Skip to main content

Flot rundrejse i Israel

-
Oplev Jerusalem, Bethlehem og badetur i Det Døde Hav

Israel

Oplev stederne hvor ”Det skete i de dage” på denne spændende rejse til Israel. Historien, som vi alle kender, bliver levende i Nazareth hvor Jesus trådte sine barnesko. Her besøger vi St. Josephs kirken samt Bebudelseskirken. Også besøg i Nazareth Village, et frilandsmuseum, hvor vi ser, hvordan man levede på Jesus tid. I Jerusalem spadserer vi ad Via Dolorosa. Ikke meget er ændret her siden Jesus gik den tunge vej med korset. Vi ser Gravkirken ved Golgata, bygget på det sted hvor Jesus blev korsfæstet. Besøg ved Grædemuren, der er resterne af Kong Davids Tempel – og jødernes mest hellige sted. Ligeledes en tur til Oliebjergets top samt et besøg i Gethsemane have. Vi besøger Betlehem og stedet, hvor Jesus blev født. Fødselskirken er en helt særlig oplevelse. I Jerusalem ser vi holocaust-museet Yad Vashem. Her mindes vi både de 6 millioner jøder, der blev dræbt under 2. Verdenskrig og de modige sjæle, der hjalp jøder med at flygte. Se bl.a. det træ der er plantet til ære for den danske befolkning og kong Christian X. Fra Jerusalem kører vi til Det Døde Hav. Prøv at flyde i det salte vand.

Et behageligt rejseforløb (dog skal vi gå meget på ujævn grund og flere steder er ikke for egnet dårligt gående) og dansk rejseleder på hele rejsen. Israel er på størrelse med Jylland, så afstandene er overkommelige. Gislevs vidende rejseleder assisteres på hele turen af en israelsk lokalguide. Dette er en rejse rundt i Det Hellige Land – hvor de mange bibelske steder formidles på en ukompliceret måde.

Glæd dig til

 • Rundrejse i Jesus fodspor: Bethlehem, Nazareth, Via Dolorosa og Golgata
 • Jerusalem, Holocaust museet Yad Vashem og Grædemuren
 • Nazareth med Bebudelseskirken og frilandsmuseum
 • Kong Herodes imponerende fæstningsværk på Masada klippen
 • Du får også tid til at slappe af og flyde i Det Døde Hav

Dagsprogram

 • Forbehold for ændringer i programmet.

 • Dag 1: Udrejse - Ankomst til Tel Aviv

  Afrejse fra Billund eller København. Flyskift i Frankfurt inden ankomst til Ben Gurion lufthavnen i Tel Aviv. Rejsende fra København møder Gislevs rejseleder og resten af gruppen ved flyskift. Bus til vores hotel beliggende nær Middelhavet. Overnatning i Tel Aviv i 2 nætter.

  Måltider inkluderet denne dag: Velkomstmiddag.

 • Dag 2: Afslapning ved Middelhavet og tid til egne oplevelser

  Denne dag er der tid til at akklimatisere og tid på egen hånd i Tel Aviv. Vores rejseleder tager de af gæsterne, der måtte ønske det, på en spadseretur langs den spændende og verdensberømte 5 km lange badestrand med masser af restauranter og caféer. Mulighed for at bade i Middelhavet.

  Måltider inkluderet denne dag: Morgenmad og middag.

 • Dag 3: Ruinbyen Caesarea, Haifa og Nazareth

  Vi forlader hotellet i Tel Aviv, og kører til den flotte havneby Jaffa. Byen er en tidligere arabisk by, hvis histore går flere tusinde år tilbage. Kort ophold ved havnen, hvor appelsiner og andre landbrugsvarer tidligere blev afskibet og sendt til Europa.

  Byen som i dag er en forstad til Tel Aviv, er restaureret og har en masse gallerier og butikker indrettet i de gamle middelalderhuse. Derefter kører vi nordpå langs Middelhavskysten og første stop er ruinbyen Caesarea - en af Israels største arkæologiske udgravninger.

