Skip to main content

Ny flodkrydstogtrejse i Loire i Frankrig

-
Fransk renæssance og All Inclusive på 5-stjernet skib

Krydstogt i Loiredalen

Val de Loire er det største franske kulturlandskab, og på denne rejse byder vi dig velkommen til unikke oplevelser i den skønne region. Loiredalen snor sig gennem det centralvestlige Frankrig og bugner af fransk historie og kulturarv. Naturen omkring Loire er vidunderligt smuk, og vi betragter det maleriske landskab fra soldækket på den revolutionerende 5-stjernede floddamper, MS Loire Princess. Ombord kan du nyde den gode franske mad og All Inclusive i loungen og restauranten, mens skibet fører os gennem de frodige omgivelser til regionens historiske byer og smukke slotte.

Vi begynder vores eventyrlige rejse i den charmerende by Nantes. Loirefloden løber gennem byen, og efter en overnatning på hotel går vi ombord på skibet, der i den kommende uge tager os på en sejlads på vandveje, som de færreste oplever. Loirefloden er kendt som en besværlig flod at sejle på, men vores skib er som skræddersyet til opgaven, og under rejsens første dage sejler vi mod både øst og vest fra Nantes. Vi lægger ud med et besøg i kystbyen Saint-Nazaire ud til Biscayabugten, hvor vi besøger et af Europas største og ældste skibsværfter Chantiers de l'Atlantique, inden vi vender retur til Nantes og flere oplevelser i byen og oplandet. Her bliver der tid til at udforske de historiske gader med rejselederen eller på egen hånd, inden vi kører på udflugt med vinsmagning i Muscadetregionen.

På femtedagen siger vi på gensyn til Nantes og sejler længere ind i de frodige omgivelser, hvor vi oplever en perlerække af Loiredalens mondæne og velbevarede renæssanceslotte og deres exceptionelle haver. Glæd dig til at træde indenfor slottenes mure på Château d'Azay-le-Rideau, Château de Villandry og Château d'Ussé.

På syvendedagen sejler tilbage til de sidste oplevelser i skønne Nantes. Er du interesseret i, hvad du kan opleve her i byen, som vi løbende vender tilbage til i løbet af rejsen, så kan du finde inspiration under fanen ’mere om rejsen’.

Kom med på en skøn sommerrejse til byerne og landskabet omkring Loirefloden, der med god grund er optaget på UNESCOs Verdensarvsliste. Området fortæller en historie om kunst, kultur, konger og katedraler, som ingen andre steder i Frankrig, og på denne rejse får vi den sjældne fornøjelse af at opleve regionen fra vandsiden. Velkommen ombord.

Glæd dig til

 • Oplev Frankrigs største kulturlandskab
 • All Inclusive på 5-stjernet skib
 • Vinsmagning og udflugt i Muscadetregionen
 • Den rige kulturarv i Loiredalen
 • Fortryllende slotte og landskabshaver
 • Byrundture i Nantes, Saint Nazaire og Angers

Inkluderet i rejsens pris

 • 2 x morgenmad på hotel i Nantes
 • Velkomstdrink på skibet
 • All Inclusive på skibet
 • Gallaaften på skibet
 • Byrundtur i Nantes
 • Saint-Nazaire inkl. entré på Escal'Atlantic
 • Besøg på skibsværftet Chantiers de l'Atlantique
 • Udflugt til Muscadetregionen inkl. vinsmagning
 • Byrundtur i Angers inkl. entré på Château d'Angers
 • Udflugt i Loiredalen inkl. entréer på 3 slotte
 • Flybilletter, afgifter og bagage
 • Transfers til/fra skibet
 • Rejseleder
  Entréer er eksklusive, medmindre andet er nævnt.

Dagsprogram

 • I samarbejde med rederiet gør vi vores bedste for at gennemføre det annoncerede program. Vejrmæssige udfordringer kan have indflydelse på strømforhold og vandstand i floden og derved påvirke sejlrute, slusesejlads og havneanløb. Det kan blive nødvendigt at justere dagsprogrammet med kort varsel.

  Vi gør opmærksom på, at skibet af sikkerhedsmæssige årsager ikke tillader gæster at benytte rollator eller kørestol ombord.Turen kan være krævende for gangbesværede. Kontakt Gislev Rejser, hvis du er i tvivl, om rejsen er egnet for dig.

 • Dag 1: Ankomst i Nantes, nær Atlanterhavet

  Gislevs rejseleder flyver med fra enten Billund eller Københavns Lufthavn og samler hele gruppen ved transit i Frankfurt, så I sammen flyver til Nantes. Efter ankomst køres vi med bus til vores centrale hotel, hvor vi indkvarteres for natten.

  Ingen måltider inkluderet denne dag.

  Bemærk: På afgangen i august 2024 ankommer vi over middag i Nantes. Check-in på hotellet er muligt fra kl. 15.00. Hvis vi kommer tidligere til hotellet, er det muligt at opbevare din bagage, imens vi spadserer en tur i området og finder et sted at spise frokost.

