-satsen, typisk 15 til 18%.

Drikkevand

Italien har udmærket drikkevand. På hotellet smager det dog ikke altid godt, men det er ikke sundhedsskadeligt. Køb evt. vand på flaske.

Entréer

Entréer er eksklusive medmindre andet er nævnt under dagsprogrammet. Beregn ca. € 5 - 15 pr. seværdighed.

Fysisk formåen

Nogle udflugter er ikke egnet for gangbesværede, da flere af attraktionerne kun kan besøges til fods. Du kan dog deltage, hvis du er indstillet på ikke at deltage i det fulde udflugtsprogram. Dette aftales nærmere med rejselederen, så både gruppen og du får en god oplevelse på rejsen. 

Klima

Dagstemperatur i maj og september ca.18-24° - læs mere her.

Kreditkort

Især Visa og Mastercard er udbredt. Der kan kun hæves det beløb, varen koster. Mod gebyr er det muligt at hæve penge i bankautomater.
På mange restauranter kan man kun betale med betalingskort, hvis beløbet er af en vis størrelse, oftest fra € 10 og opefter. Man skal være klar over, at kortet ved betaling tages med til kassen af personalet.

Medicin

Pak medicin i håndbagagen. Al medicin skal være i original emballage. Medbring gerne recept - er påkrævet ved medicin, der indeholder morfin.

Mad og drikke

Caféer
I Italien har man flere steder 3 forskellige priser på caféerne: Én pris for at nyde en genstand stående ved bardisken, en anden og højere pris for at sidde ned indendørs og en tredje og endnu højere pris for at sidde udenfor, hvor der er servering ved bordene. Prisen på en espresso kan således variere fra € 1 til 4 på samme bar.

Pane e coperto er opdækning og brød, som man mange steder betaler for. Typisk €1,50 til €3 pr. person.

Morgenmad
I Italien består morgenmad generelt af kaffe og søde kager. Vores hoteller serverer et større udvalg som generelt også består af diverse slags brød, pålæg, æg, yoghurt, juice osv.

Restauranter
Udtrykket ”Pizzeria” dækker over mere end blot pizzaer. Der er normalt et fyldigt spisekort. Skal man have en rigtig pizza så vær sikker på, at der er ”forno al legno” – dvs. en stenovn, som fyres op med træ.
Antipasti: Forretter som f.eks. skinke, bruschetta (ristet brød m/tomat) o.l.
Primi Piatti: ”Første” hovedretter, hvor man finder pasta- og risretter samt supper.
Secondi Piatti: "Anden" hovedretter, typisk fisk og kød, der ofte prissættes efter vægt. Der følger ikke meget tilbehør med, da det bestilles separat og kaldes "contorni"
Contorni: Tilbehør, som oftest serveret til Secondo Piatto/"anden" hovedret  – f.eks. salater, kartofler, bønner etc.
Formaggio: Ost.
Dolce: Dessert

Mange restauranter har tilbud på en menu med 2 eller 3 retter, inkl. en øl el. et glas vin.

Porto

Frimærker kan naturligvis købes på posthusene, men det er oftest nemmere i tobaksforretninger, da der er langt flere af disse. Køb prioritaria frimærker, så er postkortet i Danmark hurtigst muligt.

Program 

Program kan forekomme i en anden rækkefølge end beskrevet.

Rejseleder

Rejselederen er med på hele rejsen.

Tilskud

Kør gratis over Storebælt
Skal du fra Jylland og Fyn til Københavns Lufthavn eller fra Sjælland og videre med fly fra Odense, Billund og Aalborg, eller med på en busafrejse, der KUN kører fra Fyn og Jylland, så refunderer Gislev din broafgift, når du kører i egen bil. Bemærk: Refundering af broafgift er dog kun gældende, såfremt der ikke er busafrejse fra den pågældende landsdel.

Transport til nærmeste påstigningssted
Benytter du offentlig transport i Danmark - tog, bus, færge eller indenrigsfly til nærmeste afrejsested - så refunderer Gislev 50 % af udgiften til tur/retur billetten på 2. klasse (dog højst kr. 400 per person. Udgiften skal overstige kr. 100 per person). Har du købt fly fra Aalborg til København t/r til Gislevs specialpris, så ydes ikke anden refusion.

Efter hjemkomst skal du selv sende kvittering med påført rejsemål og billetnummer til Gislev Rejser, Lombjergevej 1, 5750 Ringe eller pr mail til refusion@gislev-rejser.dk. Refundering sker via bankoverførsel. Husk at oplyse reg. nr. og kontonummer.

Valuta

Euro. 1 € = ca. kr. 7,50

Værdigenstande

Pas på alle værdier. Der er mange lommetyve på spil hver dag i Italien, bl.a. i de offentlige transportmidler. Desværre er de meget dygtige. De arbejder ofte flere sammen, hvor nogle ved hjælp af tricks afleder vores opmærksomhed et enkelt øjeblik, alt imens andre har travlt med at fjerne punge eller tasker.

Vil du vide mere?

Få flere praktiske info på: www.gislev-rejser.dk/vaerd-at-vide

Afrejse

Mange byer at vælge imellem

Med Gislev Rejser kan du stå på bussen i næsten hele landet og du kan vælge imellem mange byer. Ved nogle afrejsebyer er der mulighed for at parkere (enkelte steder mod betaling). Mange gæster vælger dog at stå på ved vores indhegnede parkeringsområde ved Kolding, Vamdrup.

Afrejsebyer er også hjemkomstbyer. Du kan se en rejses aktuelle afrejsebyer under: "Afgange og priser" / Afrejse fra.

Nem og gratis parkering

Start busrejsen lidt senere - kør til sikret parkeringsplads ved Kolding. Gislev gør det nemt for dig. Vi har lejet et stort, indhegnet parkeringsområde, hvor du kan stille din bil, mens du er på busrejse. Vi kører naturligvis fra parkeringsområdet og tilbage igen. Parkeringen er gratis.

Adresse

Koldingvej 7
6580 Vamdrup

Find vej

E45, Afkørsel 65 mod Vamdrup. I rundkørsel 1. vej til højre. Derefter 300 meter. Indkørsel til højre ved Dansk Autologik/Gislev Parkering Syd.

Se alle Gislevs Busrejser her

Læs mere om vores busser her.

Læs mere om tilskudsordning og refusion her.

Kort

Afgange og priser

DatoAfrejse fraLedige pladserFra pris
07-05-2022Bus fra Jylland og FynMere end 86.898,-Bestil rejsenMere information
21-05-2022Bus fra Jylland og FynMere end 86.898,-Bestil rejsenMere information
03-09-2022Bus fra Jylland og FynMere end 86.898,-Bestil rejsenMere information
10-09-2022Bus fra Vestjylland, Nordjylland, Fyn og SjællandMere end 86.898,-Bestil rejsenMere information
17-09-2022Bus fra Vestjylland, Nordjylland, Fyn og SjællandMere end 86.898,-Bestil rejsenMere information