  Byen blev bygget af Herodes den Store omkring 25-13 f.Kr. som havnebyen Caesarea Maritima. Her byggede han blandt andet teatre, kejsertempel, amfiteater og anlagde en stor kunstig havn. Betydningsfulde arkæologiske rester af disse bygninger og af havnen er velbevaret.

  Efter besøget her kører vi videre til Haifa, vi gør stop på Karmelbjergets top, hvor vi får en fantastisk udsigt over Haifabugten. Fra Haifa fortsætter vi via Akko til Nazareth, hvor Jesus trådte sine barnesko. Overnatning i Nazareth i 3 nætter.

  Måltider inkluderet denne dag: Morgenmad og middag.

 • Dag 4: Nazareth med Marias Kilde og Bebudelseskirken

  Vi skal tilbringe dagen i Nazareth og omegn. Gåtur i Nazareths gamle bydel med alle de bibelske steder fra Det Nye Testamente. Vi skal se kirken, hvor Marias kilde findes samt stedet hvor Josephs tømrerværksted lå. Også besøg i Maria Bebudelseskirke. Vi går en tur gennem souken, det arabiske marked.

  Derefter besøger vi Nazareth Village - et frilandsmuseum – som er ført tilbage som på Jesus tid. Inden rundturen her får vi en bibelsk frokost.

  Måltider inkluderet denne dag: Morgenmad, frokost og middag.

 • Dag 5: Galilæaes Højland

  Turen går nordpå, hvor vi besøger en kibbutz, og hører om nutidens kibbutzliv. Derfra videre til Tabgha, hvor Jesus ifølge overleveringen bespiste 5000 mennesker med fem fisk og to brød. Også et besøg i Kapernaum, hvor Jesus levede hos nogle fiskefamilier ved søens bred, og det var her i synagogen han talte og prædikede som 12-årig.

  Næste stop er ved Jordansflodens kilde i Banias i Golan højderne, inden turen fortsætter til en vingård. Derefter retur til hotellet i Nazareth.

  Måltider inkluderet denne dag: Morgenmad og middag.

 • Dag 6: Beit Shean og gennem Jordandalen mod Jerusalem

  Efter morgenmad på hotellet sætter vi kursen mod syd ned gennem Jordandalen. Vi kører igennem den gamle romerske by Beit Shean og ser de imponerende udgravninger af en kæmpe romersk by.

  Vi besøger stedet ved Jordanfloden, hvor Jesus blev døbt af Johannes Døberen. Efter besøget her kører vi cirka 1200 meter op til Jerusalem (fra minus 420 meter under havet til plus 800 meter over havet). Første stop bliver Oliebjerget, hvor vi ser ned over den gamle by med den imponerende bymur samt Klippe moskéen med det gyldne tag og Al Aqsa moskéen, Islams 3. helligste sted. På Oliebjerget besøger vi også Alle Nationers Kirke.

  Derefter kører vi ned til Gethsemane have, hvor Jesus overnattede sammen med sine disciple inden han blev taget til fange af romerne og senere korsfæstet. Herefter fortsætter vi til vores hotel i Jerusalem. Her har vi 4 overnatninger.

  Måltider inkluderet denne dag: Morgenmad og middag.

 • Dag 7: Jerusalem, Dødehavsrullerne, Holocaust museum og Bethlehem

  Vi starter dagen tidligt med et besøg på Tempelbjerget (Dome of The Rock). Husk legitimation og medbring så lidt håndbagage som muligt. Næste stop er ved Yad Vashem (Holocaust Museum), museet for Hitlers udryddelse af 6 millioner jøder.

  Museet er en gribende oplevelse - men også et sted, hvor vi danskere med stolthed kan betragte det træ, der er plantet til ære for Kong Christian X og det danske folk. Dette som tak for den indsats Danmark ydede ved at hjælpe jøder til Sverige.