 • Dag 2: Byrundtur i Nantes og check-in på skibet

  Efter en god nats søvn og morgenmad på hotellet begiver vi os ud i den spændende by i selskab med rejselederen. Byrundturen er til fods med god tid til både oplevelser og frokost.

  Vi besøger nogle af byens mest ikoniske seværdigheder og udforsker den mangfoldige kulturarv og historie. Vi skal se det gamle middelalderlige distrikt Bouffay, hvor gamle traditioner mødes med moderne livsstil. Bouffay er kendt for dens arkitektur og de mange smalle gader, livlige barer og restauranter. Ikke langt fra Bouffay finder vi den skønne St. Peter- og St. Paul-katedral, bygget i flamboyant, gotisk stil. Katedralen er et arkitektonisk mesterværk, der blev opført i 1434, men først færdiggjort i 1891. Inde i katedralen ligger graven af François II, hertugen af Bretagne og hans hustru Marguerite Foix. Bemærk, at entré ikke er muligt, men vi kan betragte det unikke bygningsværk udefra.

  Herefter skal vi til île Feydeau, et kvarter i hjertet af byen. Dette område byder på smukke bygninger, og det udstråler en herlig fransk charme og elegance. Vi spadserer gennem de hyggelige gader hen mod shopping-distrikterne fra det 18. århundrede, der omkranser to af byens ikoniske bygninger, Théâtre Graslin og Passage Pommeraye.

  Dagens byrundtur slutter ved Château des ducs de Bretagne, der sammen med St. Peter- og St. Paul katedralen er byens vigtigste symbolske bygning. Slottet blev opført af François II, den sidste hertug af Bretagne, og færdiggjort af hans datter, Anne af Bretagne, som var dronning af Frankrig hele to gange. Indenfor gemmer sig en masse af byens historie i form af flere hundrede udstillinger og mange interaktive elementer. Her er bl.a. fortællinger om Nantes og dens historiske betydning, byens handel med de franske kolonier og slavehandelen fra det 17. århundrede. Entré købes lokalt – ca. 9 euro.

  Hvis ikke du vil ind på museet, kan du gå rundt om slottet. Det er en tur på ca. 500 meter, og her kan de opleve det store slotskompleks, voldgravene og tårnene udefra. Det er et besøg værd, både om dagen og om aftenen, hvor det flot oplyst.

  Efter en dag fyldt med oplevelser er det tid til at gå om bord på det elegante skib, MS Loire Princess. Skibets besætning står klar til at tage imod os, og vi indkvarteres i vores kahytter. Forventet check-in kl. 17.00. Velkomstdrink i loungen.

  Skibet sejler mod St. Nazaire kl. 19.00 med ankomst kl. 01.00.

  Måltider inkluderet denne dag: Morgenmad og middag.

 • Dag 3: Udflugt i Saint-Nazaire og afslapning på skibet

  Efter morgenmad på skibet tager vi på skibseventyr i den maritime by Saint-Nazaire. Udflugten starter med et besøg på Escal'Atlantic-museet, som er helt unikt placeret i en tidligere tysk ubådsbase, der blev brugt under 2. Verdenskrig. Her tager vi en spændende rejse tilbage i tiden, hvor vi bl.a. kommer til at opleve hytter, redningsbåde og spisestuer, som giver os muligheden for at træde i passagererne og besætningens sko, som var vi ombord på et historisk fransk skib i det 20. århundrede. Her er også mulighed for at fordybe os i interaktive udstillinger og artefakter fra en overstået æra.  

  Derefter forsætter vi kursen mod Chantiers de l'Atlantique, som er et af Europas største og ældste skibsværfter, hvor du vil lære mere om skibsindustrien. Store legendariske skibe som France, Queen Mary 2 og Harmony of the Seas blev bygget her. Her bygges fortsat nye, store krydstogtsskibe, som du kan opleve. Vi får en rundvisning i det 100 hektar store skibsværft, hvor vi kommer helt tæt på bygge- og svejseprocessen og oplever de nyeste innovative design, der bruges i skibsindustrien verden over.

  Gislevs rejseleder deltager på denne udflugt, og der er tilknyttet en engelsktalende lokalguide på dele af turen. Bemærk: Besøget på værftet kræver en godkendelse, og derfor skal vi bede om en tydelig paskopi tilsendt senest to måneder før afrejse.

  Vi nyder frokosten tilbage på skibet, imens vi sejler tilbage til Nantes, hvor vi ankommer om aftenen. Efter middag er der mulighed for at deltage på en hyggelig aftensejlads på Erdre-floden, en 26 km lang biflod til Loire. Ifølge Kong Frans 1. af Frankrig er Erdre Frankrigs smukkeste flod. Kr. 600. Bestilles med rejsen. Gislevs rejseleder deltager på denne udflugt.

