Skip to main content

Vinrejse til Frankrig med bus

-
Smag på det bedste fra Alsace, Rhône, Beaujolais og Bourgogne

Vinhøstrejse til Frankrig

Tag med på en smagsrejse i de franske vindistrikter, hvor vi har inkluderet hele syv vinsmagninger på druerne fra de forskellige regioner. Prøv alt fra Rhônes populære vine og den lette Beaujolais til Bourgognens Grand Cru og Alsaces gyldne vine. Vi følger et behageligt rejseforløb, hvor vi har tre overnatninger ved Loriol-sur-Drôme nær Rhônes vinrute samt tre nætter i vinbyen Beaune.

Ud over at smage på nogle af verdens bedste vine skal vi også besøge en perlerække af hyggelige middelalderbyer og smukke naturvidundere i både Alsace og Bourgogne. I Beaune skal vi beundre det gamle fattighospital Hospices de Beaune, der har et af Frankrigs smukkeste mosaiktage, og i Colmar og Strasbourg skal vi slentre rundt i de hyggelige middelalderbyer, hvor de skæve bindingsværkshuse på det nærmeste læner sig ind over de smalle brostensgader. Vi stopper også ved den imponerende naturbro Pont d’Arc, der troner over Ardéche-floden, og så skal vi udforske drypstenshulen Aven d’Orgnac, hvor vi - helt i turens ånd - skal nyde et glas vin mellem de høje stalakitter, der hænger ned fra hulens loft dybt under jorden.

Glæd dig til en rejse gennem det franske vinland, hvor alle sanser bliver forkælet.

Glæd dig til

 • Besøg på danskejet vinslot
 • Smuk natur i det bjergrige Ardèche
 • 7 smagninger på de berømte vine

Inkluderet i rejsens pris

 • 9 x morgenmad
 • 7 x middag
 • 6 x vinsmagninger
 • Entré og vinsmagning i Aven d’Orgnac
 • Rejseleder

  Entréer er ekskl. medmindre andet er nævnt.

Dagsprogram

 • Programmet kan forekomme i anden rækkefølge.

  Rejsen er ikke egnet for bevægelseshæmmede. Kontakt Gislev Rejser hvis du er tvivl om du kan deltage på denne rejse.

 • Dag 1: Udrejse med overnatning

  Vi kører sydpå til indkvartering og middag nær Heppenheim i Tyskland. Undervejs introducerer rejselederen os til rejsens program.

 • Dag 2: Strasbourg og vinsmagning

  I dag fortsætter vi til Strasbourg, hvor der bliver tid på egen hånd til frokost. Strasbourg er hovedbyen i Alsaceprovinsen, og de mange smukke 1500-talshuse, store kirker og livlige torve er en tydelig påmindelse om byens storhedstid som handelscentrum.

  Efter nogle skønne timer i Strasbourg kører vi videre til vinsmagning på vinruten i Alsace.

 • Dag 3: Ankomst til Loriol-sur-Drôme

  Vi forlader Alsace og kører til vores hotel nær landsbyen Loriol-sur-Drôme på Route du Soleil.

  Undervejs holder vi en lille vinsmagning.

 • Dag 4: Ardèche og vinsmagning i grotte

  I dag skal vi opleve den smukke Ardéche-region på nærmeste hold. Vi stopper bl.a. ved naturens eget brobygningsværk Pont d’Arc, hvor kalksten har formet en perfekt bue i 34 meters højde over Ardéche-floden. Pont d’Arc er et yndet udflugtsmål for kajakroere, der gør holdt ved det imponerende, naturskabte monument, der har fået tilnavnet "Porten til Ardéche", på deres vej ned ad den brusende flod.

  Undervejs på turen skal vi også udforske drypstenshulen Aven d’Orgnac. Den består af tre, enorme kamre, der indeholder en fuldstændig fantastisk samling af stalakitter, der hænger ned fra loftet i 30 meters højde. I hulerne er der også fundet rester af flinteøkser og andre efterladenskaber fra de neandertalere, der boede i området for omkring 350.000 år siden.