  Derefter besøger vi Israel Museum og det arkitektoniske mesterværk Shrine of the book, hvor vi skal se Dødehavsrullerne. Vi ser også den flotte model af Jerusalems gamle by. Efter denne oplevelse kører vi til Bethlehem og ser Fødselskirken.

  Måltider inkluderet denne dag: Morgenmad og middag.

 • Dag 8: Jerusalem, Grædemuren og Via Dolorosa

  Vi starter dagen med et besøg ved Grædemuren, som er resterne af Kong Salomons tempel og som er jødernes mest hellige sted. Vi betragter de ortodokse jøders bønner ved muren og vi får selv mulighed for at gå helt ind til muren og røre ved den. Herefter starter vi en gåtur ad Via Dolorosa, hvor Jesus gik med korset mod Golgata.

  Vi kommer ind i Gravkirken, hvor Jesus ifølge traditionen blev såvel korsfæstet som gravlagt. Vores gåtur fører os videre gennem det islamiske kvarter, det armenske kvarter, det kristne kvarter og det jødiske kvarter, alle i den gamle bydel, som er under 1 km2. Inden vi forlader området, bliver der mulighed for at handle på markedet i den overdækkede souk.

  Måltider inkluderet denne dag: Morgenmad og middag.

 • Dag 9: Kong Herodes Masada ved Det Døde Hav

  Vi starter turen mod Det Døde Hav, og første stop er Masada fæstningen, hvor vi ser resterne af Kong Herodes Palads. Vi kommer op på toppen af den romerske fæstning med svævebane og går en rundtur på ca. 1 time.

  Vi hører historien om, hvorledes klippefæstningen blev en vigtig brik i det endelige opgør mellem jøderne og romerne. Nede igen kører vi retur mod Jerusalem og stopper ved Davids kilde og vandfald i det smukke Ein Gedi Naturreservat.

  Vi gør stop ved Det Døde Hav, hvor der bliver mulighed for at flyde i det salte og mineralrige vand (husk badetøj, håndklæde, hat og badesko).

  Måltider inkluderet denne dag: Morgenmad og middag.

 • Dag 10: Hjemrejse og hjemkomst

  Morgenmad på hotellet og herefter transfer til Ben Gurion lufthavnen i Tel Aviv. Flyskift i Frankfurt inden ankomst til Billund eller København.

Hoteller

 • Dag 1-3

  Grand Beach Hotel

  Bo på et godt hotel midt i Tel Aviv. Hotellet ligger i kort afstand til caféer, museer og restauranter. Hotellet har 212 rummelige værelser i europæisk stil. Der findes en stor udendørs pool med udsigt ud over byen og havet. Værelserne er udstyret med køleskab, wi-fi, TV, elkedel og kaffefaciliteter samt hårtørrer.

  Læs mere om Grand Beach Hotel.

  HårtørrerJa
  Kaffe/te faciliteter på værelsetJa
  KøleskabJa
  TVJa
  Udendørs swimmingpoolJa
  Wi-fiJa
 • Dag 3-6

  Ramada Nazareth

  Afstand til centrum1,1 km
  AirconditionJa
  BarJa
  FitnessrumJa
  HårtørrerJa
  Indendørs swimmingpoolJa
  Kaffe/te faciliteter på værelsetJa
  KøleskabJa
  RestaurantJa
  SaunaJa
  SkybarJa
  SpaområdeJa
  Strygejern og strygebrætJa
  TVJa
  VærdiboksJa
  Wellness områdeJa
  Wi-fiJa
 • Dag 6-10

  Ramada Jerusalem

  BarJa
  FitnessrumJa
  HårtørrerJa
  Indendørs swimmingpoolJa
  Kaffe/te faciliteter på værelsetJa
  KøleskabJa
  RestaurantJa
  SpaområdeJa
  TVJa
  Udendørs swimmingpoolJa
  VærdiboksJa
  Wi-fiJa