  Vi køres med bus hen til Bateaux Nantais-kajen, hvor det lille skib venter på os. Vi sejler ud gennem hjertet af Nantes igennem historiske landskaber og ender tilbage i Nantes. Langs Erdre venter os en skøn udsigt over de mange typer af slotte og herregårde, området har at byde på. Du kan læne dig tilbage og nyde den stille og fredfyldte aften i den franske natur. Hvis vi er heldige, kommer vi til at se solnedgangen fra floden. Varighed ca. tre timer.

  Hvis du ikke deltager på aftenudflugten, er det muligt at spadsere en aftentur i Nantes eller slappe af på skibet. Loungen er åben og indbyder til musik og dans. Skibet ligger i Nantes natten over.

  Måltider inkluderet denne dag: All Inclusive på skibet.

 • Dag 4: Muscadetregionen og vinsmagning

  Formiddagen er fri til afslapning på skibet eller et genbesøg i den fantastiske by Nantes, som rummer et væld af seværdigheder, museer og charmerende kvarterer at gå på opdagelse i. Meget er samlet omkring centrum og inden for rimelig gåafstand. Find evt. inspiration i fanen 'mere om rejsen'.

  Du kan bl.a. besøge botanisk have eller det spændende Jules Verne-museum - byens berømte søn og verdens første science fiction-forfatter. I Pommeray-passagen finder du massevis af spændende butikker, caféer m.m.

  Efter frokosten på skibet kører vi på udflugt gennem hjertet af Muscadetregionen til landsbyen La Chapelle Heulin. En gemt perle blandt vinmarkerne og de idylliske landskaber, beliggende lidt uden for Nantes. Byen er kendt for dens Muscadet-vin af høj kvalitet og unikke smag. Derudover er landsbyen fyldt med historier fra middelalderen. Undervejs gør vi et kort stop ved en vingård. Her skal vi opleve vinkælderen, der gemmer på de lækre dråber, og vi smager på de tørre og lette vine, kendt for deres aromatiske smag. Vi forsætter mod den charmerende middelalderby Clisson fra det 15. århundrede, som også er kendt for deres vin. Vi går en tur langs de hyggelige brostensbelagte gader, mens vi beundrer den italiensk inspirerede arkitektur. Byen er kendt for sin unikke stil, der minder om en toscansk by. Vi returnerer tilbage på skibet til middag.

  Skibet sejler kl. 20:30 mod Ancenis. Ankomst ca. 01:30.

  Måltider inkluderet denne dag: All Inclusive på skibet.

 • Dag 5: Den gamle hovedstad i Anjou, Angers

  Mens vi nyder morgenmaden om bord, sejler skibet videre fra Ancenis mod Chalonnes. Fra restaurantens panoramavinduer kan du betragte landskabet, mens vi langsomt glider langs Loirefloden.

  Efter frokost begiver vi os på udflugt til den gamle, rustikke hovedstad i Anjou-provinsen - Angers. Byen er optaget på UNESCOs Verdensarvsliste og tiltrækker besøgende fra hele verden. Ud over at være beriget med en masse historie og kultur er byen også kendt for at være en af Frankrigs grønneste byer.

  Her skal vi udforske det middelalderlige Château d'Angers. Borgen er en perle fyldt med historie, kunst og skøn natur. Den var tidligere hjem for hertugerne af Anjou. Her gemmes byens største skat - Apokalypsetapetet. Den enorme gobelin er en imponerende illustration af apokalypserne fra Johannes’ Åbenbaring. Med en længde på 103 m og en højde på 4,5 m er den ikke blot verdens ældste men også største gobelin.

  Château d'Angers mange forskellige haver har hver sin charme. Her er der mulighed for at nyde blomsterbedene og velduftende rosengårde. Fra toppen af borgen venter en fantastisk panoramaudsigt over byen Angers og Mainez-floden.

  Skibet ligger i Chalonnes natten over.

  Måltider inkluderet denne dag: All Inclusive på skibet

 • Dag 6: Loiredalens slotte

  En eventyrlig dag venter, når vi kører på heldagsudflugt i Loiredalen og besøger en række historiske slotte. Glæd dig til at opleve det unikke Château d'Azay-le-Rideau fra det 16. århundrede, som er bygget midt i Indrefloden, en biflod til Loire. Dette charmerede renæssanceslot tager os tilbage i tiden, og du kan se den imponerende samling af historiske udsmykninger, kunstsamlinger, gobeliner og pragtfulde møbler fra flere årtier i fransk historie.

  Under besøget kan vi opleve en spændende rekonstruktion af en fornem aristokratisk stue, et elegant soveværelse og et loft bygget med en teknik fra renæssancetiden. Slottet er desuden omgivet af en otte hektar stor romantisk have.

  Bussen fortsætter mod Château de Villandry, der er kendt for sine fantastiske haver i forskellige temaer. Haverne har gennemgået flere transformationer gennem årene, men de bevarer stadig deres unikke karakterer.

  Dagens udflugt slutter på det eventyrlige Château d'Ussé. Det siges, at slottet var en inspiration til Chales Perraults berømte eventyr The Sleeping Beauty, som vi på dansk kender som Tornerose.