  Efter en rundtur i hulen skal vi også have en vinsmagning dybt under jorden, inden turen går videre til vores hotel.

 • Dag 5: Nyons og Côtes du Rhône

  Vi kører ad små veje til provencalske Nyons, som ligger i ly af bjergene. Med sit næsten tropiske klima byder byen på figentræer, palmer, appelsintræer og trøfler.

  Vi kører videre til et interessant besøgscenter i Cairanne, hvor vi får en interessant introduktion til de lokale vine, som vi efterfølgende smager.

  Inden vi returnerer til vores hotel, bliver der tid til at smage de lette vine i Dieu.

 • Dag 6: Beaujolais og vinbyen Beaune

  Vi forlader vores hotel og kører med passende pauser mod Beaune. Undervejs besøger vi vinslottet Chateau Grand Grange, der er ejet af det danske ægtepar Marianne og Per. Siden parret købte den 170 år gamle vingård i 2009, har de vundet flere priser for deres Beaujolais-vine, og dem skal vi naturligvis have smagsprøver på, ligesom vi skal høre den spændende historie om købet af gården, produktionene af vinene og drømmene for fremtiden.

  Herefter kører vi det sidste stykke til vores hotel for de næste to nætter i vinbyen Beaune.

 • Dag 7: Vinkældre og Hospices de Beaune

  Hele dagen er afsat til ophold i Beaune, der i folkemunde omtales som Bourgognes vinhovedstad. Der er god tid til på egen hånd at besøge nogle af byens mange vinkældre, der findes under nogle af husene i byens gamle centrum.

  Du må heller ikke snyde dig selv for et besøg i det spændende og meget smukke fattighospital, Hospices de Beaune. Hospitalet fungerede som sådan fra 1443 til 1971, og dets imponerende mosaiktag er et af de smukkeste eksempler på den karakteritiske Bourgogne-byggestil. Hospitalet er i dag omdannet til museum.

 • Dag 8: Dijon og berømte Bourgogne

  I dag skal vi besøge Bourgognes hovedby Dijon.

  Ud over at give navn til den berømte sennep, der dyrkes på markerne rundt om byen, er den et yderst populært turistmål med historisk charme og spændende arkitektur. Vi følger rejselederen rundt i byen, der blev grundlagt af romerne, og som op gennem 1400- og 1500-tallet udviklede sig til et kraftcenter for kultur og handel i Bourgogne. Vi skal bl.a. se Palais des Ducs, der tidligere husede hertugerne af Bourgogne, samt den smukke, gotiske kirke Eglise St-Michel.

  På turen tilbage til Beaune gør vi stop hos en producent af de skønne Bourgognevine, som vi naturligvis skal have smagsprøver på.

 • Dag 9: Vinrutens hovedstad Colmar

  Vi forlader Beaune og kører gennem Alsace til Colmar, hvor rejselederen viser rundt i det flotte kvarter La Petite Venise. Colmar ligger smukt i landskabet i de sydlige Vogeser-bjerge, og byen er bl.a. kendt for sine hyggelige kanaler, der løber mellem bindingsværkshusene fra middelalderen og de mange, yndige torve og pladser. Vi kommer naturligvis forbi Adolfhuset, der er byens ældste, og Maison des Têtes, hvis facede er udsmykket med 106 statuehoveder.

  Efter et passende stop fortsætter vi hjemrejsen til vores overnatningshotel nær Heppenheim.

 • Dag 10: Hjemrejse

  Vi kører gennem Tyskland til Danmark med ankomst først på aftenen.

Hoteller

 • Hotel på ud- og hjemrejse

  På ud- og hjemrejsen bor vi på Achat Hotel i Heppenheim.