Kort

Afrejser og bestilling

AfrejseAntal dageAfrejse fraLedige pladserPris
07-03-2024Se afrejsetider 10 dageFly fra Billund LufthavnMere end 822.998,-Bestil
07-03-2024Se afrejsetider 10 dageFly fra Københavns LufthavnMere end 822.998,-Bestil
09-10-2024Se afrejsetider 10 dageFly fra Billund LufthavnMere end 822.998,-Bestil

Praktiske oplysninger

Nedenfor kan du se svar på de mest stillede spørgsmål. Kan du ikke finde svar på dit spørgsmål, så er vi klar til at hjælpe på mail gislev@gislev-rejser.dk eller på telefon 62 29 12 10.

 • Afrejse

  Rejselederen står klar til at modtage dig i lufthavnen i Billund. Du bedes venligst henvende dig til rejselederen før check-in. Efter ankomst til Tel Aviv følger du med rejselederen gennem paskontrollen. (Se også afsnit ”Ankomst til Israel”). Derefter går du til bagagebåndet og får bagagen. Ved bagagebåndet venter du på rejselederen, og først når alle er samlet, følges gruppen ud til den ventende bus. Rejsende fra København foretager selv check in her, og møder rejselederen og resten af gruppen i lufthavnen i Frankfurt.

 • Alkohol

  De fleste hoteller serverer øl og vin. Israel producerer mange gode vine – men de er almindeligvis ret dyre. Der findes naturligvis også øl – både importeret og lokalt. Den lokale specialitet hedder arak – og minder lidt om den græske ouzo. Vær opmærksom på at øl og vin bliver serveret mod ekstra betaling da det ikke er inkluderet på denne rejse.  

 • Ankomst til Israel

  Du skal ikke have visum på forhånd for at rejse ind i Israel. Du får et "landing card" i flyet kort inden landingen, som du udfylder, og afleverer ved ankomsten. Bemærk at de arabiske lande (Jordan og Egypten dog undtaget) ikke har anerkendt staten Israels eksistens, og derfor ikke tillader, at du har et israelsk stempel i passet. Det kan give dig problemer ved indrejse i et andet arabisk land, hvis du har et israelsk stempel i dit pas. Derfor kan du anmode paspolitiet om ikke at stemple dit pas.

 • Bagage

  Du må medbringe 1 kuffert og den må max. veje 23 kilo. Du må medbringe et stk. håndbagage, som må veje max. 8 kilo. Håndbagagen må IKKE indeholde nogen former for skarpe eller spidse genstande som f.eks. lommekniv, saks, pincet, strikkepinde, proptrækker eller lignende. Endvidere gør vi opmærksom på reglerne om væsker i håndbagagen. Du skal selv anskaffe godkendte en liters klare plastposer med tryklynlås til opbevaring af drikkevarer, tandpasta, shampoo, parfume m.v. Hver enhed må max. kunne indeholde 100 ml, og alle enheder skal placeres i den lukkede plastpose. Lufthavnen udleverer ikke længere gratis poser (sælges eksempelvis hos Matas og på apoteket).

 • Bus på flyrejser

  På mange rejsemål med fly benytter vi lokale busfirmaer. Bussens indretning og standard kan variere og forekomme lavere end på øvrige rejsemål.

  Der kan ikke forventes toilet i busserne, men vi holder passende pauser undervejs.

  På nogle rejser kan du købe fast plads i bussen, spørg når du bestiller rejsen.

 • Drikkepenge

  Kun sjældent er der inkluderet drikkepenge på restauranter. Det er blevet kutyme at give drikkepenge når regningen skal betales. På restauranter ser man ofte “SERVICE NOT INCLUDED”, hvilket betyder at man bør lægge 10-15 % i drikkepenge. Til chaufføren bør påregnes et beløb på USD 4 pr. dag pr. person og USD 2 pr. dag pr. person til stuepigen på hotellet. Den lokale guide forventer drikkepenge ved afslutningen af turen (påregn USD 6 pr. dag pr. person). Dvs. du skal på denne rejse påregne at give USD 12 i drikkepenge pr. dag pr. person.