  Dette slot er en perle inden for renæssancearkitektur og er den perfekte afslutning på rejsen igennem Loiredalen. Vi nyder den sidste aften om bord, inden vi næste morgen skal tage afsked med skibet og dets besætning.

  Skibet sejler fra Chalonnes kl. 12:30, og I stiger ombord igen i Ancenis. Vi sejler retur mod Nantes kl. 19.00.

  Måltider inkluderet denne dag: All Inclusive på skibet. Bemærk, at frokosten serveres på en lokal restaurant, da I er på heldagsudflugt.

 • Dag 7: Afslapning og overnatning i Nantes

  Efter nogle dejlige dage er sejladsen på Loirefloden slut. Vi forlader skibet efter morgenbuffeten og har dagen fri til shopping, museumsbesøg m.m. i Nantes. Check-in på hotellet fra kl. 15.00.

  Gislevs rejseleder kan være behjælpelig med råd og vejledning til oplevelser og seværdigheder, og ellers kan du finde inspiration under fanen 'mere om rejsen'. Du er også velkommen til at deltage i rejselederens program for dagen.

  Måltider inkluderet denne dag: Morgenmad på skibet.

 • Dag 8: Hjemrejse til Danmark

  Efter en dejlig uge i Frankrig er rejsen gennem Loiredalen slut. Efter morgenmad på hotellet kører vi med bus til lufthavnen i Nantes og flyver hjem.

  Bemærk: På afgangen i juni/juli 2024 er afrejse fra Nantes om aftenen. Det er muligt at få opbevaret sin bagage på hotellet i Nantes, og dagen er fri til egne oplevelser i byen.

  Måltider inkluderet denne dag: Morgenmad.

Kort

Skibe

 • Dag 1-2

  Hotel IBIS STYLES Nantes Centre Gare

  Nydeligt hotel i hjertet af Nantes med en perfekt beliggenhed i forhold til vores program samt hvis du vil på egne oplevelser. Du bor ca. 50 m fra den botaniske have og Château des ducs de Bretagne.

  Alle værelser er smagfuldt indrettet med enkelt- eller dobbeltseng, eget bad/toilet, hårtørrer, aircondition, tv og gratis wi-fi. Alle dobbeltværelser er ca. 15 kvatdratmeter med udsigt over byen.

 • Dag 2-7

  MS Loire Princess

  5-stjernet skib fra det franske rederi, Croisi Europe, bygget i 2015. Dette er Frankrigs første store skib, som kan sejle på den smukke Loireflod. Skibet er specielt bygget på et værft i Saint-Nazaire og er primært drevet frem af dets unikke hjuldampersystem på hver side.

  Skibet har to dæk og i alt 48 kahytter. Om bord finder du restaurant, lounge med dansegulv og et stort soldæk med liggestole, hvor du kan nyde en panoramisk udsigt over det vidunderlige landskab.

  Kahytter i 2 kategorier:

  A: Dobbeltkahyt på øverste dæk med lille terrasse/fransk balkon.
  B: Dobbeltkahyt på hoveddæk med stort vindue.

  Alle kahytter er ml. 12-13 kvadratmeter med to separate senge (TWIN), bad, toilet, håndklæder, hårtørrer, tv, gratis wi-fi og pengeskab. Bemærk, at alle kahytter er dobbeltkahytter. Hvis du bestiller en enkeltkahyt, er det samme størrelse, indretning m.m.

  Sengene står helt tæt sammen med en lille kant imellem sig. De kan separeres fra hinanden. Giv venligst besked ved bestilling, såfremt I ønsker dette.

  Bemærk: Der tilbydes ikke tøjvask på skibet.

  Forplejning om bord
  All Inclusive. Morgenmaden serveres som buffet, mens frokost og middag er en serveret 3-retters menu. Maden tager udgangspunkt i det franske køkken, og der er på alle skibe ansat kokke, der sørger for, at maden er veltilberedt og af god kvalitet.

  Drikkevarer er inkluderet (vin, øl, drinks, vand, juice, kaffe og te). I skibets lounge, bar og restaurant kan du frit forsyne dig mellem kl. 10-22 (dog ekskl. champagne, vin fra vinkort og specielle drinks).

  Vejledende spisetider på Croisi Europe:
  Morgenmad: 07.30 – 09.00
  Frokost: 12.00- 13.30
  Middag: 19.00/19:30 – 21.00 – længere ved gallamiddag.

  AirconditionJa
  BarJa
  HårtørrerJa
  Kaffe/te faciliteterJa
  LoungeJa
  RestaurantJa
  SoldækJa
  SolterrasseJa
  TVJa
  VærdiboksJa
  Wi-fiJa
 • Dag 7-8

  Hotel IBIS STYLES Nantes Centre Gare

  Nydeligt hotel i hjertet af Nantes med en perfekt beliggenhed i forhold til vores program samt hvis du vil på egne oplevelser. Du bor ca. 50 m fra den botaniske have og Château des ducs de Bretagne.