 • Dag 2-3

  Hotel des Vosges

  Hotellet ligger i udkanten af den lille by Klingenthal syd for Strasbourg. Rundt om hovedbygningen, der er i klassisk Alsace-stil med højt tag og blomsterkasser ved vinduerne, breder en stor, parklignende have sig. På selve hotellet findes både indendørs swimmingpool, fitnesscenter og bar samt en dejlig restaurant.

  Værelserne er pæne, rummelige og lyse. De varierer i størrelse men har alle gode senge, TV, eget bad og toilet, gratis wi-fi samt hårtørrer.

  BarJa
  BoblebadJa
  CykeludlejningJa
  FitnessrumJa
  HaveJa
  HårtørrerJa
  Indendørs swimmingpoolJa
  LoungeJa
  Morgenmads-restaurantJa
  RestaurantJa
  TVJa
  Wi-fiJa
 • Dag 3-6

  Hotel Les Oliviers

  Hotel Les Oliviers ligger lige uden for den lille by Loriol-sûr-Drome. Hotellet har både indendørs og udendørs pool og råder desuden over et veludstyret spaområde, hvor diverse behandlinger kan tilkøbes.

  Måltiderne kan indtages i restauranten eller på den hyggelige terrasse ud til haven.

  Værelserne er moderne og lyse og indeholder alle TV, aircondition, eget bad og toilet, gratis wi-fi og hårtørrer.

  AirconditionJa
  BarJa
  HaveJa
  HårtørrerJa
  RestaurantJa
  SolterrasseJa
  TVJa
  Udendørs swimmingpoolJa
  Wellness områdeJa
  Wi-fiJa
 • Dag 6-9

  Hotel IBIS Beaune Centre

  Hotel IBIS Beaune Centre ligger tæt på Beaunes gamle bykerne og i gåafstand til byens helt store turistattraktion; det smukke fattighospital Hospices de Beaune.

  Hotellet er moderne indrettet og råder over en lille, udendørs pool, morgenmadsrestaurant, en hyggelig gårdhave, lounge og bar.

  Værelserne er lyse med alle moderne bekvemmeligheder som TV, aircondition, gratis wi-fi, hårtørrer samt eget bad og toilet.

Afrejser og bestilling

AfrejseAntal dageAfrejse fraLedige pladserPris
30-08-2024Se afrejsetider 10 dageBus fra Jylland og FynMere end 812.298,-Bestil
06-09-2024Se afrejsetider 10 dageBus fra Jylland, Fyn og SjællandMere end 812.298,-Bestil

Praktiske oplysninger

Nedenfor kan du se svar på de mest stillede spørgsmål. Kan du ikke finde svar på dit spørgsmål, så er vi klar til at hjælpe på mail gislev@gislev-rejser.dk eller på telefon 62 29 12 10.

 • Brug af mobiltelefon under busrejsen

  Der henstilles til, at mobiltelefon kun benyttes til korte samtaler. Længere samtaler kan, af hensyn til medrejsende, føres i pauserne.

 • Chaufføren

  Chaufførskifte kan forekomme undervejs på nogle busrejser - oftest i anledning af at køre- hviletidsbestemmelserne skal overholdes.

 • Drikkevand i Frankrig

  Frankrig har udmærket drikkevand. På hotellet smager det dog ikke altid godt, men det er ikke sundhedsfarligt. Køb evt. kildevand.

 • Elektricitet i Frankrig

  220 V.

 • Entréer

  Er ikke inkluderet i rejsens pris. Beregn ca. EUR 30

 • Fast plads i bussen på Gislevs rejser

  Hos Gislev kan du købe fast plads i bussen. Fast plads koster: 0 - 7 dage: Kr. 190, 8 - 16 dage: Kr. 230. Fast plads gælder fra du tager plads i den bus, der skal gennemføre rejsen (For eksempel fra Kolding/Vamdrup).