 • Drikkevand

  Drikkevandet i Israel kan drikkes, men det tilrådes alligevel kun at drikke vand fra flaske. I det varme klima kan drikkevandet fra hanerne give anledning til diarré. Du bør drikke 2-3 liter vand dagligt, således at du ikke dehydrerer.

 • Ekstra benplads i flyet

  I enkelte tilfælde kan det lade sig gøre mod gebyr - spørg når du bestiller.

 • Elektricitet

  Der er 220 volt i Israel, men de fleste stik er med tre ben, medbring derfor en adapter med multistik. Det kan købes hos isenkræmmere og i større supermarkeder i Danmark.

 • Entréer

  Entréer er eksklusive med mindre andet er nævnt. 

 • Find et fly

  Har du flyets nummer, kan din familie eller venner følge flyets vej her:
  www.flightradar24.com

 • Flybillet

  Det er meget vigtigt, at du allerede ved bestilling af rejsen oplyser navn, nøjagtigt som det står anført i dit pas, så det registreres korrekt på flybilletten.

  Rejser til Europa
  Ca. 8-10 dage før afrejsen fremsendes informationsbrev. Der sendes ingen flybillet da check-in på de fleste europæiske destinationer foregår med pas. I enkelte tilfælde udleveres flybillet af rejselederen i lufthavnen.

  Rejser til oversøiske rejsemål
  Ca. 8-10 dage før afrejsen fremsendes informationsbrev og e-ticket. I enkelte tilfælde udleveres flybillet af rejselederen i lufthavnen. Det er meget vigtigt, at du allerede ved bestilling af rejsen oplyser navn, nøjagtigt som det står anført i dit pas, så det registreres korrekt på flybilletten.
  Vær opmærksom på at der kræves kopi af dit pas til Gislev Rejser ved bestilling af rejsen. 

 • Forsinkelse

  Krav om erstatning i henhold til EU Forordning 261/2004 skal rettes til luftfartsselskabet. Vi henviser til luftfartsselskabets hjemmeside for kontaktoplysninger.

 • Fotografering

  Når vi besøger hellige steder for de tre religioner så vær diskret med fotografering. Nogle steder er det forbudt - og et sådan forbud skal overholdes. Det er ikke tilladt at fotografere Grædemuren under sabbatten. Det er ikke velset at fotografere bedende jøder, muslimer eller kristne. Det er heller ikke tilladt at fotografere ved militære poster, grænseovergange, paskontrol og i lufthavnen. Undlad at fotografere muslimske kvinder, da dette kan volde problemer. Vis respekt!

 • Helligdage

  Muslimernes helligdag er fredag og jødernes lørdag og de kristnes søndag. Men da der er tale om turiststeder vi besøger, vil mange butikker og især souvenirshops være åbne. Dog er butikkerne i deciderede shoppingområder lukket henholdsvis fredag, på arabernes helligdag og jødernes sabbat om lørdagen fra solopgang til solnedgang. Der kører heller ingen offentlige transportmidler i Israel på sabbatten fra solopgang til solnedgang.

 • Information om Billund Lufthavn

  Adresse
  Passagerterminalen 10
  7190 Billund

  Læs mere her: www.bll.dk

  Mødested er ved selv check-in skrankerne A-B (se kort). Her venter rejselederen på dig/jer.


 • Kaffe og te

  Kaffe er meget populært – især kaffe fra mellemøsten (”botz”) eller den lokale variant af cappucino (”cafe hafuch”). Filterkaffe, som vi kender det, hedder ”nes”. Te fås alle steder - ikke mindst myntete.