  Alle værelser er smagfuldt indrettet med enkelt- eller dobbeltseng, eget bad/toilet, hårtørrer, aircondition, tv og gratis wi-fi. Alle dobbeltværelser er ca. 15 kvatdratmeter med udsigt over byen.

Mere om rejsen

Dette flodkrydstogt er noget ganske særligt af en helt bestemt årsag; nemlig det faktum, at vi sejler på vandveje, som de færreste oplever. Loirefloden er på grund af sin dybde og vandforhold kendt som en besværlig flod at sejle på, og derfor er det en unik oplevelse at sejle på floden med et større skib. Dette flodkrydstogts store trækplaster er derfor ikke de kilometer, vi sejler, men derimod det faktum, at vi får muligheden for at sejle med et større flodkrydstogt på floden og opleve den naturskønne og kulturrige region fra vandet.

Samtidig er krydstogtet ikke skruet sådan sammen, at vi følger flodens løb i ét kontinuerligt stræk. Rejsen både starter og slutter i Nantes, og selvom vi får sejlet godt rundt i det UNESCO-beskyttede område til besøg i regionens flotte byer og slotte, vender vi flere gange tilbage til denne skønne by. På dag 2 tager vi på byrundtur i Nantes, på dag 3 og 4 har vi henholdsvis aftenen og formiddagen i byen, og vi runder rejsen af med en dag i Nantes på Dag 7. Der bliver altså rig lejlighed til at opleve det bedste af Nantes både med og uden rejselederen, og her får du derfor en præsentation af den skønne by.

Velkommen til Nantes

Nantes ligger tæt ved Loire-flodens udløb i Biscayabugten i det nordvestlige Frankrig. Det er landets sjettestørste by, og den var tidligere hovedsæde for hertugerne af Bretagne. Med sin placering tæt ved kysten har Nantes spillet en rolle inden for både handel og skibsbyggeri, og det er derfor en by, der emmer af kultur og historie. Samtidig er Nantes ligesom København tidligere blevet kåret til ’Europas grønne hovedstad’. En ærefuld pris, som byen modtog på grund af sine miljørigtige initiativer såsom sit moderne vandforvaltningssystem, sine gode muligheder for offentlig transport samt byens over 100.000 træer og mange grønne områder.

Men hvad skal du så opleve i denne herlige by? Vi kommer godt rundt til seværdighederne på byrundturen på dag 2, men her får du alligevel lidt inspiration, til når vi løbende får tid i byen på egen hånd.

De store bygningsværker

Ét af de to vigtigste monumenter i Nantes er St. Peter og St. Paul-katedralen. Det tog over 400 år at fuldføre denne flotte, lyse gotikkirke, der først stod færdig i slutningen af 1800-tallet. Indeni kirken hviler François II, den sidste hertug af Bretagne, og hans hustru Marguerite Foix. Vi får ikke mulighed for at kigge indenfor i kirken, men det er også en oplevelse i sig selv at beundre det unikke bygningsværk udefra.

Det andet vigtige monument er slottet Château des ducs de Bretagne. Byggeriet blev påbegyndt af førnævnte François II og siden færdiggjort af hans datter. Slottet rummer et museum om Nantes’ lange historie, og det kan du opleve ved tilkøb af entré lokalt til omkring ni euro. Hvis ikke du vil ind på museet, kan du også gå en tur rundt om slottet og opleve tårnene og voldgravene udefra, hvilket især er værd at gøre om aftenen, hvor slotskomplekset lyser flot op.

Museerne

Ud over museet på Château des ducs de Bretagne byder Nantes også på andre spændende indslag for de kulturinteresserede. For byen rummer et flot udvalg af museer. Du kan besøge museet om den berømte forfatter og bysbarn Jules Verne, kigge indenfor i det naturhistoriske museum eller besøge det kunsthistoriske museum med malerier tilbage fra det 13. århundrede til moderne tid. Her finder du værker af berømte malere som Picasso, Monet og flere andre.

Ø-besøg midt i Nantes

Der findes en række øer i floderne, der strømmer gennem Nantes, og dem kan du besøge via broerne, der forbinder dem med fastlandet. Den klart største er den fem km lange og én km brede Île de Nantes, der ligger midt i byen i Loirefloden. Tidligere var øen primært et industriområde, men den har været gennem en rivende udvikling, og i dag huser nogle af de gamle pakhuse alt fra gallerier til hyggelige restauranter og caféer. Desuden huser Île de Nantes en af byens mest bemærkelsesværdige seværdigheder. Her finder du nemlig byens maskinudstilling, hvis vartegn er den 12 meter høje træelefant med metalskelet, der kan bevæge sig, sige lyde og endda have mennesker med ombord. Men du kan også se enorme edderkopper, forhistoriske flyveøgler og hvad de kreative kunstingeniører ellers har fundet på, når vi besøger byen.