  Bestiller du din rejse online, kan du selv vælge faste pladser under bestillingen. Du kan også ringe ind og bestille din rejse og lave pladsreservationerne samtidig. Det er chaufføren og rejselederen, der anviser pladsen.
  Bemærk, at reservationen ikke gælder i tilslutningsbusser.

 • Forplejning i bussen

  Der kan købes øl, vand og kaffe i bussen. 

 • Fysisk formåen

  Rejsen er ikke egnet for bevægelseshæmmede, da mange attraktioner kun kan besøges til fods.

 • Køre- og hviletid

  Gislevs chauffører har mange års erfaring fra Europas veje. Chaufførerne kender busserne ud og ind, så du er sikret en behagelig og sikker rejse i vores komfortable busser.

  Alle Gislevs busrejser køres efter gældende køre- og hviletidsbestemmelser - derfor forekommer der på nogle rejser chaufførskift undervejs. Gislev Rejsers holdning er, at reglerne for køre-/hviletider for chauffører er rimelige og at de derfor skal overholdes.

 • Medicin på busrejser

  Pak medicin i håndbagagen. Medicin skal være i original emballage. Hvis du lider af en sygdom, der kan give problemer undervejs, bedes du venligst diskret gøre rejselederen opmærksom herpå. Det er din sikkerhed for, at rejselederen agerer korrekt, hvis du skulle blive utilpas på turen.

  Mange lande kræver dokumentation for, at evt. medbragt receptpligtig medicin er til en selv, og det er derfor vigtigt at sørge for at evt. dokumentation for dette er i orden.

  Tjek evt. https://www.apoteket.dk/sundhed/rejse/guide-pillepas og se om din rejse kræver 'pillepas' og hvordan du bestiller det.

  Rejsende kan også altid kontakte ambassaden, hvis man har brug for at medbringe receptpligtig medicin til rejsen, og er i tvivl om der gælder særlige regler.

  Læs mere på dette link: http://um.dk/da/rejse-og-ophold/rejse-til-udlandet/medicin-paa-rejsen/  eller kontakt egen læge, apotek eller sygehus for yderligere vejledning og hjælp til evt. medicinattest.

 • Middag

  Spises på hotellet eller på lokal restaurant.

 • Mulighed for gratis sikret parkering ved Vamdrup

  Med Gislev Rejser kan du stå på bussen i hele landet og du kan vælge imellem rigtig mange byer. Ved en del afrejsebyer er der mulighed for at parkere (enkelte steder mod betaling). Eksempelvis vælger mange gæster at stå på ved Otto Duborg ved grænsen. Afrejsebyer er også hjemkomstbyer. Du kan se en rejses aktuelle afrejsebyer under: "Afgange og priser" / Afrejse fra.

  Start busrejsen lidt senere - kør til sikret parkeringsplads ved Vamdrup

  Gislev gør det nemt for dig. Vi har lejet et stort, indhegnet parkeringsområde, hvor du kan stille din bil, mens du er på busrejse. Vi kører naturligvis fra parkeringsområdet og tilbage igen. Parkeringen er gratis.

  Adresse

  Koldingvej 7
  6580 Vamdrup

  Find vej
  E45, Afkørsel 65 mod Vamdrup. I rundkørsel 1. vej til højre. Derefter 300 meter. Indkørsel til højre ved Dansk Autologik/Gislev Parkering Syd.

  Bemærk:

  Gratis parkering ved Vamdrup gælder ikke på rejserne skabt i samarbejde med NILLES Rejser. Disse rejser har udelukkende afgange fra Sjælland og findes under temaet "Stig på bussen".

  Se alle Gislevs Busrejser her

  Læs mere om vores busser her.

  Læs mere om tilskudsordning og refusion her.

 • Overnatningshoteller

  Alle længere rejsemål har overnatning på ud- og hjemrejsen. Gislev benytter kun gode overnatningshoteller.

  Ikke aktuelt på kortere rejsemål.

 • Pas - på busrejser

  Husk at medbringe gyldigt pas.