 • Klima

  Den varme tørre sommer varer fra marts til november med høj luftfugtighed ved kysten og kølige aftener i Jerusalem. I maj og november kan man komme ud for den tørre ørkenvind, hamsin. Hamsinen kan gøre folk meget irritable og pirrelige og temperaturen kan nogle gange nå 45 grader. Vinteren er mild og kan være ret rig på regn men også megen sol. Der falder sne på Hermonbjerget i Golan, hvor man kan stå på ski. Næsten hvert år sner det i Jerusalem - det standser al trafik. Højsæsonnen for turister er februar - maj og september - november. Lavsæson er juli - august. Ved Dødehavet er højsæson marts - juni og september - november, lavsæson er juni - september. Det er simpelthen for varmt her op til 40 grader.
  Læs mere her.

 • Mad

  Det israelske køkken serverer typisk koshermad. Det vil sige at kød og mælkeprodukter ikke blandes i samme ret. Falafel, cous cous og humus er meget populært. Der spises ikke skaldyr, svinekød, kamel eller harekød. Det muslimske køkken serverer ikke svinekød.

 • Medicin på flyrejser

  Pak medicin i håndbagagen. Al medicin skal være i original emballage. Medbring gerne recept - er påkrævet ved medicin der indeholder morfin.

  Lider du af en sygdom, der kræver indsprøjtninger f.eks. diabetes, så medbring en engelsksproget erklæring fra lægen. Dette gælder også, hvis du medbringer anden receptpligtig medicin.

  Hvis du lider af en sygdom, der kan give problemer undervejs, bedes du venligst diskret gøre rejselederen opmærksom herpå. Det er din sikkerhed for, at rejselederen agerer korrekt, hvis du skulle blive utilpas på turen.

  Mange lande kræver dokumentation for, at evt. medbragt receptpligtig medicin er til en selv, og det er derfor vigtigt at sørge for at evt. dokumentation for dette er i orden. Rejsende kan altid kontakte ambassaden, hvis man har brug for at medbringe receptpligtig medicin til rejsen, og er i tvivl om der gælder særlige regler.

  Læs evt. mere på dette link: http://um.dk/da/rejse-og-ophold/rejse-til-udlandet/medicin-paa-rejsen/   eller kontakt egen læge, apotek eller sygehus for vejledning og hjælp til evt. medicinattest.

 • Mødetid på flyrejser

  Mødetiden på afrejsedagen afhænger af, hvilken lufthavn, du rejser fra:

  København Lufthavn: 2 timer før afrejse. 
  Billund Lufthavn: 2 timer før afrejse.
  Odense Lufthavn – H.C. Andersens Airport: 1,5 timer før afrejse.
  Sønderborg Lufthavn: 1 time før afrejse.
  Esbjerg Lufthavn: 1,5 time før afrejse.
  Aalborg  Lufthavn: 2 timer før afrejse.
  Aarhus  Lufthavn: 2 timer før afrejse.

 • Pas - på flyrejser

  Husk at medbringe gyldigt pas. Bliver dit pas beskadiget eller slidt så meget, at stempler, fotografi eller tekst ikke kan læses, skal du ikke rejse med passet. Har du brug for at rejse, skal du søge nyt pas, inden du rejser. Passet må heller ikke mangle sider eller have sider med skader. Se evt. mere på Udenrigsministeriets hjemmeside her.

  Ved bestilling af rejsen bedes du oplyse dit navn som det står anført i dit pas, så det registreres korrekt på flybilletten.

 • Pas og Visum

  Passet skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter datoen for indrejsen til Israel, hvor det anbefales altid at have passet på sig. Danske statsborgere skal ikke have visum til Israel. Turister kan opholde sig tre måneder i Israel. Bed paskontrolløren om at lade være at stemple i passet, hvis du senere påtænker besøg i arabiske lande (undtagen Jordan og Egypten).

 • Plads i flyet

  Gislev kan ikke garantere nogen ønsket placering i flyet.