I noget mindre skala kan du gå en tur ud til øen Île de Versailles. Den 300 m lange og 100 m brede ø ligger i Erdre-floden, der er en biflod til Loire, som du i øvrigt kan opleve på en tilkøbssejltur på dag 3. Det er en smuk lille ø, der ligger en rask gåtur på ca. tre kvarter fra Île de Nantes. Øen rummer en smuk, japansk have, og selvom det næppe tager lang tid at udforske den lille ø, er den helt bestemt stadig besøget værd.

Botanik, shopping og middelalderlig arkitektur

Når du skal på opdagelse på egen hånd i Nantes, behøver det ikke være med et specifikt mål. For det er også en skøn oplevelse i sig selv bare at slentre rundt i de gamle kvarterer og se, hvad der dukker op. På byrundturen på dag 2 runder vi historiske bydele som det middelalderlige Bouffay-distrikt samt det charmerende og elegante île Feydeau i hjertet af byen. Begge kvarterer kan sagtens tåle et genbesøg, for her er både hyggelige spisesteder og masser af køn, gammel arkitektur at kigge på. Og skulle du få lyst til at shoppe, findes den historiske shoppingarkade Passage Pommeraye som så meget andet ganske belejligt centralt i byen. Her er et fint, dog ikke overvældende, udvalg af butikker, men uanset hvad er stedet et besøg værd med sin kunstneriske indretning og historie, der strækker sig helt tilbage til 1843.

Fra Pommeraye er der en lille halv times gang til den botaniske have Jardin des Plantes. Et dejligt sted at slentre en tur på en solskinsrig, fransk sommerdag, og her kan du bl.a. se den store samling af eksotiske planter fra hele verden.

Praktiske oplysninger

Nedenfor kan du se svar på de mest stillede spørgsmål. Kan du ikke finde svar på dit spørgsmål, så er vi klar til at hjælpe på mail gislev@gislev-rejser.dk eller på telefon 62 29 12 10.

 • Bus

  Almindelig lokal standard. Der kan ikke købes fast plads i bussen på denne rejse.

 • Bus på flyrejser

  På mange rejsemål med fly benytter vi lokale busfirmaer. Bussens indretning og standard kan variere og forekomme lavere end på øvrige rejsemål.

  Der kan ikke forventes toilet i busserne, men vi holder passende pauser undervejs.

  På nogle rejser kan du købe fast plads i bussen, spørg når du bestiller rejsen.

 • Drikkepenge

  Drikkepenge er ikke inkluderet. For flodkrydstogtsrejser er det kutyme at give drikkepenge til skibets personale ved afslutning af et krydstogt. Det forventes, men er naturligvis frivilligt.

  Beregn € 5 - 10 pr. person pr. dag. Indbetales samlet, og så fordeler skibets personale selv pengene til alle ansatte på skibet.

  Rejselederen orienterer nærmere herom. Dette afregnes i kontanter.

 • Drikkevand i Frankrig

  Frankrig har udmærket drikkevand. På hotellet smager det dog ikke altid godt, men det er ikke sundhedsfarligt. Køb evt. kildevand.

 • Elektricitet

  Der er 220 volt om bord, det er derfor ikke nødvendigt at medbringe en adapter.

  Skal du oplade flere ting på samme tid, er det nødvendigt at medbringe et fordelerstik, og det skal være et tobenet stik.

 • Elektricitet i Frankrig

  220 V.

 • Find et fly

  Har du flyets nummer, kan din familie eller venner følge flyets vej her:
  www.flightradar24.com

 • Flybillet

  Det er meget vigtigt, at du allerede ved bestilling af rejsen oplyser navn, nøjagtigt som det står anført i dit pas, så det registreres korrekt på flybilletten.

  Rejser til Europa
  Ca. 8-10 dage før afrejsen fremsendes informationsbrev. Der sendes ingen flybillet da check-in på de fleste europæiske destinationer foregår med pas. I enkelte tilfælde udleveres flybillet af rejselederen i lufthavnen.

  Rejser til oversøiske rejsemål
  Ca. 8-10 dage før afrejsen fremsendes informationsbrev og e-ticket. I enkelte tilfælde udleveres flybillet af rejselederen i lufthavnen. Det er meget vigtigt, at du allerede ved bestilling af rejsen oplyser navn, nøjagtigt som det står anført i dit pas, så det registreres korrekt på flybilletten.
  Vær opmærksom på at der kræves kopi af dit pas til Gislev Rejser ved bestilling af rejsen. 

 • Forplejning

  All Inclusive. Morgenmaden serveres som buffet, mens frokost og middag er en serveret 3-retters menu. Maden tager udgangspunkt i det franske køkken, og der er på alle skibe ansat kokke, der sørger for, at maden er veltilberedt og af god kvalitet.

  Drikkevarer er inkluderet (vin, øl, drinks, vand, juice, kaffe og te). I skibets lounge, bar og restaurant kan du frit forsyne dig mellem kl. 10-22 (dog ekskl. champagne, vin fra vinkort og specielle drinks).