  Ved bestilling af rejsen bedes du oplyse dit navn som angivet i passet.

 • Tillæg

  Enkeltværelse kr. 2.998
  Afbestillingsforsikring: 7% af rejsens pris.

 • Tilskud på busrejser fra Fyn og Jylland

  Kør gratis over Storebælt
  Skal du med på en busafrejse, der KUN kører fra Fyn og Jylland, så refunderer Gislev din broafgift, når du kører i egen bil. Bemærk: Refundering af broafgift er dog kun gældende, såfremt der ikke er busafrejse fra den pågældende landsdel.

  Du skal selv sende kvittering med påført rejsemål og billetnummer til Gislev Rejser, Hvidkærvej 29, 5250 Odense SV. Refundering sker via bankoverførsel. Husk at oplyse reg. nr. og kontonummer.

  Transport til nærmeste påstigningssted
  Benytter du offentlig transport i Danmark - tog, bus eller færge til nærmeste afrejsested - så refunderer Gislev 50 % af udgiften til tur/retur billetten på 2. klasse (dog højst kr. 400 per person. Udgiften skal overstige kr. 100 per person). 

  Du skal selv sende kvittering med påført rejsemål og billetnummer til Gislev Rejser, Hvidkærvej 29, 5250 Odense SV. Refundering sker via bankoverførsel. Husk at oplyse reg. nr. og kontonummer.

 • Valuta og betalingskort i Frankrig

  I Frankrig er valutaen Euro.

  Mange steder kan du betale med kreditkort som Visa og MasterCard men kun på det beløb, varen koster. Mod et gebyr kan du hæve penge i bankautomater. Det er en god ide at have kontanter med på rejsen.

 • Vegetar/diabetiker - på rejser med bus

  Det er vigtigt, at du informerer Gislev inden afrejse såfremt du har et specielt behov angående kosten. På denne måde kan vi forberede hotellerne i god tid, således at du ikke skal tænke på netop dette under hele rejsen. Det er dog vigtigt at nævne, at vi vil forespørge og gøre vores bedste for at imødekomme dine behov, men at vi ikke kan garantere dette for alle hotellerne.

 • Vigtigt hvis du rejser med børn under 18 år - busrejser

  Børn og unge under 18 år, der rejser uden respektive forældre, eksempelvis med bedsteforældre, skal medbringe dokumentation fra barnets forældre. Hent mere information om børn og unge på rejse hos Udenrigsministeriet.

 • Vil du vide mere om din busrejse?

  Få flere praktiske info på: www.gislev-rejser.dk/vaerd-at-vide

 • Vinkøb undervejs

  Der kan købes vin undervejs, som kan medbringes i bussen. Dog i begrænset omfang.

 • Vinsmagninger

  Gislev tager forbehold for evt. ændringer i smagningsprogram pga. vinhøst.

 • Vinsmagninger inkluderet

  1 vinsmagning i Alsace 
  1 vinsmagning undervejs 
  1 vinsmagning i Cairanne 
  1 vinsmagning i Die 
  1 vinsmagning i Beaujolais 
  1 vinsmagning i Bourgogne 
   
  Yderligere vinsmagninger er for egen regning. 

 • Ønsker til indkvartering på busrejser

  Har du specifikke ønsker til dit værelse, eksempelvis etage, separate senge, bo nær medrejsende, skal du oplyse dette ved bestillingen. Vi skal gøre opmærksom på at vi ikke kan garantere alle ønsker, men vi vil forespørge og gøre vores bedste for at imødekomme ønsker.

Tilmeld dig Gislevs nyhedsmail og vind!
Tilmeld dig Gislevs nyhedsmail og vind!

Få inspiration og bliv opdateret med aktuelle rejsetilbud og nyheder. Hver måned deltager alle modtagere af nyhedsmailen i lodtrækningen om et gavekort à kr. 1000

62 29 12 10Se åbningstider
Luk menu