 • Påklædning

  Almindeligvis er det varmt – så det er sommertøjet, der skal i kufferten. Det er dog en rigtig god idé altid at have en trøje med, da der kan være aircondition både i bussen, på restauranter og i butikker. I de muslimske områder bør der udvises respekt dvs. nederdel og shorts bør gå til under knæet, bluser bør ikke være ærmeløse eller nedringede. På forårsturen kan der forekomme regnbyger og da det kan blive køligt om aftenen, bør du evt. medbringe regntøj, en sweater, en vindjakke el. lign.

 • Rejseforsikring - Fjerne rejsemål

  Det er obligatorisk med en rejseforsikring, når man rejser uden for EU. Pr. 1.1.2020 forhandler Gislev Rejser Gouda Rejseforsikring. Venligst bemærk at der kan være særlige regler for rejsende med kroniske sygdomme.

 • Religion

  Jøder (80,8%), muslimer (14,6%), kristne (2.9%), drusere og andre (1,7%). 

 • Rygning

  Det er forbudt ved lov at ryge på offentlige steder i Israel som f.eks. caféer, restauranter, barer m.m. Loven er relativ ny og håndhæves ikke lige strengt alle steder. I de arabiske områder er rygning stadig almindeligt.

 • Sabbat

  Arbejdsugen går fra søndag til torsdag. Mange butikker har dog også åbent fredag formiddag. Fra solnedgang fredag til solnedgang lørdag, er alt lukket i Israel pga. den jødiske sabbat.

 • Shopping

  Det er muligt at købe træskærerarbejde udført i oliventræ i Bethlehem. Skønhedsprodukter med indhold af mineraler fra Det Døde Hav er også populære.

 • Sikkerhed

  Selvom Israel er i konflikt med palæstinenserne, er sikkerheden overalt i top. Man bør altid følge regler og anvisninger fra politi og militær. Som på alle andre rejsemål, bør der udvises almindelig forsigtighed, og det anbefales at opbevare penge og værdier i forreste lomme eller pengekat. Desuden bør man holde øje med bagage og håndbagage, når der pakkes bus. Der er ingen grund til at medbringe dyre smykker.

  Sikkerhedskontrol
  Det er almindeligt med ekstra sikkerhedskontrol. Vær forberedt på at både du og din taske vil blive undersøgt og gennemlyst mange gange på denne tur. Dette er med til at øge sikkerheden i landet, hvilket er i alles interesse.

 • Sprog

  De to officielle sprog er hebraisk og arabisk men der tales engelsk overalt og mange steder også tysk. Skiltningen overalt er som regel på tre sprog nemlig hebraisk, arabisk og engelsk.

 • Tidsforskel

  Der er 1 times tidsforskel. Det vil sige, når klokken er 18.00 i Danmark, er den 19.00 i Israel. Ved ankomst til Israel skal uret altså sættes en time frem og ved hjemkomst til Danmark en time tilbage.

 • Tillæg

  Enkeltværelse fra kr. 7.000.
  Afbestillingsforsikring kr. 1.700.

 • Tilskud på flyrejser

  Kør gratis over Storebælt
  Skal du fra Jylland og Fyn til Københavns Lufthavn eller fra Sjælland og videre med fly fra Odense, Billund, Sønderborg, Aarhus og Aalborg, eller med på en busafrejse, der KUN kører fra Fyn og Jylland, så refunderer Gislev din broafgift, når du kører i egen bil. Bemærk: Refundering af broafgift er dog kun gældende, såfremt der ikke er busafrejse fra den pågældende landsdel.

  Transport til nærmeste påstigningssted
  Benytter du offentlig transport i Danmark - tog, bus, færge eller indenrigsfly til nærmeste afrejsested - så refunderer Gislev 50 % af udgiften til tur/retur billetten på 2. klasse (dog højst kr. 400 per person. Udgiften skal overstige kr. 100 per person). Har du købt fly fra Aalborg til København t/r til Gislevs specialpris, så ydes ikke anden refusion.