  Vejledende spisetider på Croisi Europe:
  Morgenmad: 07.30 – 09.00
  Frokost: 12.00- 13.30
  Middag: 19.00/19:30 – 21.00 – længere ved gallamiddag.

 • Forsinkelse

  Krav om erstatning i henhold til EU Forordning 261/2004 skal rettes til luftfartsselskabet. Vi henviser til luftfartsselskabets hjemmeside for kontaktoplysninger.

 • Fysisk formåen

  Flodkrydstogter er generelt ikke egnet for meget gangbesværede gæster. Udflugter og byrundture foregår primært til fods.

  Ring til os, hvis du er i tvivl, om du kan deltage på en af vores flodkrydstogtsrejser.

 • Information om Billund Lufthavn

  Adresse
  Passagerterminalen 10
  7190 Billund

  Læs mere her: www.bll.dk

  Mødested er ved selv check-in skrankerne A-B (se kort). Her venter rejselederen på dig/jer.


 • Information om Københavns Lufthavn

  Adresse
  Lufthavnsboulevarden 6
  2770 Kastrup

  Læs mere her: Københavns lufthavn

  Du møder Gislevs rejseleder/repræsentant ude foran "7Eleven", Terminal 2 - Før sikkerhedskontrollen . 

  GÆLDER KUN GÆSTER DER REJSER  DIREKTE FRA KØBENHAVN

 • Internet

  Der er gratis internet på alle Croisi Europes skibe. Bemærk, på grund af dårlig dækning kan internettet have udfald og nedsat hastighed afhængigt af de steder, der sejles.

 • Medicin på flyrejser

  Pak medicin i håndbagagen. Medicin skal være i original emballage. Hvis du lider af en sygdom, der kan give problemer undervejs, bedes du venligst diskret gøre rejselederen opmærksom herpå. Det er din sikkerhed for, at rejselederen agerer korrekt, hvis du skulle blive utilpas på turen.

  Mange lande kræver dokumentation for, at evt. medbragt receptpligtig medicin er til en selv, og det er derfor vigtigt at sørge for at evt. dokumentation for dette er i orden.

  Tjek evt. https://www.apoteket.dk/sundhed/rejse/guide-pillepas og se om din rejse kræver 'pillepas' og hvordan du bestiller det.

  Rejsende kan også altid kontakte ambassaden, hvis man har brug for at medbringe receptpligtig medicin til rejsen, og er i tvivl om der gælder særlige regler.

  Læs mere på dette link: http://um.dk/da/rejse-og-ophold/rejse-til-udlandet/medicin-paa-rejsen/  eller kontakt egen læge, apotek eller sygehus for yderligere vejledning og hjælp til evt. medicinattest.

 • Mobiltelefon

  Forvent ikke dækning i de øde egne. Husk at slå mobildata og roaming fra.

 • Mødetid på flyrejser

  Mødetiden på afrejsedagen afhænger af, hvilken lufthavn, du rejser fra:

  København Lufthavn: 2 timer før afrejse. 
  Billund Lufthavn: 2 timer før afrejse.
  Odense Lufthavn – H.C. Andersens Airport: 1,5 timer før afrejse.
  Sønderborg Lufthavn: 1 time før afrejse.
  Esbjerg Lufthavn: 1,5 time før afrejse.
  Aalborg  Lufthavn: 2 timer før afrejse.
  Aarhus  Lufthavn: 2 timer før afrejse.

 • Pas - på flyrejser

  Husk at medbringe gyldigt pas. Bliver dit pas beskadiget eller slidt så meget, at stempler, fotografi eller tekst ikke kan læses, skal du ikke rejse med passet. Har du brug for at rejse, skal du søge nyt pas, inden du rejser. Passet må heller ikke mangle sider eller have sider med skader. Se evt. mere på Udenrigsministeriets hjemmeside her.

  Ved bestilling af rejsen bedes du oplyse dit navn som det står anført i dit pas, så det registreres korrekt på flybilletten.

 • Plads i flyet

  Gislev kan ikke garantere nogen ønsket placering i flyet.

 • Påklædning

  Der er ingen særlige krav til påklædning, når du er på flodkrydstogt. Det er kutyme, at de fleste klæder om til middagen om aftenen, men det er uformelt og afslappet.

  Det er dog ikke velset med shorts, badetøj, sandaler og toppe i restauranten om aftenen.

  Det er hyggeligt at være om bord på et krydstogtskib og dejligt at kunne nyde udsigten fra dækket. Vejret kan dog vise mange ansigter, så husk solcreme, evt. hat/tørklæde, regnjakke/paraply og fodtøj til både sol og regn. En kikkert kan også være en rigtig god idé at medbringe.

 • Sprog på skibet

  Croisi Europe er et fransk rederi, derfor er hovedsproget om bord fransk, men personalet taler også engelsk. Alle annonceringer gives på dansk, da vi har hele skibet.

  Vi har vores rejseleder med om bord på skibet, der nok skal sørge for at holde dig orienteret og være behjælpelig med eventuelle spørgsmål.

 • Tillæg

  Kahyt i kategori A kr. 1.700 pr. person. 
  Dobbeltkahyt som enkelt kat. B kr. 5.600. 
  Dobbeltkahyt som enkelt kat. A – kun på forespørgsel.  
   
  Aftensejlads på Erdrefloden kr. 600. 
  Byrundtur i Angers kr. 500 

  Afbestillingsforsikring koster 7% af rejsens pris.

 • Tilskud på flyrejser

  Kør gratis over Storebælt
  Skal du fra Jylland og Fyn til Københavns Lufthavn eller fra Sjælland og videre med fly fra Odense, Billund, Sønderborg, Aarhus og Aalborg, eller med på en busafrejse, der KUN kører fra Fyn og Jylland, så refunderer Gislev din broafgift, når du kører i egen bil. Bemærk: Refundering af broafgift er dog kun gældende, såfremt der ikke er busafrejse fra den pågældende landsdel.

  Transport til nærmeste påstigningssted
  Benytter du offentlig transport i Danmark - tog, bus, færge eller indenrigsfly til nærmeste afrejsested - så refunderer Gislev 50 % af udgiften til tur/retur billetten på 2. klasse (dog højst kr. 400 per person. Udgiften skal overstige kr. 100 per person). Har du købt fly fra Aalborg til København t/r til Gislevs specialpris, så ydes ikke anden refusion.

  Efter hjemkomst skal du selv sende kvittering med påført rejsemål og billetnummer til Gislev Rejser, Hvidkærvej 29, 5250 Odense SV. eller pr mail til refusion@gislev-rejser.dk. Refundering sker via bankoverførsel. Husk at oplyse reg. nr. og kontonummer.

  Nat med Rabat
  Nogle flyrejser har meget tidlig mødetid. Gislev har forståelse for dette og tilbyder vores gæster følgende mulighed: Ved planlagt mødetid før kl. 07.00 giver vi kr. 350 per hotelværelse til én overnatning. Gæsterne skal selv bestille hotelværelset og efterfølgende sende kvittering med påført rejsemål og billetnummer til Gislev Rejser, Hvidkærvej 29, 5250 Odense SV. Refundering sker via bankoverførsel. Husk at oplyse reg. nr. og kontonummer. 

 • Vaccinationer

  Der kræves ingen særlige vaccinationer. Spørg dog altid egen læge til råds.

  Ovenstående vejledning inkluderer ikke eventuelle regler og restriktioner, der relaterer til Covid-19 situationen. For yderligere information om evt. vaccinekrav i forhold til Covid-19 se her.

 • Valuta

  I Frankrig og Tyskland kan du anvende euro.

  Om bord på skibet bruges dit nøglekort ved alle køb, og du afregner din regning sidst på krydstogtet. Regningen kan betales med euro eller med kreditkort som Visa og MasterCard.

 • Valuta og betalingskort i Frankrig

  I Frankrig er valutaen Euro.

  Mange steder kan du betale med kreditkort som Visa og MasterCard men kun på det beløb, varen koster. Mod et gebyr kan du hæve penge i bankautomater. Det er en god ide at have kontanter med på rejsen.

 • Vegetar/diabetiker - på rejser med fly

  Det er vigtigt, at du informerer Gislev inden afrejse, såfremt du har et specielt behov angående kosten. På denne måde kan vi forberede flyselskab og hoteller i god tid, således at du ikke skal tænke på netop dette under hele rejsen. Det er dog vigtigt at nævne, at vi vil forespørge og gøre vores bedste for at imødekomme dine behov, men at vi ikke kan garantere dette.

 • Vigtigt hvis du rejser med børn under 18 år - flyrejser

  Børn og unge under 18 år, der rejser uden respektive forældre, eksempelvis med bedsteforældre, skal medbringe dokumentation fra barnets forældre. Hent mere information om børn og unge på rejse hos Udenrigsministeriet.

 • Vil du vide mere om din flyrejse?

  Få flere praktiske info om rejsen på: www.gislev-rejser.dk/vaerd-at-vide

 • Visum

  Der kræves ikke visum for danske statsborgere.

 • Ønsker til indkvartering på flyrejser

  Har du specifikke ønsker til dit værelse, eksempelvis etage, separate senge, bo nær medrejsende, skal du oplyse dette ved bestillingen. Vi skal gøre opmærksom på, at vi ikke kan garantere alle ønsker, men vi vil forespørge og gøre vores bedste for at imødekomme ønsker.

Tilmeld dig Gislevs nyhedsmail og vind!
Tilmeld dig Gislevs nyhedsmail og vind!

Få inspiration og bliv opdateret med aktuelle rejsetilbud og nyheder. Hver måned deltager alle modtagere af nyhedsmailen i lodtrækningen om et gavekort à kr. 1000

62 29 12 10Se åbningstider
Luk menu