  Efter hjemkomst skal du selv sende kvittering med påført rejsemål og billetnummer til Gislev Rejser, Lombjergevej 1, 5750 Ringe eller pr mail til refusion@gislev-rejser.dk. Refundering sker via bankoverførsel. Husk at oplyse reg. nr. og kontonummer.

  Nat med Rabat
  Nogle flyrejser har meget tidlig mødetid. Gislev har forståelse for dette og tilbyder vores gæster følgende mulighed: Ved planlagt mødetid før kl. 07.00 giver vi kr. 350 per hotelværelse til én overnatning. Gæsterne skal selv bestille hotelværelset og efterfølgende sende kvittering med påført rejsemål og billetnummer til Gislev Rejser, Lombjergevej 1, 5750 Ringe. Refundering sker via bankoverførsel. Husk at oplyse reg. nr. og kontonummer. Se under den enkelte rejse om den har ”Nat med rabat”.

 • Toldregler

  Israel ligger uden for EU og derfor følger man toldreglerne fra ikke EU lande.

 • Vaccinationer

  Der kræves ingen særlige vaccinationer. men vaccination mod hepatitis og stivkrampe bør altid holdes ved lige. Spørg dog altid egen læge til råds.

  Ovenstående vejledning inkluderer ikke evt. regler og restriktioner der relaterer til Covid-19 situationen. For yderligere information om evt. vaccinekrav i forhold til Covid-19 se her.

 • Valuta og kreditkort

  Den israelske valuta hedder shekel (NIS = Ny Israelsk Shekel - den blev indført i 1985). En shekel = 100 agorot. 1 NlS svarer til ca. 1,87 kr. (pr. 1/5-23). Der bruges sedler med følgende pålydende: 20, 50, 100 og 200 NIS. Mønterne er 10 og 50 agorot og 1, 5 og 10 NIS. Du kan hæve shekels i hæveautomater rundt omkring i landet, men det er bedst at veksle til israelske shekels hjemmefra. Dollars kan bruges mange steder i Israel, derimod er EUR ikke så gangbare. 

  Især Visa og Mastercard er udbredt. Der kan kun hæves det beløb, varen koster. Mod gebyr er det muligt at hæve penge i bankautomater.

 • Vegetar/diabetiker - på rejser med fly

  Det er vigtigt, at du informerer Gislev inden afrejse, såfremt du har et specielt behov angående kosten. På denne måde kan vi forberede flyselskab og hoteller i god tid, således at du ikke skal tænke på netop dette under hele rejsen. Det er dog vigtigt at nævne, at vi vil forespørge og gøre vores bedste for at imødekomme dine behov, men at vi ikke kan garantere dette.

 • Vigtigt hvis du rejser med børn under 18 år - flyrejser

  Børn og unge under 18 år, der rejser uden respektive forældre, eksempelvis med bedsteforældre, skal medbringe dokumentation fra barnets forældre. Hent mere information om børn og unge på rejse hos Udenrigsministeriet.

 • Vil du vide mere om din flyrejse?

  Få flere praktiske info om rejsen på: www.gislev-rejser.dk/vaerd-at-vide

 • Ønsker til indkvartering på flyrejser

  Har du specifikke ønsker til dit værelse, eksempelvis etage, separate senge, bo nær medrejsende, skal du oplyse dette ved bestillingen. Vi skal gøre opmærksom på, at vi ikke kan garantere alle ønsker, men vi vil forespørge og gøre vores bedste for at imødekomme ønsker.

Tilmeld dig Gislevs nyhedsmail og vind!
Tilmeld dig Gislevs nyhedsmail og vind!

Få inspiration og bliv opdateret med aktuelle rejsetilbud og nyheder. Hver måned deltager alle modtagere af nyhedsmailen i lodtrækningen om et gavekort à kr. 1000

62 29 12 10Se åbningstider
Luk menu